Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Samprotivsviju
#13401 Re: Sarajevski derbi
Dobro je pa imaju Antolovica na golu 
- ultima_palabra
#13402 Re: Sarajevski derbi
Maleni će se ugasiti ako izgube sutra, kakve smo mi komšije ako to dopustimo? 
-
Samprotivsviju
#13403 Re: Sarajevski derbi
Izgleda da ce nam igrati i Dzemo i Baric 
- Kemal Malovčić
#13404 Re: Sarajevski derbi
https://www.facebook.com/samokvalitetCoromandel wrote:
https://www.facebook.com/samokvalitet/p ... =3&theater
Last edited by Kemal Malovčić on 15/05/2015 09:12, edited 1 time in total.
- Ricken
#13405 Re: Sarajevski derbi
bjelave wrote:Ricken, s obzirom da ne raspolazes nikakvim cinjenicama pocinjes biti agresivan i nepristojan. Sto ne na navedes dio te slavne proslosti zeljA prije 1945? Znas sto? Jednostavno, ne postoji. Niti ste takmicli, niti ste igrali utakmice, niti je iko ikada za vas cuo osim onih skretnicara koji su se rekreirali u sekciji koja je nosila to ime.
Sto se tice YU lige sta je bilo FCS a sta zeljA to nikome sa imalo mozga ne treba objasnjavati. Mozes relativizirati do sutra.
A s obzirom da ne znas civilizirano komunicirati haj sad vozdra momak.
Jos jedan, na ignore listi
http://www.docdroid.net/vdmg/print-fk-z ... 1.pdf.html
Last edited by Ricken on 15/05/2015 09:13, edited 1 time in total.
- decko_sa_kovaca
#13406 Re: Sarajevski derbi
Zeljeznicar se takmicio u drugom odnosno prvom razredu sarajevske lige (tada su se pobjednici regionalnih liga takmicili u kup sistemu i tako se odlucivao prvak Jugoslavije) . Ja bi te samo zamolio da prestanes spominjati ovo jer MI smo krenuli za razliku od vas od NULE.bjelave wrote:Ricken, s obzirom da ne raspolazes nikakvim cinjenicama pocinjes biti agresivan i nepristojan. Sto ne na navedes dio te slavne proslosti zeljA prije 1945? Znas sto? Jednostavno, ne postoji. Niti ste takmicli, niti ste igrali utakmice, niti je iko ikada za vas cuo osim onih skretnicara koji su se rekreirali u sekciji koja je nosila to ime.
Sto se tice YU lige sta je bilo FCS a sta zeljA to nikome sa imalo mozga ne treba objasnjavati. Mozes relativizirati do sutra.
-
bjelave
#13407 Re: Sarajevski derbi
Ok, postujem. Ipak to je bio drugorazredni nivo i zeljA se popularnosi nije mogao porediti ni sa Slavijom, SASK Napretkom ili Dzerdelezom. Dakle, ta prica je zestoko prenapuhama. U tom zeljinom rangu se takmicili Pofalicki, Hrasnicki, Sloga, Petar Kocic itd.....decko_sa_kovaca wrote:Zeljeznicar se takmicio u drugom odnosno prvom razredu sarajevske lige (tada su se pobjednici regionalnih liga takmicili u kup sistemu i tako se odlucivao prvak Jugoslavije) . Ja bi te samo zamolio da prestanes spominjati ovo jer MI smo krenuli za razliku od vas od NULE.bjelave wrote:Ricken, s obzirom da ne raspolazes nikakvim cinjenicama pocinjes biti agresivan i nepristojan. Sto ne na navedes dio te slavne proslosti zeljA prije 1945? Znas sto? Jednostavno, ne postoji. Niti ste takmicli, niti ste igrali utakmice, niti je iko ikada za vas cuo osim onih skretnicara koji su se rekreirali u sekciji koja je nosila to ime.
Interesantno je da su komunisti poslije rata zabranili sve popularne klubove a ostavili zelju. A ovdje navijaci zelje stalno harangiraju kako ih je taj rezim mrzio.
-
vryzas
#13409 Re: Sarajevski derbi
insaneinthebrain wrote:garant je mlitavi sastavljao analizuvryzas wrote:Procitah do "Plavi sa Grbavice su uoči derbija u znatno boljoj poziciji u odnosu na svoje komšije, a ni Memija ni Beganović im neće nedostajati koliko Sarajevu nedostaje Radovac ili zbog problema sa povredama štoper Mihojević."Steph wrote:Sastavi na derbiju: Sarajevo desetkovano povredama, Željezničar kompaktniji
http://sport033.com/sastavi-na-derbiju- ... mpaktniji/
Kakva strucna analiza
-
Samprotivsviju
#13410 Re: Sarajevski derbi
Registarska oznaka wrote:Tacno isti kao na onoj slici kad je terminatorSamprotivsviju wrote:![]()
Eo na brzinu

-
vryzas
#13411 Re: Sarajevski derbi
Butmiran wrote:Apsolutno tačna rečenica.vryzas wrote:Procitah do "Plavi sa Grbavice su uoči derbija u znatno boljoj poziciji u odnosu na svoje komšije, a ni Memija ni Beganović im neće nedostajati koliko Sarajevu nedostaje Radovac ili zbog problema sa povredama štoper Mihojević."Steph wrote:Sastavi na derbiju: Sarajevo desetkovano povredama, Željezničar kompaktniji
http://sport033.com/sastavi-na-derbiju- ... mpaktniji/
Kakva strucna analiza
Ovo sklepano nakon konsultacija sa Murinjom a?
- decko_sa_kovaca
#13412 Re: Sarajevski derbi
bjelave wrote:Ok, postujem. Ipak to je bio drugorazredni nivo i zeljA se popularnosi nije mogao porediti ni sa Slavijom, SASK Napretkom ili Dzerdelezom. Dakle, ta prica je zestoko prenapuhama. U tom zeljinom rangu se takmicili Pofalicki, Hrasnicki, Sloga, Petar Kocic itd.....decko_sa_kovaca wrote:Zeljeznicar se takmicio u drugom odnosno prvom razredu sarajevske lige (tada su se pobjednici regionalnih liga takmicili u kup sistemu i tako se odlucivao prvak Jugoslavije) . Ja bi te samo zamolio da prestanes spominjati ovo jer MI smo krenuli za razliku od vas od NULE.bjelave wrote:Ricken, s obzirom da ne raspolazes nikakvim cinjenicama pocinjes biti agresivan i nepristojan. Sto ne na navedes dio te slavne proslosti zeljA prije 1945? Znas sto? Jednostavno, ne postoji. Niti ste takmicli, niti ste igrali utakmice, niti je iko ikada za vas cuo osim onih skretnicara koji su se rekreirali u sekciji koja je nosila to ime.
Interesantno je da su komunisti poslije rata zabranili sve popularne klubove a ostavili zelju. A ovdje navijaci zelje stalno harangiraju kako ih je taj rezim mrzio.
Ukinuti su jer su bili nacionalno orijentisani dok to zeljeznicar nije bio. Ukinut je bio jos jedan klub koji nije bio nacionalno orijentisan a to je hajduk zbog toga sto se takmicio za vrijeme rata u prvenstvu NDH, a zeljeznicar nije
-
Samprotivsviju
#13414 Re: Sarajevski derbi
Joj kad vam ga Benko 
-
bjelave
#13415 Re: Sarajevski derbi
http://sportsport.ba/bh_fudbal/zeljezni ... evu/162086
Jedanest dugih godina do sada. I jos ce trajati
Jedanest dugih godina do sada. I jos ce trajati
- decko_sa_kovaca
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#13417 Re: Sarajevski derbi
Hoce li doci manijaci na derbi, ono mislim posto ocigledno nema ih, ili barem vecine na ovim obicnim utakmicama, pa me interesujehoce li vas biti na derbiju ili ce opet biti jug bez zastava?
- belafonte
#13418 Re: Sarajevski derbi
Registarska oznaka wrote:Tacno isti kao na onoj slici kad je terminatorSamprotivsviju wrote:![]()
Hasta la vista, Željo
-
Registarska oznaka
#13419 Re: Sarajevski derbi
Pa neka se sad njihova djeca zajebavajuSamprotivsviju wrote:Registarska oznaka wrote:Tacno isti kao na onoj slici kad je terminatorSamprotivsviju wrote:![]()
Eo na brzinu![]()
-
bjelave
#13420 Re: Sarajevski derbi
Vidi ispod sta kaze Greda o rapadanju;ultima_palabra wrote:Maleni će se ugasiti ako izgube sutra, kakve smo mi komšije ako to dopustimo?
Gredić: Željo umalo doživio sudbinu KK Bosna, Koldžo spriječio gradnju stadiona
I dalje ne spominjete imena niti pravi uzrok takvog stanja.
- Skupština je ta kojoj trebam podnijeti izvještaj i to ću uraditi tamo. Da pojednostavim situaciju, radilo se po sistemu “zadužit ćemo se, a platit ćemo ako... Ako prođemo u grupu Lige prvaka ili Evropske lige, ako prodamo dva igrača po milion eura.” OK, super, a šta ako ne prođemo, šta ako ne prodamo, kao što se sada desilo.
Mislim da pravi naziv za ovaj princip poslovanja ne postoji, to se može nazvati jedino kockanjem. Kockati se možete sa privatnom imovinom, ali s klubom ne biste smjeli. Mislim da u budućnosti moramo učiniti sve da se ovakav princip rada ne dozvoli i da se u startu zaustavi.
Znači, prethodne titule više su koštale Željezničar nego što su donijele profita?
- Jesu. Naravno da je cilj kluba, koji je najveći u državi, da uvijek osvaja titule, ali ovo je posao, možeš trošiti samo onoliko koliko ima, jer će sve kad-tad doći na naplatu. Ne treba previše pameti da se tako radi. Evo, ja sada mogu uzeti višemilionski kredit ili, još bolje, dovest ću 10 igrača s kojima ću potpisati ugovore na stotine hiljada KM. Osvojit ćemo titulu bez problema, ali šta ćemo kad dođe na naplatu ono što smo potpisali, da ja, onda, samo dam otkaz i ostavim to nasljednicima pa neka rješavaju? Ne može to tako, barem ja ne mogu i ne želim da radim tako i treba sve učiniti da niko nikada više ne smije da radi tako.
- ultima_palabra
#13421 Re: Sarajevski derbi
Iskopali članak iz januara i sad kao ozbiljno raspravljaju o tome kao da prvi put vide... de ne zajebavajte 
- art vandeley
-
bjelave
#13423 Re: Sarajevski derbi
Jeste li se to popravili od Januara do sad? Jel sad nesto drugacije? Nego, eto ti spomenu prvi gasenje pa je u tom konteksu.ultima_palabra wrote:Iskopali članak iz januara i sad kao ozbiljno raspravljaju o tome kao da prvi put vide... de ne zajebavajte
-
Samprotivsviju
#13424 Re: Sarajevski derbi
Nemoj Amaw je preporodio Zelju, digao kredite..pokupovao igrace...i jao..koji strategbjelave wrote:Jeste li se to popravili od Januara do sad? Jel sad nesto drugacije? Nego, eto ti spomenu prvi gasenje pa je u tom konteksu.ultima_palabra wrote:Iskopali članak iz januara i sad kao ozbiljno raspravljaju o tome kao da prvi put vide... de ne zajebavajte
- ultima_palabra
#13425 Re: Sarajevski derbi
Naravno, transparentnost, statut, ovo ono, svlačionice, prskalice za terenbjelave wrote:Jeste li se to popravili od Januara do sad? Jel sad nesto drugacije? Nego, eto ti spomenu prvi gasenje pa je u tom konteksu.ultima_palabra wrote:Iskopali članak iz januara i sad kao ozbiljno raspravljaju o tome kao da prvi put vide... de ne zajebavajte