Ko? Ti i Pape? Ili Pape sa ljudima unutar saveza?Dead Man Walking wrote:Semire jarane, necemo se sloziti, nema svrhe da se vrtimo u krug.Ako si pratio sta sam pisao poslije Rumunije, vidio si da nisam okrivio samo selektora. Ono za sto ja njega krivim je nedosljednost i mjenjajne ploce. Nisam mislio da cu morati crtati za ove kolace, al hajd evo kad moram. Selektor je bijesnio nakon Rumunije, ljut na igrace, izdali ga, prijeti promjenama, i onda na pres konferenciji pred Albaniju skupio se ko mis i poceo pricati kako nije imao podrsku i kako je utakmica lose pripremljena, krivac ispade neko treci, valjda taj neko ko je pojeo famozne kolace (karikiram, za ove koji jos uvijek nisu skontali). Lijepo je rekao da ce progovoriti poslije Albanije, nije to prenio ni Avdo ni Sinan, svojim usima sam slusao kad kaze da prodje Albanija pa cemo pricati i kako i on ima dosta toga da kaze. Sta je rekao, za slucaj da sam ja to mozda prespavao?
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
vernes81
#9326 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
Corola
#9327 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@hz_semir ja oko izvalio da vidim kad ce ljudina da nas pocasti kolacima.Ali izgleda od toga nista.

-
LSD
#9328 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hz__semir wrote:Avdo debil Avdić.jeza u ledja wrote:
Glupi novinar: "Imate li osjecaj da vas neki igraci miniraju konstantno?"
Susic: "Nemam osjecaj. Zasto bi me minirali? Zasto me ne bi minirali u Zenici da me miniraju ovdje? Nema razloga nikakvog."
Glupi novinar: "Onog momenta kad se stvori sansa, malo...."
Susic: "Na primjer?"
Glupi novinar: "Pa ne z....."
Pogledajtu kako se izraz lica Susica mijenja kad glupi novinar kaze: "onog momenta kad se stvori sansa..." Frajer se zijanio, konta kakve gluposti ovi mogu valjati....
Eto ovaj novinar kao da je s ovog foruma shljego.
Je.ali mu 60 minuta i skandali mater. Zbog ovakvih debila, šatro novinara, željnih skandala, mi i jesmo zadnja rupa na svirali.
Jasno se vidi da Sušić ne može da vjeruje sa kakvim panjevima prica, pita ga "Na primjer?" i ovaj ne zna to navesti.
- luckylaka
#9329 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mozda je vrijeme da se promijeni naslov teme-Anti Susicevi i Papetovi(nezgodno mi ono napisati anti-p...
)
- Obuca9
#9330 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U javnost nije ništa rekao. Da li je nešto rekao u svlačionici to ne mogu znati, ali ako jeste, to je sigurno važnije, puno važnije od onoga što je rekao novinarima. Jebali vas više novinari, zbog njih nam i jeste mahala u i oko reprezentacije. Otkud ti znaš da on nije s nekim igračima raskrstio stvari u 4 oka, bez potrebe da Avdo debil Avdić i njemu slični pune svoje emisije skandalima?Dead Man Walking wrote:Semire jarane, necemo se sloziti, nema svrhe da se vrtimo u krug.Ako si pratio sta sam pisao poslije Rumunije, vidio si da nisam okrivio samo selektora. Ono za sto ja njega krivim je nedosljednost i mjenjajne ploce. Nisam mislio da cu morati crtati za ove kolace, al hajd evo kad moram. Selektor je bijesnio nakon Rumunije, ljut na igrace, izdali ga, prijeti promjenama, i onda na pres konferenciji pred Albaniju skupio se ko mis i poceo pricati kako nije imao podrsku i kako je utakmica lose pripremljena, krivac ispade neko treci, valjda taj neko ko je pojeo famozne kolace (karikiram, za ove koji jos uvijek nisu skontali). Lijepo je rekao da ce progovoriti poslije Albanije, nije to prenio ni Avdo ni Sinan, svojim usima sam slusao kad kaze da prodje Albanija pa cemo pricati i kako i on ima dosta toga da kaze. Sta je rekao, za slucaj da sam ja to mozda prespavao?
I šta je trebao, otjerati Džeku, Spahu i Misketa i vi bi ga kao podržali? Isti vi koji ga razapinjete radi Begovića, sa pričom "On je naš najbolji golman i mora biti tu", odjednom bi kao promjenili ploču i rekli "Nema veze što je Džeko naš najbolji napadač, Miske najbolji vezni, a Spaha najbolji odbrambeni treba ih otjerati."
Jel' to hoćeš da kažeš? To možeš pričati djeci kao priče za laku noć. Da je otjerao ovaj trojac, te da smo zijanili ili igrali nerijeseno sa Albanijom, isli bi docekati autobus pred Hercegovinom, da ga linčujete.
I drago mi je da si priznao da je priča o kolačima bila karikiranje (ilitiga glupost), a ne argument, kako si u prošlom postu tvrdio
-
Dead Man Walking
#9331 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Selektor treba da na klupi ostavi igrace koji se ne zalazu bez obzira kako se isti zvali, bez razmisljanja ko ce ga docekati da ga lincuje jer njegova guzica nije iznad reprezentacije za koju trebaju da igraju najspremniji u datom momentu. Je li ti smatras da je u nasoj reprezentaciji to slucaj?
Jel s kim u 4 oka pricao il nije potpuno je nebitno za ovo sto spominjem, on je na pres konferenciji porucio da se ne dize frka i najavio da poslije Albanije mogu svi reci sta zele a da ce i on progovoriti. Hoces da kazes da je tim mislio kako ce progovoriti s nekim u 4 oka?
Za kolace karikiram od pocetka, al nisam znao da moram crtati iako ovdje ima par ljudi kojim se treba crtati (i obojiti vostanim) al tebe nisam ubrajao u takve.
Jel s kim u 4 oka pricao il nije potpuno je nebitno za ovo sto spominjem, on je na pres konferenciji porucio da se ne dize frka i najavio da poslije Albanije mogu svi reci sta zele a da ce i on progovoriti. Hoces da kazes da je tim mislio kako ce progovoriti s nekim u 4 oka?
Za kolace karikiram od pocetka, al nisam znao da moram crtati iako ovdje ima par ljudi kojim se treba crtati (i obojiti vostanim) al tebe nisam ubrajao u takve.
- luckylaka
#9332 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ti crto il ne crto piso il ne piso tebi je trn u oku PAPE sve ostalo su price za malu djecu.Kakav Bega,Dzeko,Spaha.PAPE tebe boli.Dead Man Walking wrote:Selektor treba da na klupi ostavi igrace koji se ne zalazu bez obzira kako se isti zvali, bez razmisljanja ko ce ga docekati da ga lincuje jer njegova guzica nije iznad reprezentacije za koju trebaju da igraju najspremniji u datom momentu. Je li ti smatras da je u nasoj reprezentaciji to slucaj?
- Obuca9
#9333 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Naravno, u potpunosti se slažem. On je taj koji treba da odluči ko će sjesti na klupu, a ko će na teren i igrači ne treba da se bune, jer njihova guzica nije iznad reprezentacije.Dead Man Walking wrote:Selektor treba da na klupi ostavi igrace koji se ne zalazu bez obzira kako se isti zvali, bez razmisljanja ko ce ga docekati da ga lincuje jer njegova guzica nije iznad reprezentacije za koju trebaju da igraju najspremniji u datom momentu.
Ali ako mu j.ete mater što je to uradio Begoviću, zašto mu ne bi j.ali mater i da to sutra uradi Džeki ili Spahiću? Tad bi ga kao podržali?
-
Corola
#9334 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Glupost naravno.Ekipa koja je ionako ogranicena kad smo i kompletni.Jos treba trenirati strogocu i stavljati i ono malo ''kvalitetnih''igraca na klupu.
Naravno u slucaju totalnog kraha,ti koji kao zagovaraju o tome bi dobili satisfakciju u vidu nogiranja selektora.
Ali posto se ionako ne pita ni ove,ni one sta ce se uraditi ili nece.
Ostaje nam svima da pojedemo po jednu tulumbu,dok neko iz mase nije to halisnuo.
Naravno u slucaju totalnog kraha,ti koji kao zagovaraju o tome bi dobili satisfakciju u vidu nogiranja selektora.
Ali posto se ionako ne pita ni ove,ni one sta ce se uraditi ili nece.
Ostaje nam svima da pojedemo po jednu tulumbu,dok neko iz mase nije to halisnuo.
-
Dead Man Walking
#9335 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa je li mislis da ispravno odlucuje? Je li mislis da je Misimovic svojim predstavama u zadnjih nekoliko utakmica zasluzio da bude u prvom timu? Je li mislis da je Dzeko svojim ponasanjem protiv Rumuna zasluzio da pocne protiv Albanije? Je li mislis da je Ibisevic bio gori od Dzeke u prvom poluvremenu protiv Albanaca pa je zasluzio da prvi izleti? Je li mislis da je Mravac ikad odigrao dobru utakmicu kojom bi zasluzio da bude na sirem spisku a ne standardni sve do zadnje utakmice? Je li Ibricic svojim ponasanjem zasluzio da bude dio tima? I sam selektor je rekao da je prije Albanije pitao igrace ima li neko da bi se bunio da bude na klupi i niko se nije javio, nije valjda da je mislio da ce se Ibricic i Mravac buniti? Eto, ako se vec slazemo (hz__semir wrote:Naravno, u potpunosti se slažem. On je taj koji treba da odluči ko će sjesti na klupu, a ko će na teren i igrači ne treba da se bune, jer njihova guzica nije iznad reprezentacije.Dead Man Walking wrote:Selektor treba da na klupi ostavi igrace koji se ne zalazu bez obzira kako se isti zvali, bez razmisljanja ko ce ga docekati da ga lincuje jer njegova guzica nije iznad reprezentacije za koju trebaju da igraju najspremniji u datom momentu.
Opis posla mu je takav da ce mu neko uvijek yebati mater, ali taj rizik je preuzeo kad je prihvatio posao. Medjutim, u opisu posla mu nije to da misli hocel mu neko yebati mater, nego da u svakom trenutku izvede najbolji i najspremniji tim kojim u tom trenutku raspolazemo kako bi reprezentacija ostvarila sto bolji rezultat. Evo, pitam te opet, mislis li da selektor to radi?hz__semir wrote: Ali ako mu j.ete mater što je to uradio Begoviću, zašto mu ne bi j.ali mater i da to sutra uradi Džeki ili Spahiću? Tad bi ga kao podržali?![]()
![]()
Sve ovo bez da ulazim u diskusiju oko (promasene) taktike i kukavicke igre u pojedinim utakmicama.
- Obuca9
#9336 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da odgovorim redom.
Je li mislis da je Misimovic svojim predstavama u zadnjih nekoliko utakmica zasluzio da bude u prvom timu?
Nije. Pjanić je taj koji je zaslužio da ide na klupu. Miske i ovakav kakav jeste, sa guzicama do poda, je učinkovitiji igrač od Pjanića.
Je li mislis da je Dzeko svojim ponasanjem protiv Rumuna zasluzio da pocne protiv Albanije?
Nije i tu se slažem. Ali ima tu i nešto drugo, ali to ću ti napisati u idućem odgovoru.
Je li mislis da je Ibisevic bio gori od Dzeke u prvom poluvremenu protiv Albanaca pa je zasluzio da prvi izleti?
Nije, ali da ti sad odgovorim na ovo gornje pitanje. Džeko ima nešto što Vedo nema, a što se fino vidi kad gledaš uživo utakmicu. Džeko ima dvojicu pratioca, te tako odvlači pažnju odbrani protivničkog tima. Realno i ja sam bio ljut na Džeku nakon Rumunije, svašta nešta napisao protiv njega, ali znaš kako Ćiro kaže "Sine, jebeš čovjeka koji ne mijenja mišljenje"
Pape očito svjesno žrtvuje Džeku za dobrobit reprezentacije, a to omogućava da Vedo ili Zlatan dobijaju više prostora.
Je li mislis da je Mravac ikad odigrao dobru utakmicu kojom bi zasluzio da bude na sirem spisku a ne standardni sve do zadnje utakmice?
Nije. Mravac je kloc i tačka.
Je li Ibricic svojim ponasanjem zasluzio da bude dio tima?
Nije. Zato se kao levat čitavo poluvrijeme protiv Albanije zagrijavao, a selektor sa zagrijavaja pokupio Zlatana, pa poslao Maletića. Pa pokupio Maletića, a poslao Bešića, pa na kraju pokupio i Bešića, a žujana vratio na klupu. Najbolji način da mu se jasno stavi do znanja gdje mu je mjesto.
Medjutim, u opisu posla mu nije to da misli hocel mu neko yebati mater, nego da u svakom trenutku izvede najbolji i najspremniji tim kojim u tom trenutku raspolazemo kako bi reprezentacija ostvarila sto bolji rezultat. Evo, pitam te opet, mislis li da selektor to radi?
Radi. Sigurno je napravio par grešaka (ako je tačno za povredu Hasagića prije utakmice, te drugu u Rumuniji), ali haj ti meni nađi trenera koji nikad nije napravio grešku? Koji je to trener koji je pogodio taktiku u baš svakoj utakmici? Nije to majstore menadžer, pa da posložiš igrače i pobjediš utakmicu, nekad i jedna stvar skroz naopako okrene utakmicu i onda propadne sve što si planirao i posložio.
Eto nadam se da se nećeš sjebati kad vidiš da ja baš i nisam "slijepi papetoljubac" koji će svaki njegov potez dizati u nebesa. Ima grešaka, normalno, a koji to čovjek ne griješi kad radi? Ali to i dalje ne mijenja činjenicu da smo mi na pravom putu za plasman na Euro, te da čovjeka treba pustiti da završi posao koji je počeo. Ako uspije čestita mu, ako ne zahvaliti mu se i pokušati naći novu budalu koja će za 60.000 eura godišnje pustiti da mu 10.000 krezavih kretena j.be mater od prve do zadnje minute utakmice.
Je li mislis da je Misimovic svojim predstavama u zadnjih nekoliko utakmica zasluzio da bude u prvom timu?
Nije. Pjanić je taj koji je zaslužio da ide na klupu. Miske i ovakav kakav jeste, sa guzicama do poda, je učinkovitiji igrač od Pjanića.
Je li mislis da je Dzeko svojim ponasanjem protiv Rumuna zasluzio da pocne protiv Albanije?
Nije i tu se slažem. Ali ima tu i nešto drugo, ali to ću ti napisati u idućem odgovoru.
Je li mislis da je Ibisevic bio gori od Dzeke u prvom poluvremenu protiv Albanaca pa je zasluzio da prvi izleti?
Nije, ali da ti sad odgovorim na ovo gornje pitanje. Džeko ima nešto što Vedo nema, a što se fino vidi kad gledaš uživo utakmicu. Džeko ima dvojicu pratioca, te tako odvlači pažnju odbrani protivničkog tima. Realno i ja sam bio ljut na Džeku nakon Rumunije, svašta nešta napisao protiv njega, ali znaš kako Ćiro kaže "Sine, jebeš čovjeka koji ne mijenja mišljenje"
Je li mislis da je Mravac ikad odigrao dobru utakmicu kojom bi zasluzio da bude na sirem spisku a ne standardni sve do zadnje utakmice?
Nije. Mravac je kloc i tačka.
Je li Ibricic svojim ponasanjem zasluzio da bude dio tima?
Nije. Zato se kao levat čitavo poluvrijeme protiv Albanije zagrijavao, a selektor sa zagrijavaja pokupio Zlatana, pa poslao Maletića. Pa pokupio Maletića, a poslao Bešića, pa na kraju pokupio i Bešića, a žujana vratio na klupu. Najbolji način da mu se jasno stavi do znanja gdje mu je mjesto.
Medjutim, u opisu posla mu nije to da misli hocel mu neko yebati mater, nego da u svakom trenutku izvede najbolji i najspremniji tim kojim u tom trenutku raspolazemo kako bi reprezentacija ostvarila sto bolji rezultat. Evo, pitam te opet, mislis li da selektor to radi?
Radi. Sigurno je napravio par grešaka (ako je tačno za povredu Hasagića prije utakmice, te drugu u Rumuniji), ali haj ti meni nađi trenera koji nikad nije napravio grešku? Koji je to trener koji je pogodio taktiku u baš svakoj utakmici? Nije to majstore menadžer, pa da posložiš igrače i pobjediš utakmicu, nekad i jedna stvar skroz naopako okrene utakmicu i onda propadne sve što si planirao i posložio.
Eto nadam se da se nećeš sjebati kad vidiš da ja baš i nisam "slijepi papetoljubac" koji će svaki njegov potez dizati u nebesa. Ima grešaka, normalno, a koji to čovjek ne griješi kad radi? Ali to i dalje ne mijenja činjenicu da smo mi na pravom putu za plasman na Euro, te da čovjeka treba pustiti da završi posao koji je počeo. Ako uspije čestita mu, ako ne zahvaliti mu se i pokušati naći novu budalu koja će za 60.000 eura godišnje pustiti da mu 10.000 krezavih kretena j.be mater od prve do zadnje minute utakmice.
-
Dead Man Walking
#9337 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim da si papetoljubac
, ali ne mislim da si slijepi, pa se stoga s tobom i upustam u pricu za razliku od pojedinih koje uredno preskocim. Ti si samo veoma veoma glasan, a nije ti mrsko ni preuvelicati kad branis selektora, a u rijetkim trenucima kad ga kudis jedva prevalis (primjer Munib). Manje-vise si realno napisao, ne slazem se u toj analizi oko Zutog jer bi garant usao da nismo zabili go, vec je bio spreman, a kasnije naravno da nije bilo smisla da ga se uvodi jer se povrijedio Mujdza i imali smo rezultat koji je trebalo cuvati pa je usao Besic. To je vezano za zadnju utakmicu, a Zuti je davno trebao na hladjenje. Takodje, Dzeku bi izbacio da mi je brat jer ta prica da odvlaci paznju me podsjeca na Lazara, a bolje da ne pisem sta mislim o tom.
Kad promjeni pristup i pokaze da zasluzuje mjesto u ekipu, do tad klupica.
Eo slozili smo se za Mravca i Ibricica, vidjecemo hoce li ih vise biti u ekipi. Ako bude, ja cu opet kritikovati, yebiga. A ti hoces li ne znam. U svakom slucaju, ako nas odvede na Euro i meni ce biti barem dio onog sto je tebi, a ako ne odvede onda se mozemo yebat i ja i ti i on.
Eo slozili smo se za Mravca i Ibricica, vidjecemo hoce li ih vise biti u ekipi. Ako bude, ja cu opet kritikovati, yebiga. A ti hoces li ne znam. U svakom slucaju, ako nas odvede na Euro i meni ce biti barem dio onog sto je tebi, a ako ne odvede onda se mozemo yebat i ja i ti i on.
- JThomas
#9338 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
lazar je vazda davao sve od sebe za razliku od džeke.
šalu na stranu, ne može se ipak porediti neko ko ne umije sa nekim ko najbolje umije kod nas, ali nije u formi. ovog drugog se protivnici zaista boje i ipak se racionalno može očekivati da proradi. koliko god džeko bio u lošoj formi razlika u kvalitetu je tolika da mogu razumjeti njegovo stavljanje u ekipu unatoč tome. ne mora značiti da i odobravam u konkretnom slučaju, ali definitivno mogu razumjeti rezon.
šalu na stranu, ne može se ipak porediti neko ko ne umije sa nekim ko najbolje umije kod nas, ali nije u formi. ovog drugog se protivnici zaista boje i ipak se racionalno može očekivati da proradi. koliko god džeko bio u lošoj formi razlika u kvalitetu je tolika da mogu razumjeti njegovo stavljanje u ekipu unatoč tome. ne mora značiti da i odobravam u konkretnom slučaju, ali definitivno mogu razumjeti rezon.
-
Corola
#9339 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@mrtvohodajucicoj'k
Po postovima o tulumbama i ostalim izmisljenim glupostima,Prije bi se reklo da ti sam sebe preskaces.
Drugo naturanje pod nos nekome da je Papetoljubac ili ostalo je opet u stilu tulumbi,znaci glupost.
Zasto,e pa iz razloga sto je za razliku od pojedinih koji prvo i prvenstveno gledaju klub za koji navijaju a repka im dodje kao svalerka.Znaci prvenstveno kome je stalo do repke,na neki nacin ce pruziti podrsku bilo kojem selektoru u BIH repci.
Greski ima,i to je ocito.
Ali je naivno i bezaobrazan nacin ukazivanja na te greske i izmisljanje drugih gluposti.Kao sto su slatka peciva i kolaci.
Isto tako neki nemogu ili nece da skontaju,da su nam igraci 90% opali u formi i da je kvalitet jednostavno ogranicen.
Glumiti neku strogost i stavljati ono malo igraca sto je kvalitetno,a klupa je ionako tanka.Znaci uskakati sam sebi u stomak.Mada ima i ona stara lako je tudjim qurcem gloginje mlatiti.
Hoces li citirati ili ne,pravo da ti kazem zaboli me ....glog
Po postovima o tulumbama i ostalim izmisljenim glupostima,Prije bi se reklo da ti sam sebe preskaces.
Drugo naturanje pod nos nekome da je Papetoljubac ili ostalo je opet u stilu tulumbi,znaci glupost.
Zasto,e pa iz razloga sto je za razliku od pojedinih koji prvo i prvenstveno gledaju klub za koji navijaju a repka im dodje kao svalerka.Znaci prvenstveno kome je stalo do repke,na neki nacin ce pruziti podrsku bilo kojem selektoru u BIH repci.
Greski ima,i to je ocito.
Ali je naivno i bezaobrazan nacin ukazivanja na te greske i izmisljanje drugih gluposti.Kao sto su slatka peciva i kolaci.
Isto tako neki nemogu ili nece da skontaju,da su nam igraci 90% opali u formi i da je kvalitet jednostavno ogranicen.
Glumiti neku strogost i stavljati ono malo igraca sto je kvalitetno,a klupa je ionako tanka.Znaci uskakati sam sebi u stomak.Mada ima i ona stara lako je tudjim qurcem gloginje mlatiti.
Hoces li citirati ili ne,pravo da ti kazem zaboli me ....glog
- Obuca9
#9340 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajmo malo oziljno pričati, kakav Lazar,kakvi bakrači. Ja govorim o onome što je činjenica. Evo ako pogledate video pregled utakmice, koji traje svega 2-3 minute, mogu se naći čak tri situacije u kojima se najbolje vidi kako je Džeko gotovo uvijek markiran od dvojice.

Kad bi čovjek im'o vremena, pa da sjedne pogledati čitavu utakmicu, još bi se tu našlo materijala. Ali kao što rekoh, kad gledaš s tribina, tek se onda najbolje vidi, jer nisi ograničen na ono što ti kamera pokazuje, onda možeš najbolje vidjeti kako Džeku jedan uvijek čuva, a ni onaj drugi ga ne ispušta iz vida. Ako nije uz njega, nije ni dalje od 5 metara od njega.
@deadman
Sto se tice toga da sam "Papetoljubac", jesam i ne krijem. Tako sam odgojen i tako sam odrastao, uz Papetovu sliku iznad kreveta.

Kad bi čovjek im'o vremena, pa da sjedne pogledati čitavu utakmicu, još bi se tu našlo materijala. Ali kao što rekoh, kad gledaš s tribina, tek se onda najbolje vidi, jer nisi ograničen na ono što ti kamera pokazuje, onda možeš najbolje vidjeti kako Džeku jedan uvijek čuva, a ni onaj drugi ga ne ispušta iz vida. Ako nije uz njega, nije ni dalje od 5 metara od njega.
@deadman
Sto se tice toga da sam "Papetoljubac", jesam i ne krijem. Tako sam odgojen i tako sam odrastao, uz Papetovu sliku iznad kreveta.
-
Dead Man Walking
#9341 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa svaki napadac je cuvan, normalno je da izgleda da ga cuvaju dvojica kad imas 4-5 igraca u odbrani i 1-2 u napadu. Ali nije to ono sto zamjeram Dzeki. Medjutim, kada preko qrtza ide na loptu i Albanac koji je 2 metra iza stigne prije i uzme loptu to nema veze ni sa formom ni sa tim ko ga cuva, nego je cista zajebancija. To kod Vedada ne postoji, a ni kod Zlatana.
- jeza u ledja
#9342 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jedno je pitanje da li Dzeku izvaditi u drugu poluvremenu, a sasvim drugo da li Dzeko uopste treba poceti. Ovo drugo, sad za sad kako je, uopste nije diskutabilno, osim ako nije povrijedjen.
Dzeko nije samo jos jedan napadac, on je poseban jer je snazan i visok i kao takav je prijetnja odbrani samo svojom pojavom.
Inace smatram da Dzeko u tandemu s drugim napadacem vrijedi duplo vise nego kad je sam.
Dzeko nije samo jos jedan napadac, on je poseban jer je snazan i visok i kao takav je prijetnja odbrani samo svojom pojavom.
Inace smatram da Dzeko u tandemu s drugim napadacem vrijedi duplo vise nego kad je sam.
-
samo_ovaj_put
#9343 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ko je doveo lulica u reprezentaciju?
- jeza u ledja
#9344 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pilot BH Airlinesa.samo_ovaj_put wrote:ko je doveo lulica u reprezentaciju?
-
samo_ovaj_put
#9345 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
znaci onaj sto ga ti ne volisjeza u ledja wrote:Pilot BH Airlinesa.samo_ovaj_put wrote:ko je doveo lulica u reprezentaciju?
- BHF_Manijak
#9346 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajmo sad koga nije doveo a trebo je...
Sad ozbiljno, nadam se da cemo unaprijed halalit tekmu protiv Grka te isprobati nekoliko varijanti u odbrani i pokusati mozda sa drugim golmanom, npr po poluvrijeme Sehi i Avdukicu(ili nekom drugom ako se pojavi), isprobati npr Cocalica, Torlaka i Besica nazad, Vranjes npr i slicne varijante...Gledam Svabe, nista im nije predstavljalo izgubiti od mrtve Australije ali su zato isprobali haman kompletnu B ekipu! Naravno da ne bi bilo zgodno radi morala ekipezijaniti npr od Grka, ali sam siguran da je vrijednije isprobati neke igrace i varijante(a i ako se to uradi nije garant da cemo zijaniti), nego da nekako dobijemo a sve isto ostane kao protiv Rumuna i Albanaca...
@Semir_hz, smatras li Susicevom greskom to sto je izjavio da je Keno svakako prvi izbor dok ostali treba da se dokazuju, iako se dugo vec zna za Keninu povredu(koju vuce jos od Cirinog mandata ako ne i vise) i da li po tebi treba Begovic biti prvi golman reprezentacije??(govorim da su idealni uslovi i da se ovo dosad nije nista dogodilo, tj neodazivanje i slicno!)
Sad ozbiljno, nadam se da cemo unaprijed halalit tekmu protiv Grka te isprobati nekoliko varijanti u odbrani i pokusati mozda sa drugim golmanom, npr po poluvrijeme Sehi i Avdukicu(ili nekom drugom ako se pojavi), isprobati npr Cocalica, Torlaka i Besica nazad, Vranjes npr i slicne varijante...Gledam Svabe, nista im nije predstavljalo izgubiti od mrtve Australije ali su zato isprobali haman kompletnu B ekipu! Naravno da ne bi bilo zgodno radi morala ekipezijaniti npr od Grka, ali sam siguran da je vrijednije isprobati neke igrace i varijante(a i ako se to uradi nije garant da cemo zijaniti), nego da nekako dobijemo a sve isto ostane kao protiv Rumuna i Albanaca...
@Semir_hz, smatras li Susicevom greskom to sto je izjavio da je Keno svakako prvi izbor dok ostali treba da se dokazuju, iako se dugo vec zna za Keninu povredu(koju vuce jos od Cirinog mandata ako ne i vise) i da li po tebi treba Begovic biti prvi golman reprezentacije??(govorim da su idealni uslovi i da se ovo dosad nije nista dogodilo, tj neodazivanje i slicno!)
- Obuca9
#9347 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ta je izjava stigla nakon Rumunije, tako da te molim da je prestaneš konstantno dovoditi u vezu sasluačejm Begović. Slučaj Begović je nastao puno, puno prije te izjave.BHF_Manijak wrote:@Semir_hz, smatras li Susicevom greskom to sto je izjavio da je Keno svakako prvi izbor dok ostali treba da se dokazuju, iako se dugo vec zna za Keninu povredu(koju vuce jos od Cirinog mandata ako ne i vise) i da li po tebi treba Begovic biti prvi golman reprezentacije??(govorim da su idealni uslovi i da se ovo dosad nije nista dogodilo, tj neodazivanje i slicno!)
Da li smatram da Begović u Bjelorusiji treba biti prvi golman? Da, ali nakon što se izvini za gluposti i sranja koja je pravio. Ne meni, običnom forumašu, nego svim saigračima koji također sjede na klupi, ali im ne pada napamet da odbijaju pozive i izmišljaju bolesti i povrede, kao i selektoru zbog onako drskih izjava.
Da li smatram da je Begović trebao biti prvi golman na utakmicama protiv Luksa, Francuske i Albanije? Ne smatram, smatram da je Hasagić tada trebao dobiti prednost, jer tada nije bio standardni golman u svom timu. Naravno, ovo sve pod pretpostavkom da je Hasagić bio zdrav prije utakmice, ali ja sam i dalje ubijeđen da se Hasagić u Tirani povrijedio u toku same utakmice, prilikom situacije iz 44. minute, koju sam već ranije opisivao.
- jeza u ledja
#9348 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da je problem sto mi nemamo dovoljno pripremnih utakmica. Treba se organizovati jedna "generalka" a la Grcka, ali i jedna utakmica u kojoj bi se mogle isprobati i neke rezervne varijante malo vise.BHF_Manijak wrote:Hajmo sad koga nije doveo a trebo je...![]()
Generalno treba probati Cocalica, vratiti Nadarevica i Jahica, probavati sa Subasicem i Vranjesom, Merzicem, Haurdicem, Buricem, Sehicem, Stilicem, Alispahicem, u napadu Ahmetovicem, Zecom. Iz nase lige Torlak, Visca i mozda jos par.
- BHF_Manijak
#9349 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja ba, sta bi sa Merzicem, mislim da je cak jedno vrieme i bio na sirem spisku, dobijao pozive i odjednom momak nestade, da ga hebes ne moze biti losiji od Mravca(kad kazem Mravca, on je sada paradigma u repki za parmak igraca
)! Da je jos kako iskopati stopera slicnog Spahi, mislim da bi dosta toga rijesili, jednostavno odbrana nam suvise skripi!
PS Pogledati video, staso je i sazrio konacno, momak je babaroga!
PS Pogledati video, staso je i sazrio konacno, momak je babaroga!
- nemam_ideje
#9350 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo glOve ako ti imaš više od 18 godina. Takav ti je nivo komunikacije i diskusije.Corola wrote:@nemas ideje ali zato znas pametovati ko zna o fudbalu ili ne.Aferim.nemam_ideje wrote:Da znaš nešto o fudbalu, kao što ne znašCorola wrote:Lulic ne zna igrati beka??????U Zenici ga je bas ta pozicija prodala u lazio.
Ne da je samo znao,vec odigrao perfektno .I to protiv vrlo ''slicnih'' protivnika
Sto se tice Papca i on sam rece ''znali smo mi jos losije tekme odigrati dok sam ja jos bio''.Hajde makar je iskren.shvatio bi da je Luliću bilo mnogo lakše igrati protiv Rumunije u Zenici nego u Bukureštu zbog jedne vrlo proste činjenice. Rumuni su u Zenicu došli po bod. Zabili su gol u prvom poluvremenu i još se više povukli. Nije isto igrati protiv ekipe koja se brani skoro cijelu utakmicu, ide na bod, biti "dobar u defanzivi" kada protivnik skoro i ne prelazi centar i biti "dobar u defanzivi" protiv ekipe koja napada cijelu utakmicu.
Lulić je sasvim solidno, da ne kažem odlično(pehiram čovjeku), krilo i loš bek. To što se ti provaljuješ i navodiš utakmcu u Zenici kao neki argument je elementarno nepoznavanje fudbala. Nisam neki znalac al sam za tebe profesor![]()
Sjedi jedan
Eto cak i ti znas da je Lulic ofanzivni igrac,cestitam pogodio si ko' prstom u ......
Ali kako ti nick sve govori,ne treba ti ni objasnjavati.Da je solucija Lulicu Salihovic koga nije bilo,ili Papac koji nije htio,ili mozda Ibricic koji ne zna.Sto znaci,nemoj ni slijedece godine na popravni djabe dolaziti.
Brabonjas sa Zenicom i pises,kako se Rumunija povukla na svoj dio.Pa nije se povukla sto joj cejf,vec sto je protivnik stisnuo i isto tako zbog nevjerovatnog pritiska bas bekova Mujdze a pogotovo Lule.Radijus kretanja i kilometrazu koju su ovi napravili,mozes pronaci u necemu sto se naziva statistika.Nego otkad to u komunalnom profesorske diplome daju.![]()
Tako da @nemas ideje odskakutas slijedeci put u troskocima.''kad se maca budes latio''.
Jedino sto se slazem s tobom da si u pravu je tvoj nick,plus jos dodaj pored ideje ''ni blage veze''![]()
S tim da nemam namjeru da se sa tobom igram u pijesku ili ta-ta završiću raspravu i još jednom ponoviti.
Lulić je LOŠ bek i sigurno ga nije prodala bekovska pozicija u Lacio nego krilna. Krilo pomaže beku u odbrani i to blago rečeno nije ista stvar. Pročitaj ovaj komentar još desetak puta, možda ti bude jasnije na kraju balade.