Edin H. wrote:jeza u ledja wrote:Samo zelim ovo prenjeti iz onog intervjua s Papcem, pa da zapamtite jednom zauvijek:
„ Istina je da su me zvali. Odazvao sam se Kodri, koji je veliki čovjek i treba to poštovati i cijeniti. Ćiro me također zvao, razgovarali smo samo dvije minute. Znate kako se ponio prema meni. Pljuvao je po mojoj porodici, tako da je komentar o njemu suvišan. Razgovarao sam nedavno i sa Sušićem. Nikad ga nisam upoznao, ali se čini kao jedan pravi profesionalac. Dugo smo pričali, i upoznat je sa stvarima zbog kojih neću da igram. On to poštuje, kao što ja poštujem sve ono što on radi“..
Sjajno, obavio Pape telefonski razgovor i bio ljubazan.
Telefonski razgovor

Pa nece valjda covjek promijeniti odluku nakon jednog telefonskog razgovora.
Ne bjese li prica da ce otici sa njim da porazgovara (ukoliko je neophodno sa utokom

).
.
Fino ti covjek kaze - nazvao ga je i ljubazno zamolio da igra. Ovaj rekao da nece - i objasnio sta i kako.
Hajde sad ti meni reci znaci Susic ga je trebao ponovo zovnuti sutradan, pa reci "hej, Sasa, jesi li promjenio mozda misljenje?"
Ili je mozda trebao banuti u Glasgow pa pokucati Sasi na vrata bez najavljivanja i mada mu je ovaj rekao da ne zeli da igra?
Ti si ne jednom pokazao da nisi objektivan i da trazis obrazlozenja i objasnjenja za svoje argumente koji su i laiku ociti kao nedovoljni. I ovo gore sto si napisao je fakat sega.
Susic je uradio ono sto je trebalo da uradi po pitanju Papca. Ko ne zeli to da prizna nije objektivan.
A sto se tice Papca uopste ne mislim da je supak kakvim ga ovim gore nazivaju. Covjek je fino, pogotovo u ovom intervjuu (za razliku od petorecenicnih 'intervjua' tipa 'San'), objasnio sta i kako. Covjek je svjestan svega, svjestan je da nije zvijezda, svjestan je da mu je reprezentacija dala mnogo, i ocigledno mu je neprijatno sto se oko njega dize tolika prasina. No covjek ima svoje principe i drzi ih se.
To ne znaci da su ostali supci sto igraju. Jednostavno, svakom njegovo.
Da je Papac 'papak', on bi jednostavno rekao da nece vise nikad igrati i zdravo. (kao sto je to uradio Salihamidzic).
No eto, izvinjavam se drugima sto sam ga spomenuo.