Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#5326 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Comrad wrote:Ma koji je to selektor do sada uzeo dio krivice? Sta je cilj kvalifikacija - odlazak na EP. Jesu li gotove kvalifikacije - nisu. Za sta onda da preuzima krivicu kad su odigrane tek tri utakmice! Valjda on i njegov strucni tim imaju neke zamisli i znaju kako i sta dalje. Po cemu je to Albanija najlosija ekipa, kad su treci na tabeli?

Iako je ova nasa grupa totalno neizvjesna, mislim da su prognoze ispod veoma realne:
Rumune dobijemo kuci +3
Vani nerijeseno protiv rumuna +1

Dobijemo albaniju kuci +3

Nerijeseno protiv brusije +1
Dobijemo kuci brusiju +3

Dobijemo lux +3
gubimo od franc 0

Dakle, eto 16 po meni veoma realnih bodova + 4 do sada = 20 bodova

Da li cemo biti u prilici da se borimo za prvo mjesto ostaje da se vidi, ali drugi bi trebali biti. Odigrali smo dvije gostujuce tekme, dobijemo rumuniju odmah smo albanije, a njih bi trebali dobiti kuci. Treba napomenuti da Albanija jos nije odigrala protiv francuza, dakle oni imaju dvije veoma teske utakmice, plus idu nama u goste tako da mislim da ce nam najvisi problem za drugo mjesto biti Bjelorusija.
Optimisticki:

Rumune dobijemo kuci +3
Vani dobijemo rumune +3

Dobijemo albaniju kuci +3

Dobijemo brusije +3
Dobijemo kuci brusiju +3

Dobijemo lux +3
nerijeseno protiv franc +1

Dakle, eto 19 bodova + 4 do sada = 23 bodova

Pesimisticki:

Rumuni gubimo kuci +0
Vani gubimo od rumuna +0

Albaniju kuci +1

Gubimo od brusije +0
kuci brusija +1

Dobijemo lux +3
protiv franc +0

Dakle, eto 5bodova + 4 do sada = 9 bodova

Valjda ce biti negdje izmedju ove dvije krajnosti .... Mada bih volio ovu prvu procjenu i direktan odlazak na EP .....

:bih:
zecko_kupuz

#5327 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Po meni je sasvim realno da dobijemo Francuze u gostima. Lakše ih je savladati na njihovom terenu nego ovdje. Takav im mentalitet, šta li. :?
zecko_kupuz

#5328 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

I ja cijenim samo mišljenje Osima seniora. Ničije više. Najjače je kad stručnjaci počnu komentarisati i usput kažu da nisu odgledali meč, ili da su ga vidjeli krajičkom oka. :P
Moramo shvatiti da okolnosti nisu iste. Imamo Misketa koji je promijenio sredinu, depresivan je jer nije s porodicom, navikava se na novi klub...to itekako utiče i na njegovu predstavu u reprezentaciji.
Džeki je glava puna Milana, Juventusa, Man.Cityja i Hoenessa + mnogi suparnici ga sada bolje poznaju, više poštuju i čvršće čuvaju. Pjanić ima finih 20 godina, ali još se tu osjeća tinejdžerska tvrdoglavost, a Spahić je oduvijek bio dr.Jekyll/mr.Hyde slučaj.
Zbog svega ovoga treba skupiti malo strpljenja. ;-)
Obuca9

#5329 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Dead Man Walking wrote:
cyprus wrote: Ovakve prolazne ocjene sa početka kvalifikacija su dosada imali skoro svi naši selektori, a neki čak i gore. Zašto bi Pape bio izuzetak pa on bio taj koji bi jedini dobio otkaz u ovoj fazi (mislim da je i Mušović izguro dalje)?
Evo ga jos jedan sa prestrasnim argumentom za selektora. :lol: Pa zato jarane sto su nas svi dosadasnji selektori odveli NIGDJE, i Pape je na dobrom putu da nas odvede na isto to mjesto. :-) Valjda je cilj da naucimo nesto iz istorije, i nekad malo i napredujemo i negdje se plasiramo, a ne da unistavamo generaciju za generacijom, osudjeni na utakmice prvih nam komsija/susjeda na TV ekranima iz raznoraznih gradova domacina SP-a ili EP-a.

A hz__semir me bas iskulira momacki, a zanimali su me njegovi odgovori na neka od pitanja koja sam postavio. Izbjeze ih vjestom fintom u Papetovom stilu (al' iz igrackih dana). :D
Izvini, a koja pitanja?
psydelija

#5330 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

tcz wrote:mi nikad nismo znali igrati protiv ekipa koje se brane i vazda su nas mucile. IZDRZI PAPE! :bih:
a protiv jacih je islo ko podmazano. :lol:
izdrzace pape no sikiriki, nema taj obraza da ode dok ga ne oteraju gomlj*vom motkom.
veljaca

#5331 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Reprezentativcu BiH nije jasno što ga nema u ekipi
Jahić: Mogli smo napraviti više
Piše: M. Dautbegović
Četvrtak, 14.10.10. 11:18.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić nije zadovoljan učinkom reprezentacije u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su u drugom kolu poraženi od Francuske na Koševu, da bi u posljednjem susretu remizirali sa Albanijom u Tirani.

"Nisam zadovoljan brojem osvojenih bodova u ovim utakmicama. Mogli smo vrlo lako imati tri boda više. Mislim da smo možda mogli do boda u susretu protiv Francuske, jer protiv njih nismo smjeli igrati tako napadački i otvoreno. Da smo taj susret odigrali nešto defanzivnije, siguran sam da bi mogli uzeti bod. Moramo naučiti da se branimo jer nismo Brazil ili Španija da ovako uđemo u utakmicu i zato i imamo problema u odbrani", kaže Jahić za SportSport.ba.

"Što se susreta sa Albanijom tiče, mislim da smo tu morali pobijediti jer smo bolja ekipa. Što se lično mene tiče, nisam zadovoljan jer zalužujem da igram ili dobijem šansu jer sam do jučer bio standardan i odjednom me nema nigdje. Ne razumijem. Kad Pape na mene već ne računa na pozicijama defanzivnog veznog ili beka, što me ne proba na mjestu stopera, kad već imamo toliko problema u odbrani", dodao je Jahić na kraju razgovora za naš portal.

-----------------

Evo misljenja i ovog igraca .... sva misljenja treba odvagati trezveno - za dobrobit Reprezentacije Bosne i Hercegovine ....

:sax:
tcz

#5332 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

psydelija wrote:
tcz wrote:mi nikad nismo znali igrati protiv ekipa koje se brane i vazda su nas mucile. IZDRZI PAPE! :bih:
izdrzace pape no sikiriki, nema taj obraza da ode dok ga ne oteraju gomlj*vom motkom.
jasta je islo, znas nas ono kad smo bili na svetskom pardon evropskom, kako smo samo igrali a ne ovo ko sad ni na sta ne lici.

Odkud ti znas ko ima kakav obraz? da nisi kao ovi novinari sto sve znaju :lol:
psydelija

#5333 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

bakir tiro sa sa-x-a ga je upravo us*ao pod naslovom: "sjanjna igra, sjajna atmosfera, bod iz tirane"! . Slagao covek nista nije, samo je pitanje doseze li ova (opravdana) kritika do Safet age?! Ne verujem.
BaileyS

#5334 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

veljaca wrote:Reprezentativcu BiH nije jasno što ga nema u ekipi
Jahić: Mogli smo napraviti više
Piše: M. Dautbegović
Četvrtak, 14.10.10. 11:18.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanel Jahić nije zadovoljan učinkom reprezentacije u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su u drugom kolu poraženi od Francuske na Koševu, da bi u posljednjem susretu remizirali sa Albanijom u Tirani.

"Nisam zadovoljan brojem osvojenih bodova u ovim utakmicama. Mogli smo vrlo lako imati tri boda više. Mislim da smo možda mogli do boda u susretu protiv Francuske, jer protiv njih nismo smjeli igrati tako napadački i otvoreno. Da smo taj susret odigrali nešto defanzivnije, siguran sam da bi mogli uzeti bod. Moramo naučiti da se branimo jer nismo Brazil ili Španija da ovako uđemo u utakmicu i zato i imamo problema u odbrani", kaže Jahić za SportSport.ba.

"Što se susreta sa Albanijom tiče, mislim da smo tu morali pobijediti jer smo bolja ekipa. Što se lično mene tiče, nisam zadovoljan jer zalužujem da igram ili dobijem šansu jer sam do jučer bio standardan i odjednom me nema nigdje. Ne razumijem. Kad Pape na mene već ne računa na pozicijama defanzivnog veznog ili beka, što me ne proba na mjestu stopera, kad već imamo toliko problema u odbrani", dodao je Jahić na kraju razgovora za naš portal.

-----------------

Evo misljenja i ovog igraca .... sva misljenja treba odvagati trezveno - za dobrobit Reprezentacije Bosne i Hercegovine .... :sax:
Za ovo misljenje i jadikovanje novinarima Susic ga treba udaljiti iz ekipe kao sto ga je udaljio i Ciro Blazevic nakon sto je pravio face jer je u utakmici sa Estonijom bio na tribinama.

Nakon toga su ga novinari vratili u ekipu a on je bio manji od makovog zrna. Susic im mora pokazati ko odlucuje i sta se smije a sta ne smije komentarisati po novinama inace je gotov a i ovako mu se sve vise izmice tlo pod nogama (za sta je djelimicno sam kriv mada veci dio odgovornosti lezi u ovoj organizovanoj kampanji kontra selektora)

Jahic mu je prva prilika da pokaze zube, kao sto je bila i njegovom prethodniku.
ismb

#5335 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ismb »

Dobro, Moderatori na svakom Forumu (pa tako i na ovom :D ) moraju imati specijalni status, ona osoba koja to ne poštiva ne treba ni da učestvuje na tom forumu...
Međutim, ovakve eskapade (any lighthearted or carefree episode; prank; romp - http://www.thefreedictionary.com/escapade) cijenjenih moderatora (neka se nađu prepoznatim 8) ) su više nego smiješne:
Kada je izabran na mjesto selektora, pochelo se kopati po Wikipediji, trazhiti se raznorazni Caeni, Sporovi i ostale trice i kuchine kako bi se pokazalo da chovjek nema blage veze. (Date of birth: 13 April 1955
Nationality: Bosnian
Playing career: FK Krivaja Zavidovići, FK Sarajevo, Paris Saint-Germain FC, Red Star FC 93
Coaching career: AS Cannes, İstanbulspor AŞ, Al-Hilal, Konyaspor, MKE Ankaragücü, Rizespor, Ankaraspor, Bosnia-Herzegovina
An klix attacking midfielder with an eye for the killer pass and an excellent goalscoring record, Sušić spent nine years with Sarajevo. Voted Yugoslavia's Footballer of the Year in 1979, he was the league's joint-top scorer with 17 goals in 1979/80 as Sarajevo finished runners-up to FK Crvena Zvezda.
Moved to PSG in 1982 and spent the next nine seasons in the French capital, becoming one of the country's finest ever footballing imports and helping his side win the Coupe de France in his first season and the league title in 1985/86.
A long-time stalwart of the Yugoslavia national team, Sušić made his first appearance in 1977 and his last in 1990. Scored 21 goals in 54 appearances and played in the 1982 and 1990 FIFA World Cups as well as the 1984 UEFA European Championship.
Launched coaching career in France with Cannes before taking on jobs in Istanbul and Riyadh. Eventually settled in Turkey, where he coached four clubs between 2004 and 2008.
Named as Bosnia-Herzegovina's Golden Player as part of UEFA's jubilee celebrations in 2004, he succeeded Croatian veteran Miroslav Blažević as the new coach of his national team on 28 December 2009. Izvor - http://www.uefa.com/uefaeuro2012/teams/ ... index.html)

Navodili se otkazi, (ne)uspjesi, njegove izjave kako nije pratio reprezentaciju, da bi se slichne stvari oprashtale drugima, koji nam isto tako nisu valjali. Ciro rastur'o reprezentaciju kako je stig'o devedesetih, Baka osvjedocheni kockar bio zakletva, ali je problem bio u Safetu Sushicu, bez jedne jedine minute provedene na klupi reprezentacije. (Znači, NAJVEĆI IGRAČ, a sad da podvučem IGRAČ, kojeg je BiH imala (daaaleko najveći kojeg sam ja, kao navijač FCŽ, uživo gledao - naravno od igrača iz BiH. MOLIM TE, a sad me banuj, NAVEDI REZULTATE S ĆIROM I BAKOM (osvjedočenim kockarom - po Tvojim riječima (ja Te molim, pošto Ti imaš dokaze za to - NAVEDI (ili bar daj linkove) za te dugove bar neki dokaz (znam ih puuuuno bolje od Tebe), ali ako ih ne navedeš, onda si obični LAŽOV i (well) čitalac EXPRESS-a, a navedi dokle nas je doveo, sa slabije rangiranim timom nego sada, Ti veliki poznavaoče. Također Te molim da navedeš ko je to i kada "rasturo" reprezentaciju (ako govoriš o Blaževiću u periodu (nama) ratnom i poratnom (mislim, ne znam o čemu govoriš, ubleho - da li o periodu kada je za Hrvatsku igrao Sejad Halilović, Dževad Turković, Stanko Bubalo, Goran Jurić ili Mario Stanić, ili o periodu kada za nas igra Emir Spahić, ili Mario Hrgović? Izjasni se prije nego što krenemo dalje, tek da vidimo kriterije tih razmišljanja...)
Chovjek otjera cirkus od baze nacionalnog tima, i pochinju osude.
Dovede par mladih igracha da budu uz ekipu, opet ne valja.
Lulic zabije Tottenhamu - pjena na usta mnogima shto ga Pape nije prije pozvao.
Lulic odigra loshiju utakmicu - Papetu se *ebe majka.
Mjesecima se trazhi od njega da stavi Pjanica i Misketa zajedno, i kad to uradi *ebe mu se majka.
Spochitava mu se nedostatak emocije, pa kad i to pokazhe i to ne valja.
(Očito se aludira na vrijeme dok je Ćiro bio selektor, i na taj se period referira kao cirkus. Svaka čast!!!! Mislim da ne postoji ISKRENI NAVIJAČ OVE REPREZENTACIJE kojoj onih dana (a, na žalost, duugo ćemo ih se sjećati), nije bilo čast bio tog CIRKUSA. Sada smo (nije valjda tako) na ponos određenih, "kilometrima" daleko od cirkusa, niti ćemo imati prilike da ga bar pokušamo napraviti... O tome "traži se od njega da se stave zajedno X i Y zajedno", ili da se igra ovako ili onako... Ako se to koristi kao opravdanje, onda ja stvarno ne vidim niti najmanjeg razloga da mi imamo selektora - pa nek' se sretnu novinari i ini što prate reprezentaciju (uz naravno primjerene opcije glasanja preko portala koji prate reprezentaciju), neće niti oni lošije postaviti ni igru niti sastav... O ovom dijelu ispod nemam komentara, žalosno je to jadno, ako je to ono što treba da opravda Papeta kao selektora (a o ovom brojanju koliko je ko je..v'o po Basementu - FUJ (vjerovatno se ima i neki home video kada se već o tome priča...)

Pape evidentno nije top klasa trenera u Evropi, ali je jedini koji je prihvatio to mjesto, sa zheljom da uradi shto bolji posao. Umjesto razumijevanja i eventualne podrshke, shta je dobio?! Da ga se omalovazhava, psuje, vrijedja od samog starta. Ima on itekako propusta, i svjestan sam ja svega, ali mislim da ni Mourinho u uslovima koji vladaju kod nas ne bi uspio vishe uraditi, kada Dzeki i kompaniji treba dodatni motiv i neko da ih motivishe kada obuku nacionalni dres. Kako mu nije trebao dodatni motiv ljetos da svaku noc *ebe drugu po Basementu, i ispija litre i litre pive?!
Last edited by ismb on 14/10/2010 16:54, edited 1 time in total.
LSD

#5336 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Buraz, ne gradi se autoritet na Jahiću i slicnim epizodistima....vec na glavnim zvijezdama Džeki, Misketu i ostalim šetacima.
luckylaka

#5337 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

psydelija wrote:
Hvala bogu pa Pape sigurno ne prati ovaj forum inace bi se davno objesio citajuci ove kvazi strucnjake koji Papeta tjeraju od samog imenovanja za selektora.Ali izdrzo je Pape i Borovine i Bikice i Zalizanke i mnoge ostale koji su za Papeta culi da postoji unazad godinu dana.Na zalost nabrojanih PAPE ostaje i dalje :thumbup: :bih:
BaileyS

#5338 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

LSD wrote:Buraz, ne gradi se autoritet na Jahiću i slicnim epizodistima....vec na glavnim zvijezdama Džeki, Misketu i ostalim šetacima.
Niko od njih nije davao negativne komentare po novinama pa i nema razloga da na njima trenira strogocu. Ovaj jadikuje o necemu sto je trebao zavrsiti sa Susicem na okupljanju reprezentacije
LSD

#5339 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

BaileyS wrote:
LSD wrote:Buraz, ne gradi se autoritet na Jahiću i slicnim epizodistima....vec na glavnim zvijezdama Džeki, Misketu i ostalim šetacima.
Niko od njih nije davao negativne komentare po novinama pa i nema razloga da na njima trenira strogocu. Ovaj jadikuje o necemu sto je trebao zavrsiti sa Susicem na okupljanju reprezentacije
Kako ba nema razloga za treniranje strogoce?? a ono šetkanje glavnog igraca Misketa koji uopšte nece da trci??
Najlakše je trenirati strogocu po leđima onih koji nisu ni igrali (kao što je Jahić), tako je Ćiro Nadarevića javno pred medijima optužio za poraz u Istanbulu, a covjek nikako nije ni igrao.
Jahić nije ni bio u prilici da igra, tj. nema materijala da se na njemu trenira strogoca....valjda bi se trebala trenirati na Mravcu jer je on igrao, on je skrivio svojim kretenlukom onaj slobodnjak u 45 minuti iz kojeg su nam albanci zabili gol.
Treba kažnjavati igrace koji igraju a ne trude se, a ne Jahića koji nije vidio ocima terena.
OK, možda ga treba odstraniti zbog izjave u medijima jer je covjek nezadovoljan...ali Jahić je i u pravu što je najcrnje, kad kaže da je nezadovoljan sa bodom iz Tirane i da nam odbrana škripi....ne znam šta je slagao.
burek_in_space

#5340 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

ismb wrote:Dobro, Moderatori na svakom Forumu (pa tako i na ovom :D ) moraju imati specijalni status, ona osoba koja to ne poštiva ne treba ni da učestvuje na tom forumu...
Međutim, ovakve eskapade (any lighthearted or carefree episode; prank; romp - http://www.thefreedictionary.com/escapade) cijenjenih moderatora (neka se nađu prepoznatim 8) ) su više nego smiješne:
Kada je izabran na mjesto selektora, pochelo se kopati po Wikipediji, trazhiti se raznorazni Caeni, Sporovi i ostale trice i kuchine kako bi se pokazalo da chovjek nema blage veze. (Date of birth: 13 April 1955
Nationality: Bosnian
Playing career: FK Krivaja Zavidovići, FK Sarajevo, Paris Saint-Germain FC, Red Star FC 93
Coaching career: AS Cannes, İstanbulspor AŞ, Al-Hilal, Konyaspor, MKE Ankaragücü, Rizespor, Ankaraspor, Bosnia-Herzegovina
An klix attacking midfielder with an eye for the killer pass and an excellent goalscoring record, Sušić spent nine years with Sarajevo. Voted Yugoslavia's Footballer of the Year in 1979, he was the league's joint-top scorer with 17 goals in 1979/80 as Sarajevo finished runners-up to FK Crvena Zvezda.
Moved to PSG in 1982 and spent the next nine seasons in the French capital, becoming one of the country's finest ever footballing imports and helping his side win the Coupe de France in his first season and the league title in 1985/86.
A long-time stalwart of the Yugoslavia national team, Sušić made his first appearance in 1977 and his last in 1990. Scored 21 goals in 54 appearances and played in the 1982 and 1990 FIFA World Cups as well as the 1984 UEFA European Championship.
Launched coaching career in France with Cannes before taking on jobs in Istanbul and Riyadh. Eventually settled in Turkey, where he coached four clubs between 2004 and 2008.
Named as Bosnia-Herzegovina's Golden Player as part of UEFA's jubilee celebrations in 2004, he succeeded Croatian veteran Miroslav Blažević as the new coach of his national team on 28 December 2009. Izvor - http://www.uefa.com/uefaeuro2012/teams/ ... index.html)

Navodili se otkazi, (ne)uspjesi, njegove izjave kako nije pratio reprezentaciju, da bi se slichne stvari oprashtale drugima, koji nam isto tako nisu valjali. Ciro rastur'o reprezentaciju kako je stig'o devedesetih, Baka osvjedocheni kockar bio zakletva, ali je problem bio u Safetu Sushicu, bez jedne jedine minute provedene na klupi reprezentacije. (Znači, NAJVEĆI IGRAČ, a sad da podvučem IGRAČ, kojeg je BiH imala (daaaleko najveći kojeg sam ja, kao navijač FCŽ, uživo gledao - naravno od igrača iz BiH. MOLIM TE, a sad me banuj, NAVEDI REZULTATE S ĆIROM I BAKOM (osvjedočenim kockarom - po Tvojim riječima (ja Te molim, pošto Ti imaš dokaze za to - NAVEDI (ili bar daj linkove) za te dugove bar neki dokaz (znam ih puuuuno bolje od Tebe), ali ako ih ne navedeš, onda si obični LAŽOV i (well) čitalac EXPRESS-a, a navedi dokle nas je doveo, sa slabije rangiranim timom nego sada, Ti veliki poznavaoče. Također Te molim da navedeš ko je to i kada "rasturo" reprezentaciju (ako govoriš o Blaževiću u periodu (nama) ratnom i poratnom (mislim, ne znam o čemu govoriš, ubleho - da li o periodu kada je za Hrvatsku igrao Sejad Halilović, Dževad Turković, Stanko Bubalo, Goran Jurić ili Mario Stanić, ili o periodu kada za nas igra Emir Spahić, ili Mario Hrgović? Izjasni se prije nego što krenemo dalje, tek da vidimo kriterije tih razmišljanja...)
Chovjek otjera cirkus od baze nacionalnog tima, i pochinju osude.
Dovede par mladih igracha da budu uz ekipu, opet ne valja.
Lulic zabije Tottenhamu - pjena na usta mnogima shto ga Pape nije prije pozvao.
Lulic odigra loshiju utakmicu - Papetu se *ebe majka.
Mjesecima se trazhi od njega da stavi Pjanica i Misketa zajedno, i kad to uradi *ebe mu se majka.
Spochitava mu se nedostatak emocije, pa kad i to pokazhe i to ne valja.
(Očito se aludira na vrijeme dok je Ćiro bio selektor, i na taj se period referira kao cirkus. Svaka čast!!!! Mislim da ne postoji ISKRENI NAVIJAČ OVE REPREZENTACIJE kojoj onih dana (a, na žalost, duugo ćemo ih se sjećati), nije bilo čast bio tog CIRKUSA. Sada smo (nije valjda tako) na ponos određenih, "kilometrima" daleko od cirkusa, niti ćemo imati prilike da ga bar pokušamo napraviti... O tome "traži se od njega da se stave zajedno X i Y zajedno", ili da se igra ovako ili onako... Ako se to koristi kao opravdanje, onda ja stvarno ne vidim niti najmanjeg razloga da mi imamo selektora - pa nek' se sretnu novinari i ini što prate reprezentaciju (uz naravno primjerene opcije glasanja preko portala koji prate reprezentaciju), neće niti oni lošije postaviti ni igru niti sastav... O ovom dijelu ispod nemam komentara, žalosno je to jadno, ako je to ono što treba da opravda Papeta kao selektora (a o ovom brojanju koliko je ko je..v'o po Basementu - FUJ (vjerovatno se ima i neki home video kada se već o tome priča...)

Pape evidentno nije top klasa trenera u Evropi, ali je jedini koji je prihvatio to mjesto, sa zheljom da uradi shto bolji posao. Umjesto razumijevanja i eventualne podrshke, shta je dobio?! Da ga se omalovazhava, psuje, vrijedja od samog starta. Ima on itekako propusta, i svjestan sam ja svega, ali mislim da ni Mourinho u uslovima koji vladaju kod nas ne bi uspio vishe uraditi, kada Dzeki i kompaniji treba dodatni motiv i neko da ih motivishe kada obuku nacionalni dres. Kako mu nije trebao dodatni motiv ljetos da svaku noc *ebe drugu po Basementu, i ispija litre i litre pive?!
Ubleha te napravila :wink:
To je sve shto ti imam reci, a sada me prijavi Zoom66.
Shto si slijep pored ochiju, ja ti ne mogu i ne zhelim pomoci.
Dovoljno je reci da skidash glavu chovjeku pred kojim je josh 7 utakmica u kvalifikacijama, i poredish sa ljudima koji su upropastili svoje kvalifikacije.

Zhiv i zdrav bio, i uzhivaj sa Bakom i Cirom zajedno.
Dead Man Walking

#5341 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

hz__semir wrote:
Dead Man Walking wrote:
cyprus wrote: Ovakve prolazne ocjene sa početka kvalifikacija su dosada imali skoro svi naši selektori, a neki čak i gore. Zašto bi Pape bio izuzetak pa on bio taj koji bi jedini dobio otkaz u ovoj fazi (mislim da je i Mušović izguro dalje)?
Evo ga jos jedan sa prestrasnim argumentom za selektora. :lol: Pa zato jarane sto su nas svi dosadasnji selektori odveli NIGDJE, i Pape je na dobrom putu da nas odvede na isto to mjesto. :-) Valjda je cilj da naucimo nesto iz istorije, i nekad malo i napredujemo i negdje se plasiramo, a ne da unistavamo generaciju za generacijom, osudjeni na utakmice prvih nam komsija/susjeda na TV ekranima iz raznoraznih gradova domacina SP-a ili EP-a.

A hz__semir me bas iskulira momacki, a zanimali su me njegovi odgovori na neka od pitanja koja sam postavio. Izbjeze ih vjestom fintom u Papetovom stilu (al' iz igrackih dana). :D
Izvini, a koja pitanja?
Pa hajd, kad se vec pravis malo nevjest i ne vidis sta pitam, evo ti par direktnih pitanja. ;-)

Je li ti smatras da smo u ovom trenutku blizi plasmanu na EP, ili borbi sa Makedoncima za titulu najgoreg u EX-YU? Podsjecanja radi, Susic je doveden sa jasnim ciljem, plasman na EP.

Je li po tebi reprezentacija napredovala ili nazadovala u odnosu na prethodni ciklus? U tom smo ciklusu najboljoj ekipi na svijetu stvarali sanse, porazeni smo golom iz ofsajda, dok recimo u ovom ciklusu nikad gorim Francuzima nismo prisli golu, i to kod kuce. :-?

Je li po tebi bod u Albaniji uspjeh i zadovoljavajuci, i po kojoj kalkulaciji (ako postoji kalkulacija po kojoj se necemo oslanjati da nam se poklpe ostali rezultati)? Je li to Pape znao da ce Bjelorusi kiksati kod Luxa pa se unaprijed zadovoljio bodom, a da nisu sad bi vec za njima kasnili 6 bodova. Gdje je Pape planirao nadoknaditi ona 3 boda koja su Bjelorusima pala s neba u Parizu? Gdje mi to realno mozemo s ovakvom igrom i pristupom uzeti u gostima? :?

Je li normalno da kod druge najlosije ekipe u grupi ekipa koja pretenduje na plasman na EP ide na bod, narocito ako se vidi da igraci Albanije zadnjih 15-20min ne mogu da hodaju. Pretpostavljam da ce kontrapitanje biti po cemu su Albanci druga najlosija ekipa u grupi, pa da odmah odgovorim na to. To je jedina ekipa osim Luxa koja nema ambicije da se plasira, i sama cinjenica da su slavili taj kucni bod protiv nas dovoljno govori.

Koliko sam shvatio, a ispravi me ako grijesim, po tebi je veca krivica na igracima, i to uglavnom Dzeki. Ko je postavio takvu taktiku u kojoj Dzeko ne dobije dvije upotrebljive lopte u 3 utakmice kvalifikacija? I ako nije do taktike, nego do Dzeke, zasto je taj Dzeko u ekipi? Ko je zaduzen da ga posalje na klupu?

Slazes li se da ponasanje pojedinih igraca na terenu pokazuje disrespekt, ne samo prema selektoru nego prema citavoj naciji? Ko je zaduzen da takve izbaci iz ekipe i posalje na klupu, i ima li taj muda da to uradi?

Imas li neki jaci argument za Susica, osim toga kako su i ostali bili neuspjesni, a uz to jos i kockari i cirkusanti, pa kad su mogli oni, neka moze i on? Drugi najbolji start u kvalifikacijama za mene nije dovoljno dobar, jer ni onaj prvi najbolji nije bio dovoljno dobar da nam obezbjedi plasman. A ako Susic nije dosao da nas odvede na EP, trebalo se odmah tako reci, pa da se ne handrimo oko reprezentacije.
:|
I evo na kraju, bonus pitanje, bi li ti podrzavao trenera FKS koji je doveden s iskljucivim ciljem da osvoji titulu, a on krene s domacim porazom od recimo Sirokog, i onda losoj ekipi, recimo u Banovice, ide na bod umjesto da pokusa nadoknaditi ta 3 izgubljena? :-)
detroit-mercy

#5342 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by detroit-mercy »

Nevezano za temu ali valjda necet zamjeriti, nego dje je ta Basement sto svi pominju dje se guzi naveliko :dance: . Reko, da i mi ostli skoknemo, nebil sta zguzili :mrgreen: .
Lakat Jebić

#5343 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

detroit-mercy wrote:Nevezano za temu ali valjda necet zamjeriti, nego dje je ta Basement sto svi pominju dje se guzi naveliko :dance: . Reko, da i mi ostli skoknemo, nebil sta zguzili :mrgreen: .
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=71385

evo, pa se uputi sam :D
zecko_kupuz

#5344 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

@Dead_Man_Walking
Očigledno ne čitaš sve postove već samo gledaš kako replicirati pojedinim "sagovornicima". Ako upoređuješ kvalifikacije, onda reci, koliko smo bodova imali nakon tri kola u prošlom ciklusu? Tri. Da, imali smo atmosferu i euforiju, a da li smo se uspjeli plasirati na SP? Nismo.
Ako ti je važniji prestiž u ex-yu nogometu od plasmana na neko takmičenje, tvoj problem. I ne znam uopšte o kojoj utakmici sa Špancima govoriš; prvoj, kada smo primili gol iz mogućeg ofsajda, ali smo na svojoj polovini proveli 95% efektivne igre, ili drugom kada smo igrali hrabro, ali dobili po guzovima?
Prvo, u Albaniji smo imali nesretan dan, to je jasno k'o dan i dešava se. Drugo, glupo je upoređivati različite kvalifikacione cikluse, jer su okolnosti uvijek drugačije. To je neminovnost. Treće, napredak se vidi, barem u samoj igri. Prije smo bili nabrijaniji, ali je igra bila isjeckana i ponekad očajna. Nemojmo zaboraviti ni taj čuveni cirkus oko Hercegovine, treninge u parku, na očigled sviju i "izlete" novinara i fanova u hodnicima hotela.
I još nešto, Miske se na kraju posvađao sa selektorom, Muratović je najavio oproštaj usred baraža, a zatim se, na divno čudo, stavio opet na raspolaganje novom selektoru. I to bi moglo nešto govoriti.

Želimo sistem, želimo disciplinu i "transparentnu" reprezentaciju. :D To donosi rezultat. Igrači to najbolje znaju. ;-) :bih:
Dead Man Walking

#5345 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Zecko, ja ne govorim da je Ciro dobar, vec da je Susic los. I, ako moram da ih uporedim, Ciro je mnogo bolji. Pitanja sam usmjerio @semir__hz jer je po komentarima rega, a uz to i zdusno brani selektora, a mislim da su sva pitanja na mjestu i bujrum svakom ko zeli odgovoriti. ;-)

Istina je da smo u proslom ciklusu imali 3 boda nakon 3 kola, ali smo gostovali Spancima i Turskoj, a sad Luxu i Albaniji. Neuporedivo. U prvoj utakmici sa Spancima smo pokazali da se mozemo braniti i protiv najboljih, a u drugoj da mozemo napasti i stvoriti sanse i najboljim. Sad ne mozemo ni jedno ni drugo. Kako god, slazem se da je glupo porediti razlicite cikluse, a to nisam poceo ja nego semir__hz govoreci kako je ovo drugi najbolji start ikad. :-) Meni je bitan ovaj ciklus, koji ne ide dobro. I puca meni za prestiz jarane, ali ne mogu vise da gledam kako se svi oko nas negdje mogu plasirati sam mi ne. A ekipe su priblizno slicnog i kvaliteta i mentaliteta.
missko

#5346 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

I imaju priblizno isto bodova do sad :lol:
Sta bi ti poduzeo zato sto ne mozes vise da gledas da se svi plasiraju negdje a mi nigdje?
Ja zato i branim Papeta jer je prvi korak u izlazu iz govana da vratimo nase legende u nas fudbal, meni je i Sliskovic bio ok a Kodro posebno, sad imamo Piplicu Papeta i Baljica i to mi daje nadu i ispunjava me pa i ako ne odemo kao ni do sad nigdje bar cu gledat repku sa sportske i profesionalne strane rado, klovn je otiso samo jos da ostatak cirkusa napusti grad ( N/F s BiH).
romanovero

#5347 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by romanovero »

zecko_kupuz wrote:@Dead_Man_Walking
Očigledno ne čitaš sve postove već samo gledaš kako replicirati pojedinim "sagovornicima". Ako upoređuješ kvalifikacije, onda reci, koliko smo bodova imali nakon tri kola u prošlom ciklusu? Tri. Da, imali smo atmosferu i euforiju, a da li smo se uspjeli plasirati na SP? Nismo.
Ako ti je važniji prestiž u ex-yu nogometu od plasmana na neko takmičenje, tvoj problem. I ne znam uopšte o kojoj utakmici sa Špancima govoriš; prvoj, kada smo primili gol iz mogućeg ofsajda, ali smo na svojoj polovini proveli 95% efektivne igre, ili drugom kada smo igrali hrabro, ali dobili po guzovima?
Prvo, u Albaniji smo imali nesretan dan, to je jasno k'o dan i dešava se. Drugo, glupo je upoređivati različite kvalifikacione cikluse, jer su okolnosti uvijek drugačije. To je neminovnost. Treće, napredak se vidi, barem u samoj igri. Prije smo bili nabrijaniji, ali je igra bila isjeckana i ponekad očajna. Nemojmo zaboraviti ni taj čuveni cirkus oko Hercegovine, treninge u parku, na očigled sviju i "izlete" novinara i fanova u hodnicima hotela.
I još nešto, Miske se na kraju posvađao sa selektorom, Muratović je najavio oproštaj usred baraža, a zatim se, na divno čudo, stavio opet na raspolaganje novom selektoru. I to bi moglo nešto govoriti.

Želimo sistem, želimo disciplinu i "transparentnu" reprezentaciju. :D To donosi rezultat. Igrači to najbolje znaju. ;-) :bih:
:thumbup: tako je pasa moj!
elSaik

#5348 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Vi ste svjesni, zar ne, da jedini razlog zbog kojeg mi imamo više od jednog boda je što u prvom kolu nismo gostovali Bjelorusiji/Rumuniji već Luksemburgu. Da nam nije ovakav raspored, sad bismo bili zadnji. Upitno je da li bismo imali bolju gol razliku od Luksa.
smoki_choko

#5349 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

pustiti susica da odradi kvalifikacije do kraja, ako zavrsimo treci i nize biramo novog selektora :bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5350 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

elSaik wrote:Vi ste svjesni, zar ne, da jedini razlog zbog kojeg mi imamo više od jednog boda je što u prvom kolu nismo gostovali Bjelorusiji/Rumuniji već Luksemburgu. Da nam nije ovakav raspored, sad bismo bili zadnji. Upitno je da li bismo imali bolju gol razliku od Luksa.
Sto to nisi govorio kada je ciro vodio ekipu, pa je jedini razlog sto smo imali 6 bodova to smo smo kuci dobili estoniju i armeniju, a da smo sa njima igrali u gostima, a sa turcima i spancima kuci imali bi eventualno 2 boda
Locked