Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ricken

#14001 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

jeza u ledja wrote:
Ricken wrote:
Raigor Stonehoof wrote:hajd ti nama ricken posteno reci u sta si se kladio da ce zeljescar uzet :D zvucis kao neko ko je kucu zijanio :D evo vidim hrasno38 realno prokomentarisa utakmicu, jos neki vasi, al samo ti pjenis ko luda krava :lol:
Ne pjenim, jarane, sezonu slušam kako odskačete, jebete majke u PLBiH, pravite ekipu za ligu prvaka, dajete izjave kako je Partizan smješan za vas, i onda večeras skontam da će klubovi iz moje zemlje i dalje biti europska kanta za nabijanje, jer nema milimetra pomaka. U cijeloj sezoni ste odigrali jednu vrhunsku tekmu. Protiv Borusije na Koševu. I što vam to ne bi nabio na nos, kad ste realno smiješni.
Shvati da:

1) Ni blizu, ali ni blizu nije ulozeno u ekipu koliko se misli. Plate igraca su na nivou plata iz SB ili Zrinjskog, za vas ne znam (osim Benka i valjda Delaca).
2) Pare su ulozene razvijanje kompleksa (:D) i vracanje dugova, te stabilizaciju finansijske situacije u klubu, znaci redovne plate i doprinosi, te dugogodisnji ugovori, a ne 1+1 ili slicno.
3) I kad dovedes igrace, za stvaranje tima treba vremena. Ne moze preko noci.
4) Jeste, tacno je, mi igramo pod grcem zbog toga sto cekamo na titulu 8 godina.

Mozda tako ne izgleda, ali nama je ovo jedna od najuspjesnijih sezona ikada. Mozda je takva liga ove godine ili sta ja znam, ali bodovno mi dugo nismo bili ovako dobri. Vece je iznenadjenje sto ste nam vi za vratom nego sto mi nismo vec na 70 bodova.
Ne valja se vadit. Pogotovo se vrati na postove u pauzama. Duša draga.
Ricken

#14002 Re: Sarajevski derbi

Post by Ricken »

omega369 wrote:
celava_dlaka wrote:
omega369 wrote:
Hajmo redom, sta sve jos ne valja nakon sto ste ispusili danas??? Ovakvi kod vas sjede u VIP lozi a jos gori vam vode klub i tribinu
Sta smo to ispusili danas ? :lol:
Titulu

a nije da se niste nadali :D
Mi tituli spomenuli nismo. Mada bi vi volili da nije tako. :D
celava_dlaka

#14003 Re: Sarajevski derbi

Post by celava_dlaka »

Ispusili titulu, a nadigrali klub koji treba da podigne pehar :skoljka:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#14004 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

LSD wrote:
F&N wrote:Opet bez transparenata na tribini... cak ni transparenta grupe, pa ni malog... u navijackom svijetu, manijaci kao grupa nisu bili na derbiju...
Rezultat je to uvlacenja kriminalnog miljea na tribinu
...
Cak sam vidio ako se ne varam vase ekipe stari grad ili nesto slicno na zapadu iznad ulaza...

Sto se tice utakmice, ja i vise nego zadovoljan s obzirom s kakvim smo padavicarima igrali u odbrani, pa se nismo smjeli previse zalijetati naprijed.

U VItez po titulu 8-)
:facepalm: :facepalm:

Da si imali upucen, kao što ocito nisi, znao bi zašto se nisu nosili transparenti ;-)
Manijaci vas po ko zna koji put popišali u navijanju, ali to je odavno standardna pojava na lavoru....ništa novo.
Pa uputi nas prosvjetioce...

Ja ne znam koga ste vi popisali, culi ste niste... pogotovo u drugom poluvremenu...
jeza u ledja

#14005 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Ricken wrote:
Ne valja se vadit. Pogotovo se vrati na postove u pauzama. Duša draga.
Pises gluposti. Cao.
saabsa

#14006 Re: Sarajevski derbi

Post by saabsa »

LSD wrote:
F&N wrote:Opet bez transparenata na tribini... cak ni transparenta grupe, pa ni malog... u navijackom svijetu, manijaci kao grupa nisu bili na derbiju...
...
Cak sam vidio ako se ne varam vase ekipe stari grad ili nesto slicno na zapadu iznad ulaza...

Sto se tice utakmice, ja i vise nego zadovoljan s obzirom s kakvim smo padavicarima igrali u odbrani, pa se nismo smjeli previse zalijetati naprijed.

U VItez po titulu 8-)

Da si imali upucen, kao što ocito nisi, znao bi zašto se nisu nosili transparenti ;-)
Manijaci vas po ko zna koji put popišali u navijanju, ali to je odavno standardna pojava na lavoru....ništa novo.
Vi nezmate bili piskili ili kakili . Koliko znam prvo ste rekli da se nece navijati nikako poslije Mirzinog ubistva , pa da necete na gostovanja , pa ste otisli u Mostar navijali pa danas bez zastave grupe , vec sa tri neke zastave .
ibizza

#14007 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

Danas sam od 12 bio po gradu(od skenderije do carsije), bukvalno nisam vidio niti jednog jedinog strumfa... Zbog cega vas nema po titovoj, ferhadiji, carsiji?
omega369

#14008 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

celava_dlaka wrote:Ispusili titulu, a nadigrali klub koji treba da podigne pehar :skoljka:

Pa kazem ja, moralni pobjednici :thumbup: nek vam gredic kupi kakav pehar :D

p.s. a nadigrali ste, da ne kazem sta :lol: :lol: :lol:
LSD

#14009 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

saabsa wrote:
LSD wrote:
...

U VItez po titulu 8-)

Vi nezmate bili piskili ili kakili . Koliko znam prvo ste rekli da se nece navijati nikako poslije Mirzinog ubistva , pa da necete na gostovanja , pa ste otisli u Mostar navijali pa danas bez zastave grupe , vec sa tri neke zastave .
jah, i šta to vas boli q za stavove naše grupe ;-) trebamo li to vas pitati hocemo li nositi transove ili ne :facepalm:
MOSALJOZE

#14010 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Nek vi možete maknuti
JEBEM TE SARAJVO
MOSALJOZE

#14011 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Nek vi možete maknuti
JEBEM TE SARAJVO
Dino Djurbuzovic

#14012 Re: Sarajevski derbi

Post by Dino Djurbuzovic »

MOSALJOZE wrote:Nek vi možete maknuti
JEBEM TE SARAJVO
Slazem se, pozdrav i hvalospjevke.
MOSALJOZE

#14013 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Dino Djurbuzovic wrote:
MOSALJOZE wrote:Nek vi možete maknuti
JEBEM TE SARAJVO
Slazem se, pozdrav i hvalospjevke.
Uzvraćam hvalospjevku gospodine Dino.Neka pometu ispred svoje avlije,pa neka onda nama nešto kažu
Topao pozdrav
omega369

#14014 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Ne mozemo. istina

zato smo samo bod ispred vas ;-) a sto ce ovih dana dimije biti popularne na grbavici, ih :D :D
Last edited by omega369 on 16/05/2015 22:12, edited 1 time in total.
Izlija

#14015 Re: Sarajevski derbi

Post by Izlija »

Danas se nijedna tribina nije iskazala, tresla se gora-rodio se miš, kako na tribinama tako na terenu, oba tima imaju 2-3 solidna i perspektivna igrača i odron od ostatka ekipe i to je sve. Do slijedećeg susreta pozz.
Charuga
Globalni moderator

#14016 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Divna utakmica sa puno dobrih šansi i puno odličnih golmanskih intervencija. Kvalitetnih centaršuteva je bilo toliko da ih insan teško može i prebrojati. Kakvi pasovi, kakva dodavanja, kakve akcije.

Sve u svemu derbi za čistu desetku ...
Logovan

#14017 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Charuga wrote:Divna utakmica sa puno dobrih šansi i puno odličnih golmanskih intervencija. Kvalitetnih centaršuteva je bilo toliko da ih insan teško može i prebrojati. Kakvi pasovi, kakva dodavanja, kakve akcije.

Sve u svemu derbi za čistu desetku ...
Jedan od najboljih derbija počevši od 1996. godine. :mrgreen:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#14018 Re: Sarajevski derbi

Post by F&N »

Situacija je jasna... Zeljeznicarima je igrala samo pobjeda i nisu je ostvarili. Nama je odgovarao i remi, sto smo i ostvarili.

Smijesni su sa ovim pricama nekim... Nikad oni nisu znali bil pisali ili bi srali, tjerali "agenturu" s dobrinje, doveli Zulu i Benju :facepalm:
Steph

#14019 Re: Sarajevski derbi

Post by Steph »

Odron od derbija u svakom pogledu.

Ono što je bitno je da je titula jako blizu, za igru i sve ostalo me zaboli kurac.
saabsa

#14020 Re: Sarajevski derbi

Post by saabsa »

LSD wrote:
jah, i šta to vas boli q za stavove naše grupe ;-) trebamo li to vas pitati hocemo li nositi transove ili ne :facepalm:
Ma sam si rekao @F&N da nije upucen zasto ne nosite zastave , a ja sam samo konstatovao da ste danas imali tri zastave a ne i one koja predstavlja grupu.
Nego ne dade se pogoditi zastavu na jarbolu :izet:
omega369

#14021 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

A sta ste ocekivali??? Leprsavu igu, 5-6 golova...

grc, i jedni i drugi. Znacaj utakmice je sve sputao. ovi vasi u prvom nisu smjeli centra preci..Kako da ocekujes bilo sta??

Ja kazem, treba zabraniti da se derbi igra pred kraj prvenstva, i sve ce biti ok :wink:
todd_smith

#14022 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Sve u svemu prosjek. Mi ubili u prvom poluvremenu, igrali kao da ste Radnik, smireno i kontrolisali sve. Samo sto smo glupi i nismo barem zabili gol u prvom da zakucamo dominaciju u prvom poluvremenu.

Zeljo odlican prvih 20 minuta drugog, mogao je cak 2 gola zabiti. Nasi se nesto opustili valjda nakon prvog kontali sad cemo,ubio nas Zeljo u pojam do 65te minute. Poslije i jedni i drugi pali i cekali da drugi krenu.

Gojko Cimirot top. Riad Bajic flop.

Jbte najjaci napadac lige, zeljino dijete koje jedan Kovacevic u dzep strpa.

Zeljkovic solidan, Hadziahmetovic osim onog suta nista, svi ostali iz Zelje fkt nula. Toliko o djeci.

Kod nas Gojko pokazao da je prekucao ovu ligu, jedini na terenu koji je drzao vezni red protiv 4 igraca. Ostali Stojcev ok, Benko solidan. Ostali nula.

Sve u svemu jad i cemer od lige kada su ovo dvije najjace ekipe na tabeli. U Evropi cemo i jedni i drugi da ga dudlamo. Mozda mi manje jer imamo sredstva da se poboljsamo mada prosto sumnjam.

Sudija onako. Ni los niti dobar. Bilbija zuti trebao za drugi faul, ono nije zutog vidjelo, lik je citavu loptu hladno uzeo a meni je Bilbija mrzak pa priznam. Onaj jedan Zeljin je mogao i crveni (mislim debil igrac) ide na loptu obje noge, kramponi u zraku, spasilo ga sto je bila 8-9 minuta utakmice, nije sudija zelio da usere.
lakilaka

#14023 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

todd_smith wrote:Sve u svemu prosjek. Mi ubili u prvom poluvremenu, igrali kao da ste Radnik, smireno i kontrolisali sve. Samo sto smo glupi i nismo barem zabili gol u prvom da zakucamo dominaciju u prvom poluvremenu.

Zeljo odlican prvih 20 minuta drugog, mogao je cak 2 gola zabiti. Nasi se nesto opustili valjda nakon prvog kontali sad cemo,ubio nas Zeljo u pojam do 65te minute. Poslije i jedni i drugi pali i cekali da drugi krenu.

Gojko Cimirot top. Riad Bajic flop.

Jbte najjaci napadac lige, zeljino dijete koje jedan Kovacevic u dzep strpa.

Zeljkovic solidan, Hadziahmetovic osim onog suta nista, svi ostali iz Zelje fkt nula. Toliko o djeci.

Kod nas Gojko pokazao da je prekucao ovu ligu, jedini na terenu koji je drzao vezni red protiv 4 igraca. Ostali Stojcev ok, Benko solidan. Ostali nula.

Sve u svemu jad i cemer od lige kada su ovo dvije najjace ekipe na tabeli. U Evropi cemo i jedni i drugi da ga dudlamo. Mozda mi manje jer imamo sredstva da se poboljsamo mada prosto sumnjam.

Sudija onako. Ni los niti dobar. Bilbija zuti trebao za drugi faul, ono nije zutog vidjelo, lik je citavu loptu hladno uzeo a meni je Bilbija mrzak pa priznam. Onaj jedan Zeljin je mogao i crveni (mislim debil igrac) ide na loptu obje noge, kramponi u zraku, spasilo ga sto je bila 8-9 minuta utakmice, nije sudija zelio da usere.
ti bas sve pobrkao. igrac utakmice:
Image
Last edited by lakilaka on 16/05/2015 22:20, edited 1 time in total.
relativno84

#14024 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

shandrprcSA wrote:
lakilaka wrote:
shandrprcSA wrote:Image

ah ti pogledi :D :D
ovih lijevo ili ovih desno.
LGBT populacija :D
Kone su uvijek korak ispred drugih, od statuta, preko akademija, pa evo i promovisanja tople brace na tribinama :shock:

Mozda je i bolje da tapkamo u mjestu, veliki planovi ocito da imaju neke pederske nus pojave :D
BHF_Manijak

#14025 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Jebo te ba grc, dokad vise grc? Ovdje se godinama pise o nekakvim grcevima, ko da je u opticaju desetine miliona maraka, sponzorski ugovori, TV prava, kurci palci... I tako svaki put.

Pa ne znam nijedan derbi u Evropi, gradski ili neki drugi, da se vise kalkulise, nesto racuna, nema muda da se otvori itd... Da mi je ovdje jednom dozivit da neko nekog razguzi 5:0!
Prema svemu sudeci - sto smo gledali takve rezultate - gledali smo. Nema toga vise. Sad se kalkulise, milijarde su u pitanju... Jebem ih mrljave.
Post Reply