Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#2551 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

KPNCTNJAH wrote:Primjera je mnogo zasto su bile te parole i zasto se spominje to ni zakoni ni zabrane... evo recimo donesena je odluka da se zabrane gostovanja, ali hordanje je i dalje prisutno na gostujucim utakmicama ... ne kontam onda sta ti tu nije jasno...
Hordanje se ne može zabraniti, jel...pa dobro, super....bice i manijakanje na derbiju, nece se to moci zabraniti jer nema te zabrane...ili kako vec ide taj moto ;-)
inSighT
Vozim: na guranje

#2552 Re: Sarajevski derbi

Post by inSighT »

KPNCTNJAH wrote:Primjera je mnogo zasto su bile te parole i zasto se spominje to ni zakoni ni zabrane... evo recimo donesena je odluka da se zabrane gostovanja, ali hordanje je i dalje prisutno na gostujucim utakmicama ... ne kontam onda sta ti tu nije jasno...
Ma pusti ba, njima se mora crtati da bi skontali!

Image

Image

I kao što slike to svjedoče, niti zakoni niti nekakve "zabrane" UISTINU ne mogu spriječiti hordanje!! 8-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2553 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

LSD wrote: Hordanje se ne može zabraniti, jel...pa dobro, super....bice i manijakanje na derbiju, nece se to moci zabraniti jer nema te zabrane...ili kako vec ide taj moto ;-)
Pa mi to i prizeljkujemo :thumbup:

Ni jedan pravi hordas (braca pitari su malo drugaciji mentalni sklop :D ) nece biti ni jedne sekunde protiv vaseg dolaska na tekmu. Bas zbog zabrana i bas zbog gusenja ultra pokreta. Probijte se na zapad, ne nosite salove, ne nosite zastave i transove..ko i mi sto nismo kada smo dosli na Grbavicu, i onda grlo i dlanovi i vi i mi. ;-)

Da barem odrzimo koliko toliko sjaj derbija. Jer to je JEDINA utakmica u drzavi koja barem na momente ima sjaj i smek evrope i ozbiljne atmosfere na tribinama ;-)
caros

#2554 Re: Sarajevski derbi

Post by caros »

Vi imate zabrane i kući, ne samo na strani. :mrgreen:
LSD

#2555 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

-LIBERO- wrote:
LSD wrote: Hordanje se ne može zabraniti, jel...pa dobro, super....bice i manijakanje na derbiju, nece se to moci zabraniti jer nema te zabrane...ili kako vec ide taj moto ;-)

Ni jedan pravi hordas (braca pitari su malo drugaciji mentalni sklop :D ) nece biti ni jedne sekunde protiv vaseg dolaska na tekmu. Bas zbog zabrana i bas zbog gusenja ultra pokreta. Probijte se na zapad, ne nosite salove, ne nosite zastave i transove..ko i mi sto nismo kada smo dosli na Grbavicu, i onda grlo i dlanovi i vi i mi. ;-)

Da barem odrzimo koliko toliko sjaj derbija. Jer to je JEDINA utakmica u drzavi koja barem na momente ima sjaj i smek evrope i ozbiljne atmosfere na tribinama ;-)
Tako ce i biti ;-) ne znam koliko ce raje doci, jeli Jug otvoren i gdje ce nas strpati...ali ce se doci i navijati ;-) u to nema sumnje nikakve...baš kao HZ na Grbavici kad je prošli derbi u pitanju...ne nosim šal niti zastavu, niti bilo kako navijacko obilježje, ne dolazim organizovano u korteu i pod pratnjom murije - a kupim kartu uredno...i ko mi može zabraniti ulazak ili me izbaciti sa stadiona :? ....ne kršim niti jednu zabranu, jel tako....nema osnova da zabrane ulazak.
Last edited by LSD on 07/05/2012 01:33, edited 3 times in total.
ganjeta

#2556 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Imamo i licencu, za premijer ligu a i za evropu :D .
caros

#2557 Re: Sarajevski derbi

Post by caros »

Image
KPNCTNJAH

#2558 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

LSD wrote:
-LIBERO- wrote:

Tako ce i biti ;-) ne znam koliko ce raje doci, jeli Jug otvoren i gdje ce nas strpati...ali ce se doci i navijati ;-) u to nema sumnje nikakve...baš kao HZ na Grbavici kad je prošli derbi u pitanju...ne nosim šal niti zastavu, niti bilo kako navijacko obilježje, ne dolazim organizovano u korteu i pod pratnjom murije - a kupim kartu uredno...i ko mi može zabraniti ulazak ili me izbaciti sa stadiona :? ....ne kršim niti jednu zabranu, jel tako....nema osnova da zabrane ulazak.
Nema smisla otvarati jug kad je uvijek zatvoren, a i to je tribina za gostujuce navijace kojim je 'zabranjeno' da prisustvuju utakmici... imate opcije istok :D sjever :mrgreen: ili zapad... ako vam nije zao dati 10-15KM odete na zapad i tu se skupite u grupicu, pa navijajte koliko vam vec vodje dozvole... samo nemojte kidati stolice i nema problema... jedino sto bi moglo praviti problem je to ako na ulazu budu trazili licne karte kao sto su radili u Zenici kad su vracali raju koja je rodjena u Sarajevu, mozda i sad svim 'strancima' bude zabranjen ulaz, pa vam to moze dodatno sjebati planove i brojnost... :razz:
elSaik

#2559 Re: Sarajevski derbi

Post by elSaik »

A ja imam tugu, pet godina dugu....
JoeyTribbiani

#2560 Re: Sarajevski derbi

Post by JoeyTribbiani »

KPNCTNJAH wrote:
LSD wrote:
-LIBERO- wrote: Pa mi to i prizeljkujemo :thumbup:

Nema smisla otvarati jug kad je uvijek zatvoren, a i to je tribina za gostujuce navijace kojim je 'zabranjeno' da prisustvuju utakmici... imate opcije istok :D sjever :mrgreen: ili zapad... ako vam nije zao dati 10-15KM odete na zapad i tu se skupite u grupicu, pa navijajte koliko vam vec vodje dozvole... samo nemojte kidati stolice i nema problema... jedino sto bi moglo praviti problem je to ako na ulazu budu trazili licne karte kao sto su radili u Zenici kad su vracali raju koja je rodjena u Sarajevu, mozda i sad svim 'strancima' bude zabranjen ulaz, pa vam to moze dodatno sjebati planove i brojnost... :razz:
Kako će me skontat po ličnoj karti? :mrgreen:

Momci dojnji ste...Zeba će vas ubit nogama
Lakat Jebić

#2561 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

aludira na to da smo iz ilijasa, breze, hadzica itd
JoeyTribbiani

#2562 Re: Sarajevski derbi

Post by JoeyTribbiani »

A skontah poslije drugog čitanja, ali ne vjerujem u to. Ko može nekom "neutralcu" ili simpatizeru iz npr. Travnika zabranit da dođe na najveću tekmu bh fudbala? Niko. Koliko ima stranaca među nama, ima i među pitarima...i nek ima. Godra mi je kad čujem da ima naših i u okolini Tuzle, u Konjicu, Travniku, Kiseljaku...ma bilo gdje. Što više, to bolje.
Tvrtko II Kotromanić

#2563 Re: Sarajevski derbi

Post by Tvrtko II Kotromanić »

KPNCTNJAH wrote:
fakat je to problem, nezz kako ce HZ Ljesevo uci? :? :D
todd_smith

#2564 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Dodjite bujrum :mrgreen:
Lakat Jebić

#2565 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

ja predlazem da se udje na sjever, tamo garant nista nece kontrolisat :D
ibizza

#2566 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

Lakat Jebić wrote:ja predlazem da se udje na sjever, tamo garant nista nece kontrolisat :D
:D :D
todd_smith

#2567 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Lakat Jebić wrote:ja predlazem da se udje na sjever, tamo garant nista nece kontrolisat :D
Samo ne znam sta li ce Ligata pisati ako budete uopste dosli :oops: :skoljka: :mrgreen:
LSD

#2568 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Cuj onog Husejinovića Željo je moja stara mušterija :shock: :lol: :lol: zabio jedan gol i vec poceo prepadati nekoga i pricati o mušterijama :lol: :-) ....puuuu
banovan

#2569 Re: Sarajevski derbi

Post by banovan »

LSD wrote:Cuj onog Husejinovića Željo je moja stara mušterija :shock: :lol: :lol: zabio jedan gol i vec poceo prepadati nekoga i pricati o mušterijama :lol: :-) ....puuuu
Tipicno pitarski,najdrazi su mi ovako kad se naloze da su najjaci
todd_smith

#2570 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Jaci je od Svrake :oops:
elSaik

#2571 Re: Sarajevski derbi

Post by elSaik »

Možda nam trolejbus vrate sa Skenderije... :|
rossoner

#2572 Re: Sarajevski derbi

Post by rossoner »

JoeyTribbiani wrote:A skontah poslije drugog čitanja, ali ne vjerujem u to. Ko može nekom "neutralcu" ili simpatizeru iz npr. Travnika zabranit da dođe na najveću tekmu bh fudbala? Niko. Koliko ima stranaca među nama, ima i među pitarima...i nek ima. Godra mi je kad čujem da ima naših i u okolini Tuzle, u Konjicu, Travniku, Kiseljaku...ma bilo gdje. Što više, to bolje.
Jablaničani su tu redovno :mrgreen:
Dead Man Walking

#2573 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

Mogao bi ovo biti dobar derbi konanco. Prvo da cestitam komsijama na uspjehu, osigurali su to 3-4 mjesto, konstatno su, kao po navici, tu negdje pri vrhu. :thumbup: Kako ono bjese, od kad se igra ova nasa liga nikad ispod petog mjesta? Trend je nastavljen. Svaka cast. Mi s druge strane onako, pomalo osciliramo, ali eto, poneki trofej, kao po navici, cvaknemo. :D Nek se nadje. Ocekujem simultanku Leopg Zajke. :dance:
ultima_palabra

#2574 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Cuj onog Husejinovića Željo je moja stara mušterija :shock: :lol: :lol: zabio jedan gol i vec poceo prepadati nekoga i pricati o mušterijama :lol: :-) ....puuuu
Zar je on igrao nekad protiv nas? :?

Ne kontaju hudnjaci da im je jedina šansa da se primire malo, pa da Amar kaže ekipi da malo prikoče i spremaju se za Široki... ko god je provocirao ovako preko medija nije se dobro proveo 8-)
eeee'

#2575 Re: Sarajevski derbi

Post by eeee' »

zna li se u kolko sati je
Post Reply