Djes', sta ima!?jutarnji wrote:Pa sta ga se ima uzimati za ozbiljno? Katar? Laksi trening, momci se okupili, malo druzenja, posjeta domovini...zecko_kupuz wrote:Ma, izgleda da je ovaj meč još jedan u nizu koji se ne uzima za ozbiljno.
Jbt Katar, Kacuni iz Busovace ce mu zabit` petardu.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crvena Tifoza
#3051 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
Crvena Tifoza
#3052 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve dok je teferica po Hercegovini na Ilidzi, necemo mi nigdje. Jedino je Kodro zatvorio vrata Hercegovine i nije nikom dao pristup. Najzesca scena, stize Baljic, iz hotela izlazi covjek sa familijom, zena djeca - dosli malo da se slikaju sa svojim ljubimcima. Haj' Balja moze jedna fotka - kod Elvira blijedo lice.

- luckylaka
#3053 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jesil ti to branimire licno -nas fudbalje na svjetskom nivo kakve ga sve ovce vodecunga lunga wrote:Pape ocito, sto i klubovi koje je trenirao govore, veze nema sa fudbalom....
Pape idi dok jos nije kasno, Ciro mi je nakon tvojih utakmica jos veci u ocima a ti se kupi i bjezi jer nisi htio doci kad je bilo mnogo teze a uhvatio si se cirine ekipe koja je bila na korak do SP-a...
Od tvojih izjava po nesretnom izboru za selektora: "Cuo sam za tog Papca"i "Kazu da je Spahic dobar igrac"
mi se jos san na oci tesko navlaci a dodje ovaj jad veceras...
Bjezi Pape, ostavi se ovog napacanog naroda, za tebe je Branimir Tulic - Capelo!
- Manijakus
#3054 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kucu na luxemburg
Vjerujem u Papeta 
-
radeljas
#3055 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jako dobra analiza. i najvaznija i prva tacka iz analize - savez nam je ubjedljivo najslabija karika sto bi rekli. a i tacka 4 - javnost je jako bitna. a nju kreiraju priuceni i polupismeni novinari iz avaza, hajata i sl. gdje se stvara nerealna slika o nekoj snazi, kvalitetu i sl. od cega smo ipak dalekosaim_adka wrote:Da bi napravio neke velike domete za početak moraš imati sljedeće i to hronološki:
1. SAVEZ (stručne ljude koji će pripremiti javnost, utakmicu, ugovoriti sve da nikom ništa ne fali)
2. SELEKTORA (ako želiš velike domete, onda moraš imati i trenera za velike domete)
3. IGRAČI (igrači moraju igrati aktivno u svojim klubovima)
4. JAVNOST (treba se spustiti na zemlju i realno sagledati stvari)
Tek nakon ovoga ima smisao da mi odemo na neko veliko takmičenje.
posto se prva stvar nece nikad desiti - tj bolji savez onda treba biti realan i znati da cemo mi tesko ikad doci do kakvog velikog takmicenja
- Obuca9
#3056 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
radeljas wrote:jako dobra analiza. i najvaznija i prva tacka iz analize - savez nam je ubjedljivo najslabija karika sto bi rekli. a i tacka 4 - javnost je jako bitna. a nju kreiraju priuceni i polupismeni novinari iz avaza, hajata i sl. gdje se stvara nerealna slika o nekoj snazi, kvalitetu i sl. od cega smo ipak dalekosaim_adka wrote:Da bi napravio neke velike domete za početak moraš imati sljedeće i to hronološki:
1. SAVEZ (stručne ljude koji će pripremiti javnost, utakmicu, ugovoriti sve da nikom ništa ne fali)
2. SELEKTORA (ako želiš velike domete, onda moraš imati i trenera za velike domete)
posto se prva stvar nece nikad desiti - tj bolji savez onda treba biti realan i znati da cemo mi tesko ikad doci do kakvog velikog takmicenja
- Ridjobrki
#3057 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
radeljas wrote:jako dobra analiza. i najvaznija i prva tacka iz analize - savez nam je ubjedljivo najslabija karika sto bi rekli. a i tacka 4 - javnost je jako bitna. a nju kreiraju priuceni i polupismeni novinari iz avaza, hajata i sl. gdje se stvara nerealna slika o nekoj snazi, kvalitetu i sl. od cega smo ipak dalekosaim_adka wrote:Da bi napravio neke velike domete za početak moraš imati sljedeće i to hronološki:
Upravo tako, a dok se ovo ne poklopi mi moramo biti svjesni da ne možemo očekivati nikakav čestit rezultat taman da imamo pet najboljih strijelaca i asistenata svih liga petice. Ne smijemo dozvoliti sebi više nikakva očekivanja i euforije nakon dobre tekme-dvije jer to nije to dok nema upravo ovog nabrojanog: logistika i organizacija, stručnost i vizija, želja i ozbiljnost, dobra atmosfera i realan pristup.
-
Bušman
#3058 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pored onako lijenih igraca nama jedino Kim Jong-il moze biti selektor. Ok, prijateljska je utakmica, ali onako nezainteresiran biti je stvarno smijesno. I mislim da vise nije problem selektor, nego mentalitet, onaj tipicni balkanski - zbog kog Dinamo redovno ispada protiv levatskih ekipa u kvalifikacijama za LP, zbog koje je Srbija samu sebe izbacila sa SP-a, zbog koje Hrvatska sebe dize u nebo nakon sto pobijede tada grozne Engleze i zbog kog BIH nikad nece otici na EP ili SP.
Treba spustiti loptu na zemlju i shvatiti da sa ovakvim ulaganjem u sport i losim mentalitetom necemo nigdje.
Treba spustiti loptu na zemlju i shvatiti da sa ovakvim ulaganjem u sport i losim mentalitetom necemo nigdje.
-
palermo
#3059 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve je to ok, onako dugoročno gledano, i naravno možemo mi na taj način sve braniti. Ali činjenica je da smo mi sa Ćriom imali čestit rezultat. I nije mi namjera da sada otpočinjem priču o Ćiri, nego hoću nešto drugo da kažem.Ridjobrki wrote:radeljas wrote:jako dobra analiza. i najvaznija i prva tacka iz analize - savez nam je ubjedljivo najslabija karika sto bi rekli. a i tacka 4 - javnost je jako bitna. a nju kreiraju priuceni i polupismeni novinari iz avaza, hajata i sl. gdje se stvara nerealna slika o nekoj snazi, kvalitetu i sl. od cega smo ipak dalekosaim_adka wrote:Da bi napravio neke velike domete za početak moraš imati sljedeće i to hronološki:
Upravo tako, a dok se ovo ne poklopi mi moramo biti svjesni da ne možemo očekivati nikakav čestit rezultat taman da imamo pet najboljih strijelaca i asistenata svih liga petice. Ne smijemo dozvoliti sebi više nikakva očekivanja i euforije nakon dobre tekme-dvije jer to nije to dok nema upravo ovog nabrojanog: logistika i organizacija, stručnost i vizija, želja i ozbiljnost, dobra atmosfera i realan pristup.
Imaš dobrog novirana, prosječnog novinara i lošeg novinara, imaš dobrog ekonomistu, prosječnog ekonomisti i lošeg ekonomistu, imaš dobrog građevinca, prosječnog građevinca i lošeg građevinca, i shodno tome imaš dobrog trenera, prosječnog trenera i lošeg trenera. I meni se nažalost čini da Sušić spada u ovo treću grupu.....jednostavno je tako, nijednim jedinim potezom mi nismo (ili barem ja nisam) vidio da on ima bilokakvu smislenu ideju, bilošta što se može provesti u igri. Sjećam se tamo sedamdesetih i osamdesetih godina, Velež bi s vremena na vrijeme uvijek angažovao Muhameda Mujića za trenera, istinska legenda Veleža, ne možeš mu ni zviždati na utakmici kolika je legenda, ali jebat mu, uvijek bi jedva izborio optsanak......jednostavno čovjek nije bio za trenera.
Dobar trener je onaj koji izvuče više od maksimuma u okviru zadatih okolnosti, prosječan terner je onaj koji u okviru datih mogućnosti izvuče nešto od igrača, loš trener je onaj koji debelo podbaci u okviru zadatih mogućnosti.
Svi smo mi svjesni saveza , stanja u državi i svega okolo, ali jednostavno, moj utisak je da je Sušić loš trener.
I to je u ovom trenutku , za reprezentaciju, problem. Bojim se da stalnim pozivanjem na Savez i pravdanem svega i svačega sa njim jednostavno pokatkad gubimo fokus.
- Ridjobrki
#3060 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma za vrijeme Ćire nam se poklopilo par dobrih rezultata, zatim to da je jedan protivnik doživio kolaps (Belgija) i jedan odigrao par loših susreta (Turska protiv estonije i Belgije). To je sve. Ja sam bio prozivan kad sam na to ukazivao lani, sjećate se mojih postova tada. I ja se radujem ne svakoj pobjedi ili svakom golu nego i svakom dobrom potezu naše reprezentacije ali moramo stvari nazvati pravim imenom... Nema nijednog razloga da budemo optimistični pred ove kvalifikacije ali ljudi smo i navijači i naše je da se nadamo pa ako šta bude - bude. Ni Papetovom smjenom se ništa ne bi riješilo, sve je to kandžijanje krepalog konjčeta...palermo wrote:
Sve je to ok, onako dugoročno gledano, i naravno možemo mi na taj način sve braniti. Ali činjenica je da smo mi sa Ćriom imali čestit rezultat. I nije mi namjera da sada otpočinjem priču o Ćiri, nego hoću nešto drugo da kažem.
Imaš dobrog novirana, prosječnog novinara i lošeg novinara, imaš dobrog ekonomistu, prosječnog ekonomisti i lošeg ekonomistu, imaš dobrog građevinca, prosječnog građevinca i lošeg građevinca, i shodno tome imaš dobrog trenera, prosječnog trenera i lošeg trenera. I meni se nažalost čini da Sušić spada u ovo treću grupu.....jednostavno je tako, nijednim jedinim potezom mi nismo (ili barem ja nisam) vidio da on ima bilokakvu smislenu ideju, bilošta što se može provesti u igri. Sjećam se tamo sedamdesetih i osamdesetih godina, Velež bi s vremena na vrijeme uvijek angažovao Muhameda Mujića za trenera, istinska legenda Veleža, ne možeš mu ni zviždati na utakmici kolika je legenda, ali jebat mu, uvijek bi jedva izborio optsanak......jednostavno čovjek nije bio za trenera.
Dobar trener je onaj koji izvuče više od maksimuma u okviru zadatih okolnosti, prosječan terner je onaj koji u okviru datih mogućnosti izvuče nešto od igrača, loš trener je onaj koji debelo podbaci u okviru zadatih mogućnosti.
Svi smo mi svjesni saveza , stanja u državi i svega okolo, ali jednostavno, moj utisak je da je Sušić loš trener.
I to je u ovom trenutku , za reprezentaciju, problem. Bojim se da stalnim pozivanjem na Savez i pravdanem svega i svačega sa njim jednostavno pokatkad gubimo fokus.
A ovo boldirano je fakat dobro rečeno.
-
radeljas
#3061 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mislim da je poenta u izboru selektora od strane mafijasha iz saveza. tu se nikad nije gledalo na kvalitet trenera i znanje nego uvijek samo na spasavanje njih i njihovih g...ica iz saveza. tako je ciro bio odlican alibi za savez i covjek koji je svojim zabavljanjem publike skretao paznju sa problema. mislim da je i on trebao i mogao uraditi vise. pape je kao istinska fudbalska legenda opet nista vise nego alibi za savez. jer ako neko kaze los je trener, onda ce svako reci "nemoj tako to je pape ..." znaci smjena saveza na prvom mjestu nekako. mada ja sam ne znam kako
- tokar
#3062 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tačno je da utakmica sa Katarom nije pokazala pravu snagu naše reprezentacije. I možda će naši razvaliti i Luksemburg i Francusku. Međutim, ne mogu nikako da se pomirim sa nekim stvarima koje se dešavaju od imenovanja Safeta Sušića za selektora. Odmah da kažem da je Pape legenda bh. nogometa i tu nem spora, dakle legenda ali kao igrač. Prilikom njegovog izbora izrazio sam skepsu, jer njegova trenreska karijera bila je i jeste krajnje mizerna. Svaki klub koji je trenirao dao mu je otkaz.
E sada da se vratim na ono što sam vidio svojim očima. Samo je reprezentacija BiH u četiri prijateljske utakmice solidno odigrala protiv Gane, vjerojatno i zbog činjeci da im je još nešto ostalo od Ćirinog euforičnog pristupa utakmicama. U naredne tri, reprezenttacija je bila neprepoznatljiva u odnosu na raniji period: bezidejna, beskrvna igra, sa čudnim rokadama u timu, i što je najgore sa gubitničkim mentalitetom kojeg producira selektor. Samo ću spomenuti posljednju njegovu izjavu pred utakmicu sa Katarom: Namučit ćemo se da dobijemo Katar! Sada imamo problem da se plašimo i ishoda sa bezveznim ekipama kao što sz Luksmeburg! U prošlim kvalifikacijama Estoniju i slične ekipe, pa čak i Belgiju otresali smo k'o slinu. Tek su nam samo Španci i Turci izgledali kao ozbiljni protivnici. I da ponovim: sada se bojimo Luksemburga!. Ne može niko kriviti igrače jer su isti igrali i prošle kvalifikacije. Nije valjda moj posao da ih motivišem?!
Papetova priča da je istrčao sa ofanzivnom formacijom je klasično zamazivanje očiju. Sinoć su istureni bili samo Džeko i ponekad Misimović, dok su Muslimović i Ibišević igrali više na njima neprirodnim bekovskim pozicijama. Naša se taktika svela na to da Spahić doda loptu Mravcu ili Nadareviću, a ovi je vrate Hasagiću i on onda to izbije, pa ako Džeko ili neko "uhapsi" tu loptu dobro jeste. U suštini mi smo do sada imali samo problem sa obranom, a sada već i sa sredinom i sa napadom, a to je prvenstvena krivica selektorska.
I dalje sam skeptičan prema Papetu kao selektoru, ali iskreno bih volio da se grdno varam.
E sada da se vratim na ono što sam vidio svojim očima. Samo je reprezentacija BiH u četiri prijateljske utakmice solidno odigrala protiv Gane, vjerojatno i zbog činjeci da im je još nešto ostalo od Ćirinog euforičnog pristupa utakmicama. U naredne tri, reprezenttacija je bila neprepoznatljiva u odnosu na raniji period: bezidejna, beskrvna igra, sa čudnim rokadama u timu, i što je najgore sa gubitničkim mentalitetom kojeg producira selektor. Samo ću spomenuti posljednju njegovu izjavu pred utakmicu sa Katarom: Namučit ćemo se da dobijemo Katar! Sada imamo problem da se plašimo i ishoda sa bezveznim ekipama kao što sz Luksmeburg! U prošlim kvalifikacijama Estoniju i slične ekipe, pa čak i Belgiju otresali smo k'o slinu. Tek su nam samo Španci i Turci izgledali kao ozbiljni protivnici. I da ponovim: sada se bojimo Luksemburga!. Ne može niko kriviti igrače jer su isti igrali i prošle kvalifikacije. Nije valjda moj posao da ih motivišem?!
Papetova priča da je istrčao sa ofanzivnom formacijom je klasično zamazivanje očiju. Sinoć su istureni bili samo Džeko i ponekad Misimović, dok su Muslimović i Ibišević igrali više na njima neprirodnim bekovskim pozicijama. Naša se taktika svela na to da Spahić doda loptu Mravcu ili Nadareviću, a ovi je vrate Hasagiću i on onda to izbije, pa ako Džeko ili neko "uhapsi" tu loptu dobro jeste. U suštini mi smo do sada imali samo problem sa obranom, a sada već i sa sredinom i sa napadom, a to je prvenstvena krivica selektorska.
I dalje sam skeptičan prema Papetu kao selektoru, ali iskreno bih volio da se grdno varam.
-
palermo
#3063 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Naravno, navijat ću i ja, i to ću navijati za opciju da ja ispadnem kenjac i Sušić dokaže da je ovo potpuno krivo napisano. I vjerovatno si u pravu kada kažeš da u ovom trenutku ni smjena ne bi ništa riješila, pa onda zaboravimo to.Ridjobrki wrote:Ma za vrijeme Ćire nam se poklopilo par dobrih rezultata, zatim to da je jedan protivnik doživio kolaps (Belgija) i jedan odigrao par loših susreta (Turska protiv estonije i Belgije). To je sve. Ja sam bio prozivan kad sam na to ukazivao lani, sjećate se mojih postova tada. I ja se radujem ne svakoj pobjedi ili svakom golu nego i svakom dobrom potezu naše reprezentacije ali moramo stvari nazvati pravim imenom... Nema nijednog razloga da budemo optimistični pred ove kvalifikacije ali ljudi smo i navijači i naše je da se nadamo pa ako šta bude - bude. Ni Papetovom smjenom se ništa ne bi riješilo, sve je to kandžijanje krepalog konjčeta...palermo wrote:
Sve je to ok, onako dugoročno gledano, i naravno možemo mi na taj način sve braniti. Ali činjenica je da smo mi sa Ćriom imali čestit rezultat. I nije mi namjera da sada otpočinjem priču o Ćiri, nego hoću nešto drugo da kažem.
A ovo boldirano je fakat dobro rečeno.
jedino se ne slažem oko Ćire i poklapanja rezultata, uz sav cirkus i belaj koji je on donosio, ti si (ili barem ja) sam imao utisak da je čovjek trener, da nije akšam šule majstor koji odoka procjenjuje je li zid ravan ili nije. Pa mi smo u njegovo doba raspravljali o Moratoviću i Ibričiću kao tragedijama naše reprezentacije, a sada bi čini mi se bili sretni da je nivo igre ostalih igrača negdje u rangu ondašnjeg Muratovića i Ibričića.
- Sezam
#3064 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Treba Ciru pitati bil nam se vratio, a ako ne moze, treba pitati Baku.
Susic je ocigledan primjer stare narodne izreke; ko ima u nogama nema u glavi.
Susic je ocigledan primjer stare narodne izreke; ko ima u nogama nema u glavi.
- jutarnji
#3065 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
e`o me `djes ti?Crvena Tifoza wrote:Djes', sta ima!?jutarnji wrote:Pa sta ga se ima uzimati za ozbiljno? Katar? Laksi trening, momci se okupili, malo druzenja, posjeta domovini...zecko_kupuz wrote:Ma, izgleda da je ovaj meč još jedan u nizu koji se ne uzima za ozbiljno.
Jbt Katar, Kacuni iz Busovace ce mu zabit` petardu.
Hos` u pare da cemo uzeti Luxemburg 8-0 i Francuze 4-1?
- Ridjobrki
#3066 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobro se sjećaš i u pravu si - ja sam govorio da Ćiro zna šta radi i da se drži onoga što zna i u šta je siguran, da ne rizikuje, ne eksperimentiše i da je ziheraš (što je meni skroz ok). Nikad ja ne bih rekao da je on akšam šule meštar ali je zasigurno meštar koji kaže "jebo rigips, radi ti pregradne zidove ciglom"palermo wrote:
jedino se ne slažem oko Ćire i poklapanja rezultata, uz sav cirkus i belaj koji je on donosio, ti si (ili barem ja) sam imao utisak da je čovjek trener, da nije akšam šule majstor koji odoka procjenjuje je li zid ravan ili nije. Pa mi smo u njegovo doba raspravljali o Moratoviću i Ibričiću kao tragedijama naše reprezentacije, a sada bi čini mi se bili sretni da je nivo igre ostalih igrača negdje u rangu ondašnjeg Muratovića i Ibričića.
Tada smo imali 3-5-2 kakav je još Jugoslavija igrala i imali smo "Ćiro-faktor" i onu njegovu galvanizaciju. Sve je to bilo na hu-ha, nigdje nikakvog plana i sistema. Nije ni to loše ali ne bi pilo vode da recimo Turci imaju mentalitet kakav nemaju...
U svakom slučaju da nam je danas te legendarne galvanizacije malo pa da bar izgledaju kao da im je stalo...
-
Omerovim_Koracima
#3067 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jedino sotme tjesi je da smo i prosle kvalifikacije poceli ovakvim porazima od slabijih ekipa,pa su kvale bile drugo. vidjecemo prve 2 tekme.
- Comrad
#3068 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Španija 1 – 0 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 7 – 0 Estonija
Turska 2 – 1 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 4 – 1 Ermenija
Belgija 2 – 4 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 2 – 1 Belgija
Ermenija 0 – 2 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 1 – 1 Turska
Estonija 0 – 2 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 2 – 5 Španija
Ne zelim da umanjujem Cirin rad, ali evo njegovih rezultata od proslih kvalifikacija za SP. Ni Tursku ni Spaniju nismo dobili i htjeli smo otici na SP
Protiv jacih ekipa gubimo, dok se to ne promjeni, dok ih barem kuci ne dobijemo, nikad necemo otici na veliko takmicenje - ovo je cinjenica. Jedino da se desi neko super-ultra iznenadjenje i da nam se potrefe rezultati, da ta velika ekipa izgubi od nekoga drugog. Sad imamo dobru priliku, Francuzi su u knockdown-u ali opet to ne mora nista znaciti, jer poznajuci nas dobit cemo Francuze i onda odigrati nerijeseno sa Luxemburgom.
I jos jedna stvar, koliko god mi napredujemo u fudbalu (jbg, napredujemo), napreduju i ostali. Pa ne stoje ni oni u mjestu
Tako da ni Luxemburg nije sigurno kanta za nabijanje ko sto su bili prije 5-6 godina.
Bosna i Hercegovina 7 – 0 Estonija
Turska 2 – 1 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 4 – 1 Ermenija
Belgija 2 – 4 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 2 – 1 Belgija
Ermenija 0 – 2 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 1 – 1 Turska
Estonija 0 – 2 Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 2 – 5 Španija
Ne zelim da umanjujem Cirin rad, ali evo njegovih rezultata od proslih kvalifikacija za SP. Ni Tursku ni Spaniju nismo dobili i htjeli smo otici na SP
Protiv jacih ekipa gubimo, dok se to ne promjeni, dok ih barem kuci ne dobijemo, nikad necemo otici na veliko takmicenje - ovo je cinjenica. Jedino da se desi neko super-ultra iznenadjenje i da nam se potrefe rezultati, da ta velika ekipa izgubi od nekoga drugog. Sad imamo dobru priliku, Francuzi su u knockdown-u ali opet to ne mora nista znaciti, jer poznajuci nas dobit cemo Francuze i onda odigrati nerijeseno sa Luxemburgom.
I jos jedna stvar, koliko god mi napredujemo u fudbalu (jbg, napredujemo), napreduju i ostali. Pa ne stoje ni oni u mjestu
- hary
#3069 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mene boli to što igrači kad im se mjesec dana prije ne nađe protivnik za prijateljsku, drvlje i kamenje bacaju po Savezu ("Nesposobni su, ovo-ono), a kad im nađeš protivnika, vuku se k'o prebijene mačke po terenu, neznajući odigrati akciju, boriti se, trčati, još igraš pred svojom publikom. Što sad ne izađu pred javnost, priznaju da su bili katastrofalni, nesposobni i ne upute javno izvinjenje.
Boli me i to što dođu na pripreme (koje su ovaj put zbog Ramazana trajale dva dana, ali tako je i kad traju 5) tek da se slikaju, daju intervjue, što ih svaka šuha može uhvatit za rukav, tražit slikanje itd. Boli me što ja godinama pratim reprezentaciju, uspone i padove, nerviram se, kidam živce zbog Džekine prečke u Portugalu, a neki Šaban s familijom, koji je tek čuo za Džeku, hvata ga po hotelu da mu se slika s familijom, a pritom ga zaboli za rezultat, mir i spokoj u ekipi pred meč.
To je jedino što zamjeram Ćiri (pored problema sa Misimovićem), ali i dalje stojim pri tome da se to moglo riješiti i da nas je Ćiro mogao odvesti na veliko takmičenje.Kako reče Riđobrki, on nije eksperimentisao, znao je kapacitete ove ekipe. Uočio je to odmah poslije meča sa Bugarskom (sjetite se da je poslije te utakmice odmah rekao da ima jasnu sliku o ekipi, isključio Bajića, Krunića i još neke). Još je tada s tom ekipom trebalo sve stvarati od pepela.Pape nema jasnu sliku o ekipi evo već 4 utakmice.
Ni mečevi protiv Luksemburga i Francuske neće biti prava slika. Luksemburg će i moja tetka pobijediti, a protiv Francuske ako izgubi, uvijek se može izvlačiti. Pravi test će biti Albanija i već tu, u slučaju lošeg rezultata, Papetu se treba zahvaliti za "sve".
1. znamo da je Savez glavni problem, ali tu se, bar za sada ne može uraditi ništa;
2. nadam se da će Miske otići što prije iz Wolfsburga, valjda negdje drugo proigra, pa ga proradi i u reprezentaciji
3. ako već igraju zajedno, Pape mora Misketu i Miralemu objasniti šta je čiji zadatak na terenu
4. Pape se lako odrekao Berberovića, jer Mujdža može igrati lijevo. Mravac nikako. Jahić možda.
Boli me i to što dođu na pripreme (koje su ovaj put zbog Ramazana trajale dva dana, ali tako je i kad traju 5) tek da se slikaju, daju intervjue, što ih svaka šuha može uhvatit za rukav, tražit slikanje itd. Boli me što ja godinama pratim reprezentaciju, uspone i padove, nerviram se, kidam živce zbog Džekine prečke u Portugalu, a neki Šaban s familijom, koji je tek čuo za Džeku, hvata ga po hotelu da mu se slika s familijom, a pritom ga zaboli za rezultat, mir i spokoj u ekipi pred meč.
To je jedino što zamjeram Ćiri (pored problema sa Misimovićem), ali i dalje stojim pri tome da se to moglo riješiti i da nas je Ćiro mogao odvesti na veliko takmičenje.Kako reče Riđobrki, on nije eksperimentisao, znao je kapacitete ove ekipe. Uočio je to odmah poslije meča sa Bugarskom (sjetite se da je poslije te utakmice odmah rekao da ima jasnu sliku o ekipi, isključio Bajića, Krunića i još neke). Još je tada s tom ekipom trebalo sve stvarati od pepela.Pape nema jasnu sliku o ekipi evo već 4 utakmice.
Ni mečevi protiv Luksemburga i Francuske neće biti prava slika. Luksemburg će i moja tetka pobijediti, a protiv Francuske ako izgubi, uvijek se može izvlačiti. Pravi test će biti Albanija i već tu, u slučaju lošeg rezultata, Papetu se treba zahvaliti za "sve".
1. znamo da je Savez glavni problem, ali tu se, bar za sada ne može uraditi ništa;
2. nadam se da će Miske otići što prije iz Wolfsburga, valjda negdje drugo proigra, pa ga proradi i u reprezentaciji
3. ako već igraju zajedno, Pape mora Misketu i Miralemu objasniti šta je čiji zadatak na terenu
4. Pape se lako odrekao Berberovića, jer Mujdža može igrati lijevo. Mravac nikako. Jahić možda.
- zecko_kupuz
#3070 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eno ga opet. Opet o Ćiri, opet o starim vremenima.
Kako se samo naviju, pa to je nevjerovatno. Niko nije rekao da se pribojavamo Luxemburga, već su igrači samo na oprezu. Takve utakmice nose najviše bodova i 95% odlazak na veliko takmičenje. Tada je pritisak i najveći. To samo trener i igrači mogu razumijeti.
Luxemburg pobjeđujemo, jer nam prijateljski mečevi nikada nisu bili objektivan pokazatelj prave forme i zalaganja igrača. Francuska je ipak veliki upitnik, Boga pitaj u kakvom će sastavu izaći.
Luxemburg pobjeđujemo, jer nam prijateljski mečevi nikada nisu bili objektivan pokazatelj prave forme i zalaganja igrača. Francuska je ipak veliki upitnik, Boga pitaj u kakvom će sastavu izaći.
- JBT
#3071 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da je Barbarez bio selektor sinoc razvalili bi Katar sa najmanje 3 gola razlike i to samo zato da nam ne bi zahatorili zbog vece razlike.
Ali ne odgovara bagri kojoj nije odgovarao njegov angazman kao BiH reprezentativca u BG kad smo igrali protic Srbije.
Ali ne odgovara bagri kojoj nije odgovarao njegov angazman kao BiH reprezentativca u BG kad smo igrali protic Srbije.
-
Omerovim_Koracima
#3072 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Opet taj strucnjak Barbarez,toliki strucnjak a Murinjo u realu,ferguson i dalje u manchesteru i Gvardijola u barci. A Barbarez prati skokove sa mosta u mostaru. hmmm.jel vama ne stima nesto il se ja gubim??
-
ljudozder
#3073 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tješite se samo sa izjavama kako prijateljska utakmica nije pokazala pravu snagu reprezentacije i sl. glupostima... Pa jestel vidjeli bolan da oni ne znaju ni hodat, ko da im je neko sihre bacio... I nek su, dabogda izgubili i protiv Luksemburga, pa da vam to otvori oči napokon... a možda ni to ne pokaže pravu snagu 
- zecko_kupuz
#3074 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vi "poštovani gospodine" niste ni N od navijača i zato dalje od reprezentacije, molim lijepo.ljudozder wrote:dabogda izgubili i protiv Luksemburga, pa da vam to otvori oči napokon...
- Comrad
#3075 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa za koga ti navijas, je li? Za "reprezentaciju BiH uvijek bez obzira na sve" ili samo navijas za "reprezentaciju BiH kada pobjeduje"?ljudozder wrote:Tješite se samo sa izjavama kako prijateljska utakmica nije pokazala pravu snagu reprezentacije i sl. glupostima... Pa jestel vidjeli bolan da oni ne znaju ni hodat, ko da im je neko sihre bacio... I nek su, dabogda izgubili i protiv Luksemburga, pa da vam to otvori oči napokon... a možda ni to ne pokaže pravu snagu