Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Cabadahija

#3226 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

Frankyee wrote:
komeba wrote:Jahic desno,Lulic lijevo...nema druge.
Nisam siguran ali mi se cini da Lulic igra u sredini terena, znaci nije odbrambeni igrac.

Mravac i Jahic su igrali u zadnjem redu.

Najgore je sto u 3 utakmice Susic nije uspio da isproba 2/3 igraca na tim nekim pozicijama gdje smo tanki. Zamjena za Salihovica je bio Salihovic ????? i onda se pred pocetak kvalifikacija po novinama trazi igrac koji ima lijevu nogu i stvar je srece a ne planskog rada da se pojavi Lulic. Poziva se Muratovic koji je "standardan" na poziciji zadnjeg veznog umjesto da se proba bar neki igrac is domace lige pa makar to bilo pola sata. Ako nema niko bolji onda je Susic je trebao pozvati 3 najbolja zadnja vezna iz domace lige pa da vidimo koliko mogu, da se te dileme otklone da li su dobri ili ne.

Sta ako otkaze ili se povrijedi ili dobije kartone Rahimic ?

Zaista mi nije jasno sto ne sastavi spisak po 3 najbolja lijeva beka, i zadnja vezna od dostupnih igraca pa da se probaju da imamo nekog bar za klupe.

Sa LUX se moze i sa 3 igraca u odbrani i jednim zadnjim veznim ali protiv FRA ce biti nemoguce.

Tako je!!

Pape nije nikog isprobavao.... razumijem ga 100% u tekmi protiv Gane, ali poslije,...... čini mi se da mu je važnije bio pobijediti Švedsku, Njemačku i Katar, nego li da isproba nekog novog igrača.... Damira Ćorića, naprimjer...

Uglavnom, skoro ništa novo nije isprobao. Ne miješam se u selektorov posao, ali to što skoro nijedan novi igrač nije "okusio" teren, glupost je najveća...
belafonte

#3227 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by belafonte »

Šta je sa ovim Bukvom iz Sturma, vidim po ovom klipu protiv Juventusa da igra na lijevom krilu iako je dešnjak i vrlo dobro se snalazi, hoće se vratiti u odbranu, 22 godine, nije ono pravo prodorno brzo krilo, ali je bolji i od Muslimovića i Ibiševića zajedno...
Može li tu Muratović šta uradit, da šapne Papetu koju o Bukvi na desno uho(jer mu je lijevo deficitarno), igrao je momak samo za U21 Austrije...
Obuca9

#3228 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Cabadahija wrote:MENI SE SUŠIĆ ZGADIO ZBOG JEDNE DRUGE STVARI, KAD JE REKO DA ĆE NAPUSTIT REPREZENTACIJU UKOLIKO NAS BLATER I PLATINA SUSPENDUJU !!!
KAKAV "PATRIOTA" NEMA ŠTA !!! ;-)
Jok eto ostaće selektor nepostojeće reprezentacije, koja neće igrati utakmice, neće imati igrače, ali eto on treba biti patriota i ostati selektor.

Volio bih vidjeti samo glave i face ovih što komentarišu, smijem se kladiti da im je vrijednost IQ-a otprilike u pet deka sa prosječnom sobnom temperaturom u celzijusima.
klixober

#3229 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Spisak:
Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Semir Štilić, Sejad Salihović, Gordan Bunoza, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović i Ermin Zec.

Dobro je sto je pozvao Vranjesa i Bunozu,to su igraci buducnosti.S druge strane,ne kontam zasto je Salihovic pozvan kada ne moze igrati 4 utakmice...bolje da je to mjesto ustupio nekom zadnjem veznom tipa Cocalic,makar ne zaigrao minute.
ReD aka Socijalista

#3230 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ReD aka Socijalista »

komeba wrote:Spisak:
Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Semir Štilić, Sejad Salihović, Gordan Bunoza, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović i Ermin Zec.

Dobro je sto je pozvao Vranjesa i Bunozu,to su igraci buducnosti.S druge strane,ne kontam zasto je Salihovic pozvan kada ne moze igrati 4 utakmice...bolje da je to mjesto ustupio nekom zadnjem veznom tipa Cocalic,makar ne zaigrao minute.
Ko je ovaj Bunoza? :-D
armin_tz

#3231 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by armin_tz »

ReD aka Socijalista wrote:

U Wisli Krakow igra, preso tamo ovo ljeto, obrambeni, ljevak 20-tak godina
ReD aka Socijalista

#3232 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ReD aka Socijalista »

armin_tz wrote:
ReD aka Socijalista wrote:

U Wisli Krakow igra, preso tamo ovo ljeto, obrambeni, ljevak 20-tak godina
sikter lan,pa to nam treba. Wisla kazes?
Obuca9

#3233 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Salihović nije na spisku među 22 igrača za utakmice. On je tu samo kao dodatak, da bude uz ekipu, što je po mom mišljenju odličan potez. Neka Seje tu i on je dio ove repke ;)
veso

#3234 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

salihović može biti uz repku i bez poziva,treba da pozove nekog maldog iz inostranstav d aih ne bi pokupili susedi,e moj sajo nećeš treća kolo dočekati,a šta ti radi ovaj kloc od šehića na golu,u drugoj ligi republuike srpsek ima boljig golmana,bajevića ili stepanovića za izbornika
Obuca9

#3235 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ma jel' nam se to veran vratio na forum :D Dobr'o duše druže laktaški :)
veso

#3236 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

bolje te našo,druže sarajevski,ali nisam ja iz laktaša,nećemo o politici
Obuca9

#3237 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veso wrote:bolje te našo,druže sarajevski,ali nisam ja iz laktaša,nećemo o politici
Pa znam da si navij'o za Laktaše da ostanu u Ligi, pa zato sam kont'o da si iz tih krajeva :D

P.S.
Mislim da je u pitanju geografija, a ne politika, ali nema veze :D
veso

#3238 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

ibričić je u top formi i mora igrati pre misimovića i pjanića
Obuca9

#3239 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

veso wrote:ibričić je u top formi i mora igrati pre misimovića i pjanića
Selektor BiH je nagovijestio da definitvno neće igrati sa tri napadača u predstojećim utakmicama, a da će se u početnoj postavi gotovo sigurno naći Senijad Ibričić o kojem je Sušić govorio u suprlativima.

scsport.ba
Obuca9

#3240 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Tarik19 wrote:
zecko_kupuz wrote:
Corola wrote:Mujdza se povrijedio.I nece igrati.
Javise na sat 1-text.
Idemo dalje.
Na stranici kluba piše samo da je zamijenjen na poluvremenu i da je odbrana djelovala još slabije. Ništa o povredi. :? A bili bismo osakaćeni definitivno. :roll:
sat1-text: mensur mujdza je povrijedjen. radi se o napuknucu gluteusa maximusa (guzovi).
6-8 sedmica, ima gips da dobije...hehe
prvi put da cujem za takvu povredu. steta za momka i za nasu repku.
nadaj mo se da se sto prije oporavi!!!!

Nije bas najbolja potvrda njegove povrede ali eto... :roll:
http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=6848

Evo ovdje čovjek kaže, da od prekosutra počinje trenirati punom snagom, nigdje nikakvog gipsa, niti 6-8 sedmica...
Bosanski_kralj

#3241 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote: http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=6848

Evo ovdje čovjek kaže, da od prekosutra počinje trenirati punom snagom, nigdje nikakvog gipsa, niti 6-8 sedmica...
Hvala Allahu da je tako. Već me počela glava boliti od mozganja, koga staviti na desnu stranu. :oops: :D
Corola

#3242 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Izgleda opet nema nista od igranja Mujdze.
Uopste jos nisu dobili dozvolu od FIFE i UEFE za Mujdzu.
Razlog ''upucenost''Mujdze,saveza i co u vezi papirologije.Vazda im falilo nesto.I tek do neki dan kompletirali sav taj materijal.Za Mujdzu i nekako,ali kako se to moglo desiti ''ostroumnom ''savezu. :-)
Za Papeta opet veliki plus,pozvano sve ono sto imalo vrijedi u repku sa tendecijom da se to i prosiri.
@cabadahija,cova je to vec odavno demantirao.Poznajuci novinare koji umetnu po ''neku'' svoju rjec.Da ne govorim o novinarima i Hadzibegovicev pokusaj ''puca''.Iako je na kraju ispalo da od toga ni pojma nema. :-)
P.S jest kod nas lako omrznuti iliti ogaditi:lol: :roll: :skoljka:
Last edited by Corola on 24/08/2010 16:22, edited 2 times in total.
cyprus

#3243 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Prva moja kritika Sušiću:

Šehić :? :shock: :lol: :lol: :lol:

Treba uvijek zvati bar jednog ili dvojicu fudbalera iz naše lige, ali ako je Šahić najkvalitetnije što šeta našim terenima, odoh se samoubit :skoljka:
Corola

#3244 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

cyprus wrote:Prva moja kritika Sušiću:

Šehić :? :shock: :lol: :lol: :lol:

Treba uvijek zvati bar jednog ili dvojicu fudbalera iz naše lige, ali ako je Šahić najkvalitetnije što šeta našim terenima, odoh se samoubit :skoljka:
Sehic je tu,samo zbog podrske Piplici.Imaju repic obatrojica. :-) :D
pezzar

#3245 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pezzar »

Korektan spisak, nema se šta zamjeriti. Vidjecemo kako ce to izgledati na terenu. Kvalitet nije upitan, upitna je motivacija, i nadam se da će biti više motivisani nego u prijateljskim.
Corola

#3246 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Motivacija a igraju protiv Francuske :-) ili motivacija a godinama cekaju na to veliko prvenstvo.
Ne kontam,ama bas nikako. :skoljka:
cyprus

#3247 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Ni ja ne kontam, zar to našim reprezentativcima treba neka dodatna motivacija :-) . Zar samo igranje za državni dres, pogotovo u ovim vrlo važnim utakmicama nije motivacija sama po sebi... :-) :-)
Obuca9

#3248 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Davno sam ja rek' da se pokakim svakom igraču u stau kojem intoniranje himne, grb na dresu i desetine hiljada ljudi koji su tu zbog tebe nije dovoljna motivacija, pa makar igrali i protiv Solomonskih ostrva, a neprotiv Francuske.
zecko_kupuz

#3249 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Salihović TREBA da bude uz ekipu. Mora (bez obzira što je "samo" igrač) imati nekog uvida u samu igru reprezentacije i taktiku. I ako selektor i sam igrač smatraju da je to koristan potez, onda su svi ostali komentari suvišni. :) Očigledno da njegovo prisustvo donosi više koristi nego problema.

edit: ovo se odnosilo na neke komentare s prethodne stranice. :D
Obuca9

#3250 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ma jbg Zecko, nešto se mora srati.

Sralo se što nema Štilića, evo ga sad je tu.
Sralo se što je tu Alispahić, eto nema ga.
Sralo se što je tu Muratović, eto nema ni njega.
Sralo se što nema Bunoze nekakvog, eto sad je i taj anonimus tu.
Sralo se što nema Vranješa, eto i njega tu.
Sralo se što nema ljevaka, eto i ljevak Lulić je tu.
Sralo se što nema Ibričića u prvih 11, eto i on sad najavljen da će igrati od početka.

I onda kad jednostavno više nemaš ništa drugo srati, onda daj opleti po tome što je pozvao Salihovića da bude uz ekipu, iako je sam Sejo prije par dana rekao da mu taj poziv mnogo znači i da će vrlo rado doći da bude tu sa svojim kolegama iz repke.

Moderacija, oprostite na izrazu koji označav prirodni proces čišćenja organizma od nečistih stvari, ali ja jednostavno nemogu naći nijednu adekvatniju riječ koja bi upotpunosti mogla zamjeniti ovu gornju riječ, a da smisao kompletnog posta i dalje bude isti. Riječi "prigovaralo" i "kritikovalo" bi možda bile kulturnije, ali ne bi dočarale stvarnu sliku, jer većina stvari koje se pišu ovdje daleko su od pojmova "prigovor" i "kritika".
Last edited by Obuca9 on 24/08/2010 19:55, edited 1 time in total.
Locked