Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Sicma
#6351 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da imamo mnogo boljih trenera od Safeta Susica..Igrac je bio i skidam mu kapu,ali sa onakvom igrom kakvu je on osmislio,necemo mi daleko..
-
extraordinary
#6352 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ama odakle bolan Jahiću pravo da kritikuje selektora? I to javno? Postoji hijerarhija koja se svugdje mora poštovati. Šta ti misliš da radiš kod nekog privatnika u fabrici, budeš radnik mjeseca u svom pogonu, gazda napravi neku svoju proslavu i ne zovne te. I ti onda lijepo baneš na sjednicu Upravnog odbora i kažeš: ,,Ma jesi ti gazda, sve to stoji, ali morao si me pozvati i neugodno si me iznenadio što nisi.'' Sigurno bi gazda pred tim ljudima trebao reći, joj upravu si, izvini.
Zato, ubuduće, Jahiću marš iz reprezentacije. I isto tako svaki novi Jahić koji izigrava primadonu neku. Džeko nema pravo da se ljuti ako ga ne pozove a ne jedan Jahić koji je totalno nebitan lik reprezentaciji.
A što se tiče igre kod Sušića, jako sam zadovoljan što smo napokon počeli igrati prema onome što imamo na raspolaganju, a ne prema onome što je neki trener naučio raditi kroz karijeru. Reprezentacija se gradi na osnovu onoga što nam igrači mogu odigrati, i napokon ( već se dalo naslutiti protiv Albanije, a protiv Slovačke je došlo potpuno do izražaja ), igramo kao reprezentacija koja apsolutno zna šta hoće, ne pušta protivniku da nas napadne već uzimamo posjed i mi kontrolišemo utakmicu. I za to zahvale idu nikom drugom nego Papetu.
Zato, ubuduće, Jahiću marš iz reprezentacije. I isto tako svaki novi Jahić koji izigrava primadonu neku. Džeko nema pravo da se ljuti ako ga ne pozove a ne jedan Jahić koji je totalno nebitan lik reprezentaciji.
A što se tiče igre kod Sušića, jako sam zadovoljan što smo napokon počeli igrati prema onome što imamo na raspolaganju, a ne prema onome što je neki trener naučio raditi kroz karijeru. Reprezentacija se gradi na osnovu onoga što nam igrači mogu odigrati, i napokon ( već se dalo naslutiti protiv Albanije, a protiv Slovačke je došlo potpuno do izražaja ), igramo kao reprezentacija koja apsolutno zna šta hoće, ne pušta protivniku da nas napadne već uzimamo posjed i mi kontrolišemo utakmicu. I za to zahvale idu nikom drugom nego Papetu.
- smak
#6353 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Corola wrote:Ustedio si mi par minuta pisanja,jer ovo sto napisa od a do z bi ja postavio.lerdi wrote:Niste mi fakat jasni u vezi Štilića. Pa da je toliki talenat do sad bi neko dao pare za njega i "ukrao" jednog takvog talenta svima ispred nosa. Dade Lokomotiva pare za Ibričića, a za Štilića Boga mi niko do sad. Možda mislite da niko nema sposobnost da uvidi taj njegov raskošni talenat osim vas? Dajte ljudi malo se dozovite. Momak ima kvaliteta, to niko ne osporava, ali proglašavati ga nekim draguljom, dijamantom ili ne znam ni je čime više je apsurdno. Budite malo realni. Da je toliki talenat već bi neko iskeširao par miliona za njega i on bi uveliko igrao u ligama petice.
Porediti Džeku i Štilića je u najmanju ruku smiješno. Bez prvog se niti jedna akcija reprezentacije ne može zamisliti, dok drugi u večini akcija ili nije učestvovao ili je jako malo učestvovao. Ljudi dragi ovo nam je posljednja priprema pred Rumune i budalasto bi bilo da na ovoj utakmici ne igraju najbolji igrači. Da nije pozvao najbolje što imamo, tek tad bi bilo razloga za kritiku selektora.
Što se tiče Jahića, on jeste dosta vrijedan igrač, ali neke se stvari u timu moraju znati. Ovo što on radi po meni pokazuje da momak nema mozga u glavi. Pa ko si ti da prigovaraš selektoru što te nije pozvao, i to javno. Hajde razumijem da si nezadovoljan što nisi pozvan, ali da se javno jadaš to nema ni u Ruandi. Imaš broj i fino popričaš sa selektorom, vidiš njegove stavove i rješite to ko ljudi. Samo jebi ga treba nekad imat nešto i u glavi, a i malo respekta prema selektoru. Njegov i Nadarevićev primjer najbolje pokazuju koliko je profesionalan odnos pojedinih reprezentativaca prema reprezentaciji.
Sve u svemu ovo bi bila citava prica o dvojici musketira Jahi i Stilicu.Pasalo nekom ili ne.
pogledajte do kraja clip pa recite da nije majstor
-
extraordinary
#6354 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja jutros igrao termin, može se ista ili bolja kompilacija napraviti o meni. A nisam nikad trenirao fudbal. Youtube fudbalerima više ne vjerujem.
- zecko_kupuz
#6355 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Štilić jeste kvalitet i više nije lijen kao nekada. Ne smije biti. Jebga, momak je samo povučen i pošten i to mu je valjda velika mahana. Levat je, šta li.
Iskreno, mislim da je kvalitetom ispred Ibre, ali dobro. Neka nama konkurencije u timu.
Iskreno, mislim da je kvalitetom ispred Ibre, ali dobro. Neka nama konkurencije u timu.
- dzeno123
#6356 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
On je sve samo nije povucen.zecko_kupuz wrote:Štilić jeste kvalitet i više nije lijen kao nekada. Ne smije biti. Jebga, momak je samo povučen i pošten i to mu je valjda velika mahana. Levat je, šta li.![]()
- emigrazione
#6357 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobar je Stilic nema govora, ali problem je sto imamo boljih od njega na njegovoj poziciji. Iskreno mislim da ce biti pravi nasljednik Misimovica u dogledno vrijeme
-
LSD
#6358 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako znaš??emigrazione wrote:Dobar je Stilic nema govora, ali problem je sto imamo boljih od njega na njegovoj poziciji. Iskreno mislim da ce biti pravi nasljednik Misimovica u dogledno vrijeme
Nije mu pružena nikakva šansa, a vec svi donijeli zakljucak i pokopali momka.
Za razliku od Štilića, u prošlosti pružana je šansa razno-raznim panjevima tipa Kerkez,Grujić,Jakirević i slicno.
Šta treba Štilić uraditi da bi dobio šansu?? protiv Novinarske selekcije dobije zadnjih 5 minuta vremena
Mislim smiješno, ocjenjivati i procjenjivati i otpisivati igraca kojem nije pružena NIKAKVA šansa da se pokaže/dokaže/nametne.
-
Tarik19
#6359 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma mi to uvijek radimo. 
- ganjeta
#6360 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jahic od prve minute na mjestu stopera
.Vode u gostima 0-2.
- Obuca9
#6361 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Štilić je kvalitetan igrač, koji stvarno zaslužuje šansu. Ne znam šta stoji iza toga što momak ne dobija šansu, ali mislim da je stvarno nepravedno prema njemu što ne igra nikako ili dobije šansu tek pred kraj utakmice. Ista stvar je bila i kod Ćire i kod Papeta.
-
LSD
#6362 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape je korektniji barem, on ga ne zavlaci ko Ćiro...Ćiro ga pozove, momak se odazove naravno, a ovaj ga ponizi do te mjere da ga ni na klupu barem stavi vec ga pošalje na tribine da prodaje košpicehz__semir wrote:Štilić je kvalitetan igrač, koji stvarno zaslužuje šansu. Ne znam šta stoji iza toga što momak ne dobija šansu, ali mislim da je stvarno nepravedno prema njemu što ne igra nikako ili dobije šansu tek pred kraj utakmice. Ista stvar je bila i kod Ćire i kod Papeta.
Pape je barem korektniji po tom pitanju, otpisao ga iz svojih planova, u njemu ne vidi igraca za repke i nema zavlacenja i ponižavanja momka...to je opet poštenije.
Last edited by LSD on 29/01/2011 19:32, edited 1 time in total.
-
Tarik19
#6363 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jednostavno se radi o tome da izgleda obojica misle da imamo bolje igrace na toj poziciji iako je to poprilicno netacno. Po meni je Stilic bolji od Ibricica pa cak i od Pjanica donekle.hz__semir wrote:Štilić je kvalitetan igrač, koji stvarno zaslužuje šansu. Ne znam šta stoji iza toga što momak ne dobija šansu, ali mislim da je stvarno nepravedno prema njemu što ne igra nikako ili dobije šansu tek pred kraj utakmice. Ista stvar je bila i kod Ćire i kod Papeta.
- hary
#6364 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Miralema ni veceras nema u prvih 11 
-
Tarik19
#6365 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ispade da hoce trener Lyona namjerno da ga unisti.
- ganjeta
#6366 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nema ga ni na klupihary wrote:Miralema ni veceras nema u prvih 11
-
AmsterdamA
#6367 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Covjek je imao operaciju desni, ako je vjerovati izvjestajima, tako da ne treba zuriti s takvim ocjenama! Mozda je i dobro da na ljeto fino ode negdje gdje ce igrati.ganjeta wrote:Nema ga ni na klupihary wrote:Miralema ni veceras nema u prvih 11
- Bosanski_kralj
#6368 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Misimović je bolji od njega, ali samo onaj Misimović iz šampionske sezone Volsburga. Hajde složiću se i da je Pjanić bolji od Štilića, ali evo sad i pjanić igra koliko i Misimović.emigrazione wrote:Dobar je Stilic nema govora, ali problem je sto imamo boljih od njega na njegovoj poziciji. Iskreno mislim da ce biti pravi nasljednik Misimovica u dogledno vrijeme
Ibričić nije bolji od Štilića, mada je i to tvrditi pošto Štilić nikad nije dobio pravu priliku.
Nikako mi ne ide u glavu da momku nije data šansa u bar jednoj utakmici i da se zna na čemu smo sa njim.
- Cabadahija
#6369 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nema šta, Safet Sušić je gori šarlatan od Ćire, samo što je Ćiro bio zabavan, a i sve buranija-reprezentacije tipa Armenije, Estonije, Belgije smo gazili ko plitak potok, a sa Sušićem strahujemo od Albanije.
Nije mi jasno šta Sušić dokazuje pozivanjem Mravca ili Hasagića??? Likovi su u apsolutnom OUT-u, pogotovo Hasagić koji je nanizao 5 poraza u 5 tekmi.
Orjentir Saje Sušića za nepozivanje Jahića je PORAZ JAHIĆEVOG KLUBA???? A šta je sa HASAGIĆEM koji je nanizao 5 (PET) PORAZA????
... ili naprimjer Adnan Mravac.... lik je 100% izgubljen, a pogledajmo koliko on poraza ima
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/por ... avca/50899
Joj, a tek Hasagić.... lik je za penzije- DEFINITIVNO
Nije mi jasno šta Sušić dokazuje pozivanjem Mravca ili Hasagića??? Likovi su u apsolutnom OUT-u, pogotovo Hasagić koji je nanizao 5 poraza u 5 tekmi.
Orjentir Saje Sušića za nepozivanje Jahića je PORAZ JAHIĆEVOG KLUBA???? A šta je sa HASAGIĆEM koji je nanizao 5 (PET) PORAZA????
... ili naprimjer Adnan Mravac.... lik je 100% izgubljen, a pogledajmo koliko on poraza ima
http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/por ... avca/50899
Joj, a tek Hasagić.... lik je za penzije- DEFINITIVNO
- Cabadahija
- Cabadahija
#6371 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neću reć da ti je priča bezveze, al kad nešto napišeš, to potkrijepi ARGUMENTIMA.hz__semir wrote:Ne kontam što bih trebao biti ljubomoran na Jahića? Niakkve veze ljubomora i pakost nemaju s tim što ja tvrdim i odgovorno stojim iza toga, da je Jahić, u evropskim okvirima jedan prosječan polu-igrač, kojem su maksimalni dometi druga španska i prva grčka liga.
Zna se šta je kvalitetan igrač, kvalitetni igrači su Džeko, Spahić, Rahimić, Misimović, a ovoga je uopšte pored njih smiješno spominjati kao kvalitetnog.
I ne samo njega, nego i ostale igrače tipa Nadarevića, Mravca, Pandže i ostalih koji su prodefilovali kroz reprezentaciju. Sve su to dobri momci, koji igraju srcem za reprezentaciju, koji daju svoj maksimum, ma koliki on bio. Ali su isto tako igrači koji ulaze u godine (osim Pandže) i čija karijera već polako treba da ide prema dole.
Zato sam uvijek za to da se prilika pruži jednom Vranješu i Mujdži, a ne Jahiću, ako govorimo o njemu kao o desnom beku. Ako govorimo o njemu kao o veznom, prije bih pozvao malog Višću, pa mu pružio šansu da pokaže koliko može. Ako govorimo o njemu kao o lijevom beku, prije bih pružio šansu Subašiću i Luliću, a ako govorimo o njemu kao stoperu, bolje da mali Bešić lagano stiče iskustvo. Dakle protiv Jahića kao osobe ili igrača nemam ništa. Mislim da je to igrač, koji treba biti ponekad pozvan u reprezentaciju, ali da nije nikakav bog zna kakav kvalitet zbog kojeg treba dramu praviti ako ga nema među 18.
P.S.
Jahić ionako nema mjesta u prvih 11 sada, tako da ne vidim potrebu da se plače za njim. Ja iskreno ne vidim koga bi on to iz početne postave u onoj utakmici sa Slovacima mogao izbaciti.
P.P.S.
On je sam rekao da ga šatro zove Wigan, ali da ga hoće sad, a klub ga pušta tek na ljeto. Ako se ne varam i ljetos je ista priča bila. Baš kao i sa Nadarevićem koji svaki prelazni rok treba preći u Bolton, ali eto nešto iskrsne i on mora ostati u Eskišehirsporu.
U svijetu postoji na desetine primjera da nije mjerilo u kojoj ligi igrač igra, ili koji su mu, kako kažeš, "krajnji dometi".
Ja ću navesti samo nekoliko primjera. Prije svega, tu mislim na Sloveniju i Slovačku, UČESNICE SVJETSKOG PRVENSTVA 2010. Sjećaš li se ko je "srušio" Rusiju???? U kojem klubu igra Zlatko Dedič??? Da li je standardan prvotimac???
Zlatko Dedič igra u klubu koji se zove BOCHUM (DRUGA 2 NJEMAČKA LIGA), i uopšte nije standardan u prvoj postavi, ali je Rusiju poslao u hladni Sibir, umjesto u vrelu Afriku!!!
SLOVAČKA!!!
Sve sami "asovi". Reprezentacija im je puna anonimusa, ali su ispali tek od Holandije (JEDVA), a Holandija je VICEPRVAK SVIJETA!!!
Naravoučenije:
SELEKTOR i struni saradnici su ti koji odlučuju KOJI im igrači trebaju, i KOJI IGRAČI mogu izboriti plasman na neko veliko takmičenje, a ne klubovi, šminka ili reputacija.
- and
#6372 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
extraordinary wrote:Ama odakle bolan Jahiću pravo da kritikuje selektora? I to javno? Postoji hijerarhija koja se svugdje mora poštovati. Šta ti misliš da radiš kod nekog privatnika u fabrici, budeš radnik mjeseca u svom pogonu, gazda napravi neku svoju proslavu i ne zovne te. I ti onda lijepo baneš na sjednicu Upravnog odbora i kažeš: ,,Ma jesi ti gazda, sve to stoji, ali morao si me pozvati i neugodno si me iznenadio što nisi.'' Sigurno bi gazda pred tim ljudima trebao reći, joj upravu si, izvini.
- ODVRATAN_i_GADAN
#6373 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Svaki pravi trener poziva igrace koji se uklapaju u njegove vizije, tehnicko-takticke zamisli, shvatanja igre... Glede toga ima puno pravo da poziva ili ne poziva nekog igraca. Npr. meni nebi igrali ni Pjanic (lose kretanje i cesta nezainteresovanost), ni Stilic iz istih razloga, ni Ibricic dok nebi shvatio da je fudbal kolektivna igra, ni Mravac jer ne razmislja, ni Hasagic jer svojom prepotencijom pravi gluposti... ali ja nisam selektor i imam pravo da komentarisem ali ne i da biram za istog. Dakle, svaki izbor je dobar izbor.
- Baron_Samedi
#6374 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I time pokazao kakav je hadum. Da bude jasno, Misimovic ako ubrzo ne pocne igrati, nema sta trazit na spisku za Rumuniju, kamoli u prvih 11. On je trenutno na razini igranja termina. Pjanic, takodjer, nije daleko od te kategorije. I onda imamo treceg igraca na toj poziciji, za kojeg se strucnjak odlucuje da nije vrijedan testiranja.LSD wrote:Pape je barem korektniji po tom pitanju, otpisao ga iz svojih planova, u njemu ne vidi igraca za repke i nema zavlacenja i ponižavanja momka...to je opet poštenije.hz__semir wrote:Štilić je kvalitetan igrač, koji stvarno zaslužuje šansu. Ne znam šta stoji iza toga što momak ne dobija šansu, ali mislim da je stvarno nepravedno prema njemu što ne igra nikako ili dobije šansu tek pred kraj utakmice. Ista stvar je bila i kod Ćire i kod Papeta.
Osim Cocalica i Stilica, kiksao je i sa Zecom koji se vratio na terene i u boljoj je fizickoj spremi od jos rovitog Muslimovica. (ne znam jel se Suske trenutno nalazi u Egiptu dje nema interneta, pa nije upoznat)
Spisak je jos jednom potvrdio o kakvom se vizionaru radi. Nema alternativu za zadnjeg veznog (niti ga zanima); nema za slucaj da mu oba playa ne igraju ili nisu u formi (niti misli o tome); nema za napad (cak i kao neka opcija za prijateljsku, u slucaju da se povrijedi ili ne odazove, npr Dzeko)
- emigrazione
#6375 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A kako ti znas o cemu pape razmislja