Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#4451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivan Rakitića klub je, na inicijativu trenera Felixa Magatha, kaznio novčanim iznosom u vrijednosti 10.000 eura...
Učinio je to Magath tijekom poluvremena bundesligaške utakmice Schalkea i Hannovera. Riječ je o 2. kolu njemačkog prvenstva. Na jednak je način prošao i Jermaine Jones, a sve zbog jedne akcije tijekom utakmice.
'Zbog čega ste promijenili pozicije tijekom kornera?,' upitao je dvojac Magath povišenim tonom.
Jones je počeo nuditi odgovor:
'Mislio sam...'
Magath ga je brzo prekinuo:
'Tu sam ja da mislim. Kažnjen si s 10.000 eura, Ivan također.'
Inače, klub iz Gelsenkirchena tu je utakmicu izgubio 2-1. Jones je bio strijelac...
--------------------------------------------------
Interesantno. A da ovako uradi Pape - pitanje je kako bi to u BiH prokomentarisali. Znam da bi ga jedni branili a jedni napadali ....
Ja mislim da svaki trener a pogotovo selektor MORA pokazati ko je gazda u timu ...
Učinio je to Magath tijekom poluvremena bundesligaške utakmice Schalkea i Hannovera. Riječ je o 2. kolu njemačkog prvenstva. Na jednak je način prošao i Jermaine Jones, a sve zbog jedne akcije tijekom utakmice.
'Zbog čega ste promijenili pozicije tijekom kornera?,' upitao je dvojac Magath povišenim tonom.
Jones je počeo nuditi odgovor:
'Mislio sam...'
Magath ga je brzo prekinuo:
'Tu sam ja da mislim. Kažnjen si s 10.000 eura, Ivan također.'
Inače, klub iz Gelsenkirchena tu je utakmicu izgubio 2-1. Jones je bio strijelac...
--------------------------------------------------
Interesantno. A da ovako uradi Pape - pitanje je kako bi to u BiH prokomentarisali. Znam da bi ga jedni branili a jedni napadali ....
Ja mislim da svaki trener a pogotovo selektor MORA pokazati ko je gazda u timu ...
-
s_bjelava
#4452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Iz svega sto se desavalo i desava od pocetka kvalifikacija za EP, vidi se da je Pape jako nervozan i da to utice na njegovo ponasanje. Mediji i javnost su mu napravili veliki pritisak, sto je trebao znati prije nego je prihvatio posao, i cini mi se da se ne zna nositi sa tim. Malo bi da udovolji narodu, povlaci neke poteze koje milioni selektora u BiH ocekuju, vjerujem iz razloga vlastite nesigurnosti i zbunjenosti.
Cini me se i da je prilicno nedosljedan u svojim stavovima - na utakmicu protiv Francuske pozvao je Salihovica radi atmosfere i morala u timu i njegovog statusa standarnog reprezentativca a sada ne zove Zlatana Muslimovica jer se jos nije oporavio od povrede iako Zlatan trenira i mozda zaigra danas protiv Dinama.
Mislim da mu ne bi trebalo biti u interesu da razdvaja igrace, diskriminira i tretira razlicito jer mu se to moze lahko obiti o glavu, ako vec nije.
Citam izjave kako bi nam bod odgovarao u Albaniji, kakav bod moj Pape, tamo se mora ici na pobjedu, postaviti taktiku da se napada a ne brani, nije valjda de se trebamo bojati Albanije. Respektovati svakako, ali bez straha, ako mi nismo bolji od njih onda ja ne znam sta mi trazimo u ovim kvalifikacijama.
Na ovoj utakmici cemo vidjeti kakav je Pape trener, ako promijeni prvu postavu, zamijeni Ibricica Jahicem, vrati Vedu na spica, Dzeko lijevo, Miske iza njih, Pjanic da pomaze Rahimicu i Jahicu defanzivno i Misketu ofanzivno, ubaci Pandzu umjesto Nadarevica onda mozemo ocekivati neke pomake u igri i veci posjed lopte, u protivnom mrka kapa.
Evo kako bih ja poceo protiv Albanije:
Dzeko Vedo
Miske
Pjanic
Jahic Rahimic
Lulic Spahic Pandza Mujdza
Hasagic
Albanija: BiH 0:1 (nepopravljivi optimista)

Cini me se i da je prilicno nedosljedan u svojim stavovima - na utakmicu protiv Francuske pozvao je Salihovica radi atmosfere i morala u timu i njegovog statusa standarnog reprezentativca a sada ne zove Zlatana Muslimovica jer se jos nije oporavio od povrede iako Zlatan trenira i mozda zaigra danas protiv Dinama.
Mislim da mu ne bi trebalo biti u interesu da razdvaja igrace, diskriminira i tretira razlicito jer mu se to moze lahko obiti o glavu, ako vec nije.
Citam izjave kako bi nam bod odgovarao u Albaniji, kakav bod moj Pape, tamo se mora ici na pobjedu, postaviti taktiku da se napada a ne brani, nije valjda de se trebamo bojati Albanije. Respektovati svakako, ali bez straha, ako mi nismo bolji od njih onda ja ne znam sta mi trazimo u ovim kvalifikacijama.
Na ovoj utakmici cemo vidjeti kakav je Pape trener, ako promijeni prvu postavu, zamijeni Ibricica Jahicem, vrati Vedu na spica, Dzeko lijevo, Miske iza njih, Pjanic da pomaze Rahimicu i Jahicu defanzivno i Misketu ofanzivno, ubaci Pandzu umjesto Nadarevica onda mozemo ocekivati neke pomake u igri i veci posjed lopte, u protivnom mrka kapa.
Dzeko Vedo
Miske
Pjanic
Jahic Rahimic
Hasagic
- luckylaka
#4453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajd priznaj Pape da si se i ti registrovao ovdje.Salim se .Dijelim tvoje misljenje(osim u rezultatu 0:3)s tim da ce Pape poslije Albanije mnogim kerovima zacepiti njuske(Borovine,Sirovine,Zalizani sa Hayat-a i sl.)s_bjelava wrote:Iz svega sto se desavalo i desava od pocetka kvalifikacija za EP, vidi se da je Pape jako nervozan i da to utice na njegovo ponasanje. Mediji i javnost su mu napravili veliki pritisak, sto je trebao znati prije nego je prihvatio posao, i cini mi se da se ne zna nositi sa tim. Malo bi da udovolji narodu, povlaci neke poteze koje milioni selektora u BiH ocekuju, vjerujem iz razloga vlastite nesigurnosti i zbunjenosti.
Dzeko Vedo
Miske
Pjanic
Jahic Rahimic
Hasagic
-
s_bjelava
#4454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
luckylaka wrote:Hajd priznaj Pape da si se i ti registrovao ovdje.Salim se .Dijelim tvoje misljenje(osim u rezultatu 0:3)s tim da ce Pape poslije Albanije mnogim kerovima zacepiti njuske(Borovine,Sirovine,Zalizani sa Hayat-a i sl.)s_bjelava wrote:Iz svega sto se desavalo i desava od pocetka kvalifikacija za EP, vidi se da je Pape jako nervozan i da to utice na njegovo ponasanje. Mediji i javnost su mu napravili veliki pritisak, sto je trebao znati prije nego je prihvatio posao, i cini mi se da se ne zna nositi sa tim. Malo bi da udovolji narodu, povlaci neke poteze koje milioni selektora u BiH ocekuju, vjerujem iz razloga vlastite nesigurnosti i zbunjenosti.
Dzeko Vedo
Miske
Pjanic
Jahic Rahimic
Hasagic
Nisam ja Pape, jer da jesam igrao bih za Zelju a ne za pitare.
Kao igrac sam bio malo slabiji od njega
Jos samo da se neko sjeti i da mi ponudi posao, odmah bih se vratio na Bjelave i preuzeo reprezentaciju.
Moj strucni stab bi bio:
Ja - selektor, tata, vrhovni komandant.....
Pomocnici:
Amar Osim - pod uslovom da obrije brkove
Dino Dzurbuzovic - on ne mora
Almir Memic
Adnan Guso
Fizioterapeut: Halim Lojo
Doktor: rah. Cico Arslanagic (ne znam ko je sada, ima li ga uopste)
PR: Rusmir Cviko
Maskota: voz sa istoka
Pjesma: Cuva Bog Zelju svog
Ha ja, moRe li 'vako?
-
Adi_vp
#4455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
van Basten wrote:hvala savezu za sjajan potez... opet će se moći šetati gradom rahat dok igra reprezentacija
- Dammme
#4456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa vidi. Mislim da su za "svađu" prvenstveno krivi novinari. Ne svi, ali većina. Ono što bih ja uradio da sam bio na njegovom mjestu bilo bi slijedeće:veljaca wrote:Dammme wrote:Iskreno i ja mislim da je do sad njegov najveći uspjeh tjeranje cirkusa od reprezentacije. Ovaj borovina je odavno dokazao da ne bi mogao pisati ni za "Veselu svesku".
Međutim
Moje mišljenje je da je Pape ipak trebao na Press konferenciji izdiktirati spisak. To je mogla biti presica bez postavljanja pitanja. On pročita spisak, kratko ga obrazloži (nema se tu šta puno obrazlagati) i "ćao đaci".
Zakazati slijedeću presicu pred put u Albaniju na kojoj bi se mogla postavljati pitanja, povede recimo sa sobom Spahu i Misketa i vozdra.![]()
Znam da ce me sada bar njih 3-4 napasti, ali ja @Dammme potpuno podrzavam ovaj post .
Zasto ce Papetusvadja sa novinarima ? Ti isti novinari stvaraju svojim pisanjima sud u javnosti - isto tako kao i za politicare ....
I mislim da mu u opisu posla stoji da mora komunicirati sa novinarima - a on je to trebao - za one novinare koji mu nisu po cejfu - da ih lagano ignorise - ali samo one koji mu nisu po cejfu - jer valjda ima i novinara koji koretkno rade svoj posao ....
Ja bih prvi ovog Borovinu - poslao u neki stvar .... Ali nije isto moje i Papetovo .... Zato Papemalo mudrije ....
1. Naložio bi press službi da zakaže presicu i da pošalje mail ili fax svakoj bitnijoj sportskoj redakciji. Tražio bih da se u tom dopisu uredno navede da će: "selektor pročitati i ukratko prokomentarisati spisak pozvanih igrača i da neće odgovarati na pitanja"
2. Na presici bi pročitao sastav i dodao: "Muslimovića nisam pozvao jer mislim da nije dovoljno oporavljen, a ako se oporavi do utakmice, mogu ga naknadno pozvati, jer na spisku imam samo 20 igrača. Subašića sam pozvao, jer je on najbolji lijevi bek U-21 reprezentacije. Vladavića nisam pozvao, jer dugo nije igrao. Pratiću njegove daljnje nastupe u novom klubu. Hvala vam svima što ste došli. Doviđenja i prijatno."
3. Naravno da bi u tom trenutku se desila salva pitanja naših nadri-novinara. Na to bi trebala reagovati gospođa PR (koja treba biti svakako na presici) i reći: "Gospodo, u dopisu koji smo vam poslali povodom ove pres konferencije smo naveli da nema postavljanja pitanja. Želim vas pozvati na pres konferenciju koja će se održati nakon zadnjeg treninga u Sarajevu na kojoj će biti selektor, kapiten i zamjenik kapitena."
4. Nakon toga obadvoje se ustanu i izađu.
Eh tako bi trebalo, zašto nije, mislim da je razlog u tome što se Pape za razliku od cirkusanta, očigledno ne snalazi baš najbolje sa novinarima.
- Comrad
#4457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Slazem se i ja da je presica trebala biti odrzana, cisto da se vise ne dizu tenzije, ali isto tako se slazem sto je zabranio pristup kojekakvim wannabe novinarima da opsjedaju igrace i prave cirkus od svega.veljaca wrote:Dammme wrote:Iskreno i ja mislim da je do sad njegov najveći uspjeh tjeranje cirkusa od reprezentacije. Ovaj borovina je odavno dokazao da ne bi mogao pisati ni za "Veselu svesku".
Međutim
Moje mišljenje je da je Pape ipak trebao na Press konferenciji izdiktirati spisak. To je mogla biti presica bez postavljanja pitanja. On pročita spisak, kratko ga obrazloži (nema se tu šta puno obrazlagati) i "ćao đaci".
Zakazati slijedeću presicu pred put u Albaniju na kojoj bi se mogla postavljati pitanja, povede recimo sa sobom Spahu i Misketa i vozdra.![]()
Znam da ce me sada bar njih 3-4 napasti, ali ja @Dammme potpuno podrzavam ovaj post .
Zasto ce Papetusvadja sa novinarima ? Ti isti novinari stvaraju svojim pisanjima sud u javnosti - isto tako kao i za politicare ....
I mislim da mu u opisu posla stoji da mora komunicirati sa novinarima - a on je to trebao - za one novinare koji mu nisu po cejfu - da ih lagano ignorise - ali samo one koji mu nisu po cejfu - jer valjda ima i novinara koji koretkno rade svoj posao ....
Ja bih prvi ovog Borovinu - poslao u neki stvar .... Ali nije isto moje i Papetovo .... Zato Papemalo mudrije ....
Inace misilm da Papetu treba neki PR savjetnik, jer se skroz slabo pojavljuje na TV-u i u ostalim medijima. Ne mora biti stalno tu ko Ciro, ali trebao bi ponekad izaci pred javnost i reci koju, objasniti ako ima nesto za objasniti, jer ovako ostaje raji da nagadja i da lupaju sve i svasta.
-
Sarajevski
#4458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
sto ce mu presica kada munib svojim omiljenim novinarima, s kojima loce nevece po kafanama, dojavi imena igraca prije nego sto im pape uputi zvanican spisak
to sto papeta pljuju nije stvar uvjerenosti da on ne valja, uostalom reprezentacija do sada ima ocekivan rezulat u kvalifikacijama, nego cinjenice da se pojedini medijski magovi vise ne mogu u trenerkama reprezentacije setati u hotelu, nema malih nocnih razgovora do tri ujurro u apartmanu selektora, nema placanja putovanja u zagreb u vilu tina i slicno...
stvar je samo prekida necega sto je do sada bilo, cirksua i poluprivatnog odnosa i shvatanja posla
pracenje reprezentacije je posao i privilegija najboljih novinara u svakoj drzavi, samo je kod nas sve to postavljeno puno drugacije
to sto papeta pljuju nije stvar uvjerenosti da on ne valja, uostalom reprezentacija do sada ima ocekivan rezulat u kvalifikacijama, nego cinjenice da se pojedini medijski magovi vise ne mogu u trenerkama reprezentacije setati u hotelu, nema malih nocnih razgovora do tri ujurro u apartmanu selektora, nema placanja putovanja u zagreb u vilu tina i slicno...
stvar je samo prekida necega sto je do sada bilo, cirksua i poluprivatnog odnosa i shvatanja posla
pracenje reprezentacije je posao i privilegija najboljih novinara u svakoj drzavi, samo je kod nas sve to postavljeno puno drugacije
- Edin H.
#4459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zezaju Albanci
Safet Sušić je miran i sramežljiv!
Dodatni teret za reprezentaciju BiH, pema Selmanijevom mišljenju je, činjenica da će naša reprezentacija ući sa dodatnim teretom – imperativom pobjede u susret, a upravo tu Albanci vide svoju šansu
Albanski spotski novinar Agron Selmani, javnosti u toj zemlji iznio je svoja zapažanja u vezi reprezentacije BiH i predstojećeg kvalifikacionog duela te dvije reprezentacije.
Selmani u svom tekstu na internet sajtu www.sportishqiptar.com.al, ističe da selektor BiH Safet Sušić nema problema sa povrijeđenim igračima, te da je jedino pod upitnikom nastup Gordana Bunoze zbog povrede. No, mi vrlo dobro znamo kako mladi Bunoza nije u prvom planu kod Sušića i da njegov izostanak neće biti pretjeran hendikep.
Selmani navodi kako je poraz od Francuske na Koševu u Sarajevo ocijenjen kao katastrofalan, te da Bosanci u Albaniju stižu samo sa jednim ciljem – ostvariti pobjedu. Međutim, i Albanci imaju svoju računicu, pogotovo nakon što su izabanici Josipa Kužea, u prva dva kola osvojili četiri boda.
„Može se reći kako će tim Josipa Kužea dati sve od sebe u utakmici protiv BiH kako bi nastavio s dobrim rezultatima“, tvrdi Selmani.
Dodatni teret za reprezentaciju BiH, pRema Selmanijevom mišljenju je, činjenica da će naša reprezentacija ući sa dodatnim teretom – imperativom pobjede u susret, a upravo tu Albanci vide svoju šansu.
„Ukoliko Bosna ne ostvari pobjedu, biće to znak da su daleko od postavljenih ciljeva pred start kvalifikacija“, konstatira Selmani, te parafrazira riječi Safeta Sušića, koji kaže kako našoj reprezentaciji neće biti nimalo lako u Tirani.
Albanski novinar navodi kako su poslije poraza od Francuske podgrijane sumnje u Sušićeve trenerske mogućnosti.
„Novinari iz printanih medija već su počeli nuditi bolja rješenja od Sušića. Pominju se Vahid Halilhodžić, Miroslav Blažević, Amar Osim, ali i Blaž Slišković, koji je radio kao trener KF Tirane“, piše Selmani.
Za reprezentaciju BiH Selman navodi da je skup igrača iz inostranstva.
„Bosanci žele loptu imati više u posjedu. Ako to ne postignu onda imaju problema. Bosanci za selektora imaju Safeta Sušića, mirnog, sramežljivog, povučenog..., iako je on nekada bio najbolji fudbaler Jugoslavije. Njegovi ključni igrači su Džeko, Spahić i Ibričić, i oni su trenutno u najboljoj formi“, navodi Selmani i zaključuje:
„No, nacionalne netrpeljivosti unutar BiH znaju stvoriti velike probleme. Reprezentacija BiH pod vodstvom Miroslava Blaževića, je smanjila napetosti i podjele. Ipak, reprezentacija BiH će se još dugo boriti za svoj identitet. Za mene je ovo loš aspekt reprezentacije BiH, koja nema potporu svih građana, što se reflektuje na njihovu igru“.
(SCsport)
Safet Sušić je miran i sramežljiv!
Dodatni teret za reprezentaciju BiH, pema Selmanijevom mišljenju je, činjenica da će naša reprezentacija ući sa dodatnim teretom – imperativom pobjede u susret, a upravo tu Albanci vide svoju šansu
Albanski spotski novinar Agron Selmani, javnosti u toj zemlji iznio je svoja zapažanja u vezi reprezentacije BiH i predstojećeg kvalifikacionog duela te dvije reprezentacije.
Selmani u svom tekstu na internet sajtu www.sportishqiptar.com.al, ističe da selektor BiH Safet Sušić nema problema sa povrijeđenim igračima, te da je jedino pod upitnikom nastup Gordana Bunoze zbog povrede. No, mi vrlo dobro znamo kako mladi Bunoza nije u prvom planu kod Sušića i da njegov izostanak neće biti pretjeran hendikep.
Selmani navodi kako je poraz od Francuske na Koševu u Sarajevo ocijenjen kao katastrofalan, te da Bosanci u Albaniju stižu samo sa jednim ciljem – ostvariti pobjedu. Međutim, i Albanci imaju svoju računicu, pogotovo nakon što su izabanici Josipa Kužea, u prva dva kola osvojili četiri boda.
„Može se reći kako će tim Josipa Kužea dati sve od sebe u utakmici protiv BiH kako bi nastavio s dobrim rezultatima“, tvrdi Selmani.
Dodatni teret za reprezentaciju BiH, pRema Selmanijevom mišljenju je, činjenica da će naša reprezentacija ući sa dodatnim teretom – imperativom pobjede u susret, a upravo tu Albanci vide svoju šansu.
„Ukoliko Bosna ne ostvari pobjedu, biće to znak da su daleko od postavljenih ciljeva pred start kvalifikacija“, konstatira Selmani, te parafrazira riječi Safeta Sušića, koji kaže kako našoj reprezentaciji neće biti nimalo lako u Tirani.
Albanski novinar navodi kako su poslije poraza od Francuske podgrijane sumnje u Sušićeve trenerske mogućnosti.
„Novinari iz printanih medija već su počeli nuditi bolja rješenja od Sušića. Pominju se Vahid Halilhodžić, Miroslav Blažević, Amar Osim, ali i Blaž Slišković, koji je radio kao trener KF Tirane“, piše Selmani.
Za reprezentaciju BiH Selman navodi da je skup igrača iz inostranstva.
„Bosanci žele loptu imati više u posjedu. Ako to ne postignu onda imaju problema. Bosanci za selektora imaju Safeta Sušića, mirnog, sramežljivog, povučenog..., iako je on nekada bio najbolji fudbaler Jugoslavije. Njegovi ključni igrači su Džeko, Spahić i Ibričić, i oni su trenutno u najboljoj formi“, navodi Selmani i zaključuje:
„No, nacionalne netrpeljivosti unutar BiH znaju stvoriti velike probleme. Reprezentacija BiH pod vodstvom Miroslava Blaževića, je smanjila napetosti i podjele. Ipak, reprezentacija BiH će se još dugo boriti za svoj identitet. Za mene je ovo loš aspekt reprezentacije BiH, koja nema potporu svih građana, što se reflektuje na njihovu igru“.
(SCsport)
- Baron_Samedi
#4460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pape nije ni znao da Muslimovic trenira 15 dana, kamoli da ce biti starter. Koji lik 
- Edin H.
#4461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pape nema vremena odgovara na bespotrebna pitanja novinara, kao ni da se zamara nepotrebnim takmicenjima i trivijalnim utakmicamaBaron_Samedi wrote:pape nije ni znao da Muslimovic trenira 15 dana, kamoli da ce biti starter. Koji lik
Kuze, pakuj kofere
- van Basten
#4462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
gledam večeras Muslimovića kako pristojno odigra 90 minuta i kontam - valjao bi nam u Albaniji, šteta što je povrijeđen i van trenažnog procesa
- shalla
#4463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Istog sam razmišljanjavan Basten wrote:gledam večeras Muslimovića kako pristojno odigra 90 minuta i kontam - valjao bi nam u Albaniji, šteta što je povrijeđen i van trenažnog procesa
- zecko_kupuz
#4464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pošto vidim da nam je tema o kvalifikacijama negdje u korneru
, onda ću i ja nastaviti ovdje. Kuže jadni pretrpio moždani.
Hajde, da mu bude sve "na hajr, na dobro", rekli bi neki.
Ovo je nekakva bizarna sreća za nas.
Ipak je Kuže Person No1 u albanskoj reprezentaciji.
ps Pa Muslimović će dobiti poziv 99,9 posto.
Ovo je nekakva bizarna sreća za nas.
- Bosanski_kralj
#4465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pozivnice igračima su već poslane, ne znam može li naknadno se uputiti poziv?zecko_kupuz wrote:Pošto vidim da nam je tema o kvalifikacijama negdje u korneru, onda ću i ja nastaviti ovdje. Kuže jadni pretrpio moždani.
Hajde, da mu bude sve "na hajr, na dobro", rekli bi neki.
![]()
![]()
Ovo je nekakva bizarna sreća za nas.Ipak je Kuže Person No1 u albanskoj reprezentaciji.
Last edited by Bosanski_kralj on 01/10/2010 00:01, edited 1 time in total.
- zecko_kupuz
#4466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
More, moreBosanski_kralj wrote: Pozivnice igračima su već poslate, ne znam može li naknadno se uputiti poziv?
- veljaca
#4467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A zasto bi klub ulozio Veto ? Zar poziv u Reprezentaciju zemlje moze neko da ospori ? Mi mozemo onda traziti - ustvari selektor preko N/FSBIH , suspenziju Muslimovica ....zecko_kupuz wrote:More, moreBosanski_kralj wrote: Pozivnice igračima su već poslate, ne znam može li naknadno se uputiti poziv?, samo klub može uložiti veto
, bolje reći, potpuno zabraniti igraču dolazak na okupljanje.
- zecko_kupuz
#4468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma zezam se za veto. Ali mogu zabraniti dolazak. Ako je poziv upućen nakon datog roka, klub može intervenisati. Mislim da i Savez može neke kontra-mjere uputiti, ali sve bi to bilo na štetu igrača prije svega. Moje lično mišljenje.veljaca wrote: A zasto bi klub ulozio Veto ? Zar poziv u Reprezentaciju zemlje moze neko da ospori ? Mi mozemo onda traziti - ustvari selektor preko N/FSBIH , suspenziju Muslimovica ....
- veljaca
#4469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A zar se poziv moze uputiti nakon datog roka ?zecko_kupuz wrote:Ma zezam se za veto. Ali mogu zabraniti dolazak. Ako je poziv upućen nakon datog roka, klub može intervenisati. Mislim da i Savez može neke kontra-mjere uputiti, ali sve bi to bilo na štetu igrača prije svega. Moje lično mišljenje.veljaca wrote: A zasto bi klub ulozio Veto ? Zar poziv u Reprezentaciju zemlje moze neko da ospori ? Mi mozemo onda traziti - ustvari selektor preko N/FSBIH , suspenziju Muslimovica ....
- Obuca9
#4470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Naravno da može. Ne možešsad pozvati 20 igrača, ali zovnuti jednog-dvojicu naknadno, ne bi trebao biti problem.veljaca wrote:A zar se poziv moze uputiti nakon datog roka ?zecko_kupuz wrote:Ma zezam se za veto. Ali mogu zabraniti dolazak. Ako je poziv upućen nakon datog roka, klub može intervenisati. Mislim da i Savez može neke kontra-mjere uputiti, ali sve bi to bilo na štetu igrača prije svega. Moje lično mišljenje.veljaca wrote: A zasto bi klub ulozio Veto ? Zar poziv u Reprezentaciju zemlje moze neko da ospori ? Mi mozemo onda traziti - ustvari selektor preko N/FSBIH , suspenziju Muslimovica ....Zasto je onda dat rok
- Obuca9
#4471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zlaja dobio poziv za Albaniju
Zec otpao zbog povrede
Zec otpao zbog povrede
-
Crvena Tifoza
#4472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hz__semir wrote:Zlaja dobio poziv za Albaniju![]()
Zec otpao zbog povrede
Samo si zaboravio napisati i to, da ga je pustio klub.
-
Corola
#4473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije mu ni branio.Crvena Tifoza wrote:hz__semir wrote:Zlaja dobio poziv za Albaniju![]()
Zec otpao zbog povrede
Samo si zaboravio napisati i to, da ga je pustio klub.![]()
-
Crvena Tifoza
#4474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Corola wrote:Nije mu ni branio.Crvena Tifoza wrote:hz__semir wrote:Zlaja dobio poziv za Albaniju![]()
Zec otpao zbog povrede
Samo si zaboravio napisati i to, da ga je pustio klub.![]()
Da, ali se vodila polemika (vidi iznad) hoce li ga pustiti klub ili nece, pošto nije dobio poziv na vrijeme.
-
Frankyee
#4475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koliko to Susic razgovara sa igracima? pa kad mu se povrijedi igrac prvo bi trebalo da se raspita kako je i da sa njim se cuje svakih par dana da vidi kako se oporavlja.
koji je Susic amater da nije skonto ga mu je igrac 100% spreman i to za 90 minuta.
Muslimovic bi trebao da igra od prve minute ionako je bolji od Ibisevica.
koji je Susic amater da nije skonto ga mu je igrac 100% spreman i to za 90 minuta.
Muslimovic bi trebao da igra od prve minute ionako je bolji od Ibisevica.