Opasno si se zajebao kada si mene stavio u kontekst BHF-a

.Ja apsolutno nista sa njima nemam,samo ti govorim stvari koje su jasne svakome zivome ko prati fudbal kod nas,bilo reprezentativni bilo klubski.
ratata wrote:@libero: Ko finansira BHF , i kad toliko sebe stavljate ispred reprezentacije zasto onoj raji koja nema love ne podjelite karte ? mislim i Hamas je slicna organizacija (samo politicka) ali oni bar dijele raji.
Nemam nista sa njima,li ti mogu potvrditi da se radi o samofinansiranju,kako grupa kao takva(svugdje u svijetu su jako poznati principi samofinasiranja navijackih skupina,princim samofinansiranja marketing,clanarina i sl),tako i pojedinci koji placaju svoje troskove (vise ti moze,i detaljnije,napisati neko od clanova BHF jer znam da ih ima na ovome forumu)
Ti bas nisi upoznat sa radom BHF i mogu potvrditi da ta navijacka skupina je vise uradila za obican BH narod od bilo kojeg pojedinca iz saveza,pa i od sviju njih zajedno. Raspitaj se malo sta su sve ti momci uradili.koliko je novca skupljeno za povratnike u RS,koliko je novca skupljeno za placanje autobusa za navijace iz BiH za neka gostovanja,koliko se participira u svim drugim akcijama..raspitaj se bolan malo,ovako ispadas smijesan jer raspravljas sa "argumentima" koji apsolutno ne piju vodu. Ako im nesto mozes pripisati,a mozes i ja bih mogao dosta toga kriticki napisati na njihov racun,ne mozes im spocitati da nisu uvijek kada je trebalo nesto isfinansirati odazvali se toj akciji ,naravno onoliko koliko su mogli,ali JESU!!!
Drugo, samo zbog vas su cijene tolike jer se zna da radite vani i da vam je ko nama cener potrositi na dolazak i kartu
Opet ti kazem,nista nemam sa tom navijackom grupom,i opet te upucujem da se malo vise raspitas,opet smijesan ispadas. Da li si svjestan da skoro pola te skupine dolazi iz BiH??? Istina da su jaki u dijaspori,ali kakve to veze ima sa kartama od 20,30,40 KM. Ako ce ko osjetiti udar zbog visine tih karata onda ce to osjetiti raja iz Kozarca,Zivinica,Brckog,Bihaca..i SAVEZ TO ZNA,ali ih hladno boli K***c jer oni jednostavno moraju uzeti taj novac da nebi bankrotirali i da mogu vratiti neke rate za ono sto su se zaduzili ili ce bukvalno bankrotirati,ali bukvalno.
Zato je karta toliko skupa,a ne zato sto ce dovi 100 ljudi iz dijaspore ,sta ti je bolan,kako ti to nije jasno!! Novac im je potreban da ne bankrotiraju i to je jedini razlog!!!
Trece, kad su ti vasi ljudi toliki mangupi, sto se ne jave i priznaju da su oni prebili lika (kojeg ne branim cak sta vise prezirem ga), nego je najlakse bilo kome napraviti saCEKUshu , vas deset a neko sam
Ja nisam u BHF,ali ok necu da se ponavljam vise
Niko nije rekao da su mangupi i da su ludi,nego je momcima prekipilo. Sve ono sto sam ti napisao u mom prethodnom postu je kulmirilaro i kod tih momka a Ceko je samo naletio,da je to bio Colakovic ili Iljo,isto bi ovako zavrsili.
A zasto se ne zapitas njih deset na jednog Bogdana,jest'pederski slazem se,dovoljno je jedan bio za onog' gmaza,ali eto.,isto tako njih deset u savezu hebe u mozak i to decenijama par miliona navijaca reprezentacije. zasto se ne zapitas jel' dosta ba vise. Zasto se ne zapitas kako je tim momcima koji prevale po 1500 KM iz Bosne prema Evropi ili obratno a u savezu sve go seljak,papak i malverzator,i ti onda poredis ta dva odnosa prema drzavi i reprezentaciji,onaj profitersko malverzatorski i ovaj gdje momci idu SRCEM,aferim druze (jel' ti il' neko ti blizak u savezu radite??)
Cetvrto, osjecas li se krivim ako neko od klinaca procita ono za sta se ti zalazes pa danas sutra ne daj boze pocnu i meci da sijevaju ili jos gore ne daj boze bombe, naravno daleko od tvog toplog doma u inostranstvu?
Ne ,ne osjecam se krivim, Svako od ove nove generacije mora imati istancan osjecaj za borbu za pravdu,pravicnost i za ideal u koji vjeruju i za kojim srcem idu,a to je za ove momke iz BHF nasa reprezentacija. Nista casnije nema nego uci u borbu za nesto u sta vjerujes i za sta zivis,pa taman i za to odgovarao. Ti mislis da ovi momci nisu svjesni da ce,barem neki od njih,sigurno odgovarati za ovaj cin??
Naravno da su svjesni ,jer su vec odgovarali i za baklje i za parole i za mnogo toga.
To sto ti nisi upoznat ne mora znaciti da se nije i dogodilo. Da li znas koliko je momaka iz BHF-a bas zbog borbe protiv saveza kaznjavano ,koliko ih je premlacivano po hodnicima stadiona ili oko stadiona,i dal' si svjestan sta znaci kada i pored svega toga ti momci NE ODUSTAJU??
Ljubav?? Vjera u to nesto?? Cistoca cilja za koji se boris??? Shvatas li ti to uopste,shvatas li ti energiju koja pokrece te momke i zasto su tako istrajni i cvrsti u tome???
Peto, baklje, navijanje, pjesme, zastave, plakati, protesti, to je sve ok, ali nasilje je nesto sto je ovu jadnu zemlju vec nekoliko puta dobro unazadilo, a ocito zbog takvih kao ti sada je postalo i normalno i pozeljno.
I umalo da zaboravim, nisam kako ti to volis reci pacifista, ali sam legalista, sto je uvijek bilo pametnije nego biti divljak u kuci,na stadionu, ulici, kaficu, itd.
Pozivati se na legalizam u drzavi u kojoj nista ne funkcionise,u sistemu vrijednosti (kao drzavnome tako i ovom u savezu) u kojem je osnovni a i jedina vrijednost licni interesi na ustrb kolektivnih,gdje je jedina vrijednost koliko ko uspije uzeti novca,pronevjeriti sredstava i koliko uspije obogatiti licni bankovni racun,je za mene IZDAJA.
Izdaja sebe kao covjeka,izdaja svoje drzave i stvari u koje vjerujes,izdaja stvari koje ti jako znace,izdaja osnovnih ljudskih principa o ponosu i pravicnosti,izdaja buducih pokoljenja kojima ne smijemo ostaviti ovakav podanicki nacin razmisljanja,izdaja (u ovom konkretnom slucaju) svoje REPREZENTACIJE,GRBA I ZASTAVE(ako hoces totalno pojednostavljeno)
Pozivati na legalizam u borbi protiv ovoga saveza,saveza kao skupine ljudi koji su uradili stotine i stotine ne legalnih stvari, je cisti pederluk ili namjerna manipulacija tim pojmom radi nekih licnih interesa,treceg' nema.
kontash ...care?
Kontas ti care???