Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alphonse kauders
#3176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
--------------------------------------Hasagic----------------------------------
Mujdza-------------Spahic--------------------Nadarevic---------------Jahic
------------------------------------------Rahimic------------------------------
--------------------------Ibricic------------------------------------------------
Pjanic---------------------------Misimovic-------------------Lulic-----------
--------------------------------------Jackson----------------------------------
Dobitna kombinacija;)
Ili mozda Vedu umjesto Lulica (naravno na špic, umjesto lijevo krilo), jer nekako u ovoj predsezoni počeo je opet zabijati k'o lud, čini se da se fizički vratio a i psihički (ne komplikuje, igra iz prve, efikasan itd...).
Ali IBRO MORA IGRATI centralnog veznog (ili defanzivnog veznog), samo ga natjerati da trči i eto ti novog Senijada Schweinsteigera;)
--------------------------Ibricic------------------------------------------------
Dobitna kombinacija;)
Ili mozda Vedu umjesto Lulica (naravno na špic, umjesto lijevo krilo), jer nekako u ovoj predsezoni počeo je opet zabijati k'o lud, čini se da se fizički vratio a i psihički (ne komplikuje, igra iz prve, efikasan itd...).
Ali IBRO MORA IGRATI centralnog veznog (ili defanzivnog veznog), samo ga natjerati da trči i eto ti novog Senijada Schweinsteigera;)
-
saim_adka
#3177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
alphonse kauders wrote:--------------------------------------Hasagic----------------------------------
Dobitna kombinacija;)
i onda ibricic, pjanic, misimovic, lulic i dzeko krenu naprijed u napad, i protivnik otme loptu, izvede polukontru i rahimc ispadne ispred trojice, i onda hadarevic. spahic i jahic ispadnu smijesni u odbrani...
kako ni jedan idiotski selektor ne vidi da mi nemamo sredine?
mi imamo kreativce napadace i defanzivce, ali nemamo vezni red, defanzivni vezni red... jedino rahimica imamo... i uvijek nam odbrana ispada smijesna upravo iz razloga što protivnik preskoči igru i dodje do 16m kako hoće. nema te repke koja nam ne moze doci do 16m u 3 pasa upravo iz razloga sto se nakrka napadaca i navali pa sta bude. pa ni brazilci vise tako ne igraju, majku mu. i onda drvlje i kamenje po zadnjoj liniji jer su ispali smijesni. pa gdje nece biti smijesni kad su non stop pod naponom, jer lopta oko 16m svaki 15sec...
eno, vaha dosao u dinamo, zgusnuo sredinu, preuzeo teren i 2 komada na protivnicke greske, jer sredinom je vladao... e tako i mi moramo... sve zbij na sredini, prepusti inicijativu protivniku al ne daj mu da pridje na 25m i eto ga, polukontra, kontra...zato imamo klasne igrace... nikad mi nismo mogli igrati napadacki fudbal, uvijek smo najbolji bili iz polukontre i kontre...
moj sastav:
------------------------------------------------------Begovic----------------------------------------------------
----------------------Jahic-----------------------Nadarevic------------------------Spahic----------------
Mujdza------------------------???????------------------------Rahimic-----------------------------Lulic
--------------------Ibricic--------------------------------------------------------Misimovic------------------
------------------------------------------------------Dzeko-------------------------------------------------------
E vidite ???? je nama najveci problem, i tu mi najvise ispadamo je nema ko Rahimica da prati. To je igrao Muratovic i najbolje je to radio od svih, ali on nije taj kalibar. To ne mogu igrati ni Ibiricic, ni Medunjanjin, ni Jahic. Taj problem moze donekle rijesiti Salihovic svojim povratkom, a steta sto Bajramovic vise nije onaj stari, jer on je idealno to pokrivao
Ova formacija je idealan. Mujdza i Lulic igraju defanzivno ako cuvamo rezultat, ako trebamo napadacki onda probijaju po bokovima, dok Ibricic i Misimovic zajedno napadacki mogu iz polukontre ili kontre rijesiti napad. Ova polukontraska formacija 3-6-1 se moze pretvoriti u defanzivnu 5-4-1 da se bokovi povuku u zadnju liniju po potrebi.
S druge strane, Ibricic se moze zamjeniti sa Pjanicem po potrebi - ko je u datom trenutku u boljoj formi. Jednostavno moramo razmisljati da je sredina kljuc svega i da kreativac na terenu moze biti samo 1 i po potrebi 2. Sa dva napadaca je lijepo igrati, a to treba ciniti samo onda kad se ganja rezultat ili ide na sve ili nista. Dzeko je dovoljno velik igrac - klasa da mora imati vise radilica iza sebe. On ce iz 5 prilika zabiti 2. Ovakvom postavom mi mozemo jakom sredinom stvoriti 5 prilika na tekmi. Jos ce u sansama uvijek biti Ibricic koji moze simulirati sa misketom i poluspica.
Realno, kad se Salihovic vrati - po meni je ovo najjaci sastav:
------------------------------------------------------Begovic----------------------------------------------------
----------------------Jahic-----------------------Nadarevic------------------------Spahic----------------
Mujdza------------------------Rahimic------------------------Salihovic-----------------------------Lulic
--------------------Ibricic--------------------------------------------------------Misimovic-------------------
------------------------------------------------------Dzeko-------------------------------------------------------
Ovo je ono najjace po meni sto mozemo izvesti. S tim da uvijek se gleda Ibricic-Pjanic rotacija
Ova najjaca formacija moze preci i defanzivnu
Mujdza-----------------Jahic------------------Nadarevic-------------------Spahic----------------Lulic
--------------------------------------Rahimic------------------------Salihovic---------------------------------
--------------------------Ibricic-------------------------------------------------Misimovic---------------------
------------------------------------------------------Dzeko--------------------------------------------------------
ili totalno ofanzivnu ako se ganja rezultat:
Mujdza------------------------------------------Rahimic-----------------------------------------Salihovic
--------------------------------Ibricic(Pjanic)----------------------Misimovic--------------------------------
----------------------------------------Ibisevic----------------Dzeko-------------------------------------------
Shvatite da su dupli igraci Ibricic-Pjanic i Misimovic-Medunjanin, kao i Ibisevic-Muslimovic
a mjesta na terenu po meni ima samo za 2 igraca!
-
klixober
#3178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I sam spadam medu one koji su kritikovali Ibricica jer je imao povlasten status kod Cire,tj. bio najstandardniji igrac uprkos ne bas sjajnim igrama u Hajdku,a ni Hajduka kao kluba u to vrijeme.
Kako trenutno Ibricic igra,imam samo rijeci hvale za njega i smatram da bi trebao igrati u prvih 11...a valjda to i pokazuje da ja,a pretpostavljam i vecina ostalih "kriticara" nije i nema nista lico protiv pojedinih igraca.Jednostavno,trebaju igrati najbolji u datom trenutku,tj. igraci koji dobro igraju u svojim klubovima.
Kako trenutno Ibricic igra,imam samo rijeci hvale za njega i smatram da bi trebao igrati u prvih 11...a valjda to i pokazuje da ja,a pretpostavljam i vecina ostalih "kriticara" nije i nema nista lico protiv pojedinih igraca.Jednostavno,trebaju igrati najbolji u datom trenutku,tj. igraci koji dobro igraju u svojim klubovima.
- Murat Sabanovic
#3179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@cypruscyprus wrote:Kako se odjednom mijenja pisanje o IbričićuMadrid wrote:Murat Sabanovic wrote:nista te vase fomacije.... ibricic je trenutno u najboljoj formi...staviti ga na njegovu prirodnu poziciju i ostale oko njega posloziti.
Problem je sto Pape nema muda da ostavi na klupi najboljeg asistenta bundeslige iako je neprepoznatljiv zadnjih 6 mjeseci, a da ubaci "nekog" igraca iz susjedne nam lige![]()
Ibricicu se mora naci mjesto u prvih 11 bilo kako, jer to nam je trenutno igrac koji je u najboljoj formi, a i uvijek daje sve od sebe, za razliku od gore navedenog...![]()
. Do jučer je Ibričić bio kloc koji je igrao samo zato što je bio Ćirin miljenik, Hajduk mizeran klub, a hrvatska liga u razini naše
wow
ne znam na koga ciljas,al' sto se mene tice ja protiv bilo kojeg naseg igraca nisam niti jedne ruzne rijeci napisao,a niti sam bilo kojeg igraca ismijavao.cak ni muratovica...
miske i pjanic na klupu i vidjet ces repke.
- zecko_kupuz
#3180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ibričić je prošle sezone odigrao najbolje do tada, zabio 18 golova, čini mi se. Ali momak je u reprezentaciji u većini utakmica djelovao izgubljeno. Pogotovo u ovih posljednjih nekoliko mečeva. Da li njega svaki put uhvati trema, ili se izmori prije nego li i napravi prvi sprint ili šta već...
.
Činilo se da će on (za razliku od Misketa i Pjanića) postati onaj pravi radnik na terenu koji je uz to i tehnički potkovan, ali to se ne razvija u pravom smjeru.
Pa protiv Šveda i Nijemaca je bio skoro totalno neprimjetan, iako je imao neku solidnu minutažu.
Činilo se da će on (za razliku od Misketa i Pjanića) postati onaj pravi radnik na terenu koji je uz to i tehnički potkovan, ali to se ne razvija u pravom smjeru.
-
s_bjelava
#3181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Svasta se ovdje moze procitati. Lulic odmah u prvi tim, Ibricic takodje, Miske i Pjanic na klupu, igrati sa jednim spicom,
Vedo napolje........
Mi se ubismo trazeci zadnjeg veznog, jednog vec imamo, Rahimica, doduse nije standardan u CSKA, sto moze biti i prednost jer obzirom na godina ne bi trebao biti previse umoran. covjek moze odigrati na iskustvo bolje nego pola njih na snagu. Drugi zadnji verzni je Pjanic, on to igra u Lyonu, s tim da, po potrebi, moze ici vise naprijed. Dijete istrci preko 10 km po utakmici, zilav, dobre tehnike, dobro "cita" igru, Pape ga moze koristiti na zadnjem veznom bez rizika da ga stavi na neprirodnu poziciju.
E sad Miske, Papetov najveci izazov. Covjeka nigdje nema vec dugo vremena, i u klubu i u reprezentaciji, stavi li ga na klupu nece ga vise nikada vidjeti. A klupu je, po trenutnim igrama, zasluzio. Na ovome primjeru cemo vidjeti koliko je Pape ozbiljan trener i kolika ima muda. Do sada nije pokazao da ih ima, nije Miske jedini primjer ali, ruku na srce, trebamo mu dati vremena do kraja kvalifikacija da pokaze sta (ne)zna.

Vedo napolje........
Mi se ubismo trazeci zadnjeg veznog, jednog vec imamo, Rahimica, doduse nije standardan u CSKA, sto moze biti i prednost jer obzirom na godina ne bi trebao biti previse umoran. covjek moze odigrati na iskustvo bolje nego pola njih na snagu. Drugi zadnji verzni je Pjanic, on to igra u Lyonu, s tim da, po potrebi, moze ici vise naprijed. Dijete istrci preko 10 km po utakmici, zilav, dobre tehnike, dobro "cita" igru, Pape ga moze koristiti na zadnjem veznom bez rizika da ga stavi na neprirodnu poziciju.
E sad Miske, Papetov najveci izazov. Covjeka nigdje nema vec dugo vremena, i u klubu i u reprezentaciji, stavi li ga na klupu nece ga vise nikada vidjeti. A klupu je, po trenutnim igrama, zasluzio. Na ovome primjeru cemo vidjeti koliko je Pape ozbiljan trener i kolika ima muda. Do sada nije pokazao da ih ima, nije Miske jedini primjer ali, ruku na srce, trebamo mu dati vremena do kraja kvalifikacija da pokaze sta (ne)zna.
- zecko_kupuz
#3182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Iskreno, Pjanić u Lyonu dosta "švera" tamo-amo. Ne može se ni shvatiti jasno koju poziciju igra. Daleko je on od zadnjeg veznog. Protiv Katara se pokazalo koliko je neupotrebljiv u odbrani, toliko puta je napao suparničke igrače, ali niti jednom nije uspio uzeti loptu. Momak je perce, snalažljiv i drzak u napadu, ali paučina u odbrani.
- Obuca9
#3183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jadna nam majka, ako će nam Pjanić biti zadnji vezni i presjecati napade protivničkih igrača...
- Ridjobrki
#3184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pjanić je u Lyonu centralni vezni, ono što se označava CMF. Nekakav "desni pobočnik u vezi" a ne klasični desni vezni iz 4-4-2. To bi mogao igrati bez problema u reprezentaciji, ja sam bio postao prijedlog 4-3-1-2 u Lippijevom fazonu gdje uz Rahimića šljakaju desno Pjanić i lijevo Medunjanin, to bi išlo bez problema...
- limeni
#3185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
protiv LUX-a
..............................................Hasagic........................................
........Mujdza...............Nadarevic................Spahic.........Jahic.............
............................................Rahimic........................................
..........................Pjanic............................Ibricic.........................
...........................................Misimovic.......................................
....................................Dzeko.........Ibisevic..................................
protiv FRA
..........................................Hasagic............................................
.........Mujdza...............Nadarevic......Mravac................Spahic........Lulic.........
............................Rahimic.....................Jahic...............................
.......................................Pjanic.................................................
............................................Misimovic.......................................
...........................................Dzeko..............................................
..............................................Hasagic........................................
........Mujdza...............Nadarevic................Spahic.........Jahic.............
............................................Rahimic........................................
..........................Pjanic............................Ibricic.........................
...........................................Misimovic.......................................
....................................Dzeko.........Ibisevic..................................
protiv FRA
..........................................Hasagic............................................
.........Mujdza...............Nadarevic......Mravac................Spahic........Lulic.........
............................Rahimic.....................Jahic...............................
.......................................Pjanic.................................................
............................................Misimovic.......................................
...........................................Dzeko..............................................
- cyprus
#3186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja bih samo da objavim svoj spisak prije Sušućevog, da vidimo koliko se poklapamo
:
Golmani: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Begović (Stoke)
Odbrana: Emir Spahić (Montpellier), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Mensur Mujdža (Freiburg), Ninoslav Milenković (Qingdao), Adnan Mravac (Westerlo), Boris Pandža (Mechelen)
Vezni red: Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Sanel Jahić (AEK Atina), Senad Lulić (Young Boys), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), Miralem Pjanić (Lyon), Senijad Ibričić (Hajduk), Semir Štilić (Lech Poznan), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv)
Napad: Edin Džeko (Wolfsburg), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK), Ermin Zec (Genclerbirligi)
Odbrana: Emir Spahić (Montpellier), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Mensur Mujdža (Freiburg), Ninoslav Milenković (Qingdao), Adnan Mravac (Westerlo), Boris Pandža (Mechelen)
Vezni red: Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Sanel Jahić (AEK Atina), Senad Lulić (Young Boys), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg), Miralem Pjanić (Lyon), Senijad Ibričić (Hajduk), Semir Štilić (Lech Poznan), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv)
Napad: Edin Džeko (Wolfsburg), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK), Ermin Zec (Genclerbirligi)
- Lakat Jebić
#3187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja za lulica nisam nista rekao, nego za spahica...Comrad wrote:Pretpostavljam da si i za Dzeku tako pricao prije 5-6 godina. Ja nista bolan ne vjerujem ovim nasim "strucnjacima", od 100 trenera 90% ih veze nema sa tim poslom i samo upropastavaju mali kadar. Sreca nasa pa ima sposobnijih ljudi u inostranstvu koji prepoznaju neki kvalitet u tim momcima. Al ajd ocito ti vise znas, nego svicarci.Lakat Jebić wrote:dok je igrao u zelji, samo jednu utakmicu je odigrao kako treba, i to cini mi se protiv sarajeva na grbavici, ali nisam siguran. inace, odron, ne znam kako se uopste prodao igdjehz__semir wrote:Čuj Amir Spahić![]()
Pitajte ove momke koji prate Željezničar kakav je to bek... Džeko se udomaćio pravo, pa konta havere preko repke prodavati.
Ovaj Lulić je sinoć dobro odigrao i odlično će nam doći, nije mi jasno kako nije prije bio u opticaju, po meni velika fula stručnog štaba. Istina, nije klasični bek, ali nije ni Salihović pa je igrao. Bolje i on, nego Mravac smotani.
- Ridjobrki
#3188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@saim_adka: a što su ti sve formacije sa trojicom u odbrani?
(i ova treća je u osnovi to)
- Murat Sabanovic
#3189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
evo da se i ja igram play stationa....
.............................hasagic.........................
mujdza............nadarevic...........spahic..............lulic
..................muratovic..............rahimic...........
.medunjanin............................................ (salihovic)
.................................ibricic..............................
................................dzeko................................
.............................hasagic.........................
mujdza............nadarevic...........spahic..............lulic
..................muratovic..............rahimic...........
.medunjanin............................................ (salihovic)
.................................ibricic..............................
................................dzeko................................
- hary
#3190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
---------------------------------------------Hasagić-------------------------------------
-----Mujdza---------------Nadarevic------------------------Spahic---------Lulic-----
---------------------------------Rahimic------------------Jahic-------------------------
--------------------Ibricic-----------------Misimovic---------Medunjanin-------------
-----------------------------------------------Dzeko--------------------------------------
-----Mujdza---------------Nadarevic------------------------Spahic---------Lulic-----
---------------------------------Rahimic------------------Jahic-------------------------
--------------------Ibricic-----------------Misimovic---------Medunjanin-------------
-----------------------------------------------Dzeko--------------------------------------
- luckylaka
#3191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako ne izmisljaju
Pape pozvao i Vranješa i Štilića
Selektor Sušić za utakmice sa Luksemburgom i Francuskom danas je poslao pozive i Ognjenu Vranješu, prvotimcu Sheriffa, te Semiru Štiliću, igraču Lecha. Ostalo upražnjeno još jedno mjesto u timu, koje će najvjerovatnije pripasti Gordanu Bunozi
Selektor Safet Sušić za utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EURO 2012 sa Luksemburgom i Francuskom danas je poslao pozive Ognjenu Vranješu, prvotimcu Sheriffa iz Moldavije i Semiru Štiliću, igraču Lecha, ekskluzivno saznaje SCsport.ba.
Dakle, Pape je ostao na još samo jednoj dilemi uoči mečeva koje će naš državni tim odigrati 3. septembra u Luksemburgu i četiri dana kasnije sa «trikolorima» na Koševu.
Planira pozvati mladog reprezentativca BiH, Gordana Bunozu. Međutim, želi sačekati utakmicu njegove Wisle. Ukoliko Bunoza bude u stratnoj postavi i njemu će biti uručen poziov za A tim.
Već ranije Branimir Tulić, selektor mlade reprezentacije naše zemlje za nastavak kvalifikacija za EP pozvao je Bunozu, te Vranješa i golmana Ibrahima Šehića koji su se našli i na Sušićevom popisu igrača.
Šehić i Vranješ igrat će za mladi tim BiH protiv Italije istog dana kada se sastaje A selekcija sa Luksemburgom, a seniorima bit će priključeni 4. septembra uoči priprema za susret sa Francuzima. Isto će se, najvjerovatnije, desiti i sa Bunozom. Naravno, zavrijedi li Papetov poziv nastupom u Poljskoj.
Za start kvalifikacija EURO 2012 Sušić je do sada pozive poslao 21 igraču. To su: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić – golmani, te Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Ermin Zec, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ i Semir Štilić.
Poziv je otišao i Sejadu Salihoviću. No, kao što je poznato na prvotimca Hoffenheima selektor neće moći računati u prve četiri utakmice kvalifikacija, zbog crvenog kartona kojeg je dobio u revanš duelu baraža za SP 2010 protiv Portugala u Zenici (0:1).
Alispahić i Muratović još na čekanju
Selektor Sušić koji će kompletan spisak igrača za Luksemburg i Francusku javno obznaniti na press konferenciji u utorak još uvijek na čekanju drži Samira Muratovića (Sturm) i Mehmeda Alispahića (Šibenik).
Ukoliko se ne odluči za Bunozu, posljednji poziv trebao bi poslati jednom od spomenute dvojice bh. internacionalaca, a koji bi u tom slučaju na okupljanje 30. avgusta u hotel "Hercegovina" na Ilidži stigli iz Austrije ili Hrvatske?!
Selektor Sušić za utakmice sa Luksemburgom i Francuskom danas je poslao pozive i Ognjenu Vranješu, prvotimcu Sheriffa, te Semiru Štiliću, igraču Lecha. Ostalo upražnjeno još jedno mjesto u timu, koje će najvjerovatnije pripasti Gordanu Bunozi
Selektor Safet Sušić za utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EURO 2012 sa Luksemburgom i Francuskom danas je poslao pozive Ognjenu Vranješu, prvotimcu Sheriffa iz Moldavije i Semiru Štiliću, igraču Lecha, ekskluzivno saznaje SCsport.ba.
Dakle, Pape je ostao na još samo jednoj dilemi uoči mečeva koje će naš državni tim odigrati 3. septembra u Luksemburgu i četiri dana kasnije sa «trikolorima» na Koševu.
Planira pozvati mladog reprezentativca BiH, Gordana Bunozu. Međutim, želi sačekati utakmicu njegove Wisle. Ukoliko Bunoza bude u stratnoj postavi i njemu će biti uručen poziov za A tim.
Već ranije Branimir Tulić, selektor mlade reprezentacije naše zemlje za nastavak kvalifikacija za EP pozvao je Bunozu, te Vranješa i golmana Ibrahima Šehića koji su se našli i na Sušićevom popisu igrača.
Šehić i Vranješ igrat će za mladi tim BiH protiv Italije istog dana kada se sastaje A selekcija sa Luksemburgom, a seniorima bit će priključeni 4. septembra uoči priprema za susret sa Francuzima. Isto će se, najvjerovatnije, desiti i sa Bunozom. Naravno, zavrijedi li Papetov poziv nastupom u Poljskoj.
Za start kvalifikacija EURO 2012 Sušić je do sada pozive poslao 21 igraču. To su: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić – golmani, te Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Ermin Zec, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ i Semir Štilić.
Poziv je otišao i Sejadu Salihoviću. No, kao što je poznato na prvotimca Hoffenheima selektor neće moći računati u prve četiri utakmice kvalifikacija, zbog crvenog kartona kojeg je dobio u revanš duelu baraža za SP 2010 protiv Portugala u Zenici (0:1).
Selektor Sušić koji će kompletan spisak igrača za Luksemburg i Francusku javno obznaniti na press konferenciji u utorak još uvijek na čekanju drži Samira Muratovića (Sturm) i Mehmeda Alispahića (Šibenik).
Ukoliko se ne odluči za Bunozu, posljednji poziv trebao bi poslati jednom od spomenute dvojice bh. internacionalaca, a koji bi u tom slučaju na okupljanje 30. avgusta u hotel "Hercegovina" na Ilidži stigli iz Austrije ili Hrvatske?!
- Dammme
#3192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Potpisujem ovaj spisak s tim da bih se dvoumio između Milenkovića i Merzića.cyprus wrote:Ja bih samo da objavim svoj spisak prije Sušućevog, da vidimo koliko se poklapamo![]()
:
-
klixober
#3193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne znam koliko je tacan ovaj tekst,ali ako je stvarno tako,Susic ce uraditi upravo ono sto sam govorio.Vranjes je standardan u timu koji je korak do Lige prvaka,a u najgorem slucaju igra Ligu uefa.Moze igrati na pozicijama na kojima smo jako tanki - desni bek i stoper i uz to je jos strasno mlad - ima tek 20 godina! Postepenim ukljucivanjem Vranjesa bismo rijesili tu poziciju iducih 10 godina.luckylaka wrote:Ako ne izmisljaju
Slicno vazi i za Bunozu - stoper,mlad,perspektivan,igra u solidnom klubu,pred njim je buducnost.
Za Stilica necu ni komentarisati,on svakako zasluzuje poziv i vecu minutazu odavno.
Muratovic ni u kom slucaju ne bi trebao biti opcija....za zadnjeg veznog bi Susic trebao obratiti paznju na Cocalica.
Alispahic je sigurno igrac pred kojima je dobra karijera,ali obzirom na trenutnu njegovu formu i ispadanje Sibenika iz Evrope,mozda ne bi trebao dobiti poziv jer smo pretrpani na poziciji ofanzivnog veznog.
I jos dvojica igraca...Buric bi prema mom misljenju trebao biti 3. golman,a Bukva iz Sturma bi trebao biti isproban u nekoj od sljedecih prijateljskih utakmica.
Lulic...on valjda sigurno dobiva poziv i poziciju lijevog beka.
- Ridjobrki
#3194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gubi se vrijeme na tog zadnjeg veznog, trebalo je probati tog Ubiparipovića u ove četiri tekme. MLS je ojačala da je to čudo jedno a taj čovjek danas igra sa Henryjem, Angelom i Marquezom. To samo po sebi ne govori sve ali toliko smo očajni na toj poziciji da se tog lika mora isprobati kakav god da je!
P.S. A dobro će doći malo nacionalnog balansa da selektor može malo i Misketa odmoriti...
P.S. A dobro će doći malo nacionalnog balansa da selektor može malo i Misketa odmoriti...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
čuj Švabo na klupizoom66 wrote:sastav koji bi sve polomio
maric, berjan, hadziabdic, hazdibegic, katalinski, shkoro, sushic, shabanadzovic, bajevic, bazhdarevic & pashic![]()
klupa: janjush, jozic, ristic, bukal, primorac, hatunic, vladic, repchic, shecerbegovic, osim![]()
![]()
![]()
- Ridjobrki
#3196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo ga komentira rad administracije!Chmoljo wrote:čuj Švabo na klupizoom66 wrote:sastav koji bi sve polomio
maric, berjan, hadziabdic, hazdibegic, katalinski, shkoro, sushic, shabanadzovic, bajevic, bazhdarevic & pashic![]()
klupa: janjush, jozic, ristic, bukal, primorac, hatunic, vladic, repchic, shecerbegovic, osim![]()
![]()
![]()
pa gdje će ti duša?
![]()
- zecko_kupuz
#3197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako je ovo gore istina, onda Sušić puno bolje prati mladu reprezentaciju od nekih prethodnih selektora (iako mislim da se primarni razlog krije u jačini klubova za koje momci nastupaju). I večeras je jasno - Misimović jedino 100 posto valja kada je direkt iza leđa Džeki. Pjanić bi trebao igrati Misketu iza leđa, a ne dijeliti istu ulogu sa njim.
Opet kažem, mislim da nam je dolaskom Mujdže desna strana uveliko ojačana i vjerovatno nam tu i ne treba klasično krilo. Ali po lijevoj treba.
Opet kažem, mislim da nam je dolaskom Mujdže desna strana uveliko ojačana i vjerovatno nam tu i ne treba klasično krilo. Ali po lijevoj treba.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
šta ću kad sam blizak sa njom... a imam i slatku guzuRidjobrki wrote: Evo ga komentira rad administracije!![]()
![]()
stipu to bazoom66 wrote:
pa na klupi je uvijek bio najjachi![]()
-
klixober
#3199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@ zoom, Chmoljo, upozorenje pred ban!

- Ridjobrki
#3200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To bi jedino morao biti neki autobankomeba wrote:@ zoom, Chmoljo, upozorenje pred ban!
![]()