Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mea_parvitas

#12751 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Bravo Jež, dobar post, slažem se sa skoro svim što si napisao, a posebno sa: "Mislim da je upravo taj momenat bio prekretnica jer je od tada Zeljeznicar preuzeo primat u gradu." :thumbup:

@Todd, PLATA, PREMIJA, premiranje drugih timova, PRIPREME, sponzor koji vam je dao velike pare, Evropa od koje ste zaradili bas dosta, sve je to ulozeno u ekipu i malo sa strane u svasta ponesto, uglavnom raspolazete sa drasticno vise para od ostalih klubova ove sezone. Ne znam sta je tu toliko problematicno.
Samprotivsviju

#12752 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

jeza u ledja wrote: Sa ovom pricom o finalu plejofa 1998e nekako su se bas stvari vratile na ovu pricu. Opet Zeljeznicar ima sansu da potpuno niodkud dodje i uzme titulu nama ispred nosa. Ko se ne sjeca, da podsjetim da je te godine Zeljeznicar jedva usao u playoff sa cetvrtog mjesta, na kraju cak gubili utakmice da bi ostali na tom mjestu jer je cetvrto mjesto vodilo u grupu kojoj bi domacin bilo Sarajevo. Znaci zbog glupo napravljenog zrijeba, ekipa koja je najmanje zasluzila igrala je svoje utakmice u svom gradu. Jedina ekipa s tom privilegijom. A tada je domacinstvo znacilo sve, a pobjede u gostima su bile rijetkost, pogotovo kad je u pitanju igranje kod "anamo onih" i obratno. Istovremeno, Sarajevo je kao drugoplasirano moralo igrati u Mostaru pod BB, gdje smo na opste iznenadjenje svih u prvoj utakmici uzeli Siroki Brijeg, sto je bilo presudno za prolaz u finale. Da opet podsjetim, u tim godinama je Sarajevo imalo mnogo jacu ekipu od Zeljeznicara i znacilo za velikog favorita. I onda je doslo finale, u kom smo opet mi imali milion sansi, ako se ne varam i par stativa, i onda nam Zeljeznicari, i to njihov potpuno nebitan igrac, zabije gol u 89oj minuti.
Mislim da je upravo taj momenat bio prekretnica jer je od tada Zeljeznicar preuzeo primat u gradu. (Doduse, naredne sezone Sarajevo je imalo jos jacu ekipu, medjutim desilo se to sto se desilo i nije se igrao play off, a Sarajevo koje je imalo najvise da izgubi je stalo iza Veleza i njihove odluke. Po meni od tuda vuce "prijateljstvo" sa njima, jer ono prije rata sigurno nije postojalo).
Uglavnom, nakon sto je osnovana Premijer liga BiH, Zeljeznicar je osvojio 5 titula, a Sarajevo samo jednu. Od kluba koji je za vrijeme cijelog svog postojanja bio u sjenci Sarajeva, u ovih zadnjih 15ak godina postali su uspjesniji klub u gradu.
Da jos dodam nesto vezano za Playoff

Znaci boze vece sadake ja nisam vidio od Zelje te 98 godine...u grpoj fazi na Kosevu su igrali sa Zrinjskim, vodili 1-0...Zrinsjim im je zabio u 80 i nekoj minuti..sto je znacilo da Zeljo nece proci grupe, medjutim nekako uber sadaskaski poslje odbice Zubanovic je u 91 ubaci u gol Zrinjskog i na jedvite jade prodju grupnu fazu Play-offa..i zamisli poslje one nafake, dodje finale pobjednik Mostara protiv pobjednika Sarajeva

Zeljo tu utakmicu je bukvalno bio gazen u svemu osim golovima, lopta Sarajevu jednostavno nije htjela u go, stative 1 na 1..nece pa nece...A smotani Janjos 90'minuta umjesto da se povuce vidi nema nafake i da ceka produzetke..jok on pritisce u 90-oj minuti...igraci jedva stoje na nogama..i onda poznata kontra Zelje

Poslje finala LP Bayern - Manchester 1999 mislim da je ovo druga najveca fudbalksa nepravda sto sam gledao :-)
todd_smith

#12753 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

pa dobro uslovi jesu bolji, ali ti to pricas kao da je sve samo sa neba palo i odjednom odmah mora da radi

4 godine su se radile na tome, sada se jos treba raditi za fudbal, realno ja ne znam ko je osim 2-3 osobe ovdje pricao o prekucavanju ili 20-30 bodova kao sto vi plasirate

prioritet citave investicije je Akademija, ovo sto se ulaze u trenutnu ekipu je mrvica onoga sto se uzelo tj dalo za Akademiju, znaci da nam je prioritet bio liga, kup i prekucavanje, valjda bi te pare isle na to, a ne na Akademiju, ali dobro to ne ide za sukanje i podjebavanje vama pa odmah znaci da nije istina ili da je suplja :-)

Potpisan ugovor sa Turkish Airlinesom, sto je nesto veliko za BH Sport, ne za klub samo nego za samu drzavu odmah idu komentari "avioni bla bla", to je taj mentalitet kod vas, Edin Dzeko tzv kloc je sam osjetio na svojoj kozi to.
jeza u ledja

#12754 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Mea_parvitas wrote:
City nije uzeo jer je vec u ligi bilo 3,4 takva kluba sa ogromnom lovom... ;) Samo vama se moze desiti da dodjete do miliona i meda ne mozete u ovako smijesnoj konkurenciji. Kad je Zeljo imao tih nekih para od Dzeke razvalio vas sve redom sa 15 bodova prednosti. ;)

Zavrsetak kampa ama bas nista ne garantuje, jer jedini pravi rasadnik talenata (sto se do sada i pokazalo) je Željezničar. Kamp garantuje samo dobre uslove za eventualni razvoj igraca, a titule jok. Trenutno rukovodstvo napreduje sporim ali sigurnim koracima. Nesto se ne sjecam koliko je Nodi tu i sta ste sve sa njim osvojili, ili koliko je proslo do ulaganja Tana? Ako ste vi mogli cekati 8 godina, i jos uvijek cekate, mozemo i mi.
Ja sam bas jednom o ovome pisao. Nije se to desilo samo Citiju, vec sve i jednoj ekipi u koju su naglo ulozene pare. Slicno se desilo i sa Chelseajem, 2003e ili koje vec, kad je Abramovich uletio. Nisu odmah uzeli titulu.
Al dobro, ne moras samo gledati Englesku. U Francuskoj su Arapi uletili PSG krajem 2010/2011 sezone, a sljedece sezone nisu uspjeli osvojiti sampionat, a razlika u parama je bila ogromna. Red Bull Salzburg u Austriji je "nastao" krajem sezone 2004/2005 medjutim nisu uspjeli osvojiti sampionat sljedece godine, opet razlika u parama ogromna. U Hrvatskoj, Volpi je preuzeo Rijeku u sezoni 2011/12, ali ni sljedece godine nisu uspjeli biti drugi, ispred Hajduka (posto eto ne mozemo ih porediti sa Dinamom). Tako da , nije bas tacno to sto govoris da bi mi bili jedini koji meda ne mozemo odmah.
jeza u ledja

#12755 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Samprotivsviju wrote:
Mea_parvitas wrote:Ti pricas o nekakvim nidje veze vrijednostima igraca a ja pricam o kesu kojim se raspolaze, nigdje veze. A i uporedi malo imena u Zelji trenutno i vasa imena. Pa onda uporedi imena u Zelji sada i onda kad je osvojena dupla kruna. De ba, i ja se nasao raspravljati s tobom koji si ovdje odlucio meziti do derbija, djaba mi je pricat svakako.
Kako ti znas kojim kesom Sarajevo raspolaze, jel ti radis u blagajni kluba ? Da nisi sef racunovodstva i finansija kluba?

Zeljo na papiru je skuplji od Zrinjskog, a ti pricaj kako hoces..a uspostavlja se istom metodom kojom vi tvrdite da Sarajevo dosta skuplje od vas
Zeljeznicar je "na papiru" skuplji od Zrinjskog jer ima puno dobrih mladih igraca, za razliku od Zrinjskog. To ne znaci da su im plate vece.

Medjutim, u vise navrata smo mogli cuti da plate u Sarajevu nisu nista vece nego u ostalim jacim klubovima u BiH. To nisu samo rekli iz Uprave FKS, vec se moglo cuti i od ostalih. (Nedavno je bio, ne znam, mescini trener Drine u onoj emisiji i bas rece nesto tako. Ne znam odkud on to zna, ali sigurno zna bolje od nas).
Prednost Sarajeva je sto za razliku od ostalih mozemo pruzati dugogodisnje ugovore s tom placom, sa garancijom da te place stvarno mozemo isplacivati. Plus naravno sto smo zbog imena sigurno u prednosti ako nista bar u odnosu na Zrinjski i SB.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12756 Re: Sarajevski derbi

Post by -LIBERO- »

Mnogi ovdje nece, ili ne mogu, da shvate, da Sarajevo ne ulaze ni 1/3novca u ekipu.
Tu su ogromne rate, mislim oko 200 000 mjesecno (il nesto tako), jer je cilj otplatiti sve dugove do kraja ove godine.
Milion ipo, stoji na racunu, sada je u upotrebi, za prvu fazu oko izgradnje kampa.

Mozda ima par igraca koji su placeni iznad prosjeka vodecih igraca lige i to je to. Istina, prednost je sto imas dovoljno za redovnu isplatu igracima, al uvjeren sam da to imaju i Listica i Zrinjski, a vjerovatno i Zeljeznicar.

Tri segmenta se uporedo ulaze novac, a ekipa je segment u koji se ulaze najmanje od ta tri. Barem ovu sezonu. Od slijedece sezone, vjerovatno malo drugacije, jer vise nece biti ovih velikih rata za otplatu duga, koje su tolike jer je potpisan takav tempo otplate da se sto prije to rijesi...i nastavi drugacije. Tada bi se moglo ocekivati malo jaca ulaganja i u ekipu.
mosa rajvosa

#12757 Re: Sarajevski derbi

Post by mosa rajvosa »

Jel Vam skupo 15 za jug ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
LSD

#12758 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

cuj ih sad što pokušavaju glumiti neku realnost :-) a do juce se pišali po sirotinju :lol: usrali se ko foke pred derbi, jer znaju kakav ce biti mindfuck ako im mi (koji nemamo ni za vodu) uzmemo titulu na lavoru.
mosa rajvosa

#12759 Re: Sarajevski derbi

Post by mosa rajvosa »

LSD wrote:cuj ih sad što pokušavaju glumiti neku realnost :-) a do juce se pišali po sirotinju :lol: usrali se ko foke pred derbi, jer znaju kakav ce biti mindfuck ako im mi (koji nemamo ni za vodu) uzmemo titulu na lavoru.
Po picicu ste dobili na sred onog rugla gdje golubovi seru tako da Vas isti ishod ocekuje i u subotu
Kinaski

#12760 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

@jeza u ledja odlican post :thumbup:
Samprotivsviju

#12761 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

LSD wrote:cuj ih sad što pokušavaju glumiti neku realnost :-) a do juce se pišali po sirotinju :lol: usrali se ko foke pred derbi, jer znaju kakav ce biti mindfuck ako im mi (koji nemamo ni za vodu) uzmemo titulu na lavoru.
Da bogdom pobjednik u derbiju automatski postaje i sampion :lol:
todd_smith

#12762 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

-LIBERO- wrote:Mnogi ovdje nece, ili ne mogu, da shvate, da Sarajevo ne ulaze ni 1/3novca u ekipu.
Tu su ogromne rate, mislim oko 200 000 mjesecno (il nesto tako), jer je cilj otplatiti sve dugove do kraja ove godine.
Milion ipo, stoji na racunu, sada je u upotrebi, za prvu fazu oko izgradnje kampa.

Mozda ima par igraca koji su placeni iznad prosjeka vodecih igraca lige i to je to. Istina, prednost je sto imas dovoljno za redovnu isplatu igracima, al uvjeren sam da to imaju i Listica i Zrinjski, a vjerovatno i Zeljeznicar.

Tri segmenta se uporedo ulaze novac, a ekipa je segment u koji se ulaze najmanje od ta tri. Barem ovu sezonu. Od slijedece sezone, vjerovatno malo drugacije, jer vise nece biti ovih velikih rata za otplatu duga, koje su tolike jer je potpisan takav tempo otplate da se sto prije to rijesi...i nastavi drugacije. Tada bi se moglo ocekivati malo jaca ulaganja i u ekipu.
Dzaba bolan pises. Imas 3-4 osobe ovdje sa plave strane koje to razumiju i kojima i ne trebas pisati, ovi ostali mozes bukvalno 10 stranica napisati, mozes dokumente staviti opet ce ti reci "`ta ces tiiii"
Samprotivsviju

#12763 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Kinaski wrote:@jeza u ledja odlican post :thumbup:
Odlican zato sto vam imponuje :lol:

Inace ne bi valjao :lol:
simonese

#12764 Re: Sarajevski derbi

Post by simonese »

Samprotivsviju wrote:

nije,nego zato sto je realan
Kinaski

#12765 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Samprotivsviju wrote:

Sta bi me tu imponovalo, post je napisan potpuno objektivno bez nekog glupovog prozivanja i podjebavanja na sto se svodi cijeli ovaj topik.
SmokingMan

#12766 Re: Sarajevski derbi

Post by SmokingMan »

jeza u ledja wrote:Mozemo mi pricati sta hocemo, ali nas je sigurno vise strah od derbija nego njih. Sve drugo bi bila laz.
Znamo sta se sve desavalo s nama, i znamo kako je Zeljeznicar krenuo u sezonu, a znamo i koliko mi dugo cekamo na titulu. Uostalom, mi smo, bar trenutno, prvi.
Sa ovom pricom o finalu plejofa 1998e nekako su se bas stvari vratile na ovu pricu. Opet Zeljeznicar ima sansu da potpuno niodkud dodje i uzme titulu nama ispred nosa. Ko se ne sjeca, da podsjetim da je te godine Zeljeznicar jedva usao u playoff sa cetvrtog mjesta, na kraju cak gubili utakmice da bi ostali na tom mjestu jer je cetvrto mjesto vodilo u grupu kojoj bi domacin bilo Sarajevo. Znaci zbog glupo napravljenog zrijeba, ekipa koja je najmanje zasluzila igrala je svoje utakmice u svom gradu. Jedina ekipa s tom privilegijom. A tada je domacinstvo znacilo sve, a pobjede u gostima su bile rijetkost, pogotovo kad je u pitanju igranje kod "anamo onih" i obratno. Istovremeno, Sarajevo je kao drugoplasirano moralo igrati u Mostaru pod BB, gdje smo na opste iznenadjenje svih u prvoj utakmici uzeli Siroki Brijeg, sto je bilo presudno za prolaz u finale. Da opet podsjetim, u tim godinama je Sarajevo imalo mnogo jacu ekipu od Zeljeznicara i znacilo za velikog favorita. I onda je doslo finale, u kom smo opet mi imali milion sansi, ako se ne varam i par stativa, i onda nam Zeljeznicari, i to njihov potpuno nebitan igrac, zabije gol u 89oj minuti.
Mislim da je upravo taj momenat bio prekretnica jer je od tada Zeljeznicar preuzeo primat u gradu. (Doduse, naredne sezone Sarajevo je imalo jos jacu ekipu, medjutim desilo se to sto se desilo i nije se igrao play off, a Sarajevo koje je imalo najvise da izgubi je stalo iza Veleza i njihove odluke. Po meni od tuda vuce "prijateljstvo" sa njima, jer ono prije rata sigurno nije postojalo).
Uglavnom, nakon sto je osnovana Premijer liga BiH, Zeljeznicar je osvojio 5 titula, a Sarajevo samo jednu. Od kluba koji je za vrijeme cijelog svog postojanja bio u sjenci Sarajeva, u ovih zadnjih 15ak godina postali su uspjesniji klub u gradu.

Sada je doslo vrijeme ili da se ponovi historija, ili da mi zatvorimo ta vrata koja je Zubanovic prije 17 godina otvorio. Dosta toga se nama slozilo da ako nam to podje za rukom na ovo bi se nekad u buducnosti moglo gledati kao trenutak kad je Sarajevo ponovo preuzelo primat. S obzirom na stabilizaciju kluba i velike pare koje su ulozene, te na buduca ulaganja, stvara se dojam da je takva situacija neminovna, medjutim, titula ove godine bi to znacajno ubrzala. Tako da, u stvari na neki nacin i kone imaju cega da se boje jer su finansijski vec na zemlji u odnosu na nas i ovo bi ih moglo dotuci. (To za one koji znaju da prica o juniorima ne moze dugo trajati).

U svakom slucaju, lijepo je da se prica odvija tako da mozemo pricati o nekoj tradiciji, dogadjajima iz proslosti i nekom raspletu legendarnih dogadjaja iz proslosti izmedju dva najveca kluba u zemlji i gradu. Svi ce se sloziti sa tim. Navikli smo slusati neke price o legendarnim historijskim dogadjajima iz liga drugih zemalja, o velikim derbijima, o "prokletstvima", o dugogodisnjim nizovima, o velikim igracima... I danas svako ima svoju pricu, vi o juniorima koji se bore protiv para, mi o parama koje smo sami izborili i o nekakvoj buducoj "dominaciji". Svako ima svoju furku koja se nekako i savrseno uklapa u karaktere klubova za koje navijamo oduvijek. Tacno se zna ko je ko i sta predstavlja.
Bas ono nikad interesantniji derbi od kad se igra ova liga. I drago mi je jer se upravo od ovakvih prica stvara ljubav za klubom i popularizuje pracenje naseg fudbala.

Sta god da se desi u subotu, ta neka ideja zasto se voli svoj klub ce biti pobjednik.

E jesam ga srocio... :facepalm:
Inspiracija Ponedjeljkom,nada i neizvjesnost koja traje sve do Subote iza podne.Ovo je derbi koji se čekao 15 godina,valjda i bude vrijedan spomena ,koji će se prepričavati sliedećim naraštajima.Ne očekujem ništa manje od Hičkokove drame..... :thumbup:
Samprotivsviju

#12767 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Nemanja ce da im presudi
Samprotivsviju

#12768 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

limeni

#12769 Re: Sarajevski derbi

Post by limeni »

Da sam organizator utakmice stavio bih sjever 4 km bice dupke pun, istok 7km takodjer ko sibica, jug 5km nek i oni napune a zapad nek bude 10km nek i tamo bude raje.
Stavio bi utakmicu u petak 21.00 sat. da prvo provedemo prvi dio dana u miru i rahatlooku pa da se onda navecer pofajtamo ko ljudi pod reflektorom na zelenom terenu.
Nek prije utakmice HarimataHari jami mikrofon i otpjeva himnu a na poluvremenu nek bude sou program uz obaveznu besplatnu kafu za svakog gosta da protabiramo koju.
Pritisak je na obje ekipe vazda kad je derbi i ocekujem 2-1 za Sarajevo iako je i x uvijek realan na derbiokrsajima.
al-em

#12770 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

Utakmica mora biti u 5 sati. Zadnja tri kola se igraju u isto vrijeme.
avetinja

#12771 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

bjelave wrote:
avetinja wrote:
bjelave wrote:Avetinjo, znaci ako vas dernemo 3 0 nece biti bruka i dalje ste pobjednici. OK, sad razumijem i shvatam sta hoces da kazes. To jeste tako ako se posmatra iz neke losserske i outsiderske pozicije koju vi ocito prihvatate jer vam je prirodna.
Mi smo recimo maltene slavili sto nas je Borusija na Kosevu dobila samo 3-2, iako objektivno to je poraz, tako da kapiram sta pokusavas da kazes. Vi u startu prihvate da smo veci, bolji, jaci i uspjesniji i sam cinjenica da cete se potuci sa nama cini vas ponosnim. Om, je to rezon ali nemoj se onda ljutiti kad vas zovemo malenim.
Znaš ti dobro šta ti ja govorim, nego se praviš da ne razumiješ. Objasni mi kako jedan klub sa avionima, milionima, najskupljim sastavom u ligi, najboljim uslovima može da bude izjednačen sa najmlađom ekipom u ligi, klubom koji trenutno finansijski stoji loše, kako? Znači, pored svih vaših para koje ste uložili, opet ste bare-bare sa nama, to je poenta. Poenta je da ste se digli i već unaprijed stavili dva trofeja u vitrinu, da ste već unaprijed sebe vidjeli u grupnoj fazi Lige Prvaka, da ste prekucali ligu prije završetka, ali činjenica je da ste izgubili Kup, i da se sada grčevito borite sa nama za titulu. Naša najlošija ekipa od rata se ravnopravno bori sa vašom najjačom ekipom za titulu, to je poenta. Da nam kojim slučajem trenutno igra ekipa iz sezone 2011/2012 ne bi vi titulu očima vidjeli. Ovako ste blizu nje, ali...
A sto ste sad kokuzi? Mislim, onako objektivno jeli to nesto cime se treba ponositi? Stalno to gurate kao jedno od svojih vecih dostignuca.

To pricu o nasim avionim i milionim vi napuhujete kao alibi za svoje neuspjehe. Cinjenica je da imamo vise para ali nije to neka drasticna razlika. Uostalom, ko ce vam dati pare i ko ce vas sponzorirati kad vam dok se za titule borite na zadnjoj domacoj utakmici, derbiju kola protiv Borca, skupite jedva 2000 dusa. Sponzore interesuju ekipe sa masovnom podrskom.

A to da vam je ovo najlosija ekipa od rata je najobicnija laz, jedna od mnogih. Pregledaj malo tabele od rata na ovamo. Kad ste se ono zadnji put za opstanak borili i kolo ili 2 ga prije kraja obezbjedili. Ne bjese to davno, 5-6 godina, podsjeti me koja je to sezona bila.Nama se to nije desavali ni kad za visrli nismo imali.
Niko se ne ponosi kokuzlukom, nego ti govorio činjenicu, a to je da u situaciji kada mi nemamo ni za kifle, a vi najbogatiji klub sa najskupljim timom, i opet smo haman na istom. Jarane, da se ne lažemo, svi znamo koliko su pojedinci nabijali nama na nos Turkish Airlines. Ja sam govorio da sponzori ne osvajaju titule, ali pojedinci su sami od toga napravili svjetsko čudo. A, Tan ima para i može vam dovesti igrače, i to je istina. Uzet ću za primijer sezonu 2007/2008. Bodovna razlika između prvaka i pretposljednjeg na tabeli je bila svega 15 bodova. U istoj sezoni smo vas izbacili iz Kupa, i ispali od Slobode u polufinalu. Imali smo tada dobre i iskusnije igrače, nego sada. Dialiba, Štilić, Jahić, Cocalić.
Steph

#12772 Re: Sarajevski derbi

Post by Steph »

Poznate cijene ulaznica za vječiti derbi na Koševu

http://sport033.com/poznate-cijene-ulaz ... na-kosevu/
bjelave

#12773 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Evo da te oraspolozim i Cimirot se povrijedio i nece ga biti protiv Radnika sigurno a lako ni protiv vas. Imamo mi igrace samo sto se povredjeni pa ih nece biti sada kad najvise treba.
avetinja

#12774 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

GandalfSivi wrote:
avetinja wrote:
bjelave wrote:Avetinjo, znaci ako vas dernemo 3 0 nece biti bruka i dalje ste pobjednici. OK, sad razumijem i shvatam sta hoces da kazes. To jeste tako ako se posmatra iz neke losserske i outsiderske pozicije koju vi ocito prihvatate jer vam je prirodna.
Mi smo recimo maltene slavili sto nas je Borusija na Kosevu dobila samo 3-2, iako objektivno to je poraz, tako da kapiram sta pokusavas da kazes. Vi u startu prihvate da smo veci, bolji, jaci i uspjesniji i sam cinjenica da cete se potuci sa nama cini vas ponosnim. Om, je to rezon ali nemoj se onda ljutiti kad vas zovemo malenim.
Znaš ti dobro šta ti ja govorim, nego se praviš da ne razumiješ. Objasni mi kako jedan klub sa avionima, milionima, najskupljim sastavom u ligi, najboljim uslovima može da bude izjednačen sa najmlađom ekipom u ligi, klubom koji trenutno finansijski stoji loše, kako? Znači, pored svih vaših para koje ste uložili, opet ste bare-bare sa nama, to je poenta. Poenta je da ste se digli i već unaprijed stavili dva trofeja u vitrinu, da ste već unaprijed sebe vidjeli u grupnoj fazi Lige Prvaka, da ste prekucali ligu prije završetka, ali činjenica je da ste izgubili Kup, i da se sada grčevito borite sa nama za titulu. Naša najlošija ekipa od rata se ravnopravno bori sa vašom najjačom ekipom za titulu, to je poenta. Da nam kojim slučajem trenutno igra ekipa iz sezone 2011/2012 ne bi vi titulu očima vidjeli. Ovako ste blizu nje, ali...
Sistem se ne gradi preko noci. Bez obzira na sve te pare koje realno imamo, nista ne dolazi bez mukotrpnog rada. Ni Manchester City nije odmah titulu uzeo kad je seik lupio lovu u njih.

Poenta price je da sa zavrsetkom kampa cemo zaokruziti sistem koji ce nam garantovati recimo sedam titula u slijedecih 10 godina, dok ce te vi realno (ako ostanete sa trenutnim rukovodstvom), tonuti sve nize i nize....
Ali za naše standarde se mnogo više ističete od ostalih klubova. Niko nije finanskijski stabilan, sem Širokog koji nikad nije bio u minusu, i Zrinjski dobro stoji. Ostali svake sezonu kubure sa dugovima. Prema tome, realno je za očekivati da bar 3 kola prije kraja uzmete titulu (mada su je pojedinci mnogo prije upisali na početku). Vidjet ćemo šta nas očekuje u budućnosti. Živi bili, pa vidjeli.
Šibicar

#12775 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Joj pitarluka,stavili po cenera sjever i jug,kol'ko god misle da su ga nama zabiberili vidjeće kako će sjever izgledati,pa nema više od 2 milje raje sa sjevera člansku.Ovo je trebalo nama biti 7km,sjever petaka,istok 8 i zapad cenera,onda bi se mogli i nadati nekoj fenomenalnoj posjeti.Ono nije da se ja lično žalim ja ću doći ali bih volio da Koševo bude što punije.
Post Reply