Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#2676 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Pa bolje kružiti jedan vikend po gradu, nego kupiti godišnju.

Evo jedan moj primjer, par momaka koji su išli gotovo uvjek sad ne idu. Oženili se dobili djecu, žene im gotovo ne rade, oni rade za 6 glava, i kaže ne pada mi na pamet da idem na tekmu. Moram ih vući za rukav, ali ne pada mi napamet. Drugi koji je išao i prije rata, i cijeli period poslije rata do ove sezone ne ide ni manje ni više zbog prljavih stolica :-) . Imaš ovakvih slučajeva mali milion ti i ja, i bilo ko ovdje.
rumFo

#2677 Re: Sarajevski derbi

Post by rumFo »

F&N wrote:Kakve crne pare ba. Pa nije 15 KM karta za utakmicu.
Problem je u opste drustvenom odnosu prema domacoj ligi.

Kada na svakom portalu citas non stop tekstove koji ti ubijaju zelju da dodjes na stadion.
Glupe novinare koji za rad 200 vise klikova od muhe prave balkanski rat na tribinama, koji bombarduju nas o slikama Ronaldovih i Balotelijevih kurvi.
E to je problem, sa ovakvim stavom koje se prenosi na ljude tesko da ce se probuditi veca zainteresovanost za domacu ligu.

Ovo je samo jedan od problema u nizu.

Drugi po meni lezi u uprava klubova, sto ne rade nikakve akcije kako bi kod osnovaca i srednjoskolaca probudili zelju za dolaskom na utakmice i...
kakvu prezentaciju djeci napraviti? o huliganizmu? bakljama? droga & alkohol? :D
ma dajte ljudi, mislim da je to najveci problem, kad se to rijesi, bit ce vece posjecenosti, garantujem!

englezi, sminka... mislim da bi se trebali furati na njih :thumbup:
elSaik

#2678 Re: Sarajevski derbi

Post by elSaik »

Liga je pala na marketingu. Jednostanvo se ne stvara ozračje da vrijedi i da treba ići gledati. Ko što napisa lik, više znamo o Balotelijevim kurvama i koja manekenka želi spavati sa Džeko nego ko je šta uradio u domaćoj ligi.
JThomas

#2679 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

ganjeta wrote:

A plate iste i sad i prije 2-3 godine, samo je tad hljeb bio 0.50 km sad je 1.km. Gorivo bilo 1.km sad je 2.50 km. Nema raja para, plus ubistva, ubodi noževima, lafo ultra pokret, sve to je dovelo do mizerne posjete u cijeloj BIH.

Ali po ko zna koji put ponavljam na cijelom balkanu je posjeta qrac, ako će nam lakše biti. :-)
2006. je hljeb bio pola marke, prije uvođenja PDV-a. u ovo doba 2010. je bio marku i 15.
ganjeta

#2680 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Dobro, znači nije do hljeba?! :D
JThomas

#2681 Re: Sarajevski derbi

Post by JThomas »

pa nije.

ili onaj što kaže da su krive evropske katastrofe...a željo i sarajevo zajedno do 2002. godine nisu prošli nikoga. a na derbi na koševu dolazilo 30.000. bolji fudbal i evropski rezultati? jest, al' u panjevima.
ganjeta

#2682 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Ja ti samo kažem da običnom čovjeku, koji ima porodicu i radi za 6. glava je puno dati 5. km svaki vikend a pri tome nema šta vidjeti :-) , radije će ostati kući uz dvoguzu i čips, još baci listic i lagano šalta arene, fb, i šta već ne. Ne boji se da će ga neko opaliti bakljom, da će ga izbosti nožem jer ima šal/majicu Želje.

Mali milion razloga što ljudi ne dolaze na utakmici, a ovo ti je jedan od najvećih.
pOZz

#2683 Re: Sarajevski derbi

Post by pOZz »

elSaik wrote:Misliš na ovo što sam kopirao o Želji sa teme Olimpik - Sarajevo na fks info forumu? Slažem se. :mrgreen:
Hajde javi se na pp, da ti nabacim neki podnick. :-D

Karta vam je cvaja za Zapad, spremite se da pomognete komšije u dobivanju licence. :thumbup:
ultima_palabra

#2684 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:Ja ti samo kažem da običnom čovjeku, koji ima porodicu i radi za 6. glava je puno dati 5. km svaki vikend a pri tome nema šta vidjeti :-) , radije će ostati kući uz dvoguzu i čips, još baci listic i lagano šalta arene, fb, i šta već ne. Ne boji se da će ga neko opaliti bakljom, da će ga izbosti nožem jer ima šal/majicu Želje.

Mali milion razloga što ljudi ne dolaze na utakmici, a ovo ti je jedan od najvećih.
Naravno da je život težak sa 6 glava, ali...

Ne slažem se da se nema šta vidjeti, bar što se tiče Želje, bolju ekipu nismo imali od Newcastlea.
Arene su cener mjesečno (bar meni).
Jel tebe ikad iko izbo nožem ili opekao bakljom na utakmici? Nije ni mene, za ovih 15 godina ;-)
ultima_palabra

#2685 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

pOZz wrote:
elSaik wrote:Misliš na ovo što sam kopirao o Želji sa teme Olimpik - Sarajevo na fks info forumu? Slažem se. :mrgreen:
Hajde javi se na pp, da ti nabacim neki podnick. :-D

Karta vam je cvaja za Zapad, spremite se da pomognete komšije u dobivanju licence. :thumbup:
Poslovni duh Nijaza G. još uvijek živi u Titovoj 38 :skoljka:
ganjeta

#2686 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

pOZz wrote: Karta vam je cvaja za Zapad, spremite se da pomognete komšije u dobivanju licence. :thumbup:
Kako vi kažete:
north wrote:Ma nek zaradi primitivac, goni ga u PM.
:zzzz:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2687 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

ultima_palabra wrote:
ganjeta wrote:Ja ti samo kažem da običnom čovjeku, koji ima porodicu i radi za 6. glava je puno dati 5. km svaki vikend a pri tome nema šta vidjeti :-) , radije će ostati kući uz dvoguzu i čips, još baci listic i lagano šalta arene, fb, i šta već ne. Ne boji se da će ga neko opaliti bakljom, da će ga izbosti nožem jer ima šal/majicu Želje.

Ne slažem se da se nema šta vidjeti, bar što se tiče Želje, bolju ekipu nismo imali od Newcastlea.
Jel tebe ikad iko izbo nožem ili opekao bakljom na utakmici? Nije ni mene, za ovih 15 godina ;-)
Znači do "Benjamina" je. Vama vaš, nama naš 8-)
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2688 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

ultima_palabra wrote: Arene su cener mjesečno (bar meni).
Upravo...

Kad je neko nekog izbo na istoku ili zapadu koseva, desavalo se da bude tuca na "vatrenim" tribinama ali niko te ne tjera da ides na istu...
Za primjer kosevo... Dat cu mu sta hoce ko sa istoka dobaci na jug ili eventualno zapad neki kamen ili baklju.

Mislim ljudi pricaju gluposti tj ponavljaju ko papagaji kojekakve tekstove glupih kvazi sportskih novinara, i kvazi sociologa koji pricaju o utakmicama a u zivotu nisu bili na jednoj... svi su im navijaci iz problematicnih porodica alkoholicari narkomani isl... a ja evo znam sad 50 momaka nabrojati koja su cista suprotnost svemu tome...

I logicno da ce ljudi prestati ici kad ih bombarduju ublehasi sa ovakvim DEZINFORMACIJAMA.
ganjeta

#2689 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

ultima_palabra wrote:

Mene su jednom izboli bakljom :D . Doduše u Vrapčićima na onoj skeli.

Zar nisu arene džabalesku?
pOZz

#2690 Re: Sarajevski derbi

Post by pOZz »

Nema se šta vidjeti... :zzzz:

Gledam Arsenal - Chelsea 0:0... više sam se umorio gledajući tu utakmicu nego da sam ja igr'o tamo. Vratim se kući da pogledam Lištica - Saraj'vo (3:1). Glavu dajem da je bolja utakmica bila nego ona gore izvikana. Još da ovi moji znaju malo više...

Propaganda naše lige nije jaka kao propaganda ovih gore liga. BHT i Komitet za normalizaciju su jednim dijelom krivi (možda su ovi drugi više krivci, barem sam tako čuo da su oni odredili ove prenose). Ne možeš ba prenositi GOŠK - Zvijezda, Leotar - Kozara pored utakmica najboljih ekipa i onda očekivati da se to gleda. Nemam ništa protiv navedenih ekipa, neka naprave dobar tim pa ću ih gledati rado, a ne tavoriti na dnu i da se prenose te utakmice, niđe veze. Često znam ući u diskusiju sa starijima bez obzira što nisam bio svjestan tog prijašenjeg vremena i reći, da su tada postojale Arene, SportKlubovi itd. i ma koliko god jaka bila ex-yu liga, posjećenost i zainteresovanost za istu bi bila ako ne i do 40% manja. S toga, ovo moje razmišljanje implicira jak marketing i promociju ako se želi nešto ozbiljnije napraviti.
ganjeta

#2691 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Ironija kume, vidio si da ima ovaj kolutko :-) .
pOZz

#2692 Re: Sarajevski derbi

Post by pOZz »

ganjeta wrote:Ironija kume, vidio si da ima ovaj kolutko :-) .
Ma skont'o sam, nego sam se samo zakačio za tvoj post.
ultima_palabra

#2693 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

ganjeta wrote:
ultima_palabra wrote:

Mene su jednom izboli bakljom :D . Doduše u Vrapčićima na onoj skeli.

Zar nisu arene džabalesku?
Meni su dodatni cener (Logosoft).

Dobro, gostovanja su drugo... ali na domaćoj utakmici da se od nečega strahuje, to je samo antipropaganda naših glupih novinara.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2694 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

pOZz wrote:

Nema se šta vidjeti... :zzzz:

Gledam Arsenal - Chelsea 0:0... više sam se umorio gledajući tu utakmicu nego da sam ja igr'o tamo. Vratim se kući da pogledam Lištica - Saraj'vo (3:1). Glavu dajem da je bolja utakmica bila nego ona gore izvikana. Još da ovi moji znaju malo više...

Propaganda naše lige nije jaka kao propaganda ovih gore liga. BHT i Komitet za normalizaciju su jednim dijelom krivi (možda su ovi drugi više krivci, barem sam tako čuo da su oni odredili ove prenose). Ne možeš ba prenositi GOŠK - Zvijezda, Leotar - Kozara pored utakmica najboljih ekipa i onda očekivati da se to gleda. Nemam ništa protiv navedenih ekipa, neka naprave dobar tim pa ću ih gledati rado, a ne tavoriti na dnu i da se prenose te utakmice, niđe veze. Često znam ući u diskusiju sa starijima bez obzira što nisam bio svjestan tog prijašenjeg vremena i reći, da su tada postojale Arene, SportKlubovi itd. i ma koliko god jaka bila ex-yu liga, posjećenost i zainteresovanost za istu bi bila ako ne i do 40% manja. S toga, ovo moje razmišljanje implicira jak marketing i promociju ako se želi nešto ozbiljnije napraviti.
Stoji ti prica za marketing (promocija i to), ali ovo poredjenje utakmica :-) Jos da si rekao da su igraci engleskih i nasih premijerligasa tu negdje :mrgreen: nema tog marketinga koji bi gledanijom ucinio tekmu Sirokog i Sarajeva od tekme Arsenala i Chelsea.
Razumljivo je da ti je veci cejf gledati Sarajevo od Chelsea, ali reci da je bila bolja utakmica je neozbiljno.
pOZz

#2695 Re: Sarajevski derbi

Post by pOZz »

Tomahawk11 wrote:Stoji ti prica za marketing (promocija i to), ali ovo poredjenje utakmica :-) Jos da si rekao da su igraci engleskih i nasih premijerligasa tu negdje :mrgreen: nema tog marketinga koji bi gledanijom ucinio tekmu Sirokog i Sarajeva od tekme Arsenala i Chelsea.
Razumljivo je da ti je veci cejf gledati Sarajevo od Chelsea, ali reci da je bila bolja utakmica je neozbiljno.
Nije tu poenta u igračima, ovi naši jesu ograničeni, ali ne znači da ne mogu odigrati dobru utakmicu. Isto tako, ne znači da je svaka utakmica u Engleskoj dobra.

Meni je bila bolja. Doduše, možda je to ocjena nastala iz prevelikih očekivanja, ali gledati samo kako trče k'o neki atletičari bez ozbiljnije prilike, jebeš tu utakmicu. :wink: Moja ekipa jeste loše odigrala, ali barem je bilo nekih prilika pa čak i ako su se tri pogotka primila u sat vremena. Subjektivno bi bilo da smo mi Lištici uvalili tri gola u tom periodu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2696 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

pOZz wrote:
Tomahawk11 wrote:Stoji ti prica za marketing (promocija i to), ali ovo poredjenje utakmica :-) Jos da si rekao da su igraci engleskih i nasih premijerligasa tu negdje :mrgreen: nema tog marketinga koji bi gledanijom ucinio tekmu Sirokog i Sarajeva od tekme Arsenala i Chelsea.
Nije tu poenta u igračima, ovi naši jesu ograničeni, ali ne znači da ne mogu odigrati dobru utakmicu. Isto tako, ne znači da je svaka utakmica u Engleskoj dobra.

Meni je bila bolja. Doduše, možda je to ocjena nastala iz prevelikih očekivanja, ali gledati samo kako trče k'o neki atletičari bez ozbiljnije prilike, jebeš tu utakmicu. :wink: Moja ekipa jeste loše odigrala, ali barem je bilo nekih prilika pa čak i ako su se tri pogotka primila u sat vremena. Subjektivno bi bilo da smo mi Lištici uvalili tri gola u tom periodu.
:thumbup: Jasno mi je sta hoces da kazes. Ma utakmice se i gledaju zbog golova, dobrih (i losih :mrgreen: ) poteza.
banovan

#2697 Re: Sarajevski derbi

Post by banovan »

aBd kad osvojimo ovu titulu,Amar Osim :dance: ce imati vise osvojenih titula,nego FKS od 1946 :skoljka:
papedzaja

#2698 Re: Sarajevski derbi

Post by papedzaja »

Pošto vidim da ste svi namirili dobar broj godina :D imam jedno pitanje za vas: Kolika je posjeta bila u miru na Grbavici i Koševu ? Je li to vi mislite da je bila nešto abnormalno više od ovih 3000 koje su sada prosjek ? Pa i tada se vrtila ta cifra dok nije došao taj Tifo fazon na područje Balkana pa su se te grupe napravile neke prije neke kasnije, otvorile se navijačke tribine i to je podizalo prosjek ljudi na utakmicama pred rat dok sve nije otišlo u kurac.... Izbije Horde zla i The Manijakse :D i to ti je to. Zna se kako se tada ulazilo i sve

Druga jako bitna stvar ovdje je kvalitet kojeg jednostavno nema i to je to. Može se pričati o gaženju Željezničara, o ovome ili onome realnost je da je to goli k...c, da je jedan Zeba iznad svih veznjaka u ligi, da je Husejinović koji godinu dana nije potrčao nakon 30 treninga popišao pretendenta za plasman u Evropu, da je Gušo koji je uposlenik NS BiH kao trener golmana najbolji golman, Svrake, Šćepanovići, Mešanovići, Šarabe, kurci palci su taj kvalitet koji bi neko trebao doći gledati. Daće Bosanac pare i ne žali da uživa i to su dokazi i praznici, majski uranci i svakakve stvari, dao bi on i 20 maraka za derbi da ima šta gledati a realno je da vidjeti nema šta bez obzira šta ko mislio. Liga prije 5 godina je tri koplja ispred ove a lige oko 2000-e su Premijer liga ali Engleska za ove što platu primaju da ćeraju loptu sada
Tvrtko II Kotromanić

#2699 Re: Sarajevski derbi

Post by Tvrtko II Kotromanić »

papedzaja wrote:Pošto vidim da ste svi namirili dobar broj godina :D imam jedno pitanje za vas: Kolika je posjeta bila u miru na Grbavici i Koševu ? Je li to vi mislite da je bila nešto abnormalno više od ovih 3000 koje su sada prosjek ? Pa i tada se vrtila ta cifra dok nije došao taj Tifo fazon na područje Balkana pa su se te grupe napravile neke prije neke kasnije, otvorile se navijačke tribine i to je podizalo prosjek ljudi na utakmicama pred rat dok sve nije otišlo u kurac.... Izbije Horde zla i The Manijakse :D i to ti je to. Zna se kako se tada ulazilo i sve

Druga jako bitna stvar ovdje je kvalitet kojeg jednostavno nema i to je to. Može se pričati o gaženju Željezničara, o ovome ili onome realnost je da je to goli k...c, da je jedan Zeba iznad svih veznjaka u ligi, da je Husejinović koji godinu dana nije potrčao nakon 30 treninga popišao pretendenta za plasman u Evropu, da je Gušo koji je uposlenik NS BiH kao trener golmana najbolji golman, Svrake, Šćepanovići, Mešanovići, Šarabe, kurci palci su taj kvalitet koji bi neko trebao doći gledati. Daće Bosanac pare i ne žali da uživa i to su dokazi i praznici, majski uranci i svakakve stvari, dao bi on i 20 maraka za derbi da ima šta gledati a realno je da vidjeti nema šta bez obzira šta ko mislio. Liga prije 5 godina je tri koplja ispred ove a lige oko 2000-e su Premijer liga ali Engleska za ove što platu primaju da ćeraju loptu sada
evo ja nisam stariji pa mogu naci podatak da je 80-tih na jednom derbiju bilo 55.000 gledalaca (rekord), e sad ako ti smatras da je to negdje sa ovih 3000 onda ok :D

sto se tice kvaliteta, prvo da te pitam jesi li ti pogledao neku Zeljinu utakmicu ove sezone?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2700 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

papedzaja wrote:Pošto vidim da ste svi namirili dobar broj godina :D imam jedno pitanje za vas: Kolika je posjeta bila u miru na Grbavici i Koševu ? Je li to vi mislite da je bila nešto abnormalno više od ovih 3000 koje su sada prosjek ? Pa i tada se vrtila ta cifra dok nije došao taj Tifo fazon na područje Balkana pa su se te grupe napravile neke prije neke kasnije, otvorile se navijačke tribine i to je podizalo prosjek ljudi na utakmicama pred rat dok sve nije otišlo u kurac.... Izbije Horde zla i The Manijakse :D i to ti je to. Zna se kako se tada ulazilo i sve

pa kako ce klub molim te izdici se iz sivila sa 3000 gledalaca i 10 000 KM prihoda od karata ?
Od cega ce dati ugovore dobre i zadrzati mlade nade da se od njih naprave jaki igraci, od cega ce dovesti provjerene igrace?
Koji sponzor ce doci i dati 300 000 KM klubu koji ima prosjek od 3000 gledalaca?
Na kraju kako ce klub napredovati u svakom segmentu sa tih 3000.

Ne kazem da treba sad navijaci i ljudi pokretati i davati pare klubu, ali mislim da generalno mediji, razni sociolozi, kao i pomalo indolentne uprave imaju doooobar dio odgovornosti kada je rijec o stvaranju puno losije slike i nego sto jeste i na taj nacin tjeraju ljude, oni koji se predomisljaju, s utakmica, a to ti je ona publika koja ti pravi razliku izmedju 3000 i 10000 na stadionu.
Ali generalno malo vise tog "lokalpatriotizma" malo vise ljubavi prema klubu svima bi bolje bilo.

Pa gledas englesu 3. ligu imaju po 10 000 na stadionu, Sarajevo bi ih poderalo hladno, ali ljudi dolaze ne zato zbog kvaliteta vec zbog KLUBA, da im je bitan kvalitet u Londonu pored Arsenala, Chelsea i Tottenham ne bi postojao ni jedan drugi klub, tj da smo mi tamo tako bi bilo.
Post Reply