Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
van Basten

#4401 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

hvala savezu za sjajan potez :thumbup: ... opet će se moći šetati gradom rahat dok igra reprezentacija
samo_ovaj_put

#4402 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by samo_ovaj_put »

hz__semir wrote:Čisto sumnjam da će ga ovi dočekati ovacijama, nakon one hajke od prije par mjeseci.
ali na utakmice reprezentacije u zenici ne dodje ni 20% zenicana
Murat Sabanovic

#4403 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

HVALA SAVEZU STO SU OTJERALI KODRA...inace bi ga mi,navijaci otjearli ,kao sto cemo otjerati safeta...
limeni

#4404 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

Murat Sabanovic wrote:HVALA SAVEZU STO SU OTJERALI KODRA...inace bi ga mi,navijaci otjearli ,kao sto cemo otjerati safeta...
:thumbup:

malo nas je al smo..
dzenan_tr

#4405 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dzenan_tr »

Izgleda selektor počeo ispravljat kardinalne greške načinjene u očitom ne(po)zna(va)nju situacije! Mnogo se šta promijenilo, Safete, kad je još Merlin krajem osamdesetih pjevo "Jel Sarajvo što je nekad bilo"... Usporedbe radi, Safete, nekad su Sarajlije, bar oni bordo ofarbani, tugovali zbog tvog odlaska u Francusku, a danas se svi zdušno raduju odlasku tvog putujućeg cirkusa seljakluka iz njihova divnog grada. Ocam, jarane, ode i Pape...
Last edited by dzenan_tr on 28/09/2010 13:06, edited 1 time in total.
veljaca

#4406 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

ratata wrote:Zenica, Sarajevo, Mostar, Banja Luka, meni svejedno, neka Dzeko da tri gola i Pjanic jedan pa da BiH dobije tekmu, a ne da se pljuje po Papetu kao da on igra a ne oni.

Pape ne daj se i svaka cast na odabiru zamjene za Muslimovica
Interesantno, interesantno .... Ti hoces reci da selektor nije bitan. Molio bih te da ne omalovazavas selektora Papeta :thumbup: i njegov posao .....
burek_in_space

#4407 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

veljaca wrote:
Interesantno, interesantno .... Ti hoces reci da selektor nije bitan. Molio bih te da ne omalovazavas selektora Papeta :thumbup: i njegov posao .....
Naravno da ga ne omalovazhava ovim postom.
Nije on kriv shto neki nisu mogli/htjeli potrchati protiv Francuza.
veljaca

#4408 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

burek_in_space wrote:
veljaca wrote:
Naravno da ga ne omalovazhava ovim postom.
Nije on kriv shto neki nisu mogli/htjeli potrchati protiv Francuza.
Hajde dobro - imas svoje misljenje, kao i ja svoje. Evo da pokusam nacrtati: Ako on pokusava da kaze da Pape :thumbup: jos treba da igra i daje golove - onda je to omalovazavanje njega kao selektora koji bira igrace, odredjuje taktiku i motivise ih ... Pape je selektor i to je njegov posao. Nije njegovo da daje golove ....
burek_in_space

#4409 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

veljaca wrote:
Hajde dobro - imas svoje misljenje, kao i ja svoje. Evo da pokusam nacrtati: Ako on pokusava da kaze da Pape :thumbup: jos treba da igra i daje golove - onda je to omalovazavanje njega kao selektora koji bira igrace, odredjuje taktiku i motivise ih ... Pape je selektor i to je njegov posao. Nije njegovo da daje golove ....
Hvala ti na ovom crtanju.
Da sad ja tebi probam nacrtati - prochitaj josh jednom njegov post, i vidjecesh da ne vrijedja Papeta.
veljaca

#4410 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

burek_in_space wrote:
veljaca wrote:
Hvala ti na ovom crtanju.
Da sad ja tebi probam nacrtati - prochitaj josh jednom njegov post, i vidjecesh da ne vrijedja Papeta.
Ocito da se nismo razumjeli. Recimo kada bi meni, kao direktoru neke kompanije, rekli da mi ne valja Huso, Pero, Josip, Marko, Janko, Fata a da sam ih ja doveo u kompaniju i dao im poslove i da ja trebam za njih raditi - ja bih to svatio kao vrijedjanje mene i mojih menadzerskih sposobnosti ....

Moguce je da se to moze i drugacije protumaciti - ali previse je onih koji neopravdano kritikuju Papeta :thumbup: . Ja mislim da ga opravdano kritikujem zbog poziva Subasica - dok drugi to ne misle. Ali ovo je Forum - gdje iznosimo svoja misljenja ..... i dobro je to ...
burek_in_space

#4411 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

veljaca wrote:
Ocito da se nismo razumjeli. Recimo kada bi meni, kao direktoru neke kompanije, rekli da mi ne valja Huso, Pero, Josip, Marko, Janko, Fata a da sam ih ja doveo u kompaniju i dao im poslove i da ja trebam za njih raditi - ja bih to svatio kao vrijedjanje mene i mojih menadzerskih sposobnosti ....

Moguce je da se to moze i drugacije protumaciti - ali previse je onih koji neopravdano kritikuju Papeta :thumbup: . Ja mislim da ga opravdano kritikujem zbog poziva Subasica - dok drugi to ne misle. Ali ovo je Forum - gdje iznosimo svoja misljenja ..... i dobro je to ...
Da neko kritikuje Papeta zato shto je pozvao Dzeku ili Pjanica, mislim da je iluzorno polemisati uopshte.
Mislim da si se nepravedno "obrushio" na Papeta po pitanju Subashica. Momak nije josh ni zaigrao za A tim, niti pokazao shta zna, a vec se neka paljba osula po njemu. Mislim da nije fer, ni najmanje, prvo prema tom momku, a onda i prema Papetu. A samo zato shto igra za Olimpic.
Stari

#4412 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Stari »

Cuj ...samo zato sto igra za Olimpic...? .Pa zar ta nogometna institucija nije od pamtivijeka bila poznata kao rasadnik talenata...?
burek_in_space

#4413 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Stari wrote:Cuj ...samo zato sto igra za Olimpic...? .Pa zar ta nogometna institucija nije od pamtivijeka bila poznata kao rasadnik talenata...?
Stari, ne zezaj. :mrgreen:
luckylaka

#4414 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

hz__semir wrote:http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=8574

Papetu bi očito bolje bilo da zijani u Albaniji i fasuje otkaz, nego da doživi doček kakav će mu spremiti Zeničani u martu.
A ti kao vec znas kakav ce biti docek ili si u organizaciji onih koji ce tako burno docekati Papeta na Bilinom.Inace da te podsjetim .Ako fudbal pratis od juce imao je Pape puno gorih ,,doceka,,na stadionima sirom svijeta i ex yu(pogotovu nakon debakla yu na sp)od ovih sto mu VI pripremate.P.S.Ne vjerujem da si jedan od onih koji bi jedva docekali poraz u Tirani pa da kaze,,Eto je sam rekao...)
Stari

#4415 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Stari »

oprosticete mi nadam se postovani moderatore ..namjera mi nije bila destruktivna ...htio sam samo malo razrijediti ove otrove sto cure na sve strane na ovoj temi.

Uzgred-budi-receno ...svima onima koji su o Dusku Bajevicu sanjali na mjestu naseg kormilara...decki - na zalost - eno ga Dule nasao novi posao. A o Anticu cemo drugo zgodom i na prikladnijem mjestu.

Apropo kluba Olimic Sarajevo ... jel ono bi Murtaovic tu ponikao ... ? Nikad mi nije bilo jasno onolika sprdacina na njegov racun ... ako se pogleda koliko su Dzeko i Misimovic pretrcali na prosloj utakmici ... nema se sta Muratovicu reci ...on je trcao , lomio, borio se ..sad dobro tu pred kraj nije mogao vise od jednog poluvremena ...ali ovi mladunci ...mogu - al nece.
burek_in_space

#4416 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Stari wrote:oprosticete mi nadam se postovani moderatore ..namjera mi nije bila destruktivna ...htio sam samo malo razrijediti ove otrove sto cure na sve strane na ovoj temi.

Uzgred-budi-receno ...svima onima koji su o Dusku Bajevicu sanjali na mjestu naseg kormilara...decki - na zalost - eno ga Dule nasao novi posao. A o Anticu cemo drugo zgodom i na prikladnijem mjestu.

Apropo kluba Olimic Sarajevo ... jel ono bi Murtaovic tu ponikao ... ? Nikad mi nije bilo jasno onolika sprdacina na njegov racun ... ako se pogleda koliko su Dzeko i Misimovic pretrcali na prosloj utakmici ... nema se sta Muratovicu reci ...on je trcao , lomio, borio se ..sad dobro tu pred kraj nije mogao vise od jednog poluvremena ...ali ovi mladunci ...mogu - al nece.
Ma samo opushteno@Stari, razumijemo se. :)
PriNc_ba

#4417 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by PriNc_ba »

joj razloga za prebacivanje na BP :lol: kosevo nije polozilo test (valjda su teren sam i raja s tribina trebali da pobjede francuze a manekeni samo da stoje) :D ajd ok fkt se nije navijalo ali ja se isto tako ne sjecam navijanja ni na BP kada smo igrali lose bilo da smo vec gubili ili da smo poslije izgubili. npr protiv madjarske nismo toliko lose ni igrali i zijanili jesmo ali navijanje nije bilo nista bolje od onog na kosevu. lako je reci joj ludila navijanja na BP kad se dobije estonija, kad se dobije belgija i opcenito kad se igra dobro bez obzira na rezultat. sto se protiv spanije nija navijalo zadnju tekmu ? odmah ide opravdanje da je bila nebitna pa se raji nije navijalo :lol: al helem eto im zenica nek ima sta da se desava ;)
a jos smijesnije zvuci razlog DA SE ZVIZDALO igracima :lol: ne sjecam se nesto da su iznosili to kao razlog za bilo sta prije kada se na BP bez obzira na rezultat,igru i jel ulazi/izlazi iz igre bukiju,pelaku,skori... psovalo i zvizdalo i jeb*valo sve po spisku sarajevsko :) ne kazem da su svi al vecina "objektivne kulturne" zenicke publike je to radilo :)

sve u svemu glupi su im razlozi. radije nek kazu SVJESNI SMO DA NA KOSEVO NECE DOCI NI 10 HILJADA PROTIV RUMUNA JOS POGOTOVO AKO NE DOBIJEMO ALBANIJU i to je to :) a ne ovako ko da smo debili *ebo ih :D eh sad mi je lakse :P
vozač

#4418 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vozač »

dzenan_tr wrote:
Izgleda selektor počeo ispravljat kardinalne greške načinjene u očitom ne(po)zna(va)nju situacije! Mnogo se šta promijenilo, Safete, kad je još Merlin krajem osamdesetih pjevo "Jel Sarajvo što je nekad bilo"... Usporedbe radi, Safete, nekad su Sarajlije, bar oni bordo ofarbani, tugovali zbog tvog odlaska u Francusku, a danas se svi zdušno raduju odlasku tvog putujućeg cirkusa seljakluka iz njihova divnog grada. Ocam, jarane, ode i Pape...
nevjerovatna je količina mržnje koju ovi ze-do osjećaju prema svemu što ima bilo kakvu vezu sa sarajevom,
ove neke nebuloze o navijanju u zenici, (koje navijanje, o čemu vi pričate, pa samo glupan koji u životu nije otišao nigdje osim na bilino polje može ono nazvati navijanjem), o ukletom stadionu, o prokletstvu reprezentacije kada igra na koševu, :lol:
ljudi mrze reprezentaciju zato što igra na koševu :-), koji je to provincijski mentalitet, neprocjenjivo :lol: , al džaba im, bilino polje je seljački stadion i to niko ne može promijeniti, to je činjenica, ruglo od stadiona po svemu, e sad što smo i mi seljačka država to je za neku drugu priliku

pa onda ovi nekakvi kvazi selektori po forumu, poznavaoci strategija i koječega, jebo te koja fudbalska pamet je u ovoj bosni, fakat me čudi da nismo jedno 3 puta bili prvaci svijeta u fudbalu
ovo ovdje je fakat bolesno da bolesnije ne može biti i onda se čude što reprezentacija ne igra dobro, pa kako će igrati sa toliko nerealnih procjena, negativnih emocija, kritika, omalovažavanja svega, sa troglavom aždahom u liku predsjednika, sa više nego prosječnim igračima, uz par izuzetaka,

spustite se malo na zemlju ljudi, o kakvim vi reprezentacijama pričate, luksemburg koji je pobjeđivao švicarsku u gostima vama je levat, francuzi koji su bili prvaci svijeta, vama su za kantanja, albanci koji su u uzletu i igraju na svom terenu, maksimalno motivisani, sa velikim očekivanjima, vama su onako usput da ih pojedemo (možda tako i bude, al su daleko od levata), levata više nema u fudbalu, danas svako igra lopte

zato uvijek navijam za našu tanju, kraljicu da nam izganja ukidanje viza, pa ko ljudi da idemo na evropske stadione i uživamo, :bih: (doduše i tamo će nas brukati oni kreteni sa petardama i dimnim bombama),

ovo što čitam na forumu samo me još više učvrstilo u odluci da više nikad ne odem na utakmicu koju će reprezentacija igrati u bosni i hercegovini, to je fakat ispiranje mozga
Comrad

#4419 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Pa dobro dokad cemo se svadjati oko po*ranog stadiona. Ko da je bitno gdje igramo u pm vise! :-) Nek igraju jednu tekmu u ze, jednu u sa i mirna bosna.

Uostalom, sta imaju davati objasnjenja, tu jos gori ispadnu. Covjece, objavi samo igramo protiv rumunije na bilinom, igramo protiv ukrajine na kosevu i tacka! Zar treba objasnjenje zasto se igra na nekom stadionu. To samo kod nas ima.
Obuca9

#4420 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

luckylaka wrote:
hz__semir wrote:http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=8574

Papetu bi očito bolje bilo da zijani u Albaniji i fasuje otkaz, nego da doživi doček kakav će mu spremiti Zeničani u martu.
A ti kao vec znas kakav ce biti docek ili si u organizaciji onih koji ce tako burno docekati Papeta na Bilinom.Inace da te podsjetim .Ako fudbal pratis od juce imao je Pape puno gorih ,,doceka,,na stadionima sirom svijeta i ex yu(pogotovu nakon debakla yu na sp)od ovih sto mu VI pripremate.P.S.Ne vjerujem da si jedan od onih koji bi jedva docekali poraz u Tirani pa da kaze,,Eto je sam rekao...)
hahahahaha

Ko bolan MI? Pa ja dolazim iz kuće u kojoj Pape ima status božanstva, a da ga ja ružno dočekujem, pa bi me stari odmah na ulicu izbacio, da kažem koju ružnu kontra idola :D Ako iko na ovoj temi brani Papeta ili bar pokušava onda sam to ja, šta ga imam ja dočekivati neugodno i ružno, kralju tebi nije dobro, svega mi.

Pod ovim dočekom sam mislio na Zeničane, koji su se našli uvrijeđeni na njegovu izjavu da je bolje igrati na neutralnom terenu pred 50.000 gledalaca, nego na domaćem pred 10. A da će ga tako dočekati, možeš vidjeti iz njihovih komentara, evo upravo na ovoj temi. Vrati se 50-tak stranica unazad i nađi raspravu o toj izjavi, pa ćeš vidjeti kakve su ogorčene komentare pisali Zeničani o njemu. I ne samo na ovom forumu, nego i na ostalima, a na Facebooku je u roku od par dana osvanulo 20 anti-Pape grupa i fan pageova.

Zato si se kralju dobro zajebao, kad si mene citirao s takvim komentarom ;)
luckylaka

#4421 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Pretpostavljam ja care,,HZ,,iz koji ti kuce dolazis,iz iste iz koje i ja ali ti nije trebao komentar ,,bolje da pape zijani u tirani nego da ide na bilino,,Pape je legenda koji nije podlegao atmosferi na Marakani nakon debakla yu na sp pa vjerovatno nece ni primjetiti 2000-3000 navijaca na bilinom(posto su ostalo sminkeri i tatini sinovi)P.S.Ako igdje reprezentacija treba da igra svoje utakmice onda je to najbolji dio BiH -Krajina.Bihac ili S.Most(jest da trenutno nemaju odgovarajuce stadione)Navijaci koji zive za reprezentaciju i navijaci koji ne prozivaju Papeta nakon jednog poraza od svjetske velesile.POz
zecko_kupuz

#4422 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

samo_ti wrote:Ma koji ce qurac i u Zenici , nek` igra u Travniku , Zavidovicima ili gde vec....ovdje ga niko nije zeljan , uostalom sto ce se i vidjeti.....

a za "vozaca" , pa bolan nebio , ako je Bilino seljacki stadion , kakve ja epitete mogu lijepiti za onu rupu izgradjenu na groblju :-) ...nemoj da se toga igramo , jer u BiH nema ljepseg , sredjenijeg, i da , jedinog s licencom stadiona ( mislim na one UEFA kriterije ) u BiH , a ti se sada jedi od muke , ko te "šiša" :D

lp
Zar se rat zbio prije izgradnje Koševa? :oops: :roll:
Dammme

#4423 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

samo_ti wrote:Ma koji ce qurac i u Zenici , nek` igra u Travniku , Zavidovicima ili gde vec....ovdje ga niko nije zeljan , uostalom sto ce se i vidjeti.....

a za "vozaca" , pa bolan nebio , ako je Bilino seljacki stadion , kakve ja epitete mogu lijepiti za onu rupu izgradjenu na groblju :-) ...nemoj da se toga igramo , jer u BiH nema ljepseg , sredjenijeg, i da , jedinog s licencom stadiona ( mislim na one UEFA kriterije ) u BiH , a ti se sada jedi od muke , ko te "šiša" :D

lp
Ovaj post će zbog ovog boldiranog biti prijavljen moderatorima. Ako ne bude adekvatne reakcije, biće adekvatan odgovor s moje strane.
Dammme

#4424 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

A ova odluka NSBIH je zahvala onima koji su istresli 20, 30 i 40 KM za karte. Napunili stadion onoliko koliko su oni karata pustili u prodaju. A što se tiče navijanja u Zenici, vidio sam ga na utakmici protiv Portugala, istorijske što bi se reklo. Osim BHF-a kojih je, za razliku od Koševa, tada bilo par hiljada, niko nije znao ništa pjevat osim možda 20 % "Hajmo Bosno!" Kakvo navijanje i šuplja priča!
Tarik19

#4425 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

U proslost (2006. godine pa i prije) navijanje u Zenici je bilo zaista fenomenalno. Nazalost, to izgleda vise nije slucaj danas. U svakom slucaju, razlika izmedu navijanja na BP i na Kosevo je uvijek bila i uvijek ce biti nebo i zemlja.
Locked