Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Djubre_
#4451 Re: Sarajevski derbi
u kolko je tekma?
dajte mi statistiku ko ima koliko pobjeda.. poraza.. u ovom derbiju..
- mist
#4452 Re: Sarajevski derbi
'Svoje derbije davno smo odgledali'
Niko vam onaj pravi duh derbija neće opisati kao sarajevske zanatlije i majstori s čaršije. U poluozbiljnom tonu, uvijek će ponuditi neku svoju ideju i objašnjenje zašto je baš klub koji vole, toliko bolji od onog drugog koji im nije drag. Ekipa portala Radios.a.r.a.j.e.v.o.ba posjetila je Džemu Kurahovića, baščaršijskog užara koji u svojoj radnji na dvadesetak metara od sebilja, dane provodi tabireći o svakojakim temama. Kako kaže, posljednjih se dana sve češće priča o derbiju, koji nije kao što je nekad bio, ali je opet zanimljiv i drag.
''Nekad je to bilo drugačije. Ljudima je fudbal više značio, svi smo bili normalniji, a pamtim sve derbije koje su Željo i Sarajevo igrali. Kao da je jučer bilo kada sam išao na Grbavicu, a pred kapijama uvijek sretao dječicu koja su me molila da ih povedem sa sobom jer kartu nisu imali.
Ćiro je prolazio pored Grbavice, a ljudi su iskakali i bježali u masu od zbunjenih milicionera, svi su željeli gledati Haseta, Osima, Bukala ili Papeta. Bilo je to lijepo vrijeme'', prisjeća se Kurahović koji danas ne ide na utakmice.
''Moj fudbal umro je s Vedranom Puljićem''
''Nije to stvar godina, volim ja fudbal i danas, ali zašto bih išao? Da mi neko od ove dječurlije koja sebe zovu navijačima razbije glavu? Ne pada mi napamet.''
Na komentar da stvari idu bolje i da su incidenti sve rjeđi, majstor Džemo uzvraća.
''A šta je s malim navijačem Sarajeva koji je ubijen u Hercegovini? Šta je s njim, je li to fudbal, je li to sport? Za mene je domaći fudbal umro zajedno s Vedranom Puljićem'', govori Kurahović.
Fikret Tutić tvrdi da je u Starom Gradu uvijek bilo više navijača Sarajeva
Zajedno s njim, u radnjici kod sebilja kafe ispijaju Smajo Mehunić i Fikret Tutić. Tutić je dajdža bivšeg igrača Sarajevo i reprezentativca Džeme Berberovića. Na sutrašnji derbi će ići kao i na svaki prethodni, a i njegovi su derbiji odigrani nekad davno.
''Pratim i danas, ali nije to kao prije. Prije su se na tim utakmicama lomile prečke i stative, a ovi momci što igraju danas, ne razumiju šta je derbi. Volim Sarajevo, ići ću na derbi. Na kraju krajeva, navijači Sarajeva većina su u svim mahalama Starog Grada i Koševo će biti puno'', konstatovao je Fikret Tutić uz negodovanje majstora Kurahovića i još jednog starog Željovca u užarsko - metlarskoj radnji na čaršiji – Smaje Mehunića.
Koji su navijači brojniji u Starom Gradu?
''A ko to kaže da vas je više u Starom Gradu. Pa za Želju navija 80 % ljudi u Sarajevu i Bosni, svi to znaju, znate i vi, ali sramota vas je priznati. Vodio sam ženu na utakmice i kad je bila trudna, uvijek nas je bilo više'', ljutito mu odgovara Mehunić.
''Pa dobro, možda je tako, ali svi ovi iz Istočne Bosne koji su došli u Sarajevo sad navijaju za Želju. Za Sarajevo navijaju samo prave Sarajlije'', smireno će Tutić.
U razgovor se upliće i potpisnik ovih redova.
''Nema veze, nije bitno koji navijači su brojniji, važno je da utakmica u subotu bude dobra''.
Smiriše se i nastaviše ispijati kafu duboko zamišljeni, šuteći. Njihovi su derbiji davno odigrani...
Niko vam onaj pravi duh derbija neće opisati kao sarajevske zanatlije i majstori s čaršije. U poluozbiljnom tonu, uvijek će ponuditi neku svoju ideju i objašnjenje zašto je baš klub koji vole, toliko bolji od onog drugog koji im nije drag. Ekipa portala Radios.a.r.a.j.e.v.o.ba posjetila je Džemu Kurahovića, baščaršijskog užara koji u svojoj radnji na dvadesetak metara od sebilja, dane provodi tabireći o svakojakim temama. Kako kaže, posljednjih se dana sve češće priča o derbiju, koji nije kao što je nekad bio, ali je opet zanimljiv i drag.
''Nekad je to bilo drugačije. Ljudima je fudbal više značio, svi smo bili normalniji, a pamtim sve derbije koje su Željo i Sarajevo igrali. Kao da je jučer bilo kada sam išao na Grbavicu, a pred kapijama uvijek sretao dječicu koja su me molila da ih povedem sa sobom jer kartu nisu imali.
Ćiro je prolazio pored Grbavice, a ljudi su iskakali i bježali u masu od zbunjenih milicionera, svi su željeli gledati Haseta, Osima, Bukala ili Papeta. Bilo je to lijepo vrijeme'', prisjeća se Kurahović koji danas ne ide na utakmice.
''Moj fudbal umro je s Vedranom Puljićem''
''Nije to stvar godina, volim ja fudbal i danas, ali zašto bih išao? Da mi neko od ove dječurlije koja sebe zovu navijačima razbije glavu? Ne pada mi napamet.''
Na komentar da stvari idu bolje i da su incidenti sve rjeđi, majstor Džemo uzvraća.
''A šta je s malim navijačem Sarajeva koji je ubijen u Hercegovini? Šta je s njim, je li to fudbal, je li to sport? Za mene je domaći fudbal umro zajedno s Vedranom Puljićem'', govori Kurahović.
Fikret Tutić tvrdi da je u Starom Gradu uvijek bilo više navijača Sarajeva
Zajedno s njim, u radnjici kod sebilja kafe ispijaju Smajo Mehunić i Fikret Tutić. Tutić je dajdža bivšeg igrača Sarajevo i reprezentativca Džeme Berberovića. Na sutrašnji derbi će ići kao i na svaki prethodni, a i njegovi su derbiji odigrani nekad davno.
''Pratim i danas, ali nije to kao prije. Prije su se na tim utakmicama lomile prečke i stative, a ovi momci što igraju danas, ne razumiju šta je derbi. Volim Sarajevo, ići ću na derbi. Na kraju krajeva, navijači Sarajeva većina su u svim mahalama Starog Grada i Koševo će biti puno'', konstatovao je Fikret Tutić uz negodovanje majstora Kurahovića i još jednog starog Željovca u užarsko - metlarskoj radnji na čaršiji – Smaje Mehunića.
Koji su navijači brojniji u Starom Gradu?
''A ko to kaže da vas je više u Starom Gradu. Pa za Želju navija 80 % ljudi u Sarajevu i Bosni, svi to znaju, znate i vi, ali sramota vas je priznati. Vodio sam ženu na utakmice i kad je bila trudna, uvijek nas je bilo više'', ljutito mu odgovara Mehunić.
''Pa dobro, možda je tako, ali svi ovi iz Istočne Bosne koji su došli u Sarajevo sad navijaju za Želju. Za Sarajevo navijaju samo prave Sarajlije'', smireno će Tutić.
U razgovor se upliće i potpisnik ovih redova.
''Nema veze, nije bitno koji navijači su brojniji, važno je da utakmica u subotu bude dobra''.
Smiriše se i nastaviše ispijati kafu duboko zamišljeni, šuteći. Njihovi su derbiji davno odigrani...
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#4453 Re: Sarajevski derbi
Said, fudbalski CIRobnjak za kone. 
( ...C........tvrdo )
( ...C........tvrdo )
Last edited by Pitar sa Kariba on 02/11/2012 17:55, edited 1 time in total.
- cappy_tempo
#4454 Re: Sarajevski derbi
ma prepo se garant...shake69 wrote:Moze li mi neko kazati hoce li biti pustene u prodaju i ne skinute stolice na Zapadu? Cini mi se da s njima ima puno vise od 17000 mjesta, ali se Selimovic mozda pobojao hoce li prodati!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4455 Re: Sarajevski derbi
U 20.00handr0id wrote:u kolko je tekma?
Evo ti detaljan statisticki osvrt, naseg druga Semira
http://fksinfo.com/novosti/sarajevski-d ... stike/2053
-
Djubre_
#4456 Re: Sarajevski derbi
Hvala Libero
"Statistika je blago na strani komšija sa Grbavice, koji su u tih 117 susreta upisali 38 pobjeda, dok je bordo tim slavio 37 puta. Preostala 42 susreta su završena neriješenim rezultatom. Gol-razlika je također na strani Željezničara, te iznosi 152:149 u korist plavih sa Grbavice."
Realno.. 3:0 za sarajevo.. i imat ce po 38 pobjeda i po 152 gola haha
"Statistika je blago na strani komšija sa Grbavice, koji su u tih 117 susreta upisali 38 pobjeda, dok je bordo tim slavio 37 puta. Preostala 42 susreta su završena neriješenim rezultatom. Gol-razlika je također na strani Željezničara, te iznosi 152:149 u korist plavih sa Grbavice."
-
ibizza
#4457 Re: Sarajevski derbi
aBdandr0id wrote:Hvala Libero
-
todd_smith
#4458 Re: Sarajevski derbi
A mozda i dizemo previse hajku, iskreno ne bi me uopste iznenadilo da se zavrsi 0-0 ili 1-0, nadam se da nece, da ce biti golova, ali eto
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#4459 Re: Sarajevski derbi
ima li prenos na TV?
- Arteta
#4460 Re: Sarajevski derbi
I ja sam misljenja da ce biti malo golova zato sto je bitna utakmica.todd_smith wrote:A mozda i dizemo previse hajku, iskreno ne bi me uopste iznenadilo da se zavrsi 0-0 ili 1-0, nadam se da nece, da ce biti golova, ali eto
- hypko_nurko
#4461 Re: Sarajevski derbi
da cijelu sezonu nema baklji na derbiju ih mora biti. tako je i uvijek ce biti sta god mi misliliRondalf wrote:Želji uopšte utakmica nije bitna Sarajevu to jeste, to je fakat. Druga stvar nadam se da će se navijati na tribinama ljudski i da neće biti baklji ni petardi nisi faca ako zapališ baklju i oštetiš budžet kluba za koju hiljada i daš taj novac savezu ja mislim da svako normalan ovako razmišlja, i da ja znam ove nazovi navijače koji kažu da su oni samo navijači što pale baklje i rade sranja, pa klub bude kažnjen sa dvije utakmice kazne bez gledalaca i plati novčanui kaznu. ko je tu lud, pa takvi navijači nikom ne trebaju koji su skloni incidentima i paljenju baklji pa onaj dečko ostade bez oka radi baklji na gradskom stadionu koševo, navijač sarajeva ne znam kako se zove, poslala ga majka i otac na tekmu on im se vrati invalid radi pojedinaca i radi paljevina baklji ako hoćeš gledat utakmicu dođi navijaj plješči deri se pravi dekore razne, ali bez baklji i petardi, dajte malo civilizacije.
-
Domy31
- Pitarrr82
#4463 Re: Sarajevski derbi
Ove sezone uzimamo i na AFH i na Grbavici...
- ultima_palabra
#4464 Re: Sarajevski derbi
šta?Pitarrr82 wrote:Ove sezone uzimamo i na AFH i na Grbavici...
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#4465 Re: Sarajevski derbi
Pitarrr82 wrote:Ove sezone uzimamo i na AFH i na Grbavici...

- Pitarrr82
#4466 Re: Sarajevski derbi
ultima_palabra wrote:šta?Pitarrr82 wrote:Ove sezone uzimamo i na AFH i na Grbavici...
I nogama i rukama
- KPNCTNJAH
#4467 Re: Sarajevski derbi
I onda kazu mi se prepaliRondalf wrote:Želji uopšte utakmica nije bitna Sarajevu to jeste, to je fakat.
- Pitarrr82
#4468 Re: Sarajevski derbi
KPNCTNJAH wrote:I onda kazu mi se prepaliRondalf wrote:Želji uopšte utakmica nije bitna Sarajevu to jeste, to je fakat.
Sutra malo ranije inace ode standardno mjesto
- KPNCTNJAH
#4470 Re: Sarajevski derbi
Ne znam zasto, ali svi lete tamo... dodjemo kad je prazna tribina, ali neko zauzme nasa mjesta
bar sat ranije, ko dodje prvi neka cuva mjesta za ostatak ekipe 
- Pitarrr82
#4471 Re: Sarajevski derbi
KPNCTNJAH wrote:Ne znam zasto, ali svi lete tamo... dodjemo kad je prazna tribina, ali neko zauzme nasa mjestabar sat ranije, ko dodje prvi neka cuva mjesta za ostatak ekipe
Obavezno rasiriti se u vasem i red iza
- veella
#4472 Re: Sarajevski derbi
JOINT_1921 wrote:Pitarrr82 wrote:Ove sezone uzimamo i na AFH i na Grbavici...
Legende!!!
- hypko_nurko
-
roboth
#4474 Re: Sarajevski derbi
Samo da ne bude ona: tresla se gora, rodio se mis. 
-
Dead Man Walking
#4475 Re: Sarajevski derbi
Opasna loziona s obje strane, znaci bice 0:0.