+1hz__semir wrote:Cestitke komsijama na zasluzenoj pobjedi. Zeljeznicar je bio bolji za jedan gol i zasluzeno trijumfovao.
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shalla
#2351 Re: Sarajevski derbi
-
Ali_G
#2352 Re: Sarajevski derbi
Ne znam sta kojeg vraga vise komentarisemo njihovu koreografiju (nidje veze je bila btw) i navijanje. U zadnjih ne znam koliko derbija se nesto fatamo da smo ih izdominirali na tribinama, a na terenu uvijek ista prica. Puca mi vise neka stvar za navijanje. Sto se mene tice mozemo pjevati i mi neku glupost salala cijelu utakmicu, nek nas i nadglasaju, al da mi izadjemo kao pobjednici na terenu. Ebo ga vise i navijanje
-
ultrarajvoSA
#2353 Re: Sarajevski derbi
LSD wrote:Jeste li vidjeli kad Adilović nabi brata golmana nogom u guzicu![]()
![]()
I popustite više s tom koreografijomkakva god da je- naša je
manijaci su davno ostavili zadacu svima sa svojim koreografijama, a još niko to nije dostigao
....momci su uložili truda oko nje i sad trebaju nekakvi forumaši da je ismijavaju
ccc
ee cuj oni ostavili zadacu ahhahahahah
- JThomas
#2354 Re: Sarajevski derbi
razočarat ćete me ako udruženje ne izda oficijelno saopštenje da koreografija ne valja.
- cappy_tempo
#2355 Re: Sarajevski derbi
jel faul ako se igrac u skoku gurne sa ledja?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2356 Re: Sarajevski derbi
Ma bilo proslo ne treba se sad vaditi na neke greske sudijecappy_tempo wrote:jel faul ako se igrac u skoku gurne sa ledja?
- cappy_tempo
#2357 Re: Sarajevski derbi
ma i ne pokusavam se vaditi uopste. Najbolje bi bilo nerijeseno jer ni jedni nisu zasluzili gol.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2358 Re: Sarajevski derbi
Sta tebe boli briga koji sal je prihvatljiv i moze se naci na sjeveru???dino84 wrote:Dalje...Imamo sal od kluba koji uopste ne igra utakmicu,Dynamo Dresden...Dobro su neki izradilli Komitet,svaka cast.Ja bih se ranio kada bih na utakmicu Zelje dosao sa bilo kojim tudjim salom,taman da je ne znam kakvo bratimljenje.
Ako ne shvatas pojam bratske grupe,ako n znas kakvi su odnosi i sta su ti momci sve uradili i za Hz i koju su nam podrsku uvijek davali,to je vec tvoja stvar i stvar tvoga navijackog mentaliteta na koji se ,kao ,pozivas.
Pogeldaj vecinu evropskih tribina,pogledaj region ..u 90% slucajeva pored obiljezja maticne grupe i kluba ,tu je redovno i poneko obiljezje bratske ili prijateljske neke grupe.
Ako si vec zelio da ublazis zezanciju na racun vase koreografije,smusenog dizanja parola i slicno,na ovaj nacin ,prozivajuci zbog jednog sala Dresdena...fulio si temu opasno,i to OPASNO.
-
elSaik
#2359 Re: Sarajevski derbi
Simpatično je kako uvijek nakon utakmice koja im ne ide u prilog pokušavaju neofirno, onako kolektivno, skretati temu sa rezultata i same utakmice na neke druge stvari. Ranije je to bilo suđenje. Međutim, kako juče nisu centra prešli kako treba, možda sem jednom, nemaju o čemu tu naglabati pa daj da pričamo o koreografiji koju su svi vidjeli, 20 sekundi, na TVu... kad su prozivali Manijake poredeći ih sa kobrama koje il leže il bježe onda je imala kobra smisla, sad pak nema. A i trava. Čuj zelena trava, svašta...
Mišovi, zecovi, plus 8, minus tri, još jedna sezona bez trofeja, jbg, može im se, divovi, normala. 
-
elSaik
#2360 Re: Sarajevski derbi
Nije. Pitaj Torlaka. On ga je gurnuo na onog jadnika što dade autogol.cappy_tempo wrote:jel faul ako se igrac u skoku gurne sa ledja?
- JThomas
#2361 Re: Sarajevski derbi
treba udruženje da izda jednu brošuru za nas navijački neosviještene i neinformisane u kojoj će sve lijepo pojasniti, šta je danas in, kul, moderno, kakve jaknice se nose, kakve patike, kojih boja, dimenzija i oblika mora biti koreografija da bi zadovoljila, koliko baklji treba upaliti i kada da ne bude ni previše ni premalo...
pravite jehovine svjedoke od navijačkih grupa.
pravite jehovine svjedoke od navijačkih grupa.
- dino84
#2362 Re: Sarajevski derbi
Sta vas boli briga koji je sal oko vrata misevima koji bjeze od Kobre?Jesam ja palamudio koje boje su vam dresovi i salovi,bordo,zuti,bijeli ili narandzasti.I mene onaj bar sal podsjeca vise na Celikov nego na vas pa sta sad?-LIBERO- wrote:Sta tebe boli briga koji sal je prihvatljiv i moze se naci na sjeveru???dino84 wrote:Dalje...Imamo sal od kluba koji uopste ne igra utakmicu,Dynamo Dresden...Dobro su neki izradilli Komitet,svaka cast.Ja bih se ranio kada bih na utakmicu Zelje dosao sa bilo kojim tudjim salom,taman da je ne znam kakvo bratimljenje.
Ako ne shvatas pojam bratske grupe,ako n znas kakvi su odnosi i sta su ti momci sve uradili i za Hz i koju su nam podrsku uvijek davali,to je vec tvoja stvar i stvar tvoga navijackog mentaliteta na koji se ,kao ,pozivas.
Pogeldaj vecinu evropskih tribina,pogledaj region ..u 90% slucajeva pored obiljezja maticne grupe i kluba ,tu je redovno i poneko obiljezje bratske ili prijateljske neke grupe.
Ako si vec zelio da ublazis zezanciju na racun vase koreografije,smusenog dizanja parola i slicno,na ovaj nacin ,prozivajuci zbog jednog sala Dresdena...fulio si temu opasno,i to OPASNO.
Sve i da je zajebancija za koreografiju,ja nisam nikad niti jednu vasu koreografiju popljuvao jer znam koliko truda treba za bilo koju da se napravi.
U cemu je problem sa salom Dynama,to je samo moje misljenje,ali to je onaj nebitniji dio ako hoces.Bitniji dio je taj da je taj sal unesen na tribinu,a izdata je zabrana za obiljezja,vjerovatno i bratska.Paljenje naseg sala ne zasluzujue ni komentarisanje.
A kad si vec naletio i kad si tu,daj mi molim te odgovor na meni bitniju stvar,posto si i ti ovdje nei dan sirio dezinformacije o padanju maski mada je Djelo onaj dan govorio o uputama i instrukcijama koje je klub dobio jer ocigledno ne organizuje sam utakmicu ovakve vrste.
Dakle,da li je slovo O bilo zatvoreno? (zdenka je za tvoju informaciju zaista uvijek zatvorena kada se zna da nema gostujucih navijaca).
Da li su navijaci Sarajeva mogli uci sa kupljenom kartom na sjevernu tribinu?Da li su ti navijaci mogli najnormalnije navijati i pjevati bez da ih iko otjera kuci jer je bilo cini mi se i govora da ih neko otjerati ako puste glas?
Mislim,eto kad si vec tu i kad si bio jedan od najgrlatijih ovih dana o padanju maski i svim naporima da se sprijeci navijanje HZ na akusticnom sjeveru zbog cije se akustike i ponasate ko princeze na zrnu graska zadnjih godina pa za Istok vise ne zelite ni cuti niti o njemu diskutovati mada ste prvih 10 godina poslije rata bili uvijek i na njemu molim te da mi bar odgovoris na ova gore pitanja.
@poZz
U cemu je problem,naravno da treba biti slobodan udarac.Nisam rekao da je trebao biti zuti karton,ali lopta ide prema sesnaestercu,udara protivnickog igraca u ruku,daj ba ne budi smijesan...
Ne znam da li je bio faul nad Kojasevicem,i meni se cini da je zaista bio.Mogu i ja nastaviti sa ofsajdima,pusti onaj u drugom kad nam je go ponisten,nego onaj iz prvog kod 1-0,Zeba nakon duplog izlazi 1 na 1 sa golmanom,ofsajd mi smrdi malo je reci,pogledaj slobodno.
Uglavnom,sudjenje je bilo kako nama - tako vama.A zna se sta se sve govorilo prije,i o komitetu i i bla,bla...Ne pravite se pametni sada svi redom.Prije utakmice jadni,gladni,goli,bosi,zedni,sami protiv svih itd. a poslije druga prica.
-
romanovero
#2363 Re: Sarajevski derbi
a ti si kao prosvjetitelj neki ,misionar ,edukujes nas.izvini molim teM10A4EVER wrote:Ne, nego to znaci da ste pravo priglupi i s mocu zapazanja nivoa predskolskog djeteta pa vam se sve mora objasniti, obrazloziti slikama, crtati i slicno!romanovero wrote:cim je ti moras objasnjavati znaci da je ono bas dobraBHF_Manijak wrote:Fakat ne kontam sta je smijesno, koreografija je odlicno zamisljenja, miseve koji simboliziraju vas, pojavljuje se Kobra(inace jedan od prijeratnih TM znakova, sto je vec neko objasnio...) i misevi bjeze, sto je zeleno?! Pa valjda je trava zelana, po meni bi ofirnije bilo da je bilo plavo al eto...A druga i mozda najvaznija stvar, jednostavno na nasem Jugu takav kakav jeste, nemoguce je izvesti neke druge koreografije, sem eventualno slova ala ono GAZI ili TM, jer mu to gradja tribine ne dozvoljava, neko je to bas objasnjavo na org-u! Mi nemamo kompletnu tribinu i stadion kakvo je npr Kosevo ili evropski stadioni, jug ima onaj kratki a dugi dio tribine, pa tartan staza i stepeniste ispod, na tome je nemoguce izvesti neku ozbiljniju i zahtjevniju koreografiju!
sad shvatam poentu kobre dabre stabre.imate zajednicku karakteristiku ljigavost
- JThomas
#2364 Re: Sarajevski derbi
sad je promijenio temuA kad si vec naletio i kad si tu,daj mi molim te odgovor na meni bitniju stvar,posto si i ti ovdje nei dan sirio dezinformacije o padanju maski mada je Djelo onaj dan govorio o uputama i instrukcijama koje je klub dobio jer ocigledno ne organizuje sam utakmicu ovakve vrste.
Dakle,da li je slovo O bilo zatvoreno? (zdenka je za tvoju informaciju zaista uvijek zatvorena kada se zna da nema gostujucih navijaca).
Da li su navijaci Sarajeva mogli uci sa kupljenom kartom na sjevernu tribinu?Da li su ti navijaci mogli najnormalnije navijati i pjevati bez da ih iko otjera kuci jer je bilo cini mi se i govora da ih neko otjerati ako puste glas?
Mislim,eto kad si vec tu i kad si bio jedan od najgrlatijih ovih dana o padanju maski i svim naporima da se sprijeci navijanje HZ na akusticnom sjeveru zbog cije se akustike i ponasate ko princeze na zrnu graska zadnjih godina pa za Istok vise ne zelite ni cuti niti o njemu diskutovati mada ste prvih 10 godina poslije rata bili uvijek i na njemu molim te da mi bar odgovoris na ova gore pitanja.
sejdić, finci i horde zla
- Logovan
- cappy_tempo
#2366 Re: Sarajevski derbi
haj da zavrsimo,manijaci su zadali zadacu iz koreografija,navijanja,belaja. Mi pojma nemamo i vi ste nam idoli
- nemam_ideje
#2367 Re: Sarajevski derbi
Dok neki imaju zajedničku karakteristiku: iskompleksiranost Željomromanovero wrote: a ti si kao prosvjetitelj neki ,misionar ,edukujes nas.izvini molim te
sad shvatam poentu kobre dabre stabre.imate zajednicku karakteristiku ljigavost
Bez tendencije da se to popravi
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2368 Re: Sarajevski derbi
Nikada necu umanjiti ulozeni trud momaka koji su organizovali koreografiju i trudili se oko toga,ali svako ima pravo reci svoj sud vezano za izvedbu iste i ono na sta lici. Sta ej problem reci,manijaci smijesna vam je koreografija ,od zelenih kartona,do presmjesno odradjene setalice sa kobrom,a da ne kazem za te miseve koje ste nacrtali jer se apsolutno nisu vidjeli. Ja sa sjevera nisma vidio te miseve ,ma ni posumnjao da su tu (isti kolorit,lose boje otkud znam sta je).Sve i da je zajebancija za koreografiju,ja nisam nikad niti jednu vasu koreografiju popljuvao jer znam koliko truda treba za bilo koju da se napravi.
Trud je jedna prica a efekat je druga prica ,i u cemu je problem da se zeza i na taj nacin. Zezajte i vi nas svaki put kada vam se ne svidi koreografija ili bilo sta drugo. Nije problem sve dok to nije vulgarno i sa uvredama. To i jeste bit derbija,pored igre na terenu naravno
Tvoje misljenje ? Ok,pa ja sam ti u proslom odgovoru reko svoje misljenje i to je to. Na sjeveru nema drugih salova (to kada nam komitet dozvoli da mozemo nositi bilo kakve ) sem Hz ,Sarajeva i poneki od UD i Dinama Dresden i to je to. Stav grupe,stav sviju nas a i napisao sam ti da to nije nesto sto odudara od uobicajenog nacina rezonovanja i ponasanja kada je u pitanju odnos sa navijacima bratske grupe. Ja ne vidim sta je tu nejasno.U cemu je problem sa salom Dynama,to je samo moje misljenje,ali to je onaj nebitniji dio ako hoces.Bitniji dio je taj da je taj sal unesen na tribinu,a izdata je zabrana za obiljezja,vjerovatno i bratska.
A kako je unesn taj sal?? pa vjerovatno policajci i zastitari na ulazu gdje je taj momak usao ,sa salom oko vrata ,POJMA NEMAJU o cemu se zapravo radi jer su dobili direktive i instrukciju da obiljezja Sarajeva i Hz ne mogu da se unesu. Do njih je.
Mogli smo,ali to niko nije znao,jer je sve mirisalo na skroz drugi scenarij. Ako si bio na utakmici vidio si i nasu reakciju i pokusaj navijanja. Prva pjesma polustidljivo da vidimo hoce li nas izbaciti. Pa poslije te pjesme svi sjedamo na stolice jer vidimo da se policija krece prema nama...dvojica policajaca sa cinovima i radio vezom gledaju u nas prelistavaju nas pogledima,dolazi i par ljudi u civilu,vidi se da razgovaraju sta da rade i kako da rijese situaciju. Djelovalo je da ni oni nisu bili sigurni i na cisto sta treba uraditi i sta ce uraditi. Par puta smo otpjevali pjesmu i to u kratkim intervalima pa sjeli opet ...sve dok nismo vidjeli da ce postaviti kordon izmedju nas i sjevera sa domacom publikom,e tada smo tek bili svjesni da nas en misle izbaciti .Da li su ti navijaci mogli najnormalnije navijati i pjevati bez da ih iko otjera kuci jer je bilo cini mi se i govora da ih neko otjerati ako puste glas?
Hocu da kazem,do zadnjeg momenta,tj do prvog sudijskog zvizduka i pocetka utakmice djelovalo je da se vagalo sta ce se uraditi i nemam pojma sta je prevagnulo u toj njihovoj prici i raspravi,jer su stajali bukvalno ispred nas i vidilo se da pricaju o nama,ali je nesto prevagnulo i ostavili su nas na tribini.
I da,ovaj ne dosudjeni faul nad Kojasevicem sada poslije gledanja na snimku,jos vise mi djeluje da je trebao biti sviran penal za nas.
Svasta nesto nabacah u postu,ali eto ...kome je mrsko da cita nek' ne cita
- dino84
#2369 Re: Sarajevski derbi
Ma ja ba...Danima,danima je trajalo smaranje ovdje,a od nasih niko ne smara nego samo govori sta jeste i kako jeste...JThomas wrote:sad je promijenio temuA kad si vec naletio i kad si tu,daj mi molim te odgovor na meni bitniju stvar,posto si i ti ovdje nei dan sirio dezinformacije o padanju maski mada je Djelo onaj dan govorio o uputama i instrukcijama koje je klub dobio jer ocigledno ne organizuje sam utakmicu ovakve vrste.
sejdić, finci i horde zla
Evo nadjoh i ovaj ofsajd iz prvog,pa ovo je smijesno,znaci na 44:50,Zeba i Beslija sami izlaze na golmana poslije ovog.Da smo ovdje drugi zabili ja mislim da bi prosli ko Slavija,Velez i Sloboda u zadnje vrijeme.Ali jok,zavjere,Komitet,otac,sin itd.
Evo i tog momenta,kazem na 44:50 sve jasno kao dan
http://www.youtube.com/watch?v=-Hw-bu98 ... re=related

-
Ledenko
#2370 Re: Sarajevski derbi
Sarajevo ispalo iz borbe za titulu, ispalo iz kupa. Željo u borbi za titulu, Željo u polufinalu kupa.
Vozdrica
Vozdrica
- nemam_ideje
#2371 Re: Sarajevski derbi
Provjerena informacija od strane JP Željeznica Federacije kaže da je babu Atifa sa pivom u ruci i značkom FKNJ za reverom satro plavi voz na Grbavici 
Ovaj Željo je baš bezobrazan. Ubija snove, postavlja standarde, nabija komplekse malenim i tako već godinama
Ovaj Željo je baš bezobrazan. Ubija snove, postavlja standarde, nabija komplekse malenim i tako već godinama
- dino84
#2372 Re: Sarajevski derbi
@Libero
E drago mi je da si konacno na ovo trece u svom postu odgovorio.
p.s.Sad kad je sve gotovo,reci cu ti nesto...Kamo srece da ste samo 1 posto vremena,snage i zivaca (i vase Udruzenje a i navijaci) dodatno utrosili u danima prije meca na prozivanje Sirokog i Bevande koji ocito stimaju prvenstvo (Travnik
,Celik
,FCS
itd.),vise bi efekta bilo.
Ovako se Bevanda fino zavalio i dok se dvoje svadja treci se koristi,ali eto...Ima proljece vec rekoh pa ce junak na junaka pa ko bude jaci kad je Siroki u pitanju,ali kazem opet,da ste na onom transu za komitet naveli druge stvari tipa Bilobrkovog presmijesnog niza bez gola mada je lik vec par puta trebao posteno kapitulirati vise bi efekta bilo.
Jer citava ova prica je sve vrijeme bila jasna kao dan , 1+1+1 = 3.
Vidimo se na proljece i sretan praznik svima koji ga slave
E drago mi je da si konacno na ovo trece u svom postu odgovorio.
p.s.Sad kad je sve gotovo,reci cu ti nesto...Kamo srece da ste samo 1 posto vremena,snage i zivaca (i vase Udruzenje a i navijaci) dodatno utrosili u danima prije meca na prozivanje Sirokog i Bevande koji ocito stimaju prvenstvo (Travnik
Ovako se Bevanda fino zavalio i dok se dvoje svadja treci se koristi,ali eto...Ima proljece vec rekoh pa ce junak na junaka pa ko bude jaci kad je Siroki u pitanju,ali kazem opet,da ste na onom transu za komitet naveli druge stvari tipa Bilobrkovog presmijesnog niza bez gola mada je lik vec par puta trebao posteno kapitulirati vise bi efekta bilo.
Jer citava ova prica je sve vrijeme bila jasna kao dan , 1+1+1 = 3.
Vidimo se na proljece i sretan praznik svima koji ga slave
- KPNCTNJAH
#2373 Re: Sarajevski derbi
@dino84
pa sto nisi ovo uslikao, nego iz tog ugla... ovo ti nije ofsajd ?

-
sayw0t
#2374 Re: Sarajevski derbi
KPNCTNJAH wrote:@dino84
- KPNCTNJAH
#2375 Re: Sarajevski derbi
Valjda navik'o covjek da im se to inace ne svira, pa zapeo k'o da su osteceni... dobro je napisao, sve je jasno kao dan... ne zna sta je ofsajd, a spomenuo je tu situaciju u 2-3 komentara