Mislim da su oni tu između dvije vatre: UEFE i srpskih kolega... nadaju se da će sve proći bez implikacija po njihove fotelje
SAVEZ NAPOLJE!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1476 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ja nikako nisam primijetio da se federalni funkcioneri Saveza zalažu za neke promjene... status quo, njima je dobro kako jest. Isto kao i tužba Kentara... što bi Suljo rekao nije satelit
Zabij glavu u pijesak i nadaj se da će proći.
Mislim da su oni tu između dvije vatre: UEFE i srpskih kolega... nadaju se da će sve proći bez implikacija po njihove fotelje
-
jovanbl
#1477 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Uveo bi stalnog kontrolora poslovanja postojeceg saveza sa usagklasenim promjenama statuta saveza iz uefe po sistemu "visokog predstavnika sa bonskim ovlastenjima", odnsono nesto kao protektora , u stvari imao bi ulogu bas kao oht u svom pocetnom mandatu sa bonskim ovlastenjima kad je bio najaci . S tim bi se stvari pocele sredjivati, sa kontrolom, a onda bi postepeno sve doslo na svoje i postalo samoodrzivo, naravno ne brzo ne lako, ali bi dosloburek_in_space wrote:@jovanbl, a shta bi ti uradio, konkretno?!
- burek_in_space
#1478 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Evo nam Inzka, pa nemamo Vijece ministara josh uvijek.jovanbl wrote:
Uveo bi stalnog kontrolora poslovanja postojeceg saveza sa usagklasenim promjenama statuta saveza iz uefe po sistemu "visokog predstavnika sa bonskim ovlastenjima", odnsono nesto kao protektora , u stvari imao bi ulogu bas kao oht u svom pocetnom mandatu sa bonskim ovlastenjima kad je bio najaci . S tim bi se stvari pocele sredjivati, sa kontrolom, a onda bi postepeno sve doslo na svoje i postalo samoodrzivo, naravno ne brzo ne lako, ali bi doslo
Dakle, po mom skromnom mishljenju, prijedlog ti ne valja.
Imash li josh neki?!
-
jovanbl
#1479 Re: SAVEZ NAPOLJE!
inco nije pravi primjer jer je visokipredstAVNIK bez ozbiljne podrske vijeca za implementaciju mira za nametanje odluka i smjenjeivanje funkcionerea, bolji ti je primjer esdaun ili petric, znaci fudbalski ohr sa takvim kapacitetom kao sto je imao esdaun nprburek_in_space wrote:Evo nam Inzka, pa nemamo Vijece ministara josh uvijek.jovanbl wrote:
Uveo bi stalnog kontrolora poslovanja postojeceg saveza sa usagklasenim promjenama statuta saveza iz uefe po sistemu "visokog predstavnika sa bonskim ovlastenjima", odnsono nesto kao protektora , u stvari imao bi ulogu bas kao oht u svom pocetnom mandatu sa bonskim ovlastenjima kad je bio najaci . S tim bi se stvari pocele sredjivati, sa kontrolom, a onda bi postepeno sve doslo na svoje i postalo samoodrzivo, naravno ne brzo ne lako, ali bi doslo
Dakle, po mom skromnom mishljenju, prijedlog ti ne valja.
Imash li josh neki?!
Last edited by jovanbl on 03/03/2011 23:48, edited 1 time in total.
-
LSD
#1480 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Vidiš da se covjek zalaže da se uvedu Bonske ovlasti i za fudbal...nema nama napretka bez Bona 
- burek_in_space
#1481 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Zashto bi se UEFA peglala sa nama opet, kada je to odradila prije 10-ak godina?!jovanbl wrote: inco nije pravi primjer jer je visokipredstAVNIK bez ozbiljne podrske vijeca za implementaciju mira za nametanje odluka i smjenjeivanje funkcionerea, bolji ti je primjer esdaun ili petric, znaci fudbalski ohr sa takvim kapacitetom kao sto je imao esdaun npr
Mislim da imash nerealna ochekivanja.
-
extraordinary
#1482 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Suljin kapacitet već polako prelazi FS BiH. U Predsjedništvo Sulju treba, al ono državno. Koji bezobraznik i lopina, prvo ona idiotska izjava nisam ja Torabi, pa sad ovo. Gnjida je očito toliko samouvjerena i sigurna u svoju poziciju da daje sebi za pravo ovako bahate komentare, čak i podrugljive prema onima koji su mu postavili pitanje i nama navijačima, odnosno građanima. Stvarno žalosno, koga sve mi moramo trpiti.ultima_palabra wrote:Ja nikako nisam primijetio da se federalni funkcioneri Saveza zalažu za neke promjene... status quo, njima je dobro kako jest. Isto kao i tužba Kentara... što bi Suljo rekao nije satelitZabij glavu u pijesak i nadaj se da će proći.
- jeza u ledja
#1483 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ako nemas nista protiv ukidanja troclanog predsjednistva, onda znaci da se slazes sa nama da FSRS vodi cijeli bh nogomet ka dnu, jer ne zele da se odreknu takvog uredjenja?jovanbl wrote:sustinski nemam nista protiv jednog predsjenika saveza, i to jeste najnormalnije, ali to mi je pravo sekundarno pitanje nimalo vazno za napredak fudbala u bih, a samo debil pusti da mu to podvalju pod predsjednistvo rak rana fubala nakon koje ce sve biti sjajno, a ono ko sveta vodica nit pomaze nit odmazejeza u ledja wrote:Nisi nikako rekao. Ja u svemu ovome vidim da ti razmisljas isto kao vodjstvo FSRS u BL - dakle, politicki.jovanbl wrote:[uefa razmislja kako da izovog izadje a da ne izgubi autoritet , ako treba po cijenu fudbala u bih, po cijenu fudebala u bih, aovi sto ti nabroja uklucjuci i tebe , ovako kako rekoh
Ja razmisljam normalno, ja se slazem sa UEFAom, odnosno sa ostatkom svijeta.
znaci da rezimitam, ne razmisljam ko rukovodstvo fsrs, al brate ni ko ovi iz federalnog dijela, a bogami nisam ni glup kao ovi iz uefe da me nasi banditi ovako presvuku
-
jovanbl
#1484 Re: SAVEZ NAPOLJE!
zato sto je to trenutno jedino rjesenje koje omogucava da fudbal opstane u bih kao dijelu evrope, i sustinski jedini nacin za odstranjivanje politike iz fudbala, i zato sto to nisu uradili onda kad su trebali prije dest godina, moraju da isprave svoju grsku jer su previse ockivali od nas ovakvih kakvi smo i iz cega smo izasli , a i ne kosta ih punoburek_in_space wrote:Zashto bi se UEFA peglala sa nama opet, kada je to odradila prije 10-ak godina?!jovanbl wrote: inco nije pravi primjer jer je visokipredstAVNIK bez ozbiljne podrske vijeca za implementaciju mira za nametanje odluka i smjenjeivanje funkcionerea, bolji ti je primjer esdaun ili petric, znaci fudbalski ohr sa takvim kapacitetom kao sto je imao esdaun npr
Mislim da imash nerealna ochekivanja.
-
jovanbl
#1485 Re: SAVEZ NAPOLJE!
ti od tog pravis crno bijelu pricu aa prica nije crno bijelajeza u ledja wrote: Ako nemas nista protiv ukidanja troclanog predsjednistva, onda znaci da se slazes sa nama da FSRS vodi cijeli bh nogomet ka dnu, jer ne zele da se odreknu takvog uredjenja?
- fosil
#1486 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Meho gasi
Ma ne gubimo mi nista, mozemo samo dobiti poslije suspenzije. Bolje se i godinu susiti pa od nule, nego sa ovim lopovima dok se boje ne rastope.

Ma ne gubimo mi nista, mozemo samo dobiti poslije suspenzije. Bolje se i godinu susiti pa od nule, nego sa ovim lopovima dok se boje ne rastope.
- jeza u ledja
#1487 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Trenutno je crno bijela, ako se ne izglasa ukidanje troclanog predsjenistva, te nebitne stvari, kao sto si sam rekao, NSBiH ce biti suspendovan. FSRS se protivi ukidanju istog. Znaci ako pristanu - NSBiH nece biti suspendovan, ako pristanu - nece. Crno bijelo.jovanbl wrote:ti od tog pravis crno bijelu pricu aa prica nije crno bijelajeza u ledja wrote: Ako nemas nista protiv ukidanja troclanog predsjednistva, onda znaci da se slazes sa nama da FSRS vodi cijeli bh nogomet ka dnu, jer ne zele da se odreknu takvog uredjenja?
- veljaca
#1488 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Koliko diskusije oko necega ( koju je inicirao jovanbl ) a rezultat se zna unaprijed .... mozete vi pricati koliko hocete a jovanbl po svome ( nesto slicno kao predcjednik mu dodo ) ....
Medjutim tu su FIFA i UEFA
Medjutim tu su FIFA i UEFA
- ultima_palabra
#1489 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Situacija je poprilično jasna... ako budu odlučivali ljudi iz fudbala (pa makar i ovi uhljupi što su sad u Savezu) usvojiće se Statut i suspenzija će biti izbjegnuta.
Međutim, ako bude odlučivala politika, a vrlo je moguće ako pogledate šta se dešava zadnjih dana i sa kojih sve strana dolaze ataci na državu Bosnu i Hercegovinu... onda će klubovi ostati bez Evrope, a reprezentacija bez kvalifikacija.
Ipak, obje situacije nose nešto dobro. U prvoj se dobija novi normalniji Statut bez tročlanog Predsjedništva i nema kazni, a u drugoj pored golemih reperkusija fudbal bi se pokrenuo sa mrtve tačke i UEFA bi ustrojila Savez na normalnim osnovama.
Međutim, ako bude odlučivala politika, a vrlo je moguće ako pogledate šta se dešava zadnjih dana i sa kojih sve strana dolaze ataci na državu Bosnu i Hercegovinu... onda će klubovi ostati bez Evrope, a reprezentacija bez kvalifikacija.
Ipak, obje situacije nose nešto dobro. U prvoj se dobija novi normalniji Statut bez tročlanog Predsjedništva i nema kazni, a u drugoj pored golemih reperkusija fudbal bi se pokrenuo sa mrtve tačke i UEFA bi ustrojila Savez na normalnim osnovama.
- LeonardoAC
#1490 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Evo iz FIFA/UEFA najavili formiranje novog saveza ukoliko se situacija ne promijeni - predlažem da masovnim mailovima (ako već ne možemo nikako drugačije) tražimo od FIFA/UEFA da svakako formiraju novi savez i da ne prihvate ništa što ovi goFnari dogovore... a obzirom da su u pitanju fotelje - dogovoriće oni sigurno sve.
-
Stari
#1491 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Cijelu sam skoro jesenju sezonu pokusavao pokrenuti ovakvu diskusiju koja se evo sad desava. Nije bilo previse odzivA ...kako god ...sad smo tu.
Posve subjektivno ...i bez i najmanje potrebe da ikog ubjedjujem u ispravnost recenog ... mislim da je ovo lose ...skoro pa da losije ne moze biti.
Dosli smo u onu situaciju koja je posto po to trebala biti izbjegnuta ranijim potezima... ne vjerujem da se u obe varijante pronalazi i tracak bilo kakve pozitive ...dapace...naprotiv.
Krajnje pojednostavljeno ...radi se o o tome da vecina vas ovdje jos uvijek neosnovano zeli vjerovati u cuda ... koja se nazalost nece desiti.
Prva mogucnost da FSRS pristane na deal ... koji nije u liniji sa njihovom dugorocnom strategijom... politika ili ne - u ovoj situaciji vrlo nebitno - oni na taj dogovor o jednom predsjedniku NSBiH ...nece pristati. I meni barem je vrlo jasno zbog cega ...
Druga mogucnost ...kojoj se izgleda potajno raduju (i njoj se nadaju) oni koji su za generalni remont i korjenite izmjene u sastavu rukovodstva NSBiH ...i oni planiraju rjesenje u stilu : "OK ...neka nas suspenduju ... u kratkom vrmenu cemo oformiti nov NS ...i biti primljeni u Fifu i lijepo onda sve ispocetka ali ovoga puta posteno ....dakle sumasumarum za godinu dvije sve sredjeno ali nas vise Munib Suljo i ostali nece handriti..." To je jos manje vjerovatno nego ona prva solucija ...sto-ce-reci ... apsolutno nevjerovatno.
Budemo li suspendovani sada ... necekacemo se svi mi ...slijedece sluzbene takmicarske utakmice reprezentacije BiH...
Posve subjektivno ...i bez i najmanje potrebe da ikog ubjedjujem u ispravnost recenog ... mislim da je ovo lose ...skoro pa da losije ne moze biti.
Dosli smo u onu situaciju koja je posto po to trebala biti izbjegnuta ranijim potezima... ne vjerujem da se u obe varijante pronalazi i tracak bilo kakve pozitive ...dapace...naprotiv.
Krajnje pojednostavljeno ...radi se o o tome da vecina vas ovdje jos uvijek neosnovano zeli vjerovati u cuda ... koja se nazalost nece desiti.
Prva mogucnost da FSRS pristane na deal ... koji nije u liniji sa njihovom dugorocnom strategijom... politika ili ne - u ovoj situaciji vrlo nebitno - oni na taj dogovor o jednom predsjedniku NSBiH ...nece pristati. I meni barem je vrlo jasno zbog cega ...
Druga mogucnost ...kojoj se izgleda potajno raduju (i njoj se nadaju) oni koji su za generalni remont i korjenite izmjene u sastavu rukovodstva NSBiH ...i oni planiraju rjesenje u stilu : "OK ...neka nas suspenduju ... u kratkom vrmenu cemo oformiti nov NS ...i biti primljeni u Fifu i lijepo onda sve ispocetka ali ovoga puta posteno ....dakle sumasumarum za godinu dvije sve sredjeno ali nas vise Munib Suljo i ostali nece handriti..." To je jos manje vjerovatno nego ona prva solucija ...sto-ce-reci ... apsolutno nevjerovatno.
Budemo li suspendovani sada ... necekacemo se svi mi ...slijedece sluzbene takmicarske utakmice reprezentacije BiH...
- Edin H.
#1492 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Formiranje novog Saveza nakon suspenzije, bez vremenskog roka.LeonardoAC wrote:Evo iz FIFA/UEFA najavili formiranje novog saveza ukoliko se situacija ne promijeni - predlažem da masovnim mailovima (ako već ne možemo nikako drugačije) tražimo od FIFA/UEFA da svakako formiraju novi savez i da ne prihvate ništa što ovi goFnari dogovore... a obzirom da su u pitanju fotelje - dogovoriće oni sigurno sve.
Znajuci kako su ovi stranci azurni i zainteresovani ta zabava moze potrajati i 5 godina.
- smoki_choko
#1493 Re: SAVEZ NAPOLJE!
boli njih briga sto smo mi nesposbni da napravimo normalan savez 
-
Stari
#1494 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Izgleda da je bas dotle doslo ...da neko i to mora jasno i citko napisati ...
Ako nas sad suspenduju i izbace iz takmicenja ...novi savez se nece formirati ...Nece ga formirati Fifa ni Uefa (jer to njihov poso) ..a nece ga formirati ni FSRS barem ne skupa sa NSFederacije...jer ...zar je uopste potrebno spominjati zasto ....
Ako nas sad suspenduju i izbace iz takmicenja ...novi savez se nece formirati ...Nece ga formirati Fifa ni Uefa (jer to njihov poso) ..a nece ga formirati ni FSRS barem ne skupa sa NSFederacije...jer ...zar je uopste potrebno spominjati zasto ....
- ultima_palabra
#1495 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa UEFA je jasno rekla da će smatrati stari savez nelegalnim, te da će formirati krizni komitet koji će raditi na formiranju novog saveza koji će biti bez političkog utjecaja i nacionalnih ključeva.Stari wrote:Izgleda da je bas dotle doslo ...da neko i to mora jasno i citko napisati ...
-
Stari
#1496 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Najponiznije se izvinjavajuci sto sam uspio promasiti ovako bitnu depeshu ... nekako bih se ipak odvazio zamoliti za uputu o tome kako ja da procitam originalni text ove tvoje parafrazirane tvrdnje.LeonardoAC wrote:Evo iz FIFA/UEFA najavili formiranje novog saveza ukoliko se situacija ne promijeni - predlažem da masovnim mailovima (ako već ne možemo nikako drugačije) tražimo od FIFA/UEFA da svakako formiraju novi savez i da ne prihvate ništa što ovi goFnari dogovore... a obzirom da su u pitanju fotelje - dogovoriće oni sigurno sve.
Gdje pise ovo sto tvrdis?
- ultima_palabra
-
Stari
#1498 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ostario sam i nejvjreovatnije postao pomalo senilan ...ali ...ne mogu se sjetiti da je Fifa / Uefa ikad ikome ..."pravila savez"... Uobicajena je praxa (e sad mozda i ja grijesim ispravite me u tom slucaju) ..da se prvo savez napravi ... i sve sto u taj paket-aranzman ulazi ...ligaska takmicenja , kupovi , reprezentacija itd idr isl i onda se podnese zahtjev za prijem u medjunarodne asocijacije , unije, organizacije ...i tako ...Ja ne pamtim da je to ikad igdje islo obrnutim redoslijedom... Hocu reci ne pamtim da je Uefa ikad ikom pravila ligu , kupove ..a da to skoro jedna polovica te zemlje - ne zeli.
al hajd dobro ne bil kako bilo da sam ja u krivu - niko sretniji od mene samog u tom slucaju ne bi bio
al hajd dobro ne bil kako bilo da sam ja u krivu - niko sretniji od mene samog u tom slucaju ne bi bio
- smoki_choko
#1499 Re: SAVEZ NAPOLJE!
pa posto nema drzave u svijetu poput bosne i hercegovine onda i fifa i uefa moraju da prave izuzetke
-
5 0 5
#1500 Re: SAVEZ NAPOLJE!
@Stari:
Covjek je napisao "UEFA je jasno rekla da će smatrati stari savez nelegalnim, te da će formirati krizni komitet koji će raditi na formiranju novog saveza koji će biti bez političkog utjecaja i nacionalnih ključeva."
Znaci, nece UEFA praviti novi Savez nego ce formirati krizni komitet (nadam se od domacih fudbalskih strucnjaka), koji ce onda formirati novi Savez (najbitnije: bez političkog utjecaja i nacionalnih ključeva).
Covjek je napisao "UEFA je jasno rekla da će smatrati stari savez nelegalnim, te da će formirati krizni komitet koji će raditi na formiranju novog saveza koji će biti bez političkog utjecaja i nacionalnih ključeva."
Znaci, nece UEFA praviti novi Savez nego ce formirati krizni komitet (nadam se od domacih fudbalskih strucnjaka), koji ce onda formirati novi Savez (najbitnije: bez političkog utjecaja i nacionalnih ključeva).