situacija sa stanovista rsa je takva da se istrajava na sankcijama i statusu quo,te cekaju vrijeme u kojem ce opet selektirati dobar dio delegata u ionsbih,a to u ovakvom sistemu izbora clanova nsbih mora ponovo da bude
isto tako prinudna uprava ce se morati ,i ako je bude sa tzv legendama,kad tad transformirati u tijelo koje crpi clanove iz kantonalnih i entitetskih saveza.
i uvijek cemo imati problem,sem da ta prinudna uprava traje vjecno.
ono sto je najcrnje u svemu je to sto ce ,usljed suspenzije klubova,kvalitet dospjeti na nivo lige bruneja i sto ce se biti tesko vratiti nazad,trebace godine da se obnovi ulaganje u fudbal,a mnogi klinci po dijaspori ce odabrati druge reprezentacije,te je cak moguce,ako nas savez bude suspendovan,teoretski da i nasim sadasnjim igracima dozvole promjenu sportskog drzavljanstva.
jedini izlaz,po meni, je da prinudna uprava,pod okriljem uefe,izvrsi izmjenu nacina delegiranja ljudi u nsbih,naprimjer, da se delegiraju predstavnici klubova iz premijerlige,koji bi vodili savez,nesto kao udruzenje premijerligasa preuzima savez...te da se presijece varijanta da pusinu moze delegirati fk jug,i da tako postane clan ionsbih,a neke tipove nk orlic...a nekog treceg fk hrid,ili neki novoformirani klub.
kao npr,osnujem ja klub i harabatija sam,automatski sam u savezu kantona,jer je klub registriran u kantonu.
dodjem na sjednicu kantonalnog saveza i delegiraju me u ionsbih,jer podmecem bombe pod auta onome ko ne glasa za mene.il sam politicki jak i zaposlim u telekomu familije onih koji me izglasaju.
tu je bit problema,bar po meni.to moraju zaustaviti,promijeniti,prekinuti.
a ako bi, teoretski ,premijerligaski klubovi delegirali predstavnike u savez,onda bi to bilo bolje.
tu se naravno gubi nacionalna zastupljenost,pa lik iz fk trn ne moze odlucivati o sudbini fudbala u citavoj drzavi,al to bi i bio cilj.i svake godine,bujrum...udju dva srpska tima,automatski dobijaju dva mjesta u ionsbih,a ko ispadne pusi ga i gubi fotelju i njegov zvanicnik.
mada mi je i ovo pomalo iluzionisticki,ja druge varijante,a da je dugorocna ne vidim.
a onda lagano u ozdravljenje