smoki_choko wrote:
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crvena Tifoza
#3526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
salle_eh1986
#3527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
reče neko nakon pobjede protiv luksemburga. I tulić da je na klupi izvolijevao bi ovde pobjedu (kao što je već neko rekao lahko je gvardioli na klupi barselone kad ima igrače, e tako je i nama bilo i večeras).zampolini wrote:Sta je kriticari papeta sto ste usutili.Samo da znate,kad se taj dingospo poemen treba utstai iz postovanja,pogotovo ove mladje generacije sto laprdaju ovde po forumu.Pa kod nas sve selektori sve fudbalski znalci.Pa Pape je idelano rijesenje za repku ljudi sta vam je
svaka čast njemu kao igraču (igračini) ali treba dosta pure da pojede da bi ga narod prihvatio i kao trenera (bar blizu da bude kao ivica osim)
-
klixober
#3528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Veceras veliki napredak vidljiv kod Papeta...napokon sam ga vidimo da dobacuje nesto igracima,motivise ih.
-
zampolini
#3529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
salih,ako ti je ovo godiste u nicku,mlad si jos....mislim da je glupo porediti susica i osima,ovo je PAPETU prva utakmica u kvalifikacijama,i bez potrebe se stvara neka negativna atmosfera...Imam osjeca da bi pojedinci volili da izgubimo od francuza pa da onda svi pljuju po selektoru.to je van svake pameti...ovo je sansa stoljeca koju ca PAPE sa svojim pomcnikom BALJICEM da iskorsti.Vjeruj mi da ljudi znaju sta rade(licno ih poznajem obojicu)
- smoki_choko
#3530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da to nisu mozda ovi s tribina dobacivali, ne lici mi to na papetakomeba wrote:Veceras veliki napredak vidljiv kod Papeta...napokon sam ga vidimo da dobacuje nesto igracima,motivise ih.
- Obuca9
#3531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kakve veze sad ima Ivica Osim sa Papetom?salle_eh1986 wrote:reče neko nakon pobjede protiv luksemburga. I tulić da je na klupi izvolijevao bi ovde pobjedu (kao što je već neko rekao lahko je gvardioli na klupi barselone kad ima igrače, e tako je i nama bilo i večeras).zampolini wrote:Sta je kriticari papeta sto ste usutili.Samo da znate,kad se taj dingospo poemen treba utstai iz postovanja,pogotovo ove mladje generacije sto laprdaju ovde po forumu.Pa kod nas sve selektori sve fudbalski znalci.Pa Pape je idelano rijesenje za repku ljudi sta vam je
svaka čast njemu kao igraču (igračini) ali treba dosta pure da pojede da bi ga narod prihvatio i kao trenera (bar blizu da bude kao ivica osim)
Pape je trener za sebe, Osim za sebe. Švabo je davno prekucao ovu igru i ako ćeš u svakom treneru u budućnosti tražiti da dostigne tu njegovu genijalnost i razumijevanje fudbala, onda se bojim da ćeš se načekati godina i godina da dočekaš takvog.
Sušića ne treba porediti ni sa Švabom, ni sa Ćirom, niti vršiti fiktivna poređenje sa Barabrezom, nego ga suditi samo i isključivo na osnovu njegovih poteza, a ne na osnovu toga šta je radio Ćiro dok je bio tu, a šta bi radio Sergej, da je na njegovom mjestu.
- ratata
#3532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
sto bolan pure, jel to Safet ne valja zato sto ga nema po reklamama, da se javlja sa bazena, iz taksija itd ko Ciro , il je nesto drugo u pitanju? lik drzi gard profesionalca a ne klovna kao sto je bio Ciro, i pokusava da nametne svoj prepoznatljiv stil igre, al dzaba, mahala voli disco disco...salle_eh1986 wrote:reče neko nakon pobjede protiv luksemburga. I tulić da je na klupi izvolijevao bi ovde pobjedu (kao što je već neko rekao lahko je gvardioli na klupi barselone kad ima igrače, e tako je i nama bilo i večeras).zampolini wrote:Sta je kriticari papeta sto ste usutili.Samo da znate,kad se taj dingospo poemen treba utstai iz postovanja,pogotovo ove mladje generacije sto laprdaju ovde po forumu.Pa kod nas sve selektori sve fudbalski znalci.Pa Pape je idelano rijesenje za repku ljudi sta vam je
Svaka mu cast, kapa dole za postavku igre i odabir taktike, bio i ostao bog i batina ! Pape !
- cyprus
#3533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ali se zato Katar pikozecko_kupuz wrote:Pa Luksemburg se ne pika.
- k3ngur
#3534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet Susicu cestitam...
Drago mi je da covjek zove sve vise mladih igraca u reprezentaciju, Lulic, Mujdza, Bunoza, Vranjes, pa makar igrali po jednu tekmu, pokusava Pape sve samo da ne kiksamo kao sto smo kiksali kod Ibrahimovica. Zato svaka cast na pozivanju novih igraca. Za mene je trenutno Ermin Zec najbolji od svih ove sto je pozvao...
Onda jucer se moglo vidjeti kako se Pape dere i motivise nase igrace dok je tekma trajala, pa cak u jednom momentu sam vidio kako je bio pored terena, covjeku treba samo dati vremena i mira, i ako hoce da radi onda ce to uraditi na najbolji nacin...
Drago mi je da covjek zove sve vise mladih igraca u reprezentaciju, Lulic, Mujdza, Bunoza, Vranjes, pa makar igrali po jednu tekmu, pokusava Pape sve samo da ne kiksamo kao sto smo kiksali kod Ibrahimovica. Zato svaka cast na pozivanju novih igraca. Za mene je trenutno Ermin Zec najbolji od svih ove sto je pozvao...
Onda jucer se moglo vidjeti kako se Pape dere i motivise nase igrace dok je tekma trajala, pa cak u jednom momentu sam vidio kako je bio pored terena, covjeku treba samo dati vremena i mira, i ako hoce da radi onda ce to uraditi na najbolji nacin...
- Aphex_
#3535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Protiv Francuza ce pokazati da li sta zna, ili ne zna. Luksemburg ipak, nam nikad i nije bio dorastao. 
- Aphex_
#3536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gdje ih uhvate ovako bas pa ih slikajujeza u ledja wrote:Poenta je sto je tu Usanovic, na terenu, osudjeni kriminalac.
Onda sam danas vidio jos slika sa 'sportsport' ono iz hotela , tipa ovu
aaaaaaa, mafija![]()
![]()
a ova stranica jebo mater ako je ne uredjuje sinan sinanovic. haman isti fazon kako pisu i kakve su im slike
-
Dialer
#3537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bitno je da pobjedjujemo ove male,naravno svaki dobar rezultat vs velikih je dobro doso. Samo naprjed Safete

- pirmin
#3538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U utorak je Papetova prva kljucna utakmica karijere kao trenera i sansa da ode tamo gdje ga srce vuce - Parc des Princes kao trener PSG-a.
Ako kojim slucajem uzme 4 ili vise bodova Francuzima, ovi ce ga pitati da izabere klub koji zeli da vodi.
Losi rezultati ga cementiraju u drugoj ili trecoj turskoj ligi gdje ce sa raznim özgulanspor-ovima traziti svoj trenerski identitet.
Ja mu zelim svu srecu svijeta jer je kao covjek i igracina to zasluzio!

Ako kojim slucajem uzme 4 ili vise bodova Francuzima, ovi ce ga pitati da izabere klub koji zeli da vodi.
Losi rezultati ga cementiraju u drugoj ili trecoj turskoj ligi gdje ce sa raznim özgulanspor-ovima traziti svoj trenerski identitet.
Ja mu zelim svu srecu svijeta jer je kao covjek i igracina to zasluzio!
- siki_sa
#3539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
vruca bracaAphex_ wrote:Gdje ih uhvate ovako bas pa ih slikajujeza u ledja wrote:Poenta je sto je tu Usanovic, na terenu, osudjeni kriminalac.
Onda sam danas vidio jos slika sa 'sportsport' ono iz hotela , tipa ovu
aaaaaaa, mafija![]()
![]()
a ova stranica jebo mater ako je ne uredjuje sinan sinanovic. haman isti fazon kako pisu i kakve su im slike
-
Frankyee
#3540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Za mene je Pape sa ovom utakmicom pokazao napredak.
I dalje mislim da on nije idealno rjesenje, jednostavno nije ostvario neke resultate kao trener, ali je ipak uradio mnogo solidnih i odlicnih poteza.
Daje sansu mladim igracima kad je rezultat povoljan a protivnik slab
Pokusava da pronadje igrace za pozicije koje su deficitarne
Poceo je napokon da pokaze neke emocije i motivaciju, po meni jedan od kljucnih elemenata trenera repke jer on igrace nema vremena uciti nesto vec uglavnom motivisati.
Na zalost meni se cini da ipak nije uspio da formira jacu odbranu i taj prenos lopte iz zadnjeg reda do napadaca. Isto tako igra se mnogo preko sredine a krila ne postoje, bekovi se uvlace u napad ( narocito Lulic ) i ostavljaju puno prostora. Mozda je to tako postavio samo za LUX i to je OK ali protiv FRA to nece proci jer jedna kontra i onda smo 2 na 2 pred nasim golom.
Vrlo je tesko dati ocjenu protiv LUX jer su slabi i igraju bunker a i nakon 0-3 nasi pomalo gube motiv sto je OK jer ko jos zeli povredu ili slicno pred FRA.
Znaci ovo je sve u svemu odlicno odradio Susic, povoljan rezultat, nema povreda, nema previse umora, moral na nivou. Znaci nije moglo poceti bolje. Da smo ih razvalili sa 0-7 mozda bi pomislili da smo Spanija.
Pitanje je sad kakva ce taktika biti protiv FRA ?
I dalje mislim da on nije idealno rjesenje, jednostavno nije ostvario neke resultate kao trener, ali je ipak uradio mnogo solidnih i odlicnih poteza.
Daje sansu mladim igracima kad je rezultat povoljan a protivnik slab
Pokusava da pronadje igrace za pozicije koje su deficitarne
Poceo je napokon da pokaze neke emocije i motivaciju, po meni jedan od kljucnih elemenata trenera repke jer on igrace nema vremena uciti nesto vec uglavnom motivisati.
Na zalost meni se cini da ipak nije uspio da formira jacu odbranu i taj prenos lopte iz zadnjeg reda do napadaca. Isto tako igra se mnogo preko sredine a krila ne postoje, bekovi se uvlace u napad ( narocito Lulic ) i ostavljaju puno prostora. Mozda je to tako postavio samo za LUX i to je OK ali protiv FRA to nece proci jer jedna kontra i onda smo 2 na 2 pred nasim golom.
Vrlo je tesko dati ocjenu protiv LUX jer su slabi i igraju bunker a i nakon 0-3 nasi pomalo gube motiv sto je OK jer ko jos zeli povredu ili slicno pred FRA.
Znaci ovo je sve u svemu odlicno odradio Susic, povoljan rezultat, nema povreda, nema previse umora, moral na nivou. Znaci nije moglo poceti bolje. Da smo ih razvalili sa 0-7 mozda bi pomislili da smo Spanija.
Pitanje je sad kakva ce taktika biti protiv FRA ?
-
Frankyee
#3541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tacno tako bodovi su svi isti i oni od LUX i oni od FRA.Dialer wrote:Bitno je da pobjedjujemo ove male,naravno svaki dobar rezultat vs velikih je dobro doso. Samo naprjed Safete![]()
- Manijakus
#3542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mene samo zanima sta im je reko na poluvremenu ...Luxemburg nije neko veliko mjerilo za selektora jer imamo kvalitetnu ekipu .. protiv Francuske se selektor mora pokazati
-
zampolini
#3543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
haj manijak ne laprdaj.jel to posto je Pape selektpor a ne Mesa.daj ostavite covjeka na miru
- Manijakus
#3544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Reko bi ti nesto al necu ban opet da popijem
ako zelis napisat cu ti na pp nije problem
Al posto sam iz Zenice skontaj sta cu ti rec 
-
tcz
#3545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
kao i veliki prije njega sto su se dokazivali: Spanija, Portugal, Turska, Danska (kad je bilo naj potrebnije) i td.Manijakus wrote:Mene samo zanima sta im je reko na poluvremenu ...Luxemburg nije neko veliko mjerilo za selektora jer imamo kvalitetnu ekipu .. protiv Francuske se selektor mora pokazati
PAPE odlazi ne valja kad pobjedjujes!
-
poostar
#3546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mene samo zabrinjava to sto Spahic i Nadarevic ponekad "odsetaju" do protivnickog kaznenog prostora. Svaka repka koja iole zna igrati kontru ce ovo kazniti. Nadarevic se sinoc u jednoj situaciji nasao na desnom krilu, ubacivao je loptu u 16sterac, a Spahic je protiv Katara napravio "raid" i odjednom se nasao medju nasim spicevima. Lulic i Mujdza naravno moraju da ucestvuju u napadu ali nevidim razloga da Spaha i Nadarevic idu u napad, osim kada su korneri, slobodni udarci itd.
-
Normalan.ba
#3547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
"Odsetaju" pošto je u pitanju bio Luksemburg.Naravno da ti izleta neće biti protiv jačih i bržih ekipa.poostar wrote:Mene samo zabrinjava to sto Spahic i Nadarevic ponekad "odsetaju" do protivnickog kaznenog prostora. Svaka repka koja iole zna igrati kontru ce ovo kazniti. Nadarevic se sinoc u jednoj situaciji nasao na desnom krilu, ubacivao je loptu u 16sterac, a Spahic je protiv Katara napravio "raid" i odjednom se nasao medju nasim spicevima. Lulic i Mujdza naravno moraju da ucestvuju u napadu ali nevidim razloga da Spaha i Nadarevic idu u napad, osim kada su korneri, slobodni udarci itd.
-
Frankyee
#3548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nadam se da ce biti mnogo oprezniji sa Francuzima, na kraju krajeva ako ne primimo gol nemozemo ni izgubitiNormalan.ba wrote:"Odsetaju" pošto je u pitanju bio Luksemburg.Naravno da ti izleta neće biti protiv jačih i bržih ekipa.poostar wrote:Mene samo zabrinjava to sto Spahic i Nadarevic ponekad "odsetaju" do protivnickog kaznenog prostora. Svaka repka koja iole zna igrati kontru ce ovo kazniti. Nadarevic se sinoc u jednoj situaciji nasao na desnom krilu, ubacivao je loptu u 16sterac, a Spahic je protiv Katara napravio "raid" i odjednom se nasao medju nasim spicevima. Lulic i Mujdza naravno moraju da ucestvuju u napadu ali nevidim razloga da Spaha i Nadarevic idu u napad, osim kada su korneri, slobodni udarci itd.
Salu na stranu, mene brine da Lulica ne ponese jer je cesto bio ispred Misimovica u fazi napada, pokusavao da udje uz aut liniju. Ako se u tom trenutku izgubi lopta kontra je vrlo opasna.
Rahimic je nekoliko puta morao nazad u zadnju liniju, Miske isto tako se povlaci dok su Lulic i nesto manje Mujdza pokusavali da se ubace u sam vrh napada. ? To nema logike i bez potrebe ostavlja prostora. Miske se povlaci ( jer vidi da je iza njega rupa) a Lulic glumi kreatora igre. Jedna stvar je da on dugim loptama trazi Misketa ili Dzeku , ali da on igra ispred Misketa i Pjane ne ide. Prvo nije ni tako dobar kao oni a drugo izbacije is igre druge igrace.
Nadam se da je to samo protiv LUX islo.
Nadarevic nije bas pokazao nesto ali nije ni pravio velike greske jer LUX je ipak slomljen na sredini.
Pape ce vjerovatno staviti drugaciju ekipu za FRA a imace i drugu taktiku. Mislim i da su igraci toga svjesni.
- kokakolas
#3549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
SVI NA KOŠEVO!!!
- ratata
#3550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pa kad se igra totalni fudbal (kao mi sinoc prvih 15 do 20 min.) onda stoperi idu naprijed, bez toga nema totalnog fudbalapoostar wrote:Mene samo zabrinjava to sto Spahic i Nadarevic ponekad "odsetaju" do protivnickog kaznenog prostora. Svaka repka koja iole zna igrati kontru ce ovo kazniti. Nadarevic se sinoc u jednoj situaciji nasao na desnom krilu, ubacivao je loptu u 16sterac, a Spahic je protiv Katara napravio "raid" i odjednom se nasao medju nasim spicevima. Lulic i Mujdza naravno moraju da ucestvuju u napadu ali nevidim razloga da Spaha i Nadarevic idu u napad, osim kada su korneri, slobodni udarci itd.