Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
salle_eh1986

#14051 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

todd_smith wrote:Zeljkovic solidan, Hadziahmetovic osim onog suta nista, svi ostali iz Zelje fkt nula. Toliko o djeci.
ljudino moja
mali Amir Hadžiahmetović sa svojih 18 (još nepunih) je danas pravio smiješnim tvoje curice
htio ti to priznati ili ne živio ;)
Logovan

#14052 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Počeo je snimak na BHT-u. Imate priliku da još jednom pogledate onu prelijepu igru sa derbija.
and

#14053 Re: Sarajevski derbi

Post by and »

F&N wrote:
BHF_Manijak wrote:
F&N wrote: Brate ovo danas je maksimum vase ekipe, to je vasa realnost... Mi smo bili desetkovani prije ovog meca, i nismo se smjeli upustati u neke jace napade sa nako poroznom odbranom... a i nije nam trebalo da kidisemo sa napadima.

12 godina od pobjede na Kosevu, i 9ta godina dolazi bez gola na Kosevu...
Pasa moj, da se ne lazemo, ja evo 10 godina slusam te price. Uvijek se neko opravdanje nadje kad je derbi kar'na, ali uvijek. Ili ovima fali neko, ili onima, ili pritisak rezultata ha hu... Kako jeb' mater nema tog pritiska u El Clasicu, kada cijela drzava trubi o toj utakmici, milijarde te gledaju, a 90 hiljada na stadionu, milijarde eura u pitanju, pa se opet pojebu 6:2, 5:0, 3:0... Fuj ba.
Da oni znaju iskoristiti prilike koje im se ukazu, da znaju dati zadnji pas u prostor itd itd kao sto ne znaju, bilo bi vise golova, bile bi bolje utakmice, ili najvjerovatnije bi igrali negdje drugo u Evropi a ne u PL BiH.

Ja cu reci da smo bili kompletni sa Duljevicem, Radovce, Dzemom na stoperu da bi druga prica bila... no to je sbb kbb... mi nismo bili kompletni i ne moze se reci da je ovo nas maksimum, dok je vama ovo plafon plafona vasih mogucnosti...
činjenica je da je sarajevo baš palo u formi,pogotovo neki bitni igrači,a da željo igra iznad maksimuma i tu su negdje
lakilaka

#14054 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

F&N wrote:
BHF_Manijak wrote:
F&N wrote: Brate ovo danas je maksimum vase ekipe, to je vasa realnost... Mi smo bili desetkovani prije ovog meca, i nismo se smjeli upustati u neke jace napade sa nako poroznom odbranom... a i nije nam trebalo da kidisemo sa napadima.

12 godina od pobjede na Kosevu, i 9ta godina dolazi bez gola na Kosevu...
Pasa moj, da se ne lazemo, ja evo 10 godina slusam te price. Uvijek se neko opravdanje nadje kad je derbi kar'na, ali uvijek. Ili ovima fali neko, ili onima, ili pritisak rezultata ha hu... Kako jeb' mater nema tog pritiska u El Clasicu, kada cijela drzava trubi o toj utakmici, milijarde te gledaju, a 90 hiljada na stadionu, milijarde eura u pitanju, pa se opet pojebu 6:2, 5:0, 3:0... Fuj ba.
Da oni znaju iskoristiti prilike koje im se ukazu, da znaju dati zadnji pas u prostor itd itd kao sto ne znaju, bilo bi vise golova, bile bi bolje utakmice, ili najvjerovatnije bi igrali negdje drugo u Evropi a ne u PL BiH.

Ja cu reci da smo bili kompletni sa Duljevicem, Radovce, Dzemom na stoperu da bi druga prica bila... no to je sbb kbb... mi nismo bili kompletni i ne moze se reci da je ovo nas maksimum, dok je vama ovo plafon plafona vasih mogucnosti...
radi korektnosti i isitne, nama su danas falila dva jako bitna igraca. nasa djeca, igrala za reprezentaciju drzave - memija i beganovic. da li to namjerno previdjas ili zlonamjerno.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14055 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

@Steph, normalno da nisam ni ja zadovoljan X. Al ovo je prosto bilo realno za ocekivati, kada procitas sve ono sto sam nabrojao u proslom postu.
Steph

#14056 Re: Sarajevski derbi

Post by Steph »

-LIBERO- wrote:@Steph, normalno da nisam ni ja zadovoljan X. Al ovo je prosto bilo realno za ocekivati, kada procitas sve ono sto sam nabrojao u proslom postu.
maleru

:mrgreen:
BHF_Manijak

#14057 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

F&N wrote:

Falili su i nama Dzenis i Memija, ako ces ici na taj mlin. Ne kazem da bi vas ubili sa njima dvojicom, ali siguran sam da je Memija produktivniji na krilu od posporog Kokota, koji bi onda igrao iza Bajica i rasteretio ga. Ali sto rece to je sbb-kbb.

Ja znam da svake godine nakon mrtvih 0:0 slusam istu pricu i kad smo mi beton sastav imali i bili odlicni, a i vi kad ste imali jace ekipe od nase.

Neko je utuvio u mahnite glave da je smrtni grijeh zijaniti derbi i da ce ti navijaci jebati majku, ne's smjet kuci. Od tog momenta, gleda se samo da se ne zijani derbi, a naprijed sta se napravi.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#14058 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

salle_eh1986 wrote:
F&N wrote:Situacija je jasna... Zeljeznicarima je igrala samo pobjeda i nisu je ostvarili. Nama je odgovarao i remi, sto smo i ostvarili.

Smijesni su sa ovim pricama nekim... Nikad oni nisu znali bil pisali ili bi srali, tjerali "agenturu" s dobrinje, doveli Zulu i Benju :facepalm:
sjećate se priče kako smo mi slavili bod
e ko ga danas slavi kone, aaaa :D
O cemu pricas, ja izasao sa sjevera vi i dalje navijali sa igracima, slavili bod kojim ste hajmo reci u najmanju ruku umanjili svoje sanse za titulu, i produzili post bez gola na Kosevu 8 godina, bez pobjede na Kosevu 12 godina, i pobjede u derbiju 6 godina... i opet se necemu radujete.

Da mi smo se radovali jer smo ostali prvi, sa bodom ispred vas i vecim sansama za titulu ;)
Tomahawk11
Globalni moderator

#14059 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

salle_eh1986 wrote:
todd_smith wrote:Zeljkovic solidan, Hadziahmetovic osim onog suta nista, svi ostali iz Zelje fkt nula. Toliko o djeci.
ljudino moja
mali Amir Hadžiahmetović sa svojih 18 (još nepunih) je danas pravio smiješnim tvoje curice
htio ti to priznati ili ne živio ;)
Svaka cast. Falio je danas Radovac s nase strane da pravi dar-mar u vasim redovima.
Sto vise takvih igraca :thumbup:
LSD

#14060 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Falili su i nama Memija i Beganović (radi poziva u juniorsku reprezentaciju), pa niko ne kuka ko ovaj F&N.

Hadžiahmetović, decko od 18 godina, vas izdominirao na sredini u drugom pol. i imate obraza pricati o nekakvom Radovcu i Cimirotu :facepalm: :run:
nemoj mi više te price nikad
salle_eh1986

#14061 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

leškarenje wrote:
salle_eh1986 wrote:
F&N wrote:Situacija je jasna... Zeljeznicarima je igrala samo pobjeda i nisu je ostvarili. Nama je odgovarao i remi, sto smo i ostvarili.

Smijesni su sa ovim pricama nekim... Nikad oni nisu znali bil pisali ili bi srali, tjerali "agenturu" s dobrinje, doveli Zulu i Benju :facepalm:
Pa ko je slavio danas ?
ako si bio na utakmici onda valjda znaš ;)
a i ovde vidim po forumu ste zadovoljniji bodom (jer vam donosi titulu al u qrcu još :P )
omega369

#14062 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Vidim, niko da spomene kako je Valjic u dva navrata propustio da igracima zeljeznicarima dodjeli drugi zuti karton :wink: prvo bajicu za ono hvatanje rukama
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#14063 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

BHF_Manijak wrote:
Ja znam da svake godine nakon mrtvih 0:0 slusam istu pricu i kad smo mi beton sastav imali i bili odlicni, a i vi kad ste imali jace ekipe od nase.

Neko je utuvio u mahnite glave da je smrtni grijeh zijaniti derbi i da ce ti navijaci jebati majku, ne's smjet kuci. Od tog momenta, gleda se samo da se ne zijani derbi, a naprijed sta se napravi.
slazem se...

ali recimo jesenas je druga prica bila i derbi je bio puno bolji sa 3 gola i puno vise prilika... kada se igralo samo za pobjedu... jbg velik je ulog bio u pitanju da bi se tek tako srljalo...
salle_eh1986

#14064 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

F&N wrote:
salle_eh1986 wrote:

O cemu pricas, ja izasao sa sjevera vi i dalje navijali sa igracima, slavili bod kojim ste hajmo reci u najmanju ruku umanjili svoje sanse za titulu, i produzili post bez gola na Kosevu 8 godina, bez pobjede na Kosevu 12 godina, i pobjede u derbiju 6 godina... i opet se necemu radujete.

Da mi smo se radovali jer smo ostali prvi, sa bodom ispred vas i vecim sansama za titulu ;)
nismo mi slavili već smo igračima iskali zahvalnost za borbenost u utakmici...ono što vi nemate
a evo pošto već ide snimak na BHT-u, pogledaj malo tamo pred kraj meča ko šta slavi ;)
armin071

#14065 Re: Sarajevski derbi

Post by armin071 »

omega369 wrote:Vidim, niko da spomene kako je Valjic u dva navrata propustio da igracima zeljeznicarima dodjeli drugi zuti karton :wink: prvo bajicu za ono hvatanje rukama
Izvini kolega ali ja spomenuh :mrgreen: Al očito da to samo bode oči kad se svira u korist Sarajeva. Ovako da je isključio Bajića SIPA bi morala da se uključi u istragu :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#14066 Re: Sarajevski derbi

Post by Raigor Stonehoof »

Steph wrote:Image
ma nista ovo nije tacno, poderali su nas :D :D
salle_eh1986

#14067 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

F&N wrote:
BHF_Manijak wrote:

slazem se...

ali recimo jesenas je druga prica bila i derbi je bio puno bolji sa 3 gola i puno vise prilika... kada se igralo samo za pobjedu... jbg velik je ulog bio u pitanju da bi se tek tako srljalo...
a ništa Bilbija za povlačenje Sadikovića za dres u polukontri ?
salle_eh1986

#14068 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

leškarenje wrote:Bio i vidio nevidjenu proslavuu na jugu,dok su igraci Sarajeva dobili aplauz i otisli u svlacionicu.nemoj lagati.
tu "proslavu" na jugu možeš vidjeti nakon svake Željine utakmice...dobili ili izgubili
tako da ne znam šta te čudi
todd_smith

#14069 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Da smo imali citavu ekipu fkt bi vas uzeli, bez ikakve navijacke zajebancije.

Ova odbrana drzala, kamoli puna. Radovac da je bio Cimiju na sredini, haos bi bio.
rumenige_brajtner

#14070 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

aj što je tekma završena sa glupih 0-0, aj što su sad pitari bliži tituli, al kad neko počne srat nakon ovakve utakmice da je dominirao one druge, meni dođe da se ubijem
Charuga
Globalni moderator

#14071 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Samprotivsviju wrote:Pjevate "igrajte picke", a branite se ko zepa..onda im Benko skaricama jednu po golu..pa sute 5 minuta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti si definitivno kralj. Čuj pjevate "igrajte pičke" ... 8-)

ORL
salle_eh1986

#14072 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

leškarenje wrote:
salle_eh1986 wrote:
leškarenje wrote:Bio i vidio nevidjenu proslavuu na jugu,dok su igraci Sarajeva dobili aplauz i otisli u svlacionicu.nemoj lagati.
tu "proslavu" na jugu možeš vidjeti nakon svake Željine utakmice...dobili ili izgubili
tako da ne znam šta te čudi
:lol: :lol:

opet laz
upravu si
lakilaka

#14073 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

omega369 wrote:Vidim, niko da spomene kako je Valjic u dva navrata propustio da igracima zeljeznicarima dodjeli drugi zuti karton :wink: prvo bajicu za ono hvatanje rukama
a prije toga nije dodijelio drugi zuti bilbiji. i ti to propusti.
omega369

#14074 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

armin071 wrote:
Izvini kolega ali ja spomenuh :mrgreen: Al očito da to samo bode oči kad se svira u korist Sarajeva. Ovako da je isključio Bajića SIPA bi morala da se uključi u istragu :mrgreen:
ne vidjeh, halali

a 100% je tako. i sipa i osa, i savez i katar i rastoder i megamix i mesa....sve bi se diglo
and

#14075 Re: Sarajevski derbi

Post by and »

lakilaka wrote:
a prije toga nije dodijelio drugi zuti bilbiji. i ti to propusti.
a što je prvi dobio bilbija?za onakve startove na igračima sarajeva nije ni faul svirao
Post Reply