Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
red01
#3551 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Poslije ovakve pobjede normalno da nema primjedbi na račun Papeta.
Sa francuzima treba odigrati mirno, pametno i remi nam u ovom momentu savršeno odgovora, a u slučaju pobjede onda smo na vrhu, sa sjajnim izgledima za prvo mjesto. Sa ekipom u kojoj igraju Džeko, Vedo, Pjanić, Miske i Ibro nema šanse da kod kuće gubimo bodove protiv Rumunja, BR i Luxa.
Jedino bi po meni bilo dobro odmah u repku ubaciti malog Bešića iz HSV-a, mali je sjajan u postavljanju i po tome sličan Spahiću i nije čudno da je sa 18god priključen prvom timu HSV-a. Nije ništa lošiji od nadarevića već sada, koji je i najslabija karika u repki. Također i Bunoza i Subašić zajedno sa Vranješom zaslužuju biti među 22 kandidata za repku.
Sa francuzima treba odigrati mirno, pametno i remi nam u ovom momentu savršeno odgovora, a u slučaju pobjede onda smo na vrhu, sa sjajnim izgledima za prvo mjesto. Sa ekipom u kojoj igraju Džeko, Vedo, Pjanić, Miske i Ibro nema šanse da kod kuće gubimo bodove protiv Rumunja, BR i Luxa.
Jedino bi po meni bilo dobro odmah u repku ubaciti malog Bešića iz HSV-a, mali je sjajan u postavljanju i po tome sličan Spahiću i nije čudno da je sa 18god priključen prvom timu HSV-a. Nije ništa lošiji od nadarevića već sada, koji je i najslabija karika u repki. Također i Bunoza i Subašić zajedno sa Vranješom zaslužuju biti među 22 kandidata za repku.
-
Great Cornholio
#3552 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sinoć dobro bi
Drago mi je što smo prvi put počeli u najjačem sastavu (još jedino je falio Salihović, ali ni Lulić nije loš).
-
Great Cornholio
#3553 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Godile mu kritikekomeba wrote:Veceras veliki napredak vidljiv kod Papeta...napokon sam ga vidimo da dobacuje nesto igracima,motivise ih.
-
oridjidji
#3554 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa taj Luksemburg i bolja generacija igrača od ove predvođena Barbarezom nije mogla pobjediti više od dva razlike. Uvijek smo se patili s njima, a sinoć su dobili tri komada iz tri prilike.Aphex_ wrote:Protiv Francuza ce pokazati da li sta zna, ili ne zna. Luksemburg ipak, nam nikad i nije bio dorastao.
Naravno da se trebamo protiv Francuza pokazati. 7 septembra nece moci igrati nonsarlantno protiv Francuza jer ce ih oni sigurno kazniti. Gledacemo rovovsku utakmicu, obje ekipe imaju dobar napad, ali ne baš najbolju odbranu. Tako da bi na Koševu moglo biti svega. Imam filing da ćemo Francuze dobiti u sitno.
-
domi
#3555 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim, bice malo zeznuto sad kako su Francuzi podmladili repku. Selektor nam je znao sve njihove igrace po imenu, te njihovim vlastitim vrijednostima, sto mi je koliko toliko ulijevalo nadu da ce naci neku taktiku da im pariramo, ovako....ne znam. Jedino me tjesi da postoji mogucnost da je upoznao i zapamtio i par nasih igraca u zadnjih 4-5 utakmica. Tako da sada poznaje i vrijednosti, te imena nasih igraca, bar onih vaznijih.
Salu na stranu, osipam se
od oportunista i mislim da je on jedan od njih, ali bio mi je pravo simpatican na onom snimku kad su oni sarajevski papci od novinara trazili neka svoja prava i pozivali se na nekakve ugovorene termine i profesionalnost.
, a on samo sto puko od muke nije. Ja da sam bio na njegovom mjestu uzeo bih onom snimatelju i razbio kameru od glavu, a novinaru bih ono dvometarsko zvucno pojacalo u s.pa. ugurao. Tj. da imam selektorov autoritet
Sto se tekme tice, nije lose...podsjetilo me na tekmu protiv Estonije u gostima, odigrali smo taman onoliko koliko smo trebali, k'o Spanci smo postali jbt...
Sve u svemu, sretno nam bilo u utorak.
Salu na stranu, osipam se
Sto se tekme tice, nije lose...podsjetilo me na tekmu protiv Estonije u gostima, odigrali smo taman onoliko koliko smo trebali, k'o Spanci smo postali jbt...
Sve u svemu, sretno nam bilo u utorak.
-
oridjidji
#3556 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Francuzi nisu odigrali loše. Izgubili su utakmicu jer su Bjelorusi igrali calcio football. I zato što je Hleb odigrao fenomenalno na kraju utakmice i dao asistenciju Kisljaku za prelijep gol. Francuzi su pokazali da po ko zna koji put nemaju dobru realizaciju, da ih krasi neefikasnost i da se dobro ne snalaze dobro u odbrani kada su kontre i polukontre protivnicke ekipe. Bjelorusi su pored ove prilike imali jos dvije prilike za go, ali to su bile jedine dvije prilike za postizanje gola.
ovdje možete vidjeti kako su Francuzi sinoć podbacili...
Rumunija i Albanija nisu odigrali ni lijepo ni ukusno, golovi su pali iz ničega, jedan nakon greške albanske odbrane, drugi nakon prekida kada su Albanci izjednačili glavom...
Sve u svemu možete gledati sažetak drugog poluvremena
Međutim nakon gledanja ovih utakmica možemo zaključiti da uopšte nismo u lakoj grupi i da će svaka utakmica biti teška, svako se može okliznuti protiv svakoga. Nama je prioritet dobiti Francuze, lako ili teško posve je svejedno. To stavlja jednog favorita iza nas i daje na prednost do kraja kvalifikacija ispred ostalih jer možemo mirnije ići iz utakmice u utakmicu. Francuzi jesu izgubili, ali reći da su slabi je smješno. Bjelorusi su imali ludu sreću što Francuzima ništa nije ušlo u go, ali su taktički nadigrali Francuze, Francuzi su cijeli meč bili bolji i nisu uspjeli pobjediti, već su izgubili mizerno i nesretno.
Rumuni i Albanci nisu loši, nemojmo se zavaravati da će s njima biti lako. Neće. Vjerujte mi. Mislim da se sa lavovskom požrtvovanošču i malo uigravanja ove ekipe koju imamo, može dosegnuti EP. Sa Francuzima ćemo znati tek kakva su naša bekovska riješenja Lulić i Mujdža.
Naša sreća je što smo ekspresno dobili Luksemburg, tako da se igrači nisu dodatno umarali. Onaku ležernost u igri bi ozbiljni timovi kaznili, ali razumijem igrače vrlo rano su Luksemburgu postavili visoku ljestvicu i mirno utakmicu priveli kraju. U drugom poluvremenu smo imali par bezveze izgubljenih pasova, to nam se protiv jačih nesmije dešavati. Naš najveći protivnik protiv velikih reprezentacija je naša fizička sprema i kratkoća klupe, te neadekvatnost zamjene. Sa top 11 naših igrača i dobrom njihovom formom mogu pasti i veći. Imam filing da ćemo tek protiv Francuza pokazati našu snagu. ABD i slaviti minimalno...
ovdje možete vidjeti kako su Francuzi sinoć podbacili...
Rumunija i Albanija nisu odigrali ni lijepo ni ukusno, golovi su pali iz ničega, jedan nakon greške albanske odbrane, drugi nakon prekida kada su Albanci izjednačili glavom...
Sve u svemu možete gledati sažetak drugog poluvremena
Međutim nakon gledanja ovih utakmica možemo zaključiti da uopšte nismo u lakoj grupi i da će svaka utakmica biti teška, svako se može okliznuti protiv svakoga. Nama je prioritet dobiti Francuze, lako ili teško posve je svejedno. To stavlja jednog favorita iza nas i daje na prednost do kraja kvalifikacija ispred ostalih jer možemo mirnije ići iz utakmice u utakmicu. Francuzi jesu izgubili, ali reći da su slabi je smješno. Bjelorusi su imali ludu sreću što Francuzima ništa nije ušlo u go, ali su taktički nadigrali Francuze, Francuzi su cijeli meč bili bolji i nisu uspjeli pobjediti, već su izgubili mizerno i nesretno.
Rumuni i Albanci nisu loši, nemojmo se zavaravati da će s njima biti lako. Neće. Vjerujte mi. Mislim da se sa lavovskom požrtvovanošču i malo uigravanja ove ekipe koju imamo, može dosegnuti EP. Sa Francuzima ćemo znati tek kakva su naša bekovska riješenja Lulić i Mujdža.
Naša sreća je što smo ekspresno dobili Luksemburg, tako da se igrači nisu dodatno umarali. Onaku ležernost u igri bi ozbiljni timovi kaznili, ali razumijem igrače vrlo rano su Luksemburgu postavili visoku ljestvicu i mirno utakmicu priveli kraju. U drugom poluvremenu smo imali par bezveze izgubljenih pasova, to nam se protiv jačih nesmije dešavati. Naš najveći protivnik protiv velikih reprezentacija je naša fizička sprema i kratkoća klupe, te neadekvatnost zamjene. Sa top 11 naših igrača i dobrom njihovom formom mogu pasti i veći. Imam filing da ćemo tek protiv Francuza pokazati našu snagu. ABD i slaviti minimalno...
-
oridjidji
#3557 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nebrini se ti za Lulića, tako igra i u svojim Young Boysima čovjek pokriva čitavu lijevu stranu i izuzetno je dobar kada se iznose kontre po toj strani. Ako si ga gledao protiv Totenhema onda znaš da momak igra izuzetno dobro po toj strani. Nevjerovatno se brzo kreće i oštar je u završnici. To sam primjetio kada sam ga prvi put gledao, ali to je odlika dobroga boka. Podsječa me na Cafua i Serginho u najboljim danima kada su pokrivali u Milanu, sve po desnoj i lijevoj strani, a usput i radili dobar posao u napadu. Naravno Lulić nije toliki kalibar, ali svakako da momak ima dara.Frankyee wrote:Nadam se da ce biti mnogo oprezniji sa Francuzima, na kraju krajeva ako ne primimo gol nemozemo ni izgubitiNormalan.ba wrote:"Odsetaju" pošto je u pitanju bio Luksemburg.Naravno da ti izleta neće biti protiv jačih i bržih ekipa.poostar wrote:Mene samo zabrinjava to sto Spahic i Nadarevic ponekad "odsetaju" do protivnickog kaznenog prostora. Svaka repka koja iole zna igrati kontru ce ovo kazniti. Nadarevic se sinoc u jednoj situaciji nasao na desnom krilu, ubacivao je loptu u 16sterac, a Spahic je protiv Katara napravio "raid" i odjednom se nasao medju nasim spicevima. Lulic i Mujdza naravno moraju da ucestvuju u napadu ali nevidim razloga da Spaha i Nadarevic idu u napad, osim kada su korneri, slobodni udarci itd.![]()
![]()
Salu na stranu, mene brine da Lulica ne ponese jer je cesto bio ispred Misimovica u fazi napada, pokusavao da udje uz aut liniju. Ako se u tom trenutku izgubi lopta kontra je vrlo opasna.
Rahimic je nekoliko puta morao nazad u zadnju liniju, Miske isto tako se povlaci dok su Lulic i nesto manje Mujdza pokusavali da se ubace u sam vrh napada. ? To nema logike i bez potrebe ostavlja prostora. Miske se povlaci ( jer vidi da je iza njega rupa) a Lulic glumi kreatora igre. Jedna stvar je da on dugim loptama trazi Misketa ili Dzeku , ali da on igra ispred Misketa i Pjane ne ide. Prvo nije ni tako dobar kao oni a drugo izbacije is igre druge igrace.
Nadam se da je to samo protiv LUX islo.
Nadarevic nije bas pokazao nesto ali nije ni pravio velike greske jer LUX je ipak slomljen na sredini.
Pape ce vjerovatno staviti drugaciju ekipu za FRA a imace i drugu taktiku. Mislim i da su igraci toga svjesni.
Međutim to su isto radili i Ibričič i Salihović kod Ćire, pa se vidjelo protiv Španije šta znaći toliko ostavljanje prostora pozadi, dobi smo petardu u Zenici. Mene više brine, ta nesigurnost u veznom redu, par puta je Lux presjekao loptu na sredini, pa su naši uspaničeno reagovali na sredini brzim faulovima. Mislim da Pjanić i Miske, te Ibričič previše prostora ostavljaju pozadi, Rahimić sam to nemože pokriti. Definitivno protiv Francuza će ova trojica puno defanzivnije morati da igraju. Mislim da će sa povratkom Salihovića naša sredina biti puno puno jača jer Salihović odličan posao odrađuje i u defanzivi i u ofanzivi. Tada bi vrlo lako mogao Ibričič na klupu.
- zecko_kupuz
#3558 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ali Lulić nije pravi bek uopšte. Vidjelo se da se zaboravlja curiknuti u odbranu kada je Lux započinjao napade. Možda je, što Pape kaže, pod utiscima, a možda je jednostavno neoprezan. Po meni je Mujdža ostavio puno bolji utisak, priključivao se Pjaniću u napadu koliko je to trebalo, a u odbrani je skoro uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ako mu Nadarević bude normalno čuvao leđa, nemamo se čega plašiti na toj desnoj strani.
I mislim da Zec ima potencijala postati ubojit džoker. Momak je extra brz i borben, nadam se da će uz veću minutažu doći i novi golovi.

I mislim da Zec ima potencijala postati ubojit džoker. Momak je extra brz i borben, nadam se da će uz veću minutažu doći i novi golovi.
Ali to su naše nove "pick n' roll" akcije.poostar wrote:Mene samo zabrinjava to sto Spahic i Nadarevic ponekad "odsetaju" do protivnickog kaznenog prostora.
-
callmethebreeeze
#3559 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
cesto se prica o losoj fizickoj spremi nasih igraca. nije mi jasno kako ne mogu igrati, mislim, nije da igraju u varteksu, vec po jakim klubovima, po jakim ligama...

-
Frankyee
#3560 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
oridjidji wrote:
Nebrini se ti za Lulića, tako igra i u svojim Young Boysima čovjek pokriva čitavu lijevu stranu i izuzetno je dobar kada se iznose kontre po toj strani. Ako si ga gledao protiv Totenhema onda znaš da momak igra izuzetno dobro po toj strani. Nevjerovatno se brzo kreće i oštar je u završnici. To sam primjetio kada sam ga prvi put gledao, ali to je odlika dobroga boka. Podsječa me na Cafua i Serginho u najboljim danima kada su pokrivali u Milanu, sve po desnoj i lijevoj strani, a usput i radili dobar posao u napadu. Naravno Lulić nije toliki kalibar, ali svakako da momak ima dara.
Međutim to su isto radili i Ibričič i Salihović kod Ćire, pa se vidjelo protiv Španije šta znaći toliko ostavljanje prostora pozadi, dobi smo petardu u Zenici. Mene više brine, ta nesigurnost u veznom redu, par puta je Lux presjekao loptu na sredini, pa su naši uspaničeno reagovali na sredini brzim faulovima. Mislim da Pjanić i Miske, te Ibričič previše prostora ostavljaju pozadi, Rahimić sam to nemože pokriti. Definitivno protiv Francuza će ova trojica puno defanzivnije morati da igraju. Mislim da će sa povratkom Salihovića naša sredina biti puno puno jača jer Salihović odličan posao odrađuje i u defanzivi i u ofanzivi. Tada bi vrlo lako mogao Ibričič na klupu.
Ni Lulic a ni Mujdza jos nisu sreli jace protivnike, pravo da vam kazem nisam siguran da su oni nesto mnogo bolji od Mravca ili Dzeme ili Jahica na tim pozicijama. vjerovatno jesu bolji ali nije to neka velika razlika, bar se nije to vidjelo jer LUX je tanak. Vidjecemo kako ce oni igrati protiv Francuza.
Misli da ce Susic igrati sa dva zadnja vezna , znaci 3-2-3-1 i umjesto Ibisevica ubaciti Jahica sa Rahimicem. Jedini problem je sto onda klupa nema zadnjeg veznog pa kad Rahimic pukne u drugom poluvremenu sta onda ?
- cyprus
#3561 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moram priznat da i ja dijelim ove misli. Također smatram da njih dvojica trebaju otpočet utakmicu na poziciji zadnjih veznih. A ako Rahimić ispuše, jedino rješenje bi bilo improvizovat sa igračima kojima to nije prirodna pozicija tipa Pjanić, Ibričić, Medunjanin i nadat se da mogu pružit više od onoga što realno moguFrankyee wrote:Misli da ce Susic igrati sa dva zadnja vezna , znaci 3-2-3-1 i umjesto Ibisevica ubaciti Jahica sa Rahimicem. Jedini problem je sto onda klupa nema zadnjeg veznog pa kad Rahimic pukne u drugom poluvremenu sta onda ?
- Neelix
#3562 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
samo se nadam da ce onog kloca uklonit s gola i stavit begovica. bilo je i vrijeme s pocetkom ovih kvalifikacija da begovic preuzme mjesto prvog golmana.
-
Sizzla
#3563 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jel opet standardna prica ... dok gubimo Pape je debil , dok dobijamo Pape je car ?
- zenny
#3564 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
samim tim sto je spahic izjavio da smo znatno pojacani igranjem mujdze i lulica trebalo bi nam bit' lakse i ne raspravljat o tome kako su isti kao i berberovic i mravac... ako se on osjeca sigurnije s njima dvojicom onda nam je sve receno
siguran sam da ce biti bolji iz tekme u tekmu..
-
Sizzla
#3565 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
cuj Spahic izjaviozenny wrote:samim tim sto je spahic izjavio da smo znatno pojacani igranjem mujdze i lulica trebalo bi nam bit' lakse i ne raspravljat o tome kako su isti kao i berberovic i mravac... ako se on osjeca sigurnije s njima dvojicom onda nam je sve recenosiguran sam da ce biti bolji iz tekme u tekmu..
- ganjeta
#3566 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mali pa ti nisi normalan majkemiNeelix wrote:samo se nadam da ce onog kloca uklonit s gola i stavit begovica. bilo je i vrijeme s pocetkom ovih kvalifikacija da begovic preuzme mjesto prvog golmana.
Last edited by ganjeta on 05/09/2010 17:09, edited 1 time in total.
-
Tarik19
#3567 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hasagic, kloc???
Koja glupost!
Koja glupost!
- jeza u ledja
#3568 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo zelim ovo prenjeti iz onog intervjua s Papcem, pa da zapamtite jednom zauvijek:
„ Istina je da su me zvali. Odazvao sam se Kodri, koji je veliki čovjek i treba to poštovati i cijeniti. Ćiro me također zvao, razgovarali smo samo dvije minute. Znate kako se ponio prema meni. Pljuvao je po mojoj porodici, tako da je komentar o njemu suvišan. Razgovarao sam nedavno i sa Sušićem. Nikad ga nisam upoznao, ali se čini kao jedan pravi profesionalac. Dugo smo pričali, i upoznat je sa stvarima zbog kojih neću da igram. On to poštuje, kao što ja poštujem sve ono što on radi“..
- jeza u ledja
#3569 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Keno je bio uzasno los protiv Luxa...uhvatio je samo jednu loptu.
- burek_in_space
#3570 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@ganjeta, smiri strasti...
- Neelix
#3571 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nemojte se pravit ludi
kakav crni luksemburg. nebrojeno puta je dosad dokazao kakav je levat, i nije mi jasno kako pored begovica moze stajat na golu.
- Lakat Jebić
#3572 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
obe utakmice s portugalom, plus sto spahic kaze da se puno sigurnije osjeca kad zna da mu je keno iza ledjaNeelix wrote:nemojte se pravit ludikakav crni luksemburg. nebrojeno puta je dosad dokazao kakav je levat, i nije mi jasno kako pored begovica moze stajat na golu.
- al_neri
#3573 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cuj Begovic , kad je taj zadnji put branio za klub ?
-
Tarik19
#3574 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Onaj isti Begovic koji se poigravao s medijima tokom 2 mjeseca i koji do prije godinu i po dana nije uopste ni htjeo da igra za BIH. 
-
Borej
#3575 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
fali ti jedan igrac, vjerovatnno si mislio 4-2-3-1 znaci ibisievic klupa. jedino tako moze nesto napravit protiv francuza. sa rahimicem samo bojim se da cemo puci i da ce odbrana visit i da cemo pljuvat i mujdzu i lulica. s dva zadnja bi mogli igrati pristojnu odbranu, a u napadu nam nece pored tri ofanzivna vezna nedostajat igraca.Frankyee wrote:oridjidji wrote:
Nebrini se ti za Lulića, tako igra i u svojim Young Boysima čovjek pokriva čitavu lijevu stranu i izuzetno je dobar kada se iznose kontre po toj strani. Ako si ga gledao protiv Totenhema onda znaš da momak igra izuzetno dobro po toj strani. Nevjerovatno se brzo kreće i oštar je u završnici. To sam primjetio kada sam ga prvi put gledao, ali to je odlika dobroga boka. Podsječa me na Cafua i Serginho u najboljim danima kada su pokrivali u Milanu, sve po desnoj i lijevoj strani, a usput i radili dobar posao u napadu. Naravno Lulić nije toliki kalibar, ali svakako da momak ima dara.
Ni Lulic a ni Mujdza jos nisu sreli jace protivnike, pravo da vam kazem nisam siguran da su oni nesto mnogo bolji od Mravca ili Dzeme ili Jahica na tim pozicijama. vjerovatno jesu bolji ali nije to neka velika razlika, bar se nije to vidjelo jer LUX je tanak. Vidjecemo kako ce oni igrati protiv Francuza.
Misli da ce Susic igrati sa dva zadnja vezna , znaci 3-2-3-1 i umjesto Ibisevica ubaciti Jahica sa Rahimicem. Jedini problem je sto onda klupa nema zadnjeg veznog pa kad Rahimic pukne u drugom poluvremenu sta onda ?