Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JThomas

#4001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

palermo wrote:
Niko se hantraga ovdje ne ufurava, ijudi kometarišu ono što su sinoć vidjeli. Ako smijem primijetiti, bitna je razlika između utakmica sa Portugalom i ove sinoć.Mi u Portugalu pogodismo dvije stative i prečku, a snioć jednio što smo pogodili je ona reklama, i to ne iza gola nego sa strane

Ne valja nam ovaj selektor. Možda se popravi, ali sad za sad ne valja. Nije valjda da je grijeh to reći.
u portugalu i nekako, al' vala u zenici protiv portugala nam je najbolja šansa bila udarac pjanića s 30 metara, isto kao i sinoć...
elSaik

#4002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Samo zato što se Ćiro nije spremio taktički za Portugal i što nam je falilo nekoliko ključnih igrača. Sinoć smo igrali u najjačem sastavu i imali na klupi selektora koji poznaje Francuze "u dušu" ( :lol: ).
krivorijek

#4003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by krivorijek »

Ne mogu vjerovat da se diskusija na ovoj temi tjera i pretvara redovno u zeljo-sarajevo prepucavanje ili kosevo - bilino polje podjebavanje, itd.

Uzas zivi.

Pa sta je vama bolan vise???
palermo

#4004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

JThomas wrote:
palermo wrote:
Niko se hantraga ovdje ne ufurava, ijudi kometarišu ono što su sinoć vidjeli. Ako smijem primijetiti, bitna je razlika između utakmica sa Portugalom i ove sinoć.Mi u Portugalu pogodismo dvije stative i prečku, a snioć jednio što smo pogodili je ona reklama, i to ne iza gola nego sa strane

Ne valja nam ovaj selektor. Možda se popravi, ali sad za sad ne valja. Nije valjda da je grijeh to reći.
u portugalu i nekako, al' vala u zenici protiv portugala nam je najbolja šansa bila udarac pjanića s 30 metara, isto kao i sinoć...
Slažem se, ali bez pola tima, uostalom nije bitno. Poenta onog što sam htio je reći je ova jedna čudna pojava da se odjednom javljaju ljudi koji kažu, šta'š ti kritikovati, znaš ba ko su oni, oni su vrancuzi, oni jedu žive ljude.
Ako ne kirtikuješ, a jučerašnja utakmica je dala toliko materijala za kritiku, onda si zapravo sam sebe proglasio luzerom.....dobro je jaro , živa glava na ramenu. Trebali bi naći mjeru.....ne treba blatiti i vrijeđati, ali ovo
p(r)ozivanje onih koji samo žele da kažu ,nešto je trulo u državi danskoj, je bezveze, da ne kažem nešto drugo.
kotace

#4005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kotace »

Halooo medvjedici,tema je Pape a ne tamo neki brko.Nase djevojcice,koju god formaciju da im postavis,ne mogu meda s kasike.Ko na terminu :x .Lulic :thumbup:
Dammme

#4006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

s_bjelava wrote:Francuska bila I prosla, mi se proveli k’o bosi po trnju. Da je srece, kao sto nije, FS/NS BIH bi sazvao vanrednu sjednicu predsjednistva I trazio od selektora analizu utakmice I razloge zasto smo se predali bez ispaljenog metka. Prvenstveno zasto igraci nisu trcali, zasto je izostao factor borbenosti, razloge apatije koji je rezultirao porazom bez upucenog udarca na gol protivnika. Taktika je ovdje nevazna, iako je, po meni, bila pogresna.
Ako taj isti FS/NS planira dio svojih prihoda namiriti od prodaje karata na domacim utakmicama onda moraju doci do uzroka zasto su navijaci BiH reprezentacije napustili stadion AFH sinoc nezadovoljni i velika vecina njih nece platiti kartu za sljedecu utakmicu. Ali kao sto rekoh, ovi uhljupi i kriminalci u FS/NS nemaju nikakvu dugorocnu viziju, sretni su da su jos na slobodi i da mogu nesmetano unistavati nas nogomet, neki svjesno a neki nesvjesno, sto je po meni jos gore.
Iz mog ugla, trenera amatera, kratka analiza utakmice:
Pape.
Branio sam ga do sada, imao povjerenje u njega ali nakon sinosnje utakmice vise nisam siguran. Bar da je preuzeo odgovornost na sebe i zastitio igrace ali nije imao hrabrosti ni za to.
Ekipa lose postavljena, formacija pogresna, sa jednim zadnjim veznim, bez Jahica koji se jedini mogao, fizicki, nositi sa njihovim veznjacima, ofanzivna formacija sa kukavickom taktikom. Stekao sam dojam slabe motivacije igraca i nedostatka hrabrosti da promijeni par igraca da se ne bi kome zamjerio.
Blan nakon utakmice kaze da mu je glavni cilj bio da odsjeku 10 i 11, ne zna im ni imena ali zna kako igramo. Svi znaju, cijeli svijet, Spanija, Portugal, Turska, Francuska samo mi nista ne mijenjamo. Plan B kod nas ne postoji, prilagodjavanje u toku igre je nama nepoznat pojam.
Francuzi su nam ocitali lekciju bas kao maloj djeci. Takvi smo bili na terenu, nemocni i jadni, nedorasli protivniku koji nije, budimo realni, prvi razred europskog fudbala, barem ova ekipa koja je sinoc igrala.
Ako Pape ponovi ovakve greske u Albaniji onda mu je bolje da trazi drugi posao.
Malo o igracima:
Ono sto brine je nedostatak zalaganja na terenu, pa mi nismo uklizali kako treba, svaki, bas svaki duel smo izgubili na sredini, nijedna 50-50 lopta nije bila nasa.
Mi smo sinoc morali dobiti 5-6 zutih kartona, pa i crveni ako treba ali preorati teren i izvuci barem nerijeseno. O Albaniji misliti kad dodje vrijeme za to, vratili smo Francuze u igru za prva dva mjesta, prelagano smo im dali sve sto su htjeli, bolje je Luxemburg igrao protiv nas nego mi sinoc.

Dzeko odsjecen, bezvoljan, bez udarca na gol.
Miske los do bola, okretan k’o vagon, ja vec dugo govorim da je njegovo proslo, dabodga da izbori mjesto kod Rajkarda ako nastavi ovako da igra.
Pjanic nejak, otpuhali su ga Diaby i Diarra, treba on jos pure jesti. Ruku na srce, pomagao je zadnjem veznom, tu nije bas nesto plaho jak.
Vedo izgubljen, na pogresnoj poziciji ali nije zasluzio zvizduke.
Bekovi dobri, odigrali solidno. Pogotovo Mujdza.
Spahic ne moze, jadan, sve sam, Nadarevic slab, nesiguran, kiksao kod oba gola.
Ibricic los, bez ideje, zacudo fizicki slab, izgubio svaki duel.
Hasagic odlican, nije kriv ni za jedan gol, odbranio dva cista zicera, spasio nas tezeg poraza.
Rahimic dobar, nije mogao sam, trebao mu je neko pomoci, dok je imao snage odigrao solidno.
Odličan post sa kojim se slažem recimo nekih 99% i s tim što bih dodao još par stvari.
Ono sa čim se ne slažem je ocjena Misimovića. Ne kažem da se nije uklopio u sveopšti jad i bijedu koju smo vidjeli sinoć, ali je trčao bez lopte i otkrivao se više nego što sam očekivao. Takođe je u fazi odbrane odrađivao posao koji su trebali odrađivati Džeko i indisponirani ibišević. Dakle ganjao je i pokrivao odbrambene igrače Francuske. Takođe, (onoliko koliko sam ja vidio, možda se na TV vidjelo bolje) ono pasova što je dao je uglavnom bilo precizno i na vrijeme.
Dodao bih da sam u današnjim novinama pročitao (i nisam mogao da vjerujem) Papetovu izjavu u kojoj između ostalog kaže da je igračima rekao da (parafraziram): "ne igraju oštro, da ne bi dobili naivno neki žuti karton".
Takođe igra bez lopte i otkrivanje kada su loptu imali Spahić i Rahimić je bilo nikakvo, tačnije nije ga ni bilo. A kao posljedica toga je uslijedilo nabijanje lopte na Džeku, a to nam nikad nije donijelo nikakvu korist niti će nam kada donijeti.
leo karan

#4007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leo karan »

dzenan_tr wrote:
leo karan wrote:
dzenan_tr wrote:Razumijem frustriranost usljed poraza čiji su važniji uzroci nezalaganje, ne htijenje, bezvoljnost i na kraju nemoć Sušićevih igrača, ali ne mogu shvatiti da klub lokalnog karaktera i što je najgore dosega, može biti iznad reprezentacije zemlje u kojoj si rođen i u kojoj živiš.

Od kakve ste vi japije, ako sam ja lud?
nisi ti lud, nego samo provincijalac koji pokusava da shvati nesto za sto nema softwera u svojoj glavi
dobro si rekao: "...ali ne mogu da shvatim da..."
tu se zaustavi i ne trudi se
Da si u životu vidio barem jedan evropski grad shvatio bi zašto je jadno to što misliš da i sam nisi ovo boldirano.
cosmopolito, ne provaljuj se, za tebe sam zuko dzumhur
Edin H.

#4008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

leo karan wrote:cosmopolito, ne provaljuj se, za tebe sam zuko dzumhur

:lol: :lol: :lol:
Jack Be Nimble

#4009 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Jack Be Nimble »

dzenan_tr wrote:Razumijem frustriranost usljed poraza čiji su važniji uzroci nezalaganje, ne htijenje, bezvoljnost i na kraju nemoć Sušićevih igrača, ali ne mogu shvatiti da klub lokalnog karaktera i što je najgore dosega, može biti iznad reprezentacije zemlje u kojoj si rođen i u kojoj živiš.

Od kakve ste vi japije, ako sam ja lud?
Pa to se moze svesti na to sto internacionalni fudbal nije vise kao sto je nekad bio. Sada je sve u klubskom fudbalu, ako zelis vidjeti kvalitet i uzbudjenja bolje je gledati razno lage lige subotom i nedeljom nego gubiti vrijeme sa internacionalnim utakmicama.
ismb

#4010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ismb »

AMD wrote:Bezveze priča... Čuj Ćiro je trebo ostati, a Sušić otići. Lik od Španije 2 poraza, od Portugala 2 poraza i Turskoj jedva uzeo bod. Sve jake tekme popušio. Mi izgubimo od Francuske, a odmah Sušić kriv. Mi smo bezveze ekipa sa 3,4 pojedinca koji nešto vrijede. Sušić kriv što su klocevi nespremni?! Da je imao greški, jeste. Ali mi možda možemo biti drugi i to je to. Mi smo mala naopaka država, sa krkanima na tribinama, koja misli da je Francuska smješna, a BIH velesila...
Vi ste inače kvalifikovani za procjenu sposobnosti određenog igrača (Mou, nisam Vas prepoznao, duboka isprika...)
Sušić kriv što su klocevi nespremni?!
Niti ja, niti Vi smo na raspolaganju da to procijenimo. To je posao selektora, koji to nije (gle čuda, a onakav niz uspješnosti ima na pripremi svojih igrača, te su redom osvajali... nabrojite, molim Vas)
ratata wrote:pa nije Susic igrao nego Dzeko
Ozbiljno? Pa, nije ni Pape sam odigrao svoje najbolje utakmice, nego su to (valjda to tako ide...) treneri složili oko te svoje "zvijezde" ostale igrače koji su i stvorili situaciju da PAPE (igrački, ustati, pa spomenuti) napravi što je napravio. Kako je igra bila sređena prošlu noć, mislim da bi nam uz Džeku trebao još i Chuck Norris iz najboljih dana da dođe do bilo kakve lopte - trčao on ili ne...

Bijesan sam, volim ovu reprezentaciju, volim ih sve, sinoć sam doveo 52 Irca na tekmu (pogodite za koga su navijali 8) ), i onda dođem kući i osjećam se bijedno...
A zašto - zbog apsolutnog diletanta na klupi reprezentacije jedne države. Zbog toga što on kaže da su oni jednostavno nadmoćniji i bolji (a Bjelorusija inače igra ekipom X-Men-a (za one koji misle da su Bogom dani - da, gledao sam sažetak tekme, i da, imali su Francuzi šanse, ali su ih imali i Bjelorusi - nabrojte naše sinoć...). Huh, ako je već tako ( i niti jednog trenutka to ne sporim), onda reci lijepo da: "Ja mislim da smo mi presretni da uopšte igramo ove kvalifikacije. Iz mog dugogodišnjeg trenerskog iskustva, smatram da je ovo naš maksimum (naravno, gosp. Sušić kada bi izgovorio dvije rečenice u nizu bi se smatrao lumenom), te vas molim da ne opterećavate igrače i javnost glupostima kao što su plasman bilo gdje i bilo kada. Hvala na pažnji, i molio bih vas da prestane ova glupost kao što je navijačka euforija prije bilo koje utakmice u našoj državi. Hvala vam na pažnji, a ja odoh sjesti prije nego što se završi izvođenje himne BiH, pošto je ionako navijači ne vole... (Malo poduži komentar, ali kada bi Pape ovo izgovorio, mislim da bi odmah dobio anafilaktički napad...)
ismb

#4011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ismb »

AMD wrote:Ova Francuska se morala pobjediti HAAHAHAHAHAH

benzema - real ---- ibisevic - hofenhajm
clichy - arsenal ---- lulic- jang bojs
diabi- arsenal ---- rahimic- cska(ne igra)
malouda-celzi --- ibricic - hajduk
mexes -roma ---- nadarević (neznam ni napisati )
lloris - lyon ---- hasagic xxx
sagna - arsenal--- mujdža - freiburg

"Poznavaoci" fudbala uredu je...
http://www.fifa.com/worldcup/matches/ro ... index.html
Ne, ovi su "trebali" pobijediti Francusku (pogledaj spisak klubova za koje igraju, osobo s ograničenim sposobnostima shvatanja, a po definiciji je to mnogo kraće objašnjenje...). Doduše, ovaj Orlando Pirates "ubija" (ako se misliš "vaditi" na imena trenutnih igrača, nemoj, bolje ti je9...
ismb

#4012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ismb »

Nuclear Winter wrote:Ma njima je brko "provjeren kvalitet" :lol: Samo što je problem sa brkom,da tog "kvaliteta" NEMA kad NEMA nijaza poznatijeg pod imenom "torbar" :dance:
Šta ima, Bleki (vau, vau pašče)
Srećom, nema se torbi...
Dialer

#4013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Vidim sad se kao prica o nekoj ne cvrstoj urci i zna se kako je u svlacionici :lol: :lol: stvarno bosanski humor nema granica. i ovaj govnar sto je napiso kolumnu je smijeshan. da eto trebali smo ih uzet 4 razlike onako iz pcke. Jarane mogli smo ih mi pobjedit iz jednog shuta na gol ko bjelorusija da je uso onaj Pjanicev faul.

Uoci 27 noci svi su se molil da repka izgubi da bi mogli pljuvat :thumbup:
DOBOJLIJA

#4014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DOBOJLIJA »

Kao i obicno HAHAHA SUSIC, on je meni onu vartu i nadu ugasijo cim je uzeo posao kao selektor.

Susic je kao Savicevic, predobar igrac ali na intelektualnom nivou kao djecak od 11 godina.
To se znalo i prije rata, ima dosta sprsarija na susicev racun.

Albanija - Bih 1-1 i to jakoooooo tesko

PS: Po meni je najbolji nas selektor bijo blaz sliskovic (jest da se prodavo i povuceno igrao) ali to govori ko nas je sve vodijo kad je on kao favorit.
Murat Sabanovic

#4015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

za sve je kriv BORCE SREDOJEVIC .on je uvijek tu sa reprezentacijom .covjek donosi nesrecu... :D
Zmijuga loma

#4016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Zmijuga loma »

Murat Sabanovic wrote:za sve je kriv BORCE SREDOJEVIC .on je uvijek tu sa reprezentacijom .covjek donosi nesrecu... :D
Meni kažu da je dobar momak. :D
psydelija

#4017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by psydelija »

Murat Sabanovic wrote:za sve je kriv BORCE SREDOJEVIC .on je uvijek tu sa reprezentacijom .covjek donosi nesrecu... :D
:thumbup: :D

Safet i njegova teletabis taktika, je obican luzer i zato ga treba po hitnom postupku razresiti duznosti (zvuci lepo, ali je neizvodljivo). Nadati se da je moralan covek i da ce sam odstupiti do meca sa Albanijom.

P.S. Izjave i analize su mu antoloske. Ja se iskreno ismejem.
nellington

#4018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nellington »

Dajte Stepija da se igramo!
Murat Sabanovic

#4019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

braca za selektora
siki_sa

#4020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by siki_sa »

Hantraga wrote:Eto sad je opet selektor kriv, a de mi napisite kad je to nasa reprezentacija pobjedila neku veliku reprezentaciju pod vodstvom bilo kojeg selektora???

Ovde pojedinci placu za Cirom, a on je izgubio 5 utakmica u proslom ciklusu i to sve od velikih reprezentacija: 2 od Spanije, 2 od Portugala, i 1 od Turske... Pobjedio je timove kao sto su Luksemburg i neke koji su na nasem nivou...

Problem kod nas je sto smo mi puni sebe i stavljamo se na nivo Brazila, a u sustini smo jedna prosjecna reprezentacija koja najvise moze postici 2 mjesto u kvilifikacijama...

Sinoc su nam Francuzi pokazali gdje nam je mjesto, a tako su nam i Spanci i portugal pokazali u proslom ciklusu...neznam zasto pojedinci na ovom forumu se ufuravaju na nase zvijezde koje su samo popularne u BiH, a u svijetu su prosjecni igraci...
Blaz sliskovic je po meni bio do sad najbolji nas selektor, taj covjek je odigrao sa spanijom dva remija, i kod nas i kod njih, pobjedio jednu dansku kod njih, norvesku kuci....gol ga je djelio od eura.Sto se cire tice mnogo bolji nego pape, sjetimo se hrabre igre u portugalu, svije precke stativa.....tacno je da ciro nije pobjedio ni jednu veliku reprezentaciju, ali pape ne bio mogao ni belgiju pobjediti, pape nije za ovog posla da se razumijemo, imao je protiv francuza kukavicku taktiku.Od sest utakmica koje je susic vodio igra je bila katastrofa, uzasna, sramna, ako je uopste igre bilo.Sa susicom mozemo ocekivati maksimalno remi u albaniji, poraz u rumuniji, mozda remi sa bjelorusijom, mozda kuci remi sa rumunijom, pobjedu nad luksemburgom, mozda naguzove kuci pobjedu nad bjelorusijom, i naravno poraz od francuza kod njih.
Murat Sabanovic

#4021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

jest,pa je usro zadnje kvalifikacije ... dajte kakav sliskovic....
ciro da je imao hasana,barabareza,bolu,baljica osvojio bi svjetsko !!!
veljaca

#4022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Pape - BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN !!!!
jeza u ledja

#4023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Zadnjih 5 strana ove teme....nidje veze....sta vam je ba?
De se malo presaberite.
Svi se slazemo: 1) Susic je mogao ovu tekmu i bolje odraditi, i 2) bez obzira na sve, Francuska je za nas velesila, pa i sa drugim timom.

Zasto toliko panicite nije mi jasno? Imamo Susica na celu, kakav je takav je. Ovaj nas Savez je samo jednom do sada doveo pravog strucnjaka na celo (Ciro), ostalo je sve bilo kao i Susic, znaci nek ode Susic dovesce nam vjerovatno jos jednog takvog, bez nekog CV iza sebe. Sto se tice Cire, on je sam sebe otjerao. Pitanje je i sta bi on, kao 'provjereni trener', napravio protiv ovih Francuza. Mene je ova utakmica strahovito posjetila na utakmicu protiv Portugala u Zenici. Isto sve, od igre do navijaca. ISTO. Kazete nismo tada imali sve igrace na raspolaganju? Pa nije imao ni Portugal (CR, Nani, Pepe, Mendes, Danny, Almeida, Quaresma), a i nama je falio sada Salihovic, jedini igrac kojem je centralni vezni prava pozicija. (pozicija koja nam je najvise falila neki dan).
I izgubili smo od Francuske, sta sad? To je ocekivano. Vec sam rekao, jedini razlog sto se mozda predvidjalo nesto drugo je taj sto je Francuska kao potpuno renovirana repka potpuno nepoznat cimbenik. No ipak, i ovaj skup igraca sto je Blanc izveo na teren neki dan je duplo jaci od nase ekipe (na papiru).
I onda ona standardna smijesna: "eto nije toliko problem sto smo izgubili od jaceg, vec je problem sto nismo igrali kako treba" (napadali, zalagali i sl.), isto kao sto smo protiv Luksemburga govorili: "eto Lux je autsajder, njih smo ocekivano pobjedili, ali nije to razlog optimizma vec kao nacin na koji su nasi igrali" (napadali, zalagali se i sl.)... pa mislim ono.... :roll: Cas euforija, cas sjeb neki. A neko normalan sto gleda ovo sa strane rekao bi - pa sasvim realni rezultati - BiH uzima Luxa, Francuska uzima BiH - i hajmo dalje.
Sta vam je koji kurac? Sacekajmo prvu pravu kljucnu utakmicu, a to je ona u Albaniji. Tek nakon nje se mogu donositi neki realni zakljucci.
veso

#4024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

moralo je se makar osvojiti bod,da se iskoriste rezultati drugih ekipa,pape ako ne osvoji tri boda protiv albanije,zahvaliti mu se i dovesti iskusnog trenera,nikako barbareza ili predhodnike
nellington

#4025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nellington »

veso wrote:moralo je se makar osvojiti bod,da se iskoriste rezultati drugih ekipa,pape ako ne osvoji tri boda protiv albanije,zahvaliti mu se i dovesti iskusnog trenera,nikako barbareza ili predhodnike
Mene samo strah da Papetova raja poslije Albanije ne kaže: "Nije sve gotovo, sačekajmo sljedeću utakmicu". Naime, poslije Katara, Njemačke, Švedske je bilo - sačekajmo Francusku, poslije Francuske je - sačekajmo Albaniju - i tako možemo do Eura čekati.

A sve mi se više sviđa ovaj tvoj šarmer

Image
Locked