Hordanje se ne može zabraniti, jel...pa dobro, super....bice i manijakanje na derbiju, nece se to moci zabraniti jer nema te zabrane...ili kako vec ide taj motoKPNCTNJAH wrote:Primjera je mnogo zasto su bile te parole i zasto se spominje to ni zakoni ni zabrane... evo recimo donesena je odluka da se zabrane gostovanja, ali hordanje je i dalje prisutno na gostujucim utakmicama ... ne kontam onda sta ti tu nije jasno...
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#2551 Re: Sarajevski derbi
- inSighT
- Vozim: na guranje
#2552 Re: Sarajevski derbi
Ma pusti ba, njima se mora crtati da bi skontali!KPNCTNJAH wrote:Primjera je mnogo zasto su bile te parole i zasto se spominje to ni zakoni ni zabrane... evo recimo donesena je odluka da se zabrane gostovanja, ali hordanje je i dalje prisutno na gostujucim utakmicama ... ne kontam onda sta ti tu nije jasno...

I kao što slike to svjedoče, niti zakoni niti nekakve "zabrane" UISTINU ne mogu spriječiti hordanje!!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2553 Re: Sarajevski derbi
Pa mi to i prizeljkujemoLSD wrote: Hordanje se ne može zabraniti, jel...pa dobro, super....bice i manijakanje na derbiju, nece se to moci zabraniti jer nema te zabrane...ili kako vec ide taj moto
Ni jedan pravi hordas (braca pitari su malo drugaciji mentalni sklop
Da barem odrzimo koliko toliko sjaj derbija. Jer to je JEDINA utakmica u drzavi koja barem na momente ima sjaj i smek evrope i ozbiljne atmosfere na tribinama
-
caros
#2554 Re: Sarajevski derbi
Vi imate zabrane i kući, ne samo na strani. 
-
LSD
#2555 Re: Sarajevski derbi
Tako ce i biti-LIBERO- wrote:Pa mi to i prizeljkujemoLSD wrote: Hordanje se ne može zabraniti, jel...pa dobro, super....bice i manijakanje na derbiju, nece se to moci zabraniti jer nema te zabrane...ili kako vec ide taj moto![]()
Ni jedan pravi hordas (braca pitari su malo drugaciji mentalni sklop) nece biti ni jedne sekunde protiv vaseg dolaska na tekmu. Bas zbog zabrana i bas zbog gusenja ultra pokreta. Probijte se na zapad, ne nosite salove, ne nosite zastave i transove..ko i mi sto nismo kada smo dosli na Grbavicu, i onda grlo i dlanovi i vi i mi.
![]()
Da barem odrzimo koliko toliko sjaj derbija. Jer to je JEDINA utakmica u drzavi koja barem na momente ima sjaj i smek evrope i ozbiljne atmosfere na tribinama
Last edited by LSD on 07/05/2012 01:33, edited 3 times in total.
- ganjeta
#2556 Re: Sarajevski derbi
Imamo i licencu, za premijer ligu a i za evropu
.
- KPNCTNJAH
#2558 Re: Sarajevski derbi
Nema smisla otvarati jug kad je uvijek zatvoren, a i to je tribina za gostujuce navijace kojim je 'zabranjeno' da prisustvuju utakmici... imate opcije istokLSD wrote:Tako ce i biti-LIBERO- wrote:Pa mi to i prizeljkujemoLSD wrote: Hordanje se ne može zabraniti, jel...pa dobro, super....bice i manijakanje na derbiju, nece se to moci zabraniti jer nema te zabrane...ili kako vec ide taj moto![]()
Ni jedan pravi hordas (braca pitari su malo drugaciji mentalni sklop) nece biti ni jedne sekunde protiv vaseg dolaska na tekmu. Bas zbog zabrana i bas zbog gusenja ultra pokreta. Probijte se na zapad, ne nosite salove, ne nosite zastave i transove..ko i mi sto nismo kada smo dosli na Grbavicu, i onda grlo i dlanovi i vi i mi.
![]()
Da barem odrzimo koliko toliko sjaj derbija. Jer to je JEDINA utakmica u drzavi koja barem na momente ima sjaj i smek evrope i ozbiljne atmosfere na tribinamane znam koliko ce raje doci, jeli Jug otvoren i gdje ce nas strpati...ali ce se doci i navijati
u to nema sumnje nikakve...baš kao HZ na Grbavici kad je prošli derbi u pitanju...ne nosim šal niti zastavu, niti bilo kako navijacko obilježje, ne dolazim organizovano u korteu i pod pratnjom murije - a kupim kartu uredno...i ko mi može zabraniti ulazak ili me izbaciti sa stadiona
....ne kršim niti jednu zabranu, jel tako....nema osnova da zabrane ulazak.
-
elSaik
#2559 Re: Sarajevski derbi
A ja imam tugu, pet godina dugu....
- JoeyTribbiani
#2560 Re: Sarajevski derbi
Kako će me skontat po ličnoj karti?KPNCTNJAH wrote:Nema smisla otvarati jug kad je uvijek zatvoren, a i to je tribina za gostujuce navijace kojim je 'zabranjeno' da prisustvuju utakmici... imate opcije istokLSD wrote:Tako ce i biti-LIBERO- wrote: Pa mi to i prizeljkujemo![]()
![]()
Da barem odrzimo koliko toliko sjaj derbija. Jer to je JEDINA utakmica u drzavi koja barem na momente ima sjaj i smek evrope i ozbiljne atmosfere na tribinamane znam koliko ce raje doci, jeli Jug otvoren i gdje ce nas strpati...ali ce se doci i navijati
u to nema sumnje nikakve...baš kao HZ na Grbavici kad je prošli derbi u pitanju...ne nosim šal niti zastavu, niti bilo kako navijacko obilježje, ne dolazim organizovano u korteu i pod pratnjom murije - a kupim kartu uredno...i ko mi može zabraniti ulazak ili me izbaciti sa stadiona
....ne kršim niti jednu zabranu, jel tako....nema osnova da zabrane ulazak.
sjever
ili zapad... ako vam nije zao dati 10-15KM odete na zapad i tu se skupite u grupicu, pa navijajte koliko vam vec vodje dozvole... samo nemojte kidati stolice i nema problema... jedino sto bi moglo praviti problem je to ako na ulazu budu trazili licne karte kao sto su radili u Zenici kad su vracali raju koja je rodjena u Sarajevu, mozda i sad svim 'strancima' bude zabranjen ulaz, pa vam to moze dodatno sjebati planove i brojnost...
Momci dojnji ste...Zeba će vas ubit nogama
- Lakat Jebić
#2561 Re: Sarajevski derbi
aludira na to da smo iz ilijasa, breze, hadzica itd
- JoeyTribbiani
#2562 Re: Sarajevski derbi
A skontah poslije drugog čitanja, ali ne vjerujem u to. Ko može nekom "neutralcu" ili simpatizeru iz npr. Travnika zabranit da dođe na najveću tekmu bh fudbala? Niko. Koliko ima stranaca među nama, ima i među pitarima...i nek ima. Godra mi je kad čujem da ima naših i u okolini Tuzle, u Konjicu, Travniku, Kiseljaku...ma bilo gdje. Što više, to bolje.
- Tvrtko II Kotromanić
#2563 Re: Sarajevski derbi
fakat je to problem, nezz kako ce HZ Ljesevo uci?KPNCTNJAH wrote:
Nema smisla otvarati jug kad je uvijek zatvoren, a i to je tribina za gostujuce navijace kojim je 'zabranjeno' da prisustvuju utakmici... imate opcije istoksjever
ili zapad... ako vam nije zao dati 10-15KM odete na zapad i tu se skupite u grupicu, pa navijajte koliko vam vec vodje dozvole... samo nemojte kidati stolice i nema problema... jedino sto bi moglo praviti problem je to ako na ulazu budu trazili licne karte kao sto su radili u Zenici kad su vracali raju koja je rodjena u Sarajevu, mozda i sad svim 'strancima' bude zabranjen ulaz, pa vam to moze dodatno sjebati planove i brojnost...
-
todd_smith
#2564 Re: Sarajevski derbi
Dodjite bujrum 
- Lakat Jebić
#2565 Re: Sarajevski derbi
ja predlazem da se udje na sjever, tamo garant nista nece kontrolisat 
-
ibizza
#2566 Re: Sarajevski derbi
Lakat Jebić wrote:ja predlazem da se udje na sjever, tamo garant nista nece kontrolisat
-
todd_smith
#2567 Re: Sarajevski derbi
Samo ne znam sta li ce Ligata pisati ako budete uopste dosliLakat Jebić wrote:ja predlazem da se udje na sjever, tamo garant nista nece kontrolisat
-
LSD
#2568 Re: Sarajevski derbi
Cuj onog Husejinovića Željo je moja stara mušterija
zabio jedan gol i vec poceo prepadati nekoga i pricati o mušterijama
....puuuu
- banovan
#2569 Re: Sarajevski derbi
Tipicno pitarski,najdrazi su mi ovako kad se naloze da su najjaciLSD wrote:Cuj onog Husejinovića Željo je moja stara mušterija![]()
![]()
![]()
....puuuu
-
todd_smith
#2570 Re: Sarajevski derbi
Jaci je od Svrake 
-
elSaik
#2571 Re: Sarajevski derbi
Možda nam trolejbus vrate sa Skenderije... 
- rossoner
#2572 Re: Sarajevski derbi
Jablaničani su tu redovnoJoeyTribbiani wrote:A skontah poslije drugog čitanja, ali ne vjerujem u to. Ko može nekom "neutralcu" ili simpatizeru iz npr. Travnika zabranit da dođe na najveću tekmu bh fudbala? Niko. Koliko ima stranaca među nama, ima i među pitarima...i nek ima. Godra mi je kad čujem da ima naših i u okolini Tuzle, u Konjicu, Travniku, Kiseljaku...ma bilo gdje. Što više, to bolje.
-
Dead Man Walking
#2573 Re: Sarajevski derbi
Mogao bi ovo biti dobar derbi konanco. Prvo da cestitam komsijama na uspjehu, osigurali su to 3-4 mjesto, konstatno su, kao po navici, tu negdje pri vrhu.
Kako ono bjese, od kad se igra ova nasa liga nikad ispod petog mjesta? Trend je nastavljen. Svaka cast. Mi s druge strane onako, pomalo osciliramo, ali eto, poneki trofej, kao po navici, cvaknemo.
Nek se nadje. Ocekujem simultanku Leopg Zajke. 
- ultima_palabra
#2574 Re: Sarajevski derbi
Zar je on igrao nekad protiv nas?LSD wrote:Cuj onog Husejinovića Željo je moja stara mušterija![]()
![]()
![]()
....puuuu
Ne kontaju hudnjaci da im je jedina šansa da se primire malo, pa da Amar kaže ekipi da malo prikoče i spremaju se za Široki... ko god je provocirao ovako preko medija nije se dobro proveo