Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
vernes81

#9776 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vernes81 »

jutarnji wrote:
zecko_kupuz wrote:Eh, kad se sjetim koliko smo se zaklinjali u napadače prije godinu dana, evo nas sada spadosmo na jednog jedinog, zdravog, ali upitne forme
Sto je upitne forme? Dzeko je danas bolji igrac nego sto je bio prije dvije godine. Vise iskustva, veci klub, brzi...
i da dodam Zabijaaaaaaaaaaa :bih:
zecko_kupuz

#9777 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

jutarnji wrote:
zecko_kupuz wrote:Eh, kad se sjetim koliko smo se zaklinjali u napadače prije godinu dana, evo nas sada spadosmo na jednog jedinog, zdravog, ali upitne forme
Sto je upitne forme? Dzeko je danas bolji igrac nego sto je bio prije dvije godine. Vise iskustva, veci klub, brzi...
Pa hajde eto, reći ću da sam mislio na učinak u reprezentaciji. Iako je i to varljivo u principu, on i dalje zabije tu i tamo, ali nekako se ne čini istim bez raspoloženog Šljive. :D
palermo

#9778 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Baltazar_khan wrote:
palermo wrote:
kasparaov wrote:evo nema vede ,odlicno da neko dobije mjesto ko izasluzuje a ne tokmak koji lopte ne zna primiti
Samo kako izabrati između Adilovića i Haskića ????
haskić je zabio u evropi, a adilović je klocina veća od lazara popovića.
Pa sad, što jes jes, al opet meni se čini da Adilović bolje igra bez lopte, tako da ne bih ja odluku donosio naprečac i bez dubokog promišljanja.
lazar nema bh državljanstvo tako da je mislim nepotrebno uopšte ga razmatrati, a pod drugačijim okolnostima svakako bi bio u igri
Baltazar_khan

#9779 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

palermo wrote: Pa sad, što jes jes, al opet meni se čini da Adilović bolje igra bez lopte, tako da ne bih ja odluku donosio naprečac i bez dubokog promišljanja.
lazar nema bh državljanstvo tako da je mislim nepotrebno uopšte ga razmatrati, a pod drugačijim okolnostima svakako bi bio u igri
a žiku ovo.
S obzirom na to da protiv Bjelorusije neće moći računati na povrijeđenog Ibiševića, Sušić će osim Edina Džeke i Zlatana Muslimovića morati pozvati barem još jednog napadača.

"Za sada ne znam ko bi to mogao biti. Prošle godine u reprezentaciji je igrao Ermin Zec, ali od kako je prešao u Tursku igra manje nego što je to potrebno. Ipak, moguće je da zovnem upravo njega, ali ću posmatrati još nekoliko utakmica u domaćoj ligi, pa ćemo vidjeti", dodao je selektor BiH.
Baudelaire

#9780 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Misimović je za reprezentaciju imao beton momenata, nemojte sad šuplju prosipati. Miske iz ovih i prošlih kvalifikacija se ne mogu porediti nikako. Prošle kvalifikacije je nosio cijelu ekipu i bio najbolji asistent, ako to nije dovoljno ne znam šta je.
palermo

#9781 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Baltazar_khan wrote:
palermo wrote: Pa sad, što jes jes, al opet meni se čini da Adilović bolje igra bez lopte, tako da ne bih ja odluku donosio naprečac i bez dubokog promišljanja.
a žiku ovo.
S obzirom na to da protiv Bjelorusije neće moći računati na povrijeđenog Ibiševića, Sušić će osim Edina Džeke i Zlatana Muslimovića morati pozvati barem još jednog napadača.

"Za sada ne znam ko bi to mogao biti. Prošle godine u reprezentaciji je igrao Ermin Zec, ali od kako je prešao u Tursku igra manje nego što je to potrebno. Ipak, moguće je da zovnem upravo njega, ali ću posmatrati još nekoliko utakmica u domaćoj ligi, pa ćemo vidjeti", dodao je selektor BiH.
Pa rekoh ti ja,odlučit će ko bolje igra bez lopte :D :D
Ridjobrki

#9782 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

'Ta ja znam, ja sam više za samo jednog špica i dva-tri vezna u završnici, tanko je ovo iz PL sve.
campa_xxx

#9783 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by campa_xxx »

Zasto ovaj nikad ne zove Sanela Jahica ???????????? Frajer u koji god klub da dodje je standardan igrac a po meni je i vrlo koristan...sta mu god kazes, koju god mu poziciju das lik igra!
Last edited by campa_xxx on 02/08/2011 22:30, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#9784 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Jahic, Nadarevic, Cocalic, Torlak....vazno je da Mravac igra. :roll:
Eborg

#9785 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Nije li bila i svađa Jahić-Sušić, znam da se nešto bio izvinjavao i da je priznavao svoje greške?
campa_xxx

#9786 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by campa_xxx »

ja prvi put cujem za to...
Eborg

#9787 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Postoji šansa da sam pomiješao, ali mislim da Jahić ili nije došao ili je prigovorio nešto, ali 100% je Jahić nešto govorio da je svjestan svojih grešaka i da će se nadati i dalje pozivu.
campa_xxx

#9788 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by campa_xxx »

Eborg wrote:Postoji šansa da sam pomiješao, ali mislim da Jahić ili nije došao ili je prigovorio nešto, ali 100% je Jahić nešto govorio da je svjestan svojih grešaka i da će se nadati i dalje pozivu.
Evo nasao sam nesto...vezano je za tekmu u Meksiku cini mi se...

Sanel Jahić želi poziv u reprezentaciju: Volim svoju zemlju, daću sve od sebe na terenu

Sušića poštujem najprije kao legendu bh. fudbala, te kao čovjeka i trenera. Ipak, ako se naljutio na mene zbog neke izjave, ja mu se ovim putem izvinjavam, jer nikada ne bih namjerno rekao nešto protiv njega, kaže Jahić

Selektor nogometne selekcije BiH Safet Sušić možda je i pogriješio kada na spisak reprezentativaca za prijateljski meč protiv Meksika u Atlanti nije uvrstio univerzalca poput Sanela Jahića.

Uvjereni smo kako Jahić ne bi eskivirao odlazak u Atlantu, bez obzira na klupske obaveze, a to nam je i potvrdio, najprije u SMS poruci, a poslije i u razgovoru…

“Da sam dobio poziv rado bih se odazvao, bez obzira na destinaciju. Želim igrati za reprezentaciju, to je moj san”, kaže nam Jahić, koji demantuje da je ikada rekao nešto ružno na račun selektora.

“To naprosto nije istina. Selektora Sušića poštujem najprije kao legendu bh. fudbala, te kao čovjeka i trenera. Ipak, ako se naljutio na mene zbog moje neke nesmotrene izjave, ja mu se ovim putem izvinjavam, jer nikada ne bih namjerno rekao nešto protiv njega.”

Jahić, koji je nezamjenjiv član prve postave AEK-a, kaže kako je u dresu reprezentacije uvijek davao sve od sebe, jer…

“Volim svoju zemlju i nadam se da ću dobiti poziv za meč protiv Rumunije. Ubijeđen sam da mogu pomoći ekipi da ostvari pobjedu. Standardan sam u AEK-u i u dobroj sam formi. Istina, u nekim utakmicama nismo odigrali na nivou, ali trener je zadovoljan mojim nastupima. Ukoliko dobijem poziv pokušaću se selektoru nametnuti za početnu postavu kako bih mogao svima pokazati koliko mi je stalo do reprezentacije”, riječi su Jahića, koji tvrdi da mu je svejedno na kojoj će poziciji igrati – stoperu, desnom bočnom ili zadnjem veznom, jer će na svakoj poziciji dati sve od sebe da BiH ostvari pobjedu.
Eborg

#9789 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

To je to! :thumbup:
campa_xxx

#9790 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by campa_xxx »

A rekao je valjda ovo...

Jahić: Sušić me neugodno iznenadio

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 9. februara igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Meksika u Atlanti.

Selektor Safet Sušić sa spiska je izostavio jednog od najboljih pojedinaca naše zemlje iz prošlog kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, Sanela Jahića.

Sušić objavio spisak putnika za SAD

Bh. univerzalac u desu AEK-a, nije krio razočarenje što ga je Sušić izostavio sa spiska putnika za SAD.

"Ne znam zbog čega me selektor nije pozvao. Igram standardno u svom klubu, tako da nema razloga da me ne zove. Rekao je da će u reprezentaciju zvati samo one igrače koji igraju u svojim klubovima. Ja sam standardan. Ipak, to je stvar selektora, on odlučuje ko će igrati, a ko ne", rekao je za San Sanel Jahić.

"Svojim prijateljima želim sve najbolje u utakmici sa Meksikom. Volio bih da pobjedimo, da s dozom samopouzdanja dočekamo meč protiv Rumuna u kvalifikacijama, koji nam je jako bitan", dodao je Jahić.
campa_xxx

#9791 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by campa_xxx »

Pred utakmicu sa Rumunijom u Zenici...

Kao što je i najavio, Sušić je sa spiska "skinuo" Asmira Begovića i Safeta Nadarevića, a pozive nisu dobili ni Sanel Jahić i Ermin Zec. Sa druge strane, poštedio je Senijada Ibričića, koji, kao i Nadarević nije putovao u Ameriku na prijateljsku utakmicu protiv Meksika...

"Begović me dva puta ostavio na cjedilu. Da sam ga sada pozvao možda opet ne bi došao. Logično je da ga ne pozovem. Nadarević? Kada neko odigra utakmicu, kaže da je povrijeđen, ne ode u Ameriku, a poslije toga igra za klub, onda neću prihvatiti to objašnjenje. Ne može me ostaviti na cjedilu...", objasnio je Sušić.

Ipak, selektor nije imao iste aršime prema Nadareviću i Ibričiću. Veznjak Lokomotiva dobio je poziv i bit će u konkurenciji za meč sa Rumunijom...

"Bio sam u velikoj dilemi oko Ibričića. Ni on nije trebao biti na spisku, ali prije pola sata sam odlučio da ga pozovem. Samo zato što je dobar igrač i što nam može pomoći. Kada uđe s klupe može pomoći", ističe Sušić, naglasivši da Jahić i Zec pozive nisu dobili jer nisu standardni u svojim klubovima.
Eborg

#9792 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Sušić sa svima zakuhao. :D Begović, Jahić, moguće i Nadarević. :D
Bosanski_kralj

#9793 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

campa_xxx wrote:A rekao je valjda ovo...

Jahić: Sušić me neugodno iznenadio

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 9. februara igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Meksika u Atlanti.

Selektor Safet Sušić sa spiska je izostavio jednog od najboljih pojedinaca naše zemlje iz prošlog kvalifikacionog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, Sanela Jahića.

Sušić objavio spisak putnika za SAD

Bh. univerzalac u desu AEK-a, nije krio razočarenje što ga je Sušić izostavio sa spiska putnika za SAD.

"Ne znam zbog čega me selektor nije pozvao. Igram standardno u svom klubu, tako da nema razloga da me ne zove. Rekao je da će u reprezentaciju zvati samo one igrače koji igraju u svojim klubovima. Ja sam standardan. Ipak, to je stvar selektora, on odlučuje ko će igrati, a ko ne", rekao je za San Sanel Jahić.

"Svojim prijateljima želim sve najbolje u utakmici sa Meksikom. Volio bih da pobjedimo, da s dozom samopouzdanja dočekamo meč protiv Rumuna u kvalifikacijama, koji nam je jako bitan", dodao je Jahić.
Pa gdje će to izjaviti, jadan ne bio. :-)
Ako je želio poziv, trebao je zaprijetiti, samo to kod Sušića pali.
Last edited by Bosanski_kralj on 02/08/2011 23:51, edited 1 time in total.
Eborg

#9794 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

A što je najgore to nigdje ne piše u cijelom tekstu. :D
kasparaov

#9795 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kasparaov »

da je pametan moj pape ko sto nije :d
ovako bi ja psotavio kad bi mi neko dao ekipu da vodim,nisam nikakv strucnjak volim fudbal :D
hasagic
muki----spaha---jaha----papac
-----salih------rahim aga---
pjana------miske-------lula
-----------dzeko-----
Bosanski_kralj

#9796 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Eborg wrote:A što je najgore to nigdje ne piše u cijelom tekstu. :D
Eno popravio sam.
Ono je pisala gripa iz mene. :D
luckylaka

#9797 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Samo da jos jednom podsjetim da je PAPE selektor reprezentacije BiH i da to nisu(a cak ni u strucnom stabu :D )ni ,,Bosanski kralj,,ni,,Eborg,,ni,,jeza u ledja,,ni,,lucky,,a ako PAPE kaze dolazi Mravac logicno je da ne moze doci Jahic.Dakle da utvrdimo i ponovimo,,PAPE je selektor,, :thumbup:
Eborg

#9798 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Ja sam mislio na to da naslov nema veze sa tekstom, to su naši novinari, samo da se digne tiraž i online promet.
Bosanski_kralj

#9799 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

luckylaka wrote:Samo da jos jednom podsjetim da je PAPE selektor reprezentacije BiH i da to nisu(a cak ni u strucnom stabu :D )ni ,,Bosanski kralj,,ni,,Eborg,,ni,,jeza u ledja,,ni,,lucky,,a ako PAPE kaze dolazi Mravac logicno je da ne moze doci Jahic.Dakle da utvrdimo i ponovimo,,PAPE je selektor,, :thumbup:
I to je ono što je najžalosnije u ovo priči. :razz:
luckylaka

#9800 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

kasparaov wrote:da je pametan moj pape ko sto nije :d
ovako bi ja psotavio kad bi mi neko dao ekipu da vodim,nisam nikakv strucnjak volim fudbal :D
hasagic
muki----spaha---jaha----papac
-----salih------rahim aga---
pjana------miske-------lula
-----------dzeko-----
A dze tu Hamzic,Cocalic,Torlak,Zeba,Smajic,Adilovoc... slab si mi ti strucnjak.Tebe bi ovdje razapeli za dva dana ovi strucnjaci da si selektor :D
Locked