haj ti na lj&s, tamo si stručnaplain vanilla wrote:amoninan wrote:zemljotres u Zanzibaru, zlatko na umoru, izgori ti pitaplain vanilla wrote:kao da ste Barcelonu pobijedili![]()
![]()
![]()
pa sta cu, kad citam vase komentare, ispade Zeljo jaci od Barse
doduse, mozda i jeste![]()
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kemal Malovčić
#5051 Re: Sarajevski derbi
-
The 51st State
#5052 Re: Sarajevski derbi
varas se ako mislis da si me kao nesto uvrijedio, prvo moras dobaciti do moje prizemnosti pa onda eventualno...,ultima_palabra wrote:Čisto malo da vidiš kako je... glavni kriterij u životu da li je neko rođen u koševskoj bolnici, a u isto vrijeme zaklinjanje u tipa koji stavlja X umjesto potpisa. Mora da nije lako...The 51st State wrote:sta si ti neki guru?A ti ćeš mi reći šta me treba zanimati?
Čisto mi je šega da neko tako šupalj i prizeman bistri šatro filozofiju...
i ko se sad bavi vrijedjanjem na licnoj osnovi? tankocutan li si na glavu amara osima....
to o kriterijima, sam si poso djonom...
a sto se tice gospodina x-a barem je posten seljak za razliku od masnog demagoga.
-
caulfield holden
#5053 Re: Sarajevski derbi
Ne. Samo posmatrac dogadjaja.htcxone wrote:caulfield holden wrote:Nazalost derbi je postao samo sinonim za primitivizam, glupost, ocaj. Obicna izlika za kretene svih formata da iskazu svoje "intelektualne" sposobnosti. Igra nikad gora, navijaci nikad gluplji. Cast izuzecima![]()
još jedan "doc. dr. iza tastature"
- htcxone
#5054 Re: Sarajevski derbi
ja sam ipak na tom derbiju vidio veliki broj ljudi koji volet taj sport i spremni su odvojiti svoje drragocijeno vrijeme i novac da pomognu njegovom poboljšanju i napretku, puno emocija i ponosa
brit floyd - kopija , kad dođe neka GRUPA koja u ovom trenutku nesto znaci onda idem
jazz ne slusam
tako da je ovo bio DOGAĐAJ VIKENDA a jedan od boljih događaja godine u ovom gradu
hvala i bordo i plavom dijelu grada z ato
brit floyd - kopija , kad dođe neka GRUPA koja u ovom trenutku nesto znaci onda idem
jazz ne slusam
tako da je ovo bio DOGAĐAJ VIKENDA a jedan od boljih događaja godine u ovom gradu
-
Mr Hiccup
#5055 Re: Sarajevski derbi
svako je na svoj nacin doprinjeo jubilarnom stotom derbiju. dubina je to.Sarajevo_Grad wrote:Kako ih sjebaše parole i paljenje zastava, strašno.
-
caulfield holden
#5056 Re: Sarajevski derbi
Ne ocekujem da sjedim u kaficu i pijem svoje pice i dva muflona iza mene pocnu da se gadjaju casama, flasama, pepeljarama jer navijaju za suprotne klubove. Najmanje sto mogu ocekivati jeste da na miru popijem pice.Kemal Malovčić wrote:ne znam šta očekuje od fudbalahtcxone wrote:caulfield holden wrote:Nazalost derbi je postao samo sinonim za primitivizam, glupost, ocaj. Obicna izlika za kretene svih formata da iskazu svoje "intelektualne" sposobnosti. Igra nikad gora, navijaci nikad gluplji. Cast izuzecima![]()
još jedan "doc. dr. iza tastature"
u isto vrijeme su bila dva koncerta (jedni kopiraju vrlo intelektualan bend, a drugi improviziraju u džez maniri), vjerujem da su bile i neke predstave, potom art film možda, promocije itd
- Kemal Malovčić
#5057 Re: Sarajevski derbi
sjedi onda u kafiću gdje se gleda snukercaulfield holden wrote: Ne ocekujem da sjedim u kaficu i pijem svoje pice i dva muflona iza mene pocnu da se gadjaju casama, flasama, pepeljarama jer navijaju za suprotne klubove. Najmanje sto mogu ocekivati jeste da na miru popijem pice.
-
caulfield holden
#5058 Re: Sarajevski derbi
Kome ba da se ja prilagodjavam?Kemal Malovčić wrote:sjedi onda u kafiću gdje se gleda snukercaulfield holden wrote: Ne ocekujem da sjedim u kaficu i pijem svoje pice i dva muflona iza mene pocnu da se gadjaju casama, flasama, pepeljarama jer navijaju za suprotne klubove. Najmanje sto mogu ocekivati jeste da na miru popijem pice.
- Kemal Malovčić
#5059 Re: Sarajevski derbi
ko ba tebi da se prilagođavacaulfield holden wrote:Kome ba da se ja prilagodjavam?Kemal Malovčić wrote:sjedi onda u kafiću gdje se gleda snukercaulfield holden wrote: Ne ocekujem da sjedim u kaficu i pijem svoje pice i dva muflona iza mene pocnu da se gadjaju casama, flasama, pepeljarama jer navijaju za suprotne klubove. Najmanje sto mogu ocekivati jeste da na miru popijem pice.
-
caulfield holden
#5060 Re: Sarajevski derbi
To nije nikakvo prilagodjavanje vec civilizirano ponasanje. Ako je nekom do tuce nek ode na livadu pa nek otegnu jedan drugog od batina. Ne moraju ljudi koji nemaju veze s tim glupostima da zarade nekoliko savova na glavi, potres mozga ili sta vec.
- Kemal Malovčić
#5061 Re: Sarajevski derbi
htcxone wrote:ja sam ipak na tom derbiju vidio veliki broj ljudi koji volet taj sport i spremni su odvojiti svoje drragocijeno vrijeme i novac da pomognu njegovom poboljšanju i napretku, puno emocija i ponosa
jazz ne slusam
tako da je ovo bio DOGAĐAJ VIKENDA a jedan od boljih događaja godine u ovom gradu![]()
postoji jaaako malo stvari zbog kojih bih i ja propustio derbi
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5062 Re: Sarajevski derbi
kakve veze sloboda ima s derbijem dva evropska klubaleet wrote:Šta je sa Slobodom onoplain vanilla wrote:![]()
![]()
![]()
pa sta cu, kad citam vase komentare, ispade Zeljo jaci od Barse
doduse, mozda i jeste![]()
- Kemal Malovčić
#5063 Re: Sarajevski derbi
ništa od stilskih figura nije upotrijebljeno u onom kretanju prugaEdin H. wrote:Metonimija je stilska figura kod koje veza između dva pojma nije ostvarena po sličnosti ili suprotnosti, nego po logičnoj zavisnosti
- Kemal Malovčić
#5064 Re: Sarajevski derbi
ja mislim da si ti samo paranoičan i da su ti ljudi prosto jedan drugom nazdravljali, u ime fair playacaulfield holden wrote:To nije nikakvo prilagodjavanje vec civilizirano ponasanje. Ako je nekom do tuce nek ode na livadu pa nek otegnu jedan drugog od batina. Ne moraju ljudi koji nemaju veze s tim glupostima da zarade nekoliko savova na glavi, potres mozga ili sta vec.
Last edited by Kemal Malovčić on 04/11/2012 14:16, edited 1 time in total.
- htcxone
#5065 Re: Sarajevski derbi
ništa od stilskih figura nije upotrijebljeno u onom kretanju prugaKemal Malovčić wrote:Edin H. wrote:Metonimija je stilska figura kod koje veza između dva pojma nije ostvarena po sličnosti ili suprotnosti, nego po logičnoj zavisnosti
pruge se ne mogu kretati a ti stiliziraj od željezničke
- jóhnnyHZ
#5066 Re: Sarajevski derbi
Možda Nuhanović nije svjestan da je ovaj gol na neki način rođendanski poklon FK Sarajevo.
Simbolično, gol je pao u 66 minuti. 1946
Bez obzira na pobjedu protiv gradskog rivala, moje mišljenje je da ovaj tim Sarajeva može i 'mora'
puno više. Primjetno je zalaganje igrača i želja za pobjedom, bez obzira na protivnika.
Ali nije to baš tako sjajno kao što mi mislimo da jeste. Nešto ne štima. Najbolji primjeri su ispadanje
od Zete i Zrinjskog u Kupu.
Sve i da uzmemo titulu na kraju i plasiramo se u kv. za LP, sa ovakvom igrom ili možda bolje rečeno,
postavkom igre, i kvalitete pojedinih igrača, možemo formalno odigrati dvije tekme, uz malo sreće 4.
A to nije dovoljno...
Bez obzira na pobjedu protiv gradskog rivala, moje mišljenje je da ovaj tim Sarajeva može i 'mora'
puno više. Primjetno je zalaganje igrača i želja za pobjedom, bez obzira na protivnika.
Ali nije to baš tako sjajno kao što mi mislimo da jeste. Nešto ne štima. Najbolji primjeri su ispadanje
od Zete i Zrinjskog u Kupu.
Sve i da uzmemo titulu na kraju i plasiramo se u kv. za LP, sa ovakvom igrom ili možda bolje rečeno,
postavkom igre, i kvalitete pojedinih igrača, možemo formalno odigrati dvije tekme, uz malo sreće 4.
A to nije dovoljno...
- Kemal Malovčić
#5067 Re: Sarajevski derbi
a pitam se još, što nijedna parola manijaka nikad nema zarezahtcxone wrote:pruge se ne mogu kretati a ti stiliziraj od željezničke
-
todd_smith
#5068 Re: Sarajevski derbi
Sto je Zeljo jucer izgubio?
Da bi ti im`o sta pitati
Da bi ti im`o sta pitati
- manijak1
#5069 Re: Sarajevski derbi
EdineEdin H. je napisao/la:
Metonimija je stilska figura kod koje veza između dva pojma nije ostvarena po sličnosti ili suprotnosti, nego po logičnoj zavisnosti
Kemo i ostali mojne sada po željeznicama
kao npr
Dobra simbolika
- BHF_Manijak
#5070 Re: Sarajevski derbi
Mislim da je ovo zrelo za kljuca, jer se vec pocelo sa naprdjivanjem.
Za kraj bih izdvojio ovaj post, svaka cast, konacno nesto fino i ne provokatorsko!
Za kraj bih izdvojio ovaj post, svaka cast, konacno nesto fino i ne provokatorsko!
htcxone wrote:ja sam ipak na tom derbiju vidio veliki broj ljudi koji volet taj sport i spremni su odvojiti svoje drragocijeno vrijeme i novac da pomognu njegovom poboljšanju i napretku, puno emocija i ponosa
jazz ne slusam
tako da je ovo bio DOGAĐAJ VIKENDA a jedan od boljih događaja godine u ovom gradu![]()
- Kemal Malovčić
#5071 Re: Sarajevski derbi
2012 - 1946 = 66manijak1 wrote:EdineEdin H. je napisao/la:
Metonimija je stilska figura kod koje veza između dva pojma nije ostvarena po sličnosti ili suprotnosti, nego po logičnoj zavisnostida se našalim na svoj račun biće mi lakše - sjedi jedan
Kemo i ostali mojne sada po željeznicamapruge su striktno tramvajske znači sve što ima veze s bilo kojom prugom odnosi se na gradske željeznice
![]()
kao npr
Dobra simbolika![]()
-
The 51st State
#5072 Re: Sarajevski derbi
nemoj ostro, covjek je ekspert za knjizevnostKemal Malovčić wrote:2012 - 1946 = 66manijak1 wrote:EdineEdin H. je napisao/la:
Metonimija je stilska figura kod koje veza između dva pojma nije ostvarena po sličnosti ili suprotnosti, nego po logičnoj zavisnostida se našalim na svoj račun biće mi lakše - sjedi jedan
Kemo i ostali mojne sada po željeznicamapruge su striktno tramvajske znači sve što ima veze s bilo kojom prugom odnosi se na gradske željeznice
![]()
kao npr
Dobra simbolika![]()
- manijak1
#5073 Re: Sarajevski derbi
ja sam
rekao dobra simbolika prema tome 2013-1921 82-a
akobogda inšala
hoću reć' tada će pasti treći ili četvrti gol.
- necko_hz
#5074 Re: Sarajevski derbi
Šta ti je ?!manijak1 wrote:ja sam rekao dobra simbolika prema tome 2013-1921 82-a akobogda inšala hoću reć' tada će pasti treći ili četvrti gol.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5075 Re: Sarajevski derbi
neka te bamanijak1 wrote:ja samrekao dobra simbolika prema tome 2013-1921 82-a
![]()
akobogda inšala
hoću reć' tada će pasti treći ili četvrti gol.