Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
al-em

#14776 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Lsd
Pravi je zbog sebe. Vas je stadion. Valjda ce trofej opet nekad na grbavicu. Nece ljudi po onim rusevnim stepenicama gledati utakmicu. Mada vi tesko mozete i stolice na svom stadionu napuniti.

A ocigledno nisi bio na gore nabrojanim stadionima, komfor i sigurno pod nogama, za razliku od vaseg grdnog istoka.
supercali

#14777 Re: Sarajevski derbi

Post by supercali »

hrasno38 wrote:
supercali wrote:Ma kod nas je sve na niskim granama zbog mentaliteta koji se ustalio medju rajom
Imt je glavna stavka u svemu postao
Nevazno sada je li u pitanju zeljo sarajevo celik klinac palac tako nam je
Vjerujem da sada u sarajevu nema bas toliko toga jer njim upravlja stranac koji trazi rezultate na svakom polju pa se ne moze bas toliko varati al vjerovatno jos uvijek ima nekih talova klinaca palaca
Pa pazi bar sto se tice stadiona Sarajevu je to puno lakse. Nema svoj stadion niti potrebe za ulaganjima i ispunjavanjima nekakvih zahtjeva. Ako nesto treba da se uradi to ce uraditi vlasnik stadiona jer mu je u interesu da mu stadion donosi pare a to je u ovom slucaju grad ili Centar za sport i rekreaciju grada Sarajeva. Celik je vrlo mudro iskoristio priliku a i nacelnik im je imao smisla za svu pricu tako da je sve otislo bez ikakve uvrede za bilo koga u najzagadjeniji grad u BiH. Zenica sad ima odlican stadion, ima pare od nastupa reprezentacije, Celik ima fenomenalne uslove i to je to. Ovdje ih onaj medjed Koldzo levati ko posljednje bekane i oni mu izgleda ko i vjeruju a covjeka znam citav zivot i mrtvi je satrolog. Napravio frajer dvoranu u gradu gdje imas bukadar dvorana koje zjape prazne a ovdje seta po terenu i prica bajke o novoj Grbavici.
Ja sam presao sa ulaganja u stadion na generalno vodjenje klubova a i van sporta situacije

Jbt svojevremeno u sarajevu dosao igrac na provjeru i ovi mu kazu nisi za nas dovoljno dobar ode u sibenik ili zadar i postane te sezone najbolji strijelac hr lige
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14778 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

al-em wrote:Lsd
Pravi je zbog sebe. Vas je stadion. Valjda ce trofej opet nekad na grbavicu. Nece ljudi po onim rusevnim stepenicama gledati utakmicu. Mada vi tesko mozete i stolice na svom stadionu napuniti.

A ocigledno nisi bio na gore nabrojanim stadionima, komfor i sigurno pod nogama, za razliku od vaseg grdnog istoka.
Pa ako si imalo posten do ove zadnje tri utakmice na Kosevu (Siroki, Zrinjski i Zeljo) i kod vas je posjeta bila ispod svih kriterijuma a da ne govorim o proteklim sezonama.
belissima

#14779 Re: Sarajevski derbi

Post by belissima »

Što ne napravite ili popravite tribinu ili tribine na onom "stadionu", pa 20 god. je prošlo od rata.Zar vi niste nezavisni od države, kantona, grada, zar vi niste najveći, zar to nije vaš stadion?Šta vas sputava?Gdje su pare od "silnih" transfera, gdje su ti što "vole" vaš klub, gdje je ta ljubav za klub, gdje su te implementacije vaših parola?Ja znam da je rat učinio svoje ali fakat ne gledate realno, za 20 god. se mogla izbetonirati istočna tribina, staviti stolice i da se dobije upotrebna dozvola, ali jok, bitno je da druge prozivate za stadion, i to stadion na kojem i vi igrate evropske utakmice, koji crni humor majke mi :D
saabsa

#14780 Re: Sarajevski derbi

Post by saabsa »

LSD wrote:
sarajevo999999 wrote:
LSD wrote:šta sad ne valja?
pun jug + 5 milja na zapadnom dijelu, zaradili ste preko 100.000 BAMova od nas i opet nešto kmečite o manijacima...valjda vam malo ili šta :roll:

vas kad dođe više od 4 milja na Grbavicu, onda cete dobiti rijec da nekon nešto spocitavate o brojnosti i solite pamet :izet:
Gdje ce stati 4000 navijaca Sarajeva? Ja necu doci na derbi na Grbavicu dok se ne osposobi istocna tribina jer su nenormalni uslovi. Ko je bio, moze potvrditi, ali otom potom.
Sto se tice derbija, nista posebno kako na tribinama tako i na terenu. Stojcev i Puzi odigrali ispodprosjeka, Delac i Benko najbolji.
Posjeta i jednih i drugih :thumbup:
samo mi reci jedno:

ideš li u Vrapčiće na onu skelu, u Lukavicu, u Vitez, na Otoku dom Vucova, na Tušnaj u onaj kavez, jesi li išao u Modriču :?: ....sve stadioni koji inace imaju predivne uslove da ugoste gostujuce navijace :lol: :lol:

i onda mi pojedinci krenu kenjati samo o neuslovnosti istoka Grbavice :facepalm:
Nisi ti izgleda odavno vidio Vrapcica ;-) nema skele vise tamo , betonska tribina je .
hrasno38

#14781 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

alchak.ba wrote:
LSD wrote:Balchak.ba

nisam tebe pitao, vec kolegu pod nickom @sarajevo999999...ne znam zašto imaš potrebu da odgovaraš u njegovo ime
i nemoj se derati (velika slova se smatraju deranjem) :mrgreen:

@sarajevo999999...to nešto od skoro ovi poceli zabranjivati, komitetska preseravanja...znamo svi da ste decenijama bili na istoku i niste se žalili
Zasto spominjes Istok kad ono NIJE tribina?
hmm
http://media.fkzeljeznicar.ba/derbi_grb ... j_1996.jpg
saabsa

#14782 Re: Sarajevski derbi

Post by saabsa »

hrasno38 wrote:
supercali wrote:Ma kod nas je sve na niskim granama zbog mentaliteta koji se ustalio medju rajom
Vjerujem da sada u sarajevu nema bas toliko toga jer njim upravlja stranac koji trazi rezultate na svakom polju pa se ne moze bas toliko varati al vjerovatno jos uvijek ima nekih talova klinaca palaca
Pa pazi bar sto se tice stadiona Sarajevu je to puno lakse. Nema svoj stadion niti potrebe za ulaganjima i ispunjavanjima nekakvih zahtjeva. Ako nesto treba da se uradi to ce uraditi vlasnik stadiona jer mu je u interesu da mu stadion donosi pare a to je u ovom slucaju grad ili Centar za sport i rekreaciju grada Sarajeva. Celik je vrlo mudro iskoristio priliku a i nacelnik im je imao smisla za svu pricu tako da je sve otislo bez ikakve uvrede za bilo koga u najzagadjeniji grad u BiH. Zenica sad ima odlican stadion, ima pare od nastupa reprezentacije, Celik ima fenomenalne uslove i to je to. Ovdje ih onaj medjed Koldzo levati ko posljednje bekane i oni mu izgleda ko i vjeruju a covjeka znam citav zivot i mrtvi je satrolog. Napravio frajer dvoranu u gradu gdje imas bukadar dvorana koje zjape prazne a ovdje seta po terenu i prica bajke o novoj Grbavici.
Vise je para FK Sarajevo zadnjih 5 godina ulozilo u Stadion AFH nego vi u grbavicu .
al-em

#14783 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

hrasno38 wrote:

Pa ako si imalo posten do ove zadnje tri utakmice na Kosevu (Siroki, Zrinjski i Zeljo) i kod vas je posjeta bila ispod svih kriterijuma a da ne govorim o proteklim sezonama.
Kakva igra takva i posjeta, mada je od dolaska tana istok mnogo bolje popunjen nego prethodnih godina.

A zeljo je tri godine osvajao trofeje pa je posjete bila ista kao i na kosevu, uz par stotina gore dole.

Ne pikajuci one utakmice gdje se dizao trofej gdje je bilo vise ljudi od prosjeka.
LSD

#14784 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Bar imamo svoj stadion, što bi reko vrli Sabahudin Žujo onom dikobrazu Blekiću

dakle, da je od govana - naš je opet...a vi divovi, citavo život rantanje, kirija, tužan je podstanarski život....i nešto nama spocitavate :shock: fuuujj

a što se tice tih stadion, bio i vidio sve ....kari.ne od tribina i stadiona, ali eto bitno je da vama smeta samo Grbavica....još jednom Fuuujj
Last edited by LSD on 18/05/2015 16:51, edited 2 times in total.
hrasno38

#14785 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

saabsa wrote:
hrasno38 wrote:
Vise je para FK Sarajevo zadnjih 5 godina ulozilo u Stadion AFH nego vi u grbavicu .
hahahah u sta je Sarajevo ulozilo pare?????? jedino u ispisivanje onog SARAJEVO!!!
al-em

#14786 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Mi nikad marke nismo dali za iznajmljivanje koseva. A nisi odavno bio u vrapcicima cim ne znas da su makli skele i bar se potrudili i napravili nesto za gostujuce navijace.
LSD

#14787 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

al-em wrote:Mi nikad marke nismo dali za iznajmljivanje koseva. A nisi odavno bio u vrapcicima cim ne znas da su makli skele i bar se potrudili i napravili nesto za gostujuce navijace.
pa ne bi trebali to pominjati i time se diciti, da ste imalo pametni

to samo pokazuje koliki ste lopovski klub ....i da vam to neko dozvoljava u ovoj državi
Last edited by LSD on 18/05/2015 16:56, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#14788 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

saabsa wrote:Vise je para FK Sarajevo zadnjih 5 godina ulozilo u Stadion AFH nego vi u grbavicu .
Odakle više iskačete ... :lol:
al-em

#14789 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

i u onoj drzavi
alchak.ba

#14790 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

Nekad bilo, danas se spominje.

danas NIJE!
alchak.ba

#14791 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

LSD wrote:

dakle, da je od govana - naš je opet...a vi divovi, citavo život rantanje, kirija, tužan je podstanarski život....i nešto nama spocitavate :shock: fuuujj

a što se tice tih stadion, bio i vidio sve ....kari.ne od tribina i stadiona, ali eto bitno je da vama smeta samo Grbavica....još jednom Fuuujj
Ni Milan ni INter nemaju svoj stadion.

Da nastavim sa jos nekima koji ga nemaju?

meni smetaju svi stadionu u BiH osim Haseta, a vas golubarnik mi je odvratan i fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj je :)
lajk

#14792 Re: Sarajevski derbi

Post by lajk »

Pricas o tudjem,a svoje nemas...tipicni bosnjo :oops:
alchak.ba

#14793 Re: Sarajevski derbi

Post by alchak.ba »

hrasno38 wrote: hahahah u sta je Sarajevo ulozilo pare?????? jedino u ispisivanje onog SARAJEVO!!!
Vi ne ulazete u svoje, a smeta sto mi ne ulazemo u drzavno :D :D :D
LSD

#14794 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

alchak.ba wrote:
LSD wrote:

Da nastavim sa jos nekima koji ga nemaju?

meni smetaju svi stadionu u BiH osim Haseta, a vas golubarnik mi je odvratan i fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj je :)
:shock: jaooo :facepalm: :facepalm: sve gore od goreg
Sine, nemoj se brukati sa tim poređenjem...to su ozbiljni klubovi

Nemate ni gaća na guzici i vi bi nekome nešto srali, spocitavali....to ti je isto kao kad mrtvi klošar se krene porediti sa ultra bogatašem (ovo Milan i Initer) i prozivati druge koji bar nešto svoje imaju , a on ništa svoje nema

doduše, imate onu kancelariju u Titovoj :thumbup: odlicno
Samprotivsviju

#14795 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

alchak.ba wrote:
90% Italijanskih klubova nema svoj stadion
Last edited by Samprotivsviju on 18/05/2015 17:09, edited 1 time in total.
nema me tamo

#14796 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

http://media.fkzeljeznicar.ba/derbi_grb ... j_1996.jpg

Ih da ovako sad izgleda ova istocna tribina na Grbavici još bi se radovao derbiju.
mosa rajvosa

#14797 Re: Sarajevski derbi

Post by mosa rajvosa »

BHF_Manijak wrote:
mosa rajvosa wrote:Da Bog da Vam sva djeca bila ovako talentovana kao oni na terenu...doduse jesu samo dvojica bila al nema veze,to su ta meljina djeca :lol: :lol: :lol:
Ovaj mali Danac je imao jedan sut i 12 pokusaja da stigne Cimirota dok se od Bajica upratio fantasticni aplauz upucen nekoj grupi na juznoj tribini,kruze glasine da su to Manijaci al neke krpe,zastave il neceg slicnog nije bilo tako da ne mozemo ni znati.
Grande Cimi

Komsinice Zeljana opet si :izet:
Nijedno jedino dijete FKS u prvih 11 i to u derbiju! Ssshhhhh! :wink: :wink: :thumbup:

Taj "Danac" je od 11. godine u pravom klubu. Svoj ti pos'o.

A sto se Manijaka tice, pa bar se nisu izmedju sebe klali na derbiju, kako su to nekad pojedine navijacke grupe znale radit. Nije mnogo od tog proslo, 6-7 godina. :wink: :kiss: :izet: A da imas imalo obraza, nakon svega sto se desilo TM-u u posljednjih mjesec dana, ne bi nista ni pisao, ali eto, valjda je srce k'o Trebevic ako se kakav hejt na forumu baci i neki satro suk.
Mladene Delicu pogledaj tabelu ;-)
mosa rajvosa

#14798 Re: Sarajevski derbi

Post by mosa rajvosa »

Kljucajte temu do sljedeceg derbija,dimitrijevici pisu gluposti
Zeljana je :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
LSD

#14799 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

kljucaj ovo, dok ih nisam poceo vrijeđati

bolje ključ, nego ban
nema me tamo

#14800 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Ma kakvo tržište droge sve su to sitne ribice sa po par stotina grama..

KLJUČAJ OVO!
Post Reply