Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
north

#3501 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Rekoh ja offside će biti mrtva šansa :lol: , pa kod svakog offised-a da je igrač malo sačekao bila bi šansa iz koje bi lako mogao pasti gol. :-) i udarac sa 25 metara koji prođe pola metra od gola isto zicer :D ...Bogami ko da su se prečke i statove pogađale, ko da je golman bio na streljani kad na prvu čita...

Ali da završimo s tim...
papedzaja

#3502 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

2 udarca u okvir gola su jasan pokazatelj dominacije :-) :-) :-) :-)
Lakat Jebić

#3503 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

kokuz_sa wrote:
sto isjece sut glavom scepanovica i ona 2 slobodna udarca jednom beli jednom sesar..

ovako ispade imali ste dominaciju znas koju
onaj jedan slobodnjak je bio pravo blizu, al drugi zavrsio u zidu, a vucinin sut jedno 3 metra od gola
JThomas

#3504 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

jašta je nego mrtva šansa, i selimović je bio u mat poziciji, samo nije uključio kefalo.
Salah ad-Din

#3505 Re: Sarajevski derbi

Post by Salah ad-Din »

splinter wrote:Danas lijepo popodne na Zubanpolju, zanimljiva tekma, dobra atmosfera medju rajom na zapadu, na momente se cak cinilo da su i navijaci mladjeg i manjeg sarajevskog ligasa prisutni na stadionu, naravno u pauzama nasih pjesama moglo se cuti njihovo krekeketanje.
Sta reci, ceka nas opet ovaj stadion u nasim evropskim pohodima, nikako da ga se rjesimo :-D
Samo nek bude dupla!!
Bakljadom smo sve objasnili.
Hvala, dovidjenja :D

Nego kuda ste otisli poslije utakmice?
Ispalise se strumfete samo tako :run:

I mislim da bi bilo nefer da ne kazemo da je danas oboren rekord sezone, sto se tice posjete, 10.000 :)
Lakat Jebić

#3506 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

Salah ad-Din wrote:
splinter wrote:Danas lijepo popodne na Zubanpolju, zanimljiva tekma, dobra atmosfera medju rajom na zapadu, na momente se cak cinilo da su i navijaci mladjeg i manjeg sarajevskog ligasa prisutni na stadionu, naravno u pauzama nasih pjesama moglo se cuti njihovo krekeketanje.
Sta reci, ceka nas opet ovaj stadion u nasim evropskim pohodima, nikako da ga se rjesimo :-D
Samo nek bude dupla!!

I mislim da bi bilo nefer da ne kazemo da je danas oboren rekord sezone, sto se tice posjete, 10.000 :)
pa jemol slavili bod, il smo se ispalili poslije tekme? :D
JThomas

#3507 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

pa ispalili se da slavimo bod, i ti gluposti pitaš :D
lajk

#3508 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Salah ad-Din wrote:
Samo nek bude dupla!!

halo jesi dobar ti ? kolko imas godina 15 ? pogledaj prosle derbije nase navijanje,koreografiju i bakljade malko se dozovi !spica koju ste najavljivali je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: toliko
mistek

#3509 Re: Sarajevski derbi

Post by mistek »

1. Šut Sesara nakon slobodnjaka, pa je opet neko pokušao prikucati. Da je prošla, 100% gol. :D
2. Slobodnjak Beloševića sa 25, malo pored stative.
3. Glava Šćepanovića pred sami kraj, tik iznad prečke.

I tako mogu još bar 3-4 neke polušanse.
Da je Željo bio bliže golu, jeste, ali u trenucima kad su gubili.
kokuz_sa

#3510 Re: Sarajevski derbi

Post by kokuz_sa »

Lakat Jebić wrote:
kokuz_sa wrote:
sto isjece sut glavom scepanovica i ona 2 slobodna udarca jednom beli jednom sesar..

onaj jedan slobodnjak je bio pravo blizu, al drugi zavrsio u zidu, a vucinin sut jedno 3 metra od gola
to su prilike i poluprilike koje su isjecene i napravljeno da je zeljo imao dominaciju nad sarajevom znas koju..

objektivni ste nema sta
Salah ad-Din

#3511 Re: Sarajevski derbi

Post by Salah ad-Din »

Lakat Jebić wrote:pa jemol slavili bod, il smo se ispalili poslije tekme? :D
Ma poslije slavlja, mi dok smo naruzili one svoje, u pozadini vidim, vi izigravate neke budale, mislim oni vasi ublehasi plesu pred praznim jugom :-) onako zacudjen gledam :shock: i ne vjerujem, stid igrace da plesu ispred vas, pomislit ce neko da navijate za njih, oni nasi se brze bolje pokupise i pobjegose, ja dok se okrenuh ono vase malo zapada se haman ispraznilo, ja izadjem napolje vas nigdje, sidjem dole kod Americke (bivse), kod druge gimnazije, nigdje ni jednog strumfa, mislim ne bi se ja tuko, i nisam vas za to trazio, ne umijem ja to, ali mi nije jasno gdje nestadoste.
Dr. Kuca

#3512 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

lajk wrote:
Salah ad-Din wrote:
Samo nek bude dupla!!

halo jesi dobar ti ? kolko imas godina 15 ? pogledaj prosle derbije nase navijanje,koreografiju i bakljade malko se dozovi !spica koju ste najavljivali je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: toliko

Ti nemas ni 15 cini se. Ako imas onda imas problema psihicki. Opet zadaca sto se tice koreografije. :thumbup: :thumbup:
north

#3513 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Ma remi 100% realan, nama ostaje žal što smo imali dva gola prednosti, da se išlo gol za gol, manje bi mi bilo krivo i mogao bi reći čak da nije loše, ovako jebi ga...ali šta je tu je, ima toliko derbija u evropi gdje domaćin vodi dva razlike pa ne pobijedi, čak i izgubi, tako da to je fudbal i treba se pomiriti sa tim.....još dva kola pregurati pa na zasluženi odmor, tegobna je ovo sezona za Sarajevo bila i hvala bogu pa završava....
hypko_nurko

#3514 Re: Sarajevski derbi

Post by hypko_nurko »

kokuz_sa wrote:to su prilike i poluprilike koje su isjecene i napravljeno da je zeljo imao dominaciju nad sarajevom znas koju..

objektivni ste nema sta
pa ono je video golova i prilika zelje a ne prilika sarajeva :-)
lajk

#3515 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Ti nemas ni 15 cini se. Ako imas onda imas problema psihicki. Opet zadaca sto se tice koreografije. :thumbup: :thumbup:[/quote]

mi imamo problem ? Vi imate opsesiju navijanjem :-) !Zadace ste imali predhodne derbije na jugu :thumbup:
Dead Man Walking

#3516 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

north wrote:Rekoh ja offside će biti mrtva šansa :lol: , pa kod svakog offised-a da je igrač malo sačekao bila bi šansa iz koje bi lako mogao pasti gol. :-) i udarac sa 25 metara koji prođe pola metra od gola isto zicer :D ...Bogami ko da su se prečke i statove pogađale, ko da je golman bio na streljani kad na prvu čita...

Ali da završimo s tim...
Svaki ofsajd je isti u qrcu, a ovaj jeste bio mrtva sansa jer je bio sam samcat i nije se mirao gurati za poziciju ni utrcavati da bude u ofsajdu. Zebin sut niko ne naziva zicerom, ali je veci zicer od svih vasih sansi, ako ih je uopste bilo. Selimovic glavom, i Adilovicev i Colicev udarac su vec bili ziceri iz kojih se mora zabiti bar 1 od ta 3. I normala da cemo zavrsiti kad je sve sto imas spomenuti onaj aut i slobodnjak koji je zatresao mrezu od zada nakon rikosea od reklame. :lol: Dobro smo fakat prosli, odo jos malo slavit bod.

p.s. papedzaja za kratko vrijeme preuzima primat najjaceg lika na forumu. Nakon sto nam je vec otvarao oci na drugoj temi, danas smo naucili da je izgledna sansa samo sut u okvir gola. :-)
LSD

#3517 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

kokuz_sa wrote:

Ovaj klip je radio manijak, tako je to razmljivo po tom pitanju ;-) :D :-) ne kažem ništa - imali ste i vi par prilika (sjecam se onog šuta glavom kad su nas vile pronosale, ne znam koji igrac je bio), ali Željo imao dosta više od igre i samih šansi i to onih zrelijih, bolje trcao, bolje kombinovao...Adilović fula u situaciji 1 na 1 sa burazom :? jbg ono se moralo zabiti.
A Adilović je ocigledno bio u ofsajdu kod onog poništenog gola.
kokuz_sa

#3518 Re: Sarajevski derbi

Post by kokuz_sa »

hypko_nurko wrote:
kokuz_sa wrote:to su prilike i poluprilike koje su isjecene i napravljeno da je zeljo imao dominaciju nad sarajevom znas koju..

objektivni ste nema sta
pa koji je qrac onda stavio i golove sarajeva
internazionale

#3519 Re: Sarajevski derbi

Post by internazionale »

Dead Man Walking wrote:
north wrote:
Dead Man Walking wrote:Jel se neko sjetio ijedne prilike komsija, osim onih golova iz kontri, da znam bar sto slavim ovaj bod? Ja jos dumam.
Jedan udarac glavom Šćepanovića pred kraj malo iznad gola, iako nije neka mrtva šansa, i to bi bilo otprilike to, možeš či ti ijednu priliku osim Adilovića u prvom poluvremenu navesti, pošto i ja dumam, jedino ako one dalekometne projektile 5 metara iznad gola ne smatraš šansom ili možda offside koji su po riječima nekih objektivnih pitara bili nepostojeći?
1. Ponisteni gol, Adilovic poletio ko bekan, komotno mogao sacekati loptu i ugurati u gol.
2. Selimovic glavom u prvom, Adi vec bio savladan, tik pored gola.
3. Adilovic sam krece s 25-30m, oklijeva i suta prerano, malo pored gola. Buraz mu opet samo pogledom ispratio.
4. Elvir Colic, sam na 16, salje loptu preko gola.
5. Sut Zebe sa 20m, zakaci nekog i pored stative u korner.

Eto, na brzaka 5 izglednih situacija.
je li pape bio danas na utakmici
ako nije treba ga smijeniti podhitno
koliko samo potencijalnih reprezentativaca ima u našem prvaku
pitar sam ali sam se danas uvjerio da pape pojma nema
kompletna odbrambena linija, plus zeba
a kao šlag na tortu najbolji strijelac lige adilović
džeko na klupu!!!
caros

#3520 Re: Sarajevski derbi

Post by caros »

Dr. Kuca wrote:
Ti nemas ni 15 cini se. Ako imas onda imas problema psihicki. Opet zadaca sto se tice koreografije. :thumbup: :thumbup:
Žensko je.. Ima veze o fudbalu, navijanju, izgledu stadiona isl. kao ja o kuhanju.
ultrarajvoSA

#3521 Re: Sarajevski derbi

Post by ultrarajvoSA »

Mi bolji prvo poluvrijeme, kone drugo i to je to.
Igraci Sarajeva jednostavno nemaju snage za drugo poluvrijeme. To se vidjelo u svakoj utakmici ove sezone.
Nama ostaje da izvucemo bod na gostovanju i da pokusamo pobijediti "aj bunker" na Kosevu.

Rasprava o navijanju je smijesna..
Bilo bi glupo govoriti da smo vas razvalili jer ipak niste svi bili tu.
Sjever :thumbup:
Dead Man Walking

#3522 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

kokuz_sa wrote:
hypko_nurko wrote:

objektivni ste nema sta
pa koji je qrac onda stavio i golove sarajeva
Pa nek izreze neko od pitara vase sanse, nek nam svima osvjezi memoriju. Jedva cekam.
JThomas

#3523 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

"zadaća" urađena 2006. godine, kad je matko zabio za vas, šetalica i zastavice u tri reda. ta riječ vam je k'o neki fetiš, al' to možete ovim klincima što im je drugi i treći derbi u životu.
LSD

#3524 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

ultrarajvoSA wrote:Mi bolji prvo poluvrijeme, kone drugo i to je to.
Igraci Sarajeva jednostavno nemaju snage za drugo poluvrijeme. To se vidjelo u svakoj utakmici ove sezone.
Nama ostaje da izvucemo bod na gostovanju i da pokusamo pobijediti "aj bunker" na Kosevu.

Rasprava o navijanju je smijesna..
Bilo bi glupo govoriti da smo vas razvalili jer ipak niste svi bili tu.
Sjever :thumbup:
Pa to je osnovno u fudbalu, zapravo u svakom sportu...fizicka sprema, kondicija, snaga, trcanje....i onda je Jović dobar strucnjak, jest da ne kažem u cemu ;-) ha ja...pa jbt ako ti ekipa ne može trcati drugo poluvrijeme kao prvo, na osnovu cega ocekuješ neki rezultat povoljan u kontinuitetu...Amar je za to kralj, kod njega se MORA trcati....ne moraju svi znati sa loptom baratati, ali moraju trcati....zato i ima rezultate u kontinuitetu vec godinama ;-)
Nije to slucajno, niti mu je s neba samo palo, niti je Babuka nagurao bodove (kako pojedini bekani razmišljaju) vec se uložilo dosta rada i truda oko toga.
papedzaja

#3525 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

JThomas wrote:"zadaća" urađena 2006. godine, kad je matko zabio za vas, šetalica i zastavice u tri reda. ta riječ vam je k'o neki fetiš, al' to možete ovim klincima što im je drugi i treći derbi u životu.
Ono kad je bilo dignuto "GAME OVER" ili šta ne sjećam se ?

@ dead man walking izvini majke ti do mene je ja kontao moraš pucati u okvir gola da bi dao gol, nisam skontao odmah do mene

Ko ono nas proziva što nam igrače hvataju grčevi protiv Zrinjskog ??? Šta ono reprezentativac leže pred kraj ?
Post Reply