Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Crvena Tifoza

#3851 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Sivka_Planinc wrote:

Osim stariji ili mladji,Barbarez,Vaha,Ciro ili nekoga iz susjedstva....evo Crnogorci su angazirali Cicu Kranjcara i zapoceli su kvalifikacije sa dvjema pobjedama!!!!
Bez uvrede, Osim stariji voli samo palamuditi po novinama i na nekakvim susjednim TV emisijama, treba vako, treba onako. Covjeka zaboli neka stvar za nasom reprezentacijom. Otkako imamo reprezentaciju tako je to.
Osim mladji - trenutno vodi Zeljeznicar. Pod ugovorom je.
Vaha je pod ugovorom sa Dinamom. Sumnjam da bi mu Mamici dali da sa strane vodi reprezentaciju BiH.
Ciro. Bio i prosao. Ciri su na megdan u kvalifikacijama i barazu izlazile reprezentacije poput Spanije (2 puta), Turska (2 puta), Portugal (2 puta) i bilans bodova je bio 1. Ciro je svoj "uspijeh" izgradio na pobjedama malih reprezentacija, u sto ja ne sumnjam da Pape nece uspjeti.
Koga god dovedemo za selektora, moramo shvatiti da se kvalifikacije dobivaju na utakmicama protiv reprezentacija kao sto su Bjelorusija i Albanija. Nikako Francuska.
Francuska je kiksala jednom kod kuce. Malo su se izvadili protiv nas. Oni ce opet kiksati u Albaniji i Rumuniji. Zivi bili pa vidjeli.

:bih:
k3ngur

#3852 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by k3ngur »

Ovdje vecina govore treba Barbareza dovest, treba Osima dovest, jes aha doci ce oni pogotovo kad vide kako odmah napadaju selektora nakon jedne ili dvije izgubljene utakmice. Pa nisu ludi da zivce kidaju sa ovakvim seljacima...
Sivka_Planinc

#3853 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sivka_Planinc »

Crvena Tifoza wrote:
Sivka_Planinc wrote:

Osim stariji ili mladji,Barbarez,Vaha,Ciro ili nekoga iz susjedstva....evo Crnogorci su angazirali Cicu Kranjcara i zapoceli su kvalifikacije sa dvjema pobjedama!!!!
Bez uvrede, Osim stariji voli samo palamuditi po novinama i na nekakvim susjednim TV emisijama, treba vako, treba onako. Covjeka zaboli neka stvar za nasom reprezentacijom. Otkako imamo reprezentaciju tako je to.
Osim mladji - trenutno vodi Zeljeznicar. Pod ugovorom je.
Vaha je pod ugovorom sa Dinamom. Sumnjam da bi mu Mamici dali da sa strane vodi reprezentaciju BiH.
Ciro. Bio i prosao. Ciri su na megdan u kvalifikacijama i barazu izlazile reprezentacije poput Spanije (2 puta), Turska (2 puta), Portugal (2 puta) i bilans bodova je bio 1. Ciro je svoj "uspijeh" izgradio na pobjedama malih reprezentacija, u sto ja ne sumnjam da Pape nece uspjeti.
Koga god dovedemo za selektora, moramo shvatiti da se kvalifikacije dobivaju na utakmicama protiv reprezentacija kao sto su Bjelorusija i Albanija. Nikako Francuska.
Francuska je kiksala jednom kod kuce. Malo su se izvadili protiv nas. Oni ce opet kiksati u Albaniji i Rumuniji. Zivi bili pa vidjeli.

:bih:
Pa prosle kvalifikacije smo odigrali tako sto smo dobili sve haj recimo ,,male,, reprezentacije pa nismo otisli jer su falili bodovi tj pobjede protiv velikih da tako kazemo.......
ali vrijeme ce pokazati koliko smo mi sa Susicem veliki i koliko su druge reprezentacije male u odnosu na nas,
mozda ce vec naredni susret sa Albanijom dati na to pitanje konacan odgovor a o Rumunima i Bjelorusima da ne pricam.
Desert Wind

#3854 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Desert Wind »

Safet Susic voli BIH onoliko koliko i recimo Zlatan Ibrahimovic - drugi je par rukava sto mi idealiziramo ljude.

Kad BIH nema neprijatelja tu su uvijek budale iznutra koje su u stanju razjebat stvar...

To je nasa tuzna i historijska cinjenica...
edinbug

#3855 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by edinbug »

Koji ce to Osim ili Barbarez fizicki spremiti Ibricica, Misimovica ... da pariraju onako fizicki i takticki superiornim francuzima. Cak mislim da su rijeslili dosta problema sa podmladjivanjem reprezentacije, jer ovi su zeljni igre, a sta je to moglo vise stimulisati npr. Anria?
Oni su ipak klasa za nas.
nokia6170

#3856 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nokia6170 »

Francuski selektor je sinoc postavljenom taktikom razvalio ko nikad igru nase repke, ako se moze uopste reci da smo ikad imali igru i taktiku osim ho-ruk sistema s vjetrom srece u ledjima.

Jedan sut na cijeloj utakmici ??? Pa i Luksemburg bi sutnuo vise sinoc Francuzima na gol...a oni ce to pokazati u Luksemburgu.

Pape ti nisi dorastao voditi jedan prosjecaj evropski klub (pa cak i bosanski), a kamoli reprezentaciju koja ima najbolje navijace na svijetu.

Malokrvnost igraca na sinocnjoj utakmici pripisujem iskljucivo selektoru.
Altsa

#3857 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Altsa »

treba biti realan i reci da je ova ekipa limitirana i to debelo...istu igru smo imali protiv portugala u zenici i spanije...raja se napalila da cemo derat guzove francuzima ne razmisljajujuci da i ova ekipa francuza ima bolje igrace nego sto imamo mi...pape me polako pocinje da razocarava jer drzi u ekipi igrace koji to nisu zasluzili (ibisevic, misimovic) i postavlja igru kakvu ne bi ni ja...sa francuzima se trebalo igrati povuceno i na bod ali ga nepotrebno napali javnost pa i njemu padne na pamet da bi smo mogli pobjediti francuze i ako je bio 100% siguran prije utakmice da to ne mozemo jer je svjestan limitiranosti svoje ekipe...nadam se da ove kvalifikacije nisu propale ali sa ovakvom igrom i protivnickom koja se zasniva na tome da se ustopaju dzeko i misimovic sto donosi to da nasa igra pada u potpunosti i kada smo ne mocni i izgubljeni nece donijeti nista dobro...s obzirom da smo svaku utakmicu gubili kada protivnik ustopa ovu dvojicu mora se traziti alternativa i drugi nacin igre kada dode do toga...do sada to niko nije uspio da rijesi...ni ciro a evo sada ni pape...nek nam je bog na pomoci :cry:
Manijakus

#3858 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Manijakus »

8-) Ko zna mozda bi na neutralnom uzeli barem bod 8-)
"Želim ove velike utakmice, barem protiv Francuske i Rumunije, igrati na Koševu, prvenstveno zbog finansija, ali i zbog podrške navijača. Bolje je igrati na nekom neutralnom terenu protiv Francuske, nego pred samo 10.000 ljudi", kaže Sušić."
palamuda

#3859 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palamuda »

nije mi drago reće ali reprezentaciju pod hitno vratiti u Zenicu, a papeta u Francusku
Distortion

#3860 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Distortion »

Činjenica je da imamo selektora koji nije dorastao ovom zadatku a uostalom koga je on to vodio vise od jedne godine dana u svojoj trenerskoj karijeri? Igrali smo kao amateri sa formacijom kojom smo francuzima dozvolili da se igraju s nama ostavljajuci im previse prostora na sredini terena gdje su nasih 4-5 igraca konstantno ispadali i to se vidjelo od samog pocetka. Ko je tu kriv? Samo selektor i niko vise. On ako nije to ucio nakon 10 minuta onda on veze nema o trenerskom poslu. Mrzim pisati i pametovati kao da imam trenersku licencu...ali fakat sam morao!!!!!

Zalostan sam...
Dialer

#3861 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Aphex_ wrote:Sta ste se odmah na selektora bacili? Jedna bitna utakmica- poraz, i odmah je selektor kriv. A sto se tice taktike, nije valjala. Nervira me i to sto mi igramo na taj nacin da se branimo, da mislimo da se mozemo odbraniti protiv jedne Francuske... Dođe onda da spadamo u isti rang sa Luksemburgom, ili šta ti ja znam... :-)
Poslije prvog gola kad smo primili,kao otvorili smo se i odma primili drugi,da smo igrali od pocetka,primili bi 9. Slaba veza i odbrana,nemamo kvalitet,da igramo ofanzivno previse.
Desert Wind

#3862 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Desert Wind »

palamuda wrote:nije mi drago reće ali reprezentaciju pod hitno vratiti u Zenicu, a papeta u Francusku
Nema veze los fudbal sa igranjem na ovom ili onom terenu - i na livadi ti moras bit spreman da pruzis otpor i ides ka pobjedi.

Ono je juce bio teferic - a teferic bude i u Zenici - nema razlike.
Manijakus

#3863 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Manijakus »

Teferica tri budu u Zenici al bude i navijanja ..jest da kad je vazna utakmica bude pedera i manekenki milijardu kao sto je bilo protiv Portugala pa i nije bas navijanje al je opet bolje nego ono sinoc .. ali neka igraju na neutralnom terenu ha ya onaj trener nije pozeljan ovdje i samo ce bezveze bit jos gore stanje
radeljas

#3864 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by radeljas »

Distortion wrote:Činjenica je da imamo selektora koji nije dorastao ovom zadatku a uostalom koga je on to vodio vise od jedne godine dana u svojoj trenerskoj karijeri? Igrali smo kao amateri sa formacijom kojom smo francuzima dozvolili da se igraju s nama ostavljajuci im previse prostora na sredini terena gdje su nasih 4-5 igraca konstantno ispadali i to se vidjelo od samog pocetka. Ko je tu kriv? Samo selektor i niko vise. On ako nije to ucio nakon 10 minuta onda on veze nema o trenerskom poslu. Mrzim pisati i pametovati kao da imam trenersku licencu...ali fakat sam morao!!!!!
sasvim si u pravu i skoro da je i laik to mogao primjetiti. vec sam pisao i ja ranije o tome da susic nije dorastao, da ne spominjem sad pomocnika balju, novokomp. pjevaca i preprodavaca deviza.
izjava "da je francuze moralo krenuti ..." je smjesna, pa to nije ni opravdanje nego suplja ala ovi nasi politicari. nista ovi francuzi nisu posebno, i nije cudo da ih je bjelorusija dobila. ako benzemi treba 8 sansi da da jedan go, onda ne treba dalje da se prica. nisam bio neki ljubitelj cire i njegovog populizma, ali sam se pitao sta bi on uradio i garantujem da bi sa njegovom postavom i postavkom igre dobili francuze
mislim da idemo dole tj. tonemo. sto je najgore u svim sportovima - sve susjedne republike iz bivse sfrj imaju uspjeha. svi su se plasirali na ep u kosarci samo mi nismo. svi su igrali ep u rukometu, samo mi nismo. a nekad smo imali te sportove kao najkvalitetnije u sfrj
elSaik

#3865 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Altsa wrote:treba biti realan i reci da je ova ekipa limitirana i to debelo...istu igru smo imali protiv portugala u zenici i spanije...raja se napalila da cemo derat guzove francuzima ne razmisljajujuci da i ova ekipa francuza ima bolje igrace nego sto imamo mi...pape me polako pocinje da razocarava jer drzi u ekipi igrace koji to nisu zasluzili (ibisevic, misimovic) i postavlja igru kakvu ne bi ni ja...sa francuzima se trebalo igrati povuceno i na bod ali ga nepotrebno napali javnost pa i njemu padne na pamet da bi smo mogli pobjediti francuze i ako je bio 100% siguran prije utakmice da to ne mozemo jer je svjestan limitiranosti svoje ekipe...nadam se da ove kvalifikacije nisu propale ali sa ovakvom igrom i protivnickom koja se zasniva na tome da se ustopaju dzeko i misimovic sto donosi to da nasa igra pada u potpunosti i kada smo ne mocni i izgubljeni nece donijeti nista dobro...s obzirom da smo svaku utakmicu gubili kada protivnik ustopa ovu dvojicu mora se traziti alternativa i drugi nacin igre kada dode do toga...do sada to niko nije uspio da rijesi...ni ciro a evo sada ni pape...nek nam je bog na pomoci :cry:
Protiv Portugala u Zenici nam je falilo NEKOLIKO igrača iz prve postave. Dodaj na to da se Ćiro uopšte NIJE spremio za njih i to je razlog za poraz, a ne limitiranost igrača. Protiv Španije smo mi prvih 20-25 minuta izgledali odlično i niko nije onako razvalio Španije u zadnjih 5 godina, ALI nismo svoje prilike iskoristili, a oni jesu. Od Francuske smo izgubili jer selektor ne zna. Naredio je ekipi koja je stvorena da napada, da se brani, ne pojačavši je defanzivnim igračima već žrtvujući ofanzivce na njima neprirodnim pozicijama. Nije do igrača već do selektora.
radeljas

#3866 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by radeljas »

Sivka_Planinc wrote:Podpisujem ako nije mogao pripremiti taktiku i mobilizirati igrace za jednu Francusku ciji stil igre u dusu zna jer je igrao dugi niz godina tamo a uz to i ocajnu Francusku koja prakticno igra sa drugim timom onda stvarno......
e i ovo je dobro receno. on zivi tamo, kao zna francuze i onda blan ga potopio svojom taktikom. od pocetka se vidi da niti ima znanja, niti to sto nema nadoknadjuje nekakvim radom, istrazivanjem, posvecenoscu. novinari spomenu par igraca i on ih uvede u vatru. ne kazem da nam ne trebaju mujdza i lulic, ali ubaciti ih u vatru odmah, a zapostaviti jahica je smjesno. mujdza je visio cijelo vrijeme sinoc. lulic je jos bio i dobar. ali na stranu to. znaci umjesto da on kao poznavalac francuskog fudbala nadmudri blana sa taktikom on je ispao pocetnik i totalna neznalica. sta je igrao ibisevic? vidjelo se da misimovic i dzeko u prvom govore da se ne moze igrati kako se igralo. steta. jos uvijek je savez najvise kriv, jer se pokriva selektorima ala ciro, susic, jer znaju da narod nece reci protiv legende papeta. na stranu igracka karijera, ali kao trener je ocito katastrofa u svim elementima toga. nazalost
ovajonaj

#3867 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ovajonaj »

evo samo da se citiram sta sam napisao u augustu...
dalje necu ni da prognoziram...papetu ni ginkocell ne moze pomoci...
ovajonaj wrote:nije da sam pesimista ali....ovu prvu utakmicu ili nerijeseno ili pobjedjujemo al onako jedva...
francusku gubimo 99% mozda i izvucemo nerijeseno... a susic.. davno sam napisao da njemu treba proci jedan dan da skonta sta se desava na terenu a utakmica prodje za 90 minuta... ciro je i meni bio bolji al eto... vidjecemo za par dana koliko je susic sposoban...
radeljas

#3868 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by radeljas »

elSaik wrote:
Altsa wrote:treba biti realan i reci da je ova ekipa limitirana i to debelo...istu igru smo imali protiv portugala u zenici i spanije...
Protiv Portugala u Zenici nam je falilo NEKOLIKO igrača iz prve postave. Dodaj na to da se Ćiro uopšte NIJE spremio za njih i to je razlog za poraz, a ne limitiranost igrača. .
ma hajde, taj isti portugal odigra kod kuce 4-4 sa kiprom, a izgubi u norveskoj (ovo za altsu da ne trazim orginalan komentar), a mi ne mozemo da im damo gola. to kiprani i norvezani imaju kvalitetnije igrace nego mi. francuzi se ni sami ne sjecaju kad su i koga zadnji put pobjedili. irce su prevarili i prosli slucajnim golom. to irci imaju bolje igrace nego mi? slovenci trebali sinoc dobiti srbiju, tu istu srbiju kojoj mi gola nismo mogli dati. slovenci imaju neke igrace? pa onaj novakovic igra godinama u bundes ligi, a dzeko je za dvije sezone dao vise golova nego on. ja mislim da je nas prvi problem savez, a drugi LOS SELEKTOR tj. los strucni stab. izuzecu borceta sredojevica iz ove kritike.
Manijakus

#3869 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Manijakus »

Taj isti Portugal je sa Brazilom igro 0:0 i od Spanije izgubio golom iz ofsajda i to jedva ...tako da ti to poredjenje pada u vodu ..
Altsa

#3870 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Altsa »

palamuda wrote:nije mi drago reće ali reprezentaciju pod hitno vratiti u Zenicu, a papeta u Francusku
daj ba prestanite da kenjate za tu zenicu vise...razlozi lose igre i poraza nisu u tome sto se igralo na kosevu...u zenici smo izgubili i od spanije, portugala i turci su nam uzeli bod...o prijasnjim tekmama necu ni da govorim...razlog za poraz lezi samo u igracima i naravno selektoru
Bosnolog

#3871 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosnolog »

Desert Wind wrote:
Nema veze los fudbal sa igranjem na ovom ili onom terenu - i na livadi ti moras bit spreman da pruzis otpor i ides ka pobjedi.

Ono je juce bio teferic - a teferic bude i u Zenici - nema razlike.

Stadion Grbavica i Bilino Polje je bolji izbor od Koseva zbog blizine navijaca terenu kao i zbog ukupne navijacke euforije i atmosfere,...

Kosevo je otvoreno bez krova,te zbog atletske staze i daljine tribina stoga je teze odrzavati navijacki adrenalin,......Pogledajte sve novije stadione,svi su bez atletske staze cime su navijaci mnogo blize terenu i jos poluzatvorenih tribina pa se navijacki eho pojacava,sto daje dodatnu motivaciju igracima i ukupni ambijent utakmice,.......

GRBAVICA

ZENICA

Mozda ova dva stadiona planirati za buduce utakmice umjesto Koseva,.......
Dialer

#3872 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Zivot u oblacima je zajebana stvar,a 97% stanovnista zivi tamo,misle da smo mi neka velesila. pa ni jedna igrac nema snage za 90 minuta. ne znam u cmeu je stvar.

@Bosnolog :lol: :lol: oplakah strasno :lol: :lol: :lol:
elSaik

#3873 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Ljudi su NIJEMO POSMATRALI utakmicu jer onaj ko za naše uslove ima da izdvoji 40 KM za jednu utakmicu taj ne dolazi da navija, pobogu. Svugdje u svijetu je tako - što je skuplja karta slabije se navija.

PS I jesi našao koje ćeš linkove postaviti, što ne postaviš isto tako link sa utakmice Sarajeva kad igra i navijanje Hordi, a iz Zenice sa utakmice BiH - Portugal.
radeljas

#3874 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by radeljas »

Manijakus wrote:Taj isti Portugal je sa Brazilom igro 0:0 i od Spanije izgubio golom iz ofsajda i to jedva ...tako da ti to poredjenje pada u vodu ..
ja govorim o kvalitetu igraca i ekipa. znaci ako kipar moze dati 4 gola portugalu, zasto mi nismo mogli? ako norveska moze dobiti portugal zasto mi nismo mogli? ako norveska moze dobiti francusku zasto mi nismo mogli? ako irska moze skoro dobiti francuze, ako slovenija moze biti na svjetskom prvenstvu i nadigrati srbiju? ako crna gora pobjedi u bugarskoj? to oni imaju kvalitetnije igrace nego mi? nemaju. znaci problem je u selektorum njegovom znanju, postavci igra, sastavljanju tima i sl. pa kako ce on postaviti igru protiv bjelorusije, ako ne zna protiv francuske ciji fudbal navodno prati i zna ???
Obuca9

#3875 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

upaljac wrote:Pametnom dosta

sve receno
Švabo objasnio !!!

Samo izvršiti zamjene:
Australija -> Francuska
Viduka -> Benzema
Pršo -> Džeko
Locked