Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#3576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:Samo zelim ovo prenjeti iz onog intervjua s Papcem, pa da zapamtite jednom zauvijek:

„ Istina je da su me zvali. Odazvao sam se Kodri, koji je veliki čovjek i treba to poštovati i cijeniti. Ćiro me također zvao, razgovarali smo samo dvije minute. Znate kako se ponio prema meni. Pljuvao je po mojoj porodici, tako da je komentar o njemu suvišan. Razgovarao sam nedavno i sa Sušićem. Nikad ga nisam upoznao, ali se čini kao jedan pravi profesionalac. Dugo smo pričali, i upoznat je sa stvarima zbog kojih neću da igram. On to poštuje, kao što ja poštujem sve ono što on radi“..
Sjajno, obavio Pape telefonski razgovor i bio ljubazan.
Telefonski razgovor :-) Pa nece valjda covjek promijeniti odluku nakon jednog telefonskog razgovora.
Ne bjese li prica da ce otici sa njim da porazgovara (ukoliko je neophodno sa utokom :D ).

"Sasa, hoces li igrati?"
"Necu, sviju mi "
"U pravu si jarane, ali reci onima sto te podrzavaju da prestanu galamiti protiv Saveza, utjece na senzitivna usca tvojih bivsih kolega" :mrgreen:

Salu na stranu, vjerujem da se na ovome "slucaju" lome kvalifikacije i da su nam sanse umanjene.
Najsretniji bih bio da grijesim.
zecko_kupuz

#3577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Dajte više sa Papcem. :-) Čovjek je prežvakana tema, ne mogu da vjerujem da neki još uvijek misle da postoje šanse da nastupi za reprezentaciju. Ponavljanje kao kod pokvarene ploče. :-?
Dialer

#3578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

ne vrijedi ... Pape samo naprijed :thumbup: :thumbup: :dance: :dance:
burek_in_space

#3579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote:
Telefonski razgovor :-) Pa nece valjda covjek promijeniti odluku nakon jednog telefonskog razgovora.
Ne bjese li prica da ce otici sa njim da porazgovara (ukoliko je neophodno sa utokom :D ).

"Sasa, hoces li igrati?"
"Necu, sviju mi "
"U pravu si jarane, ali reci onima sto te podrzavaju da prestanu galamiti protiv Saveza, utjece na senzitivna usca tvojih bivsih kolega" :mrgreen:

Salu na stranu, vjerujem da se na ovome "slucaju" lome kvalifikacije i da su nam sanse umanjene.
Najsretniji bih bio da grijesim.

Postaje podosadno svake dvije tri stranice da se povlachi ista pricha.
Papac za tebe zakletva, za mene shupak.
I pored toga, i tebi i meni je navijati samo za jednu reprezentaciju, koju vodi Safet Sushic Pape, zato ohani malo sa ovim zhiv bio.
Neelix

#3580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Neelix »

burek_in_space wrote:

Postaje podosadno svake dvije tri stranice da se povlachi ista pricha.
Papac za tebe zakletva, za mene shupak.
I pored toga, i tebi i meni je navijati samo za jednu reprezentaciju, koju vodi Safet Sushic Pape, zato ohani malo sa ovim zhiv bio.
:thumbup:

ne preziva se dzaba tako :D
Edin H.

#3581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Bilo bi i mene briga za Sasu da vidim solidno, alternativno rjesenje.
Nije bilo tako davno, sjeti se malo propuha i golova koje smo primili po lijevoj strani protiv ozbiljnijih ekipa. Uostalom i ti si o tome pisao.
Na greskama se treba uciti, a ne pokusati na njih zaboraviti kao da se nikada nesto nije ni desilo i pokusati rjesiti probleme euforijom.
Ja samo repliciram, ne iniciram tu konverzaciju.
burek_in_space

#3582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote:Bilo bi i mene briga za Sasu da vidim solidno, alternativno rjesenje.
Nije bilo tako davno, sjeti se malo propuha i golova koje smo primili po lijevoj strani protiv ozbiljnijih ekipa. Uostalom i ti si o tome pisao.
Na greskama se treba uciti, a ne pokusati na njih zaboraviti kao da se nikada nesto nije ni desilo i pokusati rjesiti probleme euforijom.
Ja samo repliciram, ne iniciram tu konverzaciju.
Samo mi odgovori na ovo pitanje, pa da bar ja zavrshim sa ovom prichom oko Papca jednom za sva vremena - ako vec imamo propuh po lijevoj strani, ako su ga svi selektori kontaktirali i govorili da bi nam njegov povratak znachajno poboljshao shanse, ako ovaj narod ochajnichki zheli da se konachno negdje plasiramo a on i dalje fura neki princip, znajuci da nishta nece promijeniti - kako bi ga ti okarakterisao?!
Obuca9

#3583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Hajde Bureče ti gori od njega. Shvati ga, nema više šta prigovarati, za sve igrače za koje je prigovarao sad su tu, rezultati su tu, mir u reprezentaciji je tu, pokazao je da više nije ni mutavac, jer je napao novinare braneći igrače, protiv Luksemburga nije ni samo sjedio na klupi nego je ustajao, pa mu ni to ne mogu prigovarati, tako da mu ne preostaje ništa drugo nego se opet vratiti na priču o Papcu. do eventualnog remija ili poraza u utorak.
zecko_kupuz

#3584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Papac nas je također u svoje vrijeme znao koštati primljenih golova, ako ćemo iskreno. :oops: A ako momak sam ne želi igrati, zašto onda H.edine zapinješ toliko da se vrati? Argumenata više nema. ;-)
Edin H.

#3585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote: Samo mi odgovori na ovo pitanje, pa da bar ja zavrshim sa ovom prichom oko Papca jednom za sva vremena - ako vec imamo propuh po lijevoj strani, ako su ga svi selektori kontaktirali i govorili da bi nam njegov povratak znachajno poboljshao shanse, ako ovaj narod ochajnichki zheli da se konachno negdje plasiramo a on i dalje fura neki princip, znajuci da nishta nece promijeniti - kako bi ga ti okarakterisao?!
Da ti iskreno kazem ne znam.
Kadkada mislim kao ti, a onda cujem neke stvari (npr. kako je dao nagradu za turnir BH dijaspore) ili procitam (kao onaj interview koji sam postavio na temi o njemu) i cini se da je on iskreno uz reprezentaciju. Zato mi se kadkada i cini da se neko vise potrudio da bi se mozda i vratio, ali onda obostrana sujeta uvijek odigra ulogu.
Ne mogu ni ja da povjerujem da je toliko principijelan, ali ko ce ga znati.
Hajde razumijem da mozda smatra da mu nastupi u reprezentaciji nisu vise potrebni u karijeri, ali onda koji igrac ne bi pozelio da zaigra protiv Francuske, Portugala ili Spanije, kada vec ima sansu, a karijera mu je lagano na zalasku.
U svakom slucaju steta, osobito sada kada fali i Salihovic. Vidjecemo. Cini se da je dobra atmosfera, valjda ce na dobro izaci.
Edin H.

#3586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

zecko_kupuz wrote:Papac nas je također u svoje vrijeme znao koštati primljenih golova, ako ćemo iskreno. :oops: A ako momak sam ne želi igrati, zašto onda H.edine zapinješ toliko da se vrati? Argumenata više nema. ;-)
Pa kostao nas je i Spahic, pa niko normalan ne bi rekao da on ne treba da igra.
Ti vjerovatno mislis na Belgiju. Po mome misljenju on sada igra bolje nego sto je tada igrao.
smoki_choko

#3587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

Edin H. wrote:
zecko_kupuz wrote:Papac nas je također u svoje vrijeme znao koštati primljenih golova, ako ćemo iskreno. :oops: A ako momak sam ne želi igrati, zašto onda H.edine zapinješ toliko da se vrati? Argumenata više nema. ;-)
Ti vjerovatno mislis na Belgiju. Po mome misljenju on sada igra bolje nego sto je tada igrao.
kad nas je kostao spahic, daj video pokazi
Edin H.

#3588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

smoki_choko wrote:
Edin H. wrote:

smoki_choko

#3589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

Edin H. wrote:
smoki_choko wrote:
Edin H. wrote: Pa kostao nas je i Spahic, pa niko normalan ne bi rekao da on ne treba da igra.

šta je ovdje spahić kriv, što nije visok 3 metra mozda pa da skida sve lopte koje ulaze u sesnaesterac
xXBl0odXx

#3590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by xXBl0odXx »

Vala vrijeme je da Vedo proradi. Sada ili nikada :lol:
dinty2

#3591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinty2 »

xXBl0odXx wrote:Vala vrijeme je da Vedo proradi. Sada ili nikada :lol:
vedo je najgori igrac ikad :x
s_bjelava

#3592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by s_bjelava »

dinty2 wrote:
Nije najgori, nemoj tako. Nije ni klasa Dzeke, da se razumijemo, ali nije los igrac. Brz je, ima nos za gol, samo kod njega nema sredine - ili ga ide k'o budalu q.rac ili je najgori na terenu. Protiv Luxemburga ga nije islo bas nista, ni kontrola lopte ni pas igra ali je opet sam sebi stvorio dobru sansu, negdje pred kraj.
Mene Vedo podsjeca na Zlatka Vujovica koji je bio igrac slicnih karakteristika - brz, jak, los tehnicar ali koristan u ekipi kao drugi spic ili krilni napadac.
:bih:
Comrad

#3593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

dinty2 wrote:
Ti si najgori navijac koji neka zemlja moze imati. :x
dinty2

#3594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinty2 »

Comrad wrote:
dinty2 wrote:
Ti si najgori navijac koji neka zemlja moze imati. :x
Nisam
Tarik19

#3595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Najslabija karika reprezentaciju vala nije ali, ako cemo pravo, nije daleko da bude. Od kako se povrijedio, Vedo je postao vrlo smotan i nesiguran igrac. On je igrac koji ce svoriti 5-6 100% prilika u jednoj utakmici ali ce zabiti samo jedan gol. Nadam se da ga necemo gledati od prve minute protiv Francuze. Nemislim da ce on zadati dosta problema golmanu Llorisu.
dinty2

#3596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dinty2 »

Tarik19 wrote:Najslabija karika reprezentaciju vala nije ali, ako cemo pravo, nije daleko da bude. Od kako se povrijedio, Vedo je postao vrlo smotan i nesiguran igrac. On je igrac koji ce svoriti 5-6 100% prilika u jednoj utakmici ali ce zabiti samo jedan gol. Nadam se da ga necemo gledati od prve minute protiv Francuze. Nemislim da ce on zadati dosta problema golmanu Llorisu.
podrzavam...protiv francuza sa jednim napadacem,sa džekom...bar u prvom..a kasnije cemo vidjeti
zec me je iznenadio :bih: :bih:
Kenan-sa

#3597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kenan-sa »

Cinjenica da je Vedo protiv Luksemburga bio prilicno los...ali on ima veliki motiv protiv Francuske da se pokaze,igrao je u Parizu,gdje su osporavali njegov kvalitet...vjerujem da ce Susic naci najbolju taktiku za Francuze i da cemo u toj utakmici ostati neporazeni,mada ako ovakve Francuze koji su najlosiji u zadnjih 30-40 godina ne mozemo pobjediti na punom Kosevu,onda ne znam kad cemo...dosad smo samo pobjedivali male reprezentacije,vrijeme je da se to promjeni,a prva prilika za tako sto je Francuska..vidjecemo! Sretno Zmajevi!
Frankyee

#3598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Tarik19 wrote:Najslabija karika reprezentaciju vala nije ali, ako cemo pravo, nije daleko da bude. Od kako se povrijedio, Vedo je postao vrlo smotan i nesiguran igrac. On je igrac koji ce svoriti 5-6 100% prilika u jednoj utakmici ali ce zabiti samo jedan gol. Nadam se da ga necemo gledati od prve minute protiv Francuze. Nemislim da ce on zadati dosta problema golmanu Llorisu.
Vedo mnogo trci i radi, vraca se, uzima loptem,,

Mislim da ce Susic igrati sa jednim spiced protiv Francuske pa ce Vedo biti na klupi. Tesko je naci igraca kao sto je Dzeko.
Sizzla

#3599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sizzla »

Lulic najbolji , ne posti ne vjeruje ni u sta ... drogira se boli ga tuki
jeza u ledja

#3600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:Samo zelim ovo prenjeti iz onog intervjua s Papcem, pa da zapamtite jednom zauvijek:

„ Istina je da su me zvali. Odazvao sam se Kodri, koji je veliki čovjek i treba to poštovati i cijeniti. Ćiro me također zvao, razgovarali smo samo dvije minute. Znate kako se ponio prema meni. Pljuvao je po mojoj porodici, tako da je komentar o njemu suvišan. Razgovarao sam nedavno i sa Sušićem. Nikad ga nisam upoznao, ali se čini kao jedan pravi profesionalac. Dugo smo pričali, i upoznat je sa stvarima zbog kojih neću da igram. On to poštuje, kao što ja poštujem sve ono što on radi“..
.
Fino ti covjek kaze - nazvao ga je i ljubazno zamolio da igra. Ovaj rekao da nece - i objasnio sta i kako.
Hajde sad ti meni reci znaci Susic ga je trebao ponovo zovnuti sutradan, pa reci "hej, Sasa, jesi li promjenio mozda misljenje?" :roll:
Ili je mozda trebao banuti u Glasgow pa pokucati Sasi na vrata bez najavljivanja i mada mu je ovaj rekao da ne zeli da igra?

Ti si ne jednom pokazao da nisi objektivan i da trazis obrazlozenja i objasnjenja za svoje argumente koji su i laiku ociti kao nedovoljni. I ovo gore sto si napisao je fakat sega.

Susic je uradio ono sto je trebalo da uradi po pitanju Papca. Ko ne zeli to da prizna nije objektivan.

A sto se tice Papca uopste ne mislim da je supak kakvim ga ovim gore nazivaju. Covjek je fino, pogotovo u ovom intervjuu (za razliku od petorecenicnih 'intervjua' tipa 'San'), objasnio sta i kako. Covjek je svjestan svega, svjestan je da nije zvijezda, svjestan je da mu je reprezentacija dala mnogo, i ocigledno mu je neprijatno sto se oko njega dize tolika prasina. No covjek ima svoje principe i drzi ih se.
To ne znaci da su ostali supci sto igraju. Jednostavno, svakom njegovo.
Da je Papac 'papak', on bi jednostavno rekao da nece vise nikad igrati i zdravo. (kao sto je to uradio Salihamidzic).

No eto, izvinjavam se drugima sto sam ga spomenuo.
Locked