Mala opaskatherrarrius wrote:Nama ni iz djepa ni u djep.Edin H. wrote:Bravo Asmire majstore![]()
Begovićeva odbrana protiv Liverpoola druga najbolja u sezoni
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110525085
Dzep se pise sa tvrdim dz
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Mala opaskatherrarrius wrote:Nama ni iz djepa ni u djep.Edin H. wrote:Bravo Asmire majstore![]()
zlo87 wrote:Jupiiiiiiii.....stvarno sam sretan....Edin H. wrote:Bravo Asmire majstore![]()
Još je i bolestan odbranio čist gol, ma svaka mu čast![]()
Mozda bi bio u pravu da su postovi na engleskomsplend wrote:ozbiljno pocinjem sumnjati da se iza nika Edin H. krije asmir begovic![]()
nikako drugacije ovo ne mogu da objasnim
nemoj na momka, koliko ga se sjecam on je OK likEdin H. wrote:Mozda bi bio u pravu da su postovi na engleskomsplend wrote:ozbiljno pocinjem sumnjati da se iza nika Edin H. krije asmir begovic![]()
nikako drugacije ovo ne mogu da objasnim![]()
Prije ce biti da se iza nicka corola krije Asmir, ali nece da se oda
Zbog svadbesplend wrote:nemoj na momka, koliko ga se sjecam on je OK likEdin H. wrote:Mozda bi bio u pravu da su postovi na engleskomsplend wrote:ozbiljno pocinjem sumnjati da se iza nika Edin H. krije asmir begovic![]()
![]()
nego, daj nam reci sto te pape ne zove
asmir je vrhunski golman i šteta što nema i malo jače ljudske,patriotske kvalitete.nemam_ideje wrote:Dođeš iz Engleske lige gdje si izbacio Sorensena sa gola na pripreme reprezentacije. Prvi golman je povrijeđen. I opet brani. Zajebe stvar kod primljenog gola(uz Mravca).
Begović se svađao sa Pulisom jer je bio na klupi. Pulis, koji slovi kao strašan ters, je shvatio da je čovjek talenat i da mu vrijedi pružiti priliku. Rezultat jeste da je Begović trenutno prvi golman StokE.
Zato mi imamo stručnjaka Sušića koji može hladno dopustiti da izgubimo Begovića, zbog Hasagića![]()
Čovjek očito ne želi da sjedi na klupi dok povrijeđen golman iz nekakve sporalahli ekipe brani u reprezentaciji i pritom griješi(zadnje dvije utakmice kvalifikacija, Albanija i Rumunija, je primio golove a da se nije ni bacio)![]()
Realno, Hasagić ne bi branio u ekipi u kojoj mu je Begović konkurencija. Uz uslov da je trener imalo ozbiljan. Činjenica da Hasagić brani povrijeđen je razlog što Begovića nema u reprezentaciji. Vrlo prosto.
U biti si u pravu, ali me uhvati muka vise od selektora i njihove odgovornosti za koju samo dobiju otkaz, a mi nikako da se bilo gdje plasiramo.and wrote:asmir je vrhunski golman i šteta što nema i malo jače ljudske,patriotske kvalitete.nemam_ideje wrote:Dođeš iz Engleske lige gdje si izbacio Sorensena sa gola na pripreme reprezentacije. Prvi golman je povrijeđen. I opet brani. Zajebe stvar kod primljenog gola(uz Mravca).
Begović se svađao sa Pulisom jer je bio na klupi. Pulis, koji slovi kao strašan ters, je shvatio da je čovjek talenat i da mu vrijedi pružiti priliku. Rezultat jeste da je Begović trenutno prvi golman StokE.
Zato mi imamo stručnjaka Sušića koji može hladno dopustiti da izgubimo Begovića, zbog Hasagića![]()
Čovjek očito ne želi da sjedi na klupi dok povrijeđen golman iz nekakve sporalahli ekipe brani u reprezentaciji i pritom griješi(zadnje dvije utakmice kvalifikacija, Albanija i Rumunija, je primio golove a da se nije ni bacio)![]()
Realno, Hasagić ne bi branio u ekipi u kojoj mu je Begović konkurencija. Uz uslov da je trener imalo ozbiljan. Činjenica da Hasagić brani povrijeđen je razlog što Begovića nema u reprezentaciji. Vrlo prosto.
u stoku bi branio,jal u kupu il prvenstvu.stoke je mala ekipa da bi imao 2 vrhunska golmana.valja jednog tušnuti i uzeti pare,a neće ga s klupe prodati.
asmir je priliku iskoristio i u poretku najboljih golmana lige je na 8 mjestu.
ipak je sušić taj koji odgovara za rezultate i određuje ko će igrati.
asmir je mogao doći i na prijateljske i zacementirati mjesto koje zaslužuje.
za sada jedino asmira ne uspijeva motivisati,ostale.nikada ih nisam vidio tako motivisane,nikada nismo tako na visokom nivou igrali i rijetko kad smo tekme s 0:1 dobivali.s papetom 2 ili 3 puta.toliko o motivaciji.Edin H. wrote:U biti si u pravu, ali me uhvati muka vise od selektora i njihove odgovornosti za koju samo dobiju otkaz, a mi nikako da se bilo gdje plasiramo.and wrote:asmir je vrhunski golman i šteta što nema i malo jače ljudske,patriotske kvalitete.nemam_ideje wrote:Dođeš iz Engleske lige gdje si izbacio Sorensena sa gola na pripreme reprezentacije. Prvi golman je povrijeđen. I opet brani. Zajebe stvar kod primljenog gola(uz Mravca).
u stoku bi branio,jal u kupu il prvenstvu.stoke je mala ekipa da bi imao 2 vrhunska golmana.valja jednog tušnuti i uzeti pare,a neće ga s klupe prodati.
asmir je priliku iskoristio i u poretku najboljih golmana lige je na 8 mjestu.
ipak je sušić taj koji odgovara za rezultate i određuje ko će igrati.
asmir je mogao doći i na prijateljske i zacementirati mjesto koje zaslužuje.
Imao je i cirkusant odgovornost, pa je radije snimao reklame i ucestvovao na talk-show-ima umjesto da ganja Sasu kada nam je raspad bio na lijevoj strani.
I sada zali sto se nismo plasirali![]()
Hocemo li ikada imati selektora koji nece lijeciti neke svoje sujete, izvesti igrace u najboljoj formi, motivisati ih, pa sta bude neka bude, bar znamo da smo dali sve od sebe.
Necemo, takvi su svi selektori, takvi su svi treneri. Da nije u pitanju Susic, bio bi neko drugi. Da nije u pitanju Begovic, bio bi neko drugi. Uvijek ce biti s nekim problem, uvijek ce selektori imati par svojih ljudi kojima vise vjeruju. I nadasve, uvijek ce biti vas kriticara.Edin H. wrote: Hocemo li ikada imati selektora koji nece lijeciti neke svoje sujete, izvesti igrace u najboljoj formi, motivisati ih, pa sta bude neka bude, bar znamo da smo dali sve od sebe.
Iza Edina se krije Edin.Tu nema dvojbe,unikat kojeg ni dubler ne moze zamjeniti.Ned'o bog nikomEdin H. wrote:Mozda bi bio u pravu da su postovi na engleskomsplend wrote:ozbiljno pocinjem sumnjati da se iza nika Edin H. krije asmir begovic![]()
Što se te prve priče tiče, oko kontakata novinara i Begovića, ako me pamćenje služi neko od novinara je objavio da su u par puta kontaktirali Begovića, ali on se ili nije javljao ili mu se javljala supruga koja je svkai put rekla da "Asmir trenutno ne može razgovarati".505sCrtom wrote:@semir:
Sreca te ovo sa Pjanicem nikad necemo znati. Sto se tice Begovica, lijepo si to poslozio i to sve stoji tako kako si napisao. Moj problem s tim je da ja imam nedovoljno informacija o pravim razlozima begovicevih eskiviranja. Dozvolit ces mi da sam skeptican s pisanjem nasih novinara o svemu tome. Ovdje ce novinar napisati sta god hoces za 50 eura, a begovicevih izjava se nisam nacitao u vezi ovog slucaja. (Susiceve izjave su sture i ne govore puno). Tako da mi je tesko covjeka optuzivati (ako ne znam pozadinu cijelog slucaja). Bio je i onaj slucaj kada je Susic zahtjevao kaznu a u isto vrijeme je neko iz Saveza poslao Begovicu odobrenje da ne igra, itd itd. Ko zna sta tu jos ima a sto mi nikako ne mozemo znati. Istina je da se nije pojavljivao, a zasto se nije pojavljivao za mene je misterija. Ako je manjak "patriotizma" i nezainteresovanost za reprezentaciju, onda ga apsolutno mozemo zaboraviti. Problem je sto Begovic suti. Slusao sam ga kada je imao problema u Stoke-u, tad je za BBC dao jako dobru izjavu s kojoj me lopticu prebacio na drugu stranu. Zasto nema nikakvog interview-a u nasim sportskim novinama je isto misterija. Neki se sportski novinar morao toga sjetiti do sad.
Uzmi u obzir da su i ljudi u Savezu apsolutni nogometni amateri, a profesionalni prodavaci magle. Na kraju su i mnogi fudbaleri digli ruke od reprezentacije, najvise zahvaljujuci odnosu Saveza prema njima (Salihamidzic, Ibrahimovic).
Sad ce valjda novi vjetrovi pocet puhati u Savezu, mozda se, sa malo optimizma rijesi i ovaj slucaj. Begovic je sad najbolji golman kojeg imamo i sigurno jedan od nasih najboljih fudbalera. Ne bi ga trebalo tako lako otkaciti (pogotovo ako je sujeta u pitanju, tvrdoglavost i sta ja znam). Pa i Capello je rekao da nikad nece pozvati Beckhama, pa ga je ipak zvao (cak mu je i sjedio na klupi na SP iako je bio povrijedjen). Ovo ne treba da bude "ili Susic ili Begovic". Nego "i Susic i Begovic". Reprezentacija prije svega.
Ali upravo u tome lezi odgovor na prethodnu recenicu.505sCrtom wrote: Ako je manjak "patriotizma" i nezainteresovanost za reprezentaciju, onda ga apsolutno mozemo zaboraviti. Problem je sto Begovic suti.
jeza u ledja wrote:Ali upravo u tome lezi odgovor na prethodnu recenicu.505sCrtom wrote: Ako je manjak "patriotizma" i nezainteresovanost za reprezentaciju, onda ga apsolutno mozemo zaboraviti. Problem je sto Begovic suti.
Na stranu nasi novinari, ali Begovic da je dovoljno ZAINTERESOVAN, on bi nasao nacina da izadje u javnost i kaze sta misli i u cemu je problem. To barem u danasnjem svijetu nije problem.
Ja se slazem da je tu posrijedi jos nesto sto mi ne znamo, ali na to nam odgovor moze dati samo Begovic, ali on suti. To se drukcije ne moze interpretirati nego njegovom nezainteresovanoscu, odnosno time da njemu ovakva situacija odgovara.
Osim, ako mu neko iz Spahiceve mafije nije zaprijetio da ne progovara.