Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
splend

#8876 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

samo da cestitam papetu, velikom nogmetnom znalcu :thumbup:
cini mi se, da smo mi jedina reprezentacija(ima i CG), koja dolazi iz treceg sesira, a realno smo drugi.
i uz sve to rijesili najteze tekme(francuze ovdje i rumune ovdje i tamo).
fakat nas safet vodi odlicno :bih:
Edin H.

#8877 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

neo7 wrote:Za koliko je eura Ciro radio niko ne zna :D Pored saveza placali su mu sponzori, razni Mamici i sl :D
volim te Safete, volim te Edine, Harise, Darko, bravo.
Edine H. Chmoljo te voli :roll: :roll: :roll:
:lol: :lol: :lol:

I ja volim Mahira, hvala mu za sve cevape koji su doveli do ove pobjede :D
Baudelaire

#8878 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

madFlava wrote:
Baudelaire wrote: Ne rise bogati...koga ces ? Da neces ti na njegovo mjesto...
ajde ne dipr bgti,mogli smo i bolje proci s odabirom trenera ;)
Kako, za 5000 eura? Imenuj tog koji će doći za te pare.[/quote]

bilo ko osim ovog licenciranog trenera zvanog Safet Susic :)

za koliko eura je radio Ciro ? :D[/quote]

5000 + čini mi se 70% od svih sponzorskih ugovora, pa ti vidi koliko je to.
van Basten

#8879 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

naravno, hraknite po PAPETU, kao sa Mikadom bismo se šetali ovom grupom. ALi ljudi ako porede iste igrače sada i prije 2 godine kada ih je Ćiro "vodio"... dobro smo i ovdje gdje smo.
igrač / prije 2 god / sad
Džeko / harao bundesligom / ne može meda
Misimović / harao bundesligom / guzelja se po Rusiji sa barem 5kg više kila
Pjanić / postajao standardan u Lionu / rezerva u Lionu
Salihović / harao bundesligom / nema ga nikako
Ibišević / harao bundesligom do povrede / puno zuji ali malo meda daje
Spahić / komandovao odbranom Monpeljea / presjedio više od pola proljeća zbog kazni
Ibričić / hajdučko srce / isto, samo što je sada u Rusiji a ne Hajduku + ucjenjivač....
Ako još tome dodamo da je Rahimić dvije godine stariji, onda slobodno možemo reći da ova današnja ekipa istih igrača nije ni sjena one od prije dvije godine
I sad je kao Pape kriv zbog toga?
MrBega

#8880 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MrBega »

"Možda će presudni biti dueli sa Bjelorusijom, ukoliko osvojimo četiri boda u ta dva duela, onda ćemo biti na korak do plasmana u baraž", istakao je Sušić.
Znači opet idemo na bod u Bjelorusiju, fakat me nerviraju ove njegove računice
Bosnolog

#8881 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosnolog »

van Basten wrote:naravno, hraknite po PAPETU, kao sa Mikadom bismo se šetali ovom grupom. ALi ljudi ako porede iste igrače sada i prije 2 godine kada ih je Ćiro "vodio"... dobro smo i ovdje gdje smo.
igrač prije 2 god sad
Džeko harao bundesligom ne može meda
Misimović harao bundesligom guzelja se po Rusiji sa barem 5kg više kila
Pjanić postajao standardan u Lionu rezerva u Lionu
Salihović harao bundesligom nema ga nikako
Ibišević harao bundesligom do povrede puno zuji ali malo meda daje
Spahić komandovao odbranom Monpeljea presjedio više od pola proljeća zbog kazni
Ibričić hajdučko srce isto, samo što je sada u Rusiji a ne Hajduku + ucjenjivač....
Ako još tome dodamo da je Rahimić dvije godine stariji, onda slobodno možemo reći da ova današnja ekipa istih igrača nije ni sjena one od prije dvije godine
Ovo stoji ali ima masa drugih momaka koji igraju po evropskim i dimacim klubovima, umjesto da imamo dvije ekipe koje se mogu nositi sa svakim protivnikom,svo vrijeme supaju klocevi i oni koji sjede po rezervnim klupama svojih maticnih klubova,jer su ufurani i napuhani curani....

Ovo je Svabina Skola uspjeha ali i svih timova Svijeta koji zavrse na velikim svijetskim takmicenjima,.....Pape imaj ovo u svojoj glavi uvijek ,Onaj ko ne trci i ne gine na terenu posalji ga za opomenu na klupu a potom na tribine pa taman on bio Edin Dzeko,.....
Mostar_1987

#8882 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mostar_1987 »

Vrati nam samo Papca moj Safete i sve ce biti uredu.
lord blackadder

#8883 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

Bosnoloze, drzi se prolitike :oops: taj video je aposolviran stoput.

Ne svidja mi se reakcija papeta, ko biva "znao sam da mozemo, samo je pitanje hocemo li". WRONG. Ima tu gresaka gospodine Susicu, neke stvari evidentno ne funkcionisu; valja ti traziti solucije za neka mjesta i probati jos neku formaciju. Nemoj da nam se sva taktika svodi na sadaku. Idi odmor, pa prijateljske; zapni malo s potragom za novim igarcima; divani s Osimom mozda ti otvori oci; daj neku zadacu Balji.i td.
LSD

#8884 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

van Basten wrote:naravno, hraknite po PAPETU, kao sa Mikadom bismo se šetali ovom grupom. ALi ljudi ako porede iste igrače sada i prije 2 godine kada ih je Ćiro "vodio"... dobro smo i ovdje gdje smo.
Spahić / komandovao odbranom Monpeljea / presjedio više od pola proljeća zbog kazni
Ibričić / hajdučko srce / isto, samo što je sada u Rusiji a ne Hajduku + ucjenjivač....
Sve manje više tacno...ali zaboravljaš osnovnu poentu...ti smatraš da su gore navedenih igraci NEZAMJENJIVI...e tu ti je greška u startu buraz ;-) ...Džeko ne može meda, jel :?: ...OK, neka stvori igraca koji MOŽE meda- to je posao selektora, za to je placen i glavni odgovorni...Miske guzelja, jel :? ...OK, hocemo onoga koji NE GUZELJA...Pjanić- rezerva u Lyonu, neka bude Harry Potter ako treba ali neka stvori onoga koji NIJE REZERVA.
Ako su gore nabrojani takvi kakvi jesu i kakvim si ih predstavio, pa šta je posao selektora?? hoce li mjenjati takve ili ce sam sebe mjenjati?? jel tebi normalno da se selektor uzda u takve igrace koji su totalno van forme :? koji meda ne mogu, koji gezeljaju, koji zuje a malo meda daju, koji sjede na klupama itd itd :?
Pa yebemu miša, nisu toliko nezamjenjivi... nisu jedini na svijetu.
Mislim, ovo ništa protiv Papeta...ja njega podržavam od prvog dana kako je imenovan za selektora.
Last edited by LSD on 07/06/2011 23:42, edited 1 time in total.
Bosnolog

#8885 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosnolog »

lord blackadder wrote:Bosnoloze, drzi se prolitike :oops: taj video je aposolviran stoput.

Ne svidja mi se reakcija papeta, ko biva "znao sam da mozemo, samo je pitanje hocemo li". WRONG. Ima tu gresaka gospodine Susicu, neke stvari evidentno ne funkcionisu; valja ti traziti solucije za neka mjesta i probati jos neku foramciju. Nemoj da nam se sva taktika svodi na sadaku.
Ali ga izgleda Pape nije pregledao,izvinjavam se ako je predozirajuci video ali je njime sve receno.....

Do duse malo sam na ovom forumu,obicno kada igra reprezentacija pa tako da ga nisam cesto zapazio,...Okacio sam svoje kopacke vec podavno o klin,osim po nekad rekreativno,....

Nastui i kvlaifikacije nase reprezentacije je vise od sprta,oni su nasi najblji i najaci ambasadori,....... :thumbup:
fosil

#8886 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Bosnolog wrote:
lord blackadder wrote:Bosnoloze, drzi se prolitike :oops: taj video je aposolviran stoput.

Ne svidja mi se reakcija papeta, ko biva "znao sam da mozemo, samo je pitanje hocemo li". WRONG. Ima tu gresaka gospodine Susicu, neke stvari evidentno ne funkcionisu; valja ti traziti solucije za neka mjesta i probati jos neku foramciju. Nemoj da nam se sva taktika svodi na sadaku.
Ali ga izgleda Pape nije pregledao,izvinjavam se ako je predozirajuci video ali je njime sve receno.....

Do duse malo sam na ovom forumu,obicno kada igra reprezentacija pa tako da ga nisam cesto zapazio,...Okacio sam svoje kopacke vec podavno o klin,osim po nekad rekreativno,....

Nastui i kvlaifikacije nase reprezentacije je vise od sprta,oni su nasi najblji i najaci ambasadori,....... :thumbup:
Sta ima gledat video, kad im je Svabo time punio glavu dok je igrao za njega. U pitanju je da li igraci igraju onako kako im on kaze ili samo cimaju glavama kad on prica.
neo7

#8887 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by neo7 »

Mene je Susic malo razovarao izjavom poslije utakmice da misli da je bio malo grub prema igracima nakon utakmice sa Rumunima :( :-)
luckylaka

#8888 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

branimir stulic wrote:Safete Slino vrati se u Francusku i spasi Bosnu matere ti....
Jes gadno kad nikad nisi cuo za neku osobu a hoces da ga komentarise.Jes ti cuo za Saju,al posteno.
Obuca9

#8889 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Nakon dugo vremena, pun pogodak sa izmjenama. :thumbup:

@ganjeta
Vidis, danas sam zaboravio i šestog igrača kojeg smo isprobali na jednoj od one tri pozicije, to je ovaj što je zabio gol večeras, pa eto i njega uvrsti u onu "nula (0)" računicu :D
zeleni xy

#8890 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zeleni xy »

Mostar_1987 wrote:Vrati nam samo Papca moj Safete i sve ce biti uredu.
I Nadarevića a Boga mi i Begovića !!!!
madFlava

#8891 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by madFlava »

ako je ovo odlika jedne reprezentacije(sto si ti naveo ove nekakve karakteristike igraca)onda jebes tu repku.Nema tu druze moj jesil u formi il nisi,jel haras il ne haras, ako te ubacim u prvi sastav ima da trcis i da se trudis.A ne da izigravas mangupa.i zato je Papke kriv.
NAsi igraci ako su kvalitetni bili prije 2 godine,onda su i sad kvalitetni jer ne vjerujem da se tako lako gubi kvalitet! :-?

@neko (sto je spomeno 5000 eura)
Ciro koji je strucnjak radio za 5000 eura i plus njegovih sponzora,a isti neprovjereni trener Pape radi za 5000 eura.
Divno :) Za te pare se mogao dovest makar provjeren trener,al ajd vidicemo kako ce prica ispast mada ovo sto gledamo ne lici na nesto dobro,a kad ekipa ne igra dobro kriv je Mahir BeatHouseBoxTroxMOx s rostiljom i sljemenskom :D :D :lol:
nemam_ideje

#8892 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nemam_ideje »

Izbacio je Ibričića i Mravca iz ekipe :shock: Napokon je shvatio :D Nije mu puno trebalo, 11 utakmica :D

Objektivno mi i dalje imamo 3 play-a u ekipi. Medunjanina, Pjanića i Misimovića. Još jedan mora da leti a da bude uveden trkač da pomogne Rahimiću.

Isto tako je vidljivo da mnogo bolje igramo sa dva napadača nego sa jednim. Ibišević koliko god ga kritikovali(uključujući i mene) daje šmek ovoj reprezentaciji. Ne može da postigne gol al zato trči. Umara protivničke štopere koji se slomiše ganjajući ga, onda gfa stignu, uzmu mu loptu i naredni napad se hvataju za glavu eto opet ove dosade :D

Odbrana nam i dalje "škripi". Sreća pa Albanci NE ZNAJU. Ljudi zaboravljaju da su oni ekipa iz petog šešira. Zajebana al peti šešir. Biće vjerovatno četvrti šešir naredne kvalifikacije.

Mora se nešto poraditi na odbrani. Pandža i Spahić. Alternative Mravac i Bešić :-) (Pre)loše je to da bi prošli baraž.
Fali nam jedan zadnji vezni igrač. Baš me zanima šta bi se desilo kad bi se Rahimić povrijedio. Nema niko da ga zamijeni.
Ozbiljnije utakmice mi ne možemo i NE SMIJEMO da igramo sa tri play-a.

AKo se ovo ne popravi, nemamo se čemu nadati. Mi nećemo biti nositelji u baražu, dolaze ti ajkule i tako.

Sami smo sebi zakomplikovali život. Protiv Bjelorusije dvije tekme za baraž. Ako Rumuni uzmu devet bodova iz četiri utakmice imamo problem. Valjda neće firauni. Što je najgore Francuska ima 3 boda više od nas :-)
van Basten

#8893 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

LSD wrote:
Sve manje više tacno...ali zaboravljaš osnovnu poentu...ti smatraš da su gore navedenih igraci NEZAMJENJIVI...e tu ti je greška u startu buraz ;-) ...Džeko ne može meda, jel :?: ...OK, neka stvori igraca koji MOŽE meda- to je posao selektora, za to je placen i glavni odgovorni...Miske guzelja, jel :? ...OK, hocemo onoga koji NE GUZELJA...Pjanić- rezerva u Lyonu, neka bude Harry Potter ako treba ali neka stvori onoga koji NIJE REZERVA.
Ako su gore nabrojani takvi kakvi jesu i kakvim si ih predstavio, pa šta je posao selektora?? hoce li mjenjati takve ili ce sam sebe mjenjati?? jel tebi normalno da se selektor uzda u takve igrace koji su totalno van forme :? koji meda ne mogu, koji gezeljaju, koji zuje a malo meda daju, koji sjede na klupama itd itd :?
Pa yebemu miša, nisu toliko nezamjenjivi... nisu jedini na svijetu.
Mislim, ovo ništa protiv Papeta...ja njega podržavam od prvog dana kako je imenovan za selektora.
slažem se ja i s tobom, nisu svete krave niko od njih, svi su podlođni mjenjanju, ali ipak ovdje sam nabrojao 8 igrača... to je kompletna ekipa, ne može Pape sad svih 11 zamijeniti (iako, kako rekoh, slažem se da bi povremeno neko od njih mogao i na klupu barem), niti im može nešto puno vratiti formu u 6-7 dana "priprema" kod nas.
ja sam samo htio potcrtati da je Ćiro ipak imao ekipu koja je harala trenutno te mu je s te strane bilo mnogo lakše raditi s njima nego Papetu sa istim tim ljudim adanas. Žalosno je bilo gledati Džeku npr večeras kako ga albanski štoperi trpaju u džep i sjećati se šta je radio van Buytenu i comp prije 2 godine
Obuca9

#8894 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

nemam_ideje wrote:Ibišević koliko god ga kritikovali(uključujući i mene) daje šmek ovoj reprezentaciji. Ne može da postigne gol al zato trči. Umara protivničke štopere koji se slomiše ganjajući ga, onda gfa stignu, uzmu mu loptu i naredni napad se hvataju za glavu eto opet ove dosade :D

:lol: :lol: :lol:

Odavno bolji komentar nisam pročitao :D Pogotovo ova zadnja rečenica :D

Ali džaba, meni je Vedo nadraži igrač ove repke i ako bih mogao birati igrača čiji bi nas gol u baražu odveo na Euro, onda bi to definitvno bio on.
LSD

#8895 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Van Basten buraz...samo cu reci ovako ukratko...Pape je predobar i previše fin covjek za ovih naših mangupa Zmajeva.
Pomenut cu Džeku kao primjer, on je najveca naša zvijezda i od njega treba prvo krenuti....Džeko jest naš najbolji igrac, najskuplji, najveca zvijezda, od njega se najviše ocekuje, njemu skandiraju i kad igra preloše bla bla bla, ali Pape mu toleriše svjesno njegovu lošu formu - fakat je momak u lošoj formi pravo...takve stvari zamjeram Papetu...ako ce igrati najspremini ili najvece zvijezde (bez obzira na trenutnu formu) onda neka se selektor izjasni - fer bi bilo....ne voli niko gledati vucaranje po terenu, pa da mi je brat rođeni.
Sve ovo isto važi i za bilo kojeg drugog fudbalera bez obzira o kome je rijec, zato namjerno pominjem prvo Džeku kao primjer.
I ono što smo ranije pisali ovdje, na najvecim zvijezdama se lome stvari i stvara autoritet.
shalla

#8896 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Kako će im vratiti formu kad se zajebavaju po roštiljima umjesto da je raspored priprema trening-spavanje-trening-meditiranje-trening-spavanje (naravno nek negdje između malo nešto pojedu :mrgreen: )...
ratata

#8897 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ratata »

shalla wrote:Kako će im vratiti formu kad se zajebavaju po roštiljima umjesto da je raspored priprema trening-spavanje-trening-meditiranje-trening-spavanje (naravno nek negdje između malo nešto pojedu :mrgreen: )...
:lol: :thumbup:
Dead Man Walking

#8898 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Kao sto se i pretpostavljalo selektor podvio rep, od galamdzije iz Rumunije do mirnog cikice u 4 dana. Muda za neke promjene nije imao, ali da nije smio izvaditi Dzeku ni nakon sto se ovaj zajebavao cijelo poluvrijeme, a isto nastavio i u drugom nikako mi ne ide u glavu. Hajd Vedad smotan, slazem se, ali je od Dzeke bio 10 puta korisniji. Miske isto nula bodova, ali ni ne pomislja da ga vadi. I vidio sam asistenciju u '92 koju bi i ja uspjesno realizovao, a sta je jos uradio da pocne utakmicu a kamoli odigra cijelu?
shalla

#8899 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Miske je fakat totalno van forme, eno ga sa stomačićem ko Ronaldo jbt :sad:

Ali ja se sve nešto tješim da sad imamo 3 mjeseca da igrači uđu u formu, što neko reče i Miske će već dotada odigrati pravo puno utakmica. nadamo se i starom Džeki (bar nek bude na 80% onih izdanja iz Wolfsburga, trenutno je na 0,8%), vraća se aBd Salih, možda se i Papca nagovori... Samo se ne smiju uljuljkati (a nemaju radi čega, valjda su svjesni da je ovo večeras daleko od nekog extra izdanja) i biće to aBd dobro :bih:
LSD

#8900 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Pratio sam Misimovića i njegovo kretanje (covjek kao da je na futingu, neko blago trckaranje :roll: :shock: ) je u krugu od 10 metara kvadratnih... nikakve želje da potrci za igracem sa loptom (jednom, tamo negdje pred kraj tekme, je imao pokušaj klizeceg starta).. on kao da je privilegovan/oslobođen svih defanzivnih zadataka ili mu je mrsko potrcati (šta god da je u pitanju ,ne valja jbg).
Zapravo svi veznjaci i bocni igraci (izuzev Rahimića) bježe od duela :x neko markiranje, kao shadow u boxu...Skela i Lula trce prema naprijed, a šta rade naši igraci :? povlace se pred njima :shock: :x ... ko fol ga drže na nišanu, ali se povlace pred njihovom pojavom, nidje veze :shock: ...i tako citavu tekmu, a protiv rumunije nam je bilo po guzovima zbog takvog kukavickog pristupa kad smo puštali (bukvalno) da nam rumuni dolaze ko od šale do 16 metara.
Pa mora se uci u duel ponekad :x :x ...fudbal je ,dozvoljeno je oteti loptu.
Locked