DOBRA OVA KOKA ...upaljac01 wrote:JoseMujica wrote:(ne)forumas wrote:ne treba biti zaslijepljen patriotizmom vec prvenstveno iskren prema sebi pa priznati igraci su za .urac, selektor je za .urac, a samim tim i taktika i postavka igre je za isti taj .urac, isto tako treba biti iskren prema sebi pa reci 90% reprezentacije u "svojim" klubovima sjedi na klupi sto dovoljno govori... mislim jebiga iskrenost prije svegaa ponašamo se ko da smo Španija
nema taktike sa mrtvacima... kratko i jasno
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Murat Sabanovic
#8451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
Borej
#8452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja sam bio na strani susica sve do sinoc. covjek jednostavno nije motivator, a sinoc se pokazalo i kakav je takticar, on ima viziju tima i kako bi volio da to izgleda, ali bojim se da zato nema igrace, nego mora pitu od g.... pravit, a ne zna s g.....!
mislim da bi igrace trebalo podredjivat taktici i timu, a to pape ne radi, a ne postoje igraci tih kvaliteta da iznesu tu viziju. nesto je spominjao barsleonu i gurno unutra prakticno 4 centralna vezna (ibricic, misimovic, pjanic, pa i medunjanin je ofanzivac koji nije bash trkac) od kojih zajedno vishe pike i puyol pretrce kao stoperi! pravo je bogatsvo imati ovakve igrace na raspologanju ali maximalno dvojica mogu igrati istovremeno. pa za misketa trojica drugih moraju trcat da bi odrzali ravnotezu i to je ono sto susic ne vidi. da ne budem heroj poslije bitke o ovome sam napisao post na temi rumunija/bih prije utakmice. ibricica nije bilo nigdje, stavio ga je lijevo, da ga je bar gurno naprijed kao poluspica da pomogne dzeki da vrse kakav-takav pritisak na njihovu zadnju liniju, jok on tu stavio haman misketa koji je pravio pritisak takav da je bilo prostora da njihova zadnja linija raspali rostilj. nekako mi najvishe smeta sto pape ne vidi da je on pogrijesio s odabirom igraca i taktike, slazem se i da su igraci podbacili, ali ne mogu ovi igraci trcat, pa valjda to pape treba znat, on im je trener. luliceve trkacke sposbosti nije iskoristio, stavio ibricica ispred koji kao trebao trcati itd. itd. itd. pape hvala ti ali hajd ti u tursku ili negdje u kataru napalati svoje ime, ili gdje god, nas ostavi na sjedilu i gledaj iz pariza kako se davimo u vlasitim govnima kao i do sad jer je ocito da nas ti izvadit neces!
mislim da bi igrace trebalo podredjivat taktici i timu, a to pape ne radi, a ne postoje igraci tih kvaliteta da iznesu tu viziju. nesto je spominjao barsleonu i gurno unutra prakticno 4 centralna vezna (ibricic, misimovic, pjanic, pa i medunjanin je ofanzivac koji nije bash trkac) od kojih zajedno vishe pike i puyol pretrce kao stoperi! pravo je bogatsvo imati ovakve igrace na raspologanju ali maximalno dvojica mogu igrati istovremeno. pa za misketa trojica drugih moraju trcat da bi odrzali ravnotezu i to je ono sto susic ne vidi. da ne budem heroj poslije bitke o ovome sam napisao post na temi rumunija/bih prije utakmice. ibricica nije bilo nigdje, stavio ga je lijevo, da ga je bar gurno naprijed kao poluspica da pomogne dzeki da vrse kakav-takav pritisak na njihovu zadnju liniju, jok on tu stavio haman misketa koji je pravio pritisak takav da je bilo prostora da njihova zadnja linija raspali rostilj. nekako mi najvishe smeta sto pape ne vidi da je on pogrijesio s odabirom igraca i taktike, slazem se i da su igraci podbacili, ali ne mogu ovi igraci trcat, pa valjda to pape treba znat, on im je trener. luliceve trkacke sposbosti nije iskoristio, stavio ibricica ispred koji kao trebao trcati itd. itd. itd. pape hvala ti ali hajd ti u tursku ili negdje u kataru napalati svoje ime, ili gdje god, nas ostavi na sjedilu i gledaj iz pariza kako se davimo u vlasitim govnima kao i do sad jer je ocito da nas ti izvadit neces!
- jeza u ledja
#8453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Borej wrote: mislim da bi igrace trebalo podredjivat taktici i timu, a to pape ne radi, a ne postoje igraci tih kvaliteta da iznesu tu viziju. nesto je spominjao barsleonu i gurno unutra prakticno 4 centralna vezna (ibricic, misimovic, pjanic, pa i medunjanin je ofanzivac koji nije bash trkac) od kojih zajedno vishe pike i puyol pretrce kao stoperi! pravo je bogatsvo imati ovakve igrace na raspologanju ali maximalno dvojica mogu igrati istovremeno. pa za misketa trojica drugih moraju trcat da bi odrzali ravnotezu i to je ono sto susic ne vidi. da ne budem heroj poslije bitke o ovome sam napisao post na temi rumunija/bih prije utakmice. ibricica nije bilo nigdje, stavio ga je lijevo, da ga je bar gurno naprijed kao poluspica da pomogne dzeki da vrse kakav-takav pritisak na njihovu zadnju liniju, jok on tu stavio haman misketa koji je pravio pritisak takav da je bilo prostora da njihova zadnja linija raspali rostilj. nekako mi najvishe smeta sto pape ne vidi da je on pogrijesio s odabirom igraca i taktike, slazem se i da su igraci podbacili, ali ne mogu ovi igraci trcat, pa valjda to pape treba znat, on im je trener. luliceve trkacke sposbosti nije iskoristio, stavio ibricica ispred koji kao trebao trcati itd. itd. itd.
Jos bih dodao da Barcelona ne gradi svoj napad nabijanjem lopte prema jednom napadacu.
Last edited by jeza u ledja on 04/06/2011 20:16, edited 1 time in total.
-
Tarik19
#8454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Blago nama ako je ocito da Susic nevalja samo na osnovu jucerasnje utakmice. 
-
(ne)forumas
#8455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
o susicevim trenerskim kvalitetima dovoljno govori to da mu psg sa kojim je osvojio sve na svijetu i bio najbolji igrac svih vremena nije htjeo ukazati povjerenje u trenerskom smislu, papetu daj loptu i on ce nas zabavljati do beskonacnosti medjutim pape kao trener... al' hajde uvijek se moze vaditi na igrace koji su 0 bodova, onako igrati za drzavni dres je u najmanju ruku omalovazavanje i drzave i dresa.. ponasaju se k'o da su fucking filmske zvijezde... ma hajde mislim...
- jeza u ledja
#8456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne znam jel "valja" ili "ne valja", samo znam da je za sinocnju blamazu najvise on kriv.Tarik19 wrote:Blago nama ako je ocito da Susic nevalja samo na osnovu jucerasnje utakmice.
Ako ga ne smijemo kritikovati nakon ovoga, a kad onda smijemo?
-
Tarik19
#8457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Smijemo ga kritikovati ali netrebamo govoriti da je on glavni krivac svaki put kad reprezentacija izgubi ili odigra ispod ocekivanog nivou. Uostalom, jucer nas je nezalaganje igraca kostalo utakmicu a ne pogresne taktike.jeza u ledja wrote:Ne znam jel "valja" ili "ne valja", samo znam da je za sinocnju blamazu najvise on kriv.Tarik19 wrote:Blago nama ako je ocito da Susic nevalja samo na osnovu jucerasnje utakmice.
- jeza u ledja
#8458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
On jeste glavni krivac za poraz sinoc i to zbog pogresne taktike i zbog pogresnog odabira igraca, a krivac je i za nezalaganje igraca.Tarik19 wrote:Smijemo ga kritikovati ali netrebamo govoriti da je on glavni krivac svaki put kad reprezentacija izgubi ili odigra ispod ocekivanog nivou. Uostalom, jucer nas je nezalaganje igraca kostalo utakmicu a ne pogresne taktike.jeza u ledja wrote:Ne znam jel "valja" ili "ne valja", samo znam da je za sinocnju blamazu najvise on kriv.Tarik19 wrote:Blago nama ako je ocito da Susic nevalja samo na osnovu jucerasnje utakmice.
Krivac je sto igra sa jednim napadacem, krivac je sto mu igra Ibricic, krivac je sto mu igra Mravac i krivac je sto im nije utulio u glavu da ne mogu na onaj nacin graditi napad i na onaj nacin se braniti.
- Šibicar
#8459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
LSD wrote:Pa ako je tako i ekipa i selektor za qurac, onda treba sve rastjerati...a mi mjenjamo samo selektore redovno, dok ti qurci od igraca ostaju....sve tjerati i tražiti druge koji ne sjede na klupama...iskreno do kraja.(ne)forumas wrote:ne treba biti zaslijepljen patriotizmom vec prvenstveno iskren prema sebi pa priznati igraci su za .urac, selektor je za .urac, a samim tim i taktika i postavka igre je za isti taj .urac, isto tako treba biti iskren prema sebi pa reci 90% reprezentacije u "svojim" klubovima sjedi na klupi sto dovoljno govori... mislim jebiga iskrenost prije svega
-
upaljac01
#8460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tarik19 wrote:Smijemo ga kritikovati ali netrebamo govoriti da je on glavni krivac svaki put kad reprezentacija izgubi ili odigra ispod ocekivanog nivou. Uostalom, jucer nas je nezalaganje igraca kostalo utakmicu a ne pogresne taktike.jeza u ledja wrote:Ne znam jel "valja" ili "ne valja", samo znam da je za sinocnju blamazu najvise on kriv.Tarik19 wrote:Blago nama ako je ocito da Susic nevalja samo na osnovu jucerasnje utakmice.
mozes ti kritikovat ali realnost je da susic ne trci, gledaj utakmicu nisi ti lose postavljen nego nadtracan vec sam juce napiso, prvi zuti stilic u 80 minuti, mi njih nisma ganjali da uklizemo ljudi se sprdali pretrcavali nas, pa jbt 3:0 nemas klizeceg i zutog o cemu pricat?
-
Tarik19
#8461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da je najveći problem u igračima, a ne selektoru, pokazuje činjenica da naša reprezentacija pod vodstvom Sušića uistinu igra najljepši fudbal od svog nastanka, naravno onda kada su naši igrači raspoloženi da provedu selektorove zamisli na teren, te da ne možemo kriviti u potpunosti selektora najbolje pokazuje činjenica da smo sa identičnom formacijom u kakvoj smo igrali jučer pobjedili u novembru četvrtfinalistu Svjetskog prvenstva, reprezetnaciju Slovačke. Sve je do pristupa igrača!
A sad vi odlucite!
A sad vi odlucite!
- Miner
#8462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A ko je onda krivac za pobjedu nad Rumunijom u Zenici prije dva mjeseca!!!
Razlika je bila samo u jednom igracu ako se ne varam, ali je zato bila velika razlika u zalaganju i pristupu igri, i ne zaboravimo, domacem terenu!!!
Susic mi se ne dopada od kad je dosao za selektroa ali za ono sinoc ga iskreno najmanje krivim, cak i podrzavam sve njegove izjave nakon utakmice, samo sto je stvari koje izgovara sad trebalo izgovarati od prvog dana, a to je da nisu ni "i" od igraca, da su sinoc bili sramota, i da su si umislili da su nogometne velicine a najveci broj ih sjedi na klupama tokom cijele sezone sto zbog nedostatka kvalitete, sto zbog laktanja i izdrzavanja kazni od po 7 utakmica!!!
Razlika je bila samo u jednom igracu ako se ne varam, ali je zato bila velika razlika u zalaganju i pristupu igri, i ne zaboravimo, domacem terenu!!!
Susic mi se ne dopada od kad je dosao za selektroa ali za ono sinoc ga iskreno najmanje krivim, cak i podrzavam sve njegove izjave nakon utakmice, samo sto je stvari koje izgovara sad trebalo izgovarati od prvog dana, a to je da nisu ni "i" od igraca, da su sinoc bili sramota, i da su si umislili da su nogometne velicine a najveci broj ih sjedi na klupama tokom cijele sezone sto zbog nedostatka kvalitete, sto zbog laktanja i izdrzavanja kazni od po 7 utakmica!!!
- jeza u ledja
#8463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Susic je "krivac" za tu pobjedu.Miner wrote:A ko je onda krivac za pobjedu nad Rumunijom u Zenici prije dva mjeseca!!!
Kao sto je krivac i za sinocnji debakl.
Razlika je u postavci igre i razlika je u motivisanosti igraca. Za sve je to krivac Susic.
I da ne zaboravim, naravno krivi su i Rumuni.
-
Dead Man Walking
#8464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cuj nije selektor kriv kad se igraci ne zalazu.
MOLIM vas da mi navedete SAMO JEDNU utakmicu i SAMO JEDNOG igraca koji se kod Cire nije zalagao, a igrali su skoro sve ovi isti igraci. Anyone?
- Miner
#8465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mozda samo u postavci igre Rumuna!!!jeza u ledja wrote:Susic je "krivac" za tu pobjedu.Miner wrote:A ko je onda krivac za pobjedu nad Rumunijom u Zenici prije dva mjeseca!!!
Kao sto je krivac i za sinocnji debakl.
Razlika je u postavci igre i razlika je u motivisanosti igraca. Za sve je to krivac Susic.
O motivisanosti ne bih ni da pocinjem, jer ako nekome treba veci motiv od cinjenice da su sinoc mogli definitivno prekriziti Rumuniju a u utorak Albaniju kao konkurenta za plasman onda ne znam sta jos treba.
Ako im motiv nisu stotine ljudi koji su se potegli autima i autobusima do jebenog Bukuresta onda ne znam sta jos treba.
Ponavljam, Susic nije najbolje rjesenje ali svejedno, problem ovakvih utakmica i povremenog totalnog nezalaganja je problem sa kojim kuburimo godinama.
Kontinuitet smo imali jedino sa Cirom, ali bespredmetno je vracati se sad na Ciru!!!!
- Miner
#8466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Je li to onda oni k'o biva bojkotuju ovog selektora, savez ili sta vec???Dead Man Walking wrote:Cuj nije selektor kriv kad se igraci ne zalazu.MOLIM vas da mi navedete SAMO JEDNU utakmicu i SAMO JEDNOG igraca koji se kod Cire nije zalagao, a igrali su skoro sve ovi isti igraci. Anyone?
Ili im je repka valjala dok su ganjali bolje klupske ugovore a sad kad sjede na klupama, pokazuju koliko stvarno vrijede!!!
Evo utorak je za dva tri dana pa nek pokazu da umiju, ako umiju
- splend
#8467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
protiv portugla revans. nismo imali suta za 90 minuta.Dead Man Walking wrote:Cuj nije selektor kriv kad se igraci ne zalazu.MOLIM vas da mi navedete SAMO JEDNU utakmicu i SAMO JEDNOG igraca koji se kod Cire nije zalagao, a igrali su skoro sve ovi isti igraci. Anyone?
najlakse je tako nesto naci i napisati
- Miner
#8468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
potpisujem ovaj primjer sa Portugalom u Zenici 
- jeza u ledja
#8469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da eto igraci se nisu zalagali u kljucnoj utakmici generacije. (u pravom smislu rijeci).
Dajte malo kredita i Portugalcima.
- Miner
#8470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Isto onoliko koliko i Rumunimajeza u ledja wrote:Da eto igraci se nisu zalagali u kljucnoj utakmici generacije. (u pravom smislu rijeci).
Sjetimo se da smo u Portugalu cak igrali i pristojno, organizovano se branili, imali par dobrih prilika i nazalost promasili, ali u Zenici, Boga mi nije to bas tako izgledalo.
Mozda jednostavno ne umijmo pod pritiskom vaznosti pojedinih utakmica, odigrati na nivou.
Sjetimo se i Koseva i 1-1 i propusteno Evropsko prvenstvo sa Bolinom generacijom
-
Dead Man Walking
#8471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad su imali selektora koji je radio sa zvijezdama triput vecim od njih, igracima koji su osvajali ligu prvaka i derali na svjetskim prevnstvima nije bilo zajebancije. Kad je dosao selektor bez autoriteta koji se u svim klubovima borio za opstanak, kojem je najveci igrac kojeg je prije njih trenirao Lafo Mamone, i igracima je postalo jasno da mogu raditi sta hoce i zayebavati se kako im se qurcu navije. Nasi igraci nemaju taj potrebni nacionalni naboj (tuzno ali istinito) i treba im neko ko ce da ih terorise pa da naprave nesto. Zalosno je da igraci iz zemlje koja je toliko propatila trebaju kandziju da ih tjera, ali koliko god bilo zalosno jos je vise istinito. Susic do sad nije pokazao da je spreman to rijesiti, a cisto sumnjam da ce ikad biti. Sa zadnjom recenicom se slazem, evo utorka, evo utorka Safete, pokazi imas li muda.Miner wrote:Je li to onda oni k'o biva bojkotuju ovog selektora, savez ili sta vec???Dead Man Walking wrote:Cuj nije selektor kriv kad se igraci ne zalazu.MOLIM vas da mi navedete SAMO JEDNU utakmicu i SAMO JEDNOG igraca koji se kod Cire nije zalagao, a igrali su skoro sve ovi isti igraci. Anyone?
Ili im je repka valjala dok su ganjali bolje klupske ugovore a sad kad sjede na klupama, pokazuju koliko stvarno vrijede!!!
Evo utorak je za dva tri dana pa nek pokazu da umiju, ako umiju
- pirmin
#8472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Krajnje je vrijeme da se obratimo Slovencima za savjet.
Fino im pokucamo na vrata sa pricom "da, mi smo one glupe Muje iz viceva ali bi ipak probali
napraviti nesto kao sto ste vi napravili a to je nekolicinu puta se kvalificirati za neku od evropskih
ili svjetskih smotri.Imamo gotovo iste predispozicije kao vi(osim financijske ali bi nju nekako kompenzirali).
Sta trebamo ciniti da od, da ne kazem cega-nema smisla, napravimo koliko toliko jestivu "pitu"?"
Ubjedjen sam da bi nam pomogli.
Fino im pokucamo na vrata sa pricom "da, mi smo one glupe Muje iz viceva ali bi ipak probali
napraviti nesto kao sto ste vi napravili a to je nekolicinu puta se kvalificirati za neku od evropskih
ili svjetskih smotri.Imamo gotovo iste predispozicije kao vi(osim financijske ali bi nju nekako kompenzirali).
Sta trebamo ciniti da od, da ne kazem cega-nema smisla, napravimo koliko toliko jestivu "pitu"?"
- vee-jay
#8473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hz__semir wrote:A da pogledamo istini u oči? Kakve uloge naši igrači imaju u svojim (ionako slabim) klubovima danas, a kakve su imali prije dvije godine u ova doba?
Džeko je zabijao 20 golova u Bundesligi, a sad sjedi na klupi kretenu Balotetliju. Pjanić je bio prvi asistent Lige prvaka, a sad sjedi na klupi i dobija 5 minuta po utakmici. Miske je bio prvi strijelac Bundeslige dvije godine zaredom, a sad se potuca po nekakvim ruskim i turskim ligama. Salihović kod Papeta i ne igra radi suspenzije, a sad povrede, Ibišević i Muslimović su također često na klupi, a za svoje klubove zabijaju golove svake prestupne godine. Rahimić je dvije godine stariji, plus za CSKA igra samo zadnjih 10-tak minuta. Spahić je u zadnjih pola godine, tri mjeseca proveo na tribinama radi suspenzije.
Sve se to moglo sinoć vidjeti. Nijedan jedini igrač nema ni "F" od one forme koju je imao u vrijeme prošlih kvalifikacija. Fudbal je puno više od onoga što vi igrate na sokerima i menadžerima.
Ne bi njima sinoć onakvima mrtvima pomogao ni najbolji motivator kojeg je ova reprezentacija imala, u vidu Ćire Blaževića.
A ja da se pitam, danas ne bi imali trening, nego bih ih okupio i doveo im Švabu Osima na oči, da stanu ispred njega, pa da ih pitam koji od njih ima obraza da tog Čovjeka pogleda u oči? Čovjek na samrti, sa moždanim udarom iza sebe, zadnjih 90 dana je izložio svoj živo riziku, samo da bi oni sinoć mogli igrati, a oni sinoć nisu bili u stanju 90 minuta ginuti na terenu da mu se oduže.
Pič.ke prodane, kojima je novac jedini bog i jedina svetinja.
-
Dead Man Walking
#8474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisu se zalagali? Svasta.splend wrote:protiv portugla revans. nismo imali suta za 90 minuta.Dead Man Walking wrote:Cuj nije selektor kriv kad se igraci ne zalazu.MOLIM vas da mi navedete SAMO JEDNU utakmicu i SAMO JEDNOG igraca koji se kod Cire nije zalagao, a igrali su skoro sve ovi isti igraci. Anyone?
a kamoli one silne prijateljske
![]()
najlakse je tako nesto naci i napisati
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
svakako ja sam davno priželjkivao Kataneca za selektora. Kad je Zahovića, najveću zvijezdu tima svojevremeno, imao muda otpremiti kući sa SP-a kako bi tek naše balerine postrojio.pirmin wrote:Krajnje je vrijeme da se obratimo Slovencima za savjet.