Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#4276 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Samo treba uzeti u obzir koliko je koji selektor placen i time je mnogo toga receno.
Naš selektor (nije bitno ime i prezime apsolutno) je najmanje placen selektor u evropi....ne racunam naravno ove rekreativce tipa Luxemburg,San Marino, Farska ostrva i slicno...Slovenski trener ima duplo vecu platu plus premije poslije svake pobjde...Bilić i Sušić su nebo i zemlja po pitanju plata i premija.
Dobro ikako iko normalan vodi ovu reprezentaciju s obzirom kakvi paraziti i ništarije nam vode Nogometni Savez :!:

P.S. vidim pitari opet krenuli bacati drek po Osimu, ni krivom ni dužnom...a covjek uopšte nije nikakav selektor, cak ni mlađih selekcija...ali dobro, njima je najbitnije kenjati po njemu pa makar ne bilo nikakvog povoda...stara boljka, jbg :roll:
raskoljknikov

#4277 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by raskoljknikov »

van Basten wrote:čuj Osima jr. za selektora :lol: :lol: :lol:
zaboli me stomak od smijeha u ove sitne sate...
Hoćemo li mu onda Brkovića za pomoćnika mu? I da mu trebujemo jedan kofer, pošto su u evropskim okvirima tašne ipak nedovoljne?
Mislim, ok je kritikovati Papeta, argumentovano ili ne stvar izbora, ali lupati takve nebuloze... što neko reče, hoćemo li sada i Varešanovića promovisati u kandidata za selektora? Uostalom, ako me sjećanje služi Pape je sam rekao da će nakon 3 meča podvući crtu i otići ako rezultati budu loši.
Molio bih da se banuju zacetnici ovakvih, bespotrebnih polemika. Hvala unaprijed.

Mada, da budemo posteni, Osim jr je za Uljanova - Capello.

Vratite Dajdzu baaaa

Ili Musovcia... ili Pirica...ili Hadziju....Samo nek je pitar baaaaa

Glupe bosnje, nikad maknut od mahalskog razmisljanja
Edin H.

#4278 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

BaileyS., pa je li sada hoces da kazes da igrace ne treba kazniti neigranjem ako odu u kafanu prije utakmice?
Jasno je i meni da nam svaki igrac treba i da trenutno imamo mali tim, ali takve stvari se ne smiju dozvoliti. Poneki verbalni okrsaj mozda, ali krsenje karantina ni pod razno. Nema veze da li se radi o Spahicu, Dzeki, Jahicu ili Mravcu. Ako je ovo istina i da je Susic izostavio ove igrace i izgubio 5 - 0 ja bih ga podrzao, jer znam da ne bi istu stvar napravili sljedeci put. A ko nije spreman da utakmice reprezentacije shvati ozbiljno, bez njega se mora.

Bez obzira na moje misljenje o Susicu naravno da nisam za njegovu ostavku, pa da ga zamijeni Brko ili neko drugi od trenera Premijer lige. Nisam cijenio previse ni Ciru, ali sam bio i protiv njegove ostavke bez obzira sto bi u tom slucaju igrali bez Misimovica, ako ga nece zamijeniti Barbarez. Znaci, djelomicno se slazem u vezi kontinuiteta. Brko je dobar trener, ali jos uvijek nema dovoljnu karizmu da se bori sa ovim vukovima od nasih fudbalera i izvuce maksimum, niti da privuce mlade, nove igrace na deficitarnim pozicijama, sto je jednim dijelom npr. Ciri polazilo za rukom. Takodje je vazno stvoriti atmosferu da je reprezentacija primamljiva Srbima i Hrvatima koji nemaju mjesto u njihovim nacionalnim timovima, a igraju na nama deficitarnim pozicijama. Trenutno raspon igraca koji konkuriraju za prvi tim je nedovoljan.
Sada raja pljuju po Papetu i na tim koji je izasao protiv Francuske. On je jednostavno izveo "narodni" tim, onakav kakav ste vecina zeljeli prije utakmice, sa pojedinacno najjacim igracima, ofanzivan, ali na neprirodnim pozicijama. Da smo postavili anketu prije utakmice upravo biste vecina te igrace odabrali. To naravno nije proslo protiv Francuza. Medjutim da je postavio igru na jedini moguci logican nacin (long live Greece), Baka protiv Spanije sistem, rekli bi ste da je bolje da izgubimo nego da tako da igramo. E sa tim stavom se ne slazem, jer je rezultat ipak prioritetan i ono sto se pamti.
Mi moramo shvatiti da imamo limititran tim, sa nekoliko kvalitetnih pojedinaca i da moramo cim prije prestati da se nadigravamo sa ozbiljnim ekipama, ali raja se jos uvijek fura da smo mi kao neki skoro, pa evropski vrh.
I moramo da zaboravimo na stadion Kosevo u ozbiljnim utakmicama, jer istorija pokazuje da nam ne lezi. Da li je to zbog atletske staze, velicine terena, psihologije ili cistog malera, ja mogu nagadjati. Ali kome je mrsko da putuje do Zenice dok se, nadam se jednog dana napravi pravi fudbalski stadion za reprezentaciju poput onoga u Estoniji, ne mora vala uzivo ni da gleda utakmice.
Tarik19

#4279 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

LSD wrote:Na primjer, ja uopšte nisam za smjenu Sušića...bar ne sad...ako bude loših rezultata i neuspjeha, onda naravno Noga kao što je bila i onim selektorima prije njega...ali ne odmah poslije dvije utakmice....ako se Baki kockaru pružilo dva mandata povjerenja, onda se Sušiću treba pustiti barem 5-6 utakmica kvalifikacionih, da vidimo gdje smo i šta smo sa njim na klupi,pa tek onda u slucaju neuspjeha da ga onda javno osuđujemo i vješamo.
Ako se nevaram, Sliskovic je svoje prve kvalifikacije zapoceo porazom od Rumunije 0-3 na Kosevu a onda je ipak ostao selektor reprezentacije do 2006. godine. U svakom slucaju, treba podrzavati Susica barem do oktobra i utakmice protiv Albanije.
BaileyS

#4280 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Edine. H, slazem se ako ni u cemu drugom a onda u tome da je Kosevo bilo prva i najveca u nizu gresaka Safeta Susica prije i u toku utakmice sa Francuskom. Znao sam da je greska jos onog momenta kad je izgovorio da ce se igrati na Kosevu.

Ostat ce i meni enigma sta je razmisljao na poluvremenu i kako to da nije napravio ni jednu izmjenu. Ma u stvari me uhvati huja jer se pitam sta ima u glavi kad nije pokusao zatvoriti makar onu desnu stranu gdje se usamljeni Mujdza borhao sa Benzemom i Maludom.

Ali ipak nisam za smjene, koliko god mi se sve vise cinio mutav i nesposoban.
al_neri

#4281 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by al_neri »

Ibru Zukanovica za selektora :D najozbiljnije :D
mikogoago

#4282 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

I dalje ista suplja prosipanje i z supljeg u prazno.Meni se cini da bi ovdje vecinu forumasa trebalo pomnoziti sa nulom.
Mislim stvarno,ljudi zar vi nemate pametnijeg posla nego igrati se selektora i fudbalskih strucnjaka.Meni se cini da je ovaj forum dotakao dno dna.Ista prica kao i prije 15 dana, ajd zdravooooo :!:
Obuca9

#4283 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Što da ne i Osim? Da sutra Pape dobije otkaz, ja bih prije bio za to da reprezentaciju preuzme Amar Osim, nego trener početnik Sergej Barbarez. Prvi iza sebe ima trofeje, kakve takve, a ovaj drugi ima treći tim HSV-a pa nek' se uči ganola ;)
veljaca

#4284 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Ne znam, ali ako je ovo istina za nepostivanje karantina i izlazak u kafanu - a uz to ako je Pape znao to - onda tu nesto nije u redu ....
Radi korektnosti - sta misle oni koji su na strani Papeta o ovome - kada su tako zestoko napadali Ciru zbog takvih stvari u reprezentaciji ....
Abacija

#4285 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Abacija »

Edin H. wrote:BaileyS., pa je li sada hoces da kazes da igrace ne treba kazniti neigranjem ako odu u kafanu prije utakmice?
Jasno je i meni da nam svaki igrac treba i da trenutno imamo mali tim, ali takve stvari se ne smiju dozvoliti. Poneki verbalni okrsaj mozda, ali krsenje karantina ni pod razno. Nema veze da li se radi o Spahicu, Dzeki, Jahicu ili Mravcu. Ako je ovo istina i da je Susic izostavio ove igrace i izgubio 5 - 0 ja bih ga podrzao, jer znam da ne bi istu stvar napravili sljedeci put. A ko nije spreman da utakmice reprezentacije shvati ozbiljno, bez njega se mora.

Bez obzira na moje misljenje o Susicu naravno da nisam za njegovu ostavku, pa da ga zamijeni Brko ili neko drugi od trenera Premijer lige. Nisam cijenio previse ni Ciru, ali sam bio i protiv njegove ostavke bez obzira sto bi u tom slucaju igrali bez Misimovica, ako ga nece zamijeniti Barbarez. Znaci, djelomicno se slazem u vezi kontinuiteta. Brko je dobar trener, ali jos uvijek nema dovoljnu karizmu da se bori sa ovim vukovima od nasih fudbalera i izvuce maksimum, niti da privuce mlade, nove igrace na deficitarnim pozicijama, sto je jednim dijelom npr. Ciri polazilo za rukom. Takodje je vazno stvoriti atmosferu da je reprezentacija primamljiva Srbima i Hrvatima koji nemaju mjesto u njihovim nacionalnim timovima, a igraju na nama deficitarnim pozicijama. Trenutno raspon igraca koji konkuriraju za prvi tim je nedovoljan.
Sada raja pljuju po Papetu i na tim koji je izasao protiv Francuske. On je jednostavno izveo "narodni" tim, onakav kakav ste vecina zeljeli prije utakmice, sa pojedinacno najjacim igracima, ofanzivan, ali na neprirodnim pozicijama. Da smo postavili anketu prije utakmice upravo biste vecina te igrace odabrali. To naravno nije proslo protiv Francuza. Medjutim da je postavio igru na jedini moguci logican nacin (long live Greece), Baka protiv Spanije sistem, rekli bi ste da je bolje da izgubimo nego da tako da igramo. E sa tim stavom se ne slazem, jer je rezultat ipak prioritetan i ono sto se pamti.
Mi moramo shvatiti da imamo limititran tim, sa nekoliko kvalitetnih pojedinaca i da moramo cim prije prestati da se nadigravamo sa ozbiljnim ekipama, ali raja se jos uvijek fura da smo mi kao neki skoro, pa evropski vrh.
I moramo da zaboravimo na stadion Kosevo u ozbiljnim utakmicama, jer istorija pokazuje da nam ne lezi. Da li je to zbog atletske staze, velicine terena, psihologije ili cistog malera, ja mogu nagadjati. Ali kome je mrsko da putuje do Zenice dok se, nadam se jednog dana napravi pravi fudbalski stadion za reprezentaciju poput onoga u Estoniji, ne mora vala uzivo ni da gleda utakmice.
Boldirano... I ti i @Cyprus provlacite istu pricu kako je Susic poslusao narod (citaj: forumase) i izveo narodni tim. Prvo, to je greska jer je malo ko prizeljkivao da Ibricic zapocne utakmicu. Drugo, mi NAROD nismo htjeli da se igra kukavicka odbranbena formacija sa ofanzivnim igracima nego smo htjeli da se napada. Trece, nije narod bio na pripremama i pricao sa igracima, nego je to bio Susic. Iz aviJona se vidi da Susic nema jednu od najvaznih osobina koje cine dobrog trenera, a to je pep-talk. Ako je u svlacionici mrtva sredina onda je i na terenu mrtva igra. Ukoliko su jos neki od igraca noc prije utakmice od pjevanja sa kafanskim kanarinkama pivom vlazili presusene glasne zice utoliko gore po ekipu. Ciro je djelomicno imao pep-talk ali je pao na taktici protiv Turske i Portugala, i to na isti kukavicki nacin kao sto je Susic pao protiv Francuza. Cetvrto, zar Susic nema svoga JA, svoje zamisli kako se treba pripremati i igrati? :shock: Izgleda mi kao covjek koji nije siguran u sebe i kao takav je i izabran od Saveza da bi lakse mogli manipulisati s njim.
veljaca

#4286 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Abacija wrote:
Edin H. wrote:BaileyS., pa je li sada hoces da kazes da igrace ne treba kazniti neigranjem ako odu u kafanu prije utakmice?

Boldirano... I ti i @Cyprus provlacite istu pricu kako je Susic poslusao narod (citaj: forumase) i izveo narodni tim. Prvo, to je greska jer je malo ko prizeljkivao da Ibricic zapocne utakmicu. Drugo, mi NAROD nismo htjeli da se igra kukavicka odbranbena formacija sa ofanzivnim igracima nego smo htjeli da se napada. Trece, nije narod bio na pripremama i pricao sa igracima, nego je to bio Susic. Iz aviJona se vidi da Susic nema jednu od najvaznih osobina koje cine dobrog trenera, a to je pep-talk. Ako je u svlacionici mrtva sredina onda je i na terenu mrtva igra. Ukoliko su jos neki od igraca noc prije utakmice od pjevanja sa kafanskim kanarinkama pivom vlazili presusene glasne zice utoliko gore po ekipu. Ciro je djelomicno imao pep-talk ali je pao na taktici protiv Turske i Portugala, i to na isti kukavicki nacin kao sto je Susic pao protiv Francuza. Cetvrto, zar Susic nema svoga JA, svoje zamisli kako se treba pripremati i igrati? :shock: Izgleda mi kao covjek koji nije siguran u sebe i kao takav je i izabran od Saveza da bi lakse mogli manipulisati s njim.
Vezano za ovo boldirano i podvuceno. Moje misljenje je da je Savez izabrao Papeta - jer su otjerali Ciru i trebalo im je neko veliko ime da smire situaciju ....
veso

#4287 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

boijim se da posle papeta ne dodje neko od njegovih prethodnika ili nesikusan barbarez,samo nas iskusan trener koji nije iz bosne a sa balkana može dovesti na ep,to može biti,antić,stepanović,bajević,halihodžić,ivanković,katanec
LSD

#4288 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Ni za jednog od tih navedenih uhljupi iz NS nemaju i ne daju para koliko bi ovi tražili.
Sreća po njih, pa je Sušić namlatio dovoljno para u životu po Parizu i Francuskoj i nije došao da preko repke zarađuje ili otplacuje kocarske dugove (kao englez Baka) tako što ce forsirati razne pulene kvazimenagera koji su prodavali jakireviće,kerkeze,terkeše i razne qrce palce preko izloga reprezentacije.
Obuca9

#4289 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veso wrote:boijim se da posle papeta ne dodje neko od njegovih prethodnika ili nesikusan barbarez,samo nas iskusan trener koji nije iz bosne a sa balkana može dovesti na ep,to može biti,antić,stepanović,bajević,halihodžić,ivanković,katanec
veso wrote:Antic idealno resenje,iskusan,dokazan,ima autoritet ali skup,vazno je da je izbornik sa balkana da poznaje nas mentalitet,da nije lokal patriota na koga ce vrsiti uticaj politicari,rodjaci,dajdza,adzo,komsije,tetke.
veso wrote:izbornik treba da bude sa balkana,jer poznaje naš mentalitet ,stranac se gubi u prevodu,ali taj mora da ima iskustva i autotiritet,i da ne bude iz sarajeva da ne bi bio pod uticajem,funkcionera,rodjaka,amidža ,dajdži,tetki,barabrez za direktora nikako izborik.
veso wrote:Čukarički je bio četvrti na polusezoni,najbolji plansman u istoriji,pobedili su partizan,taj višnjić dao gol,u vojvodini nije dao da mu se mešaju u tim,posle njega katastrofa,sa raspalim laktašima bio drugi u prolećnom delu,antić nije nikoga vodio 10 godina pa je odveo srbiju na ep,stepi poseduje iskustvo, znanje,harizmu i volju da bude izbornik.
veso wrote:moderator da opomene moderatora zbog provokacije,najbolje rešenje za bih repku je DRAGOSAV STEPANOVIĆ,iskusan,poseduje autoritet,harizmatičan,nije skup i ima volju(za razliku od nekih domoljuba) da vodi bih,stop lokal patriotama i bivšim izbornicima,sergej može ali za direktora repke.
veso wrote:barbarez može biti samo direktor nikako izbornik,kad bude imao trenerski staž može,kkao nikao ne shvatate da bih ne treba izbornik patriota,već iskusan stručnjak sa strane sa autoritetom koga neć po bašačaršiji vući za rukave,meša,faruk,barabrez,daj‚dža,baka sve su ti drugoligaški treneri koji ne mogu da isprate ovu repku,dosta sa lokal patriotizmom ,hoćemo stručnjaka profesionalaca,cico kranjačar je prvi sa crnom gorom,dobilivels kući i bugarsku na stranu,evidentno da osim bajevića nema dobrog i iskusnog trenera u bih.
veso wrote:ovoj repki treba dobar,iskusan trener,imamo igrče ali nemamo trenera,niakd da se kocke poklope,dobar trener i dobro košta,ali to je jedini put dfa bi se plasirali na ep
veso wrote:antiić dobio otkaz u srbiji,idealan trener za bih,savez d areaguje dok ga neko drugi nije uzeo
veso wrote:imamo dva puta bolje igrače od slovenije ali oni imaju stabilan savez i pogodili su trenera,džeko,misimović, pjanić ,vedo to su svetski igrači,ali nemamo izbornika da to sve ukomponuje,dosta lokal patriota,hoćemo iskusnog izbornika
veso wrote:treba stepiju dati sansu,on je vec bio kandidat,nije skup,iskusan je i poseduje harizmu,bio je drugi sa raspalim laktasima u prolecnom delu,molim vas samo ne pocetnici poput barbareza
veso wrote:mogo bi vaha da pokaže malo domoljublja prema svojoj zemlji,nema treba selektor motivator,sa harizmom i autoritetom,grantujem da ćiro ne bi izgubio susret sa francuskom,pape je suviše miran i nema autoritet medju igračima,treba nam trener koji će da im podvikne i bude na distanci sa njima,šteta da se ipsusti ovaka šansa za ep
veso wrote:bolje i dobro platiti nekog dobrog stručnjaka,nego pustit lokalnog patriotu da se uči na repki,bbarbarez može biti dirktor ali izbornik nikako,treba nam trener koji će smiriti zvezde koje su suviše poleteli
veso wrote:moralo je se makar osvojiti bod,da se iskoriste rezultati drugih ekipa,pape ako ne osvoji tri boda protiv albanije,zahvaliti mu se i dovesti iskusnog trenera,nikako barbareza ili predhodnike
veso wrote:dobar izbornik sa ovim igračima bi izborio plansman na ep,bih u svojoj istoriji nije imala bolje igrače nego sad,prije je bio samo braca sada ih imamo 5,pape je legenda sarajeva,ali on neće imati mira u sarajevu od menadžera,rodbine,prijatelja,prednot izbornika sa strane što niko ne bi imao uticaja sa njega,čini mi se da pape nema harizmei snage da vodi ovako dobru ekipu,što se tiče bajevića i stepanovića oni su uvek bili radi voditi repku,ali ovi iz saveza ih nikad ozbiljno nisu kontaktirali
veso wrote:dati šansu papetu u tri utakmice,ako ne bude iskoristio,alajmanet,dovesti iskusnog trenera bajevića ili stepanovića,ne pomišlaljati o neiskusnom barbarezu ili trenerima koji su već bili izbornici
veso wrote:vaha je svetski priznat trener,treniro drogbu braću ture,koga je treniro muzafer,faruk,ibro,meho,bajević treniro olimpijakos i panateinikos,stepanović,bajer,atletiko,aek,vojvodinu
veso wrote:ma nije to bitno al si upravu od miše smajlovića nije bio vlah izbornik,ja bih najviše voleo vahida,on bi zaveo disciplinu ovim zvezdicama,on je dokazan trener,a ne ko ovi drugoligaški treneri iz turske i francuske
veso wrote:znamo kako samo prolazili sa farukom,muzaferom,mišom,ibrom,blažom,samo izbornik sa autoritetom i iskustvom,birajte stepanovića il bajevića,ko zna možda pape bude otkrovenje
veso wrote:dati papetu priliku u tri utakmice ako se ne pokaže vozdra rja i dati mesto izbornika bajeviću il stepanoviću,nikako sergeju,blažu,faruku,mehmedu,dajdži samo iskusnom treneru koji nije iz sarajeva
veso wrote:salihović može biti uz repku i bez poziva,treba da pozove nekog maldog iz inostranstav d aih ne bi pokupili susedi,e moj sajo nećeš treća kolo dočekati,a šta ti radi ovaj kloc od šehića na golu,u drugoj ligi republuike srpsek ima boljig golmana,bajevića ili stepanovića za izbornika

Jebes sve pokvarene gramofonske ploče, kako si ti dosadan kad se naviješ. Ohladi više, ubi u mozak sa svojom pričom 30 postova imaši i u sbih 30 postova ponavljaš konstantno iste pojmove "Pape ne zna, nemoj Barbareza, nemoj dajdže, amidže, nemoj lokal patriote, daj Bajevića, daj Stepanovića, nek je Srbin, nek je sa Balkana, nek nije iz Bosne"...

Evo pogledaj gore, svaki drugi post ti je isti, probi glavu više non-stop istom pričom.
LSD

#4290 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

hahaha :lol: :lol: :lol: lik samo o Stepiju i njegovoj harizmi :lol: :lol: aaaaa ludila :lol: :lol: :lol: :lol:
veso

#4291 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

ja samo zelim da gledam bih repku na ep ili sp za svoga zivota,ako se ovako nastavi to znaci u limburgu mesecu,sa svim trenerim iz bosne smo pokusali i veliko nista,ljudi na greskama uce a mi stalno ponvljamo,ne mora biti stepi nek bude vaha,bajevic.
Obuca9

#4292 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veso wrote:ja samo zelim da gledam bih repku na ep ili sp za svoga zivota,ako se ovako nastavi to znaci u limburgu mesecu,sa svim trenerim iz bosne smo pokusali i veliko nista,ljudi na greskama uce a mi stalno ponvljamo,ne mora biti stepi nek bude vaha,bajevic.
I evo ga, još jedan u nizu istih postova :) :)
Comrad

#4293 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

veso wrote:ja samo zelim da gledam bih repku na ep ili sp za svoga zivota,ako se ovako nastavi to znaci u limburgu mesecu,sa svim trenerim iz bosne smo pokusali i veliko nista,ljudi na greskama uce a mi stalno ponvljamo,ne mora biti stepi nek bude vaha,bajevic.
Pa ne mozemo mi birati selektora kojeg hocemo, halo? Pare, odakle ti pare da platis spomenuta imena. Uostalom, Bajevic ima aganzman isto ko i Vaha. Daj pricaj malo o realnijim stvarima.

Ko da mi ne bi volili da nas uzme neki super strucnjak.
veso

#4294 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

u cemu je problem bih nogometa,imamo svetske igrace a nigde da se plasiramo,jedna slovacka i slovenija ode na sp a ne mozemo,evidentno je da nemamo izbornika koji moze da ukomponuje te velike igrace,koji ima autoritet i znanje,treba nam neko na koga nece moci vriti pritisak,stepi nije skup,iskusan je,poseduje harizmu,ili ivankovic koji je bio na sp,tu je katanec ako ga je makedonija platila mozemo i mi.
veso

#4295 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

ciro je citavu zemlju digao na noge i republika mrska je bila uz bih,susjedi su nam bili naklonjeni,kolika bi bila korist za drzavu da se palsiramo na ep,vise bi repka ucinila na jedinstvu bih nego politicari.
veljaca

#4296 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

veso wrote:u cemu je problem bih nogometa,imamo svetske igrace a nigde da se plasiramo,jedna slovacka i slovenija ode na sp a ne mozemo,evidentno je da nemamo izbornika koji moze da ukomponuje te velike igrace,koji ima autoritet i znanje,treba nam neko na koga nece moci vriti pritisak,stepi nije skup,iskusan je,poseduje harizmu,ili ivankovic koji je bio na sp,tu je katanec ako ga je makedonija platila mozemo i mi.
Veso - da ti ja pokusam odgovoriti - jer te shvatam, posto i mene ovi napadaju - ali nema veze - forum je ovo ....
Imamo mi i u BiH dobrih trenera ....
Covjek se proteze koliko mu je jorgan dug - koliko para toliko muzike ....
E, sada sto pojedinci - radi licne trenerske promocije - prihvataju te uslove - to je druga prica ...
I shvati ovo kao prijateljski savjet - smiri malo o Stepiju .... ( jedino ako nisi ti Stepi ) ....

:sax:
Last edited by veljaca on 23/09/2010 12:54, edited 2 times in total.
nellington

#4297 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nellington »

Ja sam za to da Džemaludin Mušović još jednom proba.
BaileyS

#4298 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Hadzibegic je do sad bio najpopularniji selektor i ja se ne bih protivio da se on vrati. Najozbiljnije.
veso

#4299 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

svi dosadašnji izbornici su bili iz bosne i ništa nisu učinili,da li to nešto govori,ovo je najbolja repka bih od postojanja ,šteta bi bilo nekvalifikovati se na ep,ako je pominjem stepija,šta ćemo sa ovma koji proetežiraju barabreza koji ni petliće nije vodio,da se uči na repki,može barabrez ali kao direktor repke,probali smo kurtu i murtu,možemo i stepija,zašto vam stepi smeta,meni pominjanje mehemeda,faruka,fuada,bake ne smeta,svako ima pravo na svoje mišljenje.Reic mi neko trenersko ime iz bosne koje je treniralo neki renomiran klub.Nije Ivanković skup a tu je i katanec.
cyprus

#4300 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Abacija wrote:Boldirano... I ti i @Cyprus provlacite istu pricu kako je Susic poslusao narod (citaj: forumase) i izveo narodni tim. Prvo, to je greska jer je malo ko prizeljkivao da Ibricic zapocne utakmicu. Drugo, mi NAROD nismo htjeli da se igra kukavicka odbranbena formacija sa ofanzivnim igracima nego smo htjeli da se napada. Trece, nije narod bio na pripremama i pricao sa igracima, nego je to bio Susic. Iz aviJona se vidi da Susic nema jednu od najvaznih osobina koje cine dobrog trenera, a to je pep-talk. Ako je u svlacionici mrtva sredina onda je i na terenu mrtva igra. Ukoliko su jos neki od igraca noc prije utakmice od pjevanja sa kafanskim kanarinkama pivom vlazili presusene glasne zice utoliko gore po ekipu. Ciro je djelomicno imao pep-talk ali je pao na taktici protiv Turske i Portugala, i to na isti kukavicki nacin kao sto je Susic pao protiv Francuza. Cetvrto, zar Susic nema svoga JA, svoje zamisli kako se treba pripremati i igrati? :shock: Izgleda mi kao covjek koji nije siguran u sebe i kao takav je i izabran od Saveza da bi lakse mogli manipulisati s njim.
Prvo, nije istina da je malo ko priželjkivo Ibričića u prvih 11. Po prvi put pred neku utakmicu, prije utakmice sa Francuzima mislim da niko nije reko lošu riječ za Ibričića, a mnogi su naglašavali da on treba igrat i to konačno na svojoj prirodnoj poziciji. Dobar dio forumaša je uporno bio za to da istrčimo sa istim sastavom kao protiv Luksemburga, što je za mene bio nonsense, ali eto besmisleno je sad o tome...

Drugo, ono nije bila odbrambena formacija!!! Ono je bila kvaziofanzivna formacija koju su Francuzi rastavili na proste faktore i koju su onemogućili da napada. Mi kao slabila ekipa od Francuza jednostavno nismo smjeli dozvolit luksuz da se idemo nadigravati, a objektivno falilo nam je mnogo toga u ekipi da bi bili ravnopravni za takvo nešto. Blanc je neutralisao u našoj ekipi sve što je trebalo, a kako nije postojala nikakva konekcija između naše defanzive i ofanzive, obilato su koristili ogroman prazan prostor, tako da mene čudi kako smo primili samo 2 gola. Da je to bila ona prava Francuska, fasovali bi najmanje 5 komada. Da su se Grci išli nadigravat i gurat 5 ofanzivnih igrača protiv jačih selekcija, niti bi se plasirali na protekla prvenstva, a kamoli jedno osvojili :-) . I ne, ne zagovaram bunkersku taktiku, nego jednostavno racionalno prilagođavanje jačini protivnika. Sušić je očito mislio da su mu Luksemburg i Francuska jednaki i da treba igrat istu igru, u čemu se grdno zajebo, ali je činjenica da je među narodom imo veliku podršku za takve zamisli...

Treće, to što je Sušić u svlačionici i na treningu pričo veze nemam, ali očigledno da je zakazo i na tom polju. Tu se slažem s tobom.

Četvrto, također se slažem da Sušić nekad i nema svoje JA, pa je zato i dozvolio da mu javnost skroji sastav i taktiku...
Locked