SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

burek_in_space

#2076 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Pera Trta wrote:Naravno, ljudi iz RS-a, koji po mišljenju nekih od forumaša (koji očito žive u Carstvu gde stanuje drugarstvo) u duši navijaju za BiH reprezentaciju, u ovom trenutku pred malim ekranima prate svoju reprezentaciju.
Namjerno nisam stavio navodnike na "svoju", jer smatram da nisu potrebni.
Neshto zhelish reci sa ovim?!
BarbaDue

#2077 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by BarbaDue »

Jedna si jedina

Zemljo tisućljetna
Na vjernost ti se kunem
Od mora do Save
Od Drine do Une

Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina

Bog nek' te sačuva
Za pokoljenja nova
Zemljo mojih snova
Mojih pradjedova

Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
Borimo se ljudi za ovo!
Johnny_x

#2078 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Johnny_x »

Kada dodju ovi novi u savez navijaci ce biti osteceni jer ostacemo bez skandiranja SAVEZ NAPOLJE
nihoniho

#2079 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nihoniho »

interesantno, srbi bi principijelnim insistiranjem na neprihvacanju bilo cega unitarnog u bih, mogli napraviti najvecu uslugu najvaznijoj saporednoj stvari u drzavi koju mrze.
ovim potezom bi se savez mogao ocistiti od lopova i trojanskih konja i poceti predstavljati bih na dostojanstven nacin.
ovako ili onako,bih ce ,u buducnosti imati bolji fudbal.
hvala neprijatelji bosne i domaci izdajnici.
dingosp0

#2080 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by dingosp0 »

ma ja ovo nista nevjerujem...
jer ovo sve zvuci previse dobro i nemoguce, da se formira novi savez s 6 ljudi...
nakon 20 godina sranja, korupcije, lopova politicara, izgubio sam optimizam...
jednostavno nevjerujem da moze kod nas nesto biti normalo pa cak it taj jebeni savez...
a ako stvarno bude formiran normalni savez...s pravim ljudima na vrhu, onda ne znam...
treba proglasiti to neradnim danom u drzavi ... i svake godine slaviti taj dan....

ali opet cisto sumljam...ipak mislim da ce na kraju ovi seljoberi s utaliti i dogovoriti da sebi spase stolice...i dalje s nastavlja prica o savezu....
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2081 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Pera Trta »

burek_in_space wrote:
Pera Trta wrote:Naravno, ljudi iz RS-a, koji po mišljenju nekih od forumaša (koji očito žive u Carstvu gde stanuje drugarstvo) u duši navijaju za BiH reprezentaciju, u ovom trenutku pred malim ekranima prate svoju reprezentaciju.
Namjerno nisam stavio navodnike na "svoju", jer smatram da nisu potrebni.
Neshto zhelish reci sa ovim?!
Da Srbi iz RS-a dobro znaju koja je njihova reprezentacija, ma koliko nas ti pokušavao uvjeriti u suprotno.
I da su njihovi delegati danas uradili upravo ono što su oni željeli.
Gandalf

#2082 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Gandalf »

Nema razloga za pretjerani pesimizam - odlazak ove garniture neljudi iz saveza smo godinama priželjkivali i sada se to i dešava :thumbup: Fudbal se danas ponovo rodio u BIH :bih:
burek_in_space

#2083 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Pera Trta wrote: Da Srbi iz RS-a dobro znaju koja je njihova reprezentacija, ma koliko nas ti pokušavao uvjeriti u suprotno.
I da su njihovi delegati danas uradili upravo ono što su oni željeli.
Nemam te ja shta uvjeravati, ho'sh ne'sh ne morash vjerovati.
Nemam nikakve koristi od toga, a i sam sam svjestan da je to josh uvijek velika manjina.
I ako vec nisi maliciozan, u shta iskreno sumnjam, vidio bi da sam uz @1946 jedini koji je rekao da reprezentacija nije integrativni faktor, ma koliko se novinari upinjali da to prikazhu takvim.

A sa ovim kvalifikacijama u kakvom Carstvu zhivim pripazi za ubuduce.
nekoeko

#2084 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nekoeko »

Možda bi uskoro ona naša poznata navijačka "Savez napolje" mogla postati historija! Sa novim ljudima po nove pobjede! :bih: :bih: :bih:
BarbaDue

#2085 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by BarbaDue »

ja nesto ne mogu da vjerujem u pozitivan ishod ove price! nista dobro u ovoj drzavi, zbog cega bi sad bila iznimka?
slobodni armirach

#2086 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by slobodni armirach »

Gandalf wrote:Nema razloga za pretjerani pesimizam - odlazak ove garniture neljudi iz saveza smo godinama priželjkivali i sada se to i dešava :thumbup: Fudbal se danas ponovo rodio u BIH :bih:
naravno, sad mozda i ja odem na tekme reprezentacije, zadnju gledo Protiv Spanije 2004!
dingosp0

#2087 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by dingosp0 »

BarbaDue wrote:ja nesto ne mogu da vjerujem u pozitivan ishod ove price! nista dobro u ovoj drzavi, zbog cega bi sad bila iznimka?
nisi jedini vjeruj.... ja cak ne mogu da zamislim BH saves s fudbalskim legendama na vrhu ...ljudi koji ce svoj poso obavljati iz ljubavi prema reprezentaciji, drzavi, sportu....koji nece krasti, namjestati neke prijateljske tekme zbog svojih interesa....gdje cemo mozda konacno dobiti novi dres kako treba...a ne popisanu legeju...

ako s fakat desi onda ne znam...ostajem bez rijeci od tolikog soka ....da s i ovdje nesto normalno moze desiti...
cyprus

#2088 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by cyprus »

Ma ja sam pravo skeptičan na tu priču o novom boljem savezu... Mada se nadam suprotno, prilično sam uvjeren da se stvari neće drastičnije mijenjat... Ipak, želim vjerovat da FIFA i UEFA imaju neki stvarni plan kako unaprijediti situaciju u našem fudbalu, ali moramo i mi sami mnogo toga uradit. Ali, ponavljam - nisam optimista :roll: Međutim nisam ni toliki pesimista, pa ne mislim da ćemo biti izbačeni iz kvalifikacija. Vjerovatno će se naći neko ''kompromisno rješenje''
BarbaDue wrote:
Jedna si jedina

Zemljo tisućljetna
Na vjernost ti se kunem
Od mora do Save
Od Drine do Une

Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina

Bog nek' te sačuva
Za pokoljenja nova
Zemljo mojih snova
Mojih pradjedova

Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
Borimo se ljudi za ovo!
A uz dužno poštovanje prema bivšoj himni, kakve ovo veze ima sa savezom? :-)
Jack Be Nimble

#2089 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Jack Be Nimble »

Koliko dugo trajati ta kazna? Imali neko vrijeme?
burek_in_space

#2090 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Jack Be Nimble wrote:Koliko dugo trajati ta kazna? Imali neko vrijeme?
Sve dok se stvari ne urede kako trazhe Fifa i Uefa. A to mozhe biti 5 dana, 5 godina...
splend

#2091 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by splend »

"UEFA i FIFA su na potezu i ja očekujem da će se sve završiti na najbolji mogući način za bh. fudbal. Neki ljudi, sa kojima sam u kontaktu i koji su dobro upoznati sa svim dešavanjima, su mi u neformalnim razgovorima rekli da postoji rješenje i zbog toga sam optimista", zaključio je Sušić.

bar imamo srecu, da nam je trener, covjek svjetskog imena, koji je sigurno u kontaktu s vrhom UEFE. ako je on optimista, onda sam i ja. :bih:
jeza u ledja

#2092 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

Ja i dalje ne vjerujem da ce se ista bitno desiti. Jednostavno ne vjerujem. Ovi uhljupi u nasem fudbalu su prezivjeli sve i svasta, nekako ce se oni opet snaci, vjerujte mi. Prava suspenzija, u smislu da nas ukinu iz kvalifikacija i da zabrane nasim klubovima ucesce u Evropi sljedece godine cisto sumnjam da ce se desiti. A pogotovo sumnjam da ce iz svega ovoga izaci neki pozitivan ishod.

Doduse, UEFA bi mogla komotno 'banovati' Colakovice, Dominkovice i ine bavljenja fudbalom, no vidjecemo.

Jos nesto, nisam bas siguran da je sva ova ujdurma cisto nacionalna. Mora tu biti jos nesto . RS nije u interesu da njihovi klubovi stagniraju, da Borac ne ide u Evropu, itd. Jednostavno ti svi ljudi su NESPOSOBNI da se dogovore, NESPOSOBNI da razmisljaju, NESPOSOBNI da rade bilo sta sto ce biti za dobrobit bilo njih, bilo cijele zemlje. Moze im se. Mogli su do sad, a sto ne bi mogli i od sad? Mislite da ce nasi Osimi, Susici i ostali nesto rijesiti? Daj boze. Dok ne vidim - ne vjerujem. Inace nisam pesimistican i mrzim crnjacenje na forumu, ali fakat mi se cini da se nista, NISTA nece desiti. Cak sta vise, cini mi se kao najvjerovatnije rjesenje - jos jedna odgoda, jos nekoliko mjeseci mrcvarenja, jos nekoliko mjeseci pregovora, jos nekoliko mjeseci dubioza, nagadjanja i bla bla bla. Bice prica - "sad ste suspendovani i imate do kraja maja da opet pregovarate". I tako u nedogled.

Koje je to licemjerje, pa oni su nam nametnuli ovakav Savez!

Nek idu u tri lijepe materine svi redom!

PS: I niko mi ne odgovori, kako to da je ishod glasanja bio tako izjednacen, 22 glasa za , 28 glasova protiv, 3 suzdrzana. Ako je tako, to onda znaci da nisu samo bosnjacki clanovi glasali za?
Last edited by jeza u ledja on 30/03/2011 00:29, edited 1 time in total.
dingosp0

#2093 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by dingosp0 »

ma fifa i uefa su ista govna ko nas savez ba....platini i co...nema vece mafije...nadati s da oni poprave nas problem...ne znam...meni zvuci ko suplja prica....bice na kraju "dogovorili s, savez ostaje" idemo dalje....
jeza u ledja

#2094 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

I ako vec kruze te price o pravljenju novog, zdravog saveza, sa sve zvijezdama u vrhu, prelivenog cokoladom i sa jagodom on top, kako onda niko iz RS ili iz HB nije bio svjestan toga, nije znao za to, pa glasao protiv, iako bi to znacilo 'ban' iz bavljenja fudbalom, pravljenje saveza bez njih, pravog patriotskog? Preuzimaju rizik jer im je Dodik tako naredio? Hoce im Dodik davati platu kad im klub bankrotira? Hoce kite moje.
Da ima tu jos nesto ne bi se oni s tim zajebavali. Svakome je marka u dzepu draga.

Hoce to Borac igrati u Jelen ligi?? Ha ha ha.
dingosp0

#2095 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by dingosp0 »

jeza u ledja wrote:I ako vec kruze te price o pravljenju novog, zdravog saveza, sa sve zvijezdama u vrhu, prelivenog cokoladom i sa jagodom on top, kako onda niko iz RS ili iz HB nije bio svjestan toga, nije znao za to, pa glasao protiv, iako bi to znacilo 'ban' iz bavljenja fudbalom, pravljenje saveza bez njih, pravog patriotskog? Preuzimaju rizik jer im je Dodik tako naredio? Hoce im Dodik davati platu kad im klub bankrotira? Hoce kite moje.
Da ima tu jos nesto ne bi se oni s tim zajebavali. Svakome je marka u dzepu draga.

ma o tom i ja razmisljam...koja budala bi glasala sama protiv svog radnog mjesta...
znaju ako glasaju protiv, bice im noga ...
nisu toliki kreteni....
ja mislim da ce ipak na kraju usvojiti sto s trazi
gotova prica....
UEfa i FIFA ce nam reci vozdra levati vidimo s...

i nastavlja s cirkuz dalje...
upaljac01

#2096 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by upaljac01 »

dingosp0 wrote:
jeza u ledja wrote:I ako vec kruze te price o pravljenju novog, zdravog saveza, sa sve zvijezdama u vrhu, prelivenog cokoladom i sa jagodom on top, kako onda niko iz RS ili iz HB nije bio svjestan toga, nije znao za to, pa glasao protiv, iako bi to znacilo 'ban' iz bavljenja fudbalom, pravljenje saveza bez njih, pravog patriotskog? Preuzimaju rizik jer im je Dodik tako naredio? Hoce im Dodik davati platu kad im klub bankrotira? Hoce kite moje.

ma o tom i ja razmisljam...koja budala bi glasala sama protiv svog radnog mjesta...
nisu toliki kreteni....
gotova prica....

Mah kod njih je prefiks najbitniji, pa bolan oni i dallje misle da su pobjedili ameriku, putinu 30 000 ljudi klice na marakani sta te jos moze zacudit... borac je samo koleteralna steta, slavija, leotar, drina i onako se jedva odrzavaju u zivotu
ja u ove bajke oko novog saveza ne vjerujem, kakave nase legende, kakvi bakraci tu su samo da se slikaju...
BarbaDue

#2097 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by BarbaDue »

cyprus wrote:Ma ja sam pravo skeptičan na tu priču o novom boljem savezu... Mada se nadam suprotno, prilično sam uvjeren da se stvari neće drastičnije mijenjat... Ipak, želim vjerovat da FIFA i UEFA imaju neki stvarni plan kako unaprijediti situaciju u našem fudbalu, ali moramo i mi sami mnogo toga uradit. Ali, ponavljam - nisam optimista :roll: Međutim nisam ni toliki pesimista, pa ne mislim da ćemo biti izbačeni iz kvalifikacija. Vjerovatno će se naći neko ''kompromisno rješenje''
BarbaDue wrote:
Jedna si jedina

Zemljo tisućljetna
Na vjernost ti se kunem
Od mora do Save
Od Drine do Une

Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina

Bog nek' te sačuva
Za pokoljenja nova
Zemljo mojih snova
Mojih pradjedova

Jedna si jedina
Moja domovina
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina
Borimo se ljudi za ovo!
A uz dužno poštovanje prema bivšoj himni, kakve ovo veze ima sa savezom? :-)
ali ima veze sa drzavom, 70% posto ove drzave nije imalo nista protiv ove himne al' ona tada nije odgovarala politicarima. ista je sad stvar sa savezom, vjerujem da bar polovini srba i hrvata ne smeta jedinstven savez sa jednim predsjednikom. a kada bi se digli ljudi koji su postovali ovu himnu i koji vole normalan savez drugacije bi bilo!
ganjeta

#2098 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ganjeta »

Ne znam ja hocu da vjerujem,da cemo dobiti taj famozni savez,po mjeri kakav zasluzujemo.Inace sam optimista u zivotu,pa tako i danas :bih: .Kontam da je ovim iz UEFE i FIFE puk'o film,i da ce odjebati sve one koji ne zele da igraju po njihovim pravilima.Hoces,neces...ma vozdrica ko vas jebe,niko vas ne tjera,ako ne zelite..mi smo igrali i prije vas.

Danas su dokazali i svih ovih godina koliko su u savezu,da mu ne zele dobro,kao ni nasaoj jedinoj BiH.Mene nekad dusa boli kad vidim sta nam rade u svim sferama zivota,ali nicija nije do zore gorila...prezivjeli smo rat,granatiranje,glad,genocid prezivjecemo i ovo..i opet cemo se radovati uspjesima nasih ljiljana/zmajeva,ali ovaj put ako Bog da u Ukrajini i Poljskoj.

"Ama ima Bosne i mene u Bosni 'vakog kaki sam.." :thumbup: :bih:
nihoniho

#2099 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nihoniho »

dingosp0 wrote:

nisu toliki kreteni....
gotova prica....

jedino objasnjenje je da rs,tj dodik, tvrdoglavo istrajava na konceptu neprihvatanja nijedog oblika unitarizma, pa ni sportskog. to je politika rs i kontam da mu je vaznije poaslati poruku da rsa nece pristati na pritiske, nego brinuti o foteljama nekolicine sumnjivih tipova. isplatice on bnjih. to su visi ciljevi.
Edin H.

#2100 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote: PS: I niko mi ne odgovori, kako to da je ishod glasanja bio tako izjednacen, 22 glasa za , 28 glasova protiv, 3 suzdrzana. Ako je tako, to onda znaci da nisu samo bosnjacki clanovi glasali za?
I mene ovo zanima :skoljka:
Locked