Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#5576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ispravka, mi smo bili 25. u Muzurovo vrijeme, a ne 26. :D

P.S.
Jagelonija, bivsi klub Alena Skore i Piksija Kojasevica :-D
novi.dan.nova.nafaka

#5577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by novi.dan.nova.nafaka »

hrasno38 wrote:Ima jedan jako bitna stvar a to je da je reprezentacija u Cirino vrijeme postala "brand" i u nasim i u evropskim okvirima i o njoj se pricalo na svakom cosku kao nikada do tada. Zivilo se za svaku utakmicu. Sad taj naboj polako pada a padaju donkle i rezultati jer ovakve utakmice kao sto je ova sa Albanijom su vec unaprijed bile uknjizene kao pobjede.
No naravno Cire vise nema pa se treba okrenuti Safetu i po meni sa punim pravom zaliti za Cirom ili zaliti sto nije doveden kompletniji trener i od Cire i od Papeta. Ja zaista cijenim Papeta i kao igraca i kao covjeka ali ako trenera jednostavno nemam materijala na osnovu kojeg bi mogao reci da ga cijenim.
Izvini dečko, ti govoriš o rezultatima sa Ćirom. Reci mi kako smo to igrali sa Ćirom protiv 3 ozbiljne reprezentacije kao što su: Španija, Turska, Portugal?!
1 remi i 5 poraza, od 18 mogućih bodova, osvojen jedan jedini. Pametnom dosta. ;-)
sumirprimus

#5578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
hrasno38 wrote:Ima jedan jako bitna stvar a to je da je reprezentacija u Cirino vrijeme postala "brand" i u nasim i u evropskim okvirima i o njoj se pricalo na svakom cosku kao nikada do tada. Zivilo se za svaku utakmicu. Sad taj naboj polako pada a padaju donkle i rezultati jer ovakve utakmice kao sto je ova sa Albanijom su vec unaprijed bile uknjizene kao pobjede.
No naravno Cire vise nema pa se treba okrenuti Safetu i po meni sa punim pravom zaliti za Cirom ili zaliti sto nije doveden kompletniji trener i od Cire i od Papeta. Ja zaista cijenim Papeta i kao igraca i kao covjeka ali ako trenera jednostavno nemam materijala na osnovu kojeg bi mogao reci da ga cijenim.
Izvini dečko, ti govoriš o rezultatima sa Ćirom. Reci mi kako smo to igrali sa Ćirom protiv 3 ozbiljne reprezentacije kao što su: Španija, Turska, Portugal?!
1 remi i 5 poraza, od 18 mogućih bodova, osvojen jedan jedini. Pametnom dosta. ;-)
bar je remi protiv jacih repki a ne albanije :evil:
zecko_kupuz

#5579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Bogami pretjerujete sa tim komentarima. Jedno je raspravljati, a drugo pilati samo da bi se išlo nekome uz nos. :roll: Svaka činjenica dvije strane ima. Da li je ovdje nekom u cilju da uzrokuje haos u i oko reprezentacije?! Pametnije je sada pratiti i analizirati učinak reprezentativaca u klubovima nego se baviti događajima koji su se desili i ne mogu se ispraviti. ;-)
sumirprimus

#5580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumirprimus »

zecko_kupuz wrote:Bogami pretjerujete sa tim komentarima. Jedno je raspravljati, a drugo pilati samo da bi se išlo nekome uz nos. :roll: Svaka činjenica dvije strane ima. Da li je ovdje nekom u cilju da uzrokuje haos u i oko reprezentacije?! Pametnije je sada pratiti i analizirati učinak reprezentativaca u klubovima nego se baviti događajima koji su se desili i ne mogu se ispraviti. ;-)
eto onda sutra valja pratit ibricica koji ce jedini igrat u eurokupovima,mozda koju minutu dobije i miralem :thumbup:
a sta to vrjedi kad njemu senijad sjedi na klupi :|
burek_in_space

#5581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

veljaca wrote:
Hvala na komentaru :thumbup:

Da me znas - a ocito ne znas - ja nikada ni ovdje a ni u "realnom" zivotu ne omalovazavam nikoga. Ove smajlije stavljam prema raspolozenju. Ako se ne smije - O.K.
Samo kod mene je "problem" kada vidim da neko omalovazava nekoga ( recimo na ovoj temi to je Ciro ) onda ja pokusam da ga odbranim.
Neko ce reci - pa i ti omalovazavas Safeta - za takve kazem - ja od Safeta zelim izvuci najbolje sto se moze ( argumentovano - bez vrijedjanja ) - jer je on sada selektor moje Reprezentacije Drzave Bosne i Hercegovine i ja zelim sve najbolje njoj. Dok je Safet selektor - za sve sto je u redu - pohvalicu ga, a kritikovacu ga jako ( ne omalovazavati ) za ono sto ne valja ili sto moze bolje, a sto je do njega ... Tako cu se odnositi i prema buducim selektorima ....
Ja sam za konstruktivni dijalog ....
A reci da 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu - ne vrijedi - stvarno nema smisla. I jos reci da Ciro nema udjela u tome ...
Ponavljam - niko sretniji od mene da Safet Susic - Pape, selektor BIH osvoji to mjesto ... i zbog njega, ali vise zbog Drzave Bosne i Hercegovine ....
A ovo za oca - ako imas manje od 30 godina - moga bih ti ( po godinama ) biti otac ...

:sax:
Naravno da se smiju stavljati, ja samo prenesoh svoj utisak, i uredno se izvinih ako grijeshim, shto se ispostavilo tachnim.
Nisam ja ni rekao da ne vrijedi 3. mjesto na SP-u, a ne uzimam za ozbiljno i one koji kazhu da je to samo plod sretnih okolnosti, jer smatram da srecu treba zasluzhiti.

I da, mozhesh mi otac biti. :mrgreen:
Baron_Samedi

#5582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baron_Samedi »

Image
Edin H.

#5583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote: Naravno da se smiju stavljati, ja samo prenesoh svoj utisak, i uredno se izvinih ako grijeshim, shto se ispostavilo tachnim.
Nisam ja ni rekao da ne vrijedi 3. mjesto na SP-u, a ne uzimam za ozbiljno i one koji kazhu da je to samo plod sretnih okolnosti, jer smatram da srecu treba zasluzhiti.

I da, mozhesh mi otac biti. :mrgreen:

Mlad si frajer pravo :D

Ti se skoro i ne sjecas Papeta kao igraca :D
fosil

#5584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Malo mi suhveli ovo fifino brojanje, izgleda CG za svaku pobjedu dobije 100 boba. Haman da onaj nas baraz samo nama predstavlja uspijeh. Na sta oni vec nagurase na 26. mjesto. Mislim jesu sokolovi, ali toliki nijesu.
Cabadahija

#5585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

fosil wrote:Malo mi suhveli ovo fifino brojanje, izgleda CG za svaku pobjedu dobije 100 boba. Haman da onaj nas baraz samo nama predstavlja uspijeh. Na sta oni vec nagurase na 26. mjesto. Mislim jesu sokolovi, ali toliki nijesu.

Mah, FIFA-ina rang lista je obično SMETLJE i nema skoro baš ama nikakve veze sa stvarnim snagama reprezentacija. Međutin, mora se priznat da su Đetići sa Kranjčarem dobro poletili (3 pobjede i remi protiv Engleza nije mala stvar).

Prijatno sam se iznenadio da su IZRAEL spustili ispod top 50 (56. čini mi se). Ta reprezentacija je jedina koja je bila među top 32, a da nije učestvovala na NIJEDNOM SVJETSKOM ili EUROPSKOM PRVENSTVU !!!

Toliko o FIFA-i.

Od našeg selektora Papeta nema bolje niti dobronamjernije osobe. Vidi se da je dobričina, želi najbolje Reprezentaciji i državi, ali ću vazda bit REALAN KRITIČAR, i reći da NEŠTO NE VALJA!!!

Da, baš nešto sa Papetovom taktikom nije OK.
Svaki trener na svijetu ne može biti dobar trener ako ne zna s novinarima komunicirati, ali ih i kulturno "na politički" držati na distanci. Pape to sad zasad vrlo loše radi.

..... i što je neko već napisao, KAMO PUSTE SREĆE DA SE KVALIFIKUJEMO NA EUROPSKO, pa javno bih se "posuo pepelom" i reko sve najgore o sebi i postavio na youtube nek mi se svi smiju..... možda će tako i biti... :bih: :roll:
tcz

#5586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

koji je godina Beslija ja bi nejga pozvo u repku on grize kao da mu je 18g. :bih:
jazzer

#5587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jazzer »

tcz wrote:koji je godina Beslija ja bi nejga pozvo u repku on grize kao da mu je 18g. :bih:
I ja bih ga pozvao al' da su ovo kvalifikacije za SP '82 :lol: .
veljaca

#5588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

jazzer wrote:
tcz wrote:koji je godina Beslija ja bi nejga pozvo u repku on grize kao da mu je 18g. :bih:
Korektnosti radi - nista licno - Beslija je tada tek prohodao - sumnjam da bi mogao igrati kvalifikacije za SP '82 ( rodjen je 06-07-1979 ) ....

A da grize i bori se - to je tacno ....
tcz

#5589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

ne znam sta je smjesno, nama je u Albaniji falio onakav ratnik.
Misljenja sam da bi on i Mujdza cuda cinili po njihovoj strani. :bih:
jazzer

#5590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jazzer »

veljaca wrote:
jazzer wrote:
Korektnosti radi - nista licno - Beslija je tada tek prohodao - sumnjam da bi mogao igrati kvalifikacije za SP '82 ( rodjen je 06-07-1979 ) ....

A da grize i bori se - to je tacno ....
Zajebancija je ovo Veljaca, pa bar je ti kontas. Naravno da nije mogao igrati.
Grize on i bori se al', ruku na srce, tesko da ga se moze ugurati i medju 25 reprezentativaca a ne nesto vise.
mrchinho

#5591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mrchinho »

ali zato kerlu glat pozvat, za pocetak kao zamjena za nadarevica ili spahica, jer ocigledno mravac i pandza ne mogu popuniti to mjesto
Urban B.

#5592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Urban B. »

Pape je bio veliki igrac al jel to znaci da je i veliki trener?
ciro nikad nije bio igrac al zato je trener koji ima svoje uspjehe i tako gledajuci je daleko ispred papeta!
Mourinho nikad nije bio igrac al je to trener trenera i da ne nabrajam dalj!
To sto je neko bio dobar igrac ne znaci da zna biti trener,da zna postavit ekipu,motivisati ih,a to je ciro sve radio!
Mnogi njega mrze zbog nekih njegovih izjava i svog nacionalizma,al taj covjek je stvorio brand,svi su pricali o reprezentaciji,djeca,domacice,svi su gledali utakmice,to je trebalo postici pa koliko ga god neko volio il ne volio!
Pape igrace u repku zove po preporuci kvazi menadzera(citaj Lulic),izostavlja igrace sa spiska zbog navodne povrede(citaj Muslimovic,a da ga je pratio vidio bi da je igrao utakmicu 3 dana prije prozivke)i da ne nabrajam dalje!
Ciro je za papeta IVICA OSIM!
Comrad

#5593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Baron_Samedi wrote:Image
Je li do mene ili je na ovoj slici isti De Niro.

You talkin to me!
Comrad

#5594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Urban B. wrote:Pape je bio veliki igrac al jel to znaci da je i veliki trener?
ciro nikad nije bio igrac al zato je trener koji ima svoje uspjehe i tako gledajuci je daleko ispred papeta!
To sto je neko bio dobar igrac ne znaci da zna biti trener,da zna postavit ekipu,motivisati ih,a to je ciro sve radio!
Mnogi njega mrze zbog nekih njegovih izjava i svog nacionalizma,al taj covjek je stvorio brand,svi su pricali o reprezentaciji,djeca,domacice,svi su gledali utakmice,to je trebalo postici pa koliko ga god neko volio il ne volio!
Pape igrace u repku zove po preporuci kvazi menadzera(citaj Lulic),izostavlja igrace sa spiska zbog navodne povrede(citaj Muslimovic,a da ga je pratio vidio bi da je igrao utakmicu 3 dana prije prozivke)i da ne nabrajam dalje!
Da se nadovozem na Ramba A. ...Ciro je turbofolk
burek_in_space

#5595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote:

Mlad si frajer pravo :D

Ti se skoro i ne sjecas Papeta kao igraca :D
Ha youtube, ha VHS kasete..ali gledalo ga se, nije da nije. :D
fosil wrote:Malo mi suhveli ovo fifino brojanje, izgleda CG za svaku pobjedu dobije 100 boba. Haman da onaj nas baraz samo nama predstavlja uspijeh. Na sta oni vec nagurase na 26. mjesto. Mislim jesu sokolovi, ali toliki nijesu.
Koliko se ja razumijem u fifinu rang listu, a priznajem da nisam neshto posebno struchan (jezha u ledja to mnogo bolje zna, a chini mi se i hz__semir),reprezentacija Crne Gore iza sebe ima tek jedan ciklus kvalifikacija, samim tim i vrlo malo tih negativnih bodova, tako da je njoj igranje sa bilo kojom reprezentacijom maltene plus, tj. samo dobija nove bodove, dok kod nas ima i oduzimanja. Znam da je ovo jako smusheno s moje strane :skoljka: , pa bih molio nekoga (jezh bi bio idealan) da objasni malo detaljnije kako ide ovo bodovanje.
Urban B.

#5596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Urban B. »

Comrad wrote:
Urban B. wrote:Pape je bio veliki igrac al jel to znaci da je i veliki trener?
Da se nadovozem na Ramba A. ...Ciro je turbofolk
Ali ciro je podigao masu,svi su jedva cekali utakmicu,nadali se necemu,bili smo u barazu snjim!
A sada se branimo protiv albanije :(
fosil

#5597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Ne znam vala, ovdje bi i Njegos malo odvadio. Valjda ce neko od ovih dobrih ljudi i nama avetinjama da objasni. :D
BaileyS

#5598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Comrad wrote:Da se nadovozem na Ramba A. ...Ciro je turbofolk

Ali to izgleda nama i treba, na zalost.

Jedino bih volio da svi oni koji misle da bi se sa Cirom nastavilo u istom scenariju, probaju zamisliti kako bi tekao njegov drugi ciklus kvalifikacija. Da li bi bas bila ista euforija nakon sto bi Misimovic istupio iz ekipe, nakon onih problema u Vinodolskom, problema u Portugalu i u uzvratnoj utakmici koja se igrala u Zenici?

Moje misljenje je da ne bi i zato sam bio potpuno uz BHF i njihovo pismo u kojem su trazili da odstupi.

Sav onaj haos koji je Ciro zatekao mnogi smatraju kao otezavajucu okolnost dok ja mislim da je to imalo upravo suprotan efekat. Navijaci, savez a vise od svih igraci su bili umorni od dvogodisnjeg bojkota, afere Kodro i totalnog haosa koji je vladao u reprezentaciji i na kraju se pojavio Ciro u pravom momentu.

Ove kvalifikacije on bi zapoceo u sasvim drugom ambijentu, ocekivanja veca nego ikad (to vidimo vec sad sa Susicem), teret pogresnih poteza u prethodnim kvalifikacijama od kojih je najtezi slucaj Misimovic, losi rezultati u dvomecu sa Portugalcima i ekipa koja se ispraznila jos jednim dolaskom do izvora a da nije uspjela napraviti ono sto svi (realno ili ne) od njih ocekuju.

Mislim, tj mogu reci siguran sam, da je stari lisac otisao u najboljem momentu, kako za njega tako i za nas.
salle_eh1986

#5599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

mrchinho wrote:ali zato kerlu glat pozvat, za pocetak kao zamjena za nadarevica ili spahica, jer ocigledno mravac i pandza ne mogu popuniti to mjesto
kako ga je amar ustrojio, od pobunjenika koji odlazi svojom voljom put njemačke, do klupice i laganog grijanja iste, povremenog ubacivanja u prvih 11 kada neki štoper se ozlijedi ili bude kartoniran, pa evo do igrača koji grize, kako naprijed tako nazad. čak na treninzima trenira izvođenje slobodnjaka kada svi odu kući :D
Obuca9

#5600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Cabadahija wrote: Prijatno sam se iznenadio da su IZRAEL spustili ispod top 50 (56. čini mi se). Ta reprezentacija je jedina koja je bila među top 32, a da nije učestvovala na NIJEDNOM SVJETSKOM ili EUROPSKOM PRVENSTVU !!!
Gdje je jedina, pa bila je i BiH u junu 2007. godine na 25. mjestu, a isto tako nismo nikad bili ni na Euru, ni na Mundijalu.
Locked