Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr. Kuca

#12726 Re: Sarajevski derbi

Post by Dr. Kuca »

Djesi hadzialagicu
Qler

#12727 Re: Sarajevski derbi

Post by Qler »

Gdje je kamera :)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#12728 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

U ovu temu covjek treba sa abdestom i zapisom od hodje ulaziti. Ne bi bilo lose,ako se ima i cehno bijelog luka ponijeti.
shbc

#12730 Re: Sarajevski derbi

Post by shbc »

Dr. Kuca wrote:To se zove namjestanje.
Pa navijam li za Sarajevo ili ne :mrgreen:
Kinaski

#12731 Re: Sarajevski derbi

Post by Kinaski »

Ako kojim slucajem Zeljeznicar osvoji titulu, vi necete moci zivjet sta cemo vam radit ;) Veliki ste favoriti, pritisak je na vasoj strani. A sami znate da ste losi kad ste pod pritiskom. Od nas niko nista ne ocekuje, tako da je sve moguce :D
todd_smith

#12732 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

pa kako ce inferiorniji klub biti favorit? normalno da smo mi favoriti
nema me tamo

#12733 Re: Sarajevski derbi

Post by nema me tamo »

Kokot ce da gori na derbiju.. :lol: :lol: :lol:
Šibicar

#12734 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

todd_smith wrote:pa kako ce inferiorniji klub biti favorit? normalno da smo mi favoriti
Jebiga,ove sezone ste,iako ne po rezultatima,superioorni i po kvalitetu i po budžetu,ali imamo i mi svoje šanse,posebno zbog srčanosti i borbenosti...uostalom derbi je derbi rijetko kad kvalitet presudi u njemu.Kako god radujem se derbiju zbog toga što bi mogao privući baš puno raje,odavno nije bila ovakva atmosfera pred derbi,još ako bude lijepo vrijeme....
Šibicar

#12735 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

E u pm,pa ovi baš u subotu najavljuju kišu. :-)

http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herze ... /long.html
kamen spoticanja

#12736 Re: Sarajevski derbi

Post by kamen spoticanja »

Jedno tehnicko pitanje da izvinete
Koga medjusobno zovete kospama a ko su pite da lakse pratim ovu sjajnu temu :D
simonese

#12737 Re: Sarajevski derbi

Post by simonese »

kamen spoticanja wrote:Jedno tehnicko pitanje da izvinete
pita od kospe(razne)
GandalfSivi

#12738 Re: Sarajevski derbi

Post by GandalfSivi »

avetinja wrote:
bjelave wrote:Avetinjo, znaci ako vas dernemo 3 0 nece biti bruka i dalje ste pobjednici. OK, sad razumijem i shvatam sta hoces da kazes. To jeste tako ako se posmatra iz neke losserske i outsiderske pozicije koju vi ocito prihvatate jer vam je prirodna.
Mi smo recimo maltene slavili sto nas je Borusija na Kosevu dobila samo 3-2, iako objektivno to je poraz, tako da kapiram sta pokusavas da kazes. Vi u startu prihvate da smo veci, bolji, jaci i uspjesniji i sam cinjenica da cete se potuci sa nama cini vas ponosnim. Om, je to rezon ali nemoj se onda ljutiti kad vas zovemo malenim.
Znaš ti dobro šta ti ja govorim, nego se praviš da ne razumiješ. Objasni mi kako jedan klub sa avionima, milionima, najskupljim sastavom u ligi, najboljim uslovima može da bude izjednačen sa najmlađom ekipom u ligi, klubom koji trenutno finansijski stoji loše, kako? Znači, pored svih vaših para koje ste uložili, opet ste bare-bare sa nama, to je poenta. Poenta je da ste se digli i već unaprijed stavili dva trofeja u vitrinu, da ste već unaprijed sebe vidjeli u grupnoj fazi Lige Prvaka, da ste prekucali ligu prije završetka, ali činjenica je da ste izgubili Kup, i da se sada grčevito borite sa nama za titulu. Naša najlošija ekipa od rata se ravnopravno bori sa vašom najjačom ekipom za titulu, to je poenta. Da nam kojim slučajem trenutno igra ekipa iz sezone 2011/2012 ne bi vi titulu očima vidjeli. Ovako ste blizu nje, ali...
Sistem se ne gradi preko noci. Bez obzira na sve te pare koje realno imamo, nista ne dolazi bez mukotrpnog rada. Ni Manchester City nije odmah titulu uzeo kad je seik lupio lovu u njih.

Poenta price je da sa zavrsetkom kampa cemo zaokruziti sistem koji ce nam garantovati recimo sedam titula u slijedecih 10 godina, dok ce te vi realno (ako ostanete sa trenutnim rukovodstvom), tonuti sve nize i nize....
Logovan

#12739 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Pitari - navijači Sarajeva, košpicari - navijači onog drugog tamo nekakvog kluba.
kamen spoticanja

#12740 Re: Sarajevski derbi

Post by kamen spoticanja »

Logovan wrote:
Pitari - navijači Sarajeva, košpicari - navijači onog drugog tamo nekakvog kluba.
Ok blagodarim :D
Mea_parvitas

#12741 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

GandalfSivi wrote:
Sistem se ne gradi preko noci. Bez obzira na sve te pare koje realno imamo, nista ne dolazi bez mukotrpnog rada. Ni Manchester City nije odmah titulu uzeo kad je seik lupio lovu u njih.

Poenta price je da sa zavrsetkom kampa cemo zaokruziti sistem koji ce nam garantovati recimo sedam titula u slijedecih 10 godina, dok ce te vi realno (ako ostanete sa trenutnim rukovodstvom), tonuti sve nize i nize....
City nije uzeo jer je vec u ligi bilo 3,4 takva kluba sa ogromnom lovom... ;) Samo vama se moze desiti da dodjete do miliona i meda ne mozete u ovako smijesnoj konkurenciji. Kad je Zeljo imao tih nekih para od Dzeke razvalio vas sve redom sa 15 bodova prednosti. ;)

Zavrsetak kampa ama bas nista ne garantuje, jer jedini pravi rasadnik talenata (sto se do sada i pokazalo) je Željezničar. Kamp garantuje samo dobre uslove za eventualni razvoj igraca, a titule jok. Trenutno rukovodstvo napreduje sporim ali sigurnim koracima. Nesto se ne sjecam koliko je Nodi tu i sta ste sve sa njim osvojili, ili koliko je proslo do ulaganja Tana? Ako ste vi mogli cekati 8 godina, i jos uvijek cekate, mozemo i mi.
Samprotivsviju

#12742 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Mea_parvitas wrote:
GandalfSivi wrote:

City nije uzeo jer je vec u ligi bilo 3,4 takva kluba sa ogromnom lovom... ;) Samo vama se moze desiti da dodjete do miliona i meda ne mozete u ovako smijesnoj konkurenciji. Kad je Zeljo imao tih nekih para od Dzeke razvalio vas sve redom sa 15 bodova prednosti. ;)

Zavrsetak kampa ama bas nista ne garantuje, jer jedini pravi rasadnik talenata (sto se do sada i pokazalo) je Željezničar. Kamp garantuje samo dobre uslove za eventualni razvoj igraca, a titule jok. Trenutno rukovodstvo napreduje sporim ali sigurnim koracima. Nesto se ne sjecam koliko je Nodi tu i sta ste sve sa njim osvojili, ili koliko je proslo do ulaganja Tana? Ako ste vi mogli cekati 8 godina, i jos uvijek cekate, mozemo i mi.
To sto mi imamo lovu znaci da automatski moramo biti prvaci ?

http://sportsport.ba/tabela/Premijer-li ... 0-2011/185

Evo imali ste lovu, a mi hrenovke

ad je Zeljo imao tih nekih para od Dzeke razvalio vas sve redom
Ja se iskreno ne sjecam kad je Zeljo u zadnjih 10 godina nas rasturio :-)

Sta je onda sa Sirokim :-)
Last edited by Samprotivsviju on 11/05/2015 17:29, edited 1 time in total.
Mea_parvitas

#12743 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Ne znaci, samo je on naveo los primjer... ;)

Ali znaci kad imas drasticno vise para i kad imas drasticno skuplje igrace, kao sto vi imate... ;) Samo sto vi ne znate ;)

A znas li ti kad su dosle pare od Dzeke? Prvu titulu smo uzeli na prepad, pa onda kup, a onda kad su dosle pare dupla kruna sa razvaljivanjem, 17 bodova vise od vas malenih. ;)
Samprotivsviju

#12744 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Mea_parvitas wrote:Ne znaci, samo je on naveo los primjer... ;)

Ali znaci kad imas drasticno vise para i kad imas drasticno skuplje igrace, kao sto vi imate... ;) Samo sto vi ne znate ;)
A kako ti znas koliko mi novca imamo ?

Znas ti da ste vi po istom onovu kojem racunate vrijednost Sarajeva skuplji od Zrinjskog, a samo malo nizu ukupnu cijenu od sirokog imate ?

Odnosno krace reeno imate 3ci najskuplji tim lige
Last edited by Samprotivsviju on 11/05/2015 17:34, edited 1 time in total.
todd_smith

#12745 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

a sad su drasticno skuplji, kad se govorilo o milionu za cimirota i radovca bilo je "ta milion, taaa ceee oniiii"

na rende kora

:lol:
Mea_parvitas

#12746 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Ti pricas o nekakvim nidje veze vrijednostima igraca a ja pricam o kesu kojim se raspolaze, nigdje veze. A i uporedi malo imena u Zelji trenutno i vasa imena. Pa onda uporedi imena u Zelji sada i onda kad je osvojena dupla kruna. De ba, i ja se nasao raspravljati s tobom koji si ovdje odlucio meziti do derbija, djaba mi je pricat svakako.

@Todd, malo mozga, skuplje za "odrzavat" sto se plata tice. Cimirot je vec stariji igrac koji vrijedi realno 300.000 eura plafon.
Samprotivsviju

#12747 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Mea_parvitas wrote:Ti pricas o nekakvim nidje veze vrijednostima igraca a ja pricam o kesu kojim se raspolaze, nigdje veze. A i uporedi malo imena u Zelji trenutno i vasa imena. Pa onda uporedi imena u Zelji sada i onda kad je osvojena dupla kruna. De ba, i ja se nasao raspravljati s tobom koji si ovdje odlucio meziti do derbija, djaba mi je pricat svakako.
Kako ti znas kojim kesom Sarajevo raspolaze, jel ti radis u blagajni kluba ? Da nisi sef racunovodstva i finansija kluba?

Zeljo na papiru je skuplji od Zrinjskog, a ti pricaj kako hoces..a uspostavlja se istom metodom kojom vi tvrdite da Sarajevo dosta skuplje od vas
jeza u ledja

#12748 Re: Sarajevski derbi

Post by jeza u ledja »

Mozemo mi pricati sta hocemo, ali nas je sigurno vise strah od derbija nego njih. Sve drugo bi bila laz.
Znamo sta se sve desavalo s nama, i znamo kako je Zeljeznicar krenuo u sezonu, a znamo i koliko mi dugo cekamo na titulu. Uostalom, mi smo, bar trenutno, prvi.
Sa ovom pricom o finalu plejofa 1998e nekako su se bas stvari vratile na ovu pricu. Opet Zeljeznicar ima sansu da potpuno niodkud dodje i uzme titulu nama ispred nosa. Ko se ne sjeca, da podsjetim da je te godine Zeljeznicar jedva usao u playoff sa cetvrtog mjesta, na kraju cak gubili utakmice da bi ostali na tom mjestu jer je cetvrto mjesto vodilo u grupu kojoj bi domacin bilo Sarajevo. Znaci zbog glupo napravljenog zrijeba, ekipa koja je najmanje zasluzila igrala je svoje utakmice u svom gradu. Jedina ekipa s tom privilegijom. A tada je domacinstvo znacilo sve, a pobjede u gostima su bile rijetkost, pogotovo kad je u pitanju igranje kod "anamo onih" i obratno. Istovremeno, Sarajevo je kao drugoplasirano moralo igrati u Mostaru pod BB, gdje smo na opste iznenadjenje svih u prvoj utakmici uzeli Siroki Brijeg, sto je bilo presudno za prolaz u finale. Da opet podsjetim, u tim godinama je Sarajevo imalo mnogo jacu ekipu od Zeljeznicara i znacilo za velikog favorita. I onda je doslo finale, u kom smo opet mi imali milion sansi, ako se ne varam i par stativa, i onda nam Zeljeznicari, i to njihov potpuno nebitan igrac, zabije gol u 89oj minuti.
Mislim da je upravo taj momenat bio prekretnica jer je od tada Zeljeznicar preuzeo primat u gradu. (Doduse, naredne sezone Sarajevo je imalo jos jacu ekipu, medjutim desilo se to sto se desilo i nije se igrao play off, a Sarajevo koje je imalo najvise da izgubi je stalo iza Veleza i njihove odluke. Po meni od tuda vuce "prijateljstvo" sa njima, jer ono prije rata sigurno nije postojalo).
Uglavnom, nakon sto je osnovana Premijer liga BiH, Zeljeznicar je osvojio 5 titula, a Sarajevo samo jednu. Od kluba koji je za vrijeme cijelog svog postojanja bio u sjenci Sarajeva, u ovih zadnjih 15ak godina postali su uspjesniji klub u gradu.

Sada je doslo vrijeme ili da se ponovi historija, ili da mi zatvorimo ta vrata koja je Zubanovic prije 17 godina otvorio. Dosta toga se nama slozilo da ako nam to podje za rukom na ovo bi se nekad u buducnosti moglo gledati kao trenutak kad je Sarajevo ponovo preuzelo primat. S obzirom na stabilizaciju kluba i velike pare koje su ulozene, te na buduca ulaganja, stvara se dojam da je takva situacija neminovna, medjutim, titula ove godine bi to znacajno ubrzala. Tako da, u stvari na neki nacin i kone imaju cega da se boje jer su finansijski vec na zemlji u odnosu na nas i ovo bi ih moglo dotuci. (To za one koji znaju da prica o juniorima ne moze dugo trajati).

U svakom slucaju, lijepo je da se prica odvija tako da mozemo pricati o nekoj tradiciji, dogadjajima iz proslosti i nekom raspletu legendarnih dogadjaja iz proslosti izmedju dva najveca kluba u zemlji i gradu. Svi ce se sloziti sa tim. Navikli smo slusati neke price o legendarnim historijskim dogadjajima iz liga drugih zemalja, o velikim derbijima, o "prokletstvima", o dugogodisnjim nizovima, o velikim igracima... I danas svako ima svoju pricu, vi o juniorima koji se bore protiv para, mi o parama koje smo sami izborili i o nekakvoj buducoj "dominaciji". Svako ima svoju furku koja se nekako i savrseno uklapa u karaktere klubova za koje navijamo oduvijek. Tacno se zna ko je ko i sta predstavlja.
Bas ono nikad interesantniji derbi od kad se igra ova liga. I drago mi je jer se upravo od ovakvih prica stvara ljubav za klubom i popularizuje pracenje naseg fudbala.

Sta god da se desi u subotu, ta neka ideja zasto se voli svoj klub ce biti pobjednik.

E jesam ga srocio... :facepalm:
Mea_parvitas

#12749 Re: Sarajevski derbi

Post by Mea_parvitas »

Ne treba bas previse mozga da se to vidi. ;) Zato i jeste najavljivali duple krune, da ste bolji od Partizana i slicne gluposti jer ste ulozili bruku para u ekipu (Alispahic, Benko, Delac, pripreme, premije, novi ugovori za bitnije igrace, itd. itd.).

Zeljo na papiru i ima vrijedniju ekipu od Zrinjskog, ali su manje plate 100%, ne znam kako to tvoj mozgic ne razumije?
todd_smith

#12750 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Eto koliko pametujes o velikim ulaganjima svakog igraca kojeg si nabrojao, dosao je ili dzaba ili ga placa neko drugi ili ga mi vrlo malo tj standardno za nase uslove placamo, ali eto ti znas najbolje :)
Post Reply