Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
metar_drva

#7976 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

jeza u ledja wrote:[
Jasno je da je Begovic drugi golman...
logika ti je stvarno jača strane. ja ti fino napisah da je čovjek branio u preko 70% prvenstvenih utakmica, ti si skonto da je on drugi golman...? :-)
može li meni neko objasnit čime je to hasagić zaslužio da ga pojednici predstavljaju kao nezamjenjivog na golu? u stvari, boli me neka stvar, ne mogu više ovo ni čitat, ni komunicirat na ovu temu. over&out.
juventus

#7977 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Ovdje se ne treba ni o čemu raspravljati.

Imamo dva dobra golmana i to je odlično. Stvar je ukusa ko je bolji, nijanse odlučuju.

Neki misle da je to još uvijek Keno, neki da ga je Asmir već pretekao, ali ima raznih mišljenja. Eto selektor misli kao ovaj dio što je još uvijek na Keninoj strani i šta je tu problem?

Bitno je da oni dolaze na utakmice i da ne uslovljavaju nastup mjestom u prvoj postavi. To do sada očito nije bio slučaj.

Umjesto da likujemo što imamo dva dobra golmana, mi se svađamo.

Ja iskreno nemam ništa protiv Hasagića na golu, isto tako ne bi imao ništa protiv da to mjesto zauzme Begović.
metar_drva

#7978 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

pape nije pozvao ni begovića, ni papca. zato su tu igračine kao što su vranješ, maletić, mravac i pandža. nikad se mi nigdje nećemo kvalifikovat; kad imaš dobre igrače imaš lošeg selektora i obratno.
belafonte

#7979 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by belafonte »

'ta će Bega, skida zicere svake hefte Rooney-u, Torres-u, Suarezu, a pape mu na svakom okupljanju u Hrasnici zabije hetrik, 'ta će on branit...
juventus

#7980 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Opet Nadarevića nema...jebo ga Mravac da ga jebo...pa koji mu je kurac više... :x
Ridjobrki

#7981 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

Hoćel' u ovoj repki sunce ikad zasjat' kako treba? :roll:

Šteta...
dzeno123

#7982 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dzeno123 »

Begovic izgleda opet eskiviro reprezentaciju, valjda mu prpa da ne izgubi prvih 11 u Stoke zbog Sorensena.

Ja profesionalca i govana. :-)
jazzer

#7983 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jazzer »

Previse je stur ovaj clanak na Sax-u.

Sta je pravi razlog sto nema Papca i Bege?? U naslovu stoji da nisu spremni a u tekstu
da nisu pozvani.

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110520028

Mislim, kako nisu spremni a u nedelju im zavrsilo prvenstvo??

Trebao bi Pape sada, jednom za uvijek, kristalno jasno reci sta je razlog pa ove dvojice
nema na spisku. A ne da se nagadja svaki put i da svako to ne pozivanje interpretira na svoj nacin.
just principe

#7984 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

"Razgovarao sam sa obojicom, a Asmir mi je rekao da je blaže povrijeđen, i da zbog toga nije branio ni za Stoke u zadnje dvije utakmice. Što se Papca tiče o njemu sam dugo razmišljao, nakon što je u medijima najavio da bi se mogao vratiti".
"Sinoć sam razgovarao s njim, i on mi je rekao da nije zatvorio vrata reprezentacije, ali da želi da se prvo riješi stanje u Savezu, dakle, da se usvoji Statut, pa će se onda vratiti", istakao je Safet Sušić.
jazzer

#7985 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jazzer »

just principe wrote:"Razgovarao sam sa obojicom, a Asmir mi je rekao da je blaže povrijeđen, i da zbog toga nije branio ni za Stoke u zadnje dvije utakmice. Što se Papca tiče o njemu sam dugo razmišljao, nakon što je u medijima najavio da bi se mogao vratiti".
"Sinoć sam razgovarao s njim, i on mi je rekao da nije zatvorio vrata reprezentacije, ali da želi da se prvo riješi stanje u Savezu, dakle, da se usvoji Statut, pa će se onda vratiti", istakao je Safet Sušić.
Fair enough..

Pape je uradio sto je do njega tako da za mene ovdje prestaje bilo kakva kritika Papetu
u pogledu ove dvojice igraca.
5 0 5

#7986 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

@just principe:

Jasno k'o dan. Znaci, Begovic ce ipak igrati za reprezentaciju (ovaj put ne, zbog povrede). A Papac je ostao doslijedan svojim principima (i isto ce igrati) kad se zavrsi sapunica oko saveza.
cyprus

#7987 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

just principe wrote:"Razgovarao sam sa obojicom, a Asmir mi je rekao da je blaže povrijeđen, i da zbog toga nije branio ni za Stoke u zadnje dvije utakmice. Što se Papca tiče o njemu sam dugo razmišljao, nakon što je u medijima najavio da bi se mogao vratiti".
Eto. I šta je Pape još trebo? :oops:
505sCrtom wrote:@just principe:

Jasno k'o dan. Znaci, Begovic ce ipak igrati za reprezentaciju (ovaj put ne, zbog povrede). A Papac je ostao doslijedan svojim principima (i isto ce igrati) kad se zavrsi sapunica oko saveza.
Nadajmo se da će tako ispast...
Ridjobrki

#7988 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

Ako je ovako onda aferim. Nadarević?
5 0 5

#7989 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

cyprus wrote: Nadajmo se da će tako ispast...
I ja se nadam. Sto se tice Saveza, jos malo je ostalo, a put je bio dug. Svi se sjecamo BHF, navijaca, medija, igraca i selektora, bojkota, baklji, transparenata, UEFA, FIFA... nema ko nije sve prijetio i vrsio pritisak. Vrijeme je za novi pocetak. Papac je izgleda jedini izdrzao sve pritiske i ostao doslijedan svojoj rijeci da nece igrati dok se situacija ne rijesi. Begovic je jos uvijek "mrljav" iako je istina da nije branio zadnjih par utakmica (valjda zbog povrede). Na duze staze, on bi morao postati broj 1 nase reprezentacije. Nadam se da ce obojica uskoro (poovo) igrati za BiH.
Obuca9

#7990 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Haj sad pljuvači, serite. Opet serite.

Evo šta još treba, više? Poslije svega, poslije svih eskiviranja, Sušić ga opet pozove, a on opet povrijeđen. MA MRŠ U PM TI STOKE TVOJ. dabogda se stvarno povrijedio i završio karijeru još večeras, a ne sutra. Jade jadni, hercegovački.

Za Sašu, na kraju bi upravo onako kako sam ja ovdje danima pisao. Čovjek se rekao vratiti kad odu govna iz Saveza, govna nisu otišla, prema tome, ne treba ga još očekivati.
Obuca9

#7991 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Hajmo "metar drva", "EDin H.", "Mobile Disco", "blackadder" i ostali Asmiroljupci, baš me zanima kako pravdate najnovije Asmirovo NE, četvrto u zadnje pola godine (Katar, Slovačka, Meksiko, Rumunija) :x :x :x
metar_drva

#7992 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by metar_drva »

objašnjavam to ovako; povrijeđenom sujetom. golman koji je polu-invalid i brani u nekom osrednjem klubu u turskoj ligi i ima prednost u odnosu na njega, koji je u top formi i igra u najjačoj ligi na svijetu. to je prvo. drugo, nisam ja nikakav "asmiroljubac" nego mi je pun qrac slušanja šuplje priče kako će mjesto u reprezentaciji imati samo oni koji igraju i koji su najspreminiji. u ovoj situaciji kad begović nije pozvan, bolja opcija za prvog golmana je šehić. da kenan ima obraza, kao što nema (seljače iz kaknja), sam bi se povukao iz reprezentacije.
mgogic

#7993 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mgogic »

Bgm nije lose, ekipa k'o i u Zenici + Sejo. Bice ludo 3. juna !!! :bih:
MyCore

#7994 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MyCore »

Zadovoljan sam Papetovim postupkom, A i ova dvojica su dali dovoljno dobre odgovore, dakle jos uvijek su u kombinacijama. Imam osjecaj da cemo ih brzo vidjeti ;)
Obuca9

#7995 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

metar_drva wrote:objašnjavam to ovako; povrijeđenom sujetom. golman koji je polu-invalid i brani u nekom osrednjem klubu u turskoj ligi i ima prednost u odnosu na njega, koji je u top formi i igra u najjačoj ligi na svijetu. to je prvo. drugo, nisam ja nikakav "asmiroljubac" nego mi je pun qrac slušanja šuplje priče kako će mjesto u reprezentaciji imati samo oni koji igraju i koji su najspreminiji. u ovoj situaciji kad begović nije pozvan, bolja opcija za prvog golmana je šehić. da kenan ima obraza, kao što nema (seljače iz kaknja), sam bi se povukao iz reprezentacije.
Pa kako si onda do jučer tvrdio da je Sušić "seoska mlada", a sad govoriš da je Begoviću "povrijeđena sujeta"?
and

#7996 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

jeza u ledja wrote:Cekaj stani, je li Begovic nema pravo nastupa u FA kupu? :shock:
ima on pravo nastupa u kupu,ali je njihov trener podijelio nastupe za 2 vrhunska golmana koje ima i begović je branio u prvenstvu,a sorensen u kupu.
hasagić je vrhunski golman,ali kada se sve sagleda realno bi bilo da asmir bude 1.golman,a keno jako kvalitetna rezerva.
da se ova situacija zakomplikuje,najviše su doprinijele asmirove bubice i odnos prema dresu bih.u tim situacijama se ponio kao dijete i mislim da bi mu više tada pomogao razgovor sa sušićem i da ga je ,objasnivši mu situaciju u klubu,zamolio da ga poštedi tih prijateljskih utakmica.ovako,njegovo ponašanje pokazuje da mu je reprezentacija opterećenje i njegov glavni problem i kočnica u životu je onaj nastup za reprezentaciju koji je usmjerio njegovu reprezentativnu karijeru tamo gdje je trebalo,a nisam siguran da on sad misli da je tako.
Mustang1

#7997 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Pa vjerovatno je Asmir jos nesto rekao i dokazao da je povreda i da nije do njega..inace bi Susic odmah na sva zvona izjavio da ga nece vise nikada pozvati :D Ali opet malo je glupo nije utakmica sutra..trebao ga je pozvati pa ako mogne igra ako ne mogne tribine sa mnom :D :oops: ali k oce mu ga znat sta opet kuhaju
Edin H.

#7998 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Bubalo1 wrote:Pa vjerovatno je Asmir jos nesto rekao i dokazao da je povreda i da nije do njega..inace bi Susic odmah na sva zvona izjavio da ga nece vise nikada pozvati :D Ali opet malo je glupo nije utakmica sutra..trebao ga je pozvati pa ako mogne igra ako ne mogne tribine sa mnom :D :oops: ali k oce mu ga znat sta opet kuhaju
Ides znaci? :D
lord blackadder

#7999 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

hz__semir wrote:
Haj sad pljuvači, serite. Opet serite.

Evo šta još treba, više? Poslije svega, poslije svih eskiviranja, Sušić ga opet pozove, a on opet povrijeđen. MA MRŠ U PM TI STOKE TVOJ. dabogda se stvarno povrijedio i završio karijeru još večeras, a ne sutra. Jade jadni, hercegovački.
Mislis na Barbu? Ili mozda Dzeku?

Jasno je da nece branit dok je pape selektor. A ko je ujebo, valjda je jasno. Nema se vise sta pricat na ovu temu.
zimzelen

#8000 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zimzelen »

Ne pretjerujte. Prezivimo li 26 maj, tek za septembarske oglede ce biti mjerilo kome se igra a kome ne. Nije lahko ni Papetu. Na jednoj strani visi suspenzija, na drugoj pripreme i dva vrlo teska meca, koji bi to trener posegnuo odjednom za rokadama? Ocekujem Papca i Asmira u septembru i senzaciju u Parizu, ako Bog da! :bih:
Locked