Sjo tebe...pa potpisao za žljrčr mora da valjaburek_in_space wrote:Stani ba malo, ni ne znamo u kakvoj je formi niti ishta oko njega, i odmah pozivati u reprezentaciju
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#4176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- veljaca
#4177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stani ba malo ti ....burek_in_space wrote:Stani ba malo, ni ne znamo u kakvoj je formi niti ishta oko njega, i odmah pozivati u reprezentacijuveljaca wrote:Evo Vasilic ( koji je odigrao nekoliko utakmica za BH repku - u vrijeme Cire ) potpisao za FK Zeljeznicar ...
Mislim da bi Pape trebao da ozbiljno uzme u razmatranje ovog igraca - pored Spahica i Nadarevica za naredne utakmice kvalifikacija .... Treba nam jedan klasican centarhalf ...
Rekao sam " uzeti u razmatranje ...." . ( ne bi bio ni prvi ni posljednji - koji je uzet u razmatranje ) ...
A da smo deficitarni na centarhalfu - jesmo ....
- burek_in_space
#4178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stao.veljaca wrote: Stani ba malo ti ....![]()
Rekao sam " uzeti u razmatranje ...." . ( ne bi bio ni prvi ni posljednji - koji je uzet u razmatranje ) ...
A da smo deficitarni na centarhalfu - jesmo ....
Otkud mi znamo da Pape ne razmatra tako josh 5 igracha na istoj poziciji, ali ne vidi potrebni kvalitet da bi ih zvao?! ž
Odbijam vjerovati da se samo o tome radi.1946 wrote: Sjo tebe...pa potpisao za žljrčr mora da valja
- veljaca
#4179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo i ja staoburek_in_space wrote:Stao.veljaca wrote: Stani ba malo ti ....![]()
A da smo deficitarni na centarhalfu - jesmo ....![]()
Otkud mi znamo da Pape ne razmatra tako josh 5 igracha na istoj poziciji, ali ne vidi potrebni kvalitet da bi ih zvao?! ž
Nadam se i duboko vjerujem da Pape razmatra tako josh ne 5 igracha na istoj poziciji - nego bar duplo vise .... i ne samo na toj poziciji ....
A to mu je i posao ...
- zecko_kupuz
#4180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mojtene Vasilića, kvalitetom ne može ni prismrditi reprezentaciji. I ne govorim ovo zato što igra u domaćoj ligi. Nešto poput drugog Mikelinija.
I ne trebaju nam više igrači koji će graditi rep. karijeru s 28 godina. Ako mali Bunoza valja, treba ga forsirati. Nadarević je već zreo da skokne do klupe, ne igra u klubu, očito spor, košta Spahića snage i živaca.
I ne trebaju nam više igrači koji će graditi rep. karijeru s 28 godina. Ako mali Bunoza valja, treba ga forsirati. Nadarević je već zreo da skokne do klupe, ne igra u klubu, očito spor, košta Spahića snage i živaca.
- Murat Sabanovic
#4181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
albanija - bih 1 : 1
- Comrad
#4182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gledam veceras na tv1 Bahinu emisiju u kojoj je gostovao Vaha i mogu sa 100% sigurnoscu reci da taj covjek nece nikada doci na kormilo nase reprezentacije.
Hebote sve vrijeme o nama govori u trecem licu. Ta drzava, ti gradjani moraju, ta reprezentacija...nijednom nije rekao nasa, moja drzava...a nekoliko puta rece da je francuz...sta ima francuz.
I na kraju kad rece "kako se ono kaze kod vas...jel rahatluk?"...pa mislim stvarno
, isto ko da je u monte carlu rodjen.
Mislim postujem ga i sve sto je uradio, fakat je legenda, ali ne znam, bas mi je nekako zasmetalo kako prica o svojoj hebenoj zemlji. Mora i on shvatiti da smo mi naopak narod, ali brate dodji i pomozi, najlakse je kenjat sa strane.
Zato, zaboravite ove nase stare legende. Sto neko rece, patriotizam staviti na stranu i zvati nekog kvalitetnog trenera, sta me briga odakle je, iz Somalije nek dodje ako ce nesto uraditi s nama.
Hebote sve vrijeme o nama govori u trecem licu. Ta drzava, ti gradjani moraju, ta reprezentacija...nijednom nije rekao nasa, moja drzava...a nekoliko puta rece da je francuz...sta ima francuz.
I na kraju kad rece "kako se ono kaze kod vas...jel rahatluk?"...pa mislim stvarno
Mislim postujem ga i sve sto je uradio, fakat je legenda, ali ne znam, bas mi je nekako zasmetalo kako prica o svojoj hebenoj zemlji. Mora i on shvatiti da smo mi naopak narod, ali brate dodji i pomozi, najlakse je kenjat sa strane.
Zato, zaboravite ove nase stare legende. Sto neko rece, patriotizam staviti na stranu i zvati nekog kvalitetnog trenera, sta me briga odakle je, iz Somalije nek dodje ako ce nesto uraditi s nama.
- burek_in_space
#4183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sad ce doci @veso da ti objasni par stvari. 
- JThomas
#4184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
svaki kvalitetan, afirmisan trener hoće prije svega pare. doš'o bi i vaha za parama, al' nema.
-
senco_panza
#4185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mozda je Jugo-nostalgicar!Comrad wrote:Gledam veceras na tv1 Bahinu emisiju u kojoj je gostovao Vaha i mogu sa 100% sigurnoscu reci da taj covjek nece nikada doci na kormilo nase reprezentacije.
Hebote sve vrijeme o nama govori u trecem licu. Ta drzava, ti gradjani moraju, ta reprezentacija...nijednom nije rekao nasa, moja drzava...a nekoliko puta rece da je francuz...sta ima francuz.![]()
I na kraju kad rece "kako se ono kaze kod vas...jel rahatluk?"...pa mislim stvarno, isto ko da je u monte carlu rodjen.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#4186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Haj` odluci se, .... jesi li za patriotizam, ili .... to nije vazno?Comrad wrote:Gledam veceras na tv1 Bahinu emisiju u kojoj je gostovao Vaha i mogu sa 100% sigurnoscu reci da taj covjek nece nikada doci na kormilo nase reprezentacije.
Hebote sve vrijeme o nama govori u trecem licu. Ta drzava, ti gradjani moraju, ta reprezentacija...nijednom nije rekao nasa, moja drzava...a nekoliko puta rece da je francuz...sta ima francuz.![]()
I na kraju kad rece "kako se ono kaze kod vas...jel rahatluk?"...pa mislim stvarno, isto ko da je u monte carlu rodjen.
- campa_xxx
#4187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Albanija - BiH 0:3 ........... vjecni optimistaMurat Sabanovic wrote:albanija - bih 1 : 1
-
repka
#4188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vaha izjavljuje da je bogat covjek,i da ga novac, bas toliko i ne interesuje.JThomas wrote:svaki kvalitetan, afirmisan trener hoće prije svega pare. doš'o bi i vaha za parama, al' nema.
Covjek prvo odmjeri tim(ekipu),i kada skonta da moze nesto postici,tako i pristupi poslu.
Jednostavno receno pravi trener,koji ima nesto u sebi,sto ga cini takvim kakav je,gladan uspjeha,motivator,psiholog i sta ti ja znam cega vise ne..a to najbolje pokazuje njegov ucinak kao trenera u sada bivsim ekipma itd..
Susic je tanak,i za to molim boga da protiv Albanije izvucemo makar nerijeseno.
Mani te se euforije..
-
michio
#4189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vahid tako o rođenoj zemlji a otišao Mamiću bolidu 
-
JEDRILICA
#4190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ali je zato za bajram odveo Mamica u dzamiju!
Ostavite Vahu, muka mu je od onih papaka u FS pa tako prica.
Ostavite Vahu, muka mu je od onih papaka u FS pa tako prica.
- Comrad
#4191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa upravo zbog ovog gore, kad sam vidio kako on prica o svojoj zemlji, skonto sam da od patriotizma nema nista i da ja mogu prestati ocekivati da ce nam neki trener doci eto samo zato jer je rodjen ovdje. Mislim, to je jasno odavno...al et.pape wrote:Haj` odluci se, .... jesi li za patriotizam, ili .... to nije vazno?Comrad wrote:Gledam veceras na tv1 Bahinu emisiju u kojoj je gostovao Vaha i mogu sa 100% sigurnoscu reci da taj covjek nece nikada doci na kormilo nase reprezentacije.
I iskreno vise su me pocele malo nervirati srceparajuce price nasih legendi kako su ih zaboravili. Ko ih je ba zaboravio. Pa ako su ih zaboravila govna iz saveza, nije ih narod zaboravio. Neka organizuju neku tekmu, gostovanje ili nesto pa ce vidjeti kolko ce ljudi doci, pored svih problema koji imaju sami sa sobom.
I na kraju...zasto nam trener mora bit iz BiH ili ex-yu...znaju igraci engleski...
- anonimni clan
#4192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Comrad wrote:Gledam veceras na tv1 Bahinu emisiju u kojoj je gostovao Vaha i mogu sa 100% sigurnoscu reci da taj covjek nece nikada doci na kormilo nase reprezentacije.
A sta bi to on trebao da pomogne?
Mislim........ imamo selektora,reprezentaciju,fudbalski savez,ligu.......
Ne kontam.
Mislis li mozda na humanitarnu pomoc ili neke donacije?
De budi konkretan!
- Comrad
#4193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Htio sam samo reci da nije ok pricati sa 2-3k km udaljenosti i srati kako ne valja savez. Pa znamo i mi da ne valja. Valjda sportski radnici treba da ga mijenjaju. Pa kad bi nase legende pokrenule tu lavinu sigurno bi se nesto i desilo. Mora postojati nacin da se oni infiltriraju u savez...ali bi onda oni morali doci ovdje i raditi...a to je naravno problem. Ne zamjeram im to, postujem otisli izgradili nove zivote, porodice, trebaju sad sebi stvarati nove probleme i ganjati se sa ovim nasim firaunima, ali ne valja pametovati bezveze. Znamo mi dobro kakvo je stanje.anonimni clan wrote:Comrad wrote:Gledam veceras na tv1 Bahinu emisiju u kojoj je gostovao Vaha i mogu sa 100% sigurnoscu reci da taj covjek nece nikada doci na kormilo nase reprezentacije.
Ne kontam.
De budi konkretan!
- Murat Sabanovic
#4194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mali prorok iz Kreševa: Ni BiH ni Hrvatska neće na Evropsko prvenstvo
Zna unazad nekoliko godina koliko je puta nestalo struje, koje su udarne vijesti bile, primjera radi, prije pet godina na taj i taj dan itd.
Kristijan: Imam predosjećaj za mnogo toga šta će se desiti
U Kreševu u posljednje vrijeme priča o Kristijanu Buljanu, učeniku osmog razreda Osnovne škole „Boris Čorić“, top-tema je čaršije. Kažu da on ima posebnu moć u proricanju budućnosti i pogađanju prošlosti, vremenske prognoze i slično.
Potražili smo ga i razgovarali, uz dopuštenje njegovih roditelja, oca Vladimira i majke Irene.
Volim prirodu
- Prije pet godina ležao sam u krevetu i razmišljao o jednom datumu od prije pet mjeseci. Došlo mi je nekako u glavu i koji je dan bio tog datuma, kao i sjećanje na sve dane u vremenskom periodu od pet mjeseci. Primijetio sam tada da ja imam nešto što ne mogu objasniti. Primam, rekao bih, neke signale od prirode.
Poseban mi je ugođaj kada je velika grmljavina, a pogotovu ako nema električne energije. E, tada je moja sposobnost potpuna. Volim hodati po planinama, putovati, volim prirodu, a kako je čuvamo jednog dana će nam se i osvetiti.
Mogu evo prognozirati da će nam jesen biti uz lijepo vrijeme ali i hladna. Krajem oktobra i početkom novembra će na teritoriji BiH padati kiša, a bit će i vjetra. Od 20. oktobra do početka novembra past će i prvi snijeg od desetak centimetara, a pravi veći snijeg će pasti krajem godine, oko Božića - kaže Kristijan.
Kad će se oženiti
Ljudi u Kreševu i okolini čuli su za Kristijanov dar. Dovoljno je da mu kažete datum i godinu rođenja on će vam kazati koji je to bio dan u sedmici. Zna unazad nekoliko godina koliko je puta nestalo struje u Kreševu, koje su udarne vijesti bile, primjera radi, prije pet godina na taj i taj dan itd.
- Moje kolege iz škole me zapitkuju o ocjenama, kad će kontrolni, traže da ih ja naučim tu moju sposobnost. Ne mogu, to se ne može naučit, ja imam predosjećaj za mnogo toga šta će se desiti. Ima i onih koji me zadirkuju i ne vjeruju u moju sposobnost. Pitaju me ljudi, recimo, kad će se oženiti, udati, dobiti novac, kakvo će ih zdravlje služiti itd, itd. Naravno, nekad i pogriješim jer se moram dobro koncentrisati - priča nam veoma govorljivi Kristijan Buljan iz Kreševa.
Nije sportski tip
Kristijan nam kazuje da nije sportski tip ali ponekad prati nogometna zbivanja. Prognozirao nam je da će nogometni prvak BiH biti Sarajevo, a da se ni BiH ni Hrvatska, nažalost, neće plasirati na Evropsko nogometno prvenstvo 2012. godine.
(avaz)
Zna unazad nekoliko godina koliko je puta nestalo struje, koje su udarne vijesti bile, primjera radi, prije pet godina na taj i taj dan itd.
Kristijan: Imam predosjećaj za mnogo toga šta će se desiti
U Kreševu u posljednje vrijeme priča o Kristijanu Buljanu, učeniku osmog razreda Osnovne škole „Boris Čorić“, top-tema je čaršije. Kažu da on ima posebnu moć u proricanju budućnosti i pogađanju prošlosti, vremenske prognoze i slično.
Potražili smo ga i razgovarali, uz dopuštenje njegovih roditelja, oca Vladimira i majke Irene.
Volim prirodu
- Prije pet godina ležao sam u krevetu i razmišljao o jednom datumu od prije pet mjeseci. Došlo mi je nekako u glavu i koji je dan bio tog datuma, kao i sjećanje na sve dane u vremenskom periodu od pet mjeseci. Primijetio sam tada da ja imam nešto što ne mogu objasniti. Primam, rekao bih, neke signale od prirode.
Poseban mi je ugođaj kada je velika grmljavina, a pogotovu ako nema električne energije. E, tada je moja sposobnost potpuna. Volim hodati po planinama, putovati, volim prirodu, a kako je čuvamo jednog dana će nam se i osvetiti.
Mogu evo prognozirati da će nam jesen biti uz lijepo vrijeme ali i hladna. Krajem oktobra i početkom novembra će na teritoriji BiH padati kiša, a bit će i vjetra. Od 20. oktobra do početka novembra past će i prvi snijeg od desetak centimetara, a pravi veći snijeg će pasti krajem godine, oko Božića - kaže Kristijan.
Kad će se oženiti
Ljudi u Kreševu i okolini čuli su za Kristijanov dar. Dovoljno je da mu kažete datum i godinu rođenja on će vam kazati koji je to bio dan u sedmici. Zna unazad nekoliko godina koliko je puta nestalo struje u Kreševu, koje su udarne vijesti bile, primjera radi, prije pet godina na taj i taj dan itd.
- Moje kolege iz škole me zapitkuju o ocjenama, kad će kontrolni, traže da ih ja naučim tu moju sposobnost. Ne mogu, to se ne može naučit, ja imam predosjećaj za mnogo toga šta će se desiti. Ima i onih koji me zadirkuju i ne vjeruju u moju sposobnost. Pitaju me ljudi, recimo, kad će se oženiti, udati, dobiti novac, kakvo će ih zdravlje služiti itd, itd. Naravno, nekad i pogriješim jer se moram dobro koncentrisati - priča nam veoma govorljivi Kristijan Buljan iz Kreševa.
Nije sportski tip
Kristijan nam kazuje da nije sportski tip ali ponekad prati nogometna zbivanja. Prognozirao nam je da će nogometni prvak BiH biti Sarajevo, a da se ni BiH ni Hrvatska, nažalost, neće plasirati na Evropsko nogometno prvenstvo 2012. godine.
(avaz)
-
extraordinary
#4195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
E jbg, a ja se taman ponadao da ćemo otići na Euro. Ništa, uzeti mlade i uigravati u kvalama za svjetsko.
- Murat Sabanovic
#4196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja vise ovom malom vjerujem, nego nasim manekeima na celu sa safetomextraordinary wrote:E jbg, a ja se taman ponadao da ćemo otići na Euro. Ništa, uzeti mlade i uigravati u kvalama za svjetsko.
- nellington
#4197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo je za FKS profulao 
-
ponovofriendly
#4198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Comrad wrote:Gledam veceras na tv1 Bahinu emisiju u kojoj je gostovao Vaha i mogu sa 100% sigurnoscu reci da taj covjek nece nikada doci na kormilo nase reprezentacije.
Ma hebat ga kad je moze da radi za one koji su ga htjeli ubiti znaci a nema principa nego ga je stid sto je bosanac i sto iz toga ne moze da profitira nego kao francuz glumi da je nesto nije ni svjestan sta. Neka ode u druge dijelove svijeta pa ce vidjet koliko ljudi mrze francuze zbog aroganije.
-
DZONPI
#4199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape nezna sa igracima i to je problem.On nezna zagalamit.Pa ne otvara usta cjelu tekmu.Pa vrisni jebo te on.Stoji ko kip,zini jadan da te igraci cuju.Posto nije na vrijeme smjenjen sad je kasno za sve.Steta bio bi to fin provod po Poljskoj i Ukrajini.
- anonimni clan
#4200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jesi li ti svjestan sta pises?Comrad wrote:Htio sam samo reci da nije ok pricati sa 2-3k km udaljenosti i srati kako ne valja savez. Pa znamo i mi da ne valja. Valjda sportski radnici treba da ga mijenjaju. Pa kad bi nase legende pokrenule tu lavinu sigurno bi se nesto i desilo. Mora postojati nacin da se oni infiltriraju u savez...ali bi onda oni morali doci ovdje i raditi...a to je naravno problem. Ne zamjeram im to, postujem otisli izgradili nove zivote, porodice, trebaju sad sebi stvarati nove probleme i ganjati se sa ovim nasim firaunima, ali ne valja pametovati bezveze. Znamo mi dobro kakvo je stanje.anonimni clan wrote:Comrad wrote:Gledam veceras na tv1 Bahinu emisiju u kojoj je gostovao Vaha i mogu sa 100% sigurnoscu reci da taj covjek nece nikada doci na kormilo nase reprezentacije.
Ne kontam.
De budi konkretan!
Vaha i ostali bi morali doci i mijenjati ljude u Savezu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ili ti tvoji "sportski radnici"
A kad dodje neko od tih "legendi" preuzme reprezentaciju i pokusa nesto napraviti nakon par utakmica....treba ga mijenjati!!!!!!!!
Kakav patriotizam.o cemu to ti pricas?
Od patriotizma se ne zivi............i na granama patriotizma se ne ide na velika takmicenja.
Za plasman na veliko takmicenje nije dovoljno imati jednog Dzeku ili Ibricica.
Za to je potrebno puno puno vise..............
Jak savez...................kojeg nemamo
Jaku ligu................... koju nemamo
Spremnost svih sportskih struktura da stoje iza reprezentacije ..............koje nemamo
Iskusnog trenera ..........kojeg nemamo
Sve to zna i Vaha,sve je to znao i Osim sve to zna i jos puno strucnjaka koji nece da se fataju nase reprezentacije.
Zato trebe da budemo sretni da postoji neko kao Susic ........koji pokusava sa reprezentaciji napraviti skok u trenerskoj karijeri .............jer do sada nije nisto bio uspjesan sa timovima s kojma je radio.
Trebamo biti svjesni sutuacije u kojoj nam je fudbal.
Znaci sagledati kompletnu situaciju pa tek onda postavljati ciljeve i gledati da oni budu realni.
Dovesti trenera kalibra Vahe kosta.I to jako puno kosta.
Ali ako se gradi odedjeni projekat tipa "odlazak na evropsko prvenstvo" onda je tu pored trenera potrebno jos jako mnogo drugih faktora koji se moraju posloziti da bi se stiglo do cilja...........
Kod nas prvi i osnovni faktor "Fudbalski savez" je jako jako los...........tako da odmah u startu svi projekti i planovi padaju u vodu.
Tacka.