Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakotakonikako

#24726 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

tcz wrote:
kakotakonikako wrote: Ti ocito nisi jedan od ovih rijetkih koji priznaju da su isti, sto ipak potvrdjuje pravilo. A ovo za WC, je li to zvanicno da je Ferid popravio? To onda puno mijenja.
znam sam o da masinerija SDA vrsi pritisak na Sabrinu.

idu cak toliko daleko kao da mogu oni i bez hale, mada Sabrina ne zeli da cuje da komsije nemaju sav konfor.
Opa, cuj SDA se navalio na nejaku Sabrinu. Nije joj lako. Ali ko je tjerao da bude to sto sada jeste, poletilo se za parama, pa se sada moraju izdrzati i pritisci masinerije SDA. Dobro je dok joj se na kosti ne navali Sebija. :D
Ipak je Ferid zavrsio posao na vrijeme. Zasluzuje Sestoaprilsku nagradu grada Sarajeva, jer je spasio derbi. Ferida za precjednika.
Last edited by kakotakonikako on 17/05/2017 11:51, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#24727 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

shake69 wrote: Toma, bolan, kakav ekvivalent? Ne moze se ovo dvoje porediti kad na Hadisonu ni da se napnemo ko zabe ne mozemo zajedno napuniti 20 000 mjesta dok je Grbavica skoro uvijek puna. Prosla su ta vremena. Mozda je nasa uprava pogrijesila sto nije dala i tih dodatnih 400 karata, pa da vidimo sta biste tada kazali, ali ne vjerujem, ''malo macku teleca glava''. Tvoji bi nasli drugu mahanu a znamo da je glavna frka bila zbog prilaganja licne karte.
Nemoj zezati, sezonu prije je bilo 1500, bilo je price medju navijacima, ali ste dobili jug i dva sektora zapada kao i prethodnih sezona.
Da je bilo i ovaj put bar tih 1500, ne bi bilo sad ovog.
Licna karta je druga prica i necu da ulazim u to. Meni licno nikakav problem nije dati licnu na uvid.
Sarlo Akrobata

#24728 Re: Sarajevski derbi

Post by Sarlo Akrobata »

Image
made_in_sarajevo

#24729 Re: Sarajevski derbi

Post by made_in_sarajevo »

ja fakat ne kontam da se jos raspravljate. sta je problem sad samo zapad nece dobiti, na jugu ce opet samo navijaci zelje biti. sta hocete i istok da vam damo, ne kontam fakat?
Tomahawk11
Globalni moderator

#24730 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Evo se oglasio i CSR i oni peru ruke od FKS.
Ako bude vezano za ono pravilo, onda ide komplet juzna tribina.
avetinja

#24731 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Haris.ba wrote:
SmokingMan wrote:E onda nigdje nećemo stići sa ovih 5 %.
Ja se ne slažem. Ako će 5% značiti smirivanje sigurnosne situacije - odlično.
Ako će 5% značiti da ne bude nikakve štete na stadionu - odlično.

https://www.klix.ba/sport/nogomet/sve-p ... /170517039
Nikakva rekonstrukcija i renoviranje toaleta ne vrši se na južnoj tribini stadiona Koševo, dok se otklonjaju određeni manji problemi jer je došlo do pucanja pojedinih vodomjera, potvrdila je za portal Klix.ba Jamina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju.
Podsjetimo, FK Željezničar jučer je putem saopćenja obavijestio javnost da su prilikom organizacijskog sastanka uoči vječitog derbija između Sarajeva i tima s Grbavice izrazili negodovanje i zatražili da se primjene akti N/FSBiH.

Riječ je članu 11. Pravilnika o sigurnosti na utakmicama N/FSBiH, u kojem između ostalog stoji da "ukoliko odvojena zona zauzima i više od pet posto ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta".

Predstavnici FK Sarajevo su, kako navode iz Želje, izjavili da se na južnoj tribini vrši rekonstrukcija i renoviranje toaleta te da je moguće samo obezbijediti prostor za 1.725 gostujućih navijača.

"Rečeno im je imaju određeni problemi jer je došlo do pucanja nekoliko vodomjera. Danas u toku dana sve će biti sanirano ili u četvrtak najkasnije u zavisnosti od odaziva KJKP 'Vodovod i kanalizacija', koje će izvršiti pomenute intervencije. I ranije nam se dešavalo da imamo sličnih problema od krađa šahtova do drugih poteškoća. Ne možemo kontrolisati kada neko u noćnim satima pređe ogradu i načini kvar koji kasnije remeti optimalnu funkcionalnost koju zahtjeva stadion", rekla nam je Polić.

Direktorica Centra za sport i rekreaciju smatra da se nepotrebno dižu tenzije između dva kluba, ali i da se navijači moraju odgovornije ponašati prema sportskim borilištima.

"Tenzije se dižu još od prošlog derbija gdje smo imali situacija koja nije fair-play gledajući s aspekta posmatrača. Što se tiče predstojećeg derbija ne ulazimo u sferu organizacije jer nismo mi organizatori, već FK Sarajevo. Imamo i primjer od prošlogodišnjeg derbija na kojem je nanesena šteta oko 10.000 KM, koju još nismo naplatili od organizatora, FK Sarajevo. Oni moraju to riješiti s odgovornim među kojima je i FK Željezničar, jer je najviše štete načinjeno na južnoj tribini. Zbog toga smo sugerisali FK Sarajevo da se sigurnosni rizik pred subotnji derbi smanji na neku optimalnu mjeru u saradnji s MUP-om KS", podvukla je Polić te iznijela očekivanja da u budućnosti sarajevski derbi ponudi pravu sportsku predstavu za sve građane glavnog grada BiH.
Neka me neko ispravi ako griješim. N/FSBiH je na osnovu člana rekao da je FK Željezničar u pravu, te da FK Sarajevo treba navijačima FK Željezničar ustupiti ulaznice za cijeli ili eventualno većinu južne tribine. FK Sarajevo je nakon toga plasirao vijest da su u mogućnosti dati samo 5% zbog renoviranja wc-a. Nova vijest demantuje navode FK Sarajevo, što znači da za derbi ide cijeli jug?
Melbourne_Australia

#24732 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Ja fakat ne kontam malene...Oni veceras igraju najvazzniju utakmicu sezone, to jeste za normalne klubove je najvaznija :izet: Kad ono najveci uspjeh za njih ove sezone je 5% :lol: :lol: umjesto da pisu o utakmici veceras i kako ce dobiti po guzovima oni uzivaju u najvecoj pobjedi zvanoj 5% :lol: Tako ti je kad si mali u svakom pogledu :izet: :izet:
kakotakonikako

#24733 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:Evo se oglasio i CSR i oni peru ruke od FKS.
Pa ovo je win-win za FKS. Oni ce sada reci svojim navijacima, htjeli smo mi 5% i ne bi ni mrtvi odustali, ali bi onda izgubili 3:0 za zelenim stolom jer ovi iz N/FSBiH ne dadose ( a onda se u sebi nasmijati i uzeti pare za dodatne karte iznad ovih 5% :D ).
tcz

#24734 Re: Sarajevski derbi

Post by tcz »

kakotakonikako wrote: Opa, cuj SDA se navalio na nejaku Sabrinu. Nije joj lako. Ali ko je tjerao da bude to sto sada jeste, poletilo se za parama, pa se sada moraju izdrzati i pritisci masinerije SDA. Dobro je dok joj se na kosti ne navali Sebija. :D
Ipak je Ferid zavrsio posao na vrijeme. Zasluzuje Sestoaprilsku nagradu grada Sarajeva, jer je spasio derbi. Ferida za precjednika.
jaka je ona istrpice to :lol: pa to su samo SDA-ovci Ajnadjic, Koldzo, Hamdo...

Ferid nije ni poceo, plati pa se klati ;-)

Oni moraju to riješiti s odgovornim među kojima je i FK Željezničar, jer je najviše štete načinjeno na južnoj tribini. Zbog toga smo sugerisali FK Sarajevo da se sigurnosni rizik pred subotnji derbi smanji na neku optimalnu mjeru u saradnji s MUP-om KS",

sto bi komsije rekle FAKTURA :lol:
SmokingMan

#24735 Re: Sarajevski derbi

Post by SmokingMan »

Melbourne_Australia wrote:Ja fakat ne kontam malene...Oni veceras igraju najvazzniju utakmicu sezone, to jeste za normalne klubove je najvaznija :izet: Kad ono najveci uspjeh za njih ove sezone je 5% :lol: :lol: umjesto da pisu o utakmici veceras i kako ce dobiti po guzovima oni uzivaju u najvecoj pobjedi zvanoj 5% :lol: Tako ti je kad si mali u svakom pogledu :izet: :izet:
Ovo mi mnogo govori o tebi. :)
made_in_sarajevo

#24736 Re: Sarajevski derbi

FKS je organizator utakmice, da Alija rahmetli ustane ne moze nista promjeniti ako organizator to nece. dakle nije nas stadion ali posto smo mi organizator onda se niko drugi ne pita osim nas. sto opet dovodi do sljedeceg. dobili ste 5% kapaciteta stadiona, posto ste zadnji derbi bili divljaci i napravili 10 000KM stete, organizator zajedno sa mupom je donio da imate jug cijeli,nikoga osim vas nece biti tu ali radi zadnjih desavanja mora biti veca tampon zona. naravno klub organizator nece da ide na stetu svojih navijaca koji imaju godisnje karte za istok i zapad pa samim tim ide se na stetu gostiju. dakle jednostavno je to, jug kao tribina je gostujuca sa izdatim 1750 karata. kad se naucite ponasati u gostima sljedeci put cemo vam dati 1800 karata za dobro susjedske odnose.

svi gostujuci navijaci dobiju pola sektora ogradjeno i niko se ne zali, samo vi nesto galamite,a bez razloga sve.

nemojte se sekirati, dodjite slobodno i podrzite zenski fudbal u drzavi 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#24737 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

kakotakonikako wrote:
Pa ovo je win-win za FKS. Oni ce sada reci svojim navijacima, htjeli smo mi 5% i ne bi ni mrtvi odustali, ali bi onda izgubili 3:0 za zelenim stolom jer ovi iz N/FSBiH ne dadose ( a onda se u sebi nasmijati i uzeti pare za dodatne karte iznad ovih 5% :D ).
Ma kakav win win.
Ja sam odmah rekao da je glupa prica sa wc-om.
Ako nisu bili u stanju napraviti sektor gdje ce biti samo za tih 1725, nije onda uopste trebalo sve ovo.
Receno je u cetvrtak oficijelno, pa da sacekamo.
Haris.ba

#24738 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote:ja fakat ne kontam da se jos raspravljate. sta je problem sad samo zapad nece dobiti, na jugu ce opet samo navijaci zelje biti. sta hocete i istok da vam damo, ne kontam fakat?
Rasprava je samo oko toga je li to dobro za derbije.

Ja govorim da jeste. Daće se samo jug? Nikakav problem. Možda bude ograničen jug, možda bude čitav jug. To će se vidjeti (očito zavisi od nepostojećih radova na hali prema direktorici FK Sarajevo :D ) .

Ja im želim sreću u finalu kupa. Jer draže mi je da oni pobjede nego njihovi protivnici. I to je nešta što se izgubilo. Koliko god to značilo da će biti puhanja, meni je uvijek bilo draže da pitari budu prvi ako već Željo ne može.
UnKnownBA

#24739 Re: Sarajevski derbi

Post by UnKnownBA »

made_in_sarajevo wrote:FKS je organizator utakmice, da Alija rahmetli ustane ne moze nista promjeniti ako organizator to nece. dakle nije nas stadion ali posto smo mi organizator onda se niko drugi ne pita osim nas. sto opet dovodi do sljedeceg. dobili ste 5% kapaciteta stadiona, posto ste zadnji derbi bili divljaci i napravili 10 000KM stete, organizator zajedno sa mupom je donio da imate jug cijeli,nikoga osim vas nece biti tu ali radi zadnjih desavanja mora biti veca tampon zona. naravno klub organizator nece da ide na stetu svojih navijaca koji imaju godisnje karte za istok i zapad pa samim tim ide se na stetu gostiju. dakle jednostavno je to, jug kao tribina je gostujuca sa izdatim 1750 karata. kad se naucite ponasati u gostima sljedeci put cemo vam dati 1800 karata za dobro susjedske odnose.

svi gostujuci navijaci dobiju pola sektora ogradjeno i niko se ne zali, samo vi nesto galamite,a bez razloga sve.

Sarajevo jeste organizator ali je dužno organizovati utakmicu po pravilniku saveza a u njemu stoji da se mora ustupiti tribina. Sarajevo ne može organizovati utakmicu van okvira pravilnika i izmišljati toplu vodu sa novim pravilima.
kakotakonikako

#24740 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Tomahawk11 wrote:
kakotakonikako wrote:
Ma kakav win win.
Ja sam odmah rekao da je glupa prica sa wc-om.
Ako nisu bili u stanju napraviti sektor gdje ce biti samo za tih 1725, nije onda uopste trebalo sve ovo.
Receno je u cetvrtak oficijelno, pa da sacekamo.
Za pravljenje sektora gdje ce biti tih 1725 trebaju dodatna finansijska sredstva i ako tu dodas jos izgubljeni novac ako bi bio cijeli Jug, onda dolazis do nelogicnosti. Zbog inata gubis. Gdje je tu logika. Mada ima ona: Gdje prestaje logika, tu je BiH. Nije lako Sabrini.
made_in_sarajevo

#24741 Re: Sarajevski derbi

UnKnownBA wrote:
made_in_sarajevo wrote:FKS je organizator utakmice, da Alija rahmetli ustane ne moze nista promjeniti ako organizator to nece. dakle nije nas stadion ali posto smo mi organizator onda se niko drugi ne pita osim nas. sto opet dovodi do sljedeceg. dobili ste 5% kapaciteta stadiona, posto ste zadnji derbi bili divljaci i napravili 10 000KM stete, organizator zajedno sa mupom je donio da imate jug cijeli,nikoga osim vas nece biti tu ali radi zadnjih desavanja mora biti veca tampon zona. naravno klub organizator nece da ide na stetu svojih navijaca koji imaju godisnje karte za istok i zapad pa samim tim ide se na stetu gostiju. dakle jednostavno je to, jug kao tribina je gostujuca sa izdatim 1750 karata. kad se naucite ponasati u gostima sljedeci put cemo vam dati 1800 karata za dobro susjedske odnose.

Sarajevo jeste organizator ali je dužno organizovati utakmicu po pravilniku saveza a u njemu stoji da se mora ustupiti tribina. Sarajevo ne može organizovati utakmicu van okvira pravilnika i izmišljati toplu vodu sa novim pravilima.
pa ko je rekao da mi izmisljamo ista, hoce li na jugu biti samo zeljini navijaci? hoce, hoce li biti povecana tampon zona radi sigurnosti? hoce, hoce li FKS ici na stetu svojih navijaca? nece, po pravilniku se mora dati minimalno 5% i dobit ce te minimalno 5% i vas 1750 ce biti na cijelom jugu. ne vidim problem u tome uopste. nasa dobra volja je hoce li to biti 1750, 3000,2000...
Nadzorna_ploca

#24742 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Inace nam je sve u okviru pravilnika. :lol:
Charuga
Globalni moderator

#24743 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Nije 1750, nego 1725 ... 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#24744 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Dobro, evo svi pricaju o dobrobiti derbija.
Evo, ja cu jedan u kost po tom pitanju i vozdra ta prica.

Pricamo o tome kako su navijaci svijetla tacka derbija. Kako bez jednih ili drugih nema derbija. Da vas pitam onda, je li svijetla tacka pitarima dati mrvicu? Je li to derbi? Je li derbi zdenka sa 1000 ljudi? Da, problem su oni koji cupaju, pale. Slazem se, jesu. Njih se treba rijesiti. Cupao si prosli put, super. Krivicno odgovaras, zabrana na stadione uopste, sto si gledao, gledao.
Zato, ako hocemo derbi, manijacima jug i dva sektora zapada.
Pitarima na Grbavici....tribina po vasem izboru. Znam, ako tako bude, malo onda vama. Da sam s vase strane, vjerovatno bih tako razmisljao. Ali, morate i nas razumjeti. Na mizeriju ne mozemo pristati.
Mozda bude lakse sutra kad se izvrsi kompletna rekonstrukcija Grbavice. Onda ce kapacitet biti, koliko, 20 000?! Samo, bojim se da cemo i tad imati pretplatnike na sjeveru, zakupljene stolice na istoku i naravno, navijacku tribinu na jugu. Zapad je svakako suvisno i spominjati. Znam, komplikovano i zamrseno, ali mi tu ne mozemo nista, na vama je, domacinima, da se nekako organizujete.
Mene ne zanimaju sve te gluposti. Kao i svakog iskrenog ljubitelja ove igre, a uz to i svog kluba, zanima me da gledam derbi.
omega369

#24745 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Dakle, kukumace se i danas :lol: :lol: :lol: Trazi se pomoc od SDA, CSR-a.... a sve protiv sistema, drzava.... :lol: :lol:

a pomoci za sada nema :mrgreen:

p.s. tomahawk, bez veze ti je prica o licnoj karti :wink: Zasto bi je dao ako cu biti sutra potencijalni krivac jer ce neka budala iz MUP-a nasumice napisati prijavu, nece ni gledati... i onda fasujem prijavu, kaznjavanje.... ne hvala, radije necu nikako biti tu
kakotakonikako

#24746 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

Tomo, pa niko ti ne brani da gledas derbi. Kao ni jednom navijacu FK Zeljeznicar. I ti i oni mogu normalno doci i navijati ali problem su huligani koji ruse i pale. Kako njih rijesiti ?
MOSALJOZE

#24747 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Šta je sljedeće :hm:
Melbourne_Australia

#24748 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Tomahawk11 wrote:Dobro, evo svi pricaju o dobrobiti derbija.

Pricamo o tome kako su navijaci svijetla tacka derbija. Kako bez jednih ili drugih nema derbija. Da vas pitam onda, je li svijetla tacka pitarima dati mrvicu? Je li to derbi? Je li derbi zdenka sa 1000 ljudi? Da, problem su oni koji cupaju, pale. Slazem se, jesu. Njih se treba rijesiti. Cupao si prosli put, super. Krivicno odgovaras, zabrana na stadione uopste, sto si gledao, gledao.
Pitarima na Grbavici....tribina po vasem izboru. Znam, ako tako bude, malo onda vama. Da sam s vase strane, vjerovatno bih tako razmisljao. Ali, morate i nas razumjeti. Na mizeriju ne mozemo pristati.
Mozda bude lakse sutra kad se izvrsi kompletna rekonstrukcija Grbavice. Onda ce kapacitet biti, koliko, 20 000?! Samo, bojim se da cemo i tad imati pretplatnike na sjeveru, zakupljene stolice na istoku i naravno, navijacku tribinu na jugu. Zapad je svakako suvisno i spominjati. Znam, komplikovano i zamrseno, ali mi tu ne mozemo nista, na vama je, domacinima, da se nekako organizujete.
Mene ne zanimaju sve te gluposti. Kao i svakog iskrenog ljubitelja ove igre, a uz to i svog kluba, zanima me da gledam derbi.
Posto si ti reg momak..Da te pitam onda?? Da vi kojim slucajem imate bordo arenu i da vam je kapacitet 13 milja?? jeli ti stvarno mislis da bi vi nama dali vise od 5% ..Ali pazi, budi iskren i odg??
Tomahawk11
Globalni moderator

#24749 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

omega369 wrote:
p.s. tomahawk, bez veze ti je prica o licnoj karti :wink: Zasto bi je dao ako cu biti sutra potencijalni krivac jer ce neka budala iz MUP-a nasumice napisati prijavu, nece ni gledati... i onda fasujem prijavu, kaznjavanje.... ne hvala, radije necu nikako biti tu
Ma govorim generalno, nemam problem pokazati licnu.
A da si u pravu, jesi. Salabajzerstvo po tom pitanju kod nas je na visokom nivou :roll:
UnKnownBA

#24750 Re: Sarajevski derbi

Post by UnKnownBA »

Tomahawk11 wrote:Dobro, evo svi pricaju o dobrobiti derbija.

Nije u redu, ali vi trebate da shvatite da vam mi ne možemo dati više na ovaj kapacitet stadion. Nije mi jasno zašto toliko tvrdoglavo zastupate te teze. MUP je zbog ogromnih tampon zona smanjio i ono malo jada što vam dajemo. Dok se ne izgradi i natkrije jug vi nećete dobiti cijeli sjever i to se sva diskusija završava na temu Grbavice. Sjeverna tribina je jedina natkrivena, nije ni od vas pošteno da uopšte razmišljate da vam je neko da u ovakvim okolnostima, istok vam ne mogu dati zbog ljudi koji su je svojim novcem gradili.
Post Reply