Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#4952 Re: Sarajevski derbi

Post by Faruk »

odlično navijanje na obje strane
možda su navijači zaslužili bolji fudbal od onog sinoć
amoninan

#4953 Re: Sarajevski derbi

Post by amoninan »

Očekivana matrica. Upravo zbog uspjeha trebali ste u ovih par godina doiti na polpularnosti, masu tzv glory huntera. Ali niste, nego upravo suptrotno. Znaš koji je razlog, vaša nadobudnost, oholost, ponašanje... Pogledaj samo forume, na svakom vrijeđate i omalovažavate ljude i njihove klubove, gradove. Visite na temam drugih klubova, pljujete ih, nipodištavate,...jednostavno ste smorovi. I zato vas ljudi ne vole. Ne zbog vaših uspjeha... No naravno, ti idalje misli da je to iz zavisti i kakve već iluzije imate o toj temi.
Arteta

#4954 Re: Sarajevski derbi

Post by Arteta »

Faruk wrote:odlično navijanje na obje strane
možda su navijači zaslužili bolji fudbal od onog sinoć
Teren je bio u losem stanju,inace bi bila 5x bolja utakmica.
Ima kvalitetnih igraca u obje ekipe. :thumbup:
htcxone

#4955 Re: Sarajevski derbi

Post by htcxone »

manijak1

#4956 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

rezime derbija i ovih par stranica unazad "vrati konju glavu, osime, osimeeee,..."
komsije po obicaju karinaste, ovaj put lisene presudne pomoci sudija i komitetlije u odlasku(naglasak na presudne, posto obicno glupani repliciraju) dozivjeli su jedino realno moguce desavanje, potop na terenu i tribinama.
presudne - imaš jedan žuti karton i sa glupom čupavom glavom vučeš protivničkog igrača za dres i šta se dešava?
Uslijedi presudna odluka da mu ne daš drugi žuti karton.
Uglavnom mi nismo iskoristili svoje šanse a bordo tufahije iz magle nam zabiju gol i to je to.
danas i narednih ko zna koliko dana jesam potopljen ali ne i udavljen.I neki će zauvijek ostati glupi da shvate razliku.
Ostalim pitarima osim ovog 52-1 čestitam na pobjedi.
Tesori

#4957 Re: Sarajevski derbi

Post by Tesori »

Oj jesmo vas unistili u svemu sinoc
ganjeta

#4958 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Prođe i 100. derbi, kone pobjediše, kako-tako. Da li je zasluženo?! Mi ćemo govoriti da nije, oni da jeste...ali istina je negdje na pola. Po meni bolje smo djelovali na terenu, imali više od igre...ali nismo zabili šanse koje se u ovakvim utakmicama moraju zabiti. Neke odluke sudija su sumnjive ali to meni nije alibi za poraz. Kone dobile derbi kako smo mi dobili zadnji na Grbavici.

Nekako su više željeli pobjedu i na kraja došli do nje, na kojoj im čestitam!

Izdanje Manijaka vrh :thumbup: . Koreo, navijanje, bakljada :thumbup: .

Konačno i da tribine budu popunjene kako dolikuje derbiju. I na kraju :

"Mi smo postali tim koji ne zavisi samo od jedne utakmice"
, to je prije derbija rekao Sir Amar i to najbitnije, idemo dalje po novu duplu krunu.
htcxone

#4959 Re: Sarajevski derbi

Post by htcxone »

Rondalf wrote:Jeste nema šta ubiste igrate ko kakvi krkani zato i onoliko kartona lomite noge brate pa to je nečuveno, al nek ste pobjedili i vi jednom ljubi vas majka da ne plačete mi smo ipak šampioni i osvajači kupa ne pobjeđuje se vazda Željo to je vama ko Bajram. :D
TAKO VI IGRATE VEĆ DUGO DERBIJE... ovo je samo bio dokaz da i mi znamo tako igrati
i da, nije bilo onih 150 prekida oko 16 kako vamam Vukasović zna navući a i ono što ste imali malo vas poremetilo sto imamo visoke tatomirovića,tadejevića,torlaka i dupovca...
bjelave

#4960 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Rondalf wrote:Jeste nema šta ubiste igrate ko kakvi krkani zato i onoliko kartona lomite noge brate pa to je nečuveno, al nek ste pobjedili i vi jednom ljubi vas majka da ne plačete mi smo ipak šampioni i osvajači kupa ne pobjeđuje se vazda Željo to je vama ko Bajram. :D
Ovo je Kosovski sindrom. Oni i u porazu pobjednici. Pece jako :-D
Pitarrr82

#4961 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitarrr82 »

Jel to opet sudija kriv?

Sudija koji, mozda mnogi i ne znaju otvoreno navija za Zelju kao onaj sudija iz Njemacke za Barcu...

Jedna pobjeda ispunjena, sljedeca na godinu... :wink:
Pitarrr82

#4962 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitarrr82 »

Rondalf wrote:Ma sudija je drug od Irfana Redžepagića jel znaš tog tipa pravi haveri piju često kafu, ma ja navija za Želju sigurno, i one bakljade koja je ono glupost pola utakmice se i nije igralo umjesto da ih stisnu jer su već crkli onaj hadžić kad je izlazio jedva diše bog te.,

Ima post od mene ne znam koja stranica gdje sam napisao da mi je sudija "rodbina", dakle znam o cemu pricam a Vi nastavite kako hocete... :wink:
Arteta

#4963 Re: Sarajevski derbi

Post by Arteta »

Rondalf wrote:
bjelave wrote:
Ti mrziš sam sebe do podne, od podne čitav svijet koje si ti vjere i vjeruješ li u šta, ne valja mrziti nikog, iako sam rođen na jezeru daleke 1975 godine, mora da sam sa Kosova i tamo su ljudi to je kompleks samo pitara.,
Mislim da ga nisi najbolje shvatio.
Kosovski sindrom se govori za nekog koji od poraza pravi pobjedu bas kao sto Srbi slave Kosovski boj. :D
smak

#4964 Re: Sarajevski derbi

Post by smak »

miki.ba wrote:Što nazivate onaj gol frljokom, baš me zanima?
Sve u svemu Sarajevo mnogo bolje, a i Hz mnogo bolje od štrumfova, baš kao što je Said rekao.
Cuj bas kao sto je said rekao buahaha ooo Boze hahahahaha
The 51st State

#4965 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

a za ono paljenje stolica...., bice nekad i golubarnik stadion 8) .
bjelave

#4966 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

LSD wrote:
Tesori wrote:Pa sta se ljutis?ja hocu samo da se druzim,budi mi drug.
Jebo ga sta covjek djon obraz i sta sad.nije on kriv sto je takav,genetika je cudo.
Al ipak je ruzno od trenera najbolje ekipe u drzavi,duplog sampiona,najtrofejnijeg tima i sve naj naj da trener onako prica. Budi dasa i reci jebi ga ja sam zaribo do mene je :)
ko se ljuti - uvalimo mu labavi 8) kakva ba ljutnja....vec covjek vam fino cestitao i to još "od srca" :-D i opet je neki pas lutalica, seoska lola, hu ha prica...e jbg više...a uopšte o vama niti o vašem klubu nije ništa odgovorao :!: , vec nekoj budali koja zapitkuje gdje Bekrića, gdje ovaj, onaj....ko je on da njemu Amar javno objašnjava i polaže racune....takav lik, odmah ga sikterisao i skinuo sa spolovila i vozdra....boli ga neka stvar kakav je umjetnicki dojam ostavio kod forumaša Klixa i šta ce oni reci na to...uozbiljite se malo jbg
Amar je pravi dingospo. Ja sam opcekivao da pod hitno zatrazi casu vode i prevoz do obliznjeg CUMa-
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4967 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

Od muke stolice palili :roll:
bjelave

#4968 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Rondalf wrote:
bjelave wrote:
Ti mrziš sam sebe do podne, od podne čitav svijet koje si ti vjere i vjeruješ li u šta, ne valja mrziti nikog, iako sam rođen na jezeru daleke 1975 godine, mora da sam sa Kosova i tamo su ljudi to je kompleks samo pitara.,
Objasnio ti je Arteta. Jesi li skontao? Ne tvrdim da si s Kosova ali tvrdim da je takav patos koji od poraza pravi pobjedu vrlo Kosovski iliti Srpsko-mitoloski.
miki.ba

#4969 Re: Sarajevski derbi

Post by miki.ba »

smak wrote:
miki.ba wrote:Što nazivate onaj gol frljokom, baš me zanima?
Sve u svemu Sarajevo mnogo bolje, a i Hz mnogo bolje od štrumfova, baš kao što je Said rekao.
Cuj bas kao sto je said rekao buahaha ooo Boze hahahahaha
Pa coek je rekao da je Sarajevo bolji klub i da Hz sve što rade rade bolje od manijaka, a to se sinoc i pokazalo. :dance:
ledeni_caj

#4970 Re: Sarajevski derbi

Post by ledeni_caj »

Zar mi mozemo reci sta po tom pitanju, realno? Sjetite se samo koliko se nalozilo onaj derbi na grbavici. :D
The 51st State

#4971 Re: Sarajevski derbi

Post by The 51st State »

ledeni_caj wrote:Zar mi mozemo reci sta po tom pitanju, realno? Sjetite se samo koliko se nalozilo onaj derbi na grbavici. :D
prvi su oni palili i kidali stolice.
miki.ba

#4972 Re: Sarajevski derbi

Post by miki.ba »

Rondalf wrote:
miki.ba wrote: Pa coek je rekao da je Sarajevo bolji klub i da Hz sve što rade rade bolje od manijaka, a to se sinoc i pokazalo. :dance:
Neutralno mišljenje nema šta on govori onim koji vole to čuti šta je to ulizivanje u šupak, i seljačka politika jelde vazda ste bili sjena Željezničara i bit ćete dugi niz godina jer ste jadovi najveći. Nemate svoje kuće ni avlije kakvi ste vi domaćini obične izbjeglice i podstanari čitav život vazda ste ispod nekog drugog.
Prvo pogledaj tabelu :roll: pa onda konstatuj ko je ispod koga i ko je u sjeni, a ovo boldirano je za banane. :oops:
bjelave

#4973 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Neutralno mišljenje nema šta on govori onim koji vole to čuti šta je to ulizivanje u šupak, i seljačka politika jelde vazda ste bili sjena Željezničara i bit ćete dugi niz godina jer ste jadovi najveći. Nemate svoje kuće ni avlije kakvi ste vi domaćini obične izbjeglice i podstanari čitav život vazda ste ispod nekog drugog.[/quote]
Kad smo vec kod kuce sto ste zvizdali na pjesmu "Sarajevo ljubavi moja"?
amoninan

#4974 Re: Sarajevski derbi

Post by amoninan »

I Vasko Miskin je imao svoj potencijal
Obuca9

#4975 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

Polomiše se da umanje vrijednost pobjede Sarajeva jer je bila "frljoka". Pa gdje ste bili realni, da kažete da onda ni ona vaša pobjeda od prošle godine ne vrijedi ništa, jer ste dali gol "frljokom", plus još bio autogol...

A za onoga što kaže da Said ne igra protiv "velikih" ekipa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gledaj i uči, sine:

Može li neki kraći klip sa svim Zebinim, Bekrićevim i Svrakinim golovima u Evropi? Protiv Hapoela, Makabija, Šerifa, Maribora, svejedno..
Post Reply