Ima ona kad su strumfovi igrali u kupu sampiona samo od te slike vama dodje muka jer vi jednostavno ne mozete nafatati toliko navijaca.sayw0t wrote:hrasno38 wrote:
Jest 15.000 al kad je koncert Lepe Brene.
http://www.fksinfo.com/slike/sarajevo_o ... ma_vel.jpg
Haj ba zdra'o ! Idi vidi ima li misOva i zecOva
Vjerovatno ima i boljih slika, ne da mi se traziti
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2301 Re: Sarajevski derbi
-
sayw0t
#2302 Re: Sarajevski derbi
Acheron wrote:Na sta si ponosan? Sto fasujete degenek gdje god pojavite?!Baltazar_khan wrote:strafna wrote:. hvalim te bože što sam hordašponos bosne i hercegovine!
Ja zamjeram nasim navijacima sto pridaju znacaj nebitnim skupinama poput hurdasa.
Jos jedna laz koja se ponavlja sto puta ne bi l' konacno postala istina.
Nekad te prebiju, neka ti nekog prebijes, sastavni dio navijackog zivota ! Al' sta vi znate, vama je vrh nekoga zbost'.
Last edited by sayw0t on 06/11/2011 01:07, edited 1 time in total.
- Acheron
#2303 Re: Sarajevski derbi
Ali Piksija i govana
...a tek onaj garib Suljic. Dodje mi da ga zovnem sutra na rucak, svakako je Reis danas vazio da je sevap nahranit gladnog komsiju.
- Acheron
#2304 Re: Sarajevski derbi
Sta je laz? Fasovali ste od zrinjlija i leseva. Sprdaju se svi s vama a meni malo krivo jer brukate grad.sayw0t wrote:
Jos jedna laz koja se ponavlja sto puta ne bi l' konacno postala istina.![]()
Nekad te prebiju, neka ti nekog prebijes, sastavni dio navijackog zivota ! Al' sta vi znate, vama je vrh nekog zbost'.
Zato pssst.
-
sayw0t
#2305 Re: Sarajevski derbi
Eno ga opet. A to sto bjezite od 50 likova iz Torcide i onda bacate suplje kako ste ih bacali sa mostova itd., to nije sramocenje grada je l' ? Svi se sprdaju sa vama, pogotovo nakon ove "koreografije" od veceras.
Last edited by sayw0t on 06/11/2011 01:12, edited 2 times in total.
- dino84
#2306 Re: Sarajevski derbi
Upravo dodjoh iz grada,tesko da cu sada imati vremena procitat sve sta se pisalo,uglavnom,onako na prvu...
Bili dosta,dosta bolji od malenih i vise zeljeli pobjedu koju smo na kraju zasluzili u potpunosti...
Da je cini mi se Svraka na pocetku drugog zabio za 2-0 dozivjeli bi katastrofu kao i Sloboda,Slavija itd. garantujem vam...
Dobra koreografija,da se zna ko je tata u gradu...Parolu necu ni komentarisati,teska ofiraza i provala ali mi uopste ne pada tesko jer koliko sam vidio nesto je oko nozeva na vasem Istoku,to mi je bas pravo bitno
Bakljada fenomenalna,slike govore vise od rijeci...Navijanje sasvim solidno takodjer,kod gola je sve prokljucalo kao u dobra stara vremena (fakat covjek zaboravi osjecaj nakon stotinu "0-0" derbija)...
Sudjenje sumnjivo,pogotovo mahaci,dva ofsajda sumnjiva do bola,onaj u prvom nije bio garant kad je Zeba trebao izaci 1 na 1 sa golmanom pitara...
Prije Obucine sanse na pocetku drugog igranje rukom na centru koje nije signalizirano,uglavnom toliko o komitetu i siljenju,poklopite se za sva vremena od veceras...
Penal i drugi zuti karton skoro da ne treba ni komentarisati,cisto sve kao suza,udarac po zadnjoj nozi,faul za zuti koji je iskljucujuci,dovoljno je reci da se ni Plisek ni bilo ko nije bunio koliko sam vidio...
Zebu ubili bukvalno,momak nece dva dana moci hodati od bolova mislim koliko je batina dobio...
Kvesic malog sejtana stavio u dzep pa ga jos zatvorio da mu ne da have da dise...
Redzepagic doveo menadzere iz Svice (pretpostavljam da je on,tesko da je Muco) da gledaju malog firauna koji je prosli derbi provocirao raju na sjeveru poslije divovskog otkidanja boda sa igracem manje nakon 60 minuta teskog ratovanja,u zelji da zaradi koju stotinu hiljada maraka,ali ima jedan ciko Amar Osim,pa je Nyema morao objasniti momku kako radi flaster ili ti hanzaplast,vidio sam ga sa loptom bukvalno haman u 88 min kod izvodjenja kornera,skoro se sa loptom nije vidio citav mec...
Kod pitara Vucina najbolji,predobar igrac za nase lige...
Gosti dosli na tribinu,gdje i inace dolaze,platili kartu i navijali citav mec bez da ih je iko otjerao,bez salova i obiljezja...Libero i ostali,jel bio zatvoren dio za gostujuce navijace?Jesmo li konacno skinuli masku i zatvorili dio za gostujuce navijace?
A sad malo o drugim stvarima...
Vjerujem da se Sirokom opasno steli da bude prvi,ovo danas u Travniku mi smrdi ko pokvarena sardina...Kad tome dodamo kradju protiv Celika te pitara nema se sta mudrovati.Ali ima proljece pa da udarimo junak na junaka,nije Bevandi lako nakon veceras,budite ubijedjeni...
Uglavnom,jedna od najdrazih pobjeda zadnjih 10 godina protiv komsija...
Ko je ono tata u gradu ?
Bili dosta,dosta bolji od malenih i vise zeljeli pobjedu koju smo na kraju zasluzili u potpunosti...
Da je cini mi se Svraka na pocetku drugog zabio za 2-0 dozivjeli bi katastrofu kao i Sloboda,Slavija itd. garantujem vam...
Dobra koreografija,da se zna ko je tata u gradu...Parolu necu ni komentarisati,teska ofiraza i provala ali mi uopste ne pada tesko jer koliko sam vidio nesto je oko nozeva na vasem Istoku,to mi je bas pravo bitno
Bakljada fenomenalna,slike govore vise od rijeci...Navijanje sasvim solidno takodjer,kod gola je sve prokljucalo kao u dobra stara vremena (fakat covjek zaboravi osjecaj nakon stotinu "0-0" derbija)...
Sudjenje sumnjivo,pogotovo mahaci,dva ofsajda sumnjiva do bola,onaj u prvom nije bio garant kad je Zeba trebao izaci 1 na 1 sa golmanom pitara...
Prije Obucine sanse na pocetku drugog igranje rukom na centru koje nije signalizirano,uglavnom toliko o komitetu i siljenju,poklopite se za sva vremena od veceras...
Penal i drugi zuti karton skoro da ne treba ni komentarisati,cisto sve kao suza,udarac po zadnjoj nozi,faul za zuti koji je iskljucujuci,dovoljno je reci da se ni Plisek ni bilo ko nije bunio koliko sam vidio...
Zebu ubili bukvalno,momak nece dva dana moci hodati od bolova mislim koliko je batina dobio...
Kvesic malog sejtana stavio u dzep pa ga jos zatvorio da mu ne da have da dise...
Redzepagic doveo menadzere iz Svice (pretpostavljam da je on,tesko da je Muco) da gledaju malog firauna koji je prosli derbi provocirao raju na sjeveru poslije divovskog otkidanja boda sa igracem manje nakon 60 minuta teskog ratovanja,u zelji da zaradi koju stotinu hiljada maraka,ali ima jedan ciko Amar Osim,pa je Nyema morao objasniti momku kako radi flaster ili ti hanzaplast,vidio sam ga sa loptom bukvalno haman u 88 min kod izvodjenja kornera,skoro se sa loptom nije vidio citav mec...
Kod pitara Vucina najbolji,predobar igrac za nase lige...
Gosti dosli na tribinu,gdje i inace dolaze,platili kartu i navijali citav mec bez da ih je iko otjerao,bez salova i obiljezja...Libero i ostali,jel bio zatvoren dio za gostujuce navijace?Jesmo li konacno skinuli masku i zatvorili dio za gostujuce navijace?
A sad malo o drugim stvarima...
Vjerujem da se Sirokom opasno steli da bude prvi,ovo danas u Travniku mi smrdi ko pokvarena sardina...Kad tome dodamo kradju protiv Celika te pitara nema se sta mudrovati.Ali ima proljece pa da udarimo junak na junaka,nije Bevandi lako nakon veceras,budite ubijedjeni...
Uglavnom,jedna od najdrazih pobjeda zadnjih 10 godina protiv komsija...
Ko je ono tata u gradu ?
-
sayw0t
#2307 Re: Sarajevski derbi
Onaj osjecaj kad procitas post od "dino84" i pocnes se smijat', grohotom. 
-
The 51st State
#2308 Re: Sarajevski derbi
perfidna kradja u maniru lopova koji kradu cumur iz lokomotiva. o dilberima, kobrama, bulodzima i slicnim manifestacijama nepostojeceg navijackog indentiteta ne treba trositi rijeci.
- Acheron
#2310 Re: Sarajevski derbi
Zibje mali, o cemu ti buncas?sayw0t wrote:Eno ga opet. A to sto bjezite od 50 likova iz Torcide i onda bacate suplje kako ste ih bacali sa mostova itd., to nije sramocenje grada je l' ? Svi se sprdaju sa vama, pogotovo nakon ove "koreografije" od veceras.
Idi hasaj popare s vasim rumenim vodjom, mani me suplje.
- Acheron
#2311 Re: Sarajevski derbi
The 51st State wrote:perfidna kradja u maniru lopova koji kradu cumur iz lokomotiva. o dilberima, kobrama, bulodzima i slicnim manifestacijama nepostojeceg navijackog indentiteta ne treba trositi rijeci.
-
sayw0t
#2312 Re: Sarajevski derbi
Da. Rusi mitove, 2 lika vam stala na crtu i trcite na njih dvojicu sa bakljama, kamenjem, saksijama, cakijama, sjekirama, komadima rusevnog stadiona grbavica, kaisevima, palijama itd.
I da, dobro se vidi kako trcite gore dole. Da ne spominjem kako bjezite od jedne kornjace.
I da, dobro se vidi kako trcite gore dole. Da ne spominjem kako bjezite od jedne kornjace.
- dino84
#2313 Re: Sarajevski derbi
Bicu jos posten i reci da je sudija dao 4 minute nadoknade,pratio sam na stoperici,svirao je kraj 20 sekundi prije,bila je jedna izmjena u medjuvremenu,ok,zalite se komitetu...
Uglavnom,vise smo zeljeli pobjedu veceras,niste nam prismrdili golu kako treba 90 minuta osim one Obucine sanse,komsije zdravo...
p.s. Ti sto me komentarises, bolje reci jesi li veceras komotno i najnormalnije mogao doci na dio sjeverne tribine (slovo O) i navijati za FK Sarajevo sa uredno placenom kartom?Znaci,samo odgovor da/ne.
Uglavnom,vise smo zeljeli pobjedu veceras,niste nam prismrdili golu kako treba 90 minuta osim one Obucine sanse,komsije zdravo...
p.s. Ti sto me komentarises, bolje reci jesi li veceras komotno i najnormalnije mogao doci na dio sjeverne tribine (slovo O) i navijati za FK Sarajevo sa uredno placenom kartom?Znaci,samo odgovor da/ne.
Last edited by dino84 on 06/11/2011 01:21, edited 1 time in total.
-
romanovero
#2314 Re: Sarajevski derbi
jesil se klonjiro?Acheron wrote:The 51st State wrote:perfidna kradja u maniru lopova koji kradu cumur iz lokomotiva. o dilberima, kobrama, bulodzima i slicnim manifestacijama nepostojeceg navijackog indentiteta ne treba trositi rijeci.
- necko_hz
#2315 Re: Sarajevski derbi
Chisum wrote:bob sap wrote:slika govori vise od 1000 rijeci
Chisum wrote:Upravo!
Pogotovo kad se rijeci pojebu...![]()
Slobodan stih, ili grbavicki haiku?rashtiman wrote:Šta reći ? Kako parolu postaviti ? Kako ? Prvi red ili drugi, treci red ili prvi, drugi red ili treci ? Ma spustaj doleKPNCTNJAH wrote:Cekamo slike koreografije maslacci, leteci medvjedici, medvjedici dobrog srca, popaj, strumfovi, zmije, zecevi... k'o da su im vodje braca Grimchsk wrote:Žale se džematlije po Grbavici da im fali nekih zelenih papira.-LIBERO- wrote:Evo sada na vijestima bilo...
Vidjena grupica manijaka,jos uvijek ostali na jugu ..i dalje pokusavaju podici parolu![]()
Oplako sam.
PS: Čestitke konama na zasluženoj pobjedi !
- Acheron
#2316 Re: Sarajevski derbi
Trce gore-dole od murije koja je krenula iz pravca mosta. Bio je kordon specijalaca. 15 manijaka je potjeralo 50 torsidasa na sprint. I to sve djeca, ova prva ekipa nije ni bila tu, kako cuh.
Jablanica, Konjic...stratista Hurda.
Ne zaboravimo i da ih je robija tukla. A sokolovi krstove crtali po trEbini.
Trebate zvat bracu skinjare iz Svabije da vas brane.
Ponos grada.
peace out
Jablanica, Konjic...stratista Hurda.
Trebate zvat bracu skinjare iz Svabije da vas brane.
Ponos grada.
peace out
- Acheron
#2317 Re: Sarajevski derbi
Jel neko pokazao izlaz Pixiju iz Čolinog dzepa?
-
sayw0t
#2318 Re: Sarajevski derbi
I to sve djeca, ova prva ekipa nije ni bila tu, kako cuh.
Ovdje zavrsavaju tvoji postovi. Nego reci mi, ko ce vam iduce godine pojebati koreografiju za rodjendan ?
- Acheron
#2319 Re: Sarajevski derbi
Nije ti ovo slet, pa da kamera maksuz zumira koreografiju. Zato je 'propala'.sayw0t wrote:I to sve djeca, ova prva ekipa nije ni bila tu, kako cuh.
Ovdje zavrsavaju tvoji postovi. Nego reci mi, ko ce vam iduce godine pojebati koreografiju za rodjendan ?
Mozda cu pogrijesiti, ali mislim da je taj smijeh prilicno...kiselkast.
Dobio si svoju paznju, ae, vozdrica.
- astala_vistala
#2320 Re: Sarajevski derbi
Ja derbija i govana,onako realno dok jedni uzivaju u pobjedi,drugi da bi zaboravili poraz palamude o ofirazama na jugu na sta smo navikli vec duzi period,ali Kakva god da je koreo ljudi su se trudili da nesto naprave pa kako god to izgledalo smijesno mi je sto 99% ovog foruma u zadnjih 10 godina nije otislo na obicunu prvenstvenu utakmicu,a kamol da ucestvuje u radu neke grupe kao sto su pravljenje kore,parola i slicne stvari ohladite malo,umjesto sto se ovde "prepiremo" treba da placemo na sta je spao NAS SARAJEVSKI DERBI jer vjerovatno da ga nismo sami sebi zabili opet bi bilo 0-0 budimo realni.
-
LSD
#2321 Re: Sarajevski derbi
astala_vistala wrote:Ja derbija i govana,onako realno dok jedni uzivaju u pobjedi,drugi da bi zaboravili poraz palamude o ofirazama na jugu na sta smo navikli vec duzi period,ali Kakva god da je koreo ljudi su se trudili da nesto naprave pa kako god to izgledalo smijesno mi je sto 99% ovog foruma u zadnjih 10 godina nije otislo na obicunu prvenstvenu utakmicu,a kamol da ucestvuje u radu neke grupe kao sto su pravljenje kore,parola i slicne stvari ohladite malo,umjesto sto se ovde "prepiremo" treba da placemo na sta je spao NAS SARAJEVSKI DERBI jer vjerovatno da ga nismo sami sebi zabili opet bi bilo 0-0 budimo realni.
- necko_hz
#2322 Re: Sarajevski derbi
Ma razumijem sve što kažeš, ali moramo se malo zajebavati pobogu. Niko nikog ne vrijeđa, a i mi nebi bili mi kada sve na šalu nebi okrenuli !
Uostalom, tako smo i hebeni rat preživili !
Derbi je pao na niske grane, ali eto napredak je to da je postignut jedan gol, jebiga, a bolja ekipa na terenu je pobjedila i to je to !
Manijaci su se potrudili da nam malo olakšaju poraz svojim kreacijama na tribini i na tome sam im jako zahvalan !

Derbi je pao na niske grane, ali eto napredak je to da je postignut jedan gol, jebiga, a bolja ekipa na terenu je pobjedila i to je to !
Manijaci su se potrudili da nam malo olakšaju poraz svojim kreacijama na tribini i na tome sam im jako zahvalan !
- branimir stulic
#2323 Re: Sarajevski derbi
Bas me briga za koreografiju... bas me briga za sve... eto pitara je bilo vise... bolje su navijali... nas nikako nije bilo.. ali ....REZULTAT JE TU. Boli, znam da boli...
Za razliku od kriticara derbija (najvjerovatnije prijeratnih navijaca Dinama, Partizana, Zvezde i Hajduka) meni je bilo super. Praznik...Kao i svaki put. Pogotovo nakon tekme kada vozim auto sa izbacenim salom kroz prozor i tamo oko Bristola vidim njih... pognutih glava... bez salova i klupskih obiljezlja.
I zato:
GAZI GAZI GAZI...
Za razliku od kriticara derbija (najvjerovatnije prijeratnih navijaca Dinama, Partizana, Zvezde i Hajduka) meni je bilo super. Praznik...Kao i svaki put. Pogotovo nakon tekme kada vozim auto sa izbacenim salom kroz prozor i tamo oko Bristola vidim njih... pognutih glava... bez salova i klupskih obiljezlja.
I zato:
GAZI GAZI GAZI...
- Bosanski_kralj
#2324 Re: Sarajevski derbi
Bešlija je zaslužio da ga se dobro namlati.
Jebo nakog kapitena. Umjesto da smiruje stvari na terenu, on svako malo galami na sudiju, protivničke igrače, za svaku bi se sitnicu tukao.
Ono ponašanje mu je odvratno.
- dino84
#2325 Re: Sarajevski derbi
To kralju,to je to.branimir stulic wrote:Bas me briga za koreografiju... bas me briga za sve... eto pitara je bilo vise... bolje su navijali... nas nikako nije bilo.. ali ....REZULTAT JE TU. Boli, znam da boli...
I zato:
GAZI GAZI GAZI...
Evo sad sam se nakanio i procitao vecerasnja razmisljanja raje,moram se poklopiti usima,ogromna vecina pitara je cestitala na pobjedi i rekla da je zasluzena,pa taman da je pobijedio onaj koji bio manje grozan.
Ali to je sustina kad igramo protiv njih,meni je tada praznik,taman 0-0 bilo deset puta zaredom.
Ovi sto se zajebavaju (necu reci pljuju vezano za koreografiju),objasnio vam je covjek gore neke stvari...Postoje ljudi koji se trude,koji zrtvuju svoje vrijeme,svoj novac,svoje zivce,da bi ovdje neko dosao i to popljuvao...Postoje ljudi koji nesto rade,jednostavno,koji se trude i to je za pohvalu.Meni je ona koreografija sa zastavicama "GAZI" najjaca,pa onda ide Manijaci protiv Boraca te uz legendarnu TM87 kad je Matko zabio,nije ovo veceras nista spektakularno,nevidjeno itd. ali je originalno i treba postovati.I meni je dobra ideja bila ona vasa koreografija "Ovo je vasa zadnja stanica" kad je Simo na Hadisonu iscupao bod,mada se raspala jadna prije razvijanja ali je bila originalna.Uglavnom,nesto sto se ne pljuje.
Jos nesto,smijesno je citati pojedince,mi smo kao tarabe,kao trebali smo dati vise golova prelosem Sarajevu itd.,kako smo drugi na tabeli sa ovakvom igrom itd. bla,bla,bla,a da ste zabili u 90-oj iz neke frljoke slavili bi do kasno u noc i proslogodisnji divovski uspjeh bi dobio nastavak.
Krivo vam je i tacka,do prije mjesec dana smo zaostajali 8 bodova za vama,sta se ono govorilo - da je zahladilo -8,neki su mozda kontali da cemo se i raspasti do decembra pa sanjali onaj transparent "-16 a jos nije ni decembar" ili kako je vec isao...A gledaj sad situacije - nakon 14 utakmica bez poraza u nizu.Otkad nam je Varupa zabio haman sa centra,ne znamo za poraz.