Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SmokingMan

#23801 Re: Sarajevski derbi

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:hrasno, majstore, nije ovo prvi derbi na Grbavici sto sam ga propustio, bezveze ti (a i nekim drugim pojedincima) ta prica oko bojkota i to kako neko drugi misli mojom (ili glavom nekog drugog iz bordo tabora).
Zadnji derbi koji sam bio na Grbavici - sat i po sam cekao u redu, specijalci cizmama gurali navijace kroz ogradu, na kraju kad sam usao, isto sardina, ne mozes se pomaci, sjecam se neka curica bila ispred mene, kontam sta ces ti ovdje, ugusices se :-)
Izasao sam u 25. minuti. Kaze zastitar, ako izadjes, nema povratka....ne mislim se ni vracati.
Tacno sam osjetio olaksanje kad sam izasao. Tretman kao ovcama u toru - ne, hvala.
I onda dodjete i ponavljate mantru kako neko drugi misli nasim glavama, kako ovo, kako ono....trebas biti na sjeveru, u dijelu koji je odredjen za navijace FKS i osjetiti tu draz koju imas gdje je na prostoru duplo vise ljudi nego je predvidjeno.
Ako ne mogu normalno gledati, necu ni ovako.
I na kraju svega opet većina njih to ne razumije. :thumbup:
Pitar s Kariba

#23802 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar s Kariba »

Tomahawk11 wrote:hrasno, majstore, nije ovo prvi derbi na Grbavici sto sam ga propustio, bezveze ti (a i nekim drugim pojedincima) ta prica oko bojkota i to kako neko drugi misli mojom (ili glavom nekog drugog iz bordo tabora).
Zadnji derbi koji sam bio na Grbavici - sat i po sam cekao u redu, specijalci cizmama gurali navijace kroz ogradu, na kraju kad sam usao, isto sardina, ne mozes se pomaci, sjecam se neka curica bila ispred mene, kontam sta ces ti ovdje, ugusices se :-)
Izasao sam u 25. minuti. Kaze zastitar, ako izadjes, nema povratka....ne mislim se ni vracati.
Tacno sam osjetio olaksanje kad sam izasao. Tretman kao ovcama u toru - ne, hvala.
I onda dodjete i ponavljate mantru kako neko drugi misli nasim glavama, kako ovo, kako ono....trebas biti na sjeveru, u dijelu koji je odredjen za navijace FKS i osjetiti tu draz koju imas gdje je na prostoru duplo vise ljudi nego je predvidjeno.
Ja kad sam zadnji put bio na Grbavici, sjećam se, dig'o ruke kad je bilo ono navijanje "Naprijed, naprijed Saraj'vo!" ... i nisam ih mog'o vratit nazad ... drž'o ruke iznad glave jedno po sata .. jedva ih vratio :D
north

#23803 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Pitar s Kariba wrote:
Ja kad sam zadnji put bio na Grbavici, sjećam se, dig'o ruke kad je bilo ono navijanje "Naprijed, naprijed Saraj'vo!" ... i nisam ih mog'o vratit nazad ... drž'o ruke iznad glave jedno po sata .. jedva ih vratio :D
Aaaaa oplakah :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
BlueBlood

#23804 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

:lol: :lol:
vryzas

#23805 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

:lol: :lol: :lol: :lol:
GangEvil

#23806 Re: Sarajevski derbi

Post by GangEvil »

Jebo te...klub ti prvi na tabeli....dolazi ti najmrzi rival..pobjedis ih i posaljes ih u raspad...u igri si na oba fronta...i tebe dodje 11 i po milja...jadno ili smijesno....ma oboje :sad:
last mohicans

#23807 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

leškarenje wrote:Ima još dobrih poteza :mrgreen:

Image
Prvi korak i dribling u trku ima za 10. Ovo se rijetko viđa i na evropskim terenima. Zamisli ga u ekipi sa igračima koji ga razigravaju i razumiju se s njim, još dodaj trenera kao Magatha. Razvaljivo bi. Dulja majstore bjez iz ove vukojebine.
avetinja

#23808 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

GangEvil wrote:Jebo te...klub ti prvi na tabeli....dolazi ti najmrzi rival..pobjedis ih i posaljes ih u raspad...u igri si na oba fronta...i tebe dodje 11 i po milja...jadno ili smijesno....ma oboje :sad:
Bilo bi bolje da malo razmisliš prije nego klikneš na "submit". Prodano je 9609 pojedinačnih ulaznica. Broj navijača sa godišnjim kartama koji su prisustvovali utakmici je 1473. Nakon sabiranja, dolazimo do broja od 11082 gledalaca. Uz to treba računati gratis ulaznice, djecu, desetogodišnje ulaznice i one koji uđu bez karte. Kada se sve zbroji, dobiješ brojku od 12 hiljada. Zdenka je bila prazna, zapravo, bilo je 7 vaših navijača, tako je moglo stati još maksimalno nekoliko stotina gledalaca, ali je taj prostor morao biti prazan. Dakle, više nije ni moglo stati.
Last edited by avetinja on 17/04/2017 16:23, edited 1 time in total.
LSD

#23809 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

last mohicans wrote:
leškarenje wrote:Ima još dobrih poteza :mrgreen:

Image
Prvi korak i dribling u trku ima za 10. Ovo se rijetko viđa i na evropskim terenima. Zamisli ga u ekipi sa igračima koji ga razigravaju i razumiju se s njim, još dodaj trenera kao Magatha. Razvaljivo bi. Dulja majstore bjez iz ove vukojebine.
De sad napravite od shoping kraljice novog Messija, kako vas je krenulo.
Dulja je trebao još lani bježat iz ove vukojebine.
emigrazione

#23810 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

avetinja wrote:
GangEvil wrote:Jebo te...klub ti prvi na tabeli....dolazi ti najmrzi rival..pobjedis ih i posaljes ih u raspad...u igri si na oba fronta...i tebe dodje 11 i po milja...jadno ili smijesno....ma oboje :sad:
Bilo bi bolje da malo razmisliš prije nego klikneš na "submit". Prodano je 9609 pojedinačnih ulaznica. Broj navijača sa godišnjim kartama koji su prisustvovali utakmici je 1473. Nakon sabiranja, dolazimo do broja od 11082 gledalaca. Uz to treba računati gratis ulaznice, djecu i one koji uđu bez karte. Kada se sve zbroji, dobiješ brojku od 12 hiljada. Zdenka je bila prazna, zapravo, bilo je 7 vaših navijača, tako je moglo stati još maksimalno nekoliko stotina gledalaca, ali je taj prostor morao biti prazan. Dakle, više nije ni moglo stati.
:lol: moglo je vala na istok jos najmanje milja da jebe rak raka, bar je tako prikazala televizija...
avetinja

#23811 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

emigrazione wrote:
avetinja wrote:
Bilo bi bolje da malo razmisliš prije nego klikneš na "submit". Prodano je 9609 pojedinačnih ulaznica. Broj navijača sa godišnjim kartama koji su prisustvovali utakmici je 1473. Nakon sabiranja, dolazimo do broja od 11082 gledalaca. Uz to treba računati gratis ulaznice, djecu i one koji uđu bez karte. Kada se sve zbroji, dobiješ brojku od 12 hiljada. Zdenka je bila prazna, zapravo, bilo je 7 vaših navijača, tako je moglo stati još maksimalno nekoliko stotina gledalaca, ali je taj prostor morao biti prazan. Dakle, više nije ni moglo stati.
:lol: moglo je vala na istok jos najmanje milja da jebe rak raka, bar je tako prikazala televizija...
Prema izvještaju 163 mjesta bez onih koji imaju desetogidišnje a nisu došli je bilo prazno na istoku. Dobro si me napomenuo, i desetogodišnje ulaznice treba računati u brojku. Na kraju dobiješ ispunjen kapacitet od onoga što je bilo pušteno u prodaju.
KPNCTNJAH

#23812 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

Na godisnje i desetogodisnje treba dodati i sezonske, bilo je i tih bar 2000... kakva je korist od tih podataka o broju prodatih karata kad uvijek dodate jos 3000 na tu cifru... protiv Krupe ukupan broj navijaca s bilo kojom vrstom ulaznice 3000, dodju do broja od 7000... kad treba napucati cifru onda jug pored 3000 stolica i na stepenicama prima isto toliko, ali na ovaj derbi i pored toliko navijaca koji su navodno usli bez karte, nije bilo dovoljno zainteresovanih da se te stepenice popune...

Bilo je dovoljno mjesta da dodje i 2000 nasih navijaca, al' nevazno... zavrsena tekma, nista vrijedno spomena se nije desilo, prekucali ste sve teme vezano za tu utakmicu :mrgreen:
emigrazione

#23813 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Havetinjo vidjeli smo ba, ne mogu ja vjerovati vise megamixu nego svojim ocima...moglo je jos bar 2-3 milje hladno stati na stadion...
avetinja

#23814 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

KPNCTNJAH wrote:Na godisnje i desetogodisnje treba dodati i sezonske, bilo je i tih bar 2000... kakva je korist od tih podataka o broju prodatih karata kad uvijek dodate jos 3000 na tu cifru... protiv Krupe ukupan broj navijaca s bilo kojom vrstom ulaznice 3000, dodju do broja od 7000... kad treba napucati cifru onda jug pored 3000 stolica i na stepenicama prima isto toliko, ali na ovaj derbi i pored toliko navijaca koji su navodno usli bez karte, nije bilo dovoljno zainteresovanih da se te stepenice popune...

Bilo je dovoljno mjesta da dodje i 2000 nasih navijaca, al' nevazno... zavrsena tekma, nista vrijedno spomena se nije desilo, prekucali ste sve teme vezano za tu utakmicu :mrgreen:
Nemoj pretjerivati. Do tog broja je došao Savez. Da bi došlo 2000 navijača Sarajevo, zbog tampon zona morali bi vam dati skoro kompletan sjever, a dobro znate da to nije moguće. Nebitno. Nećemo sad opet istu priču pričati. Imat ćemo vremena prije 20. maja da obnovimo gradivo.
avetinja

#23815 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

emigrazione wrote:Havetinjo vidjeli smo ba, ne mogu ja vjerovati vise megamixu nego svojim ocima...moglo je jos bar 2-3 milje hladno stati na stadion...
Maksimalno 1 500. Zdenka je morala biti prazna, zapravo, bilo je 7 vaših. Računaj ljude na stepenicama, ispod juga, na betonu iznad juga i prazna mjesta na sjeveru i istoku bi se popunila tim ljudima, osim zdenke jer je morala biti prazna.
relativno84

#23816 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Ponisti ga opet :lol: :lol: :lol:
lakilaka

#23817 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

relativno84 wrote:Ponisti ga opet :lol: :lol: :lol:
kao na volej ga dočeka.
leškarenje

#23818 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Šta me doceko ba :mrgreen: hodamo u petak navečer oko 3 pored stadiona nas petorica,od toga tri zeljovca kad počeše iskakati na sube ....da je matori bio na straži zaspo bi....

Jebo te više stolica i tribina,lik svaki drugi post pominje iste,bjez ba.....to ti je isto ko u ratu kad su unproforci davali čokolade djeci,pa se ibrete neće da otpakuju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23819 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Šta me doceko ba :mrgreen: hodamo u petak navečer oko 3 pored stadiona nas petorica,od toga tri zeljovca kad počeše iskakati na sube ....da je matori bio na straži zaspo bi....

Jebo te više stolica i tribina,lik svaki drugi post pominje iste,bjez ba.....to ti je isto ko u ratu kad su unproforci davali čokolade djeci,pa se ibrete neće da otpakuju.
Kad budes davao pare za stolice na stadionu koje je vlasnistvo kluba za koji navijas (sto je SF) onda jebi koliko hoces a dotle mozes samo valjati macice ispod lavora i supljirati ovdje pubertetlijama kako si ti ko neki zajebani popisanko u bordo bojama :-)
Edin H.

#23820 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

avetinja wrote:
KPNCTNJAH wrote:Na godisnje i desetogodisnje treba dodati i sezonske, bilo je i tih bar 2000... kakva je korist od tih podataka o broju prodatih karata kad uvijek dodate jos 3000 na tu cifru... protiv Krupe ukupan broj navijaca s bilo kojom vrstom ulaznice 3000, dodju do broja od 7000... kad treba napucati cifru onda jug pored 3000 stolica i na stepenicama prima isto toliko, ali na ovaj derbi i pored toliko navijaca koji su navodno usli bez karte, nije bilo dovoljno zainteresovanih da se te stepenice popune...

Nemoj pretjerivati. Do tog broja je došao Savez. Da bi došlo 2000 navijača Sarajevo, zbog tampon zona morali bi vam dati skoro kompletan sjever, a dobro znate da to nije moguće. Nebitno. Nećemo sad opet istu priču pričati. Imat ćemo vremena prije 20. maja da obnovimo gradivo.
Pa trebalo I'm je dati tribinu, ali prvo da klub polozi kauciju za eventualnu stetu u toaletima, stolicama i ako ne pokupe smece za sobom. :oops:
spree

#23821 Re: Sarajevski derbi

Post by spree »

Edin H. wrote:
mekaba wrote:
Vi ste zvanicno skretnicari.Taj Vam je epitet usko vezan sa imenom kluba. UDBA je konstrukcija zanovana na ublehi. 50 godina Vas zovu : kantica,skretnica,kondukter.... sve je to ide glat uz ime kluba. Pruzni radnik jesam li ti objasnio ili da ponovim. :D

Kakvoj sad ublehi? :shock:
leškarenje

#23822 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:
leškarenje wrote:Šta me doceko ba :mrgreen: hodamo u petak navečer oko 3 pored stadiona nas petorica,od toga tri zeljovca kad počeše iskakati na sube ....da je matori bio na straži zaspo bi....

Kad budes davao pare za stolice na stadionu koje je vlasnistvo kluba za koji navijas (sto je SF) onda jebi koliko hoces a dotle mozes samo valjati macice ispod lavora i supljirati ovdje pubertetlijama kako si ti ko neki zajebani popisanko u bordo bojama :-)
Ko je zajeban :sad: :lol: e moj senilko,pusti li te žena djahkad da malo iza djes sa rajom :run:
Kinaski

#23823 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Image
Edin H.

#23824 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

spree wrote:
Edin H. wrote:
mekaba wrote:
Vi ste zvanicno skretnicari.Taj Vam je epitet usko vezan sa imenom kluba. UDBA je konstrukcija zanovana na ublehi. 50 godina Vas zovu : kantica,skretnica,kondukter.... sve je to ide glat uz ime kluba. Pruzni radnik jesam li ti objasnio ili da ponovim. :D

Kakvoj sad ublehi? :shock:
Ma to je ona prica, nije UDBA, nego OZNA, medjutim s obzirom da se radi o 1946-oj UDBA je vec bila formirana. :izet:

Znaci nije nikakva ubleha, cinjenica da su svi udbasi navijali za FK Sarajevo.
Tromblon

#23825 Re: Sarajevski derbi

Post by Tromblon »

Kako vam se više da :run:
Post Reply