Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#7151 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Abacija wrote:Ali zato daje pravo Ibricicu. :oops:
Nisam znao da je I Ibričić preskočio tri prijateljske utakmice zaredom. Hvala ti što nas prosvijetli.

P.S.
@Švabo
To je to, vidi se ko se razumije u fudbal. Jebale vas više subodnosne i odlučujuće utakmice.
veljaca

#7152 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Osim :thumbup: je legenda ..... Volio bih da Pape :thumbup: uzme od njega nekoliko savjeta i da nam svima u Drzavi Bosna i Hercegovina ( sto se tice fudbala ) bude bolje ...

:sax:
Dead Man Walking

#7153 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

hz__semir wrote:
Nisam znao da je I Ibričić preskočio tri prijateljske utakmice zaredom. Hvala ti što nas prosvijetli.
A jesi li znao da je prijetio oprastanjem ukoliko bude sankcionisan, da je u Rusiji pauza bila i da je umjesto u Atlantu otisao u Split, i izgleda da ce ipak biti pozvan?
Bosanski_kralj

#7154 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Dead Man Walking wrote:
hz__semir wrote:
A jesi li znao da je prijetio oprastanjem ukoliko bude sankcionisan, da je u Rusiji pauza bila i da je umjesto u Atlantu otisao u Split, i izgleda da ce ipak biti pozvan?
Razlog Ibričićevog neodazivanja je vjerovatno to što bi da je išao igrati protiv Meksika morao propustiti obilježavanje 100og rođendana Hajduka, klub mu ne bi dozvolio da 7 dana odsustvuje se priprema. Bile su mu opcije da nastupi za Reprezentaciju ili Hajduk i on je odabrao ovo drugo. Zbog toga i nije zaslužio poziv i nadam se da ga Sušić neće ni pozvati.
Dead Man Walking

#7155 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Pa o tom i pricam! Ako je iko zasluzio kaznu Ibricic je, ali on je Spahin haver pa nece biti kaznjen. A ovdje neki smatraju da i ne treba biti kaznjen jer mu je to zaboga prvi put, iako je napravio vecu glupost nego Begovic, a na kraju krajeva i nepotreban je. Znaci ok je da se prijeti oprostajem, pa ode u Split na potpuno nebitnu utakmicu, samo nek se to uradi jednom? Suvisno je i spominjati da je poziv odbio mjesec dana prije pocetka sezone, dok je Begovic igrao prvenstvenu utakmicu za 3 dana. Da se razumijemo, ne opravdavam Asmira, za mene kao navijaca Zelje je Keno br 1 svakako, ali da se kola slome samo na Asmiru nije fer. Najtuznije je sto selektor pojma nema sto se Asmir ne odaziva nit je nasao shodno da s njim prica o tom. Razlog je sigurno puno veci od gubitka mjesta u Stokeu. :wink:
van Basten

#7156 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

slažem se i za Ibričića... pozvati ga protiv Rumunije pa ga poslati u ložu Bilinog polja, mjesto pokraj Selme Bajrami.
jeza u ledja

#7157 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

I ja se slazem za Ibricica, mada je samo jednom izostao.

Sto se tice Dzeke, Jahica, Nadarevica, njih bi pozivao. Prvog, jer je zvijezda (jebiga, tako je kako je), a i zato sto ga je pustio, drugog jer se izvinjavao, treceg jer nam je potreban.

Na Asmiru su se slomila kola.

Inace, smatram da je razlog tolikog negodovanja Susicevog nepozivanja Begovica dublji, i da ima veze sa dubokim opravdanim nepovjerenjem u rad svega sto se tice Saveza, sto ukljucuje i rad selektora, sa jedne strane, i sa rezonom da su nasi igraci (ukljucujuci i one koji su to mogli biti) zrtve nesposobnosti i korumpiranosti naseg saveza, koje smo bili svjedok kroz sve ove godine. Ljudi jednostavno imaju nula povjerenja u te ljude i zbog toga, po meni nekad i neopravdano, automatski staju na stranu igraca. Tako ljudi koji su inace skepticni na sve sto se desava u vezi reprezentacije (u stvari oni koji nemaju nikakvo povjerenje u rad selektora, jer svi smo mi skepticni) "pusu i u jogurt" sto bi rekli ljudi, kada je u pitanju neki problem. Po meni, treba biti realan pa pokusati razluciti sta je opravdano, a sta ne, mada je to , priznajem jako tesko, i u pitanju su nijanse.

Takodje, smatram da kada imate reprezentaciju u kojoj je jako veliki broj ljudi rodjen ili odrastao u inostranstvu, ili imaju diskutabilnu ljubav prema nasoj zemlje, da cete neminovno imati ovakve situacije kada jedan igrac jednostavno nema onu dozu patriotizma (ma kako ofrcana ta rijec bila) zbog kojeg ce u svakom trenutku i bilo kad ostaviti sve i doci obuci dres nase zemlje. Rijetko koji nas reprezentativac je odrastao u Premijer ligi i ovakve stvari su nazalost neminovne. Uz to dodajte sve probleme koje se ticu naseg kriminalnog saveza, nedostatak rezultata na svjeskoj i evropskoj sceni, nedostatak kulta reprezentacije, politicke probleme i eto ga - recept za slucaj a la Begovic, Papac, Salihamidzic, ili bojkot prije par godina, a da ne nabrajam sve silne rodjene Bosance koji su izabrali druge zemlje, a mogli su. Ljudi nemojmo se zavaravati, Begovic je Kanadjanin, Misimovic je Svabo, Pjanic je Luksemburzanin, Medunjanin je Holandjanin, Ibisevic i Salihovic su odrasli vani, itd...malo je igraca koji stvarno shvataju s cim se svim nasa reprezentacija i zemlja morala nositi. Uz njihov odabir da igraju za nas, morala je i mora postojati neka doza patriotizma, sticaja okolnosti, napretka u karijeri , itd. Tim ljudima koji su odabrali nasu zemlju svaka cast, ali upravo zato oni moraju posjedovati jos nesto, neku dozu "srca", koju ne mozemo ocekivati od bas svakog Bosanca koji je uspio u svijetu, koje isto tako ne mozemo optuzivati sto nemaju to "nesto", ali moramo shvatiti rizik koji pozivanje takvih ljudi u nasu reprezentaciju nosi. Zato smatram da ce se ovakve situacije a la Begovic, uvijek desavati sa igracima koji nisu 1 kroz 1 "nasi" ljudi. (To ne znaci da nece biti takvih slucajeva i medju igracima koji su odrasli u Bosni, ali sigurno mnogo rjedje).

Eto, zbog toga svega ja se ne nerviram previse u vezi slucaja Begovic, nit me iznenadjuje. Krivi smo svi, neko manje, neko vise, ali jebiga, tako nam je grah pao. Jedino sto mi je bitno je uspjeh reprezentacije, a kako ce to ostvariti me manje zanima. Kad das nekom posao (Susic), nek ga radi kako on misli da je najbolje, ne mozes ga klepati u glavu non stop ocekujuci da ti se ispune sve zelje. Zao mi je zbog Begovica, ali koga nema, bez njega se moze. Kada vrijeme prodje, onda cemo moci donositi sudove. Za sada, samo ti sam, Safete. :thumbup:
veljaca

#7158 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

jeza u ledja wrote:
Eto, zbog toga svega ja se ne nerviram previse u vezi slucaja Begovic, nit me iznenadjuje. Krivi smo svi, neko manje, neko vise, ali jebiga, tako nam je grah pao. Jedino sto mi je bitno je uspjeh reprezentacije, a kako ce to ostvariti me manje zanima. Kad das nekom posao (Susic), nek ga radi kako on misli da je najbolje, ne mozes ga klepati u glavu non stop ocekujuci da ti se ispune sve zelje. Zao mi je zbog Begovica, ali koga nema, bez njega se moze. Kada vrijeme prodje, onda cemo moci donositi sudove. Za sada, samo ti sam, Safete. :thumbup:
:thumbup:

Mada ima i ona cuvena: Ne sam Safeteeeeeee .... :mrgreen:
BaileyS

#7159 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Sto se Ibricica tice i mene iznenadjuje Susiceva popustljivost, ne samo zbog nedolaska vec i zbog nacina na koji je s njim komunicirao preko medija, prijetnji upucenih selektoru a posebno zbog slaganja faca nakon sto je izmijenjen na utakmici sa Luksemburgom.

Ibricicevo ponasanje se drasticno promijenilo nakon dolaska Safeta Susica s tim da se mora naglasiti da kod Cire on nije ni imao razloga za nezadovoljstvo jer je bio nezamjenjiv.

Meni se cinilo da Pape ima namjeru da mu odrzi lekciju kad mu protiv Slovacke cini mi se, nije dao ni minutu ili ga je uveo pred sami kraj utakmice ali ako je to bila namjera ne primjecuje se da je imalo efekta na Ibricica.
sumirprimus

#7160 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

nece susic sam otic?no frx,otjerace ga fifa i uefa...njih ne interesuje sto je prvi put,odma sankcije :D
Uglednik

#7161 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Uglednik »

Bilić:
Znamo sve o Gavranoviću, dobili smo informacije i preko Rakitića. Premala smo zemlja da nas jedan takav igrač ne bi interesirao. Pogledajte samo što smo dobili od Rakitića, isplatilo se što smo išli po njega. Spavali bi u šatoru i čekali ga, ako je to dobro za hrvatski nogomet.
Kod nas Sajo nece ni da se javi na telefon.

Hajrica treba imat u vidu za august i prijateljsku. (jel ima tad termin?) Ako moze pozivat igarca iz drugog tima prosjecnog njemackog kluba, onda moze i igraca iz drugog tima Arsenala. Cisto da se kaparise. (upozna s igracima) Niko ga nece silit da ga poslije zove.

A u vezi Begovica, nek se nadje u Bilicevoj retorici. Ne mora spavat u vreci za spavanje pred njegovim stanom, ali razgovor oci u oci, treba obavit.
Dialer

#7162 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Opet kazem, apsurd je kazniti golmana koji je i jedini golman u pravom smislu te rijeci. Vamo imas 2-3 pokusaja od gomana, koji su skloni ogromnim kiksevima. Sve se cini da je istina da ko je dobar sa Spahom mora igrat.
Corola

#7163 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Grde rane i jedinog nam golmana.Sve do sada su vile branile,izgleda.I to Cengic.
Tom jedinom gUlmanu jos onaj Kandaski list iz gaca viri.
veljaca

#7164 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Dzaba ovo pro i contra Begovica, dzaba ovo pro i contra Susica .....kako je krenulo - slijedi nama 5-to godisnja suspenzija Saveza ....
Dobro rece Paja na TV-Sa - ako ce otici ovi iz Saveza - vrijedi i to istrpiti ....
Cabadahija

#7165 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

Nije nemoguće da su FIFA i UEFA pripremile smjenu samo za rukovodioce Saveza, ali ne i za klubove i Repku.

Mislim da će FIFA i UEFA smijeniti Čolu, Ilju i Čeku, a ostaviti Repku i klubove da ih vodi Upravni odbor.

Naime, u FIFA i UEFA statutima postoje odrednice po kojima ove organizacije mogu priznati BILO KOJE LJUDE za svoje saradnike u određenoj državi, jer faktički, fudbalski savezi nisu državne institucije ili organizacije, a FIFA sama sebi određuje saradnike. :dance:
pirmin

#7166 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pirmin »

Ne kontam Papeta i slucaj "Ibricic".
On sigurno zna nesto sto ja ne znam pa ga ponovo zove u reprezentaciju.
Ispodprosjecan igrac koji se uz to nesto nadurava sa selektorom bi za mene bio prekrizen za sva vremena.
Igraca njegovog kalibra ima najmanje 3-4 u nasoj ligi koji, igrom slucaja(manjak nafake), nisu uspjeli da se prodaju vani.
Uglednik

#7167 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Uglednik »

pirmin wrote:Ne kontam Papeta i slucaj "Ibricic".
Ispodprosjecan igrac koji se uz to nesto nadurava sa selektorom bi za mene bio prekrizen za sva vremena.
Igraca njegovog kalibra ima najmanje 3-4 u nasoj ligi koji, igrom slucaja(manjak nafake), nisu uspjeli da se prodaju vani.
Prisnažujem od rijeci do rijeci. :D
ganjeta

#7168 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Kad je spisak za Rumune?
palermo

#7169 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

nemere wrote:
pirmin wrote:Ne kontam Papeta i slucaj "Ibricic".

treba shvatiti i ibru, naime opasna je šuplja da se od repke živi i da se iz ovakve repke igrači prodaju, dakle treba shvatiti i igrača koji je tek došao u neki klub i treba se dokazati, naći zajednički interes i imati sluha, ibro za repku ali i repka tj. selektor za ibru i naravno ostale igrače.
Moglo bi ga se shvatiti (možda moglo) da nije otišao na proslavu Hajduka. time je samo pokazao šta su mu prioriteti, koji su mu navijači vrijedniji. Jebi ga, svaka odluka bi trebala da ima i svoje posljedice, razočaran sam pozivanjem Ibričića.
Vidim Maletić pozvan opet, rekao bih dobar potez Sušića. Za ne daj bože nevolje, može on solidno beka odigrati.
juventus

#7170 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objavio je danas spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeći dvoboj sa Rumunijom.

Pape je, prema najavama, sa spiska izostavio Asmira Begovića, a pozive su dobili: Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, Emir Spahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Senad Lulić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Darko Maletić, Muhamed Subašić, Muhamed Bešić, Senijad Ibričić, Semir Štilić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Zlatan Muslimović.

Od novih imena tu je Darko Maletić, igrač banjalučkog Borca koji je dobrim igrama u dresu trenutnog lidera zaradio poziv u izabranu vrstu, za koju je ranije već nastupao.

nema Begovića, Jahića, Nadarevića i Zeca...opet Mravac stoper u prvoj postavi... :lol:

malo je kiks u Albaniji, malo je kiks u Atlanti, treba nas još koštati da bi Sušić shvatio... :oops:
bruce lee

#7171 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bruce lee »

kad vec (opravdano) nije zvao begovica, mogao je jasmina burica pozvati :roll: al hajd makar je stilic opet u kadru :bih: ostalo klasika, mogu se cocalic, jahic i drugi sturiti, dzaba kad valja mravca pozvati :roll:
juventus

#7172 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

ja stvarno ne kontam šta on vidi u tom Mravcu...ja ga pažljivo gledam dok igra i osim jedne obične klade ne vidim ništa drugo...katastrofa od igrača...
splend

#7173 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

juventus wrote:ja stvarno ne kontam šta on vidi u tom Mravcu...ja ga pažljivo gledam dok igra i osim jedne obične klade ne vidim ništa drugo...katastrofa od igrača...
pa zato ti pises po forumu, a neko drugi se bavi trenerskim poslom :thumbup:

nego, dzaba nama sve, kad nam je suspenzija. bit cemo steta ako ih pobjedimo i nadigramo, a onda nam lupe suspenziju. a i igraci su svjesni situacije, pa se malo bojim, da nece dati 100 % od sebe. daj Boze da grijesim.
Gordon Gekko

#7174 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gordon Gekko »

Tu je nesto mutno..

Mravac bolji od Jahica ?
Mravac bolji od Nadarevica?

Covjek konstantno grijesi i lose igra, direktni krivac za mnoge golove..
Pogotovo je los u kombinaciji sa Hasagicem na golu..
Ko ce znati sta je tu u igri...kakvi interesi, talovi i kladionice...
zecko_kupuz

#7175 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Malo ste dosadni s tim lažnim pesimizmom, "suspendovaće nas, pa suspendovaće nas..." i tako hiljadu puta. :-) Ne vjerujem uopšte da će reprezentacija uz klubove zaraditi "ban", nije to ničim zaslužila i FIFA i UEFA to dobro znaju. :bih:

Mravac je posebna priča. Ja bih rekao da je momak baksuzan prije nego nesposoban. Nadarević je, budimo iskreni, postao taraba - trom, nejak, neracionalni nabijač lopti. :D Protiv Francuza je doživio vrhunac svoje slabosti.

Možda je izostanak Jahića iznenađenje, ali opet, nije igrao posljednjih par utakmica, je li tako?
Šteta što nema ni Zeca, mislim da se do sada vratio u pravu formu.

Po pitanju Begovića ovaj put ništa drugo nisam ni očekivao.
Locked