Ja sam duboko ubijeđen da Pape do prije par dana nije imao pojma niti je u životu pogledao Milana Đurića, a tako je bilo sa većinom drugih fudbalera.
Ubijeđen sam da nijednog reprezentativca (osim svojih pulena) on sam nije otkrio već mu je (nekad dobronamjerno, nekad sa interesom) suflirano da ih treba pozvati. Tako je bilo i sa Lulićem i sa Bičakčićem i sa Kolašincom i sa Bešićem, u to sam sada gotovo siguran. On nove igrače prvi put u životu vidi kada dođu na okupljanje, jer ih dotad najvjerovatnije nije gledao na tv-u.
U pauzi između utakmica, ja njega zamišljam kako u potkošulji, zavaljen u fotelju sa nogama na tabureu, blago zainteresovano prati pregled francuske lige i HNL (tu je očigledno ekspert

), onda 15 dana pred utakmicu se probudi iz dubokog sna, obavi par poziva da se ponovi spisak od prošli put, raspita se usput s kim uopšte igramo i je li legla krvavo stečena plata, smisli pokoji izgovor za nedosljednost u pozivanju igrača i eventualni naredni gubitak bodova da ga novinari ne zateknu nespremnog, spakuje videorekorder i pravac prema Sarajevu.
Šta će biti kada se povrijedi Begović - nemamo nikoga njegove kvalitete, ne treba nikoga ni zvati da brani, pa ima klubova u kojima su poneki igrači sasvim solidno branili nakon što bi njihov tim ostao bez golmana i mogućnosti izmjene igrača.
Safet Sušić je oličenje tapkanja u mjestu i neprofesionalizma spram funkcije koju obavlja, i ne mogu da vjerujem da nas je doveo do toga da priželjkujemo loš rezultat reprezentacije samo da ga neko napokon nabije nogom u gu.zicu u Anonimuspor da ga naše oči više ne gledaju.
A NSBIH se pravi lud i ne vidi slona u sobi, mediji su naravno krivi za sve što izmišljaju priče i huškaju navijače. Ako 90% ljudi u komentarima (s razlogom) bijesno reaguje na svaki njegov potez, izjavu, pojavu onda ne vidim svrhe u tome da se čovjek pravi lud i nastavlja bičevati mrtvog konja u nadi da će se sve nekako prevagnuti i vratiti u normalu, mada je jasno da bi time sami sebi skočili u usta jer su glupavo produžili ugovor sa čovjekom koji nema više nikakav autoritet u reprezentaciji, što je jasno budući da mu niko od reprezentativaca ne pruža podršku.
Idi Safete, idi više, nemam ti se na čemu zahvaljivati, neko je dobro napisao da smo se ne zbog tebe, nego UPRKOS tebi plasirali na SP, sad si zas.rao do kraja, shebali smo i atmosferu i tim i rezultat, nema više pravdanja, a i dosta si se provlačio...