Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kike-tike

#24451 Re: Sarajevski derbi

Post by kike-tike »

Pa lako ti je pricati kada ne znas[/quote]

Daj emigrazione, pa ja ne mogu da vjerujem da ljudi ovdje jos kontaju da su neki faktor psovaci sa istoka i slicni na bilo kojoj tribini. Pa ti se ukekete cim je ravnopravniji belaj, imam ja raje koja su pitari i idu na istok nisam budala. Zar nije prosli put bilo da faco ganja ljude po tribini, sto nisu ti mangupi stali u odbranu ? Isto bi ti tako bilo i sada, ko ce krenuti na 500,1000 ljudi.
nema me tamo

#24452 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Kako se podsmjehujem evo vec 15 minuta dok citam postove posebno od onih što su pricali kako ne mozemo mi to uradit i tako to.. :D

Još samo da dodam DA JE MELBOURNE AUSTRALIA ZGUZIO 4, ILI 5 NE ZNAM TACNO NAŠIH TV VODITELJKI I DA JE REKAO DA IH GANJA JOŠ.
Raigor Stonehoof

#24453 Re: Sarajevski derbi

Post by Raigor Stonehoof »

Melbourne_Australia wrote:
Sa_u_srcu wrote:Ma uzalud se s vama raspravljati ali ja nisam kao vi na srecu, ne dati navijacima sarajeva 1500 karata i to slaviti po forumu, nasladjivati se je vam svake pameti. A danas ti isti kmece sto ste prvi put u historiji i to za vas mozda najvaznijoj utakmici u zadnjih sezona je isto van pameti.
Ovo je sve vase maslo i nicije drugo. To za stadion i broj gledalaca nema veze, prima meazza 80000 hiljada pa navijaci milana dobiju 25000 ili obrnuto, jer je to derbi a mogli bi prodati svojima ili ograniciti ali ti to ne kontas jer ti vijuge ne rade bas najbolie
Jeli ti vidis koliko ti ne ne kontas uopce sta ti ljudi pisu??? Lako je dati 20 milja kad imas svojih 60 milja, kako ne kontas da vi mozete napuniti kosevo da mi nikad ne bi dobili vise od Juga...??Kako ne kontas da mi mozemo napuniti Grbavicu i da nazalost nemam stranu koja je odvojena da samo bude vasa vec se mora tampon zona praviti ..I samim tim se kapacitet smanjuje..Jeli moguce da vecina vas ne konta to????
pa sto je ne napunite?
Melbourne_Australia

#24454 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

saabsa wrote:
Sa_u_srcu wrote:Ma uzalud se s vama raspravljati ali ja nisam kao vi na srecu, ne dati navijacima sarajeva 1500 karata i to slaviti po forumu, nasladjivati se je vam svake pameti. A danas ti isti kmece sto ste prvi put u historiji i to za vas mozda najvaznijoj utakmici u zadnjih sezona je isto van pameti.
Ovo je sve vase maslo i nicije drugo. To za stadion i broj gledalaca nema veze, prima meazza 80000 hiljada pa navijaci milana dobiju 25000 ili obrnuto, jer je to derbi a mogli bi prodati svojima ili ograniciti ali ti to ne kontas jer ti vijuge ne rade bas najbolie
Jeli ti vidis koliko ti ne ne kontas uopce sta ti ljudi pisu??? Lako je dati 20 milja kad imas svojih 60 milja, kako ne kontas da vi mozete napuniti kosevo da mi nikad ne bi dobili vise od Juga...??Kako ne kontas da mi mozemo napuniti Grbavicu i da nazalost nemam stranu koja je odvojena da samo bude vasa vec se mora tampon zona praviti ..I samim tim se kapacitet smanjuje..Jeli moguce da vecina vas ne konta to????
izvini kada ste napunili grbavicu ?
Protiv slobode..I sad da se ovaj derbi igra na Grbavici na primjer stadion bi bio pun , jer mi ganjamo titulu....Napunicemo je sigurno i kad budemo igrali u kvalifi za ligu prvaka iduce sezone...
emigrazione

#24455 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

kike-tike wrote:Pa lako ti je pricati kada ne znas
Daj emigrazione, pa ja ne mogu da vjerujem da ljudi ovdje jos kontaju da su neki faktor psovaci sa istoka i slicni na bilo kojoj tribini. Pa ti se ukekete cim je ravnopravniji belaj, imam ja raje koja su pitari i idu na istok nisam budala. Zar nije prosli put bilo da faco ganja ljude po tribini, sto nisu ti mangupi stali u odbranu ? Isto bi ti tako bilo i sada, ko ce krenuti na 500,1000 ljudi.[/quote]

Kojih bolan 500 ljudi sta je s tobom, onih navijaca sa juga?! Pa ti ce redom biti pobacani sa istoka sve do jednog, jesi ti normalan gdje ti zivis :-)
kudrilo

#24456 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Živ ti meni bio @Sa_u_srcu, ti si stvarno u nekom svom svijetu. Znači ti bi pustio u slobodnu prodaju ulaznice, pa nek dođe ko hoće gdje hoće :lol: :lol: :lol:

Ja nisam protiv toga da što više bude i jednih i drugih, ali ti ne shvataš ili nećeš da shvatiš. FK Sarajevo je gostujuće na Grbavici.

Imaš dva stadiona. Razlika kapaciteta je dvadesetak hiljada. Prvi stadion mogu napuniti domaći navijači, znači taman gostujući ne došli. Drugi stadion ne mogu napuniti domaći navijači. U prvom slučaju ti je potražnja veća od ponude, a u drugom ti je ponuda veća od potražnje. Logično je da moraš odrediti koliko kome na manjem stadionu, a da to isto ne moraš na onom koji će svakako ostati djelimično prazan. Da je Koševo kapaciteta Grbavice, IDENTIČNA STVAR BI SE DESILA.
Mommy's_little_ Monster

#24457 Re: Sarajevski derbi

Post by Mommy's_little_ Monster »

A kako ce tih 500 ljudi doci do istoka? Proci ce neprimjetno kroz Kralja Tomislava do stadiona? :lol:
Melbourne_Australia

#24458 Re: Sarajevski derbi

kudrilo wrote:Živ ti meni bio @Sa_u_srcu, ti si stvarno u nekom svom svijetu. Znači ti bi pustio u slobodnu prodaju ulaznice, pa nek dođe ko hoće gdje hoće :lol: :lol: :lol:

Ja nisam protiv toga da što više bude i jednih i drugih, ali ti ne shvataš ili nećeš da shvatiš. FK Sarajevo je gostujuće na Grbavici.

Imaš dva stadiona. Razlika kapaciteta je dvadesetak hiljada. Prvi stadion mogu napuniti domaći navijači, znači taman gostujući ne došli. Drugi stadion ne mogu napuniti domaći navijači. U prvom slučaju ti je potražnja veća od ponude, a u drugom ti je ponuda veća od potražnje. Logično je da moraš odrediti koliko kome na manjem stadionu, a da to isto ne moraš na onom koji će svakako ostati djelimično prazan. Da je Koševo kapaciteta Grbavice, IDENTIČNA STVAR BI SE DESILA.
Ovo sto si ti napisao je za vecinu njih filozofija :lol: :lol:
BHF_Manijak

#24459 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Pitarrr82 wrote:
Nije Argentina, tamo su svi djeca cvijeca :)

Kao sto rekoh bujrum svima ali to nece na dobro...
Ma odvojili su se onda navijaci Sarajeva na sjevernoj tribini na Grbavici, pa nije bilo belaja, sta vam je ba... Ako i dodje grupa odvojit ce se na istoku, murija ih okruzit i kud koji mili moji...

Bojim se da se ovo nece ubrzo rijesiti i da cemo i u buduce gledati 5%. Ode i ovo u qrac.
Raigor Stonehoof

#24460 Re: Sarajevski derbi

Post by Raigor Stonehoof »

kudrilo wrote:Živ ti meni bio @Sa_u_srcu, ti si stvarno u nekom svom svijetu. Znači ti bi pustio u slobodnu prodaju ulaznice, pa nek dođe ko hoće gdje hoće :lol: :lol: :lol:

ponavljam pitanje, pa sto ga ne napunite? :D eto bili ste sami na proslom derbiju, zasto stadion nije bio pun?
emigrazione

#24461 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

I zeljeznicar je gostujuci na AFH, sta je problem?! Nama smeta da vas gledamo i slusamo, ne zeli klub da nam kvari ugodjaj i zato ide 5%, imamo na to pravo i alahimanet :kiss:
Dead Man Walking

#24462 Re: Sarajevski derbi

Post by Dead Man Walking »

A jebote, eto njih ce doci 20 hiljada pa se nece osjetiti nasa podrska. :-) Nakon tambure u kupu Kosevo ce biti sablasno za derbi, a ovih 5% ce se cuti do Ilidze. :izet:
Sa_u_srcu

#24463 Re: Sarajevski derbi

Post by Sa_u_srcu »

Znaci 50 godina smo dobijali 3000 stolica i sada je odjednom navala navijaca zeljeznicara da se ne moze dati 1500 :lol: pa jel ti vidis sta ti pises, sjecas li se derbija iz 98-2008 koliko je navijaca sarajeva bilo na grbavici? Mlad si jel? Ok, oko 5000 hiljada ali eto u pravu si ti, jbg. I odjednom Ne mozete dati vise od 1000 jer vas ima, mada ni za derbi niste napunili grbavicu al eto. Podrzavas ovu ideju ok, tvoje pravo, ja ne, i tu se mi razlikujemo...sada idi u tor na jug umjesto da imas svu sirinu mogucu. Obrati se Focaku za eventualna pitanja i to je to.
kike-tike

#24464 Re: Sarajevski derbi

Post by kike-tike »

Kojih bolan 500 ljudi sta je s tobom, onih navijaca sa juga?! Pa ti ce redom biti pobacani sa istoka sve do jednog, jesi ti normalan gdje ti zivis :-)[/quote]

Istu ovu pricu mi je pricao drug kada ste igrali protiv Lecha, "gdje ce ovdje doci biti mangupi, neko ce ih upucati, zbosti....itd" došli ljudi pomeli vas. Zaključa k: Smiješno je to sve moj Reufe. I ne mislim samo na Horde nego cijelokupno.
kudrilo

#24465 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Pa nije problem, nije to bit priče. Ok je 5 %, bit će i vama i super.

Rasprava je oko priče kako neko nekom ograničava, a neko nekom ne ograničava, a porede se kruške i jabuke.
nema me tamo

#24466 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

SLUŠAJTE JEDNOM I ZAUVIJEK OD NEKOG KO ZNA!

NAJVECA BROJKA MANIJAKA I HORDI ZA BELAJ JE 150 LJUDI OD TIH 150, 50 JE SPREMNO NA PRAVI BELAJ TO VAM JE SUROVA REALNOST.
DAKLE GOVORIM VAM NA ISTOK NIKO NECE DOCI A POGOTOVO TIH 150 KOJI HOCE BELAJ TO VAM JE OBECANJE KOJE AKO SE ISPUNI DOCU VAM PRED OCI I PLJUNITE ME USTA AKO SE TO DESI.

JEDINO MOGU DOCI NA ZAPAD I TO UCI NA ONAJ MALI DIO I ODATLE POKUSATI NESTO, AL' KAKVI ONI BA!
Tomahawk11
Globalni moderator

#24467 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Lechovi nisu mrdnuli na Kosevu, kakva je to prica :mrgreen:
Melbourne_Australia

#24468 Re: Sarajevski derbi

Jedino u ovoj odluci sto je posteno :D Sto ce sad malo vise Manijaka da bude na Jugu od hordi na sjeveru :lol: :lol: Tako da ce biti fer sto se tice navijanja :D :D
LSD

#24469 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Emigrant,

Zna li se šta je u pitanju na Jugu? vidim da su jako ozbiljni radovi u pitanju u neodloživo vrijeme :lol:

Nešto vodokotlići propušaju vodu, mijenjaju se pipe ili se štemaju stare pločice da bi se stavile nove ?

:mrgreen:
sarajevo999999

#24470 Re: Sarajevski derbi

Post by sarajevo999999 »

Ovo sto si ti napisao je za vecinu njih filozofija :lol: :lol:
Jeste se nasli vas dvojica xexexe. Citao sam do "prvi stadion mogu napuniti domaci navijaci".

Umjesto da ste zahvalni nasoj Upravi sto vam ranije nije spucala 5% vi ovdje negodujete. Ako nastavite tako mogla bi se neplanirano trava između zapada i juga kositi pa onda necete dobiti nista. Ovakvu nezahvalnost odavno nisam vidio
nema me tamo

#24471 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:Lechovi nisu mrdnuli na Kosevu, kakva je to prica :mrgreen:
Pogledaj glave Lechovih iznad prva 3 reda sve neki debili od 70 kila s cvikama na glavama i tako to. :lol:
kudrilo

#24472 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Sa_u_srcu wrote:

Znaci 50 godina smo dobijali 3000 stolica i sada je odjednom navala navijaca zeljeznicara da se ne moze dati 1500 :lol: pa jel ti vidis sta ti pises, sjecas li se derbija iz 98-2008 koliko je navijaca sarajeva bilo na grbavici? Mlad si jel? Ok, oko 5000 hiljada ali eto u pravu si ti, jbg. I odjednom Ne mozete dati vise od 1000 jer vas ima, mada ni za derbi niste napunili grbavicu al eto. Podrzavas ovu ideju ok, tvoje pravo, ja ne, i tu se mi razlikujemo...sada idi u tor na jug umjesto da imas svu sirinu mogucu. Obrati se Focaku za eventualna pitanja i to je to.
Pa dobili bi "normalan" broj ulaznica da nije MUP stavio 2 slova za tampon zone i ogromnu tampon zonu između zdenke i istoka. Imao si dvije solucije:
1. Ulaznice svojih navijača preusmjeriti za navijače FK Sarajevo.
2. Pustiti navijače FK Sarajevo na dio istoka i skloniti ljude iz sektora desetogodišnjih ulaznica.

Logične obje, nema šta.
nema me tamo

#24473 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Melbourne_Australia wrote:Jedino u ovoj odluci sto je posteno :D Sto ce sad malo vise Manijaka da bude na Jugu od hordi na sjeveru :lol: :lol: Tako da ce biti fer sto se tice navijanja :D :D

Reci ti bratu kakve su im koke? MIRIŠU LI naše voditeljice svoje koke jesi ih raznjeo???
Tomahawk11
Globalni moderator

#24474 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:
Tomahawk11 wrote:Lechovi nisu mrdnuli na Kosevu, kakva je to prica :mrgreen:
Pogledaj glave Lechovih iznad prva 3 reda sve neki debili od 70 kila s cvikama na glavama i tako to. :lol:
Ma dobro, prva ekipa jeste bila u Vogosci i ono jesu nabildani debili koji su mogli napraviti sranje.
Ali s time su unistili i gram sanse da bilo sta urade i onda je bilo policije ko da je ratno stanje.

I u subotu ako vide da ima potrebe, angazovace sve zivo i onda svi oni koji planiraju nekakvo budalesanje mogu to zaboraviti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#24475 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Dzabe ti sve, lesko i hrasno sad grickaju kospice i nokte, oni su pali za slobodu prije ovog derneka :lol: :lol:
Post Reply