Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mea_parvitas
#15051 Re: Sarajevski derbi
Pusti ba, razlika je
2:0 za Želju
-
vryzas
#15052 Re: Sarajevski derbi
shodno trenutnoj situaciji...iz 1 u 2,
kvota neka sica 

- nKrkan
#15053 Re: Sarajevski derbi
Nama je derbi ko i svaka druga utakmica 
-
bjelave
#15054 Re: Sarajevski derbi
ultima_palabra wrote:Ja samo ne kontam o kakvoj vi razlici u kvalitetu pričate... pa naša veza je svemirski brod za vašu, odbrana bare-bare, naprijed imate bolje igrače.
Vaša prednost je u boljoj formi i širini klupe, ali to dvoje rijetko igra neku ulogu u derbijima.
Vi ste apsolutni favoriti.
Nas jedino neko cudo, poput onog, 'ne sam kroz trojicu', moze izvaditi
- ultima_palabra
#15055 Re: Sarajevski derbi
Uozbilji se malo, ne priliči starom čovjeku toliko kreveljenje. Evo kad se prestaneš koceniti objasni nam kako su Kovačević i Rustemović bolji od Hadžiahmetovića i Blagojevića.
-
Nadzorna_ploca
#15056 Re: Sarajevski derbi
Ti bi ovdje jedini trebao nesto da objasnjavas posto si rekao da su ta dva doticna svemirski brod za nase veznjake.
- nKrkan
#15057 Re: Sarajevski derbi
Rustemović je bolji mesar/kostolomac od obojice , a jesu oni tehnički potkovaniji al to neće igrat nikakvu ulogu protiv timova koji vas napadaju 
- nKrkan
#15058 Re: Sarajevski derbi
leškarenje wrote:Pa svi ih napadajunKrkan wrote:Rustemović je bolji mesar/kostolomac od obojice , a jesu oni tehnički potkovaniji al to neće igrat nikakvu ulogu protiv timova koji vas napadaju
-
bjelave
#15059 Re: Sarajevski derbi
Nisi ni ti u cvijetu mladosti a ovdje siris neopravdani optimizam, koji ne samo da je opijum i za onako vec dezorjentirane navijace zelje, vec zaudara i na glupost.ultima_palabra wrote:Uozbilji se malo, ne priliči starom čovjeku toliko kreveljenje. Evo kad se prestaneš koceniti objasni nam kako su Kovačević i Rustemović bolji od Hadžiahmetovića i Blagojevića.
Tvrditi da FKS nije kvalitetnije od FKZ je van pameti. Podji od Delac-Antolovic pa nadalje ukljucujuci i ovaj par koji si naveo.
Kakav Hadziahmetovic, sta je on pokazao, gdje je odigrao dobro????
Sad da ne poredim Barbarica, Okica ili Benku sa vasim krampusiima....
- alberto_tomba
#15060 Re: Sarajevski derbi
leškarenje wrote:Pa svi ih napadajunKrkan wrote:Rustemović je bolji mesar/kostolomac od obojice , a jesu oni tehnički potkovaniji al to neće igrat nikakvu ulogu protiv timova koji vas napadaju
- ultima_palabra
#15062 Re: Sarajevski derbi
Jbg, ja zaboravio da ovdje važi argumentacija "zato što ja tako kažem"... Kovačević, Rustemović, Okić su prosjek premijerligaški igrači kojih imaš u svakom timu, Puzigaća, Tatomirović isto... Hebibović, Duljević su važili za neke talente, ali igranje kod vas ih je svuklo otprilike u rang ovih gore.
Imamo i mi rupa u timu, pogotovo na bekovima, a prema naprijed ne možemo potrefiti dvojicu da su u formi pored Đelmića... ali generalno je to u pet deka, što je žalosno za vas obzirom na razliku u ulaganju.
Imamo i mi rupa u timu, pogotovo na bekovima, a prema naprijed ne možemo potrefiti dvojicu da su u formi pored Đelmića... ali generalno je to u pet deka, što je žalosno za vas obzirom na razliku u ulaganju.
- emigrazione
#15063 Re: Sarajevski derbi
Pa vama je upravo taj vezni red daleko najgori dio ekipe, tacnije u najlosijoj formi ako ti ovo ljepse zvuci...bekova nemate uopste o kakvoj ti vasoj odbrani pricas? Jedini igrac kojeg imate, a kod nas ne bi imao mjesta ni na klupi, je Đelmic...on vam je i odbrana i napad i sredinaultima_palabra wrote:Ja samo ne kontam o kakvoj vi razlici u kvalitetu pričate... pa naša veza je svemirski brod za vašu, odbrana bare-bare, naprijed imate bolje igrače.
Vaša prednost je u boljoj formi i širini klupe, ali to dvoje rijetko igra neku ulogu u derbijima.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#15064 Re: Sarajevski derbi
Ja ne znam koji im qrc otvarate oči u vezi Hadžiahmetovića ili recimo Dženisa-Dženisa, dok kod nas igraju.....

-
bjelave
#15065 Re: Sarajevski derbi
Ultima, razmisljaj tako ako ti je lakse, hebe mi se. Ocito da se ti slazes sa Upravom koja je najavila da uzimate titulu ove godine.
Cujemo se poslije derbija a narocito na kraju prvenstva
.
Koliko si objektivan najbolje govori cinjenica da o Duljevicu i Hebibivicu pricas kao posrnulim talentima a u isto vrijeme velicas Hadziahmetovica
Cujemo se poslije derbija a narocito na kraju prvenstva
Koliko si objektivan najbolje govori cinjenica da o Duljevicu i Hebibivicu pricas kao posrnulim talentima a u isto vrijeme velicas Hadziahmetovica
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#15066 Re: Sarajevski derbi
Opet prica o ulaganju u nas tim.
Koliko smo mi to ulozili u igrace?
Koliko smo platili Delaca, Barbarica, Ikandea?
-
vryzas
#15067 Re: Sarajevski derbi
Vi ne ulazete, vi perete pareTomahawk11 wrote:Opet prica o ulaganju u nas tim.
- Logovan
#15068 Re: Sarajevski derbi
Ma džaba govoriti. Objasnilo se stotinu puta, ali opet vrte priču o nekakvim velikim ulaganjima.Tomahawk11 wrote:Opet prica o ulaganju u nas tim.
-
todd_smith
#15069 Re: Sarajevski derbi
na ovo u vezi veznih
realno ja bih ta 4. stavio:
1.Kovacevic
2.Hadziahmetovic
3.Rustemovic
4.Blagojevic
tj trenutno u ovom trenutku bih takav rang stavio, Amir je najveci talenat od ova 4, ima najbolji pregled igre, a najmladji
Za nas Kovacevic jednu jedinu losu utakmicu nije imao otkako je dosao u klub evo 3 godine, sto je meni zaista nevjerovatno sa obzirom da su malog gurali sa Def veznog, na centralnog, pa na stopera i like dere teren na svakoj poziciji. Sada kada je dobio vise utakmica u zadnje vrijeme vidi se razlika izmedju njega i Rustemovica.
Blagojevic je radilica, ali nije (meni licno) neki uzbudljivi talenat koji ima taj potez u sebi da rijesi nesto kao sto npr Amir ima od ova 4.
Rustemovic je tu da bude novi Gojko, koliko ce to biti tako sumnjam, mislim da je Kovacevic "sljedeci" u nasoj ekipi ako ovako nastavi do sljedece sezone i kroz Evropu.
realno ja bih ta 4. stavio:
1.Kovacevic
2.Hadziahmetovic
3.Rustemovic
4.Blagojevic
tj trenutno u ovom trenutku bih takav rang stavio, Amir je najveci talenat od ova 4, ima najbolji pregled igre, a najmladji
Za nas Kovacevic jednu jedinu losu utakmicu nije imao otkako je dosao u klub evo 3 godine, sto je meni zaista nevjerovatno sa obzirom da su malog gurali sa Def veznog, na centralnog, pa na stopera i like dere teren na svakoj poziciji. Sada kada je dobio vise utakmica u zadnje vrijeme vidi se razlika izmedju njega i Rustemovica.
Blagojevic je radilica, ali nije (meni licno) neki uzbudljivi talenat koji ima taj potez u sebi da rijesi nesto kao sto npr Amir ima od ova 4.
Rustemovic je tu da bude novi Gojko, koliko ce to biti tako sumnjam, mislim da je Kovacevic "sljedeci" u nasoj ekipi ako ovako nastavi do sljedece sezone i kroz Evropu.
- emigrazione
#15070 Re: Sarajevski derbi
A đe ti je tu Ikande??
- ultima_palabra
#15071 Re: Sarajevski derbi
Ne plaćaju se odštete još uvijek, mada ste dali nešto za Makedonca.Tomahawk11 wrote:Opet prica o ulaganju u nas tim.
U uslovima našeg fudbala ulaganja su plate i ugovorne rate igračima. Misliš da Benko igra za manje od 10 milja plate, plus jedno 50tak na ruke pri dolasku i neke premije? Ne vidim nijedan klub u državi koji toliko plaća.
-
todd_smith
#15072 Re: Sarajevski derbi
komentarisao sam ova 4 koja su se spomenula, kada bih sve stvaljao i analizirao...nisu mi toliko zanimljivi jbga 
-
todd_smith
#15073 Re: Sarajevski derbi
prezvakana prica oko toga, najplaceniji igraci Benko, Delac...mi ih ne placamoultima_palabra wrote:Ne plaćaju se odštete još uvijek, mada ste dali nešto za Makedonca.Tomahawk11 wrote:Opet prica o ulaganju u nas tim.
U uslovima našeg fudbala ulaganja su plate i ugovorne rate igračima. Misliš da Benko igra za manje od 10 milja plate, plus jedno 50tak na ruke pri dolasku i neke premije? Ne vidim nijedan klub u državi koji toliko plaća.
Za Velkoskog dali 50.000, i za Okica isto zbog odnosa izmedju 2 Uprave
plate im standardne po nasim uslovima
tako da....
- alberto_tomba
#15074 Re: Sarajevski derbi
Sto se Sablja islama raskokodakao po medijima, na svim portalima vriste njegove izjave. Nece mu biti lako kad fasuje po vagini.
-
bjelave
#15075 Re: Sarajevski derbi
Ma pusti njihove suplje u vezi nasih para.
Sto kokuz moze izmisliti to brod ne moze povuci.....
Sto kokuz moze izmisliti to brod ne moze povuci.....