Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#5601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

BaileyS wrote:
Comrad wrote:Da se nadovozem na Ramba A. ...Ciro je turbofolk

Ali to izgleda nama i treba, na zalost.

Jedino bih volio da svi oni koji misle da bi se sa Cirom nastavilo u istom scenariju, probaju zamisliti kako bi tekao njegov drugi ciklus kvalifikacija. Da li bi bas bila ista euforija nakon sto bi Misimovic istupio iz ekipe, nakon onih problema u Vinodolskom, problema u Portugalu i u uzvratnoj utakmici koja se igrala u Zenici?

Moje misljenje je da ne bi i zato sam bio potpuno uz BHF i njihovo pismo u kojem su trazili da odstupi.

Sav onaj haos koji je Ciro zatekao mnogi smatraju kao otezavajucu okolnost dok ja mislim da je to imalo upravo suprotan efekat. Navijaci, savez a vise od svih igraci su bili umorni od dvogodisnjeg bojkota, afere Kodro i totalnog haosa koji je vladao u reprezentaciji i na kraju se pojavio Ciro u pravom momentu.

Ove kvalifikacije on bi zapoceo u sasvim drugom ambijentu, ocekivanja veca nego ikad (to vidimo vec sad sa Susicem), teret pogresnih poteza u prethodnim kvalifikacijama od kojih je najtezi slucaj Misimovic, losi rezultati u dvomecu sa Portugalcima i ekipa koja se ispraznila jos jednim dolaskom do izvora a da nije uspjela napraviti ono sto svi (realno ili ne) od njih ocekuju.

Mislim, tj mogu reci siguran sam, da je stari lisac otisao u najboljem momentu, kako za njega tako i za nas.
Ne slazem se sa ovim ...... ( imam pravo na to ... ) :D
salle_eh1986

#5602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

BaileyS wrote:Mislim, tj mogu reci siguran sam, da je stari lisac otisao u najboljem momentu, kako za njega tako i za nas.
tačno tako, možda malo više za njega ali eto
raja se već zasitila njegovih gluposti, te malverzacija oko usponzorskih ugovora
jedino ga je mogao ostaviti prolazak na SP, ali nije ga bilo i stari lisac je znao da je bolje da bježi dok je vrijeme
ipak, svaka čast i za tu odluku, treba znati kad se povući, na vrhuncu (ipak je ono bio vrhunac što je on uradio, kako njegov tako i naš)
Ali_G

#5603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ali_G »

Nigdje taj nije ostao duze od jedne sezone ili ciklusa:) ako upali folushka dobro i jest, ha ja.
Edin H.

#5604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

S obzirom da je Ciro redovno dobijao savjete od majstora tarota, ne znam da li bi trebao i Pape :cry:
salle_eh1986

#5605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

možda bi pape trebao otići kod onog tobe jarabija, kažu pomaže onima koji vjeruju u to... :D
tcz

#5606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

salle_eh1986 wrote:
mrchinho wrote:ali zato kerlu glat pozvat, za pocetak kao zamjena za nadarevica ili spahica, jer ocigledno mravac i pandza ne mogu popuniti to mjesto
kako ga je amar ustrojio, od pobunjenika koji odlazi svojom voljom put njemačke, do klupice i laganog grijanja iste, povremenog ubacivanja u prvih 11 kada neki štoper se ozlijedi ili bude kartoniran, pa evo do igrača koji grize, kako naprijed tako nazad. čak na treninzima trenira izvođenje slobodnjaka kada svi odu kući :D
Zato je taj isti Kerla citavo ljeto poslije treninga, ono lagano predvece trcao po minimalno 5 km i vidi ga sad sve se moze ozbiljnim radom stvoriti.

Mozda Urban ne vjeruje pa da mu naglasim, vidio sam svojim ocima :lol:
mikogoago

#5607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Comrad wrote:
Baron_Samedi wrote:Image
Je li do mene ili je na ovoj slici isti De Niro.

You talkin to me!
Isti,samo mu fali mladez na ljevom obrazu (cini mi se) i eto ko De Niro
mikogoago

#5608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo jedan interesantan tekst:

Misimović: Sušić će nas odvesti na Euro
Veznjak turskog Galatasaraya, Zvjezdan Misimović, vjeruje da naša reprezentacija ima kvalitete za plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine.
Na pitanje u kakvim je odnosima sa Safetom Sušićem, Misimović odgovara: Sjajnim! On je odličan trener i vjerujem da ćemo još dugo i sjajno surađivati i odvesti BiH na Europsko prvenstvo.

Koja je razlika između Sušića i Blaževića?

- Takva da je ne treba niti porediti, rekao je Misimović za Avaz Sport dodajući da ne treba praviti veliku pompu nakon remija u Albaniji.

- Idemo dalje. Kod 1:0 trebali smo ovjeriti pobjedu, ali nismo uspjeli. Ne brinem se mnogo.

Nisam se ni svađao s Pjanićem

- Ne znam odakle dolaze ideje da smo Pjanić i ja u svađi? Neko želi da nas posvađa, a nema niti jedan razlog. Dogovorili smo se ranije da će u Tirani jedan slobodan udarac izvesti on, a drugi ja.
Obuca9

#5609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Miske ulizica :D
veljaca

#5610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

mikogoago wrote:Evo jedan interesantan tekst:

Misimović: Sušić će nas odvesti na Euro
Veznjak turskog Galatasaraya, Zvjezdan Misimović, vjeruje da naša reprezentacija ima kvalitete za plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine.
Na pitanje u kakvim je odnosima sa Safetom Sušićem, Misimović odgovara: Sjajnim! On je odličan trener i vjerujem da ćemo još dugo i sjajno surađivati i odvesti BiH na Europsko prvenstvo.

Koja je razlika između Sušića i Blaževića?

- Takva da je ne treba niti porediti, rekao je Misimović za Avaz Sport dodajući da ne treba praviti veliku pompu nakon remija u Albaniji.

- Idemo dalje. Kod 1:0 trebali smo ovjeriti pobjedu, ali nismo uspjeli. Ne brinem se mnogo.

Nisam se ni svađao s Pjanićem

- Ne znam odakle dolaze ideje da smo Pjanić i ja u svađi? Neko želi da nas posvađa, a nema niti jedan razlog. Dogovorili smo se ranije da će u Tirani jedan slobodan udarac izvesti on, a drugi ja.
Stvarno interesantan tekst .....
Obuca9

#5611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ma prepo se Miske da ce zijaniti mjesto u prvoj postavi, pa se ulizuje.
Obuca9

#5612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

"Svi znaju šta meni znači Sarajevo i koliko sam godina nosio dres tog kluba. Naravno da želim pobjedu Sarajeva, ali prije svega želim da sve protekne u najboljem redu.", kazao je Sušić.

Pape odlazi :D
veljaca

#5613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

hz__semir wrote:"Svi znaju šta meni znači Sarajevo i koliko sam godina nosio dres tog kluba. Naravno da želim pobjedu Sarajeva, ali prije svega želim da sve protekne u najboljem redu.", kazao je Sušić.

Pape odlazi :D
Zasto odlazi :(

Pa ima covjek pravo da kaze svoj stav ......

Za navijace FK Zeljeznicar - ne mora ovo nista znaciti - zelio je bodove i protiv Francuske i protiv Albanije - pa nista ...
Jedno su zelje - drugo realnost :D ...
saurus1978

#5614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by saurus1978 »

Ne kontam ja ove igrace. Sad MIske prica kao da smo svi slijepi. Kao da nacija nije vidjela da je Spahic otjerao Pjanica i kao da nismo vidjeli da je Miske uzeo loptu. Stvarno smijesno. Sad ce jos ove nase zvijezde da kazu da ne znamo da gledamo utakmicu i da su oni zapravo prava ekipa koja je razbila Albaniju.

Prosto nevjerovatno
zecko_kupuz

#5615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

saurus1978 wrote:Ne kontam ja ove igrace. Sad MIske prica kao da smo svi slijepi. Kao da nacija nije vidjela da je Spahic otjerao Pjanica i kao da nismo vidjeli da je Miske uzeo loptu. Stvarno smijesno. Sad ce jos ove nase zvijezde da kazu da ne znamo da gledamo utakmicu i da su oni zapravo prava ekipa koja je razbila Albaniju.

Prosto nevjerovatno
Kakve ovo veza ima? Možda se i jesu dogovorili. Pjanić je ipak još uvijek klinac (pa makar imao i dvadeset), krv mu lako navre u glavu i vidjelo se da mu je želja za postizanjem gola bila (pre)velika. Eh, druga stvar je sada što Spahić kao Spahić naiđe bijesan kao ris kada nam stanje nije ok, pa počne rigat' vatru na suigrače. :roll: :D
mikogoago

#5616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

saurus1978 wrote:Ne kontam ja ove igrace. Sad MIske prica kao da smo svi slijepi. Kao da nacija nije vidjela da je Spahic otjerao Pjanica i kao da nismo vidjeli da je Miske uzeo loptu. Stvarno smijesno. Sad ce jos ove nase zvijezde da kazu da ne znamo da gledamo utakmicu i da su oni zapravo prava ekipa koja je razbila Albaniju.

Prosto nevjerovatno
ja isto djelim tvoje misljenje(zato sam i stavio interesantan tekst) i sva ta neka prica mi dodje kao opravdanje za njihovo setanje po terenu(cast izuzecima).I sve mi ovo izgleda kao da su shvatili da su ispucali kredit i kod raje.Ne znam nekada se pitam kako se neki od njih mogu pojaviti na ulici poslije lose partije.Konkretno Misimovic.Mene bi bilo stid izaci na ulicu i pogledati ljude u oci.Ili to je ono -oni su profesionalci.Samo se pitam u cemu.U zadnjim utakmicama od Portugala izgleda kao da su neki zalutali u fudbal,a ne u reprezentaciju.Ajd mozda sam ja i prestrog u svom vidjenju,ali meni se tako cini.
ako su neki od njih gledali utakmicu Inter Totenhem imali su sto sta nauciti,a mogli bi se malo i prizemljiti kada vide kako ljudi igraju i kako se bore do zadnje sekunde.
Obuca9

#5617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

"Normalno da navijam za Sarajevo. Igrao sam na Koševu. Sarajevo je moja velika ljubav i bit ću uz bordo momke bez obzira na to što sam selektor" - Safet Sušić za Avazov Sport.
dinobjelave

#5618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinobjelave »

ima mjesta u golubarniku na severu ponesi i trans i zastavu,
Baron_Samedi

#5619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baron_Samedi »

hz__semir wrote:"Normalno da navijam za Sarajevo. Igrao sam na Koševu. Sarajevo je moja velika ljubav i bit ću uz bordo momke bez obzira na to što sam selektor" - Safet Sušić za Avazov Sport.
Jel vam ikad doniro makar jednu loptu?

Isti,samo mu fali mladez na ljevom obrazu (cini mi se) i eto ko De Niro
Meni lici na nekog ko prodaje sir.
lerdi

#5620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

Baron_Samedi wrote:
hz__semir wrote:"Normalno da navijam za Sarajevo. Igrao sam na Koševu. Sarajevo je moja velika ljubav i bit ću uz bordo momke bez obzira na to što sam selektor" - Safet Sušić za Avazov Sport.

Donio je ono najvažnije. U doba dok je igrao donosio je ogromnu radost i zadovoljstvo na lica navijača. Samo izgleda neki nikako da skontaju da legende teba cijeniti zbog načina na koji su postali legende, a ne na osnovu toga jesu li donijeli koju loptu ili garnituru dresova. Tipično ;)
Obuca9

#5621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Baron_Samedi wrote:
Jeste, to što ne znaš za neke stvari, ne znači da se iste nisu desile. ;-)

A lopte je donirao protivničkim golmanima, punih deset godina.
salle_eh1986

#5622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

meni lično drago da jedan čovjek sa gubitničkim mentalitetom navija za moje protivnike...
još više se onda nadam pobjedi :D
Tarik19

#5623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Jos nije nista sigurno ali, kako stvari stoje, igrat cemo protiv Slovacke u Trnavi u novembru mjesecu. Ovo bi bila idealna prilika za Susica da pozove Besica i Ljevakovica.
buzzer

#5624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

nisam nesto plaho nezadovoljan susicevim dosadasnjim radom. cini mi se da ima viziju, ali da jednostavno treba vremena da se kockice posloze. ono sto mi se posebno svidja je da tendira dijamantnoj formaciji 4-4-2. mislim da to treba biti nasa standardna formacija i da 23 igraca treba podijeliti u "a" i "b" tim i, ovisno o formi, kartonima i povredama kombinirati te dvije postave. one bi po meni izgledale ovako:

"a" tim:

begovic
mujdza - pandza - spahic - salihovic
rahimic
pjanic - lulic
misimovic
ibisevic - dzeko

"b" tim

hasagic
vranjes - nadarevic - bunoza - subasic
medunjanin
vladavic - stilic
ibricic
muslimovic - zec

23. i jedan od najvaznijih igraca, fleksibilni i zahvalni sanel jahic

dakle, drzati se svoje igre i gledati da svakom protivniku damo vise, a primimo manje golova. ja mislim da je ovo jednostavno. :D
a, ako pape, ne daj boze, ne uspije, pa odstupi, eh, onda treba angazovati amara osima i dati mu sluzbeni mobitel, pa ga iskoristiti dok je svabo ziv. on izgleda razumije ovu igru, ima pedigre, a, sto je najvaznije, ima ga ko nasavjetovati kako i sta da radi.
emigrazione

#5625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by emigrazione »

E taj sa pedigreom, sto ima pametnog babu, ce morati da stane u red kad su u pitanju treneri iz nase lige. Bar trojica su u ovom trenutku ispred njega
Locked