SALIHAMIDZIC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#251 Re: SALIHAMIDZIC

Post by ultima_palabra »

burek_in_space wrote:
scheph wrote:Ja stvarno ne znam zasto ga vise ne ostave na miru. Svake godine covjek mora da ponavlja kao papagaj ono sto je vec ranije odlucio. Nije on kao neki koji mjenjaju misljenje svaka 3-4 sata. Jednostavno covjek ima karakter i preko svoje rijeci ne prelazi.
Nije problem shto je chovjek donio odluku.
Nece biti ni problem ako Pape odrzhi rijech, pa iskoristi pravo koje mu daje FIFA-in statut, pa Brazzo svaku 3 utakmicu za Juve odigra, shto se iskreno nadam da ce uraditi.
:roll: To samo vrijedi za igrače koji redovno igraju za reprezentaciju (znači da se tjerao mak na konac, to se moglo uraditi sa Misimovićem), a iz razloga da igrači ne bi birali utakmice i izmišljali povrede prije reprezentativnih termina. To ne vrijedi za igrače koji su se oprostili od reprezentacije.
Drugo, i da je to moguće, zar ne bi to bilo ružno i podlo prema jednoj ipak legendi bh. fudbala. Možeš li zamisliti da Talijani to urade Nesti i Tottiju? :oops:
burek_in_space

#252 Re: SALIHAMIDZIC

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote: :roll: To samo vrijedi za igrače koji redovno igraju za reprezentaciju (znači da se tjerao mak na konac, to se moglo uraditi sa Misimovićem), a iz razloga da igrači ne bi birali utakmice i izmišljali povrede prije reprezentativnih termina. To ne vrijedi za igrače koji su se oprostili od reprezentacije.
Drugo, i da je to moguće, zar ne bi to bilo ružno i podlo prema jednoj ipak legendi bh. fudbala. Možeš li zamisliti da Talijani to urade Nesti i Tottiju? :oops:
Ne mogu da se sjetim sa kojim igrachem francuske reprezentacije je ovo bio sluchaj, misim da je Trezegue kad je najavio oproshtaj, pa onaj kloc od Domenecha najavio da ce koristiti ovo pravo. Mislim da mu je to jedini potez hvale vrijedan bio. :D
Uz svo poshtovanje prema rezultatima koje je Braco ostvario u svojoj karijeri, nikada ga nisam neshto pretjerano volio.
Totti - igrach koji hoce kaki, nece kaki.
Nesta :thumbup:
ultima_palabra

#253 Re: SALIHAMIDZIC

Post by ultima_palabra »

Row after Mourinho brands Makelele a 'slave' to France By SIMON CASS
Last updated at 14:31 29 kolovoz 2006

Claude makelele is on a collision course with manager Jose Mourinho after it emerged last night that the Chelsea midfielder has not been forced to join up with the France squad.
Mourinho claimed on Sunday that Makelele had been treated like a "slave" by France coach Raymond Domenech, who threatened to have the 33-year-old banned for two Premiership matches if he refused his call-up.
But it is now clear that Makelele, who retired from international football after the World Cup, has willingly returned to the fold.
Makelele stoked the row yesterday when he suggested Mourinho had over-reacted. He said: "Jose Mourinho is going a little bit too far as his words are slightly different when he talks to me. Even if my club don't agree with it, I'm going to accept this call-up.
"Playing for France means a lot to me. My name is on the squad list and I have to go there. I can understand Mourinho's disappointment. It was agreed I was to stop playing for France after the World Cup.
"But I've talked to Domenech and he believes I can still be useful to the team. It's a rather tricky situation. I'll have to play more games and I'll end up more tired. But it's a duty to wear the colours of your country."
International career
Makelele, who has just joined up with the France squad, is now expected to play in the European Championship qualifiers against Georgia and Italy. Responding to Mourinho's "slave" remark, Domenech said: "We take players but we don't put a knife to their throats."
Mourinho has already complained bitterly about the demands of international football affecting his preparations ? a situation compounded in Makelele's H case by his age.
Indeed, such was Chelsea's belief that Makelele had been forced to return to Les Bleus against his will that a club statement revealed they planned to meet the French Football Federation to find a solution.
It read: "We will be making representations to the French Football Federation, after discussions with Claude Makelele, regarding his desire to retire from international football. Chelsea believe a player should have the freedom to choose about his own international career."
FIFA yesterday confirmed the French have no power to make a player join up if he has announced his retirement. Spokesmen Andreas Herren said: "Any player is free to decide he is not playing for his national team."
Ashley Cole, still hoping for a move to Chelsea, made a surprise return for Arsenal in their reserves' 4-0 win against Charlton at Barnet on Monday.
The left back, who joins the England squad tomorrow, had not played for the club since they lost the Champions League Final to Barcelona in May.
Mourinho last night urged William Gallas to explain why he has not played for Chelsea this season. He said: "I shouldn't be the one to say things he should tell. This situation deserves a press conference with the player."

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... rance.html
Makelele je to bio. Domenech je time samo pokazao da je smrad i nesposobnjaković, i uvrijedio takvu legendu kao što je Makelele, a naravno nije ni bio u pravu. Claude vjerovatno nije htio da se svađa, pa je popustio.
Ne volim ga ni ja, ponajviše zato što nisam volio onu ekipu Bayerna u kojo je igrao. Ali nije sad pitanje ličnih afiniteta, nego onog što je ispravno. Kod nas se u javnosti pljuje po Braci, iz Saveza ga niko nije nazvao 3 godine, i onda kad se on po stoti put vrati nakon povrede i zabije 2 gola u Seriji A, onda bi svi htjeli da se vrati. Licemjerno :x
burek_in_space

#254 Re: SALIHAMIDZIC

Post by burek_in_space »

Zaboravih da je Makelele bio u pitanju, hvala na korekciji.
Slazhem se da u javnosti ima i pretjerivanja i pljuvanja kada je Braco u pitanju, ali ne mislish li da je svojim "doziranjem" i kartonima u pojedinim utakmicama vrijedjao sve one koji su doshli na stadion, da izmedju ostalog i njega vide?!
11sumirp

#255 Re: SALIHAMIDZIC

Post by 11sumirp »

Znamo mi svi VRLO dobro,sto se po HASANU pljuje,dok su drugi leGende :oops:
ultima_palabra

#256 Re: SALIHAMIDZIC

Post by ultima_palabra »

burek_in_space wrote:Zaboravih da je Makelele bio u pitanju, hvala na korekciji.
Slazhem se da u javnosti ima i pretjerivanja i pljuvanja kada je Braco u pitanju, ali ne mislish li da je svojim "doziranjem" i kartonima u pojedinim utakmicama vrijedjao sve one koji su doshli na stadion, da izmedju ostalog i njega vide?!
Pa tako sam i ja razmišljao dugo vremena, ali ipak mislim da je više dao reprezentaciji nego što je dobio od nje. Znamo da su mnogi nekompetentni selektori gradili autoritet na njemu. Sjećam se i istorijske tekme sa Danskom kada je bio jedini igrač kojem se noge nisu odsjekle.
burek_in_space

#257 Re: SALIHAMIDZIC

Post by burek_in_space »

11sumirp wrote:Znamo mi svi VRLO dobro,sto se po HASANU pljuje,dok su drugi leGende :oops:
Ne znam na shta ciljash, pa objasni malo ako nije problem?!
ultima_palabra wrote: Pa tako sam i ja razmišljao dugo vremena, ali ipak mislim da je više dao reprezentaciji nego što je dobio od nje. Znamo da su mnogi nekompetentni selektori gradili autoritet na njemu. Sjećam se i istorijske tekme sa Danskom kada je bio jedini igrač kojem se noge nisu odsjekle.
Upravo iz tog razloga necu nikada pljunuti na njega i reci da je pakash, kako mnogi rade...moj krajnji domet u kritikama Hasana Salihamidzica ce biti da nije pruzhio onoliko koliko je mogao, i da je to razlog gorkog okusa u ustima kada se sjetim njega i igara za reprezentaciju.
madner

#258 Re: SALIHAMIDZIC

Post by madner »

A to sto je firaun nije frka? :D
11sumirp

#259 Re: SALIHAMIDZIC

Post by 11sumirp »

Pa sta da ti objasnjavam bureČe,sve je jasno ko suza...
I ja sam prije bio kivan na njeg,a onda skontam,šta mu to treba u životu,stavim se u njegovu kožu i skontam fin zivot,zvijezda,pun ko brod i dodjes ovamo da te miševi omalovažavaju,i jos pricaju ne dajes se za repku..cccc...a ko drugi i krv svoju za....ma ajte molim ljepo... :)
On je svoju dionicu pretrčao i svaka mu dala,dosta,respect,a to sto smo mi miševi i nismo mu organizovali ni ispraćaj kako treba,to je druga prica...
A odgovor na tvoje pitanje je slozen i polivalentan :mrgreen: jer se u samom objašnjavanju krije mnogo zamki...
A ja mislim da vecina vas razumije na sta mislim,i nema potrebe da ulazim u besptrebnu polemiku... :skoljka:
ultima_palabra

#260 Re: SALIHAMIDZIC

Post by ultima_palabra »

11sumirp wrote:Pa sta da ti objasnjavam bureČe,sve je jasno ko suza...
I ja sam prije bio kivan na njeg,a onda skontam,šta mu to treba u životu,stavim se u njegovu kožu i skontam fin zivot,zvijezda,pun ko brod i dodjes ovamo da te miševi omalovažavaju,i jos pricaju ne dajes se za repku..cccc...a ko drugi i krv svoju za....ma ajte molim ljepo...
On je svoju dionicu pretrčao i svaka mu dala,dosta,respect,a to sto smo mi miševi i nismo mu organizovali ni ispraćaj kako treba,to je druga prica...
Potpis :D
al_akhisari

#261 Re: SALIHAMIDZIC

Post by al_akhisari »

Vjecita dilema...da li je brazzo su..k ili je legenda bh repke... :sad: :run:

Svako ima pravo da misli sta hoce...sto se mene tice...hasan je prvo igracina, zatim profesionalac, covjek...Slazem se s onima koji tvrde da nije u repki bio kao u bajernu, ali zaboravljamo da hasan nije tip igraca koji ce nositi igru jednog tima, da je hasan uvijek korektno svoje uloge odigrao, da hasan nije im¨o s kim igrati u onoj repki...

Ako se mene pita...hasanov povratak u repku bi bio velikiiiii dobitak ( bili bismo jaci barem za 20 % ), a ako covjek neće...treba ga ostaviti na miru i biti ponosan na to sto smo ga imali i sto ga imamo ( nadam se da me nece napasti zbog ovoga... )... :D
Alfa_Ze

#262 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Alfa_Ze »

I ja sam prije bio kivan na njeg,a onda skontam,šta mu to treba u životu,stavim se u njegovu kožu i skontam fin zivot,zvijezda,pun ko brod i dodjes ovamo da te miševi omalovažavaju,i jos pricaju ne dajes se za repku..cccc...a ko drugi i krv svoju za....ma ajte molim ljepo... :)
A odgovor na tvoje pitanje je slozen i polivalentan :mrgreen: jer se u samom objašnjavanju krije mnogo zamki...
A ja mislim da vecina vas razumije na sta mislim,i nema potrebe da ulazim u besptrebnu polemiku... :skoljka:
Individualno pravo svakog pojedinca da voli ( ili cijeni ) Hasana, ili ne !! Covjek je dao za ovu reprezentaciju, to sto je dao. Mnogo ili malo ?? Stvar je individualnog razmisljanja i procjene.Reprezentaciji je podario 43 nastupa, za uzvrat nije nista trazio. Bio je samo popljuvan. Bez reprezentacije je stvorio svoju impozantnu igracku karijeru. Rekao je DEFINITIVNO zbogom reprezentacijo, i sad je nekorektno od svakog selektora koji pokusava da manipulise njegovim imenom. Salihamidzic danas ima 33 godine.

Manipulacijama nikad kraja, valjda smo takav narod !! Jos jedan fudbaler je na putu da bude popljuvan. Fali samo ‘’sekunda “!! Nakon utakmice protiv Potrugala mnogi su u ‘’dilemi’’ da li Misimovicu treba ‘’vjerovati’’ ili ‘’ne’’ ?? Spremni smo pojedince dignuti u zvijezde, ali smo isto tako spremni POPLJUVATI ( u sekundi ) za sav taj doprinos !! Jucer (i danas) je to Salihamidzic, sutra ce to biti mozda Mislimovic !! :x :x

Igraci po broju odigranih utakmica za reprezentaciju BiH :

1. Elvir Bolic 52
2. Sergej Barbarez 47
3. Vedin Music 45
4. Zvjezdan Misimovic 45
5. Hasan Salihamidzic 43
6. Mehmed Konjic 40
7. Sasa Papac 39

Hvala Salihamidzicu :thumbup: ,a Misimovic ce uskoro ( prijateljske i naredne kvalifikacije ) postati igrac koji ce odigrati najvise utakmica za reprezentaciju BiH. :thumbup: :bih:
Adi_vp

#263 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Adi_vp »

11sumirp wrote:
Adi_vp wrote:O tome sam i ja pric'o.Statistika!!!Nastupi i trofeji pa bujrum.Nastupi u raznim kategorijama za bivsu Jugu nije mala stvar,a znamo kakva je tad bila konkurencija-paklena naravno.
Jel Braco po statistici,uspjesniji i od papeta,il nije?
Pronadji pa uporedi,hoces da ti i statistiku serviram?Pape je za bivsu Jugu igro negdje od 77-90 god. a koliko je braco igrao za repku?Zadatak uradi sam :D
Adi_vp

#264 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Adi_vp »

Alfa_Ze wrote:
11sumirp wrote:
Adi_vp wrote:O tome sam i ja pric'o.Statistika!!!Nastupi i trofeji pa bujrum.Nastupi u raznim kategorijama za bivsu Jugu nije mala stvar,a znamo kakva je tad bila konkurencija-paklena naravno.
Jel Braco po statistici,uspjesniji i od papeta,il nije?
Ko je ISTINSKA BH LEGENDA ??

Necu spominjati njihova imena. Brojke govore vise od napisane rijeci. U njihovim biografijama stoji (stavicu samo inicijale ova dva fudbalera ) :

Fudbaler : H.S.

Omladinski pogoni :

1987 – 1991 FK Turbina Jablanica ( SFRJ )
1991 – 1992 FK Velez ( SFRJ )
1992 – 1995 Hamburg ( Njemacka )

Profesionalni klubovi :

1995 – 1998 Hamburger SV 72 (19) ( Njemacka )
1998 – 2007 FC Bayern München 234 (30) ( NJemacka )
2007 - …….…FC Juventus 37 (5 ) ( Italija )

Nacionalna reprezentacija BiH :

1996 - 2006 BOSNA i HERCEGOVINA 43 (6)
Debitovao je 1996. godine, u utakmici protiv Hrvatske u Bolonji gdje postigao prvi gol u historiji reprezentacije BiH.

Titule :

Prvak Bundeslige 1999. (FC Bayern München)
Osvajač Njemačkog kupa 2000. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2000. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2001. (FC Bayern München)
Klupski prvak Evrope 2001. (FC Bayern München)
Klupski prvak svijeta 2001. (FC Bayern München)
Osvajač Njemačkog kupa 2003. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2003. (FC Bayern München)
Osvajač Njemačkog kupa 2005. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2005. (FC Bayern München)
German Cup Winner 2006. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2006. (FC Bayern München )

HUMANITARNI RAD : H.S.

Bivsi bh. reprezentativac i clan Juventusa H.S. prvi je od bh. fudbalera osnovao humanitarnu fondaciju koju i dan danas odrzava. Tako H.S. iz godine u godinu, uz pomoc bivseg suigraca iz Bayerna Jensa Jeremisa i svog menadzera Roberta Milevskog, snadbjeva djecu bez roditelja i sa posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini. Njegovim primjerom kasnije je krenuo i ljubimac bh. nacije Sergej Barbarez.

Fudbaler : S.S.

Omladinski pogoni :

1971-72 FK "Krivaja" Zavidovici (SFRJ

Profesionalni klubovi :

1973–1982 FK Sarajevo 221 (85) ( SFRJ )
1982–1991 Paris Saint-Germain 343 (85) ( Francuska )
1991–1992 Red Star Saint-Ouen 017 0(3) ( Francuska )

Nacionalna reprezentacija SFRJ :

51 utakmicu i postigo 21 pogodak za reprezentaciju SFRJ

Titule :

1983. god. osvojio je kup Francuske,
1986. god. bio je sampion Francuske u dresu Parizana.
2000. povodom proslavljanja 50 godina UEFA-e, S.S. zvanicno proglasen za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u posljednjih pola vijeka ( fudbaler H.S. tek zapocinje svoju internacionalnu fudbalsku karijeru )

Najveci uspjesi FK Sarajevo :

1966/67. FK Sarajevo prvaka SFRJ ( bez S.S. )
1984/85. FK Sarajevo drugi put sampion SFRJ ( bez S.S )
1966/67. FK Sarajevo u FINALU KUPA, u Splitu, porazeno od Hajduka sa 2:1 ( bez S.S. )

HUMANITARNI RAD : S.S.
( nepoznato )

Oni koji posezu napisati - NAJVECA BH LEGENDA, neka se dobro zamisle !!

PS. Ako neko ima biografiju nekog drugog ( boljeg ) fudbalera iz BiH, neka je postavi !!

1.Ne mijesaj kruske i jabuke,otkud ti komparacija hase i papeta,o ikakvoj komparaciji je iluzorno pricati.
2.Za mene je haso legenda,kao sto neko rece prvo jer je profesionalac veliki,jer je ljudina i jer ima masu trofeja iza sebe.

A ti mi nabroj nekog igraca iz nase repke da ima titula kao haso,pa cemo komparirati jabuke i jabuke a ne kruske i jabuke.Najveca bh legenda-nasa novija istorija,u tom kontekstu je bilo govora,procitaj temu od prve str. i nemoj pausalno donositi zakljucke.Nase legende se znaju i njih svako ko prati fudbal moze nabrojati u pola noci a ovde razgovarasmo o necem drugom alfa ze.
Alfa_Ze

#265 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Alfa_Ze »

Tema : Da li neko zna zasto Salihamidzic ne igra vise za repku?

‘’A’’
* nekorektan odnos prema Salihamidzicu u reprezentaciji ( mnogo je tu elemenata, ali dijelom je i sam
kriv )
* neralna ocekivanja koja su trazena od Salihamidzica, jer igrati u Bayernu ( sa onim igracima i onim sustavom igre ) i reprezentaciji, su dvije razlicite stvari. Ne sporim da se na pojedinim utakmicama reprezentacije, Hasan svjesno stedio
* sklonost povredama

‘’B’’
* da smo iole pametniji bili ( a nismo ), mogli smo povremeno imati Salihamidzica bar na kljucnim utakmicama kvalifikacija
* ovako je DEFINITIVNO izgubljen za nasu reprezentaciju
Adi_vp wrote: 1.Ne mijesaj kruske i jabuke,otkud ti komparacija hase i papeta,o ikakvoj komparaciji je iluzorno pricati.
Pises GLUPOSTI !!

Nije rijec ko je najbolji BH sportista, nego ko je najbolji BH fudbaler ??
Komparacija je izmedju dva fudbalera, a ne fudbalera i kosarkasa. Kao sto je nekada Asim Ferhatovic bio najveca legenda bh fudbala, 2000. godine je to Safet Susic, 2010. je to sigurno Hasan Salihamidzic, a vjerovatno ce ( recimo ) 2020. to ( mozda / na putu je ) biti Edin Dzeko.
Legendi ima mnogo ( da ih sad ne nabrajam ), ali se komparacijom bira NAJVECA.
burek_in_space

#266 Re: SALIHAMIDZIC

Post by burek_in_space »

Ako ciljash na onu nashu standardnu da oprashtamo sve, ali ne i uspjeh, onda ne mislim da si bash u pravu.
Odmah cu ti spomenuti Barbareza, koji po uspjesima u svojoj karijeri nije ni blizu Hasanu, ali je svejedno i bogat i slavan, ali mu nije predstavljao problem ni shto je igrao libera ni shto se zakachio sa Bolicem pa kasnije sa istim igrao u reprezentaciji.
O Braci kao fudbaleru Bayerna sve najbolje, o Braci kao humanitarcu - kapa do poda. Braco kao reprezentativac BiH - ostao nedorechen. I to je ukratko moje mishljenje o njemu.
MokeQc

#267 Re: SALIHAMIDZIC

Post by MokeQc »

Ma znate sta, meni je cisto intrigantno kako za jednog covjeka mogu epiteti da variraju od pakasha do legende ?!

Nije to razlika u 2 grama, nije kao da je od 1 do 10 po nekima zasluzio 6 a po nekima 7. Ovdje je jal' 0 jal' cista 10-ka. Haj' se dogovrite da se nadjemo negdje na pola puta...
Šibicar

#268 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Šibicar »

Mene samo interesuje,ako neko zna,zašto Salihamidžić ne igra za reprezentaciju??? :mrgreen:
jeza u ledja

#269 Re: SALIHAMIDZIC

Post by jeza u ledja »

:D
buzzer

#270 Re: SALIHAMIDZIC

Post by buzzer »

Šibicar wrote:Mene samo interesuje,ako neko zna,zašto Salihamidžić ne igra za reprezentaciju??? :mrgreen:
i ja bi to bas volio znati... :D
Adi_vp

#271 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Adi_vp »

[quote="Alfa_Ze"]Tema : Da li neko zna zasto Salihamidzic ne igra vise za repku?

Pises GLUPOSTI !!

Ko pise gluposti neka prosudi svako ko je iole pismen :run:
Zamalo si pogodio temu,boba ti je falila,hajd probaj jos jednom :lol:
Imas tri puta da pogadjas :D
Jeste li svi iz Ze ovako nacitani il ti odudaras od prosjeka? :D
Naziv pdf-a?Hajde nije tesko :dance:
Alfa_Ze

#272 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Alfa_Ze »

Adi_vp wrote:
Alfa_Ze wrote:Tema : Da li neko zna zasto Salihamidzic ne igra vise za repku?

Pises GLUPOSTI !!

Ko pise gluposti neka prosudi svako ko je iole pismen :run:
Zamalo si pogodio temu,boba ti je falila,hajd probaj jos jednom :lol:
Imas tri puta da pogadjas :D
Jeste li svi iz Ze ovako nacitani il ti odudaras od prosjeka? :D
Naziv pdf-a?Hajde nije tesko :dance:
A sta ti to pokusavas ?? Biti ''magup'', ''pametan'' ili ''humoristican'' ??
Adi_vp

#273 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Adi_vp »

Hoce li taj naziv teme?:D Jel to ljut neko... 8)
Alfa_Ze

#274 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Alfa_Ze »

Kako neko moze biti ljut na malog ‘’stumfa’’, nepada mi napamet :lol:
leo karan

#275 Re: SALIHAMIDZIC

Post by leo karan »

nek ne igra,
kakve fajde sto je barbarez kidao svoje zivce borio se protiv ovih uhljupa
oceleavio i osjedio samo
na kraju sve isto
ima njih jos, kodro, papac, hadzibegic, pa i misimovic (neki ljudi ne mogu podnijeti amaterizam)
samo ignore hasane :thumbup:
Post Reply