Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#3876 Re: Sarajevski derbi
“Steta za Husejinovica sto ce se tako rano oprostiti od fudbala. Mogao je jos igrati”, porucuje napadac plavih, koji je preuzeo vodstvo na listi najboljih strijelaca Zelje sa cetiri postignuta pogotka.
“Ocekujem da i u duelu protiv Sarajeva, sada kada ne brani moj brat Adi, postignem gol. U protekla dva derbija dao sam dva gola, ali su mi oba ponistena, a nadam se da cu u jubilarnom 100. derbiju dati gol koji ce biti priznat”, uz smijeh kaze Adilovic.
Zakuhava se ....
“Ocekujem da i u duelu protiv Sarajeva, sada kada ne brani moj brat Adi, postignem gol. U protekla dva derbija dao sam dva gola, ali su mi oba ponistena, a nadam se da cu u jubilarnom 100. derbiju dati gol koji ce biti priznat”, uz smijeh kaze Adilovic.
Zakuhava se ....
Last edited by veljaca on 30/10/2012 09:30, edited 1 time in total.
- JOHNNYJUVE
#3877 Re: Sarajevski derbi
JOJ al im je Said sjeo na vratveljaca wrote:“Steta za Husejinovica sto ce se tako rano oprostiti od fudbala. Mogao je jos igrati”, porucuje napadac plavih, koji je preuzeo vodstvo na listi najboljih strijelaca Zelje sa cetiri postignuta pogotka.
“Ocekujem da i u duelu protiv Sarajeva, sada kada ne brani moj brat Adi, postignem gol. U protekla dva derbija dao sam dva gola, ali su mi oba ponistena, a nadam se da cu u jubilarnom 100. derbiju da ti gol koji ce biti priznat”, uz smijeh kaze Adilovic.
Zakuhava se ....
- Mračajski proto
#3878 Re: Sarajevski derbi
Oni će se svi natrpati na jugu jer su zakinuti zapadom i pričati kako ih je više nego nas na severu. 
- smurf
#3879 Re: Sarajevski derbi
A vi se potrudite pa napravite ovakvu "paklenu" atmosferu

- Mračajski proto
#3880 Re: Sarajevski derbi
Mogli ste ih fino razbacati. Nisu vam valjda samo oni iz Otesa i Blažuja iz tih prvih redova baklje unosili, gdje je ostalo?

Svako dobro, Bosno i Hercegovino.
Ovaj udarac teško da možete ikad nadmašiti.

- JOHNNYJUVE
#3881 Re: Sarajevski derbi
Sarajevo_Grad wrote:Mogli se ih fino razbacati. Nisu vam valjda samo oni iz Otesa i Blažuja iz tih prvih redova baklje unosili, gdje je ostalo?![]()
- veljaca
-
lajk
#3883 Re: Sarajevski derbi
veljaca wrote:
OVO IH NIKAD NECE PRESTAT BOLJETI ,pa da nas svaku dobiju 5:0
- smurf
#3884 Re: Sarajevski derbi
Nije to tako star snimak da ne znas o cemu je rijec, Jug je tu totalno nebitan, to je ona vasa strasna gromoglasna atmosferaSarajevo_Grad wrote:Mogli ste ih fino razbacati. Nisu vam valjda samo oni iz Otesa i Blažuja iz tih prvih redova baklje unosili, gdje je ostalo?![]()
A sto se tice "odgovora", pa dobro, morali ste ubosti jednom, "klipiti, klopiti, klaj" niste ni razvili jer su vas dotukli 13.Bajrama i Severina
- veljaca
#3885 Re: Sarajevski derbi
Prije više od pola stoljeća Željezničar je razbio Torpedo
Zanimljivo, u ovoj prijateljskoj utakmici tim sa Grbavice već u prvom poluvremenu postigao je pet golova, a u nastavku još četiri...
Za dva dana navršit će se 66 godina otkada je odigrana prijateljska utakmica između Željezničara i Torpeda (sadašnji FK Sarajevo), a plavi su slavili sa visokih 9:1, što je i njihova najveća pobjeda nad gradskim rivalom.
Zanimljivo, u ovoj utakmici tim sa Grbavice već u prvom poluvremenu postigao je pet golova, a u nastavku još četiri. Jedini gol za Torpedo postigao je Novo sa bijele tačke.
Za Plave su se u strijelce upisivali Lazarević tri puta, Konjevod i Lovrić po dva, dok su Domorocki i Rajlić postigli po jedan gol. Podsjetimo i na sastave ovih ekipa.
Za Željezničar su tada igrali: Kantaradžić, Mamić, Begić, Marjanović, S. Alajbegović, Šilić, Domorocki, Rajlić, Konjevod, F. Lovrić i Lazarević, dok su za Torpedo igrali: Alajbegović, Šarenkapa, Stričić, Vlačić, Pauković, Sklopovi, Lovrić, Fizović, Novo, Šaković (Mustagrudić), Alajbegović.
--------------------------------
Ovako je sve pocelo ....
Zanimljivo, u ovoj prijateljskoj utakmici tim sa Grbavice već u prvom poluvremenu postigao je pet golova, a u nastavku još četiri...
Za dva dana navršit će se 66 godina otkada je odigrana prijateljska utakmica između Željezničara i Torpeda (sadašnji FK Sarajevo), a plavi su slavili sa visokih 9:1, što je i njihova najveća pobjeda nad gradskim rivalom.
Zanimljivo, u ovoj utakmici tim sa Grbavice već u prvom poluvremenu postigao je pet golova, a u nastavku još četiri. Jedini gol za Torpedo postigao je Novo sa bijele tačke.
Za Plave su se u strijelce upisivali Lazarević tri puta, Konjevod i Lovrić po dva, dok su Domorocki i Rajlić postigli po jedan gol. Podsjetimo i na sastave ovih ekipa.
Za Željezničar su tada igrali: Kantaradžić, Mamić, Begić, Marjanović, S. Alajbegović, Šilić, Domorocki, Rajlić, Konjevod, F. Lovrić i Lazarević, dok su za Torpedo igrali: Alajbegović, Šarenkapa, Stričić, Vlačić, Pauković, Sklopovi, Lovrić, Fizović, Novo, Šaković (Mustagrudić), Alajbegović.
--------------------------------
Ovako je sve pocelo ....
- JOHNNYJUVE
#3886 Re: Sarajevski derbi
najuvjerljiviji poraz: 1:9 u nekoliko navrata
- ultima_palabra
#3887 Re: Sarajevski derbi
Dva derbija u koja su ekipe ušle poravnate na tabeli
- Mračajski proto
#3888 Re: Sarajevski derbi
smurf wrote:Nije to tako star snimak da ne znas o cemu je rijec, Jug je tu totalno nebitan, to je ona vasa strasna gromoglasna atmosferaSarajevo_Grad wrote:Mogli ste ih fino razbacati. Nisu vam valjda samo oni iz Otesa i Blažuja iz tih prvih redova baklje unosili, gdje je ostalo?![]()
A sto se tice "odgovora", pa dobro, morali ste ubosti jednom, "klipiti, klopiti, klaj" niste ni razvili jer su vas dotukli 13.Bajrama i Severina
O čemu ti pričaš? Je l' vama u krvi da tuđe akcije i isfuravanja uvijek omalovažavate? Čuj što se tiče odgovora, morali ste jednom ubosti. Ako si imalo upućen za ovaj odgovor i ponižavanje, znaš ko je kriv i kako je do toga došlo.
- veella
#3889 Re: Sarajevski derbi
Malo prisjecanje na moj post od prijeveella wrote:Ovu pjesmu su napisali radnici u Tasu u Vogosci poslije jednog derbija...
Jednog divnog martovskoga dana
Sarajevo dopanula rana.
Nisu rane gradu a ni tuga
To su rane fudbalskoga kluba.
Teske rane Zeljo im je dao
Na terenu on ih nadigrao.
Dao im je tacno tri komada
Sve akcije teku preko Rada.
Prvi gol su sami sebi dali
Da bi jade malo zavarali.
Tada zeljo dobio je krila
Kao da ga nosi gorska Vila.
Vezu brate sa obadve strane
samo jos im fali slavni Bane.
Kad se Mesa lopte dokopao
U kazneni prostor je poslao.
Lopta metar iznad zemlje ide
Sarajlije Bahtica ne vide.
Primi loptu kao slavni Pele
I opali kao iz strijele.
I pogadja Djurkovica mrezu
Sarajevska srce se vec stezu.
Ne mogu se dalje sjetiti teksta, ako neko zna nek nastavi…
- smurf
#3890 Re: Sarajevski derbi
Ne, ne znam kako je do toga doslo, de me prosvijetli.
I usput objasni kakva je ovo "paklena" atmosfera kod vas bila
I usput objasni kakva je ovo "paklena" atmosfera kod vas bila
- veella
#3891 Re: Sarajevski derbi
veella wrote:Kad je teren postao malo vruciveella wrote:Ovu pjesmu su napisali radnici u Tasu u Vogosci poslije jednog derbija...
Jednog divnog martovskoga dana
Sarajevo dopanula rana.
Nisu rane gradu a ni tuga
To su rane fudbalskoga kluba.
Teske rane Zeljo im je dao
Na terenu on ih nadigrao.
Dao im je tacno tri komada
Sve akcije teku preko Rada.
Prvi gol su sami sebi dali
Da bi jade malo zavarali.
Tada zeljo dobio je krila
Kao da ga nosi gorska Vila.
Vezu brate sa obadve strane
samo jos im fali slavni Bane.
Kad se Mesa lopte dokopao
U kazneni prostor je poslao.
Lopta metar iznad zemlje ide
Sarajlije Bahtica ne vide.
Primi loptu kao slavni Pele
I opali kao iz strijele.
I pogadja Djurkovica mrezu
Sarajevska srce se vec stezu.
Ne mogu se dalje sjetiti teksta, ako neko zna nek nastavi…
Pocese se poneki i tuci.
......... pade
Roganovic mu crveni dade.
Malo prisjecanje na moj post od prije
- Mračajski proto
#3892 Re: Sarajevski derbi
Ne pada mi na pamet. Ovo si morao zvati, al' na tvoj obraz. Prijatno.
- smurf
#3893 Re: Sarajevski derbi
Cuj meni na obraz
Nego kako ono bi?
"Pehlivanović... evo kontranapada, evo velike prilike, 100% šansa, i 1:0 vodi Željezničar. 90. minut susreta, Željo vodi 1:0.. eksplodirao je sada, Olimpijski stadion Koševo! ZUBANOVIĆ je strijelac.
Nego kako ono bi?
"Pehlivanović... evo kontranapada, evo velike prilike, 100% šansa, i 1:0 vodi Željezničar. 90. minut susreta, Željo vodi 1:0.. eksplodirao je sada, Olimpijski stadion Koševo! ZUBANOVIĆ je strijelac.
- Dammme
#3894 Re: Sarajevski derbi
Vjerovatno sam jedini pitar na dunjaluku koji je imao svoj momenat zadovoljstva na ovoj utakmici.hypko_nurko wrote:
I to kada je isključen ovaj idiot od Suljića (2:12) kojeg su doveli iz Gradine kao stopera, a sezonu prije Gradina ispala iz lige i primila preko 100 golova. Je.o nas je cijelu sezonu.
Fino sam se spustio do prvih redova Istoka i ispsovao se idiotu sve što sam ikad čuo od psovki.
Ovog idiota su doveli fenomenalni stručnjak Denijal Pirić i Meho "Struja" Obradović koji je inače zavalio Sarajevo i Resića za milion maraka. Nije loše poslušati ni Bahin komentar na dešavanja oko FKS. Zato kada se sjetim kakvi su nam sve idioti bili u upravi, ovi sadašnji su zlatni.
- smurf
#3895 Re: Sarajevski derbi
Ne znam Dammme, onda je bilo puno vise para i manje transparentnosti pa se moglo lakse "ispaliti". Zafrkanciju na stranu, ali koliko god vas mrzio ja bih sada halalio rezultat u vasu korist samo da se vrati ona atmosfera kada po mjesec dana prije derbija u meni sve igra i ni na sta drugo ne mislim. 
- Reglan
#3896 Re: Sarajevski derbi
Jao jest ih Said istraumirao. 
- Pitar s Kariba
#3897 Re: Sarajevski derbi
lajk wrote:veljaca wrote:
OVO IH NIKAD NECE PRESTAT BOLJETI ,pa da nas svaku dobiju 5:0
Ja moram priznati da je ovo bilo teško za podnijeti, ali mi je još gore palo ovo protiv Zete. Nisam mogao vjerovati da mi se to može desiti sad kad se i godina nakupilo i svašta prošlo.
-
tcz
#3898 Re: Sarajevski derbi
smurf wrote:Ne znam Dammme, onda je bilo puno vise para i manje transparentnosti pa se moglo lakse "ispaliti". Zafrkanciju na stranu, ali koliko god vas mrzio ja bih sada halalio rezultat u vasu korist samo da se vrati ona atmosfera kada po mjesec dana prije derbija u meni sve igra i ni na sta drugo ne mislim.
kakvi sve likova ima Boze ti sacuvaj...
- Dammme
#3899 Re: Sarajevski derbi
Vidi ovo za Mehu "Struju" ti je sigurica. Rahmetli Resić je i umro zbog toga jer su njegove firme morale vratiti tu pozajmicu Elektroprivredi. A morao je vratiti on jer su pare od Elektroprivrede uplaćene preko njegovih firmi Sarajevu, jer je Sarajevo i tada imalo blokiran račun. Jedan od većih potražioca Sarajeva danas jesu upravo te njegove firme.smurf wrote:Ne znam Dammme, onda je bilo puno vise para i manje transparentnosti pa se moglo lakse "ispaliti". Zafrkanciju na stranu, ali koliko god vas mrzio ja bih sada halalio rezultat u vasu korist samo da se vrati ona atmosfera kada po mjesec dana prije derbija u meni sve igra i ni na sta drugo ne mislim.
Što se atmosfere tiče tu se slažem. O Derbiju se pričalo i dogovaralo odmah nakon utakmica kola prije Derbija.
Skupljalo se par sati prije da se osjeti atmosfera. Išlo je tada i staro i mlado.
Manje je belaja bilo između navijačkih grupa. Čak mi se čini da nije bilo ni ove mržnje koja sada očigledno postoji.
Navijanje "simpatizera" sa Istoka i Zapada je bilo skoro iste jačine kao i sa Sjevera i Juga (govorim za derbi naravno).
-
lajk
#3900 Re: Sarajevski derbi
Moram reci da je ovaj dio forum anjbolji,definitivno se vidi da pise Sarajevska prava raja koja zna na kulturan nacin sta je derbi