Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lajk

#3526 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

caros wrote:
Dr. Kuca wrote:
Ti nemas ni 15 cini se. Ako imas onda imas problema psihicki. Opet zadaca sto se tice koreografije. :thumbup: :thumbup:
Žensko je.. Ima veze o fudbalu, navijanju, izgledu stadiona isl. kao ja o kuhanju.
onda si velika Ženica 8-)
Donau

#3527 Re: Sarajevski derbi

Post by Donau »

Amar bog naučio igrače Želje da trče.
lajk

#3528 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

lajk wrote:
caros wrote:
Dr. Kuca wrote:
Ti nemas ni 15 cini se. Ako imas onda imas problema psihicki. Opet zadaca sto se tice koreografije. :thumbup: :thumbup:
Žensko je.. Ima veze o fudbalu, navijanju, izgledu stadiona isl. kao ja o kuhanju.
onda si velika Ženica 8-)
edit sestra sa juga je postavila na drugom forumu pa uporedimo ne moze se mjeriti vasa danasnja sa ovom tako da ;)
Image
caros

#3529 Re: Sarajevski derbi

Post by caros »

Jao koreografije, ma strašna je.

Još se trebam se trebicama sa tribina raspravljati. :run: Da dodam, nemam namjeru da se raspravljam sa likovima koji 24/7 spamaju forum i šatro prate željA.

željosvedo :lol:
Last edited by caros on 13/05/2012 00:06, edited 1 time in total.
JThomas

#3530 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

ništa ne valja, al' je zato šetalica sa tri reda zastavica "zadaća".
north

#3531 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Slažem se za ovu spremu, brko je ekipu ustrojio na spremi i to je ključ uspjeha....nema tu nikakvih xavija, mesija i sl...nedovoljni kvalitet se nadoknađuje trkom svih 90 min., uigranošču i u tome leži formula...na kraju krajeva mislim da je Željo ogroman broj golova i pobjeda obezbjeđivao većinom u drugom poluvremenu, do dosta govori....Jović je morao bolje pripremiti ekipu, bez obzira što on tu nije dugo kao brko, ali imao je kompletne zimske pripeme, nije ih mogao naučiti da rasturaju akcijama ako ne znaju, a ne znaju, ali ih je mogao nabiti kondicijom da u 90 min, špartaju ko da je počela tekma, a ne da u 60 minuti dišu na škrge....

Moraš biti diktator na klupi, nema druge..naši igrači svi redom imaju mentalitet da im je samo do zajebancije i opijanja u "Bosni" i sl. "kulturnim" destinacijama, ali zato je tu trener da uvede tiraniju i objasni neke stvari....
lajk

#3532 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

caros wrote:Jao koreografije, ma strašna je.

Još se trebam se trebicama sa tribina raspravljati. :run: Da dodam, nemam namjeru da se raspravljam sa likovima koji 24/7 spamaju forum i šatro prate željA.

željosvedo :lol:
strasna je vasa da bi je i djeca u vrticu napravila mami za 8 mart ! :) sto bojis se da imaju vise muskosti od tebe :run:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3533 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Zeljeznicar, zajedno sa Amarom na klupi i cijelim strucnim stabom, ukljucujuci i 90% igrackog kadra, ima kontinuitet tri sezone.

Jovic + 5 novih igraca, ima "kontinuitet" od jedne necijele POLUSEZONE. Pametnom dovoljno.

Mi, da ima pameti i ako bude sve kako treba, trebamo istrajati da napokon odrzimo taj kontinuitet, uz povremenu NADOPUNU sa pojacanjima, barem 2-3 SEZONE.

E onda mozemo pricati o necemu. Do tada, oni su bolji, i postoji razlog zbog toga (iznad napisan)
Donau

#3534 Re: Sarajevski derbi

Post by Donau »

Joj, caros, šta ti radi, ja bih joj sada zvizno jednu forumsku šamarčinu, da zna šta je red. :mrgreen:
caros

#3535 Re: Sarajevski derbi

Post by caros »

:lol:
nosara

#3536 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

-LIBERO- wrote:Zeljeznicar, zajedno sa Amarom na klupi i cijelim strucnim stabom, ukljucujuci i 90% igrackog kadra, ima kontinuitet tri sezone.

Jovic + 5 novih igraca, ima "kontinuitet" od jedne necijele POLUSEZONE. Pametnom dovoljno.

Mi, da ima pameti i ako bude sve kako treba, trebamo istrajati da napokon odrzimo taj kontinuitet, uz povremenu NADOPUNU sa pojacanjima, barem 2-3 SEZONE.

E onda mozemo pricati o necemu. Do tada, oni su bolji, i postoji razlog zbog toga (iznad napisan)
Vi ste prezivcana sredina da bi vas neko normalan istrpio tri sezone... A Amar je vec prvu sezonu uzeo kup, drugu prvenstvo i zamalo kup, trecu prvenstvo i kup... A vi cekajte te tri sezone u kontinuitetu... :D
north

#3537 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

-LIBERO- wrote:Zeljeznicar, zajedno sa Amarom na klupi i cijelim strucnim stabom, ukljucujuci i 90% igrackog kadra, ima kontinuitet tri sezone.

Ovo je sve tačno Libero, Jović je hendikepiran u odnosu na brku s obzirom na kontinuitet i godina rada sa igračima....Ali samo jedno mi smeta, zašto Jović nije fizički bolje spremio igrače, pripreme su trajale više od dva mjeseca, dovoljno da igrači dobiju na snazi i fizičkoj spremi...Kako to da Husić u 60 minuti ne može da stigne Bekrića i puše mu za leđa da mu se jezik do poda otegao?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3538 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

@Nosara, druga je situacija kod vas, druga je kod nas.
Previse smo mi imali frakcija i interesnih grupa, previse se lomilo koplja i previse se spletki desavalo izmedju tih frakcija, a sve je to ispastao klub, igracki i strucni kadar, bas tim cestim promjenama.

Nama treba mir i stabilnost, bez radikalnih promjena i bez frakcijskih borbi, smjena i podapinjanja. Barem 2-3 sezone, da bi se stekao taj neophodni smiraj i kontinuitet.

Borimo se za to, i jos uvijek tesko ide.

Ali to je sada neka druga, interna, prica ;-)
kokuz_sa

#3539 Re: Sarajevski derbi

Post by kokuz_sa »

hypko_nurko wrote:
kokuz_sa wrote:to su prilike i poluprilike koje su isjecene i napravljeno da je zeljo imao dominaciju nad sarajevom znas koju..

objektivni ste nema sta
pa ono je video golova i prilika zelje a ne prilika sarajeva :-)

Code: Select all

http://www.index.hr/sport/clanak/sarajevo-jos-uvijek-zivi-za-derbi-cetiri-pogotka-bakljade-i-tucnjava-u-99-okrsaju-vjecitih-rivala/614726.aspx
svatas li sad radi cega ste neobjektivni, sada ispada da mi nismo osutali nikako po golu sem one dvije lopte koje su zavrsile iza gusinih ledja
LSD wrote:
kokuz_sa wrote:
sto isjece sut glavom scepanovica i ona 2 slobodna udarca jednom beli jednom sesar..

ovako ispade imali ste dominaciju znas koju
Ovaj klip je radio manijak, tako je to razmljivo po tom pitanju ;-) :D :-) ne kažem ništa - imali ste i vi par prilika (sjecam se onog šuta glavom kad su nas vile pronosale, ne znam koji igrac je bio), ali Željo imao dosta više od igre i samih šansi i to onih zrelijih, bolje trcao, bolje kombinovao...Adilović fula u situaciji 1 na 1 sa burazom :? jbg ono se moralo zabiti.
A Adilović je ocigledno bio u ofsajdu kod onog poništenog gola.
LSD

#3540 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Ja cu tebi reci onako kako jest bilo: Kad je Amar ponovo došao rastjerao je više od pola tima (midgeta Redžepija, Šešliju, Dudića,onog Radovanovića iz Slavije, Pelaka i tako te likove...da sad ne nabrajam, bilo ih pun qurac kojima se odmah na prvom treningu zahvalio a to je mogao jer je imao ovlasti i odvezane ruke za to, što je vrlo bitno).
Pa je nafatao negdje po Srbiji Ćuluma, Radovanovića, Popovića, Mešića doveo iz Cibalije, Bućana isto doveo, Alena Mešanovića vratio iz mrtvih i natjerao ga po stare dane da skine 10 kila , Bekrića promovirao u glavnog igraca i u svojoj prvoj povratnickoj sezoni uzeo titulu (iako je Borac bježao 7 bodova na polusezoni).
Šta je radio?? vrlo jednostavno : nayebao im mame redom svima i natjerao ih da trce svaku tekmu ko budale...izvukao je iz dosta limitiranog tima maximum i uzeo titulu (neki ce reci da je Borac sam prokockao, ali znamo kolika je razlika bila na kraju ;-) - tako da se ne može umanjiti ta vrijednost).
To što ostali treneri ne znaju ili ne smiju raditi kao Amar - to je druga prica... ili možda nemaju ovlasti u klubu kao on.
Last edited by LSD on 13/05/2012 00:23, edited 1 time in total.
neo7

#3541 Re: Sarajevski derbi

Post by neo7 »

nabijem ja vas sve na kurac odreda radi ovoga

http://sportsport.ba/bh_fudbal/bez-kome ... bija/80352

svi ste vi debili i nijedan niste "navijac" nekog kluba sve dok na vasoj tribini ovo postojI!!! Da ste neki navijaci ove debile bi isprebijali sto udaraju zastitare!!!
Donau

#3542 Re: Sarajevski derbi

Post by Donau »

Idiot sa Indexa.
papedzaja

#3543 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

hypko_nurko wrote:evo sazetak, jel ofsajd ako su oba igraca ispred odbrane do gola :?
ako nije onda je cist gol adilovica
I ti pričaš o fudbalu i polemišeš :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
BHF_Manijak

#3544 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

just principe wrote:
ultima_palabra wrote:
JThomas wrote:znamo da mrzite željezničar.

al' naviknite se, biće to još i gore u budućnosti.
Kažu da je prvih 10 godina dominacije najteže... kasnije se navikneš.

ne, najteze je 7 godina gladati kud sunce zijeva
Pa ne igra se fudbal radi izlaska u Evropu, to je neki "uspjeh" u seljackim(nazalost) ligama kao sto je nasa, medjutim i najzabitija vukojebina u svijetu u kojoj 22 ljudi ganja loptu se takmici i igra radi trofeja, tako da ti je nidje veze prica! Pito sam vam i Semu a evo i tebe cu, da li bi pristo(hipoteticki) na jos 10 godina konstantnih izlazaka u Evropu ali bez ijednog trofeja u tom periodu?! :wink:

Sto se utakmice same tice, licno nisam zadovoljan, ovo najsikrenije govorim. Smatram da imamo jaci tim i da smo danas trebali pokazati ali nismo, iz kojih razloga nemam pojma. Poslije 2:2, obje ekipe stadose, takodjer nemam pojma iz kojeg razloga, tu je vec ja mislim dosao u glave onaj sindrom "ne smijes zijanit derbi ni po koju cijenu" i uvukla se bojazan da se na fasuje kakva kontra ili neka frljoka.
Zeljo ulaskom Bekrica dosao na "svoje", definitivno covjek koji je unio preokret. Zeba, Svakra pa i zadnja linija podbacili, posebno me cudi od Bogicevica i Kvesica. Od ovog drugog sam ocekivao mnogo vise, no nazalost pruzio je najlosiju partiju sezone, steta.
Vidim kone uzdizu, s pravom, Husejinovica. Vidi se klasa i ono sto kazu fudbal se ne zaboravlja igrati. I prije nego je otiso u Bremen bio je klasa, danas to potvrdio, samo ga debelo jebe stomak i visak kila, inace bi bio jos strasniji igrac.

Meni samo niste jasni vi koji mislite da ce on doista ostati kod vas i da ce sa skinutim kilama biti dio vaseg tima i harati ligom. Ovo nije nikakva zloba majkemi niti nasladjivanje, vec realnost nase lige, pa ko da bi frajer doso nazad u nasu ligu da je imo gdje drugo, kao i 99% igraca! Lik ce odradit pripreme, skinuti kile, uci u formu i nige se uhvatit, zivi bili pa vidjeli, mislim da i sami ste toga svjesni ali se nadate da se to nece desiti.

Sudija ocajan, necu sada u dubinsku analizu utakmice ulaziti ali sudjenje mu je generalno lose do jaja bilo, koliko samo prednosti nije pustio, sto nama sto vama, koliko samo nekih sitnih kontakata svira, ma uzas jedan, stvarno iritira kad se gleda utakmica.
Derbi je eto konacno imo vise golova, no kako rekoh nisam zadovoljan, volio sam 0:1 nego li 4:4, kao i vecina vas uostalom jel... :)
Sto se tice onog da bi radije pobjedu u derbiju nego kup, ja sam od onih koji NIKAD ZA NIKAD ne bi dao trofej za derbi, naravno fino je imati taj prestiz i biti bolji u gradskom derbiju, no trofej je trofej i nikad ga se ne bi odreko za pobjedu na derbiju. Jebo sezonu u kojoj dva derbija dobijes a zavrsis 4-5 lupam. Idealno je oboje imati, no vrijednija je puna vitirina. Bar ja to tako gledam.

Sto se posjete tice, opet je to jedan mahalski nivo, nazalost vidi se da je derbi mnogo pao. Iskreno nisam ni ocekivao vecu posjetu, no onako komentarisem jer me tuga uhvati kad gledam klipove od prije 10-tak godina kada smo punili tribine Grbavice i Koseva na derbijima. Sjecam se nekad tamo 98-99 nekih sat-sat i po prije pocetka tekme na tribinama, a raje vec tad bilo ko na danasnjoj tekmi! :roll: :(
papedzaja

#3545 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

Od 9 sati čekam od vas objektivnih navijača Želje da mi kažete da li je udaranje igrača kada prodje sa loptom pored odbrambenog igrača karton ili nije ? Cijelu noć niko ne odgovori ????
LSD

#3546 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

papedzaja wrote:Od 9 sati čekam od vas objektivnih navijača Želje da mi kažete da li je udaranje igrača kada prodje sa loptom pored odbrambenog igrača karton ili nije ? Cijelu noć niko ne odgovori ????
hah :lol: :-) na koju konkretno situaciju misliš :? jel ona situacija kad je Jamak odnio nekog vašeg kod aut linije (prema zapadu) ??
papedzaja

#3547 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

LSD wrote:
papedzaja wrote:Od 9 sati čekam od vas objektivnih navijača Želje da mi kažete da li je udaranje igrača kada prodje sa loptom pored odbrambenog igrača karton ili nije ? Cijelu noć niko ne odgovori ????
hah :lol: :-) na koju konkretno situaciju misliš :? jel ona situacija kad je Jamak odnio nekog vašeg kod aut linije (prema zapadu) ??
To je jedna a druga je kad je Bogičević opleo po nogama Haskića nakon što ga je prošao. Usput onako hvalili ste Bogija kao da je Nesta a on sprdnja živa
nosara

#3548 Re: Sarajevski derbi

Post by nosara »

papedzaja wrote:
LSD wrote:
To je jedna a druga je kad je Bogičević opleo po nogama Haskića nakon što ga je prošao. Usput onako hvalili ste Bogija kao da je Nesta a on sprdnja živa
Sprdnja uzima duplu, a ti se zderi do sutra... :D
LSD

#3549 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

papedzaja wrote:
LSD wrote:
Suđenje je opcenito bilo preloše, a nas su sudije posebno izyebale danas ;-) pogotovu onaj mahac, majci svojoj mahao :x :x prema tome, nema potrebe sad izdvajati neke posebne detalje ;-)
A Bogi je Nesta i Pique i Vidić za 90% stopera naše lige :!: ....pa ne možeš po jednoj temi suditi nikako.
Isto se to može reci i za Kvesića, momak je extra igrac ali je danas podbacio kao i vecina tima.
Last edited by LSD on 13/05/2012 00:44, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#3550 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Ono Jamakovo je cist karton, ne znam kriterij sudije, mozda je konto da ne ide prerano sa kartonima, no realno ono je karton.
Te situacije sa Bogicevicem se fakat ne sjecam! :roll:
Post Reply