SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Topla voda

#2101 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Topla voda »

ma fol je u tome,da kakva se god prinudna uprava uvede,savez se u buducnosti mora formirati od dna,od baze,sto bi komunjare rekle.
situacija sa stanovista rsa je takva da se istrajava na sankcijama i statusu quo,te cekaju vrijeme u kojem ce opet selektirati dobar dio delegata u ionsbih,a to u ovakvom sistemu izbora clanova nsbih mora ponovo da bude

isto tako prinudna uprava ce se morati ,i ako je bude sa tzv legendama,kad tad transformirati u tijelo koje crpi clanove iz kantonalnih i entitetskih saveza.

i uvijek cemo imati problem,sem da ta prinudna uprava traje vjecno.

ono sto je najcrnje u svemu je to sto ce ,usljed suspenzije klubova,kvalitet dospjeti na nivo lige bruneja i sto ce se biti tesko vratiti nazad,trebace godine da se obnovi ulaganje u fudbal,a mnogi klinci po dijaspori ce odabrati druge reprezentacije,te je cak moguce,ako nas savez bude suspendovan,teoretski da i nasim sadasnjim igracima dozvole promjenu sportskog drzavljanstva.

jedini izlaz,po meni, je da prinudna uprava,pod okriljem uefe,izvrsi izmjenu nacina delegiranja ljudi u nsbih,naprimjer, da se delegiraju predstavnici klubova iz premijerlige,koji bi vodili savez,nesto kao udruzenje premijerligasa preuzima savez...te da se presijece varijanta da pusinu moze delegirati fk jug,i da tako postane clan ionsbih,a neke tipove nk orlic...a nekog treceg fk hrid,ili neki novoformirani klub.

kao npr,osnujem ja klub i harabatija sam,automatski sam u savezu kantona,jer je klub registriran u kantonu.
dodjem na sjednicu kantonalnog saveza i delegiraju me u ionsbih,jer podmecem bombe pod auta onome ko ne glasa za mene.il sam politicki jak i zaposlim u telekomu familije onih koji me izglasaju.

tu je bit problema,bar po meni.to moraju zaustaviti,promijeniti,prekinuti.

a ako bi, teoretski ,premijerligaski klubovi delegirali predstavnike u savez,onda bi to bilo bolje.

tu se naravno gubi nacionalna zastupljenost,pa lik iz fk trn ne moze odlucivati o sudbini fudbala u citavoj drzavi,al to bi i bio cilj.i svake godine,bujrum...udju dva srpska tima,automatski dobijaju dva mjesta u ionsbih,a ko ispadne pusi ga i gubi fotelju i njegov zvanicnik.

mada mi je i ovo pomalo iluzionisticki,ja druge varijante,a da je dugorocna ne vidim.

a onda lagano u ozdravljenje :bih:
ultima_palabra

#2102 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:I ako vec kruze te price o pravljenju novog, zdravog saveza, sa sve zvijezdama u vrhu, prelivenog cokoladom i sa jagodom on top, kako onda niko iz RS ili iz HB nije bio svjestan toga, nije znao za to, pa glasao protiv, iako bi to znacilo 'ban' iz bavljenja fudbalom, pravljenje saveza bez njih, pravog patriotskog? Preuzimaju rizik jer im je Dodik tako naredio? Hoce im Dodik davati platu kad im klub bankrotira? Hoce kite moje.
Da ima tu jos nesto ne bi se oni s tim zajebavali. Svakome je marka u dzepu draga.

Hoce to Borac igrati u Jelen ligi?? Ha ha ha.
Fol je u tome što je ta priča poprilično na dugom štapu... ne zna niko zasigurno šta će uraditi UEFA. A naravno da je politička odluka... vidiš da ni oni sami ne znaju objasniti zašto su odbili statut... tako im je rečeno i tačka. Čitao sam banjaluka forum i reakcije navijača Borca... malo im je krivo što se ovo dešava kad su mogli izaći u Ligu prvaka, ali prihvataju da se žrtvuju za "srpsku stvar".

Pratiš političku situaciju u BiH i očigledno je da im je (separatistima) ova lopta došla na volej... jednostavno su morali zadati ovaj udarac nakon nekoliko koji su primili u zadnjih par mjeseci.
TECHNO-FUTURA

#2103 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by TECHNO-FUTURA »

Inace sam ULTRAS VK..nastanjen u Sarajevo i stvarno ne uopće ne razumijem kakav može biti interes da se ovo desi,ali ipak mislim da ce uefa/fifa dopustiti da se igra do kraja kvalifikacija jer to nije u skladu sa njihovim normama da u pola natjecanja izbacuju reprezentaciju jer u tom slučaju i reprezentacije koje i jesu u natjecanju imaju probleme,moraju se prilagođavati jer bi onda njima bili brisani bodovi..nije do sada bila praksa i sumnjam da će to učiniti,da i još nesto da kazem,nimalo mi se ne sviđa sto reprezentacija igra u Zenici,to je glupo,imas 13000 a može biti 30000 ...ne kužim to,nogomet se igra za publiku,a ne sumnjam da u sarajevu može biti atmosfera bolja od zenice,a još i prihodi koje grad dobiva sa tekmom,vrlo mi je čudno sto sarajlije to odobravaju,od takvih utakmica svi dobiju,a i navijači gostiju ipak puno više mogu doživjeti u sarajevu...Sarajevo višestruko može dobiti...razmislite ...ko god vidi sarajevo ima sto reci,a Zenicu....!?
palermo

#2104 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote: PS: I niko mi ne odgovori, kako to da je ishod glasanja bio tako izjednacen, 22 glasa za , 28 glasova protiv, 3 suzdrzana. Ako je tako, to onda znaci da nisu samo bosnjacki clanovi glasali za?
I mene ovo zanima :skoljka:
Pa zar nije to u medijima rečeno. 20 glasova iz RS-a plus glasovi zapadnohercegovačkog i livanjskog kantona protiv. Glasovi iz kantona sa bošnjačkom većinom za i posavljaci uzdržani.
veso

#2105 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by veso »

ma i uefa je kriva,samo pograšava situaciju,u državi je takvo stanje da ne mogu nikako da se dogovore a uefa isnistira na jednom predsedniku,jedva su ih skupili u zajednički savez,a sad traže nešto što znaju da neće proći ,stvarno su licemerni
D spešl van

#2106 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by D spešl van »

veso wrote:ma i uefa je kriva,samo pograšava situaciju,u državi je takvo stanje da ne mogu nikako da se dogovore a uefa isnistira na jednom predsedniku,jedva su ih skupili u zajednički savez,a sad traže nešto što znaju da neće proći ,stvarno su licemerni
ma ja . zasto je Srbima vazno to mjesto predsjednika? Pa neradi se o drzavnoj vlasti, vec o fudbalskom savezu hebemu majku. Kako to da SRbima ne smeta sto rukomtni i kosarkaski savezi imaju jednog predsjednika? Srbi, vecina njih, i ovako i onako se odluce igrati za srbijansku reprezentaciju.. Nije UEFA kriva. Ovo sto UEFA trazi je minimalno
Corto Maltese

#2107 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Corto Maltese »

jeza u ledja wrote: Jos nesto, nisam bas siguran da je sva ova ujdurma cisto nacionalna. Mora tu biti jos nesto . RS nije u interesu da njihovi klubovi stagniraju, da Borac ne ide u Evropu, itd.
Ujdurma je, prije svega, politička. Rat između Dodika i Čovića sa jedne, i SDP i SDA sa druge strane se vodi svim mogućim sredstvima, na svakom mogućem polju, i to je to. Insistiranje na javnom glasanju to pokazuje. Da je glasanje bilo tajno, vjerujem da bi promjena statuta prošla, jer svi koji su glasali su egzistencijalno vezani za nogomet i ne isplati im se suspenzija. Međutim, još više su vezani za sredinu u kojoj rade i borave. Hajde stisni, pred kamerama glasaj protiv direktive iz centrale, pa se vrati u Ljubuški ili Banja Luku! Dotok novca iz lokalnih struktura ima da se začepi u jednom danu.
Sve u svemu, ovo će tek da se zakuha. Košarkaška i rukometna reprezentacija nam trenutno nisu toliko uspješne, u protivnom bi nas isto sranje i tamo čekalo.
velikibrnjo

#2108 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by velikibrnjo »

Mene jos jedna stvar zanima

Je li se ikad i iDJe desila ovakva ili slicna situacija?
Nesto se kroz maglu sjecam da su grcima mozda prije par godina prijetili
suspenzijama takodjer zbog uplitanja politike

I jes da se u ovoj drzavi vazda sve najgore desava ali pojedinci na forumu su toliko ucrnjacili
ono najgori moguci scenario "The day after tomorrow"
Mislim kakva promjena drzavljanstava igracima kaki bakraci, ja cak mislim da ce oni mozda zavezati ruke savezu ali dozvoliti repki i mozda klubovima da idu dalje
veso

#2109 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by veso »

Zašto uefa nije reagovala pre 10 godina,zašto je dozvolila kolektivno predsedništvo,i sada kada je država u krizi,dodavati ulje na vatru,stavrno ne vidim izlaz iz ove situacije,uvek je neko ugrožen,tek za 20 godina ova držva može biti normalna,ma kako mogu da se dogovore a gledali se preko nišana,kada će neko iz srebrenice da uvažava rs i navija za borac,ko će iz sarajeva da navija za zrinsjki,kada će postojati navijačka grupa manijaci u rs,kada će bih odigrati utakmicu u banja luci
simonese

#2110 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by simonese »

veso wrote:Zašto uefa nije reagovala pre 10 godina,zašto je dozvolila kolektivno predsedništvo,i sada kada je država u krizi,dodavati ulje na vatru,stavrno ne vidim izlaz iz ove situacije,uvek je neko ugrožen,tek za 20 godina ova držva može biti normalna,ma kako mogu da se dogovore a gledali se preko nišana,kada će neko iz srebrenice da uvažava rs i navija za borac,ko će iz sarajeva da navija za zrinsjki,kada će postojati navijačka grupa manijaci u rs,kada će bih odigrati utakmicu u banja luci

nikad
Better Man

#2111 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Better Man »

Hantraga wrote:Sve ovo stoji, samo je sad pitanje, da li svi oni mogu da to zaustave.

Kako je reprezentacija igrala 1993, kad nisu ovi ni bili u Savezu. NSBiH se formiro odma poslije izbijan ja rata i bio je priznat od UEFA i FIFA, Kasnije kad je rat prestao ovi su se integrisali u Savez, pa se pocela igrati zajednicka Liga.

Pitanje je da li BiH moze imati savez ako iz njega istupe srpski i hrvatski klubovi?
Nevidim zasto nemoze!!!
Nema hrvatskih i srpskih klubova, jer da bi takvi postojali morali bi imati iskljkučivo hrvate i srbe kao nogometaše, trenere itd. Nisu Hrvati HDZ, niti su srbi SNSD. Koliko ima sposbnih fudbalskih veličina svih nacija koji su prije svega odani državi BIH i koji stvari gledaju na normalan način i sa takvim ljudima treba praviti novi NSBIH i tražiti podršku od FIFE i UEFE koja bi trebala takvim ljudima da omoguči normalan rad i da ih prizna kao jedine legitmne predstavnike NSBIH, a ove sadašnje trajno suspendovati i ignorisati.
Last edited by Better Man on 30/03/2011 11:12, edited 1 time in total.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2112 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

veso wrote:Zašto uefa nije reagovala pre 10 godina,zašto je dozvolila kolektivno predsedništvo,i sada kada je država u krizi,dodavati ulje na vatru,stavrno ne vidim izlaz iz ove situacije,uvek je neko ugrožen,tek za 20 godina ova držva može biti normalna,ma kako mogu da se dogovore a gledali se preko nišana,kada će neko iz srebrenice da uvažava rs i navija za borac,ko će iz sarajeva da navija za zrinsjki,kada će postojati navijačka grupa manijaci u rs,kada će bih odigrati utakmicu u banja luci
Hajde redom da idemo.
Zato što je prije 10 godina rekla, parafraziram "OK, sada počnite sa tročlanim, a onda u dogledno vrijeme morate promijeniti na jednog, valjda ćete do tada doći pameti". Nakon doglednog vremena su vidjeli da se to ne dešava milom, a pošto oni nisu politička organizacija (nominalno) tako ih za politiku zaboli neka stvar :thumbup: . Oni koji kukaju da su ugroženi su uglavnom najmanje ugroženi, oni koji su najviše ugroženi oni sve prihvataju i trpe nadajući se da će biti bolje. To za Srebrenicu (ne samo za Srebrenicu) - nikad, kako bi ti uvažavao organe i institucije koje su odgovorne za genocid nad tvojim narodom? Zašto bih ja iz Sarajeva pored FK Sarajeva navijao za Zrinjski? Za zadnje odgovor ne znam, ne živim u BL i ne navijam za istočne komšije, kao skoro svo stanovništvo u tom gradu.
Obuca9

#2113 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Zašto mi ova priča o novom Savezu izgleda bajkovito?

Pa vjerovatno zato što kako god za nju znaju novinari, znali bi i delegati koji su jučer bili na Skupštini. Dakle, oni bi bili svjesni toga da ako hlasaju protiv Statuta, neće dobiti željeni cilj, suspenziju reprezentacije, nego će dobiti vlastitu suspenziju, a UEFA će napraviti novi Savez i reprezentacija će igrati. U tom slučaju, čisto sumnjam da bi glasali protiv Statuta, to jeste za vlastitu suspenziju-

Ali eto, vidjećemo...
veso

#2114 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by veso »

1946 wrote:
Hajde redom da idemo.
Zato što je prije 10 godina rekla, parafraziram "OK, sada počnite sa tročlanim, a onda u dogledno vrijeme morate promijeniti na jednog, valjda ćete do tada doći pameti". Nakon doglednog vremena su vidjeli da se to ne dešava milom, a pošto oni nisu politička organizacija (nominalno) tako ih za politiku zaboli neka stvar :thumbup: . Oni koji kukaju da su ugroženi su uglavnom najmanje ugroženi, oni koji su najviše ugroženi oni sve prihvataju i trpe nadajući se da će biti bolje. To za Srebrenicu (ne samo za Srebrenicu) - nikad, kako bi ti uvažavao organe i institucije koje su odgovorne za genocid nad tvojim narodom? Zašto bih ja iz Sarajeva pored FK Sarajeva navijao za Zrinjski? Za zadnje odgovor ne znam, ne živim u BL i ne navijam za istočne komšije, kao skoro svo stanovništvo u tom gradu.
Kao što ti ne uvažavaš rs iz opravdanih razloga,ovaj iz banja luke koji je možda proteran iz sarajeva,iz opravdanih razloga ne oseća bih kao svoju,a ovog iz mostara su zlostavljali i srbi i bošnjaci,on iz opravdanih razloga mrzi i jedne i druge,svi imaju argumente i kako ja d presudim ko je u pravu,istina je verovatno u sredini ,ovkava je situacija i u nogometu
simonese

#2115 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by simonese »

proteran iz Sarajeva
jeste ako je Grbavicu cuvo
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2116 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bordo gandalf »

Kad i ako bude taj novi savez samo bez politike nek gura i imat cemo dobru ligu a i repku
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2117 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

veso wrote: Kao što ti ne uvažavaš rs iz opravdanih razloga,ovaj iz banja luke koji je možda proteran iz sarajeva,iz opravdanih razloga ne oseća bih kao svoju,a ovog iz mostara su zlostavljali i srbi i bošnjaci,on iz opravdanih razloga mrzi i jedne i druge,svi imaju argumente i kako ja d presudim ko je u pravu,istina je verovatno u sredini ,ovkava je situacija i u nogometu
Nema sredine, nećemo se praviti budalama, ni u agresiji na BiH '92 ni u ovoj agresiji na bh. fudbal.
Taj je možda protjeran iz Sarajeva, ali je veća vjerovatnoća da ga je napustio na poziv SDS-a da ode na brdo da ruši tu istu BiH :wink: . Odosmo @veso preduboko u politiku
veso

#2118 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by veso »

Nažalost u bih se gleda sve kroz politiku,i nije sve tako crno i belo,možda je ovog iz sarajeva isterao neki kriminalac poput batka vlahoviča,pa dodik jedva čeka da se ljudi iz rs povuku iz nogometnog saveza,osnivanje jednonacionalnog saveza bi stvorio još veći razdor i odveo u ambis
Gandalf

#2119 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Gandalf »

FIFA i UEFA preuzimaju kontrolu u N/FS BiH!

Šta i kako dalje? Pitanje je na koje danas niko nije mogao ponuditi konkretan odgovor. Ipak, prema saznanjima SCsport.ba rješenje postoji. Navodno, FIFA i UEFA već imaju scenarij kako prevazići postojeću krizu.

Prvi zadatak bit će formiranje Komiteta za normalizaciju koji će brojati devet članova. Trojica njih bit će stranci koje će instalirati FIFA i UEFA, dok će šestorica biti iz domaćih redova. Ono što je bitno, u Komitetu za normalizaciju neće moći biti niko iz aktuelnog rukovodstva Savez, odnosno iz Izvršnog odbora i Skupštine N/FS BiH. Njima je definitivno, sa krajem današnje Skupštine odzvonilo i više neće moći kreirati «fudbalsku politiku» u BiH.

'Glavni' će biti iz FIFA/UEFA, a njihov zadaka bit će da riješe statutarno pitanje, a njihov prvi mandat trajat će 60 dana. Na funkciju će stupiti u prvom tromjesečju aprila mjeseca. Također, imat će ingerencije u vođenju Saveza, odnosno takmičenja (prvenstva i Kupa BiH).

Prema informacijama do kojih smo došli, a koje su nam prenijeli ljudi bliski FIFA-i i UEFA-i očekuje se da sva pitanja budu riješena do kraja maja, čime bi klubovi mogli biti prijavljeni za nastupe u evropskim takmičenjima. Također, u tom slučaju reprezentacija bi nastavila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rudi Zavrl, posmatrač FIFA i UEFA bio je začuđen onim što se dešavalo u Holiday Innu. No, nije želio davati bilo kakve komentare uz obrazloženje da su mu to sugerisali nalogodavci iz Ciriha i Nyona.
L@BuD

#2120 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by L@BuD »

Očigledno petljanje politike u savez.Vidjećemo na potezu UEFE koliko su dobro upoznati sa situacijom i kakva će suspenzija biti jer ovdje treba čelništvo suspendovati ne savez.
Cyrax

#2121 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Cyrax »

simonese wrote:proteran iz Sarajeva
Ili mu Krajisnik obecao da ce sagraditi "lepse" srpsko Sarajevo
simonese

#2122 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by simonese »

Cyrax wrote:
najgore sto su dobili to "srpsko Sarajevo" samo jeli lepse ?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2123 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bordo gandalf »

.
Cyrax

#2124 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Cyrax »

simonese wrote:
Cyrax wrote:
najgore sto su dobili to "srpsko Sarajevo" samo jeli lepse ?
Lepse od Pariza!
simonese

#2125 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by simonese »

:D
Locked