reprezentacija bih je postigla navjeci uspjeh u historiji i svima koji su tome doprinjeli treba cestitati. medjutim, svi mi zelimo vise, zelimo gledati nase momke u juznoj africi. a za to vise, po mom skromnom misljenju, potrebno je vise igraca svjetske klase. ovo je spisak igraca sa stranice
http://www.nfsbih.net/igraci.aspx s kojeg sam iskljucio neke igrace koje se vise ne poziva, elhamdulillah
begovic, hasagic, supic
berberovic,
jahic, nadarevic, mravac, pandza,
spahic
bajramovic, damjanovic, hrgovic,
ibricic,
misimovic, muratovic,
pjanic,
rahimic,
salihovic
dzeko,
ibisevic,
muslimovic, topic, vladavic
spisak, kao i stranica, a i sam savez nije bas up-to-date, na klupi sjedi i
stilic, najavljeni su pozivi
zecu i
medunjaninu.
bez potcjenjivanja doprinosa jednog samira muratovica, supica ili berberovica, cinjenica je da samo igraci markirani plavim igraju nogomet na svjetskom nivou, a oni koji imaju kapaciteta da "poplave" markirani su zelenim.
i sad, u jednoj takvoj situaciji, kada ambicije mozemo ostvariti samo ako ogromna kolicina srece, bozje volje ili kakve natprirodne sile nadomjesti kadrovski deficit,
odricemo se dvojice igraca - brace i papca, koji su definitivno svjetska klasa, a ciji angazman bi vec dao ozbiljnije sanse uspjehu da odemo na sp 2010, a bogami i tamo da budemo ravnopravan protivnik makar polovini ucesnika. da, odricemo se. nikako drukcije ne moze se opisati nepoduzimanje svih mogucih akcija kako bi ih se vratilo u reprezentaciju.
siguran sam da, ako su razlozi njihovog neigranja sukobi sa smradovima iz saveza, a najvjerovatnije jesu, i ako ciro ima autonomiju u izboru igraca, a izgleda da ima, iskreni razgovor cire ili kapitena spahica sa bracom i sasom, moze promjeniti njihovu odluku.
23 putnika u sar:
begovic, hasagic, supic
salihamidzic, nadarevic, spahic, papac, pandza, jahic, berberovic
misimovic, pjanic, stilic, rahimic, vladavic, bajramovic, medunjanin, salihovic, ibricic
dzeko, ibisevic, muslimovic, zec
4-4-2, 3-5-2, x-y-z, whatever... ima se, more se